Orijinalini görmek için tıklayınız : Hanefi Avcı ve kitabı??
arkadaşlar bildiğiniz gibi yaklaşık 1 haftadır aslında gündemde bomba etkisi yaratan ama yandaş medyanın özverili gündemden düşürme çabaları sonucunda pek üzerinde tartışılmayan bir adam ve kitabı var.
evet bu adam eski istihbaratçı, Eskişehir Emniyet Genel Müdürü Hanefi AVCI. kitabı da “Haliç’te Yaşayan Simonlar/Dün Devlet Bugün Cemaat”.
yaşanan gelişmeleri uzun uzun anlatamayacağım ama kısaca değinmek gerekirse;
Avcı devlet kurumlarındaki cemaat yapılanmasının herşeyi kontrol ettiğini iddia ettiği bir kitap yazdı.ve cemmatin yöneticilerini içinde bilgilerininde olduğu bir dilekçeyle savcılığa şikayet etti. Avcı nın kitabında çarpıcı iddilar bulunuyor.
avcının özellikle cemaatin yayın organlarında son zamanlarda övgüyle bahsedilmesi dikkat çekiyordu ama bu kitapla bir sürpriz yapmış oldu AVCI.
Fetullah Gülen cemaatini çok ağır bir şekilde eleştirdiği, ve devlet içindeki yapılanmasını anlattığı kitabının yayınlamasından hemen sonra jet hızıyla soruşturma geldi. bu benim hiçte şaşırmadığım birşey :D
ve büyük ihtimallede görevden alınacak ama Avcı yazılarına devam edeceğini belirtti görevden alınacak olsa bile.
benim aklımda olmayan daha bir sürü çarpıcı iddiları var cemaat,cemaat yapılanması,başbakana yöenlik iddiları vs.
bu kitabı daha buraya ulaşmadığından dolayı alma imkaım olmadı ama ben yinede herkese tavsiye ederim çünkü cemaatin kitabın yayınlanmasından sonraki tavrı ciddi bişeyler olduğunun göstergesi bence.
ve büyük ihtimallede görevden alınacak ama Avcı yazılarına devam edeceğini belirtti görevden alınacak olsa bile.
Bu aşamadan sonra yaşatırlar mı bilemem, ancak iddialar çok ciddi, eminim elinin altında daha somut bilgiler vardır ve bu bilgiler birçok yere ulaşmıştır bile.
Elbette cemaat mensupları da bu iddialara karşılık gelen delilleri karartma yoluna başlamışlardır. H. Avc'nın bu kişisel bir eylemi mi, yoksa arkasında bu kitabı yazdıracak bir güç mü var?
Emekli olupta böyle bir kitap yazsaydı pek ilgi görmezdi, oysa görev icra edipte arı kovanına çomak sokmak tam da H. Avcı'nın yaptığına denir. Bir şey daha, ihbar edipte ihbar edilenler değil de, ihbar edene soruşturma açılıyorsa, ülke gerçekten bir gücün elinde demektir.
Ve eğer bu iddialar doğru çıkarsa, bu cemaat değil "bambaşka" birşey.
Hanefi Avcıyı öve öve bitiremeyen cemaat ters köşeye yattı.
Mümtazer Türköne'nin övgülerine burdan (http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=873427)
Aksiyon'un övgülerine burdan (http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-12523-34-emniyeti-sarsan-ihbar-mektubu.html)
Timetürk'ün övgülerine ve yaptığı söyleşiye burdan (http://www.timeturk.com/Bir-s%C4%B1ra-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1-polis-m%C3%BCd%C3%BCr%C3%BC;-Hanefi-Avc%C4%B1_84229-haberi.html) ulaşabilirsiniz.
Kitabı alamadım henüz ilk fırsatta okuyacağım, Umarım Avcı'nın sonu, Hablemitoğlu'nun sonuna benzemez...
Saygılarımla
demos cratos
22-08-2010, 22:58
Bu konuda bazı söyleceklerim olacak.Ancak referandumdan "evet" çıkıp ve AKP yeniden iktidara geldiğinde.
Şu an Türkiye'de kimin eli kimin cebinde belli değil.
Tam bir "kaos" yaşanıyor.
Seçimin hemen ardından ne olduğu hakkında bir şeyler yazarım.
sn. demos cratos,
bildiklerini paylaşın lütfen, erken uyarı sistemi olur bence :)
demos cratos
22-08-2010, 23:19
sn. demos cratos,
bildiklerini paylaşın lütfen, erken uyarı sistemi olur bence :)
sn ahlen,
Kendimi tehlikeye atarım.
kitapsızım
23-08-2010, 00:15
Bu kitap büyük bir bomba ve birilerini havaya uçurur.
Kime patlayacağını yaşayıp göreceğiz. Ben kim ne yaptı kim itti bilemem.
Adam uçuruma attı kendini. Söylediklerini ispat ederse, hükümet düşer.
islamneferi
23-08-2010, 00:43
Hanefi Avcı ergenekondan talimat almış anlaşılan. İyi bir insan diye bilirdim kedisini. Yazık. Kitapta da kanaatlerinden öte bişey yokmuş zaten. Sanrılar içerisinde bir kitapmış. Ona buna çamur at izi kalsın tarzuında.
kitapsızım
23-08-2010, 01:05
Sanedeki bütün büyük, hatta en büyük boyda aktörler bu işi deşiyor şimdi.
Bu dediklerinin doğruluğu zaten biliniyordu. Bu olay,
1. Hükümeti devirir
2. Olayı komplo görüntüsüne çevirirler, hükümet güç kazanır.
Her durumda, biz doğrusunun onun dedikleri olduğunu zaten iyi biliyoruz.
kemalistcan
23-08-2010, 03:47
Hanefi Avcı ergenekondan talimat almış anlaşılan. İyi bir insan diye bilirdim kedisini. Yazık. Kitapta da kanaatlerinden öte bişey yokmuş zaten. Sanrılar içerisinde bir kitapmış. Ona buna çamur at izi kalsın tarzuında.
Ne utanmaz adamlarsınız siz ya! PKK mecliste, PKK belediye binalarında, PKK parti binalarında, PKK sokaklarda-okullarda-üniversitlere... Tescilli bir terör örgütü: PKK. Birçok sivil kayıba neden olan terör eylemini sahiplendiler, öldürdükleri asker ve polis sayısı onbinlerce, yüzlerce otobüs ve araç kundakladılar. Peki AKP ne yapıyor? Bunlarla açılım adı altında işbirliği yapıyor, teöristlerin ayağına yüce mahkemeyi götürüp aşağlıyor ve adamları törenle sınırımızdan içer alıyor; şimdi de evet için özerklik verme yolunda. Sınır ötesi harekat çözüm değil deyip yıllarca PKK'nın ve Barzani'nin iyice semrilmesine izin veriyor.
Kim yapıyor bunları AKP. AKP kim: BOP eş başkanının partisi, ülkemizi yabancı sermayeye peşkeş çekip sosyal devleti, laikliği, hukuğu, demokrasiyi ayaklar altına alan parti. Bunların kanıt var mı var. Fiilen yapıldı mı yapıldı. Daha ne?
Sense ergenekon denen birşeyden bahsediyorsun utanmadan ortada iki tane terör örgütü suçları sabit, suç üstü yakalanmışlar ve ortalıkta cirit atmaktalar. Peki bana söyle ergenekon kimlerdir, ne yapmıştır? Yok işte yok! İki tane terör örgütünü, vatan haini perdelemek için yapılan uydurmaca, salakça birşey bu.
sn. islamneferi,
Birileri sizin adınıza düşünüp kararmı veriyor hala ? Neden kitabı okuyup kendiniz karar vermiyorsunuz ?
saygılarımla
Hala kanaatten bahsediliyor, adam resmen İstanbul Emniyetini istihbarat bölümünün soruşturulması için "ihbar ediyorum" diye yazmış, gider araştırırsın bulursan gerekeni yaparsan yok bulamazsan ne ala, bunun yanında suçunun ne olduğunu bilmeden yatan suçlular var Silivri de, e o zaman onada mı "kanaat"tan dolayı içerdeler diyeceğiz, ha.
kitapsızım
28-08-2010, 16:37
AKP ve özgürlükçü politikalarını canla başla savunan arkadaşlarımızı fikirlerini beyan etmeye bekliyoruz. Hani ergenekon çıksın meydana diyenler. AKP devlet içindeki devlete son veriyorlar diyenler. Neredesiniz arkadaşlar ? Ne oldu size ?
TurkceRap
04-09-2010, 03:08
AKP ve özgürlükçü politikalarını canla başla savunan arkadaşlarımızı fikirlerini beyan etmeye bekliyoruz. Hani ergenekon çıksın meydana diyenler. AKP devlet içindeki devlete son veriyorlar diyenler. Neredesiniz arkadaşlar ? Ne oldu size ?
Bu soruya bir +1'de benden gelsin...
MERSİN’DE 1981’de Hanefi Avcı’nın işkencesine maruz kalan insan hakları savunucusu Dayanan Taraf ’a konuştu: Keşke kitapta onu da anlatsaydı.
Devrimci Yol davasından yargılanan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu eski üyesi Şaban Dayanan, 12 yaşında işenceyle tanıştı. “Haliçteki Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat” kitabıyla gündeme gelen Hanefi Avcı ise, Mersin Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi’nde, “Devrimci Yol Masası” sorumlusu olduğu dönemde, Dayanan’a işkence yapan ekibin başındaydı.
Şaban Dayanan’la kendisine işkence yapan Hanefi Avcı’yı konuştuk. Dayanan kitabında cemaatleri suçlayan Avcı için “Onu biz cemaatçi, İslamcı olarak biliyorduk. Sorgu sırasında ezan sesini duyunca işkenceyi bırakıp namaza giderdi” diyor.
» Nasıl yakalandınız? Neyle suçlandınız?
Mersin Devrimci Yol davasından yargılandım. 31 Ocak 1981’de gözaltına alındım. Daha ortaokul birinci sınıfa gidiyordum. Bir gün okula gittiğimde arkadaşlarım kaş göz işareti yapıyordu, bir şeyler anlatmaya çalışıyorlardı. Okulda öğretmenler dışında sivil polisler de vardı. O sırada yanıma bir polis geldi. ‘Şaban Dayanan sen misin’ diye sordu. Ben de ‘değilim’ dedim. Der demez elindeki silahla bana bir tane vurdu. Yere düştüğüm sırada da hepsi vurmaya başladı. Sonra beni bir arabaya bindirdiler.
» Nereye götürdüler sizi?
O dönem Mersin siyasi şubeydi adı. İki katlı bir binaydı. Alt katta garaj gibi bir yer vardı. Üst katta da siyasi şube. Beni apar topar yukarı çıkardılar. Bir nezarethaneye attılar. Nezarethane küçük bir yerdi ve ağzına kadar insan doluydu. Sürekli sorguya alıyorlardı. Bağırtılar, çığlıklar duyuluyordu.
Bir gece yarısı gelip beni nezarethaneden aldılar. ‘Birtakım sorularımız olacak, onları cevapla sonra evine git’ dediler. ‘Tamam’ dedim. O zaman Hanefi Avcı’nın üzerinde kahverengi bir pantalon vardı, çok iyi hatırlıyorum. İslami türden diyebileceğimiz bir bıyığı vardı. Hanefi Avcı bana, ‘Bak kardeşim, daha küçüksün, babanı da getireceğiz buraya, evinde de bir tabanca bulduk. Sen kahveci Ali’yi neden vurmaya çalıştın’ diye sordu. ‘Ben kimseyi vurmadım’ dedim. Bu sefer elindeki listeden başka sorular sormaya başladı.
» Hanefi Avcı başka neler söyledi?
Bak dedi, seni burada ezerler. Bana güzel güzel anlat. Daha küçüksün. Okuluna devam et. Ben senin yaşlarındayken devlete baş kaldırmadım gibi söyledi. Ben de hepsine ‘ben yapmadım, etmedim’ dedim. Sonra babamı da getirmişler nezarethaneye. Gece oldu yine. ‘Şaban Dayanan ziyaretçin var’ dediler. Salih diye bir bekçi vardı. Kapıyı açtığı gibi beni hızla dışarı çekti ve bir tane vurdu. Sonra gözümü sardı. Sanki öldürülmeye götürülüyormuşum gibi bir hava yarattılar. Tabi ben korkumdan altıma kaçırdım. İçeri girer girmez Hanefi Avcı’nın sesini duydum. ‘Oğlum sen Devrimci Yol’daki görevlerinin hepsini bana bir anlat. Bak buraya senin şeflerin geldi. Devlet büyüktür. Siz kendinizi devletin yerine koydunuz. Devlete karşı koymanın ne demek olduğunu göreceksiniz. Konuş. Konuşursan senin iyiliğine, susarsan bak ben şimdi çıkıyorum, gerisine karışmam” dedi. Ben bir şey bilmediğimi söyledim. Sonra durdu. ‘Elimizdeki fotoğraflar öyle demiyor’ dedi. “Bilmiyorum, o zaman gözümü açın, bakayım fotoğraflara” dedim. ‘Ben çıkıyorum o zaman madem bir şey bilmiyorsun, benim iyiliğim dokunmaz artık sana’ dedi.
» Çıktı mı peki?
Çıkar gibi yaptı. Ayak sesi geldi. Kapı açılıp kapandı. Yani oradaydı.
» Nasıl anladınız orada olduğunu?
Yani nefesinden anlıyorsunuz. Kulaklarınız öyle hassaslaşıyor ki, hepsini tek tek ayırabiliyorsunuz. Orada birileri beni vura vura yere yatırdı. Bir tahta parçasıyla ayaklarıma, kollarıma vuruyorlardı. Vurduklarında sanki beynimde ışık yanıyordu. Kendimi tutamayıp avaz avaz bağırmaya başladım. Kollarımı sıkmaya başladığımda o ip kollarınızı kesecek gibi sıkmaya başlıyor. Kendi kendime, ‘sıkma kendini’ diye telkine başladım. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde bir tuvalette çıplak yatıyordum.
Ibretle izliyoruz ... Hanefi Avci'nin vukuatlarini .... demek darbe doneminin iskencecisini onumuze kanit olarak koymuslar !!!!!!! Devam edelim .....
» Size işkence yaparlarken kendi aralarında konuşuyorlar mıydı hiç?
Daha çok soru soruyorlardı. Alabilecekleri bir şey kalmayınca Mersin’de kapalı bir spor salon vardı, oraya götürüyorlardı. Orada insanların uyurken attığı çığlıklar çoğu kişinin delirmesine neden oluyordu. Şubede de özellikle bağırtıyorlardı insanları. Birçoğumuz ben de dahil, yediğimiz dayaktan çok o çığlıkların yarattığı psikolojiyle önümüze getirilen ifadeleri imzaladık. Mersin’de Hanefi Avcı ve ekibi bizim Ali Uygur isimli bir arkadaşımızı gözaltına almıştı. Sonra Ali Uygur kaçtı dediler. Daha sonra Mersin Mezarlığı’nda bulundu. Denizde boğulmuş diye tutanak tutmuşlar. Ama daha sonra Ali Uygur’un işkenceyle öldüğü ortaya çıktı. Bu yüzden o yıl Devrimci Yol, Hanefi Avcı’yı öldürme kararı almıştı. Hanefi Avcı’ya bir pusu kuruldu. Onun yerine emekliliği yaklaşmış bir polis öldürüldü. Bundan dolayı özel bir garezi vardı Devrimci Yolculara. Anılarında bunlardan hiç bahsetmiyor.
Bahsedermi hic anilarinda, yaptigi yaptirdigi iskenceleri ......!!!!
.
.
.
» Daha sonra nasıl tanıdınız Hanefi Avcı’yı?
Bir gün evde oturuyorum. Televizyon açıktı. Susurluk olaylarıyla ilgili biri konuşuyordu. ‘Bu o’ dedim. Hanefi Avcı. O kadar beynime işlemiş ki o ses... Unutmuyorum yani.
» Siz daha sonra yüzleştiniz Hanefi Avcı’yla, nasıl biraraya geldiniz?
TV’de görünce, ‘Adama bak, insan hakları savunucusu kesilmiş’ dedim. Ben durumu gazeteci Ahmet Şık’a anlatınca, haber yaptı. Sonra Ahmet aradı. Hanefi Avcı onu aramış, yalan söylediğimi iddia etmiş. ‘Ben bu adamla yüzleşmek isterim’ demiş. Şaşırdım tabi. Nerede isterse görüşürüm dedim. Görüşmemizde ‘Bunlar devlet politikasıydı ama şimdi değişti’ dedi. Özür dilemedi ama ‘üzgünüm’ dedi.
Kaynak:
http://www.taraf.com.tr/haber/iskenceyi-birakip-namaza-giderdi.htm
Demekki bu Hanefi Avci devlet politikasi neyse gozumu kaparim gorevimi yaparim tipi bir insan .... Yani devlet vur dediyse vuruyor ... kes dediyse kesiyor ... Bu cocuk daha 12 yasinda demiyor.... basiyor iskenceyi ...... Devlet, zamani gelince yaz dedigi zaman da yazmasina da pek sasirmamak gerekir o zaman .....
Bir de bu yazdiklarindaki celiskilere bakacagiz ... cemaat onlara operasyon duzenledi diyerek aklamaya calistigi insanlarin kirli camasirlari neymis gorecegiz ..... Bir sonraki ki iletide......
Saygilar,
3.yol
iyide bizde söyledik zaten adamın cemaatçi olduğunu bunda "işkenceyi bırakıp namaza giderdi" türünden çok sansasyonel bir olaya imza atarcasına manşetlemenin anlamı ne.
biz kalkıp hanefi avcı işkence yapmaz,hanefi avcı melektir demedik ki.
taraf gazetesi cemaat gazetesi olduğunu bu saçma manşetiyle bir daha gösterdi. adam kitabın içindeki iddialara yanıt veremiyor tabii direk şahsa yönelik saçma saldırılar yapıyor.
taraf gazetesinin turan dursun forumları yan sanayi ürünleride hemen savunmaya geçmiş cemaati
Sn. 3yol,
Hanefi Avcı'nın sütten çıkmış ak kaşık olduğu iddiasında değiliz.
Devletin Fethullahçı örgüt tarafından ele geçirildiğini biliyoruz ve o da bunu anlatıyor.
Bu şahıs devletin operasyonel anlamda en faal adamlarından biri.
İçini dışını biliyor , gerçekleri anlatıyor, deşifre ediyor.
Sizin gönderinizin konuyla alakası yok ! Mevzuyu boğuntuya getirmeyelim lütfen.
TurkceRap
04-09-2010, 16:55
iyide bizde söyledik zaten adamın cemaatçi olduğunu bunda "işkenceyi bırakıp namaza giderdi" türünden çok sansasyonel bir olaya imza atarcasına manşetlemenin anlamı ne.
taraf gazetesi cemaat gazetesi olduğunu bu saçma manşetiyle bir daha gösterdi. adam kitabın içindeki iddialara yanıt veremiyor tabii direk şahsa yönelik saçma saldırılar yapıyor.
taraf gazetesinin turan dursun forumları yan sanayi ürünleride hemen savunmaya geçmiş cemaati
3. Yol rumuzlu arkadaşımız Akp.nin Turandursundaki propaganda makinesi olarak ne zaman üstün hizmet madalyası alacak ben de merak ediyorum açıkcası.
Akp.nin sesi gazetesi taraf'da hiç boş durmadan karşı hamleye geçmiş.
noripcord
04-09-2010, 17:10
taraf gazetesi zaten cemaatçilik var deyince hemen saldırmaya başladı hanefi avcıya, liberal gazetede bunu yapmalı zaten, cemaatleri korumalı.
sayin azrael,
Siz demeseniz de baskalari onu "Susurluk olaylarini" ortaya cikardigi icin durust bir insan olarak algiliyorlar. Benim yaptigim bu iletiyi asmakla aslinda kim oldugunu ortaya cikarmak.
Iskence yapan bir insanin ne kadar durust olabilecegi tartisilir. Bu tabiiki kitabinda yazdiklarinin yanlis veya dogru oldugunu, gercek veya yalan oldugunu gostermez .....
Zaten o konuya gelecegimizi, celiskilerine bakacagimizi, bu ayrintilari bir sonraki iletiye sakliyacagimi belirtmistim .... Uzun bir ileti olacagi icin su anda yazamiyorum, ilk firsatta yazacagim.
Saygilar,
3.yol
sayin azrael,
Siz demeseniz de baskalari onu "Susurluk olaylarini" ortaya cikardigi icin durust bir insan olarak algiliyorlar. Benim yaptigim bu iletiyi asmakla aslinda kim oldugunu ortaya cikarmak.
Iskence yapan bir insanin ne kadar durust olabilecegi tartisilir. Bu tabiiki kitabinda yazdiklarinin yanlis veya dogru oldugunu, gercek veya yalan oldugunu gostermez .....
Zaten o konuya gelecegimizi, celiskilerine bakacagimizi, bu ayrintilari bir sonraki iletiye sakliyacagimi belirtmistim .... Uzun bir ileti olacagi icin su anda yazamiyorum, ilk firsatta yazacagim.
"taraf gazetesinin turan dursun forumları yan sanayi ürünleride hemen savunmaya geçmiş cemaati" :D
"Ozgurlukculer nerede niye birseyler yazmiyor" diye sizler yakinmiyormuydunuz birkac ileti oncesinde ?
Saygilar,
3.yol
aliyarasfal
04-09-2010, 20:20
Sayın 3.yol;
işkence yapmış kişinin dürüstlüğü tartışılmaz, psikopatlığı tartışılır, yalan dolan ve ve riyakar ise kişi onun dürüstlüğü tartışılır.
Örneğin siz ergenekon savcısının dürüstlüğünden nasıl emin oluyorsunuz o kirli geçmişine rağmen yada şu gizli tanık , ihbarcı olarak insanların özgürlüklerine sebep olmuş her türlü kirli işin içinde bulunmuş adanalı osman amcam gibilerin.
Kavramlarla oyun oynama huyunu bırakın ve hep keser gibi yontmayın kendinize.
şimdilik saygımla gittim...
Adam zaten cemaatin içinden olduğu için yazdıkları bu kadar gündeme geldi.
Yoksa yazdıklarını zaten pek çok yazar dile getirmişti tabi kendi kişisel görüşü olarak.
Bizlerse bunu zaten görüyor söylüyor lakin inandıramıyorduk. 3. yol ise kendinden bekleneni yapmış ve fetullahı koruma adına saçmasapan bir arguman ortaya koymuş.
İşkence yapan adam doğru söylemez. mantığa bakın. 3.yol artık iyice renginizi belli ettiniz. Bir daha ortalıklarda ben solcuyum diye dolaşmayın bence. Siz aşırı sağcısınız.
noripcord
04-09-2010, 23:41
Sayın 3.yol
ABD'nin Pennsylvania eyaletinde mi ikamet ediyorsunuz? sadece merak ettim.
tarafta çıktıysa ciddiye almaya değmez.taraf on kat abartarak haber yapıyor.
Bırakalım kişilik tesbiti yapmayı.
Açıkça soralım arkadaşlara.
Hanefi Avcı'nın yazdıkları ve anlattıkları doğru mudur yoksa yalan mı ?
Anlatılanlar olmakta mıdır, yoksa Avcı'nın sanrıları mıdır ?
Yoksa yazdıklarını zaten pek çok yazar dile getirmişti tabi kendi kişisel görüşü olarak.
Bizlerse bunu zaten görüyor söylüyor lakin inandıramıyorduk. 3. yol ise kendinden bekleneni yapmış ve fetullahı koruma adına saçmasapan bir arguman ortaya koymuş.
İşkence yapan adam doğru söylemez. mantığa bakın. 3.yol artık iyice renginizi belli ettiniz. Bir daha ortalıklarda ben solcuyum diye dolaşmayın bence. Siz aşırı sağcısınız.
Sevgili axial,
Demek Hanefi Avci da "cemaat"tenmis. Ne oldu hidayetemi erdi birden de cemaati suclayan bir kitap yazdi o zaman .... Cok carpik bir arguman
3. yol ise kendinden bekleneni yapmış ve fetullahı koruma adına saçmasapan bir arguman ortaya koymuş.
İşkence yapan adam doğru söylemez. mantığa bakın.
Gercekten okudugunuzu da anlamiyorsunuz artik. Ya da bana karsi olan on yarginiz gozlerinizi koreltmis... Bakalim ben ne yazmisin son iletimde:
Altini cizdiklerimden; bir insanin durust olup olmadigi; yazdiklarinin gercek veya yalan gostermez anlamini anliyacaginiz yerine tam tersi bir anlam cikartip "mantiga bakin" yazmissiniz ... Onyargi ile okursaniz ancak bu kadar anlayabilirsiniz zaten ....
3.yol artık iyice renginizi belli ettiniz. Bir daha ortalıklarda ben solcuyum diye dolaşmayın bence. Siz aşırı sağcısınız.
Korku siyasetiyle beslenen , seriat korkusu ile yatip sivil dikta ile kalkan ulusalci cemaatin kursun askerlerideki hayalgucunun genisligi , paranoyaklarin bile hayal edemeyecegi boyutlara ulasmis anlasilan .... Yakinda ne zaman "seriatciliga" terfi edecegim merakla bekliyorum .... :D
Saygilar,
3.yol
yucemanitu
06-09-2010, 11:55
İyi de Sn 3. yol halen kitabın içeriğine yönelik bir eleştiride bulunmadınız. Arkadaşlar ısrarla iddiaların doğruluğu ile ilgili argümanlar sunmanızı istiyorken "Hanefi Avcı işkenceciydi, Hanefi Avcı hidayete ermiş vs." diyorsunuz. Aynı bazı hayırcıların anayasa maddelerini bırakıp AKP şöyle AKP böyle demesi gibi iddiaların gerçekliği ya da sahteliği üzerinde yoğunlaşmak yerine Hanefi Avcı'dan bahsediyorsunuz.
noripcord
06-09-2010, 17:48
Hanefi avcı TSK, MİT ve Emniyetin içine sızmış fetullahçıların isimlerini Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş'e vermiş. Umarım temizlerler devletin içindeki fetuallahçıları, tabi yargı akp'nin eline geçerse zor...
http://www.odatv.com/n.php?n=bas-imamlari-fethullah-gulen-atiyor-0409101200
Samil Tayyar'in kose yazisindan analizimize basliyalim:
"Referandum öncesi Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndaki Ergenekon Operasyonu ile Eskişehir Emniyet Müdürü Hanifi Avcı’nın yeni kitabı, aynı zaman aralığında piyasaya düştü.
Mahir Kaynak’ın dediği gibi bu kitap karşı hamledir, kurgusu ve zamanlaması stratejik bir çıkıştır."
597 sayfalık kitabın aslında “cemaat yapılanması” üzerine yazılmadığı, son anda eklemelerle konseptinin değiştirildiği anlaşılıyor. İlk 397 sayfalık bölümü, anılardan ibarettir, hayatını anlatıyor. “Cemaat” başlıklı kalan 200 sayfa, aceleyle kaleme alınmış, tümüyle duyumlara ve özel sohbetlere dayalı.
Simdi burada durup dusunmek gerekiyor ..... Neden Hanefi Avci, hala gorevi surerken, emekli bile olmamisken (ki genelde devletin ust gorevlerinde bulunmus kisiler anilarini emeklilige saklarlar) alelacele tam da referandum oncesinde boyle bir kitabi basima suruyor ? Tesaduf olsa gerekek ... Ya da onceden zamani yoktu .... ,ya da paraya sikisti su kitabi kutuplasmalarin yogun oldugu bir zamanda piyasaya sureyimki iyi satsin istedi ..... Kimbilir ? Art niyet aramayalim .... ne de olsa ahlakina , etigine laf etmek icin hicbir sebebimiz yok .... iskence olayi haric ....
"Ergenekon’u, Balyoz’u, Danıştay’ı, faili meçhul cinayetleri, darbe günlüklerini, son yıllarda yapılan tüm çete operasyonlarını duyumlarına göre aklarken, yine duyumlarla hüküm kurarak düşman ilan ettiği cemaat torbasına ne bulduysa dolduruyor. Çözüm olarak önerdiği formül ile HSYK’daki Ergenekon Operasyonu ise birebir örtüşüyor.
Cemaatin 5-6 yıl içinde özel yetkili mahkemelere hakim ve savcı atayarak bu operasyonları yönettiğini öne süren Avcı, “Bu tüm yargıç ve savcılar hemen değiştirilmeli” diyor. Buradaki temel çelişki, HSYK’nın “cemaatin arka bahçesi” olarak görülmesidir. HSYK’da biliyorsunuz, İstanbul’daki özel yetkili mahkemelerde görevli hakim ve savcılarının tamamının değiştirilmesini gündeme gelmişti."
Bu da bir tesaduf olmali .... Ya da aklin yolu birdir deyip gecmeliyiz ..... Demekki HSYK'nin ergenekon savci ve hakimlerinin tumunun gorevden alinmasi ile Sayin Avci'nin onerisi birebir ortusuyor ..... Burada da bir art niyet aramiyoruz .....
"Susurluk’ta ortalığı kasıp kavuran Avcı, Ergenekon soruşturmasında dut yemiş bülbüle döndü. 2008 Şubat’ında savcılara, Susurluk’ta anlattıklarının dışında yeni hiçbir bilgi aktarmadı. Bu çelişkiyi, 2008 yılı Temmuz ayında piyasaya çıkan Gölge İktidar kitabımda (sayfa 156) “Hanifi Avcı topa girmedi” ara başlığı altında dile getirdim.
Kitapta yer vermediğim önemli bir ayrıntıyı şimdi açıklıyorum, Avcı, suskunluğunu savcılara şöyle izah ediyor: “Soruşturduğunuz kişilerin çoğu benim eski arkadaşlarım, konuşmam doğru olmaz, beni mazur görün.”..."
Demekki Sayin Avci eski arkadaslarina bagli bir insan .... bu alkislanilacak bir davranis ... ama ne yazikki Hanefi Avci siradan bir kimse degil .... bu ulkenin milletinin emniyetini korumakla yukumlu , milletin vergisiyle maasini kazanan bir memur ..... Bu durumda "eski arkadas korumak" meziyetinin karsisinda milletin cikarlarini , devletin ulkenin cikarlarini korumak gibi daha onemli gorevler var ..... O yuzden bizler bunu mazur goremiyoruz .....
Şemdinli olayıyla ilgili meclisteki araştırma komisyonuna “Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz” dediği için İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan alınan Sabri Uzun’un cemaat tarafından harcandığını (sayfa 423) söylüyor. Oysa, Yaşar Büyükanıt’ın emekli olduktan sonra Uzun’u başbakana şikayet ederek görevden aldırdığı yönünde açıklaması var.
Avcı, Baykal’ın video görüntülerinin çok eski olduğunu (sayfa 566) iddia ediyor. Baykal, görüntüler için “iki haftalık” demişti. Görüntülerdeki saç kesimi ve ağrıları yüzünden bacağı aksayarak yürüdüğü dönemi herhalde Baykal’dan daha iyi bilemez?
Hanefi Avci, kitabinda hem Buyukanit'i hem de Baykal'i yalanliyor......
"Avcı’nın bu arada, Ergenekon kapsamındaki Danıştay cinayetinde faturayı, eski imam 83 yaşındaki Salih Kunter’e kesmesi ilginçtir. Yakalandığı sırada hiç konuşmayan, kaldığı Sincan cezaevinde çok özel ziyaretçilerinin ardından 40 gün sonra Salih Kunter adını veren Alpaslan Aslan, ilk duruşmada bu ifadesini yalanladı. Eylemi, “türban çetesinin işi” olarak karara bağlayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Kunter hakkında beraat kararı verdi.
Diğer sanıklarla ilgili daha somut delilleri görmezden gelen Avcı, Danıştay’ı Ergenekon’a bağladıkları için savcılara kızıyor. Avcı’nın, birleştirme kararını Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin verdiğini bilmeyecek kadar cahil olduğunu düşünmüyorum, sanırım, istihbaratçı kimliğiyle kafa karıştırmayı hedeflemiş. "
Avci yine cemaatci (??) savcilara kizmis Danistay cinayetiyle Ergenekon'u birlestirdigi icin..... halbuki birlestirme kararini alan Yargitay ....
Soruşturmalar nedeniyle görevlerinden alınan emniyetçiler Mustafa Gülcü, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal ve Orhan Özdemir’i koruyan Avcı, burada da çelişki içinde. Mesela Ünsal, AK Partili isimlerin karıştığı bir çeteye bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklandı. Avcı kitapta bir kurnazlık daha yapıyor, soruşturmada görevli polisleri çok iyi tanıdığını belirttiği halde güya “onların da bilmediği” bilgilere ulaşmak için (sayfa 475) polislere olayı sormuyor. Çünkü o polisler, Ülkücü kökenli ve kendisi bunu çok iyi biliyor.
Avcı, Gülcü’nün emniyet genel müdür yardımcılığı görevinden “Ergenekon diye terör örgütünün kayıtlarında olmadığını” söylediği için cemaat tarafından alındığını söylüyor. Herkes biliyor, Gülcü, Bakan Beşir Atalay’ın çok yakın dostudur, hakkında soruşturma açılınca gözünün yaşına bakmadı.
Zamanim burada bitti ...... Devami gelecek ......
Kaynak:
http://www.stargazete.com/gazete/yazar/samil-tayyar/avci-ya-hodri-meydan-287801.htm
Saygilar,
3.yol
3.yol, maalesef yaptığınız diğerleri gibi yararsız "niyet okumaktan" başka birşey değil. Bu şekilde gerçekten bir yere varamayacağınızı düşünüyorum. Bence Avcı'nın kitabını değerlendirirken direkt Avcı'nın dediklerini yorumlamak yerine "piyasada" yarattığı havayı değerlendirmelisiniz. "piyasayı" dişli bir şirket çalkaladığında işini bilen "dürüst" borsacılar dalgalanmaları ve etkileri izlerler, zira her ani hareket "bu hayali para dükkanında" -borsa- bir manüplasyonun somutudur, bunu herkes bilir. Cambaza bakarken aşağıdakilerin aldığı vaziyeti iyi değerlendirmek lazım. Zira heyecan herne kadar ipin üzerinde gibi gözükse de uzun soluklu şenlikler hep aşağıda ve geniş arazilerde yapılır.
saygıyla.
3. yol.
Kimin önyargılı olduğu kitaba verdiğiniz şartlı tepkiden belli oluyor.
Ben akp ci değili
m diyorsunuz akat akp ye karşı olan her düşüncenin karşısında olduğunuz belli oluyor.
Herkes tayyibin kim olduğunu fetoyl ilişkisi olup olmadığını biliyor. siz eğer yok diyorsanız sizin görüşünüzdür.
Demişsiniz ki hanefi avcı cemaatteydi hidayete mi erdi.
Peki cevaplar mısnıız tayyibin geçmişini biliyorsunuz ne oldu birden hidayete mi erdi.
Bırakalım kişilik tesbiti yapmayı.
Açıkça soralım arkadaşlara.
Hanefi Avcı'nın yazdıkları ve anlattıkları doğru mudur yoksa yalan mı ?
Anlatılanlar olmakta mıdır, yoksa Avcı'nın sanrıları mıdır ?
Yukarıdaki 2 basit soruya verecek cevabı olan yok mu ?