arkadaşlar bildiğiniz gibi yaklaşık 1 haftadır aslında gündemde bomba etkisi yaratan ama yandaş medyanın özverili gündemden düşürme çabaları sonucunda pek üzerinde tartışılmayan bir adam ve kitabı var.
evet bu adam eski istihbaratçı, Eskişehir Emniyet Genel Müdürü Hanefi AVCI. kitabı da “Haliç’te Yaşayan Simonlar/Dün Devlet Bugün Cemaat”.
yaşanan gelişmeleri uzun uzun anlatamayacağım ama kısaca değinmek gerekirse;
Avcı devlet kurumlarındaki cemaat yapılanmasının herşeyi kontrol ettiğini iddia ettiği bir kitap yazdı.ve cemmatin yöneticilerini içinde bilgilerininde olduğu bir dilekçeyle savcılığa şikayet etti. Avcı nın kitabında çarpıcı iddilar bulunuyor.
avcının özellikle cemaatin yayın organlarında son zamanlarda övgüyle bahsedilmesi dikkat çekiyordu ama bu kitapla bir sürpriz yapmış oldu AVCI.
Fetullah Gülen cemaatini çok ağır bir şekilde eleştirdiği, ve devlet içindeki yapılanmasını anlattığı kitabının yayınlamasından hemen sonra jet hızıyla soruşturma geldi. bu benim hiçte şaşırmadığım birşey

ve büyük ihtimallede görevden alınacak ama Avcı yazılarına devam edeceğini belirtti görevden alınacak olsa bile.
benim aklımda olmayan daha bir sürü çarpıcı iddiları var cemaat,cemaat yapılanması,başbakana yöenlik iddiları vs.
bu kitabı daha buraya ulaşmadığından dolayı alma imkaım olmadı ama ben yinede herkese tavsiye ederim çünkü cemaatin kitabın yayınlanmasından sonraki tavrı ciddi bişeyler olduğunun göstergesi bence.