PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : UFO'lar sadece bir yanılsamadan ibaret

last_danger
08-05-2006, 15:55
İngiltere Savunma Bakanlığı'nın gizlice yürüttüğü uzay araştırmalarında uzayda hayat olmadığı sonucuna varıldı. Rapora göre UFO'lar sadece bir yanılsamadan ibaret.
* * *İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye göre İngiltere Savunma Bakanlığı'nın gizli olarak yürüttüğü UFO (Unidentified Flying Objects - tanımlanamayan uçan cisim) araştırması 2000 yılında sona erdi.
* * *Şimdiye kadar sadece bir kişiye sunulan UFO raporu sonunda basına da açıklandı. 400 sayfalık rapora göre uzayda hayat yok, UFO'lar ise sadece bir yanılgıdan ibaret.
* * *
* * *Hızlı plazmalar

* * *Raporda UFO diye tabir edilen cisimlerin aslında gökyüzünde oluşan elektromanyetik plazma bulutları olduğu belirtiliyor.
* * *Katı birer cisim gibi algılanabilen bu plazmalar çok hızlı hareket ediyor. Değişik renklere de bürünebildikleri için birçok kişi tarafından UFO sanılıyor.
* * *
* * *Araştırmalar devam ediyor

* * *Habere göre İngiltere Savunma Bakanlığı'nın uzay araştırmaları hala devam ediyor. Bilim adamları şimdi de söz konusu plazmaların yüksek teknoloji ürünü bir silah olarak kullanılmasının mümkün olup olmadığı araştırıyor.

Ne güzel taşlıyorduk yaw Ufoları Allah Allah...

sodomo--
08-05-2006, 16:09
Bilim adamları şimdi de söz konusu plazmaların yüksek teknoloji ürünü bir silah olarak kullanılmasının mümkün olup olmadığı araştırıyor.

İşte Bilim etiği. Bilim adamlarının bugüne kadar kendilerini silah sanayiine nasıl sattıklarını ve onların hemen hemen her buluşunun veya çalışmasının öncelikle mutlaka silah sanayiinde nasıl kullanıldığını biliyorduk da bazı arkadaşlara anlatamıyorduk bu "bilim adamı" denilen keferelerin ne mal olduklarını.

Bilim çok yüce bir vazifedir beyler insanlığı "aydınlık yarınlara" taşır !

akson
08-05-2006, 16:43
Bilim ayri seydir bilim adami ayri seydir

" onların hemen hemen her buluşunun veya çalışmasının öncelikle mutlaka silah sanayiinde nasıl kullanıldığını biliyorduk da bazı arkadaşlara anlatamıyorduk bu "bilim adamı" denilen keferelerin ne mal olduklarını. "

Bu zihniyetle bilim yapilmaz,bilimin yapilmadigi yerde de bilimsellik soz konusu olmaz

sodomo--
08-05-2006, 16:58
Devlet + Bilim adamı + Bilim +Silah Sanayii + Atom bombası + Devletler arası savaş = Nagasaki ve Hiroşima ve 250 bin ölü ve bilmem kaçyüzbin yaralı.

Bilim ayri seydir bilim adami ayri seydir

tabii tabii bizde yedik !

Bu zihniyetle bilim yapilmaz

Vallahi çok memnun kalırım.

bilimin yapilmadigi yerde de bilimsellik soz konusu olmaz

Olmayıversin ne çıkar ? Bilmden önce de insanlar yaşıyordu ve nesillerinin devamını sağlıyorlardı, siz insanlık tarihinin bilim ile mi başladığını zannediyorsunuz ? Bugün özellikle batı da bir çok kişi "keşke bizde Amazon da bir kabile yaşamı sürdürebilseydik ne mutlu bu ilkel kabilelere" diyor.

İşte gelinen nokta..

pante
08-05-2006, 17:16
Ufoların uzaydan gelmediği ya da yanılsama olduğu yönünde bir sonuca varılabilir de, uzayda yaşam olmadığını söyleyebilmek hiçbir bilim adamının haddi değil. Ya çevirinde hata var Last_danger arkadaşım ya da o bilm adamları halt etmiş..

last_danger
08-05-2006, 17:24
Ufoların uzaydan gelmediği ya da yanılsama olduğu yönünde bir sonuca varılabilir de, uzayda yaşam olmadığını söyleyebilmek hiçbir bilim adamının haddi değil. Ya çevirinde hata var Last_danger arkadaşım ya da o bilm adamları halt etmiş..

Panteidar; Haklısın uzayda yaşam olup olmadığına karar veremezler.

deli_cevat
08-05-2006, 17:31
ewet sodomo abi bence haklısın hadi hep beraber bilimi protesto edelim bundan sonra bilgisayar internet ev kıyafet araba kalem kağıt silgi müzik ıvır zıvır laga luga zart zurt cart curt ne varsa kullanmayıp dağda yaşayalım kabulmu

sodomo--
08-05-2006, 17:59
Cevat vallahi ben çobanlık yapmayı ve bir baraka da yaşamayı düşünüyorum (tabii deniz manzaralı :) özellikle karadeniz ) ileriye dönük olarak ama şimdi çoluk çocuk var olmaz "asosyal" *bir karakter olmak da istemiyorum, sonuçta insanlarla dostluklar kurmasını da, dalaşmasını da seviyorum , özellikle şu elektro-manyetik kirlilikten kurtulmamız lazım zaten yaz da geliyor şimdi çiçekler, kuşlar, plajlar, güzel kızlar *vs. Velhasıl bu iş hep beraber olursa daha güzel yoksa izole yaşam bana göre değil.

liopleurodon
08-05-2006, 18:12
Mesele, UFO nedir ile başlıyor. UFO, ne olduğu bilinmeyen (daha doğrusu belirlenemeyen) uçan cisim demek. Şimdiye kadar bu kategöriye girmiş zilyon olay raporlanmış..

Sonuç: %99'u palavra. İşte efenim uzaylı geldi beni kaçırdı filan hikayesi. Genelde psikolojik sorunlar nedeniyle oluyor. Bazen de bazıları uzaylı kılığına girip kızı dağa kaldırmış mesela vs. vs.

Geriye kalan %1'in %99'u ise tanımlanabilir iken, çeşitli şekillerde yanılsama ile tanımlanamamış olan uçan cisimler. Bulutlar, poşetler, uçaklar, balonlar vs. vs.

Geriye kalan çok az olay ise, tamamen ne olduğu bilinmeyen uçan cisimler. Ama bu kategoriye girenlerin içinde hiç bir şekilde uzaydan gelen bir gemi, canlı vs. vakası yok. Yani uçan bir şey görülmüş. Uçak filan değil. Nedir peki? Bilinmiyor. Ne olabilir? Uzaylıların aracı? Belki. Belkide gelecekten gelen insanlardır. Belki de başka bir boyuttan gelenlerdir. Belki sadece yeni bir uçak modelidir, gizli bir testtir. Belki cinlerdir. Belki anlaşılamamış doğal bir fenomendir. Belkiler uzar, uzar gider. Ama hepsi spekülasyondan ibarettir. Bilinmezlikten hiç bir bilgi ve sonuç çıkmaz. Bilim bunu söyler.

Eğer bir şekilde, dünyada yaşamayan bir takım canlıların ürettiği bir uzay aracı elimize geçerse, ancak o zaman buna bir uzaylı işi diyebiliriz. Sallıyorum, belki denizin dibinde yaşayan ve bizden çok ileri bir uygarlıkta böyle bir şey yapabilir, bizim bilimsel gezi için süper denizaltılar yaptığımız gibi bu araçlarla atmosfere çıkıyor olabilirler. Neden olmasın? Öyle midir? Bu yönde hiç bir bulgu yoktur. Ve bilimsel olarak negatif argümanlarla hiç bir şey kabul edilemez. Demekki, ne denizin dibinde bilinmeyen bir uygarlığın varlığı, nede uzaylıların varlığı kabul edilemez, bilimsel olarak.

Bilim ile bilim adamı başka şeylerdir. Bilim adamı bilimi yapan değildir. Bilim, temelde bilgi demektir. Bilim adamı bilgiyi bulan ve kullanan kişidir. Bilim ile bulunmuş bir bilgiyi bomba yapıp dünyanın sonunu getiren veya bununla insanın kurtuluşunu çıkaracak olan bilim adamıdır. Hangisini yapar, kendisine kalmış.

Asıl mesele şudur. Bilim adamı da insandır. Eğitim filan alır, ama nihayetinde karnını doyurmak, evinin kirasını ödemek vs. zorundadır. Bu yüzden parayı veren bilim adamının bilgiyi hangi yöne kanalize edeceğine karar verir. Ve bugün parayı genelde iyi bir silah isteyenler vermektedir. Hemen hiç bir bilim adamı sadist zevklerini tatmin için silah geliştirmez. Von Braun örneğin. Adamın derdi füze yapmaktır. Bunu yaparken para da kazanabilmektedir. Yoksa derdi füze ile ingiliz nüfusunu yok etmek değildir.

Peki bilim adamının vahşice iş yaptığı olur mu? Olur elbet. Sıradan bir insanın vahşi olması ne kadar olağansa (yüzde bir, binde bir vs.) bilimadamının da o kadar olağandır. Blim adamı, önce adamdır, insandır. İyi bir insan bilim adamı olursa, iyiliksever bir bilim adamı olur. Sadistin biri bilim adamı olursa o da öyle olur.

Ama bilim ile bilim adamını birlikte tartıya koymak ancak safsatadır ve beyin fukaralarının bilimi inkar edebilmek için altına kafalarını soktukları kum havuzlarından biridir. Elbette bu havuzda açıkta kalan yerlerini örtmeye yetmemektedir..

pante
08-05-2006, 18:15
Haberlerde izledim Last_danger. Aynen yazdığın gibi, "İngiltere Savunma Bakanlığı uzayda yalnız olduğumuzu, dünyadan başka bir yaşam olmadığını açıkladı" şeklindeydi haber ve ayrıca ufolar konusu..
Şimdi koca bir yalanın yanında, ufo haberinin doğruluğuna inanılabilir mi? İnsanoğlu kendi yıldız sistemini tam keşfedememişken, 2.bir yıldız sistemine ulaşamamışken, milyarlarca galaksi içinde sextilyonlarca yıldız ve her yıldızda 5-10 gezegene ne zaman, nasıl ulaştında bu sonuca vardın?
Bunların amacı ne? 2000 yılında sonuçlanmış bir çalışmayı 6 sene tutmanın ve şimdi açıklamanın, açıklarken de yanına bir koca yalan iliştirmenin anlamı ne?
Tersine ben bu açıklamadan ufo konusunda şüpheye düşüyorum ve birşeyleri sakladıklarını düşünüyorum.
Bilime inanıyorum ve sonuna kadar savunucusuyum. Ama bilim özgür değil. Emperyalistler, kendilerine tabi olacak, istedikleri doğrultuda hareket edecek bilim adamlarını besliyor, onlarla çalışıyor, insanlığa hizmet etmek, bağımsız hareket etmek isteyenleri ise engelliyor, çalıştırmıyorlar. O nedenle de bilim adamlarına güvenmiyorum.

liopleurodon
08-05-2006, 18:27
Panteidar, iki şeyi karıştırıyorsun. Bu rapor "Uzayda yaşam" ile alakalı değil. Rapor edilen UFO vakalarının bir uzaydan gelen uçan vs. cisime işaret edip etmediği hakkında. Bu raporun sonucuna göre, UFO vakalarının hiç birinde uzaydan gelenlerin parmağı olduğuna dair herhangi bir emare yok.

Böyle olunca UFO'ların varlığına bakara uzayda bizden daha üstün hayatlar var gibi bir önerme yanlış oluyor. Ama bu rapor UFO'ları inceliyor ve bu incelemeden uzayda hayat var mıdır yok mudur buna dair bir sonuç çıkmaz. Zaten de çıkarmıyorlar.

Ama tabi haberciler sever böyle maniple haber yapmayı. Böyle başlık atınca daha çok reyting alır diye böyle yapıyorlar, hepsi bu.

Uzayda hayat var mıdır? Olmaması için hiç bir sebep yok. Ama tüm gezegen vs. leri inceleyip "aha bu sonuncuydu, bunda da çıkmadı" diyemediğimiz sürece bu sorunun cevabı verilmiş olmaz. Ama bilimde cevapsız durulmaz. Şu anda uzayda bir yerde bir canlıya raslanmadığına göre, bilimsel olarak uzayda hayat yoktur. Ama yarın bir teleskopa poz veren uzaylılara denk gelirsek, konu ile ilgili hiç kimse şaşırmaz, hemde daha bir saat önce uzayda hayat yoktur diye beyanat vermiş olsa bile..

Kısaca, bilimsel olarak uzaylı yoktur. Çünkü varlığı kanıtlanmamıştır. Ama bilimsel olarak gene, uzaylıların var olması gayet muhtemeldir, mümkündür. Bilimsel yaklaşım böyle der, yoksa bilim olmaz, kahinlik olur yapılan icraat..

pante
08-05-2006, 18:48
Liop;
Benim birşeyi karıştırdığım yok. İtirazım olmasa tartışılmayacaktı ve "uzayda yaşam yokmuş" diye geçecekti. Last_danger'in yazısından ayrı ben de haberlerde izledim. Farzedelim ki ikisi de aynı kaynaktan. Dolayısıyla medyanın çarpıtma olasılığı var.
Ama bence medya çarpıtmamış bunu. Aynı senin yazdığın gibi "bugüne kadar uzayda yaşam izine rastlamadık, öyleyse uzayda yaşam yoktur" mantığıyla ulaşılmış bir sonuç bu. Senin bir farkın mümkün olabilirliğini belirtmek sadece.
Zaten bu mantığa da yabancı değiliz. Alıştık artık. :)

akson
08-05-2006, 19:35
"Olmayıversin ne çıkar ? Bilmden önce de insanlar yaşıyordu ve nesillerinin devamını sağlıyorlardı, siz insanlık tarihinin bilim ile mi başladığını zannediyorsunuz ? Bugün özellikle batı da bir çok kişi "keşke bizde Amazon da bir kabile yaşamı sürdürebilseydik ne mutlu bu ilkel kabilelere" diyor. "

O zaman bana Fethullah Gulen'in atesli "bilimsellik" savunuculugunu yapma,karsinda Fethullah Hoca talebesi yok senin!

sodomo--
08-05-2006, 20:23
O zaman bana Fethullah Gulen'in atesli "bilimsellik" savunuculugunu yapma

Sen sadece kendi yazılarını değil benim yazılarımıda okumuyorsun anlaşılan. Tabii öfke insanı kör eder böyle...

Üstelik Fettullah Gülen'i savunurum savunmam sana mı danışacam ?

Göster bana ondan daha fazla insanlara "hizmeti" olan biri şu dünyadada (dikkat et Türkiye de demiyorum) seni muhattab alayım "bi şeyler var bunda" diyeyim.

Ama gözünü düşmanlık bürümüş senin. Neyi görebilirsin ki ?

08-05-2006, 20:35
Olmayıversin ne çıkar ? Bilmden önce de insanlar yaşıyordu ve nesillerinin devamını sağlıyorlardı, siz insanlık tarihinin bilim ile mi başladığını zannediyorsunuz ? Bugün özellikle batı da bir çok kişi "keşke bizde Amazon da bir kabile yaşamı sürdürebilseydik ne mutlu bu ilkel kabilelere" diyor.

İşte gelinen nokta..
Sevgili sodomo, bilime karşı tavrınızı önceden de biliyorum, ama bakış açınızı anlasam da *onaylayamıyorum.

Bugün özellikle batı da bir çok kişi "keşke bizde Amazon da bir kabile yaşamı sürdürebilseydik ne mutlu bu ilkel kabilelere" diyor.

Evet, öyle diyor. Bir süre önce TV'de bir belgesel seyrettim. Amazon'da bir kabileyi anlatıyordu. Bilim adamları ilk keşfettiklerinde oldukça mutlu, huzurlu bir kabile imiş (20 yıl önce). Farklı değer yargıları var, örneğin bir kadın biriyle evli bile olsa istediği erkekle birlikte olabiliyor. Aile yapısı daha çok anaerkil. Yemek, barınmak ve üremek dışında bir ihtiyaçları yok, zaten ellerinde bundan fazlası da yok. Mutlu bir kabile. 20 yıl sonra, uygar dünya ile artık tanışmış haldeler ve ellerinde eskisinden fazlası var, değer yargıları değişiyor, huzursuzluk da başlıyor. Bilim adamlarının kendilerine hediye olarak dağıttığı eti 20 yıl önceki gibi sakince gelip paylaşmıyorlar, artık o etin çevresinde bir çit, başında nöbetçi var.

Evet, sizin savunduğunuzdan farklı bir olay değil aslında. Bizim bilim adamlarımız, teknolojimiz bozdu belki bu kabileyi. Biz de bunu tv ekranının karşısından seyrediyoruz. Biz seyrediyoruz, onlar ise kameranın karşısında. Biz özeniyoruz onlara. Onlar ise hala yaşıyor olmalarını bizim artık bir parça daha az vahşi olmamıza borçlular. Cortez'in çetesi ile karşılaşmamışlar neyse ki.

Şimdi olaya biraz da farklı bakalım. Kendimizi onların yerine koyalım. Bizden çok daha ileri bir uygarlığın koruma çabası sayesinde yaşamdayız. Son 200 yılın getirdiklerinin bir birikimi sayesinde bizi hastalıklarla ya da tüfeklerle yok etmek yerine bizi inceleme durumuna gelebilmiş bir uygarlığın bu durumda kalmasına bağlı yaşamlarımız. Bizim kadar mutlu olmayan bir grup insan, her an bizi tarih'in bir konusu durumuna getirebilir. Mutlu olmayı başaramamış, ama bir şekilde yaşamda kalmayı başarabilmiş bir grup insan.

Hoşumuza gitmese de, inançlarımıza uymasa da, bazı olguları anlamak ve mümkünse kabul etmek durumundayız. Bizler, daha doğrusu genlerimiz, mutlu olmak için seçilime uğramadı. Yaşamda kalabilmek için evrimleşti. Mutluluk ise eğer genlerimizin yaşamda kalabilmelerine yarıyorsa var. Evet, bizler robotlar değiliz, bir bilincimiz var, ama aslımız hala yaşamda kalmaya çalışan bazı genlerin bu amaç için kullandıkları geliştirdikleri bir araç.

Daha önce de aynı şeyi konuştuk sanırım. Bizim uzaaak bir atamız bir gün "Ben bu ceylana niye ellerim ve dişlerimle saldırıyorum? Dur şu taşı alıp öyle girişeyim, bakalım ne olacak?" dediği zaman bu yola girdik. O uzaaak atamız ya da onun torunlarından biri bir gün "Ben bu taşla ceylanı haklıyorsam, şu karşıdaki benim av alanımı paylaşan, bana rakip olan kardeşimi, türdeş kabileyi de haklayabilirim" dedi. Bunu yaparken bilim yapmıyordu o ata, ama ona yakın birşeyler yapıyordu.

Hz. Ali'nin kılıcı zülfikar'ın biçimini biliyorsunuz değil mi? O kılıç neden o şekildedir? Saplandığı düşmanı kolayca öldürebilsin diye. O kılıcı dövenler de bilim yapmıyordu, silah yapıyorlardı sadece. Birini öldürebilmek için bir alet. Topkapı sarayı müzesini gezdiyseniz, orada da görürsünüz bir çok "kendi benzerini öldürmek, yok etmek" için tasarlanmış, yapılmış "alet". Onları yapanlar da bilim adamları değildi, en azından bizim bugün anladığımız anlamda. Zanaatkar idiler.

Bilim'in, daha doğru bir ifade ile bilim insanlarının da amaçları insanlığı mutlu etmek değildir. En başta bir sorunu çözmenin, bir "şey"i yapmanın getirdiği doyumdur insanları motive eden. Kendinizi nasıl farklı görüyorsunuz ki? Siz de burada bir düşünce ürününü sergiliyorsunuz, kendi düşüncelerinizi, beyninizin ürünlerini savunuyorsunuz, yazıyorsunuz. Sizden daha farklı konularda düşünen insanları, sizden farklı konuları merak eden insanları neden kendinizden ayrı tutuyorsunuz? Fark onların bir kısmının bir kısım çalışmalarının sizi mutsuz etmesi mi? Onların da amaçları bu değildi, nasıl sizin düşündüklerinizi düşünmenizin, sorgulamanızın amacı başka insanları mutsuz etmek değil ise. Ama emin misiniz sizin düşüncenizin de başka insanları mutsuz etmeyeceğine? Bu konu (Bilim) ayrı olarak tartışılmalı, çok uzattım zaten.

Soyumuzu diğer primatlar ile aynı ataya dayandırmadığınızı biliyorum, ancak sizin inancınıza göre de soyumuz Habil'e değil, Kabil'e dayanıyor. Hangi taraftan bakarsanız bakın, bizler öldürenlerin ve yaşamda kalmayı başaranların soyundan geliyoruz. Ölenlerin, soyu kuruyanların değil.

Yazma yeteneğim neredeyse hiç yok, bu yüzden doğru anlatamıyor da olabilirim düşüncelerimi. Pek derli toplu da olmadı. 10-15 gün kadar da buralarda olamayacağım, tartışmaya döndüğümde devam etmek isterim.

Saygılar ve sevgiler.

akson
08-05-2006, 20:35
Herkes inandigi seyi savunmali,savunmana degil tutarsizligina dikkat cekmek istemistim.

Senin yazilarini dikkatlice okudum Fethullah Gulen beraat etti topic inde.Istersen bir daha bak ve neye karsilik cevap yazdigimi anlamaya calis
Ataturk ve yaptigi hizmetler karsisinda Fethullah Hoca'nin anlattigi kaynaklarin disina cikip biraz bilgi edinirsen cahillikle din arasindaki ustura agzi kadar ince araligi gorebilirsin.Soz konusu hizmetse Ataturk ile Fethullah Gulen kiyaslanamaz bile!Ozellikle "din"konusunda.!

last_danger
09-05-2006, 01:41
Ufo'ların *uzaydan dünyamızı ziyarete gelen yaratıklar olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Hadi öyle olduğunu varsayalım neden görünüp kaçarlar iletişime geçmezler yıllardır. İkide bir zırt pırt değişik şekillerde görünüp dururlar ki ben henüz göremedim :) Şimdi tam tersini düşünelim mesela biz dünyalılar farklı bir gezegende yaşayan canlıları bulduk ne yaparız ? Bence gider orayı istila ederiz herhalde yada islam'ı onlara kabul ettirirdik :) Bu ufo olayı bence Amerikalıların yeni teknoloji deneylerinden başka birşey değil dir diye düşünüyorum.

vartor
12-05-2006, 04:44
UFO da ayni tanri kavrami gibi birsey, adi var kendi yok. Dinlerden bikmis, ancak inanma ihtiyacindan silkinememis birilerinin yarattigi yeni bir icat.
*Uzaktan yakindan biraz mantigi olanlarin kabul edemeyecegi bir baska nasal.

evrensel-insan
17-07-2010, 22:46
Saygideger arkadaslar;

Gecen sene, Norvec' de bir goruntu saptanmis.

http://www.examiner.com/x-32018-Kansas-City-Strange--Mysterious-Facts-Examiner~y2009m12d9-Strange-blue-light-spiral-over-Norway

http://video.uk.msn.com/watch/video/unidentified-sky-spiral-over-norway/88ch5xfr

Bu da cin havalimani ustu.

http://video.uk.msn.com/watch/video/ufo-over-chinese-airport/88ty1ffo

Bu da Los Angeles'ten bir goruntu.

http://video.uk.msn.com/watch/video/ufo-over-downtown-los-angeles/88n8gqld

Savas jeti, UFO'yu takip ediyor

http://video.uk.msn.com/watch/video/ufo-over-downtown-los-angeles/88n8gqld

Bu da bir gorsel solen.

http://video.uk.msn.com/watch/video/a-dreaming-building-facade-projection/88cckpa6

Linkler, ingilizce ama; gorsel agirlikli. Iyi izlemeler.

Saygilarimla;
evrensel-insan