08-05-2006, 15:55
|
|
Üye
|
|
|
|
UFO'lar sadece bir yanılsamadan ibaret
İngiltere Savunma Bakanlığı'nın gizlice yürüttüğü uzay araştırmalarında uzayda hayat olmadığı sonucuna varıldı. Rapora göre UFO'lar sadece bir yanılsamadan ibaret.
* * *İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye göre İngiltere Savunma Bakanlığı'nın gizli olarak yürüttüğü UFO (Unidentified Flying Objects - tanımlanamayan uçan cisim) araştırması 2000 yılında sona erdi.
* * *Şimdiye kadar sadece bir kişiye sunulan UFO raporu sonunda basına da açıklandı. 400 sayfalık rapora göre uzayda hayat yok, UFO'lar ise sadece bir yanılgıdan ibaret.
* * *
* * *Hızlı plazmalar
* * *Raporda UFO diye tabir edilen cisimlerin aslında gökyüzünde oluşan elektromanyetik plazma bulutları olduğu belirtiliyor.
* * *Katı birer cisim gibi algılanabilen bu plazmalar çok hızlı hareket ediyor. Değişik renklere de bürünebildikleri için birçok kişi tarafından UFO sanılıyor.
* * *
* * *Araştırmalar devam ediyor
* * *Habere göre İngiltere Savunma Bakanlığı'nın uzay araştırmaları hala devam ediyor. Bilim adamları şimdi de söz konusu plazmaların yüksek teknoloji ürünü bir silah olarak kullanılmasının mümkün olup olmadığı araştırıyor.
Ne güzel taşlıyorduk yaw Ufoları Allah Allah...
Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır...[b][hr:c22c314d1e]
|

08-05-2006, 16:09
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: UFO'lar sadece bir yanılsamadan ibaret
Bilim adamları şimdi de söz konusu plazmaların yüksek teknoloji ürünü bir silah olarak kullanılmasının mümkün olup olmadığı araştırıyor.
İşte Bilim etiği. Bilim adamlarının bugüne kadar kendilerini silah sanayiine nasıl sattıklarını ve onların hemen hemen her buluşunun veya çalışmasının öncelikle mutlaka silah sanayiinde nasıl kullanıldığını biliyorduk da bazı arkadaşlara anlatamıyorduk bu "bilim adamı" denilen keferelerin ne mal olduklarını.
Bilim çok yüce bir vazifedir beyler insanlığı "aydınlık yarınlara" taşır !
|

08-05-2006, 16:43
|
|
Üye
|
|
|
|
Bilim ayri seydir bilim adami ayri seydir
" onların hemen hemen her buluşunun veya çalışmasının öncelikle mutlaka silah sanayiinde nasıl kullanıldığını biliyorduk da bazı arkadaşlara anlatamıyorduk bu "bilim adamı" denilen keferelerin ne mal olduklarını. "
Bu zihniyetle bilim yapilmaz,bilimin yapilmadigi yerde de bilimsellik soz konusu olmaz
Bazilari icin akil aksesuardir
|

08-05-2006, 16:58
|
|
Üye
|
|
|
|
Devlet + Bilim adamı + Bilim +Silah Sanayii + Atom bombası + Devletler arası savaş = Nagasaki ve Hiroşima ve 250 bin ölü ve bilmem kaçyüzbin yaralı.
Bilim ayri seydir bilim adami ayri seydir
tabii tabii bizde yedik !
Bu zihniyetle bilim yapilmaz
Vallahi çok memnun kalırım.
bilimin yapilmadigi yerde de bilimsellik soz konusu olmaz
Olmayıversin ne çıkar ? Bilmden önce de insanlar yaşıyordu ve nesillerinin devamını sağlıyorlardı, siz insanlık tarihinin bilim ile mi başladığını zannediyorsunuz ? Bugün özellikle batı da bir çok kişi "keşke bizde Amazon da bir kabile yaşamı sürdürebilseydik ne mutlu bu ilkel kabilelere" diyor.
İşte gelinen nokta..
|

08-05-2006, 17:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ufoların uzaydan gelmediği ya da yanılsama olduğu yönünde bir sonuca varılabilir de, uzayda yaşam olmadığını söyleyebilmek hiçbir bilim adamının haddi değil. Ya çevirinde hata var Last_danger arkadaşım ya da o bilm adamları halt etmiş..
|

08-05-2006, 17:24
|
|
Üye
|
|
|
|
panteidar";p="´isimli üyeden Alıntı
Ufoların uzaydan gelmediği ya da yanılsama olduğu yönünde bir sonuca varılabilir de, uzayda yaşam olmadığını söyleyebilmek hiçbir bilim adamının haddi değil. Ya çevirinde hata var Last_danger arkadaşım ya da o bilm adamları halt etmiş..
|
Panteidar; Haklısın uzayda yaşam olup olmadığına karar veremezler.
Boş bir kafa, şeytanın çalışma odasıdır...[b][hr:c22c314d1e]
|

08-05-2006, 17:31
|
|
Üye
|
|
|
|
ewet sodomo abi bence haklısın hadi hep beraber bilimi protesto edelim bundan sonra bilgisayar internet ev kıyafet araba kalem kağıt silgi müzik ıvır zıvır laga luga zart zurt cart curt ne varsa kullanmayıp dağda yaşayalım kabulmu
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

08-05-2006, 17:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Cevat vallahi ben çobanlık yapmayı ve bir baraka da yaşamayı düşünüyorum (tabii deniz manzaralı  özellikle karadeniz ) ileriye dönük olarak ama şimdi çoluk çocuk var olmaz "asosyal" *bir karakter olmak da istemiyorum, sonuçta insanlarla dostluklar kurmasını da, dalaşmasını da seviyorum , özellikle şu elektro-manyetik kirlilikten kurtulmamız lazım zaten yaz da geliyor şimdi çiçekler, kuşlar, plajlar, güzel kızlar *vs. Velhasıl bu iş hep beraber olursa daha güzel yoksa izole yaşam bana göre değil.
|

08-05-2006, 18:12
|
 |
Üye
|
|
|
|
Mesele, UFO nedir ile başlıyor. UFO, ne olduğu bilinmeyen (daha doğrusu belirlenemeyen) uçan cisim demek. Şimdiye kadar bu kategöriye girmiş zilyon olay raporlanmış..
Sonuç: %99'u palavra. İşte efenim uzaylı geldi beni kaçırdı filan hikayesi. Genelde psikolojik sorunlar nedeniyle oluyor. Bazen de bazıları uzaylı kılığına girip kızı dağa kaldırmış mesela vs. vs.
Geriye kalan %1'in %99'u ise tanımlanabilir iken, çeşitli şekillerde yanılsama ile tanımlanamamış olan uçan cisimler. Bulutlar, poşetler, uçaklar, balonlar vs. vs.
Geriye kalan çok az olay ise, tamamen ne olduğu bilinmeyen uçan cisimler. Ama bu kategoriye girenlerin içinde hiç bir şekilde uzaydan gelen bir gemi, canlı vs. vakası yok. Yani uçan bir şey görülmüş. Uçak filan değil. Nedir peki? Bilinmiyor. Ne olabilir? Uzaylıların aracı? Belki. Belkide gelecekten gelen insanlardır. Belki de başka bir boyuttan gelenlerdir. Belki sadece yeni bir uçak modelidir, gizli bir testtir. Belki cinlerdir. Belki anlaşılamamış doğal bir fenomendir. Belkiler uzar, uzar gider. Ama hepsi spekülasyondan ibarettir. Bilinmezlikten hiç bir bilgi ve sonuç çıkmaz. Bilim bunu söyler.
Eğer bir şekilde, dünyada yaşamayan bir takım canlıların ürettiği bir uzay aracı elimize geçerse, ancak o zaman buna bir uzaylı işi diyebiliriz. Sallıyorum, belki denizin dibinde yaşayan ve bizden çok ileri bir uygarlıkta böyle bir şey yapabilir, bizim bilimsel gezi için süper denizaltılar yaptığımız gibi bu araçlarla atmosfere çıkıyor olabilirler. Neden olmasın? Öyle midir? Bu yönde hiç bir bulgu yoktur. Ve bilimsel olarak negatif argümanlarla hiç bir şey kabul edilemez. Demekki, ne denizin dibinde bilinmeyen bir uygarlığın varlığı, nede uzaylıların varlığı kabul edilemez, bilimsel olarak.
Bilim ile bilim adamı başka şeylerdir. Bilim adamı bilimi yapan değildir. Bilim, temelde bilgi demektir. Bilim adamı bilgiyi bulan ve kullanan kişidir. Bilim ile bulunmuş bir bilgiyi bomba yapıp dünyanın sonunu getiren veya bununla insanın kurtuluşunu çıkaracak olan bilim adamıdır. Hangisini yapar, kendisine kalmış.
Asıl mesele şudur. Bilim adamı da insandır. Eğitim filan alır, ama nihayetinde karnını doyurmak, evinin kirasını ödemek vs. zorundadır. Bu yüzden parayı veren bilim adamının bilgiyi hangi yöne kanalize edeceğine karar verir. Ve bugün parayı genelde iyi bir silah isteyenler vermektedir. Hemen hiç bir bilim adamı sadist zevklerini tatmin için silah geliştirmez. Von Braun örneğin. Adamın derdi füze yapmaktır. Bunu yaparken para da kazanabilmektedir. Yoksa derdi füze ile ingiliz nüfusunu yok etmek değildir.
Peki bilim adamının vahşice iş yaptığı olur mu? Olur elbet. Sıradan bir insanın vahşi olması ne kadar olağansa (yüzde bir, binde bir vs.) bilimadamının da o kadar olağandır. Blim adamı, önce adamdır, insandır. İyi bir insan bilim adamı olursa, iyiliksever bir bilim adamı olur. Sadistin biri bilim adamı olursa o da öyle olur.
Ama bilim ile bilim adamını birlikte tartıya koymak ancak safsatadır ve beyin fukaralarının bilimi inkar edebilmek için altına kafalarını soktukları kum havuzlarından biridir. Elbette bu havuzda açıkta kalan yerlerini örtmeye yetmemektedir..
|

08-05-2006, 18:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Haberlerde izledim Last_danger. Aynen yazdığın gibi, "İngiltere Savunma Bakanlığı uzayda yalnız olduğumuzu, dünyadan başka bir yaşam olmadığını açıkladı" şeklindeydi haber ve ayrıca ufolar konusu..
Şimdi koca bir yalanın yanında, ufo haberinin doğruluğuna inanılabilir mi? İnsanoğlu kendi yıldız sistemini tam keşfedememişken, 2.bir yıldız sistemine ulaşamamışken, milyarlarca galaksi içinde sextilyonlarca yıldız ve her yıldızda 5-10 gezegene ne zaman, nasıl ulaştında bu sonuca vardın?
Bunların amacı ne? 2000 yılında sonuçlanmış bir çalışmayı 6 sene tutmanın ve şimdi açıklamanın, açıklarken de yanına bir koca yalan iliştirmenin anlamı ne?
Tersine ben bu açıklamadan ufo konusunda şüpheye düşüyorum ve birşeyleri sakladıklarını düşünüyorum.
Bilime inanıyorum ve sonuna kadar savunucusuyum. Ama bilim özgür değil. Emperyalistler, kendilerine tabi olacak, istedikleri doğrultuda hareket edecek bilim adamlarını besliyor, onlarla çalışıyor, insanlığa hizmet etmek, bağımsız hareket etmek isteyenleri ise engelliyor, çalıştırmıyorlar. O nedenle de bilim adamlarına güvenmiyorum.
|