PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Göremediğimiz varlıklara inanır mısınız?

Yılmaz34
05-09-2010, 03:51
Arkadaşlar birde görünmeyen varlıklar olayı var biliyorsunuz. İslamda cin diye tabir edilirler diğer dinlerde kabul ediyor böyle varlıkları. Bazı medyumlar geçmişimizi bir bir dökerler ortaya, bizde şaşarız nereden biliyor diye. Ben medyum vb.lerinin bu varlıklarla iletişime geçerek bu bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum.

Olaya safsata olarak bakanlar çıkabilir ama eğer yaşasanız böyle bir şeyi hak verirsiniz. Olaya sadece 3 boyutlu olarak ve bizim yaşadığımız alem olarak bakmayın.

Peygamberlerde acaba bu varlıklarla mı iletişime geçtiler yoksa, bu da bir fikir olabilir aslında siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

aliyarasfal
05-09-2010, 04:29
Sayın Yılmaz34;

Kendi adıma göremediğim varlıklardan kastınızı anlayamadığımı belirteyim. Doğa üstü(bu evrene ait olmayan), maddenin biçim ve özelliklerine sahip olmayan varlıklarmı kastettiğiniz?

Şimdilik saygımla gittim..

Yılmaz34
05-09-2010, 05:14
göremediğimiz varlıklardan kastım cin vb.dir.

aliyarasfal
05-09-2010, 05:29
Sayın Yılmaz34;

Cin inançsal bir kavram, cinlerin varlığına inanıyorumda inançsal bir bakıştır. Cin diye bir kavramın karşılığı evrende somut olarak varmıdır?Var ise böyle varlıklar, bilim kanıtlayabilir, yani maddesel biçimler ve özellikler taşıyor iseler kanıtlanır, bu güne kadar kanıtlanmadı, şahitte olmadım, çok hikaye duydum, bu nedenle inanmakla işim olmadığından ve bilimsel yanıda olmadığından inançsal cevap verecektir bu soruya cevap verecek kişiler.

Belki ilginç gelebilir, medyum ve ateist birini tanımıştım, beynindeki kabul ettiği gerçeklik nedir bilmiyorum.Ayrıca çok iyi kahve falı bakan şizo-paranoid kişiler bilirim. Metafizik konular bunlar.Bakalım belki mantıklı cevap sunanlar çıkar.

Şimdilik saygımla gittim.

lm10
05-09-2010, 05:32
Evet inanırım

Yılmaz34
05-09-2010, 05:45
bilim adamlarından cinleri(görünmeyen,farklı boyuttaki varlıkları) kabul edenler vardır. Sanki bütün bilimadamlarının cinleri reddettiğini söylemek büyük yanılgıdır.

Cin konusunda kitap yazan eski bir subayda var. Kitabın ismini yazabilirim isteyen olursa.

Cinleri soyut zannetmeyin, ateşten yaratıklardır. Bir nevi enerjidirler.

aliyarasfal
05-09-2010, 06:04
Sayın Yılmaz34;

Şu bilimadamlarınıza örnek alayım, ayrıca cinleri soyut veya farklı kabul etmem söz konusu değil. Çünkü inançsal bakışınız kendini sergiliyor son cümlenizde, ben bilimsel olarak böyle varlıkların olduğunu iddia eden bilim adamı duymadım, iddia edip kanıtlayanda olmadığına göre ateşten yaratıklar savınız vede bir nevi enerjiler savınız maalesef kanıt sunmadığınız sürece varsayım,yani inaçsal doğru olarak kalacaktır ki zaten öyle.

Şimdilik saygımla gittim..

Dark_Prince
05-09-2010, 09:41
ben inanırım ama bunlar insanların yarattıkları varlıklar mı yoksa ayrı varlıklar mı orası mechul.insanın yarattıkları derken hayal ürünü anlamayın.bence insanın telekinetik enerjisi bedenlenip,insanın düşüncesine göre hareket kazanıp,kişinin karşısına çıkabilir.insanın düşüncesine göre hareket kazanması ise,insan eğer kötü bir varlık düşünürse zarar verir,eğer onu iyi bir varlık olarak düşünürse yarar sağlayabilir.telekinetik olduğu için maddeye etki eder.bunlar inanca göre değişir,kimbilir belkide ayrı bir ırktır.

Voltaire Darwin
05-09-2010, 10:59
Olaya safsata olarak bakanlar çıkabilir ama eğer yaşasanız böyle bir şeyi hak verirsiniz. Olaya sadece 3 boyutlu olarak ve bizim yaşadığımız alem olarak bakmayın.

Sayın Yılmaz34,

Beyin öyle bir organ ki yaşamadığınız şeyleri yaşadığınızı sanabiliyorsunuz, şimdiki zamanda olan şeyleri size daha önce söylenmiş olan sözlerle öyle bağlantılar kurabiliyorsunuz ki gerçek olarak algılıyorsunuz...

Büyü de benzeri bir durumdur. "Bilinçli olarak arzu etmek, bunun için bir takım ritüeller yapmak ve isteği akılda canlı tutmaktır"...(Dolayısı ile bilinçaltı ister istemez her fiziksel olayda ya da düşüncede bu isteği hatırlatır ve devreye sokar). Olay gerçekleştiği zaman ise büyü ile bağlantı tamamlanır. Ve gerçekleşme sebebi büyü oldu sanılır.

Bizim için yaşamsal tecrübelerimizi gerçek olarak kabul etmemizi sağlayan her şey beyin tarafından sağlanır. Beyindeki en ufak bir aksaklık ise gerçeklik algısını bozar.

Hayır "Cin" diye bir şey yoktur... Ancak beyin sağlıklı çalışmadığı durumlarda (stres, travma ,aşırı yorgunluk, uykusuzluk veya uyku hali,epilepsi, şizofreni, vs..) , olmayan şeyleri doğru ya da olan şeyleri farklı algılamamızı sağlayabilir.

hackercesur
05-09-2010, 11:08
O tarz varlıklara inanmam. Çünkü yoktur. Geçmişi ve gelecegi gören medyumlara da inanmam. Para tuzagıdır. Sizlere richard dawkings videosunu izlemenizi öneriyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=CoZ-NRsGWKw

http://www.youtube.com/watch?v=CoZ-NRsGWKw

ExEgoist
05-09-2010, 11:22
ben inanırım ama bunlar insanların yarattıkları varlıklar mı yoksa ayrı varlıklar mı orası mechul.insanın yarattıkları derken hayal ürünü anlamayın.bence insanın telekinetik enerjisi bedenlenip,insanın düşüncesine göre hareket kazanıp,kişinin karşısına çıkabilir.insanın düşüncesine göre hareket kazanması ise,insan eğer kötü bir varlık düşünürse zarar verir,eğer onu iyi bir varlık olarak düşünürse yarar sağlayabilir.telekinetik olduğu için maddeye etki eder.bunlar inanca göre değişir,kimbilir belkide ayrı bir ırktır.

Bu ilginç bir görüş...Korku insana çok şey yaptırır:)
İyi varlık düşünürse ne gibi bir fayda sağlayabilir? Siz hiç böyle iyi veya kötü bir varlık yaratabildiniz mi?

denklem
05-09-2010, 12:17
Sayın Yılmaz34,

Beyin öyle bir organ ki yaşamadığınız şeyleri yaşadığınızı sanabiliyorsunuz, şimdiki zamanda olan şeyleri size daha önce söylenmiş olan sözlerle öyle bağlantılar kurabiliyorsunuz ki gerçek olarak algılıyorsunuz...

Büyü de benzeri bir durumdur. "Bilinçli olarak arzu etmek, bunun için bir takım ritüeller yapmak ve isteği akılda canlı tutmaktır"...(Dolayısı ile bilinçaltı ister istemez her fiziksel olayda ya da düşüncede bu isteği hatırlatır ve devreye sokar). Olay gerçekleştiği zaman ise büyü ile bağlantı tamamlanır. Ve gerçekleşme sebebi büyü oldu sanılır.

Bizim için yaşamsal tecrübelerimizi gerçek olarak kabul etmemizi sağlayan her şey beyin tarafından sağlanır. Beyindeki en ufak bir aksaklık ise gerçeklik algısını bozar.

Hayır "Cin" diye bir şey yoktur... Ancak beyin sağlıklı çalışmadığı durumlarda (stres, travma ,aşırı yorgunluk, uykusuzluk veya uyku hali,epilepsi, şizofreni, vs..) , olmayan şeyleri doğru ya da olan şeyleri farklı algılamamızı sağlayabilir.

voltaire arkadaşımız cevabı vermiş bence.
eskiden köylerde mahallelerde o kadar cin hikayesi anlatılırdı ki,
psikolojik olarak etkilenenler,kafayı yiyenler çok olurdu.
bir arkadaşım ısrarla anlatırdı cinin kendisine tokat
attığını.o şimdi komser ve artık cinler tokat da atmıyor.
teknoloji ve bilim dinin kabusu olacak.artık köyler aydınlık
televizyon var internet var.cinler yok.

Yılmaz34
05-09-2010, 12:25
peki arkadaşlar şuna ne demeliyiz. Benim ninem ve dedem birgün tarladan dönerlerken gece vakti bir ağacın dibinde cücelerin davul çaldığını ve döndüklerini görmüşler. İkiside sağlam ve herhangi bir hastalıkları yok. Yalan söyleme gibi bir ihtiyaçlarıda yok. Şizofren falanda değiller.

İşte ben burada çıkmaza düşüyorum. Uydurmadıklarına adım gibi eminim çünkü yapılarını biliyorum. Peki nedir o cüceler ve halay çeker gibi dönmeleri...

VraeL
05-09-2010, 12:48
Cin, in, öcü, böcü, tek dişi kalmış canavar vs gibi isimler inançsal mevzulardaki isimler.

Fakat olaya herhangi bir inanç açısından bakmadan yaklaşacak olursak, "farklı boyutlardaki bilinç formları" ismiyle söz etmemiz gerekir bu konudan. Ki en sağlıklısı sanırım bu olur.

Farklı boyutlardaki fizik kanunlarını (hatta fiziğin olup olmadığını) bilmediğimizden dolayı, bu boyutlardaki bilinç ve yaşam formlarınında yapısını bilemeyeceğimiz aşikardır.

Bunun yanısıra "evrendeki farklı boyutlar" konusu ve boyutların sayısı bile ayrı bir tartışma konusudur.

saygılarımla...

denklem
05-09-2010, 14:26
yılmaz arkadaşım bizim köydede benzer bir olayı arkadaşım anlatmıştı.
''yoldan köye doğru yürüyorum,yanda yukarlarda kaynak suyun yanında
bir kalabalık gördüm,oynuyorlar zıplıyorlar.karanlıkta seçemiyorumda ,iyice korktum'' diye anlatıyor.sonra ne olursa olsun gidip bakacağım demiş.iyice yaklaşınca ne görsün köyün gençleri toplanmışlar gendi aralarında halay falan çekiyorlar,eğleniyorlar.

köylük yerlerde bunlar çok olur.

yine arkadaşlar gece eğlenmişler biryerlerde sonra gece 1,2 gibi eve dönüyolar.ortalık zifiri karanlık.yaşlı bir amcada tarlasına suyu bırakmış
evine dönüyor.çocuklar adamı farketmişler ama adam bu çocukları farketmemiş.
sonra çocuklar düşüyolar adamın peşine arkasından belli belirsiz mırıltılar
çıkarıyorlar,geel geeel bize geel şeklinde bişeler söylüyorlar,adam bildiği
bütün duları yüksek sesle okuya okuya kaçıyor.ertesi gün gördüğünü herkese
anlatıyor.tabi çocuklarda kıs kıs gülüyorlar.
büğün artık böyle hikayelere kimse inanmıyor.aslında artık cinlerede kimse
inanmıyor.bu inançlı arkadaşlarda dahil buna.

denklem
05-09-2010, 14:52
cinler korkularımızın karanlıklarda şekillenmiş halidir.
''farklı boyutlardaki bilinç forumları'' diye birşeyde söylenir.gülünç.enerji farklı boyutlarda olabilir ama enerjide bizdeki bilinç yoktur.madde korunumu bilinci olabilir enerjideki.oda
düşünce üretmekle alakalı birşey değil.

zocor
05-09-2010, 15:31
daha hala foruma dawkins videoları koyuluyor hayret ediyorum..

dawkins video röportajında canlılar için; tasarım, tasarımcı, dizayn eden uzaylı tabirlerini kullandıktan sonra ateistler için artık dawkins'in bitmesi yerine de hawking'i koymaları gerek ama alışkanlık herhalde ..neyse..

her gencin ruh çağırma diye tabir edilen deneyimleri vardır, olmasa bile çevresinden muhakkak duymuşlardır..bu deneyimleri yapan ve oldukça korkan insanlar var..
bunların gözle görülmeyen ama dinler tarafından isimlendirilmiş şeylerin olduğu aşikar..ama ateistler buna inanmamalı çünkü inanırlarsa gözle görülmeyen şeylerin varlığını kabul etmiş olacaklar..bu da işlerine gelmez..

hackercesur
05-09-2010, 15:46
daha hala foruma dawkins videoları koyuluyor hayret ediyorum..

dawkins video röportajında canlılar için; tasarım, tasarımcı, dizayn eden uzaylı tabirlerini kullandıktan sonra ateistler için artık dawkins'in bitmesi yerine de hawking'i koymaları gerek ama alışkanlık herhalde ..neyse..

her gencin ruh çağırma diye tabir edilen deneyimleri vardır, olmasa bile çevresinden muhakkak duymuşlardır..bu deneyimleri yapan ve oldukça korkan insanlar var..
bunların gözle görülmeyen ama dinler tarafından isimlendirilmiş şeylerin olduğu aşikar..ama ateistler buna inanmamalı çünkü inanırlarsa gözle görülmeyen şeylerin varlığını kabul etmiş olacaklar..bu da işlerine gelmez..

Arkadaşım Richard Dawkins bir bilim adamıdır. Ve anlattıgı şeylerin tersini ispat edersen o zaman sana hak veririm.
Ama yok ispat edemezsende susmasını bileceksin. Benim cinlere minlere inanmam için bizzat onları görmem gerekiyor. Görmedigim şeye neden inanayım ki ? Deli ya da şizofren degilim.

Daha 1 hafta önce Semum adlı filmi izledim. Sonunda resmen saçmalamışlar. Gerçek ile alakası olmayan şeyleri filme sokmuşlar ve bilimi resmen kötülemişler.
ve ben görüyorum ki inananlar bilim ile çelişiyor her zaman.
Saygılar.

Voltaire Darwin
05-09-2010, 16:18
Daha 1 hafta önce Semum adlı filmi izledim. Sonunda resmen saçmalamışlar. Gerçek ile alakası olmayan şeyleri filme sokmuşlar ve bilimi resmen kötülemişler.

Semumu ben de izlemiştim bir zaman önce. Sonunda o kadar saçmalamışlar ki komedi filmine dönmüş artık...

Zaten o cin , şeytan ve korku filmlerinin, dinlerin bu doğaüstü gücü inancını taze tutmak amacıyla çevrildiğine inanıyorum.

Dark_Prince
05-09-2010, 16:20
Bu ilginç bir görüş...Korku insana çok şey yaptırır:)
İyi varlık düşünürse ne gibi bir fayda sağlayabilir? Siz hiç böyle iyi veya kötü bir varlık yaratabildiniz mi?

evet haklısın,korkunun rolü çok büyük hayallerin hayata geçmesinde.

hayır ben hiç ne gördüm,ne de yarattım.zaten çoğunlukla blinçsizce yaratılıyorlar.örneğin;gelecekten haber aldıklarını söyleyenler,belkide kendi düşünceleriyle irtibata geçiyorlar.düşünceni istediğin şekilde bedenleyebilirsen,yapabileceğin çok şey olur.sen tanrı olmuş olursun,bedenlenmiş düşüncen senin kulun,ne istersen yapar.bence cinler bunlardan ibaret olabilirler.ama dediğim gibi tam bilemeyiz belkide ayrı bir ırk vardır öyle.

faydasızım
05-09-2010, 16:50
her görmedigim varlık ve ya canlı yok demem ama cin melek şeytan yani insdana dogrudan bilinçli bir şekilde iyilik veya kötülükte bulunmak isteyen varlıklara inanmam...

saygımla...

VraeL
05-09-2010, 17:55
cinler korkularımızın karanlıklarda şekillenmiş halidir.
''farklı boyutlardaki bilinç forumları'' diye birşeyde söylenir.gülünç.enerji farklı boyutlarda olabilir ama enerjide bizdeki bilinç yoktur.madde korunumu bilinci olabilir enerjideki.oda
düşünce üretmekle alakalı birşey değil.

''farklı boyutlardaki bilinç forumları'' diye birşey söylediğimi hatırlıyorum da, bunların enerji formunda olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum (.

saygılarımla

zocor
05-09-2010, 18:14
Arkadaşım Richard Dawkins bir bilim adamıdır. Ve anlattıgı şeylerin tersini ispat edersen o zaman sana hak veririm.
Ama yok ispat edemezsende susmasını bileceksin. Benim cinlere minlere inanmam için bizzat onları görmem gerekiyor. Görmedigim şeye neden inanayım ki ? Deli ya da şizofren degilim.

ve ben görüyorum ki inananlar bilim ile çelişiyor her zaman.
Saygılar.

Richard Dawkins bilimadamı kimliği ile ateizmi körükleyen, bilimadamı kimliğini inancına bulaştırmış bir ateisttir..Dediklerimi anlamak istiyrosan netten arattır dawkins-uzaylı yaz videoyu izle..şimdi konu bu değil konuya dönersek;

ruh çağırma adı altında yapılan seans ve deneyimlerde insanı dehşete ve korkuya düşüren doğa üstü hareketliliği nasıl açıklıyorsun merak ettim ?

AerA
05-09-2010, 18:58
ruh çağırma adı altında yapılan seans ve deneyimlerde insanı dehşete ve korkuya düşüren doğa üstü hareketliliği nasıl açıklıyorsun merak ettim ?

Sizdeki gibi mucizeye hasret dimağlarda şaşkınlık yaratacak ilizyonlar.
David Copperfield yaptığının ilizyon olduğunu söylemese idi, sizler gidip tapınırdınız ona. Düşünsene 100 lerce kameranın önünde herif Özgürlük heykelini yok etti. Bu allahın mucizesi değil de ne?

ATEİZM DİYE BİRŞEY SÖYLENEMEZ...ATEİZM DE BİR İNANIŞ ŞEKLİDİR...

Kurduğunuz cümledeki mantık hatasını gördünüz mü hiç? Bu mantıkla uçan atlara bile inanırsınız zaten...:flypig:

zocor
05-09-2010, 19:19
Sizdeki gibi mucizeye hasret dimağlarda şaşkınlık yaratacak ilizyonlar.
David Copperfield yaptığının ilizyon olduğunu söylemese idi, sizler gidip tapınırdınız ona. Düşünsene 100 lerce kameranın önünde herif Özgürlük heykelini yok etti. Bu allahın mucizesi değil de ne?

ATEİZM DİYE BİRŞEY SÖYLENEMEZ...ATEİZM DE BİR İNANIŞ ŞEKLİDİR...

Kurduğunuz cümledeki mantık hatasını gördünüz mü hiç? Bu mantıkla uçan atlara bile inanırsınız zaten...:flypig:

ben yine soruma cevap alamadım, sürekli bir kaçış yumağı içinde görüyorum sizi..

ruh çağırma adı altından yapılan deneyimlerde birsinin masa ile bardakla oynadığını ima ediyrosunuz ama böyle bir şey yok, bariz şekilde olaya müdahil olan başka bir kuvvet var o seanslarda, bunu biz gençlik zamanlarımızda denedik..ve ayrıca diğer arkadaşlarımdan da benzer deneyimleri duyduk..

konu bu sn.aera,

bu doğa üstü güç nedir sizce peki size soralım madem müdahil oldunuz bir cevabınız vardır diye umuyorum..

imzamdaki cümle de tamamen doğrudur ve hiçbir çelişki yoktur çelişki ateizmin ta kendisidir.

ha b uarada david coperfield bu işi meslek edinmiş ve yılalrını bu işe adamış bir illizyonist, Hz. Muhammed ise ticaretle uğraşan bir tüccardı, gerçi siz şimdi "hayır tüccar değildi" dersenizde şaşırmayacağım..

AerA
05-09-2010, 19:25
ben yine soruma cevap alamadım, sürekli bir kaçış yumağı içinde görüyorum sizi..

bu doğa üstü güç nedir sizce peki size soralım madem müdahil oldunuz bir cevabınız vardır diye umuyorum..

Açıklamıştım oysaki...David Coperfield'in yok etme sanatının ardında hangi doğaüstü güç yatmaktadır acaba. Yok öyle bir doğa üstü güç. İnança aç zihinlerde her nane şekillenir zaten.

imzamdaki cümle de tamamen doğrudur ve hiçbir çelişki yoktur çelişki ateizmin ta kendisidir.

ha b uarada david coperfield bu işi meslek edinmiş ve yılalrını bu işe adamış bir illizyonist, Hz. Muhammed ise ticaretle uğraşan bir tüccardı, gerçi siz şimdi "hayır tüccar değildi" dersenizde şaşırmayacağım..

Copperfield bu işe yıllarını harcamış bir tüccardır efendi. Sattığı şey ortadadır. Bedava gösteri yapmaz.

İmzanıza gelince bakınız nasıl hatalı imiş...

İslam diye bir şey söylenemez...İslamda bir inanış şeklidir.
Allah diye bir şey söylememez...Allahta bir Tanrıdır.
Sinüs diye bir şey söylenemez...Sinüste bir trigonometrik fonksiyondur.
3 diye bir şey söylenemz...3 de bir doğal sayıdır.

Kendi öz diline vakıf olamayan Arabın Dinine nasıl vakıf olur...

evrensel-insan
05-09-2010, 19:57
Saygideger arkadaslar;

Konu gorunmezlik degil ki!. Oyle ise, goruntuye cizim olarak tasirsin olur biter. Mesela, daha once sitede bazi arkadaslar, bu konudaki yasadiklari bazi deneyimleri dile getirmisti.(Verilen algi temelinde, mesela yorgani oynatamamak "karabasan" anlamina geliyor) Belki de bu arkadaslara rica etsek, bu yasadiklari deneyleri,cizim olarak goruntuluyebilirlerde.

Insanoglu beyninin, zarar gormemesini gerektiren durumuna qualm adi verilir. Bu beynin bilinc alti olarak, genelde ruyada ve uyku esnasinda, rahatsizliktan kendini rahata erdirmesidir.

Diyelim, bir kisi olarak bu cinleri, perileri, melekleri, seytani, karabasani v.s. dusunce olarak sorguluyor, ama sorgularken de, bilinc alti olarak bir tikaniklik, endise ve korku yasiyorsunuz. Bu durum izlediginiz bir film, okudugunuz bir kitap, gordugunuz insandisi bir goruntu ve gecirdiginiz aci/korkunc bir deneyim de olabilir, yakin gecmiste, cocuklukken ve seneler once de olabilir.

Iste bu durumda, rahatsiz olan beyin, qualm yetisiyle, kendini rahatlatacaktir. Eger bu rahatlatma kisi tarafindan hatirlanir ve algilanir bir duzeyde ise, verilen mesaj sudur "sen henuz bilinc, bilgi, birikim, gozlem, yetismislik, egitim, sorgulama v.s. temelinde bu inanclarindan kurtulacak duzeyde degilsin" iste bu mesajin, kisi tarafindan algilanmasi paralelinde, ya kisi inancina daha s1k1 s1k1ya baglanir, ya da aksine kendine guvenle ustune gider. Bu kisisine gore ve kisinin yasina, yasamina, ve de kisilik duzeyine gore degisir.

Genelde dini uygulama ve inanclarla cok baglanmis ve bunlari sorgulayan kisilerde bu olay gorulur. Zaten bu olayi, kisinin tecrube olarak yasamasi, o konunun kisinin bilincaltinda ne kadar yer ettiginin de bir kanitidir.

Dolayisiyle, insanoglunun ortaya attigi vezihninde yasattigi ve kendini inandirmak icin de kendi adina somuta tasidigi kavramlarda, konu ve tartisma; var/yok ve/veya inanma inanmama degil; algilamadir.

Eger bu tip bir deneyim yasar ve/veya boyle bir deneyime sahit olur, ya da boyle bir deneyimin duuncesini bilinc altina atarsaniz, bunun ne oldugunun, neden ve nasil oyle oldugunun algilanmasi sizin acinizdan, en azindan korku ve endiselerinizi "yenmek" adina bir kazanimdir.

Dolayisiyle, bu tip insanoglunun zihninde yer alan ve bilinc altina yerlesen olgularin, mantiksal ve algilayici icerigi kisiyi rahatlatacaktir. Aksi, bu kavramlarin birer yasam yonlendirimi ve kisiyi teslim alici bir icerigi vardir.

Oyuzden inanmak/inanmamak ve/veya var mi/yok mu? tartismasindan ve herhangibirinde karar kilmaktan ziyade, bunlarin neden zihinde ve bilinc altinda yer ettigini algilamak, sorgulamak ve bu konuda bilgilenmek ve bilinclenmek, yapilacak olandir.

Ya da, firsatci bir zekaya sahipseniz, siz; bunlardan birini ve yepisyenisini bir cizgi karakteri haline getirir; filmlerle, kitaplarla, cizimlerle, ve sekillendirerek, kitlelestirir, zengin olursunuz. Casper, Alaaddinin lambasi, Ucan Spagetti Canavari, Ucan Hali, Ucan, Supurge, Kara Buyu, Tarot Fali, Guru, Kucuk yesil adam, Gremlin, Poldergeist, v.s. olarak.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur
05-09-2010, 20:48
Richard Dawkins bilimadamı kimliği ile ateizmi körükleyen, bilimadamı kimliğini inancına bulaştırmış bir ateisttir..Dediklerimi anlamak istiyrosan netten arattır dawkins-uzaylı yaz videoyu izle..şimdi konu bu değil konuya dönersek;

Ohh iyi yapıyor. Aslında dünyaya onun gibi adamlar lazım. Richard dawkinsi klonlayıp çoğaltmak lazım karanlıgı aydınlatmak için...

Ben senin dedigin seanslara katılmadım. Öyle birşey yok. Olsa olsa bilinçli şartlanmadır o.
Hiçbir kimse ya da hiçbir medyum beni bu tarz şeylere inandıramaz. Geçmişimi de bilemez. Sadece sallar. Geçmişimle ilgili tek bir sorumla yerlebir ederim o medyumu.

21. yüzyılda halen bu tarz saçmalıklara inananların oldugu da ayrı bir düşündürüyor beni.

Dark_Prince
05-09-2010, 21:02

ruh çağırma seanslarındaki hareketlilik,eğer bir tezgah yoksa,düşünce yoğunluğundan doğan telekinetik harekettir.

zocor
05-09-2010, 22:01
ruh çağırma seanslarındaki hareketlilik,eğer bir tezgah yoksa,düşünce yoğunluğundan doğan telekinetik harekettir.

telekinezi olsa bile telekinezi'nin gerçeklğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur..bilimsel kanıtınnı olmadığı birşeyi ateist olarak nasıl öne sürebilirsiniz ?

eğer bilimsel kanıtı olmayan birşeyi öne sürerseniz bende Tanrını Var olduğun öne sürerim ve hiçbir şey diyemezsiniz..bakınız imzam.

ayrıca bu tür seanslarda hiçbir tezgah yoktur..

bu durumda maddesel olarak açıklanabileceğiniz mantıklı birşeyin olduğunu sanmıyorum aslında..bu durumda ateizm gerek ileri görüşlülük gerekse olaylara dar bakış açısıyla da oldukça VASAT bir inanış şeklidir.

zocor
05-09-2010, 22:07
Ohh iyi yapıyor. Aslında dünyaya onun gibi adamlar lazım. Richard dawkinsi klonlayıp çoğaltmak lazım karanlıgı aydınlatmak için...

Ben senin dedigin seanslara katılmadım. Öyle birşey yok. Olsa olsa bilinçli şartlanmadır o.
Hiçbir kimse ya da hiçbir medyum beni bu tarz şeylere inandıramaz. Geçmişimi de bilemez. Sadece sallar. Geçmişimle ilgili tek bir sorumla yerlebir ederim o medyumu.

21. yüzyılda halen bu tarz saçmalıklara inananların oldugu da ayrı bir düşündürüyor beni.

burda futbol maçı yapmıyoruz, takım destekler gibi tezaruhatlar yapıp slogan atmanıza hiç gere yok,..

"dawkins uzaylı" yaz ve videoyu izle sadece.

sizin için dawkins devri kapanmış hawking devri açılmış olması lazım..

taylan
05-09-2010, 22:30

Zocor sen cidden gözle göremediğimiz, dinler tarafından isimlendirilmiş, bu doğa üstü varlıklarla karşılaştın mı bu seanslar esnasında? Ayrıca son cümleni anlamadım yani biz ateistler gözle görülmeyen ama bir şekilde varolan bu varlıkların varolduğunu bildiğimiz halde inanmıyoruz öyle mi ? işimize gelmezmiş çünkü :)

´´asanda , hasanda ´´
05-09-2010, 23:46
hayatta inannamam cinmiş melekmiş..heni kim görmüşte ben görüyüm...ya çok saçma şeyler bunlar yaşım 16 ben ile anlıyorum...çook ama çook garipp..ani cin bi<e kendini göatermişmii..hhaaaa güleyimmm....

zocor
05-09-2010, 23:47
Zocor sen cidden gözle göremediğimiz, dinler tarafından isimlendirilmiş, bu doğa üstü varlıklarla karşılaştın mı bu seanslar esnasında? Ayrıca son cümleni anlamadım yani biz ateistler gözle görülmeyen ama bir şekilde varolan bu varlıkların varolduğunu bildiğimiz halde inanmıyoruz öyle mi ? işimize gelmezmiş çünkü :)

farketmez nasıl anlarsanız anlayın,
dedim ya beyhude ve işinize geldiği gibi mesajalra devam..
anlamak istediğiniz gibi anlayın.. ama yeterki anlayın..:D

diamat
05-09-2010, 23:49
zocor

hadi gel beraber ruh çağıralım.
ruh ya da cin her neyse.
eğer gelirse ben müslüman olucam.
gelmezse sen din denen palavradan vazgeçebilecekmisin.

somut bir öneri.

KÜP ADAM
05-09-2010, 23:53
zocor

ruh ya da cin her neyse.

somut bir öneri. yani cin ve ruh gelirse islamı kabul edeceksin? bu kadar çabuk teslim olma biraz daha mücadele et.... yani şu kainatta bir insanın inanmayı kabul etmesini gerektiren o kadar çok şey varken... cin ve ruh seanslarına kalmışsan işin zor :) iyi forumlar

diamat
05-09-2010, 23:54
küp

edicem anasını satayım.
evet bu kadar kolay.
ama gelmezse siz de bu palavraların palavra olduğunu kabul edecekmisiniz.

hayatınız palavra be.
çocuklr bile yemiyor artık böyle masalları, siz hala vazgeçemediniz.
büyüyün büyüyün artık.

taylan
05-09-2010, 23:58
yani cin ve ruh gelirse islamı kabul edeceksin? bu kadar çabuk teslim olma biraz daha mücadele et.... yani şu kainatta bir insanın inanmayı kabul etmesini gerektiren o kadar çok şey varken... cin ve ruh seanslarına kalmışsan işin zor iyi forumlar

Neden bize hep allahı maddi verilerle ispata uğraştınız? Bir çiçekteki üstün sanat, sivrisinekteki mucize vs gibi

Şimdi bir cin gelse önümüze otursa çok daha doğrudan bir ispat olmaz mı?

KÜP ADAM
06-09-2010, 00:02
küp

edicem anasını satayım.
evet bu kadar kolay.
ama gelmezse siz de bu palavraların palavra olduğunu kabul edecekmisiniz. sende ışık görüyorum gel ışığa gel :) şaka bir yana benim cinlerle ruhlarla bir teşviki mesaim yok olan bir arkadaş varsa cevap versin.... ama ben yine de onların varlığına inanıyorum şahsım adına iyi forumlar

KÜP ADAM
06-09-2010, 00:08
yani cin ve ruh gelirse islamı kabul edeceksin? bu kadar çabuk teslim olma biraz daha mücadele et.... yani şu kainatta bir insanın inanmayı kabul etmesini gerektiren o kadar çok şey varken... cin ve ruh seanslarına kalmışsan işin zor iyi forumlar

Neden bize hep allahı maddi verilerle ispata uğraştınız? Bir çiçekteki üstün sanat, sivrisinekteki mucize vs gibi

Şimdi bir cin gelse önümüze otursa çok daha doğrudan bir ispat olmaz mı? bende diyorum ki neden? insanlar bildikleriyle amel etmezken hep bilmediklerini ister ALLAH tan.... benim bildiklerim bana yetiyor gördüklerim de ayrıca bakış açısı... benim gördüklerim inanmama yetiyorda artıyor bile fazlası benim hard dicksi yakar... şimdi alıcam bir cini oturucaz başbaşa onlamı uraşıcaz:) iyi forumlar

diamat
06-09-2010, 00:11
sende ışık görüyorum gel ışığa gel :) şaka bir yana benim cinlerle ruhlarla bir teşviki mesaim yok olan bir arkadaş varsa cevap versin.... ama ben yine de onların varlığına inanıyorum şahsım adına iyi forumlar

bende ışık görmen senin adına iyi bişey.

sana senin sorununu senin cümlelerinden izah edeyim.
cinlerle ruhlarla işim olmadı diyorsun, peşinden de AMA YİNE DE İNANIYORUM diyorsun.

ah be güzel kardeşim.
bende bunu diyorum işte.
çocukların karanlıktan korkup bi tarafından uydurduğu şeylere inanması gibi yani.

bırak bunları, kurtar yakanı.
enbüyük cin allah.
o da bir çeşit hayalet vampir kurt adam gibi bişey işte.

taylan
06-09-2010, 00:20
Bende diyorum ki neden? insanlar bildikleriyle amel etmezken hep bilmediklerini ister ALLAH tan....

Bildiklerimiz ve gördüklerimizin hepsinin tanımlanabilir bir modeli olduğunu bilim buldu. Bilmediklerimizin içeriğindeki gizemi kullanıp insan beynine tecavüz etmek de dinlere kaldı. Ne zaman doğaüstü bir varlığa dair kanıt istesek işi hep gönül gözüne kendi iç gerçekliğinizin içine havale ettiniz. Ortada ne cin ne de melek var. Hepsi uydurma hepsi atmasyon.

Küçükken bana köydeyken evin eşiğine su dökme cin musallat olur derlerdi. Sürekli su döktüğüm halde kimsenin musallat olmadığını görmek ilk deneysel çalışmam olmuştu.

KÜP ADAM
06-09-2010, 00:21
bende ışık görmen senin adına iyi bişey.

sana senin sorununu senin cümlelerinden izah edeyim.
cinlerle ruhlarla işim olmadı diyorsun, peşinden de AMA YİNE DE İNANIYORUM diyorsun.

ah be güzel kardeşim.
bende bunu diyorum işte.
çocukların karanlıktan korkup bi tarafından uydurduğu şeylere inanması gibi yani.

bırak bunları, kurtar yakanı.
enbüyük cin allah.
o da bir çeşit hayalet vampir kurt adam gibi bişey işte. ne kaybederim?

taylan
06-09-2010, 00:25
ne kaybederim?

Gerçek cinlerin hangi politik arenalarda insanların hayatını karartmak üzere olduğunu görmeni sağlayacak sağduyu ve mantığı kaybedersin.

diamat
06-09-2010, 00:26
dostum küp

bişey kaybetmezsin belki.
nerden bileyim ne kaybedersin.
senin kar-zarar hesabının bizle ne alakası var.

avun dur.
ama bu inandığın masalların masal olduğunu ben biliyorum.
bana masal anlatma.

sizden büyük cininiz allahı değil, küçük bi tanesini göstermenizi bekliyorum.
ama senin de itiraf ettiğin gibi bu sadece inanç.

benim işim ise bilmekle.
inançla ilgilenmiyorum.
bildiğim ve bilmediklerimle ilgileniyorum.

KÜP ADAM
06-09-2010, 00:38
ne kaybederim?

Gerçek cinlerin hangi politik arenalarda insanların hayatını karartmak üzere olduğunu görmeni sağlayacak sağduyu ve mantığı kaybedersin. ben o politik cinlerle mücadele mi ediyorum ve ömrüm boyunca dini siyasete alet eden insanlardan da nefret ettim....mesela benim için asla inanmayanlar bir tehdit unsuru olmamıştır çünkü saf belli inanmıyorum diyorlar... beni tehdit edenler riyakar iki yüzlü inanırmış gibi kendini gösterip inanmayanlardır..işte bunlar islamın yüz karasıdır... yalnız şunuda unutmayalım!!! kendini şahsi çıkarlardan ve menfaatlerden arındırmış tertemiz insanlarda var...iyi forumlar

zocor
06-09-2010, 00:46
zocor

ruh ya da cin her neyse.

somut bir öneri.

malesef önerin de ateizm kadar tutarsız..

ben doğa üstü gerçekleşen bu olaylar hakkındaki ateizmin fikrini sordum sen bana ruh cin varsa müslüman olacağım dedin..ne alaka?

hiçbir etki olmadan masaüstündeki eşyalar oynuyor, senin ateizmin buna cevap vermeye yeter mi , buna gücü yeter mi sen onu söyle...

yetmeyince de işte böyle garip iddialara girersin kendince..

KÜP ADAM
06-09-2010, 00:47
dostum küp

bişey kaybetmezsin belki.
nerden bileyim ne kaybedersin.
senin kar-zarar hesabının bizle ne alakası var.

avun dur.
ama bu inandığın masalların masal olduğunu ben biliyorum.
bana masal anlatma.

sizden büyük cininiz allahı değil, küçük bi tanesini göstermenizi bekliyorum.
ama senin de itiraf ettiğin gibi bu sadece inanç.

benim işim ise bilmekle.
inançla ilgilenmiyorum.
bildiğim ve bilmediklerimle ilgileniyorum. dostum ben sana körü körüne inanıyorum demedim ki.. senin inanmadığın ama benim inandığım ayetlerden ve hadislerden okudum...ama sen bunlara inanmadığın için somut bir delil olarak kabul etmiyorsun....dünyada ki hiç bir güç bana körü körüne bir şey yaptıramaz....... benim sana vereceğim delil ispat ayetlere göre olur... ama sen inanmadığın için ben buraya yazsam ne olur? sen görmek isitiyorsun... bende diyorum ki benim öyle bir ilmim yok ayrıca öyle bir ilme ihtiyacım da yok.... ben senin için neysem sende benim için osun bu kadar basit....

not: lütfen hangi ayet? nerde? ayetin gerçekliği nedir vs vs vs vs gerek yok konu çok uzar.. çünkü sen kendine göre diyorsun ki ben cin görmek istiyorum bende kendime göre erdemli bir insan olarak benim öyle bir ilmim yok..cin ruh görmeyede ihtiyacım yok diyorum... iyi forumlar

diamat
06-09-2010, 00:50
zocor

bana ağız yapma.
bak bu küçük oyunlara ben ayar olurum.
delikanlı olun.
bi iddia ortaya attınız mı da arkasında durun.

cincilikten telekineziye mi geçtin şimdide.

hadi bak sana o zaman ikinci teklif.

adamın biri gelsin hiç bir etki olmadan masanın üstündeki bişeyi oynatsın, ben o adamın dinine giricem.
ne alaka dimi.
kel alaka ama giricem.

sanki birileri cin görmüş, ya da birileri masa üstünde bişeyleri oynatıyomuş gibi bi sürü zırva anlatıyosun.
sen öyle bişey gördünmü hiç.
şehir efsanesi bunlar.
masal hepsi.
bebeler gibi masallar anlatıp duruyosunuz.
allah da masal cini zaten.

Neva
06-09-2010, 00:53
malesef önerin de ateizm kadar tutarsız..

ben doğa üstü gerçekleşen bu olaylar hakkındaki ateizmin fikrini sordum sen bana ruh cin varsa müslüman olacağım dedin..ne alaka?

hiçbir etki olmadan masaüstündeki eşyalar oynuyor, senin ateizmin buna cevap vermeye yeter mi , buna gücü yeter mi sen onu söyle...

yetmeyince de işte böyle garip iddialara girersin kendince..

Sayin zocor ;

HAARP diye bir seyin varligindan haberdar misiniz? Tanri yapimi degil bu ayrica, insan yapimi..

Incelemenizi oneririm.

http://www.haarp.alaska.edu/

taylan
06-09-2010, 00:55
hiçbir etki olmadan masaüstündeki eşyalar oynuyor

Adamın iddiasına bak. Nasıl kanıtlayacaksın bunu peki? Hiç bir etki olmadan masadaki eşyalar oynuyormuş. Hayatımda böyle bir şeye hiç bir zaman şahit olmadım. O anki konsantrasyonun veya beyninin sana oynadığı halüsinasyondur. Hiç mi sorgulamadın araştırmadın bunlar nasıl hareket ediyor die? Belki orda sana oyun oynandı? Hİç mi şüphe duymadın yahu???

ben doğa üstü gerçekleşen bu olaylar hakkındaki ateizmin fikrini sordum

Aklından zoru olan birinin uydurması. Ne diyecekmiş ki ateizm bununla ilgili. Bununla ilgilenecek tek yetkili bilimsel alan piskiyatridir.

KÜP ADAM
06-09-2010, 00:56
diamat (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=10448) delikanlı olun diye konuşmana gerek yok konu delikanlılık değil.. ayrıca çogul konuşmana gerek yok kimle sıkıntın varsa ona karşı tekil konuş... benim sana cin bulacagıma dair bir sözüm veya bir kelimem yok konu için de.... burda bir çok inançsız arkadaş var ama senin konuştugun dilden konuşmuyor saygıyı kaybetmeyelim..iyi forumlar

diamat
06-09-2010, 00:56
dostum küp

senin inanıp benim inanmadığım ayetler, somut delil değildir .
zaten o nedenle birileri inanır birileri inanmaz.
somut delil iman işi değildir ki.
ayetler ise iman işidir.

sen ruh cin görme ihtiyacı hissetmeyebilirsin.
senin ihtiyacın inanmak çünkü.
inanmak için ise delil de gereksiz.
inanma ihtiyacı yeter.

zaten din bir ihtiyac olmasa neden var olsun.

insan ölümlü olduğunu bilerek yaşamak zorunda.
ne korkunç bir şey.
ama din güzel bir afyon.
ölüm mü o da ne, boşver.
hepimiz bu hayttan öbürüne geçicez .
oh ne ala.
işte din bunun için var.
bir ihtiyaç için.
her babayiğitin dayanmayı beceremediği bir acıyı hoş ve tatlı bir uyuşturucu ile hafifletmek için.

diamat
06-09-2010, 00:58
diamat (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=10448) delikanlı olun diye konuşmana gerek yok konu delikanlılık değil.. ayrıca çogul konuşmana gerek yok kimle sıkıntın varsa ona karşı tekil konuş... benim sana cin bulacagıma dair bir sözüm veya bir kelimem yok konu için de.... burda bir çok inançsız arkadaş var ama senin konuştugun dilden konuşmuyor saygıyı kaybetmeyelim..iyi forumlar

dostum sen üzerine alınma.
sen o mesajın içeriğine girmiyorsun.
senle ciddi takılıcaz.

bak dostum ordaki küçük oyun şu.
beni ayar eden küçük oyun.

zocor ne diyor.
ben sizin doğaüstü gerçekleşen bu olaylara ilişkin yorumunzu soruyorum diyor.

GERÇEKLEŞEN diyor.
nerde gerçekleşmiş.
masalları gerçekleşmiş diye önkabul ettirmeye çalışıyor.
koyarsın olayı ortaya .
bak ben masa üstünde hareket ettiriyorum dersin.
hadi izah edin dersin.
anladınmı kafamın neye takıldığını.

Neva
06-09-2010, 01:05
Bu da sayin zocor icin verdigim Turkce, linktir. Daha onceki mesajda verdigim ingilizce idi.

http://www.haarp.alaska.edu/

Sayin zocor, iyi inceleyin bu linki, ve karsit olanlarin olabilecek degisiklikleri ne sekilde sundugunu okuyun. Siz hala masaustundeki esyayi oynatmaktan bahsediyorsunuz.

http://www.gencbilim.com/Haber/Evrensel-Isik-Haarp-Nedir-_70552.html

KÜP ADAM
06-09-2010, 01:09
dostum küp

senin inanıp benim inanmadığım ayetler, somut delil değildir .
zaten o nedenle birileri inanır birileri inanmaz.
somut delil iman işi değildir ki.
ayetler ise iman işidir.

sen ruh cin görme ihtiyacı hissetmeyebilirsin.
senin ihtiyacın inanmak çünkü.
inanmak için ise delil de gereksiz.
inanma ihtiyacı yeter.

zaten din bir ihtiyac olmasa neden var olsun.

insan ölümlü olduğunu bilerek yaşamak zorunda.
ne korkunç bir şey.
ama din güzel bir afyon.
ölüm mü o da ne, boşver.
hepimiz bu hayttan öbürüne geçicez .
oh ne ala.
işte din bunun için var.
bir ihtiyaç için.
her babayiğitin dayanmayı beceremediği bir acıyı hoş ve tatlı bir uyuşturucu ile hafifletmek için. dostum şöyle düşün? niye hayatımı inanmadan...... yemek,tuvalet,sex, üçlüsü içinde geçireyim? ne farkım kalır benim yürüyen bir gübre torbası olmamdan başka...ben bu dünyaya bagırsaklarımda ki pisliği taşımak için gelmedim ki? inanıyorum çünkü? aklım ona hükmediyor onu alıyor onu kavrıyor ruhum ondan zevk alıyor bişi diycem inanmıycaksın zevkten ölüyorum orgazm bile bana bukadar zevk vermiyor inanmak kadar şimdi ben akılsız veya şuçlumuyum? iyi forumlar

taylan
06-09-2010, 01:15
Sayın Neva bu HAARP nedir kısaca anlatır mısınız?

diamat
06-09-2010, 01:21
sevgili küp

akıl ya da suç gibi kategorilere bulaşmadan devam edelim.

gerçeği kabul etmeyip, istediğin bir biçimde kendin için yeniden yaratabilirsin.
bu senin seçimin.
özgürsün.
kime ne.

düşün ki orgazm bile sana bu zevki vermiyorsa , seni bu zevkten mahrum etmeye kimsenin gücü yetmez, zaten öyle bir hakkı da yok.

ama gerçeği beğenmemek ve yerine kendi adımıza istediğimiz bir şeyi gerçek varsaymak başka bir şey, varsaydığımız gerçeğin gerçek olmaması başka bir şey.

dediğin gibi bu inanç.
yani gerçek değil.

zoruna da gitse sonuçta sen de yemek tuvalet sex üçlüsüne takılıyorsun.
ama yetmediği yerde fantezi yapıyorsun.
osonsuza kadar yaşayacağının hayalini kurmanın ve kendini buna inandırmanın esrikliğini yaşıyorsun.
kafası güzel olmalı.

öyle olmasa idi milyarlarca insan kendini buna inandırmaya bu kadar teşne olmazdı.

bu arada sevgili dostum.
cennet hayatın bayaa zor geçecek senin.
çünkü cennet hayatının anlamını bulman mümkün görünmüyor.
orda da yemek ve sex ikilemi var.
hem de sonsuza kadar.
bi tuvalet sorunu yok.
ee sonsuza kadar ya.
o kadar şeyi alacak foseptik cennete sığmazdı.

Neva
06-09-2010, 01:22
Sayın Neva bu HAARP nedir kısaca anlatır mısınız?
Sayin taylan74;

Ustte hem ingilizce hem de Turkce linki mevcut. Tiklarsaniz gorebilirsiniz. Bu insanlar kutsal kitapla calismiyorlar, en azindan bilimsel kokenli bir arastirmadir.

denklem
06-09-2010, 01:30
sayın küp adam siz bilirsiniz,çevrenizde vardır bilenler, ben kesin kes ateistliği bırakacağım.ne olur yardım et bana.cin çağıralım göreyim yada hissedeyim ,anlıyayım
olduğunu.insanlığa yardımcı olun,tartışıp duracağınıza böyle saanslar yapalım
bire bir görelim ve yaşayalım, tecrübeyle elde edilen bilği çokşeyden önemli.

KÜP ADAM
06-09-2010, 01:32
sevgili küp

akıl ya da suç gibi kategorilere bulaşmadan devam edelim.

gerçeği kabul etmeyip, istediğin bir biçimde kendin için yeniden yaratabilirsin.
bu senin seçimin.
özgürsün.
kime ne.

düşün ki orgazm bile sana bu zevki vermiyorsa , seni bu zevkten mahrum etmeye kimsenin gücü yetmez, zaten öyle bir hakkı da yok.

ama gerçeği beğenmemek ve yerine kendi adımıza istediğimiz bir şeyi gerçek varsaymak başka bir şey, varsaydığımız gerçeğin gerçek olmaması başka bir şey.

dediğin gibi bu inanç.
yani gerçek değil.

zoruna da gitse sonuçta sen de yemek tuvalet sex üçlüsüne takılıyorsun.
ama yetmediği yerde fantezi yapıyorsun.
osonsuza kadar yaşayacağının hayalini kurmanın ve kendini buna inandırmanın esrikliğini yaşıyorsun.
kafası güzel olmalı.

öyle olmasa idi milyarlarca insan kendini buna inandırmaya bu kadar teşne olmazdı. yeme içme sex olayında zoruma giden bir şey yok o tüm canlılarda var bize sunulmuş nimettir onlarda... ama bizi diğer canlılardan ayıran en büyük özellik akıl ise benim aklıma yatıyor inanmak.... hem sırf biz değilki diğer canlılarda veya yerküredeki herşey ALLAHI tesbih ve zikir eder... ama bu noktada... eşyanın hakikatina vakıf olmadığım için ilmim ona yetmez sadece bazı şeyleri görebilirim...kafası güzel olamay gelince... dostum be varsın kafamız aşktan sarhoş olsun..iyi forumlar

diamat
06-09-2010, 01:44
dostum küp

sana harbiden bişi sorayım.
allah deseydi ki; hepinizi ben yarattım.
bi gün öleceksiniz ama cennet de cehennem de yok.
sonsuz hayat falan da .
ölen ölüp yokolacak.

bir tane allahın kulu allahı iplermiydi.
hayatın anlamını sorarmıydı.
allah aşkıyla sarhoş olurmuydu.

harbiden bi düşün , kafan da hayal et.

hayatın anlamı allah aşkı falan hepsi, sonsuza kadar yaşama aşkıdır dostum.
insanın aradığı ölümsüzlüktür.
allah falan değil.
allah sadece bir figür.
insanı sonsuza kadar yaşatmak için.

AerA
06-09-2010, 02:06
Diş perisini göremiyoruz. Var olup olmadığını katti suretle onaylayamıyoruz.
İnanmalımıyız?

KÜP ADAM
06-09-2010, 02:06
dostum küp

sana harbiden bişi sorayım.
allah deseydi ki; hepinizi ben yarattım.
bi gün öleceksiniz ama cennet de cehennem de yok.
sonsuz hayat falan da .
ölen ölüp yokolacak.

bir tane allahın kulu allahı iplermiydi.
hayatın anlamını sorarmıydı.
allah aşkıyla sarhoş olurmuydu.

harbiden bi düşün , kafan da hayal et.

hayatın anlamı allah aşkı falan hepsi, sonsuza kadar yaşama aşkıdır dostum.
insanın aradığı ölümsüzlüktür.
allah falan değil.
allah sadece bir figür.
insanı sonsuza kadar yaşatmak için. diamat dostum..o sorduğun soruyu ben kendime şöyle sormuştum... şimdi insanlar ölümsüz olsa herkes sonsuza dek yaşasa.. acaba? insanoğlu yahu biz nasıl ölebiliriz? ölüm duygusu nasıl bir şeydir? nedir bu hep yaşamak yaşamak..ölelim be kardeşim sıkıldım yaşamaktan nedir bu 10 milyon yıldır yasıyorum aynı kadın aynı yemek aynı şeyler bıktım ulan diye isyan edermiydi? yani bugün ölümsüzlüğü arıyan insan sonsuz bir hayatı olsaydı ölümlü olmayı arzu etmezmiydi??... ama senin dediğin gibi olsaydı cennet yok cehennemde yok öldün gittin..... hımmmmm bir düşüneyim.. yinede kabul ederdim en azından zevk içinde olacagım bir cennet yoksa.. ceza görecegim bir cehenmede yoktur ki cehennemde olmaktan iyidir..... ama maalesef böyle bişi yok dostum..... mışlarla mişlerle ceklerle bu işler olmaz.....aynı soruyu bende sana sorsam bir an sende hayal et herşey gerçekmiş a dan z ye kadar... peki sen dermisin? beni bir daha dünyaya gönder bana bir fırsat daha ver senin istediğin gibi bir kul olayım diye ALLAHA ....... her halukalde benim tarafımdan kaybedeck hiç bir şeyim yok yani ben betona sağlama oynamış oluyorum.... ama sende dezavntaj durumu doguyor.... şimdi sağlama oynamak varken niye çürüğe oyniyim?...... şimdi şöye düşün Bir aynayı güneşe karşı tuttuğunuzda güneş o aynada görünür...... Onun nuruyla ayna da aydınlanır O da ışık saçmaya başlar Bu ayna şuurlu olsa güneşin nurunu kalbinde taşır.... ona iman eder ve kendisindeki bütün renklerin ışığın, hararetin hep ondan geldiğini bilir ona minnettar olur..... Bu şuurlu aynanın güneşe doğru yaklaştığını farz edelim Yaklaştıkça güneşten daha fazla ışık alacak daha çok parlayacak diğer yandan daha fazla ısınacak yanacaktır. Ayna güneşe yaklaştıkça onda, güneşin görüntüsü dışında kalan saha gittikçe azalır. Ve sonunda aynanın tamamı güneşin nuruyla dolar..... Artık onun kalbinde başkasına yer yoktur....... Yaklaşma devam ettikçe ışığın şiddetinden ayna kendini göremez olur Şiddetli hararet ve nur ile kendinden geçer istiğrak hâline girer. Artık ne kendisi kalmıştır ortada, ne de ışığı. İşte o ayna bu halde iken Güneşten başka bir şey yoktur!!! derse, bu onun mânevî sarhoşluğunun ifadesidir..... birde kul kendine yorumlasa bunu aynı durumda olsa şuurlu olsa aşık olsa inansa ne diycek????? ALLAHTAN BAŞKA İLAH YOKTUR.... İYİ FORUMLAR

AerA
06-09-2010, 02:10
diamat dostum..o sorduğun soruyu ben kendime şöyle sormuştum... şimdi insanlar ölümsüz olsa herkes sonsuza dek yaşasa.. acaba? insanoğlu yahu biz nasıl ölebiliriz? ölüm duygusu nasıl bir şeydir?

Yineliyim ; Diş perisini göremiyoruz. Var olup olmadığını katti suretle onaylayamıyoruz.
İnanmalımıyız?

İnsanın yaşayamayacağı iki şey vardır dostum. Birisi doğumu, diğeri ölümü. Bizler sadece başkalarının doğum ve ölümlerini yaşarız. Doğum olayını açmak gerekirse Kendi doğduğunuz ana dair en ufak bir şey hatırlıyormusunuz? Muhtemelen hayır. Evet diyene rastlamadım daha..:angel:

evrensel-insan
06-09-2010, 02:17
Saygideger AerA;

Iste o yuzden, tabulu rasa; yani dusunme yetisi ile fakat 0 dusunce ile dogum. Bir kisi, cok etkileyici oldugunda, 3 yasindan itibaren, bazi seyleri, hayal meyal hatirliyor. Cunku dusunceye, hafizaya alarak kayit, 3 yasindan sonra basliyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KÜP ADAM
06-09-2010, 02:33
Yineliyim ; Diş perisini göremiyoruz. Var olup olmadığını katti suretle onaylayamıyoruz.
İnanmalımıyız?

İnsanın yaşayamayacağı iki şey vardır dostum. Birisi doğumu, diğeri ölümü. Bizler sadece başkalarının doğum ve ölümlerini yaşarız. Doğum olayını açmak gerekirse Kendi doğduğunuz ana dair en ufak bir şey hatırlıyormusunuz? Muhtemelen hayır. Evet diyene rastlamadım daha..:angel: doğmak yaşamak yaşanmışlık ölmek değilmidir??? ama hatırlama ve hafıza bagbında diyorsan zaten gerekte yok dogduktan sonra annesinin ic organlarınmı anlatacak....... şuda var bilimsel daha dogmadan tepki verebiliyorlar sesli metal çalındıgında veya cok fazla gürültüde bebek tekmelediğine dair... iyi forumlar

TurkceRap
06-09-2010, 02:52
hayatta inannamam cinmiş melekmiş..heni kim görmüşte ben görüyüm...ya çok saçma şeyler bunlar yaşım 16 ben ile anlıyorum...çook ama çook garipp..ani cin bi<e kendini göatermişmii..hhaaaa güleyimmm....

6 değil, 16 yaşındasın, Artık yetişkinliğe adım atmış bir kardeşimizsin, Gençlik kulübüne hoş geldin.

aliyarasfal
06-09-2010, 03:45
Kadının biri bir evin kapısını çalar, bir adam açar;

K- özür dilerim beyefendi, oğlum top oynarken top camınıza gelmiş ve camınızı kırmış, camın parasını ödemek istiyorum

A- önemli değil hanımefendi, sadece camı değil top içeri girince çok değerli bir vazodakırıldı.

K- Çok çok üzgünüm, mümkünse onunda parasını ödeyeyim.

A- Aslında hiç gerek yok, tam tersi ben size teşekkür ederim.

K-nasıl olur, cam ve değerli vazonuzu kırdık, neden teşekkür ediyorsunuz?

A- aslında ben bir cinim, oğlunuzun kırdığı vazoda 100.000 yıldır tutsaktım, kırılınca özgürlüğüme kavuştum.Bu yüzden teşekkür ederim ve buyrun üç dilek dileyin hemen gerçekleştireyim.

K- inanamıyorum, madem öyle pariste lüks bir malikane istiyorum

Adam telefonla kısa bir görüşme yapar ve

A- Malikaneniz hazır, istediğiniz zaman taşınabilirsiniz.ikinci dileğiniz nedir?

K- Çok pahalı ve eşsiz elbiseler istiyorum.

Yine kısa bir telefon görüşmesi ve

A- Tiffany ve cemil ipekçi kolleksiyonları malikanenize gönderildi, üçüncü dileğiniz

K- Çok değerli mücehverler istiyorum

adam kısa bir görüşme daha yapar ve

A- altınsay ve gold marka mücehverleriniz malikanenize gönderildi der.

Kadın müthiş sevinçlidir ki adam

A- ben sizden ufak bir şey rica edebilirmiyim

K- Elbette der
A- Ben yüzbinyıldır o vazoda kapalıydım, kadın yüzü görmedim acaba bu geceyi birlikte geçirebilirmiyiz

Kadın içinden bir geceden ne olacak, diye düşünür ve

K- elbette neden olmasın.

Bütün gece sevişirler sabah yorgun argın uzanmışlarken adam

A- kaç yaşındasınız güzel hanfendi ?

K-32 yaşındayım

A- Bu yaşta hala cinlere inanıyormusunuz?

diamat
06-09-2010, 03:49
yani küp adam dostum

şimdi sen diyosun ki sonsuza kadar hayat sıkıcı olurdu.

eee cennet dediğin yer de sıkıcı o zaman be dostum.
kevser iç, 12 yaşında kızların üstüne çık, sonra gel kevser iç, sonra yine 12 yaşında kızlar.

ee bu da bi yere kadar değil mi yani.

bi de nurlardan ışıklardan felan bahsedip durmuşsun ama , ne olduğunu anlayamadım.
sen öyle acayip ışıklar falan mı görüyorsun.

seni anladım.
diyosun ki ben allaha inanır gibi yapayım.
ne olur ne olmaz.
eğer varsa kayalara gelmeyelim.

valla varsada yoksa da farketmez.

millete şarap dağıtıp 12 yaşında kız pezevenkliği yapan bi allahın önünde ben eğilmem.
hem yok anlam yok mutfak tuvalet sex üçleminden bahsedeceksin,
hem de senin allahının cenneti o anlamsız bulduğun şeyden ibaret olacak.

senin durumunu biliyorum.
iki temel etken var.

bir tanesi fena halde tırsıyosun.
cehennem fikri acayip korkutmuş seni.
bi de ölümden tırsıyosun.sonsuza kadar yaşamak istiyosun.
öyle anlam yükledim yok yükleyemedim falan işin geyiği.

iki korkunun esiri olmuşsun.
ihtimal dahilinde olması senin iman etmene yetmiş.
ama biz rüşvet almıyoruz.
tehdite de papuç bırakmıyoruz.

o yüzden sen allahına inanmaya devam et.

12 lik kızlar peşkeş çektiğinde de yok yarebbim ben almıyayım ben anlam seviyorum dersin.

evrensel-insan
06-09-2010, 03:52
Saygideger aliyarasfal;

Ne yani, bayan isteklerinin yerine getirilip, getirilmedigini kontrol etmeden mi, adam ile birlikte olmus?:behindsofa:

En azindan, "malikane, elbise ve mucevherler, gercekten hazir mi?" diye, bir kontrol gerekirdi.:whip::phone::car:

Ama, adam hakikaten "cin gibi bir adam" mis.:bowl:

Saygilarimla;
evrensel-insan

aliyarasfal
06-09-2010, 03:54
Saygideger aliyarasfal;

Ne yani, bayan isteklerinin yerine getirilip, getirilmedigini kontrol etmeden mi, adam ile birlikte olmus?:behindsofa:

En azindan, "malikane, elbise ve mucevherler, gercekten hazir mi?" diye, bir kontrol gerekirdi.:whip::phone::car:

Ama, adam hakikaten "cin gibi bir adam" mis.:bowl:

Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel-insan,

İnançta ve fıkrada mantık aranmaz

Şimdilik saygımla gittim...

evrensel-insan
06-09-2010, 04:14
Saygideger aliyarasfal;

İnançta ve fıkrada mantık aranmaz-aliyarasfal-

Hic olur mu?, her sozde, bir "kissadan hisse" ve verilmek istenen bir "anafikir" vardir. :tea:

Yalniz, kim bunu nasil algilar, o farkli bir konu.:sad:

Ama "zevkler ve renkler tartisilmaz" derlerdi. Blmem, hala gecerli mi?:clock:

Saygilarimla;
evrensel-insan

KÜP ADAM
06-09-2010, 05:07
yani küp adam dostum

şimdi sen diyosun ki sonsuza kadar hayat sıkıcı olurdu.

eee cennet dediğin yer de sıkıcı o zaman be dostum.
kevser iç, 12 yaşında kızların üstüne çık, sonra gel kevser iç, sonra yine 12 yaşında kızlar.

ee bu da bi yere kadar değil mi yani.

bi de nurlardan ışıklardan felan bahsedip durmuşsun ama , ne olduğunu anlayamadım.
sen öyle acayip ışıklar falan mı görüyorsun.

seni anladım.
diyosun ki ben allaha inanır gibi yapayım.
ne olur ne olmaz.
eğer varsa kayalara gelmeyelim.

valla varsada yoksa da farketmez.

millete şarap dağıtıp 12 yaşında kız pezevenkliği yapan bi allahın önünde ben eğilmem.
hem yok anlam yok mutfak tuvalet sex üçleminden bahsedeceksin,
hem de senin allahının cenneti o anlamsız bulduğun şeyden ibaret olacak.

senin durumunu biliyorum.
iki temel etken var.

bir tanesi fena halde tırsıyosun.
cehennem fikri acayip korkutmuş seni.
bi de ölümden tırsıyosun.sonsuza kadar yaşamak istiyosun.
öyle anlam yükledim yok yükleyemedim falan işin geyiği.

iki korkunun esiri olmuşsun.
ihtimal dahilinde olması senin iman etmene yetmiş.
ama biz rüşvet almıyoruz.
tehdite de papuç bırakmıyoruz.

o yüzden sen allahına inanmaya devam et.

12 lik kızlar peşkeş çektiğinde de yok yarebbim ben almıyayım ben anlam seviyorum dersin. söylediklerine madde madde cevap veriyorum
1: dostum lütfen yazdıklarımı iyi okursan sevinirim..ben sonsuz hayat sıkıcı olur veya güzel olur diye bişi demedim veya idda etmedim... dedim ki eger ölümsüz bir hayat olsaydı bugün ölümsüzlüğü elde etmek isteyen insanlar acaba? ölmek nasıl bir duygu diye ölümlü olmanın peşine düşebilirdi dedim...bak düşerdi demedim iyi oku düşebilir di......

2: cennette... elektrik,su,tel,doğalgaz,kira,ssk,bağkur,okul,iş,k ps sınavı iptali,gelecek korkusu,geçim derdi,kanser,lösemi,herpes,evet,hayır,rey,oy,seçim ,örgüt,terör,kapkaç olmadığı için bir ömür yaşamakta sıkıntı sorun teşkil edeceğini sanmıyorum

3: benim değerime benim inandığıma saygı göstermeyip ki göstermek zorunda değilsin ama sinkaflıda konuşmaman gerek... sen benim düşünceme saygı göstermeyip birde kötü kelimeler edip sinkaflı konuşuyorsun nerde kaldı saygı? ben şimdi burda turan dursuna turink desem veya keltoş pezevenk desem olur mu? ki sen bu kelimeleri kullandın... kimse sana ALLAH ın önünde eğil demedi kimse sana inan da demedi..... ama emin ol ki ALLAH ın önünde eğilmeyenler hemoroit mi? değil mi? diye muhayne olurken stajer bir doktorun önünde bile eğiliyor.. mesele eğilmeye kalmışsa.....

4: ben ALLAHA inanır gibi yapmıyorum inanıyorum ve inanmayada devam edeceğim onun izniyle....

5: evet dediğin gibi ben ALLAHTAN korkuyorum kabul ediyorum.....peki inanmayanların hiç birşeyden korkusu olmadığınmı idda ediyorsun? klastrofobi,agarofobi,işten atılma korkusu,gelecek korkusu,yılan,aslan,kaplan,vs vs vs... bu saydığım nedenlerden veya başka bir neden de korkabilirsin sakın bana ben hiç birşeyden korkmam deme doğanın kimyasına aykırı olur bu..... ama bence senin en büyük korkun inanmak...... işte benim korkumda ALLAH senin korkun sana doğal ve gerçekçi..benim korkumda bana.....

6: ayrıca ölmekten niye tırsayim ki eninde sonunda ölmiyecekmiyiz.... yani kaçınılmaz bir son var ve bundan kaçış yok eninde sonun da er veya geç olucak bir şeyden niye korkayım? ne kadar saçma olur korkmak....

7: sonsuza kadar yaşamak istemiyorum kısada olsa farketmez..huzurlu,mutlu,saglıklı,imanlı bir yaşam istiyorum..böyle olsun isterse kelebek kadar ömrüm olsun farketmez....

8: takmışsın yemek,tuvalet,sex, olayına... ben bunların dışında yaşamıyorum ben dedim ki.. sokakta ki köpeklerle aramda bir fark var diyorum bir inanan olarak (burda üstünüze alınmayın) ben kendi adıma dedim ki insan bir sokak köpeği gibi yaşamamalı ayaklı bir gübre torbası olmamalı...işte beni o köpek yaşantısından ayıran inancımdır....

9: sende inanmayışının esiri olmuşsun varsayımlar ve hipotezler imansız olmana yetmiş... bizde kimseye gel iman et diye rüşvet vermiyoruz sende inanmamaya devam et.....

not: valla varsada yoksa da farketmez. (bak sen yazmışsın orda valla kelimesi kullanmışsın eminimki isteyerek kullanmamışsındır çünkü valla kastamonuda bir kanyondur turistlik) iyi forumlar

diamat
06-09-2010, 13:18
peki dostum küp adam

madde madde devam edelim.

1) dedin ki; eger ölümsüz bir hayat olsaydı bugün ölümsüzlüğü elde etmek isteyen insanlar acaba? ölmek nasıl bir duygu diye ölümlü olmanın peşine düşebilirdi.
bunu dedin ama sonrada bunu yaşamaktan sıkılmaya bağladın.ben de sana dedim ki; ölümsüz insanın yaşamaktan sıkılabileceği ihtimalini iddia edeiyorsun ama cennette durum farklı değil ki.cennet dünya hayatının ölümsüzü değil mi.

2) daha önce mutfak ile tuvalet arasında yaşamanın anlamsızlığına vurgu yapıyordun, ama sonra işi faturalara bağladın.cennette hayat faturalı olmadığı için sorun teşkil etmiyor dedin.
kardeşim seni rahatsız eden dünya hayatının meşakkatleri ise , ne diye hayatın anlamından bahsedip duruyorsun ki.

3)ben sinkaflı konuşmadım.kendisine ibadet edilmesi karşılığında içki-kadın servisi yapan bir allah var.
valla kastamanuda bir vadi olabilir.ama burda ,istanbulda ; bir şeyin karşılığını içki ve kadın olarak ödeyene pezevenk denir.

4)kendi ağzınla söyledin, ne kaybederim diye.
baltayı taşa vurmayalım diye.
bu tüccar aklıdır.bana da biraz yahudilik kokusu veren bir mantıktır.
ya varsa mantığıyla inanmak ile inanmak arasında fark vardır.
senin imanında olasılık hesabı sinmiş.kumarbaz imanı bu.
bize de aynısını mı öneriyorsun.

5)ben hiç bir şeyden korkum olmadığını söylemedim.
sizin imanınızın aslı akorkudur dedim.
yani hayvandan farklı yaşamak, hayata anlam katmak falan işin tatavası.
iki korkunuz var.
biri cehennem.
ikincisi sonlu hayat ve ölüm.
allaha bu yüzden inanıyorsunuz.
bu iki korkuyu aşmak için.
yoksa allah aşkı ya da hayata anlam vermek makarnanın sosu.

6)ölmekden neden tırsayım ki, eninde sonunda ölmeyecekmiyiz demişsin.
bırak bu ağızları.
bazı şeyler kelime oyunlarını aşar.
allahının sana sonsuz hayat hazırladığı masalına inandırma kendini ve sonra da ölmekten neden korkayım ki desene kendine.
allaha inanmakla ölümü inkar etmek aynı şeydir.
sen allaha inanmakla kendine ölümü inkar ettir, ondan sonra da ölmekten neden tırsayım ki de.
imaj yapıyorsun.
imaj yapanları pek tutmam.

7)cennet sonsuza kadar yaşamak değil mi.
orda dersin sonsuza kadar yaşamak istemiyorum diye.
allah da seni öldürür.
işi şova dökmeye başladın.
bize üstün ve meziyetli insanı oynamaya kalkma.
hepimiz insanız ve birbirimizi tanırız.

8)ben takmadım yemek tuvalet sex üçgenine.
o senin örneğin.
ve iman ettin diye sokaktaki köpekten bir farkın olduğunu da sanma.
hala o üçlemde yaşıyorsun.iman sana fazladan entellektüel bir zevk veriyor.
hayvan ne yapsın, onda o akıl yok.
ama iman etmeyenler başka entellektüel zevklere sahip.
mesela akletmek gibi, düşünmek gibi.
o üçlem sadece köpeğin değil, hepimizin üçlemi.
üstelik cennette de aynen vqar.
sadece tuvalet yok.
ama cennet dediğin içki ve sex alemidir.
hem de sonsuza kadar.

9)sen bir insanın sana verdiği rüşvetle mi iman ettin ki, bana kalkmış rüşvet vermiyoruz diyorsun.
sana rüşvet veren allah.
verdiği rüşvet de belli.
karşiılığında da önünde eğilip kalkmanı mı bekliyor.
inanmayışın esiri olmak diye bir cümlenin senin sandığın gibi bir anlamı yok.
boş bir laf.
sen hazır bulduğun , doğduğundan beri kulağına üflenen , alıştırıldığın masala kendini inandırmışsın.
neden budist değilsin.
çinde doğsan budist olacktın.kulağına o üflenecekti.
şartlı refleks gibi bişey bu durum.
sen bunu seçim mi zannediyorsun.

Dark_Prince
06-09-2010, 20:15
telekinezi olsa bile telekinezi'nin gerçeklğine dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur..bilimsel kanıtınnı olmadığı birşeyi ateist olarak nasıl öne sürebilirsiniz ?

eğer bilimsel kanıtı olmayan birşeyi öne sürerseniz bende Tanrını Var olduğun öne sürerim ve hiçbir şey diyemezsiniz..bakınız imzam.

ayrıca bu tür seanslarda hiçbir tezgah yoktur..

bu durumda maddesel olarak açıklanabileceğiniz mantıklı birşeyin olduğunu sanmıyorum aslında..bu durumda ateizm gerek ileri görüşlülük gerekse olaylara dar bakış açısıyla da oldukça VASAT bir inanış şeklidir.

tabiki sürersiniz,inançsal olarak.bende tanrıya var diyorum.

ne tezgahlar dönüyor bir bilsen.

benim inancımla ateizm,çok uzak şeyler.telekinezinin bilmsel deneyleri yapılıyor,örneğin elektrik gibi ölçülebiliniyor.

diamat
06-09-2010, 20:20
telekinezimetre ile mi olçülüyor.

teklifi genişletiyorum.
içinizden bir bana bir cin ya da telekinezi örneği göstersin bir daha bu siteye gelip yazmıcam.
töbe edip kelimei şeadet getireceem. .gandalfı da yanıma alıp cumaya gidicem.

Dark_Prince
06-09-2010, 20:38
adını bilmiyorum,ama parapsikloji laboratuarlarında ölçüyorlar.

kardeşim niye kelimei şahadet getiriyon,tövbe haşa ya:D

varsa da bu din var anlamına gelmez.ben yapabiliyordum mesela telekinezi.neyi kanıt göstersem inanmazsın tezgah diye.ama istersen sende yapabilirsin,çok kolay teknikleri var,kanıt sensin.

yucemanitu
06-09-2010, 20:44
Göremediğimiz varlıklara inanır mısınız?

Evet inanırım Zeus, Ahura Mazda, Uçan Spagetti Canavarı, Yüce Manitu, El İlah, Hübel, Menat, Lat, Uzza, Kutsal Çaydanlık, Carl Sagan'ın garajındaki ejderha, Thor, Odin, Ares ve bilimum varlıklara inanırım. Leprechaunlar, Hobbitler, Elfler ve goblinlere de inanırım. Ben onlara inandım diye de her birinin boyu bir karış uzar.

diamat
06-09-2010, 20:50
sevgili dark prince

şimdi bi klasik dinler var ve onların hurafeleri olan cin di şeytan dı gibi şeyler,
bi de new age dinler ve o düşünce biçiminin hurafeleri.

ben teklifi o nedenle geniş tuttum.

insan biokimyasal süreçler içerir.
bu süreçlerde enerji açığa çıktığını ve bu enerjinin de frekans ürettiğini biliyoruz.
bir şekilde bu ferkansı yakalamaktan bahsediyorsun.

bu ferkans zihin gücü beyin gücü gibi kavramlarla piayasada modern cin hurafeleri gibi pazarlanıyor.

bu enerjinin bir şekilde yönlendirilmesi ve maddeye etki edebilcek güç ve yoğunluk içermesi ise tamamen muhal.

bu bağlantının dayanağı yok.asla da ortaya konmadı.gerçi telekinezi sözde bilimsel bir izaha sahip.ama o da modern hurafe şehir efsanesi.

her neyse.

teklif hala geçerli.

tutsunlar bi cin kuyruğundan getirsinler.
tamam diycem.
harbiden bizim bilmediğimizi bilen bi üst otorite var bu işn arkasında dicem.

ama bu haliyle diyebileceğim tek bişey var.
masal bunlar ve benim masallara karnm tok.

Dark_Prince
06-09-2010, 21:44
new age iddialarını bilimsel olarak kanıtlamaya çalışısr ve bildiğim kadarıyla başarılı deneyleri olmuştur.

ben düşünce enerjisinden bahsediyorum.bir şekilde bu kontrol edilebilir.tıpkı organlarımız gibi,nasıl ellerimiz vucüdümuza bağlı ve kontrol edebiliyorsak.bu enerjilerde vücudun bir parçası gibi düşünülebilir ve kontrol edilebiliyorlar.

hayır mümkün.

bilimsel dayanaklı olduğu doğru ama hurafe değil.parapsikolojinin incelediği ve varlığını kabul ettiği olaydır.

cinler kanıtlanamaz,inançtır zaten.inanılır,kanıtlanamaz.

Neva
30-10-2013, 20:13
Arkadaşlar birde görünmeyen varlıklar olayı var biliyorsunuz. İslamda cin diye tabir edilirler diğer dinlerde kabul ediyor böyle varlıkları. Bazı medyumlar geçmişimizi bir bir dökerler ortaya, bizde şaşarız nereden biliyor diye. Ben medyum vb.lerinin bu varlıklarla iletişime geçerek bu bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum.

Hayir gelse artik bir sekilde, hangi boyutta olursun olsun farketmez, bir fikir beyan edecegiz ama gelen giden yok henuz.