Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Mitoloji & Esoterisizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-09-2010, 03:51
Yılmaz34 Yılmaz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Göremediğimiz varlıklara inanır mısınız?

Arkadaşlar birde görünmeyen varlıklar olayı var biliyorsunuz. İslamda cin diye tabir edilirler diğer dinlerde kabul ediyor böyle varlıkları. Bazı medyumlar geçmişimizi bir bir dökerler ortaya, bizde şaşarız nereden biliyor diye. Ben medyum vb.lerinin bu varlıklarla iletişime geçerek bu bilgilere sahip olduklarını düşünüyorum.

Olaya safsata olarak bakanlar çıkabilir ama eğer yaşasanız böyle bir şeyi hak verirsiniz. Olaya sadece 3 boyutlu olarak ve bizim yaşadığımız alem olarak bakmayın.

Peygamberlerde acaba bu varlıklarla mı iletişime geçtiler yoksa, bu da bir fikir olabilir aslında siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Alt 05-09-2010, 04:29
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Yılmaz34;

Kendi adıma göremediğim varlıklardan kastınızı anlayamadığımı belirteyim. Doğa üstü(bu evrene ait olmayan), maddenin biçim ve özelliklerine sahip olmayan varlıklarmı kastettiğiniz?

Şimdilik saygımla gittim..

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 05-09-2010, 05:14
Üye

göremediğimiz varlıklardan kastım cin vb.dir.
Alt 05-09-2010, 05:29
Üye

Sayın Yılmaz34;

Cin inançsal bir kavram, cinlerin varlığına inanıyorumda inançsal bir bakıştır. Cin diye bir kavramın karşılığı evrende somut olarak varmıdır?Var ise böyle varlıklar, bilim kanıtlayabilir, yani maddesel biçimler ve özellikler taşıyor iseler kanıtlanır, bu güne kadar kanıtlanmadı, şahitte olmadım, çok hikaye duydum, bu nedenle inanmakla işim olmadığından ve bilimsel yanıda olmadığından inançsal cevap verecektir bu soruya cevap verecek kişiler.

Belki ilginç gelebilir, medyum ve ateist birini tanımıştım, beynindeki kabul ettiği gerçeklik nedir bilmiyorum.Ayrıca çok iyi kahve falı bakan şizo-paranoid kişiler bilirim. Metafizik konular bunlar.Bakalım belki mantıklı cevap sunanlar çıkar.

Şimdilik saygımla gittim.

Alt 05-09-2010, 05:32
lm10 lm10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet inanırım
Alt 05-09-2010, 05:45
Üye

bilim adamlarından cinleri(görünmeyen,farklı boyuttaki varlıkları) kabul edenler vardır. Sanki bütün bilimadamlarının cinleri reddettiğini söylemek büyük yanılgıdır.

Cin konusunda kitap yazan eski bir subayda var. Kitabın ismini yazabilirim isteyen olursa.

Cinleri soyut zannetmeyin, ateşten yaratıklardır. Bir nevi enerjidirler.
Alt 05-09-2010, 06:04
Üye

Sayın Yılmaz34;

Şu bilimadamlarınıza örnek alayım, ayrıca cinleri soyut veya farklı kabul etmem söz konusu değil. Çünkü inançsal bakışınız kendini sergiliyor son cümlenizde, ben bilimsel olarak böyle varlıkların olduğunu iddia eden bilim adamı duymadım, iddia edip kanıtlayanda olmadığına göre ateşten yaratıklar savınız vede bir nevi enerjiler savınız maalesef kanıt sunmadığınız sürece varsayım,yani inaçsal doğru olarak kalacaktır ki zaten öyle.

Şimdilik saygımla gittim..

Alt 05-09-2010, 09:41
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ben inanırım ama bunlar insanların yarattıkları varlıklar mı yoksa ayrı varlıklar mı orası mechul.insanın yarattıkları derken hayal ürünü anlamayın.bence insanın telekinetik enerjisi bedenlenip,insanın düşüncesine göre hareket kazanıp,kişinin karşısına çıkabilir.insanın düşüncesine göre hareket kazanması ise,insan eğer kötü bir varlık düşünürse zarar verir,eğer onu iyi bir varlık olarak düşünürse yarar sağlayabilir.telekinetik olduğu için maddeye etki eder.bunlar inanca göre değişir,kimbilir belkide ayrı bir ırktır.

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 05-09-2010, 10:59
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yılmaz34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olaya safsata olarak bakanlar çıkabilir ama eğer yaşasanız böyle bir şeyi hak verirsiniz. Olaya sadece 3 boyutlu olarak ve bizim yaşadığımız alem olarak bakmayın.
Sayın Yılmaz34,

Beyin öyle bir organ ki yaşamadığınız şeyleri yaşadığınızı sanabiliyorsunuz, şimdiki zamanda olan şeyleri size daha önce söylenmiş olan sözlerle öyle bağlantılar kurabiliyorsunuz ki gerçek olarak algılıyorsunuz...

Büyü de benzeri bir durumdur. "Bilinçli olarak arzu etmek, bunun için bir takım ritüeller yapmak ve isteği akılda canlı tutmaktır"...(Dolayısı ile bilinçaltı ister istemez her fiziksel olayda ya da düşüncede bu isteği hatırlatır ve devreye sokar). Olay gerçekleştiği zaman ise büyü ile bağlantı tamamlanır. Ve gerçekleşme sebebi büyü oldu sanılır.

Bizim için yaşamsal tecrübelerimizi gerçek olarak kabul etmemizi sağlayan her şey beyin tarafından sağlanır. Beyindeki en ufak bir aksaklık ise gerçeklik algısını bozar.

Hayır "Cin" diye bir şey yoktur... Ancak beyin sağlıklı çalışmadığı durumlarda (stres, travma ,aşırı yorgunluk, uykusuzluk veya uyku hali,epilepsi, şizofreni, vs..) , olmayan şeyleri doğru ya da olan şeyleri farklı algılamamızı sağlayabilir.

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 05-09-2010, 11:08
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

O tarz varlıklara inanmam. Çünkü yoktur. Geçmişi ve gelecegi gören medyumlara da inanmam. Para tuzagıdır. Sizlere richard dawkings videosunu izlemenizi öneriyorum.

Kod:

Önerilen Siteler