PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : reis'in yaşadıkları

reis
12-09-2010, 02:59
ben mütaasıp bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş bir zatı muhterem idim. okula başlamama müteakip beni kuran kursuna göndermeye başladılar yaz tatillerinde. kuranı okumayı öğrendim. çocukluğum namaz kılmakla geçti benim... hatta sabah namazlarına bile camiye gider; o sabah sabah boyum kadar köpekleri görmemezlikten gelerek giderdim, korka korka çocukken...

ve büyüdükçe ibadetten kopmaya başladım. bir başlar bir bırakırdım namazları. sonra aile baskısı olaraktan namaz kılmaya zorlandım. oruç tutardım ama dayanamayınca kızarlardı...

aradan bayağı zaman geçmişti tabi ateist forumlarını okuyordum, arkadaşlar okuma onları sende dinden çıkarsın derlerdi, haklısınız derdim.

ama neden söyleyeyim mi? gerçekleri görmeye başladıktan sonra bakıyorum arkadaşların anlattıkları şeyler gerçekten çok mantıklı geldi bana... kurana bakıyorum metafiziksel olaylar, yok nuhun gemisi,yok miraça çıkma olayı..... bu arada kuranın türkçesini okuyup bitirmeye her çalışmamda sıkılıp bırakıyordum çünkü öyle şeyler varki insanı bayıyor bi zamandan sonra... ama anladımki bunu bazıları bitirip bazı gerçekleri ortaya çıkarmış. kutluyorum kendilerini...

arkadaşlar din tamamen muhammedin uydurmasıdır.

tevratı araştırayım dedim bir gün okuyorum ama ateizmle bi alakası yok; baktım alıntı yapılmış resmen kurana aktarılmış dedim alla alla bunda bi yanlışlık olmasın derken öyle böyle buralara geldik.

kütüb-i sitteyi komple bitirdim.kuranı komple okudum özet olarak anladığım şudur:

benim dediklerime uyarsan babalar gibi cennetime alırım seni haaa yok uymazsan araştırırsan,sorgularsan, seni cehenneme atarım.

bumudur ilahi adalet şimdi sorarım size?
cennete huriler, göğüsleri tomurcuklanmış kızlardan bahsediyor. eee? cennet afedersiniz milletin şeyi içinmi var_? gerçi cinselliğin orada ne anlamı var? hadi oldu diyelim müslüman allahından utanmadan ilişkiyemi girecek... bu böyle uzar gider dostlar ... neyse arkadaşlar ben daha yeni araştırmalara başladım. nereden islamı savunsam elimde kaldı. insan bi yerde kopuyor. o kadar çok hata varki kıvırlacak gibi değil :) mantık hataları çok bunlardanda bahsedeceğim zaten ilerleyen günlerde. ateist olmak güzel çünkü en azından düşünebiliyorum şuan kendimi dinden sıyırdım. saygılarımı sunarım...

Nova
12-09-2010, 03:16
Sorgulamanın kapısını çalan her insan, eninde sonunda o kapıdan içeri giriyor sevgili Reis :)

Ateizm verilen değil varılan bir karardır, sizi tebri ederim.

Kısa bir süre için içinizde içgüdüsel olarak bir korku oluşacaktır ama kısa zamanda gidecektir :) sizi kutlarım.

reis
12-09-2010, 03:28
korku felan yok, neden diyecek olursan çünkü muhammedin allahı yok.

evrensel-insan
12-09-2010, 03:29
Saygideger reis;

Kisi kendi kendinin varliginin farkina varinca; ilk yaptigi kendinde olan hafiza hazinesini ve bu hazinenen yonlendirimi dusunce ve davranisi once bir kontrol eder, sonra da sorgular. Iste bu surec, ya baslar, ya baslamaz. Bilinc duzeyi ve bilinclenme temelinde de ya durur, ya durmaz.

Sorgulama yolunda, seni sen yapacak olan seni, senin olusturmani dilerim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

reis
12-09-2010, 06:50
teşekkür ederim evrensel-insan. böyle daha mutluyum elhamdülillah :) ee abi yavaş yavaş artık değilmi :D

reis
20-09-2010, 11:51
saygılarımla artık müslümanım teşekkür ederim hepinize...

siparisci
20-09-2010, 13:33

Beşinci boyuttaki figüranlar gibisin vesselam. Samimiyetine inanalım mı :)

İvan Karamazov
20-09-2010, 14:07
biz de sana teşekkür ederiz. müslümanların yalanda sınır tanımadığını bizlere bir kez daha göstermiş oldun. :)

"8 günde nasıl müslüman oldum" :lol:
(reis)

AerA
20-09-2010, 15:38
Samimi anlatımız ve bir o kadar gitti geldileriniz için teşekkürü bir borç bilirim.
Bir ara kurban falan kesiniz.

reis
20-09-2010, 16:53
biz de sana teşekkür ederiz. müslümanların yalanda sınır tanımadığını bizlere bir kez daha göstermiş oldun. :)

"8 günde nasıl müslüman oldum" :lol:
(reis)

dostum buraya geldim ateist oldum gezdim, dolaştım, araştırdım ve ben beni için doğru olanı buldum. yaptığım hataları anladım. Bu benim kişisel hayatım. Alay edilecek bir konu olduğunu sanmıyorum...Eğer burada böyle yazanlarla alay edilecekse bu kategorinin Alay malzemesi olduğunu düşünürüm...

Ha birde unutmadan burada iyi güzel arkadaşlarımda var ateist, ama ben onlar hakkında ne zaman böyle alay etmişim birde ona bakınız madem...

teşekkür etmemin sebebi burada bilmediğim o kadar konu öğrendim ki... ve tuhaf şeyler daha hissettim. neyse buraya gelişim sanki bana kısa süreliğine bir gezinti yaptım hissini verdi bana...

saygımızı bozmadan devam etmemiz dileğiyle...

üye001
22-09-2010, 21:05
konuda ateist oluşunuzu mantıklı sebeplere dayandırarak açıklamışsınız,neden müslümanlığı tercih ettiğinizide yazarmısınız özel diye açıklamak istemezzseniz bana özel mesajda atabilirsiniz gerçekten merak ediyorum mantıklı bir sebebi olup olmadığını ,umarım açıklamamazlık etmezsiniz belki bana yeni ufuklar açacar ?..

Nova
23-09-2010, 00:37
Reis, tekrardan inançlı oldu.

Müslümanlığı bırakınca yerine koyacak birşey bulamadı sanırım..

Saygılarımla.

evrensel-insan
23-09-2010, 01:17
Saygideger arkadaslar;

Kisinin sorgulamasinda, git-geller dogaldir. Fazla da zorlamaya gelmez. Sonucta beyin, sorgulamadaki degisimi kabullenebilirse bu degisim gecerlidir. Eger beyin, qualm olarak bunu bir tehdit olarak algilarsa, kisiyi bilincalti olarak uyarir.

Yavas, yavas cikacaksin bu merdivenlerden. En azindan ciktigin merdivene geri donmemek icin.

Saygilarimla;
evrensel-insan