Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-09-2010, 02:59
reis reis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart reis'in yaşadıkları

ben mütaasıp bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş bir zatı muhterem idim. okula başlamama müteakip beni kuran kursuna göndermeye başladılar yaz tatillerinde. kuranı okumayı öğrendim. çocukluğum namaz kılmakla geçti benim... hatta sabah namazlarına bile camiye gider; o sabah sabah boyum kadar köpekleri görmemezlikten gelerek giderdim, korka korka çocukken...

ve büyüdükçe ibadetten kopmaya başladım. bir başlar bir bırakırdım namazları. sonra aile baskısı olaraktan namaz kılmaya zorlandım. oruç tutardım ama dayanamayınca kızarlardı...

aradan bayağı zaman geçmişti tabi ateist forumlarını okuyordum, arkadaşlar okuma onları sende dinden çıkarsın derlerdi, haklısınız derdim.

ama neden söyleyeyim mi? gerçekleri görmeye başladıktan sonra bakıyorum arkadaşların anlattıkları şeyler gerçekten çok mantıklı geldi bana... kurana bakıyorum metafiziksel olaylar, yok nuhun gemisi,yok miraça çıkma olayı..... bu arada kuranın türkçesini okuyup bitirmeye her çalışmamda sıkılıp bırakıyordum çünkü öyle şeyler varki insanı bayıyor bi zamandan sonra... ama anladımki bunu bazıları bitirip bazı gerçekleri ortaya çıkarmış. kutluyorum kendilerini...

arkadaşlar din tamamen muhammedin uydurmasıdır.

tevratı araştırayım dedim bir gün okuyorum ama ateizmle bi alakası yok; baktım alıntı yapılmış resmen kurana aktarılmış dedim alla alla bunda bi yanlışlık olmasın derken öyle böyle buralara geldik.

kütüb-i sitteyi komple bitirdim.kuranı komple okudum özet olarak anladığım şudur:

benim dediklerime uyarsan babalar gibi cennetime alırım seni haaa yok uymazsan araştırırsan,sorgularsan, seni cehenneme atarım.

bumudur ilahi adalet şimdi sorarım size?
cennete huriler, göğüsleri tomurcuklanmış kızlardan bahsediyor. eee? cennet afedersiniz milletin şeyi içinmi var_? gerçi cinselliğin orada ne anlamı var? hadi oldu diyelim müslüman allahından utanmadan ilişkiyemi girecek... bu böyle uzar gider dostlar ... neyse arkadaşlar ben daha yeni araştırmalara başladım. nereden islamı savunsam elimde kaldı. insan bi yerde kopuyor. o kadar çok hata varki kıvırlacak gibi değil mantık hataları çok bunlardanda bahsedeceğim zaten ilerleyen günlerde. ateist olmak güzel çünkü en azından düşünebiliyorum şuan kendimi dinden sıyırdım. saygılarımı sunarım...
Alt 12-09-2010, 03:16
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sorgulamanın kapısını çalan her insan, eninde sonunda o kapıdan içeri giriyor sevgili Reis

Ateizm verilen değil varılan bir karardır, sizi tebri ederim.

Kısa bir süre için içinizde içgüdüsel olarak bir korku oluşacaktır ama kısa zamanda gidecektir sizi kutlarım.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 12-09-2010, 03:28
Üye

korku felan yok, neden diyecek olursan çünkü muhammedin allahı yok.
Alt 12-09-2010, 03:29
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger reis;

Kisi kendi kendinin varliginin farkina varinca; ilk yaptigi kendinde olan hafiza hazinesini ve bu hazinenen yonlendirimi dusunce ve davranisi once bir kontrol eder, sonra da sorgular. Iste bu surec, ya baslar, ya baslamaz. Bilinc duzeyi ve bilinclenme temelinde de ya durur, ya durmaz.

Sorgulama yolunda, seni sen yapacak olan seni, senin olusturmani dilerim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-09-2010, 06:50
Üye

teşekkür ederim evrensel-insan. böyle daha mutluyum elhamdülillah ee abi yavaş yavaş artık değilmi
Alt 20-09-2010, 11:51
Üye

saygılarımla artık müslümanım teşekkür ederim hepinize...
Alt 20-09-2010, 13:33
siparisci siparisci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

reis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
saygılarımla artık müslümanım teşekkür ederim hepinize...
Beşinci boyuttaki figüranlar gibisin vesselam. Samimiyetine inanalım mı
Alt 20-09-2010, 14:07
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

biz de sana teşekkür ederiz. müslümanların yalanda sınır tanımadığını bizlere bir kez daha göstermiş oldun.

"8 günde nasıl müslüman oldum"
(reis)
Alt 20-09-2010, 15:38
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Samimi anlatımız ve bir o kadar gitti geldileriniz için teşekkürü bir borç bilirim.
Bir ara kurban falan kesiniz.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 20-09-2010, 16:53
Üye

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
biz de sana teşekkür ederiz. müslümanların yalanda sınır tanımadığını bizlere bir kez daha göstermiş oldun.

"8 günde nasıl müslüman oldum"
(reis)
dostum buraya geldim ateist oldum gezdim, dolaştım, araştırdım ve ben beni için doğru olanı buldum. yaptığım hataları anladım. Bu benim kişisel hayatım. Alay edilecek bir konu olduğunu sanmıyorum...Eğer burada böyle yazanlarla alay edilecekse bu kategorinin Alay malzemesi olduğunu düşünürüm...

Ha birde unutmadan burada iyi güzel arkadaşlarımda var ateist, ama ben onlar hakkında ne zaman böyle alay etmişim birde ona bakınız madem...

teşekkür etmemin sebebi burada bilmediğim o kadar konu öğrendim ki... ve tuhaf şeyler daha hissettim. neyse buraya gelişim sanki bana kısa süreliğine bir gezinti yaptım hissini verdi bana...

saygımızı bozmadan devam etmemiz dileğiyle...

Önerilen Siteler