PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Referandum Sonuclari

evrensel-insan
12-09-2010, 19:23
Saygideger arkadaslar;

Referandumdan, toplumumuz ve onun farkli haklari adina, iki sonuc ortaya cikmistir.

Bu sonuclardan birincisi, Evet sonucunun % 60 lara varan orani ile, evetcilerin HAYALLERINI gerceklestirebilecek bir sonuc;

Ikincisi de, hayir sonucunun %40 larda kalmasi, hayircilarin KORKULARININ gerceklesebilecegi sonucunu dogurmustur.

Bunun da anlami; Turkiye toplumunun ve farkli halklarinin, birbirine HAYAL ve KORKU olarak kutuplastiklarini ve bu kutuplasmanin, ulke toplumunu biz/oteki olarak neredeyse ORTADAN IKIYE BOLDUGUNU ortaya koymustur.

Sonuc mu?, sonuc; yonetim ve yonlendirimin istedigi olmus, ulke tam da ortasindan biribirinden uzaklastirilacak bir sekilde ikiye bolunmustur.

Bu durum ulkenin gelecegi acisindan da, artik bir birlik ve butunlugun ve de beraberligin bugune kadar sorun olan hic bir konuda saglanamayacaginin da bir gostergesidir.

Ulkenin bu birlik ve butunlugunu bolmek icin calisanlar, bu amellerini yerine getirmistir.

Ulkenin gelecegini, biz/oteki kutuplasmasinin hayal ve korkularinin neler oldugunu da sizlerin yorum, gorus ve dusuncelerinize birakiyorum. Tabi bu durumda kazanan ve kaybedenin kim ve ne oldugunun yorumunu da.

Aslinda kazanan tek bir sey vardir, o da emperyalist zihniyet ve onun soros ideolojisi ve amerikan idealizminin, BOP projesi temelinde istendigi gibi gidiyor olmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hako
12-09-2010, 19:39
Bu kadar baskı, tehdit, şantaj, rüşvet. Ne bekliyordunuz ki ?
Buna özgür irade diyorlar ya , ona gülüyorum.

Re-laX
12-09-2010, 19:40
sayın evrensel inanın bana ben elimden geleni yaptım hayır çıkması için ama ne yapalım azınlıkta kaldık cehaletinde etkisi var biraz,birileri böyle olmamızı istiyor.

saygılar

Re-laX
12-09-2010, 19:42
oyunu iki torba kömüre satan sayın hako nunda dediği gibi beklenen bir sonuçtu zaten..

evrensel-insan
12-09-2010, 20:01
Saygideger arkadaslar;

Bu arada evetcilerin HAYALLERINDEN hangisinin, yani, bu evetin anlam ve iceriginin demokrasi/ozgurluk agirlikli bir yone mi; yoksa sivil diktatorluk, hitlervari bir uygulama ve bir osmanli cumhuriyeti yonune mi gidecegini de onumuzdeki gunlerde olacak olanlar ve gelecegin ne yone hazirlandiginin gozlemi gosterecek.

Tabi bu gozlem, disaridan bakis acisi ve notr algi ile uygulanabilirse; aksi tekrar bir planlama/projenin getirecegi goz boyaciligina bir ideolojik inancsal dogru olarak kanmak ve guvenmek olacaktir.

Bu yukaridaki aciklamalar da; cok ilginctir, hayircilarin, korkularinin evetcilerin demokrasi/ozgurluk konusundaki hayallerinin gerceklesmesiyle azalacagi, aksi durumda gerceklesecek korkularin, demokrasi/ozgurluk hayalleri gerceklesmeyenlerle BIRLESECEGI de ilginc bir durumdur.

Yalniz unutmamak gerekir ki; "Korkunun ecele faydasi yoktur ve kustan korkan dari ekmez.

Temennimiz ise; evetcilerin demokrasi/ozgurluk hayallerinin gerceklesmesi ve hayircilarin bu konudaki korkularinin yersiz cikmasidir.

Bu temenninin disinda kalan hersey; sivil-hitlervari bir diktatorluk ve osmanli cumhuriyeti hayalinin gerceklesecegidir.

Boyle bir hayalin gerceklesmesi icin, evet kullananlarin icyuzunu de onumuzdeki gelismeler; hem bagli olduklari ideolojik inancsal dogru temelinde, hem de pragmatizmin yararciligi temelinde ortaya cikaracaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
12-09-2010, 20:13
Saygideger arkadaslar;

Bu arada referandumdaki bir adaletsizligin ortaya koydugu gercegide goz ardi etmemek gerekir. Bu adaletsizlik, boykot ve katilima bos oy atanlarin oylarinin evet icinde sayilmasidir.

Sonucta bu adaletsizlik, katilmayanlari, bos oy kullananlari ve referandumu boykot edenleri; istemedikleri halde, evetci yapmaktadir.

Bu adaletsiz durum da; hic bir seyin adaletli olmadigi ulke yonetim ve yonlendiriminde, ayrica dikkate alinmasi gereken bir durumdur.

Ulkenin gelecek icinde alacagi yolda, bu gruba girenlerin hangilerinin HAYALLERININ, hangilerinin KORKULARININ gerceklesecegini de zaman gosterecektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

klucky35
12-09-2010, 20:15
Çok güzel analiz yapıyorsun evrensel -insan..

evrensel-insan
12-09-2010, 20:30
Saygideger Klucky 35;

Tesekkurler. Bu arada adaletsizligin ne oldugunu da aciklayayim. Buradaki adaletsizlik, diyalektik monizmin iki secenekten birini secmeye zorlama dusuncesi ve uygulamasidir.

Bu da artik gunumuzde cag disidir. Ucunce secenek ve onun dusunce ve uygulamasi, kritik dusunce, Turkiye'yi yonetenler ve yonlendirenlere; bunu algilayan emperyalist zihniyet tarafindan; nasip kilinmamistir. Cunu nemelanmak zaten kutuplarin cekismesi ve bu cekismeden sonuc ne olursa olsun nemelanacak olandir.

Cagimizin dusuncesi, artik diyalektik monizm degildir. Diyalektik monizm, dusunce ozgurlugu tanimayanlarin, kendi diyalektik ustu cikar ve amaclarinin bir kullanim aracidir.

Bunun adaletsizligi ve isan haklari ve demokratik hak ve ozgurlukleri nasil, emperyalist zihniyete mahkum ettigini gormek ve algilamak ta ve bunun yon ve yontemi olan soros ideolojisinin ne oldugunu algilamakta diyalektik monizmin nasil bir tuzak oldugunu algilamaktan ve farkina varmaktan gecer.

Yoksa, diyalektik monizm ile dusunce ufku sinirlanmis ve kendi ufkunu diyalektik monizm ile sinirlamis bir dusunce icin, boyle bir adaletsizlik ve bu konuda bir adalet sorunu yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Re-laX
12-09-2010, 20:45
çoğu ilde katılım % 80 in altındadır o yüzde 20 lerin yüzde 30 ların hakları veya düşünceleri ne yöndeydi bunu bilemeyiz ama anayasaya evet demedikleri aşikar yine hayır diyen % 40 ın istediğide olmayacak madde madde oylanmalıydı diye düşünüyorum.katılmamak demek artık biz ne desekte burada olan oluyor demek katılımların bu kadar az olması benim dikkatimi çekti.
umarım artık evetçiler dediklerind haklı çıkarlar.

bu referandumla 2011 genel seçimlerinide az çok tahmn edebiliriz.

arkadaşlar birde dikkatimi çeken şu konu var halkımızın çoğu ''evet''kelimesini kelime olarak olumlu bulduğundan evet diyor ''hayır''ise kelime olarak olumsuzluk belirttiğinden pek tercih etmiyolar komik gelebilir ama gerçekten ben çok şahit oldum bu duruma

saygılar

lolepet
12-09-2010, 22:38
tüm hile şantaj ve tehditlerle aldılar istediklerini tebrik ediyorum adamları. şimdi o hile şantaj ve tehditleri kanıtları ile sunabilirim ancak gerek yok herşey bitmiştir.

ülke felakete bir adım daha yakınlaşmıştır. bdp her ne kadar boykotun tarafsızlığını iddia etsede bu felakette en büyük rollerden birine sahiptir. bdp boykot yaparken sandıkta güvenliği sağlamamış ve akp oyunlarına kapı açmıştır.

allah sonumuzu hayır etsiin. hiç güzel günler görmeyeceğiz.

Re-laX
12-09-2010, 22:57
tüm hile şantaj ve tehditlerle aldılar istediklerini tebrik ediyorum adamları. şimdi o hile şantaj ve tehditleri kanıtları ile sunabilirim ancak gerek yok herşey bitmiştir.

ülke felakete bir adım daha yakınlaşmıştır. bdp her ne kadar boykotun tarafsızlığını iddia etsede bu felakette en büyük rollerden birine sahiptir. bdp boykot yaparken sandıkta güvenliği sağlamamış ve akp oyunlarına kapı açmıştır.

sayın azrael;cumhuriyet kurulalı hep genelde sağ partiler yönetimi elinde tutmuştur.ve bütün bu pislikler onların başının altından çıkar.islam ı kirli emellerine alet ederler.çünkü halkımız dine önem veriyor ve bunlar dindar diyor özellikle bunun payı büyük,

önemli bir nedende dış güçler genelde sağ partileri desteklemişlerdir.işini yapan memuru kim desteklemez.

bu referandum aslında hükümetin güven oylaması gibi bir kampanyaya dönüştü,bundada muhalefetin beceriksizliği,çocuklar gibi tartışmaları,halk artık bu tür şeylerle etkilenmiyor.

ama şuna inanınki bu ülkeyi ne onlar nede başkaları ne bölebilir nede şeriat getirebilir.buna hiçbirininde gücü yetmez.

saygılar...

Re-laX
12-09-2010, 22:58

sayın azrael;cumhuriyet kurulalı hep genelde sağ partiler yönetimi elinde tutmuştur.ve bütün bu pislikler onların başının altından çıkar.islam ı kirli emellerine alet ederler.çünkü halkımız dine önem veriyor ve bunlar dindar diyor özellikle bunun payı büyük,

önemli bir nedende dış güçler genelde sağ partileri desteklemişlerdir.işini yapan memuru kim desteklemez.

bu referandum aslında hükümetin güven oylaması gibi bir kampanyaya dönüştü,bundada muhalefetin beceriksizliği,çocuklar gibi tartışmaları,halk artık bu tür şeylerle etkilenmiyor.

ama şuna inanınki bu ülkeyi ne onlar nede başkaları ne bölebilir nede şeriat getirebilir.buna hiçbirininde gücü yetmez.

saygılar...

lolepet
12-09-2010, 23:16

saygılar...

sayın re-lax

korktuğum bölünme veya şeriat değildir. en azından kısa vadede.

akp bu anayasayı yaptıklarını meşru kılmak ve yapacaklarının önünü açmak için getirdi. akp bugüne kadar inanılmaz usulsüzlüklere imza attı. ergenekon,özelleştirmeler vs. bunlar artık meşru. yani akp istediğini istediği gibi yargılayacak ve istediği gibi ülkeyi satabilecek. karşısında duran aym de artık olmayacak.sadece yargılama ve özelleştirmeler değil birsürü usulsüzlük ve suç var akp de.

artık atamalarda yaptığı usulsüzlere iptal getirebilecek bir kurumumuz yok. hani rte nin bahsettiiği bir müdürü vardı ya ben atıyorum onlar iptal ediyorlar diye. artık iptal edecek bir kurum yok.

ha birde devlet bahçelinin rte yi yüce divanda yargılama hayali vardı ya :D öyle birşey artık imkansız.

peki uzun vadede bunlar ne getirecek?

orası çok basit. syn evrensel-insan ın söylediği gibi emperyalist bir proje neyi getirecekse o gelecek

AvniSinanoglu
12-09-2010, 23:26
Milletimiz icin kutlu olsun. Artik darbeler olmiyacak gercek demokrasi yasanacak!
Yeniceriler isyan cikarmiyacak milletin emrinde olacak....

hako
12-09-2010, 23:43
Milletimiz icin kutlu olsun. Artik darbeler olmiyacak gercek demokrasi yasanacak!
Yeniceriler isyan cikarmiyacak milletin emrinde olacak....

Omurgasız siyasete, Apo'yla gizli ittifaka, şantaja, tehdide, ve AKP'nin yargıyı ele geçirme operasyonuna destek veren ve çanak tutanlar çok utanacak.
O günler çok yakın. Hiç merak etme !

hako
12-09-2010, 23:48
Şimdi de ihanete dışardan destek verenlere bakalım.Daha dumanı üstünde ...

1.AB Komisyonu Genişleme Komiseri Stefan Füle de yazılı bir açıklama yaparak sonuçtan memnun olduğunu vurguladı.

2.Sürecin başından beri anayasa tadilat paketini destekleyen Avrupa Birliği, "evet" oylarının önde çıkmasının ardından "memnuniyet" açıklamaları yaptı. İlk açıklama CHP’nin, "aldığı hediyeler karşılığında anayasa paketini desteklediği" ithamına maruz kalan AP Türkiye raportörü Ria Oomen Ruijten’den geldi.

Sürecek elbette....

mhmd
12-09-2010, 23:50
Kimi durumlar sonuçların öneminden daha da önemliydi.

1. BDP nin tüm tehditlerine rağmen boykota gerçekte uyan kesim toplamın %15 ini geçemedi.
2. BDP nin boykotuna Hayır cephesinin lider parti lideri de uyarak oy kullanmadı :)
3. Bu bir seçim olmayıp sadece ve sadece referandum olmasına rağmen evetleri de hayırları da parti bazında sahiplenenler çıktı.
4. Karanlık tablo çizenler, referandumdan önce bu tabloyu bizzat hazırlayanlar çıktı.

Re-laX
13-09-2010, 00:03
sayın arkadaşlar ben bu referandumda kurdistan haritasının net bir şekilde çizildiğini söylüyorum,denize kıyısıda karadenizden olacak,afyonun doğusunda taşınmazı olanlar bunları elinden çıkarsa iyi olur.
sonuçları;mhp tarihe karışmıştır.ilk genel seçimde %5 i geçeceğine inanmıyorum.adını ise milliyetçi hareket partisinden;muhafazakar hareket partisi olarak değiştirmeli,

chp ise bürokratik olarak ne kadar hantallaştığını göstermiştir.ama yinede ilk genel seçimde hayır oyu verenlerin büyük çoğunluğunun chp ye kayacağını düşünüyorum.sevdiğim bir parti değil ama şu an için desteklenmesi gereken parti olduğunu düşünüyorum(daha güçlü bir muhalefet olması babında)chp yöneticileri tamamen değişmelidir yoksa ilk genel seçimde bir hezimete uğramaları kaçınılmazdır.

bdp ise kazanan tek partidir eylemlerine anayasal güvence altında devam edip istediklerine kavuşacaktır.

akp ise şimdilik kazanıp,fakat kürtlerin ve bdp nin yartakçısı olarak tarihteki yerini alacaktır.bunu menderes yapacaktı fakat başaramadı ama akp de tarih tekerrür edermi bilinmez ama hiç sanmıyorum.

beni üzen kendi bölgemin karadenizin böyle karar almasıdır.kürdistanın denize olan kıyısını oluşturur diye düşünüyorum.

saygılar...

hako
13-09-2010, 00:28
Yanyana olen bazı illerde ile oy oranlarının farkına varınca , ve türkiyenin genelindeki keskin sınır çizgilerini görünce, Aziz Nesin'i %60 değerlendirmesi sebebiyle yeniden takdir ediyorum.

Cahil bırakılan halk doğru seçim yapamaz. Seçim yapmak için önce neye yanıt verdiğini bilmen gerekir. En başından beri şaibeden başka bir sunamayan bu referandum , türkiye'nin yarısına yakının kabul etmediği bir anayasa ile yönetilecekse, o zaman oturup bölünmeyi de açıkça konuşma zamanı gelmiştir. Bir yerlerinden bölünecekse, ve halk buna %58 ile zaten hazırsa, buyrun bölelim herkes işine baksın ondan sonra.

kemalistcan
13-09-2010, 01:29
Ben başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizcede referandum çok çabuk sonuçlanmadı mı? Örneğin saat daha 18:00 olmadan(ki sandıklar 17:00 olmadan açılamaz ve sayılması en az yarım saat sürer ve yüksek seçim kuruluna ulaştırılması ve sıra beklemeside cabası) Erzurum'un %90'ının sandık sonuçlarının sisteme girilmiş olması ilginç değil mi sizcede; ki Örneğin İzmir, Mersin gibi yerlerde sandıkların yüzde beşi bile sisteme girmemişti o anda.

Aynı şey Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır gibi iller içinde geçerli; sonuçlar çok çabuk belli oldu ve bu iller hep evet çıktı.

Bunun sırrını hemen söylüyorum hatta burdan suç duyurusunda bulunuyorum(kesinlikle desteksiz sallamıyorum ya da akıl yürütme yapmıyorum; bölge insanına sorarsanız size durumun aynen böyle olduğunu söyleyeceklerdir): Dikkat edilirse BDP'nin güneydoğuda ve doğuda boykotunu daha çok kırsal kesim kırdı. Peki kırsal kesimlerde oylar nasıl kullanılır(Buraya dikkat): Oylar birgün önceden(geceden)köyün sözü geçeninin talimatıyla belli kişilerce tamamı aynı olacak şekilde oylanır ve gerekli tutanaklar tutulur; buna sandık görevlileri alet olur istemeyerek de olsa korkudan. Çünkü bu yöntemle bir sürü oy kaybı olan BDP bile bunun üstüne gidecek kadar kendinde güç bulamamaktadır; çünkü aşiretler çok kuvvetlidir ve ilişkiler çokça iç içe girmiştir. Yine bu aşiretler şehirde de mensupları üzerinde etkilidir; bu nedenle şehirde de oyların bir kısmına(çünkü şehir köy gibi at oynatabildikleri bir yer değil) ipotek koyar.

Şimdi Diyarbakır'da nasıl yüzde 95 çıktığını analayabiliyorsunuzdur; ki geri kalan yüzde beş oranın yerlisi olmayan memurların oyudur kesinlikle.

Bölgedeki duyarlı, devrimci insanlara sesleniyorum. idealist, yurtsever savcılara sesleniyorum. Devrimci her tür oluşuma sesleniyorum. Biliyorum bunu kurcalamak insanı canından bile edebilir ama bedel ödemeden kim ne kazanmış ki? Lütfen bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterin ve bu olayların üstüne gidin!

Diğer bir konu ise oy sonuçlarının girildiği sistemdir; bunda da ciddi kuşkularım var.

kim
13-09-2010, 02:39
Bu başlık ağlama duvarı
ben yazmasammıki acaba.:D:D

oyunu iki torba kömüre satan sayın hako nunda dediği gibi beklenen bir sonuçtu zaten..
Hako oyunu iki torba kömüremi satmış.
cık cık cık. hiç yakıştıramadım dorusu. İnsan üstünede
iki kilo mısır almalıydı. sobada patlatmak için.

Allah sonunuzu hayır etsin. Beyaz Türklerle
zenci halk aynı teraziye çıkacak artıkın.
Yanyana olen bazı illerde ile oy oranlarının farkına varınca , ve türkiyenin genelindeki keskin sınır çizgilerini görünce, Aziz Nesin'i %60 değerlendirmesi sebebiyle yeniden takdir ediyorum.

Cahil bırakılan halk doğru seçim yapamaz. Seçim yapmak için önce neye yanıt verdiğini bilmen gerekir. En başından beri şaibeden başka bir sunamayan bu referandum , türkiye'nin yarısına yakının kabul etmediği bir anayasa ile yönetilecekse, o zaman oturup bölünmeyi de açıkça konuşma zamanı gelmiştir. Bir yerlerinden bölünecekse, ve halk buna %58 ile zaten hazırsa, buyrun bölelim herkes işine baksın ondan sonra.

Halamı akıllanmıcaksınız . halka cahil. bidon kafalı.
göbeyini kaşıyan adam demekten ne zaman
vazgeçerseniz. halk sizide dinlemeye başlıyacak.
emin olun. halkı aptal yerine koymaktan artık usanın ya.:director:

Ben başka bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizcede referandum çok çabuk sonuçlanmadı mı? Örneğin saat daha 18:00 olmadan(ki sandıklar 17:00 olmadan açılamaz ve sayılması en az yarım saat sürer ve yüksek seçim kuruluna ulaştırılması ve sıra beklemeside cabası) Erzurum'un %90'ının sandık sonuçlarının sisteme girilmiş olması ilginç değil mi sizcede; ki Örneğin İzmir, Mersin gibi yerlerde sandıkların yüzde beşi bile sisteme girmemişti o anda.

Aynı şey Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır gibi iller içinde geçerli; sonuçlar çok çabuk belli oldu ve bu iller hep evet çıktı.

Bunun sırrını hemen söylüyorum hatta burdan suç duyurusunda bulunuyorum(kesinlikle desteksiz sallamıyorum ya da akıl yürütme yapmıyorum; bölge insanına sorarsanız size durumun aynen böyle olduğunu söyleyeceklerdir): Dikkat edilirse BDP'nin güneydoğuda ve doğuda boykotunu daha çok kırsal kesim kırdı. Peki kırsal kesimlerde oylar nasıl kullanılır(Buraya dikkat): Oylar birgün önceden(geceden)köyün sözü geçeninin talimatıyla belli kişilerce tamamı aynı olacak şekilde oylanır ve gerekli tutanaklar tutulur; buna sandık görevlileri alet olur istemeyerek de olsa korkudan. Çünkü bu yöntemle bir sürü oy kaybı olan BDP bile bunun üstüne gidecek kadar kendinde güç bulamamaktadır; çünkü aşiretler çok kuvvetlidir ve ilişkiler çokça iç içe girmiştir. Yine bu aşiretler şehirde de mensupları üzerinde etkilidir; bu nedenle şehirde de oyların bir kısmına(çünkü şehir köy gibi at oynatabildikleri bir yer değil) ipotek koyar.

Şimdi Diyarbakır'da nasıl yüzde 95 çıktığını analayabiliyorsunuzdur; ki geri kalan yüzde beş oranın yerlisi olmayan memurların oyudur kesinlikle.

Bölgedeki duyarlı, devrimci insanlara sesleniyorum. idealist, yurtsever savcılara sesleniyorum. Devrimci her tür oluşuma sesleniyorum. Biliyorum bunu kurcalamak insanı canından bile edebilir ama bedel ödemeden kim ne kazanmış ki? Lütfen bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterin ve bu olayların üstüne gidin!

Diğer bir konu ise oy sonuçlarının girildiği sistemdir; bunda da ciddi kuşkularım var.

12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Halkoylamasında ;
1- Adıyaman, Agrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazıg, Erzincan, Erzurum, Gaziantep,
Giresun, Gümüshane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaras, Mardin, Mus, Ordu, Rize, Siirt,
Sivas, Trabzon, Tunceli, Sanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Sırnak, Ardahan, Igdır ve Kilis llerinde
oy vermenin baslangıç ve bitis saatlerinin 07.00 - 16.00 olarak saptanmasına,
2- Yukarıda adları yazılı illerin dısında kalan diger illerde oy vermenin baslangıç ve bitis
saatlerinin 08.00 - 17.00 olarak belirlenmesine,
3- Bu kararın duyuru olarak TRT’de ve ayrıca Resmi Gazete’de yayımlanmasına, tüm il ve
ilçe seçim kurulları baskanlıkları ile çisleri Bakanlıgına ve siyasi parti genel baskanlıklarına
gönderilmesine,
10/07/2010 tarihinde oybirligi ile karar verildi.

Bakın seçim kurumu ne karar vermiş. Doğu illerinde
oy verme işi 16 da bitiyor.
sayımda 16 da başlıyor.:loco:
Sizden önce abileriniz Can Ataklı. Necati Doğru
vede Emre Kongar üstün bir öngörüynen
seçime hile karışacağını idia etmişlerdi zaten.
siz geç kalmışınız.:welcome:

evrensel-insan
13-09-2010, 02:50
Saygideger Kim;

Bu başlık ağlama duvarı-Kim-

Bu basligi ben "aglama duvari" olsun diye degil; sapkanin one konup dusunulmesi icin actim, bildirmek isterim.

Gerci, hersey; bilgi, bilinc, algi, birikim, farkindalik v.s. paylasimidir. Bu temelde de, algi olarak "aglamak isteyen aglar, gulmek isteyen guler", isteyen "banane" der. Herkesin algisi da, kendi dusunce ve davranisini, degerlendirmedikce sorgulamadikca; kendi duzeyi kadardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kim
13-09-2010, 02:53
Saygideger Kim;

Bu başlık ağlama duvarı-Kim-

Bu basligi ben "aglama duvari" olsun diye degil; sapkanin one konup dusunulmesi icin actim, bildirmek isterim.

Gerci, hersey; bilgi, bilinc, algi, birikim, farkindalik v.s. paylasimidir. Bu temelde de, algi olarak "aglamak isteyen aglar, gulmek isteyen guler", isteyen "banane" der. Herkesin algisi da, kendi dusunce ve davranisini, degerlendirmedikce sorgulamadikca; kendi duzeyi kadardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Siz ağlama duvarı olarak açmamışsınız olabilir.
Ama yazılanlara bakınca
benim saptamam hiçte yadsınamaz.:sad:

evrensel-insan
13-09-2010, 02:55
Saygideger Kim;

Herkesin algisi da, kendi dusunce ve davranisini, degerlendirmedikce sorgulamadikca; kendi duzeyi kadardir.-e.i.

Saygilarimla;
evrensel-insan

axial
13-09-2010, 03:10
Aziz nesin halkın %60 ı aptaldır demişti. O zmandan bu zmana %2 gelişme olmuş. Yakında aya çıkarız.

evrensel-insan
13-09-2010, 03:17
Saygideger axial;

Aziz nesin halkın %60 ı aptaldır demişti.-Axial-

Bence aptalliktan ziyade, bireyci akilciliktir soz konusu olan. Sonucta halk kendi kendine bir yerlere gelemiyor; yonlendirme ve yonetim ile bir yerlere geliyor.

Sen halkin yonlendirim ve yonetimini, toplumu ve farkli halklarini "koyun yerine, sayi yerine, yolunacak kaz yerine, oy alinacak madde yerine" v.s. koyarsan, bugunku durumun sorumlusunun halk olmadigini algilarsin.

Buradaki "sen" sahsina yonelik degil; bir yazi dili ve uslubudur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kim
13-09-2010, 03:17
Aziz nesin halkın %60 ı aptaldır demişti. O zmandan bu zmana %2 gelişme olmuş. Yakında aya çıkarız.

Vayyy demek MHP seçmeni yüzde 60 yakıştırmasından
kurtuldu artıkın.
Yaşasın CHP-MHP-TKP-ÖDP-DP birliyi ve kardeşliği.:whoo:

Re-laX
13-09-2010, 03:55
kurtuldu artıkın.
sayın kim kimsenin burada ağladığı falan yok ama siz bayağı bir neşelisiniz bu neşenizi neye borçlusunuz anlamadım referandum olur ve doğu illerinden %90 lara varan evet oyları gelir,bu imkansız.

ama referandum sonuçları sadece sizi veya bizi ilgilendirmiyor.bütün yurdu ilgilendien bir konu artık temennim umarım siz haklı çıkarsınızda iyi sonuçlar doğurur.ama asıl sorun sizin burada breysel bir başarı kazanmış gibi yazışmanız dikkatimi çekti eğer referandum kötü sonuçlar doğurursa o %60 aptal sürüsünde olacaksınız.biraz önce kabullenmek istemediğiniz söylemin içinde.

saygılarımla

3.yol
13-09-2010, 06:35
Saygideger arkadaslar;

Bu arada referandumdaki bir adaletsizligin ortaya koydugu gercegide goz ardi etmemek gerekir. Bu adaletsizlik, boykot ve katilima bos oy atanlarin oylarinin evet icinde sayilmasidir.

Sonucta bu adaletsizlik, katilmayanlari, bos oy kullananlari ve referandumu boykot edenleri; istemedikleri halde, evetci yapmaktadir.

Sn. evrensel-insan,
Yanlis biliyorsunuz......
Boykot , bos oy veya gecersiz oylar sayilmazlar. Ne evet hanesine yazilirlar ne de hayir hanesine. Yuzdeler gecerli oylar uzerinden hesaplanir.

Mesela kucuk bir kasabada referandum oldu diyelim; Oy verebileceklerin sayisi 100 kisi olsun.
48 kisi evet desin = 48/100*100 = %48
32 kisi hayir desin = 32/100*100 = %32
10 kisi katimasin , 6'si bos oy atsin , 4'unun de oylari gecersiz olsun = 20/100*100 = %20

Yani toplam gecerli oy sayisi 48+32 = 80

Bu 80 kisi uzerinden evetlerin ve hayirlarin yuzdeleri hesaplanir:
Evet diyenler = 48/80 * 100 = %60
Hayir diyenler = 32/80 * 100 = %40

Goruldugu gibi oy kullanmayanlarin , bos oylarin ya da gecersiz oylarin Evet'e eklenmesi gibi bir durum yoktur.

Saygilar,
3.yol

insan_olmak
13-09-2010, 11:28
kurtuldu artıkın.
bilgisizlik insanın en büyük düşmanıdır sayın kim

CHP ve MHP'nin siyasi görüşleri TKP ve ÖDP'den çok farklıdır

TKP,ÖDP,EMEP ve halkevleri bu referandumda hayır demiştir(bari birlik diye bişeyler yapıyorsunuz EMEP ve halkevlerini de unutmayın tam yapın :) )

saygılarımla

kemalistcan
13-09-2010, 11:36
Sayın Kim birifinginiz içi teşekkürler. Ancak aşiretlerin demokrasiyi katlettiğini değiştirmez bu! Yazım hala suç duyurusu niteliği taşımaktadır. Hiçkimsenin savcı tanıdığı yok mu ya da bölgede olup seçim kuruluyla görüşme cesareti olanınız?

hercümerç
13-09-2010, 13:08
baskıcı demokrasiden özgürlükçü demokrasiye geçiş için bir adım atıldı. insanlar kendileri gibi düşünmeyen, kendi inandıklarına inanmayan insanların aptal olmadığını anladıklarında herşeyin çok daha güzel olacağını ümit ediyor ve öyle olacağına inanıyorum.

hako
13-09-2010, 13:24
AKP'liler, önceki seçimlerde alışık olduğumuz para ile oy satın alma yöntemini de uygulamaktan çekinmediler.
İstanbul'da Avcılar Ticaret Meslek Lisesi'nde oy verme işlemi sırasında bir sınıfın kapısında bekleyen AKP'liler kağıda sararak para dağıtırken TKP'li müşahitler olaya müdahale etti.
Okuldaki 211 nolu sandığın bulunduğu sınıfın girişinde meydana gelen seçim yolsuzluğunda 2 AKP'li, ceplerinden çıkardıkları parayı kağıda sararak önce bir kadına, ardından da bir adama verdiler. Olayı fark eden TKP müşahitleri, gizlice görüntü aldı. Parayı veren AKP'liler görüntü alındığını görünce olay yerinden hızla uzaklaşırken, müşahitler çektikleri video görüntüsü ile beraber durumdan şikayetçi oldular.
AKP'lilerin para dağıtması, şikayet dilekçesi yazılarak okuldaki YSK sorumlusuna bildirildi ancak dilekçe bu durumun adli bir olay olduğu bahanesi ile kabul edilmedi.
Kaynak (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/evet-cikarmak-icin-cok-calistilar-haberi-33281)

naper
13-09-2010, 14:09
Referandum sonuçları bana göre şu anlamlara gelmektedir;

1-Başkanlık sistemi provası başarılı olmuştur.
2-Federe anadolu devletinin çok yakında hayata geçeceği ve buna bağlı kürdistan eyaletinin daha sonra tam bağımsız olarak yoluna devam edeceği sinyalleri gelmiştir.
3-Kimi bölgelerin "islami-liberalizm" tuzağına bilinçli ve ısrarlı bir şekilde düşmedikleri, zokayı yemedikleri aşikardır.

Bana göre bu durumda daha fazla kan dökmeye, kutuplaşmaya, kavgaya hiç gerek yoktur.Yapılacak en doğru iş;
Bir an evvel bölünmeyi sağlamaktır.Burada kastım kürdistan bölünmesinden ziyade;
Birbirinden etnik köken, muhafazakarlık vesaire gibi zaten bölge bölge -kesin çizgilerle-ayrışmış ikiden fazla unsurun; kansız ve kavgasız şekilde kendi egemenlik ve bağımsızlıklarını sağlayıp, yollarına devam etmeleridir.
Anadolu islam devleti, kürdistan, doğu karadenizde kurulacak bir rum devleti ve ermenilere verilecek bölgeler gibi ayrışmanın detaylarını tatlı tatlı tartışma vakti gelmiştir.

axial
13-09-2010, 15:48
Daha erken sayın naper;

Ne diyor recep bey sindire sindire.

klucky35
13-09-2010, 15:57
Naper'e katılıyorum..İslami - Libarizme tuzağına düşmeyen bölgeler "bağımsızlık" istemeye başlamalıdır..

evrensel-insan
13-09-2010, 21:58
Saygideger 3.yol;

Benim dile getirdigim, katilmayanlarin, katilimi anlamida idi. Sonucta bu evet/hayir disinda kalan katilimin, katilmamasi; evet oylarina yaradi. Eger bu katilmayan kesim katilima dahil olsaydi ve hayir deseydi. Bu hem hayir oranini artiracak; paralelinde e evet oranini dusurecekti.

Iste adaletsizlik bu dialektik monizmin, hangisi zorlamasidir. Bu zorlamaya katilmayaninda, sanki katilmis gibi, katilmama oraninin diyalektik monizm de birine yani evete yaramis olmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
13-09-2010, 23:59
Eger secimde boykot edenler secime katilsalardi, bunlarin büyük kismi evet oyu kullanacakti. BDP'nin kitlesinin egilimi böyle idi, hatta bir ara Apo bazi tavizler alabilseydi, BDP evet demeye de egilim göstermisti.

Diyelim ki, boykot karari veren BDP hayir deseydi, sonuc yine degismezdi. % 58 ile % 42 arasinda % 16 gibi bir oran var. BDP'nin boykota yönlendirebildigi kitle muhtemelen % 5-6 civarinda bir kesim. Yani bu kesim de Hayir demis olsaydi, daha kücük bir farkla ama yine Evet sonucu cikardi.

Sonucta öyle yada böyle bu halk evet yönünde karar vermistir. Bence, dogru da bir karar vermistir. Hayirli olsun :)

3.yol
14-09-2010, 02:25
Saygideger 3.yol;

Benim dile getirdigim, katilmayanlarin, katilimi anlamida idi. Sonucta bu evet/hayir disinda kalan katilimin, katilmamasi; evet oylarina yaradi. Eger bu katilmayan kesim katilima dahil olsaydi ve hayir deseydi. Bu hem hayir oranini artiracak; paralelinde e evet oranini dusurecekti.

Iste adaletsizlik bu dialektik monizmin, hangisi zorlamasidir. Bu zorlamaya katilmayaninda, sanki katilmis gibi, katilmama oraninin diyalektik monizm de birine yani evete yaramis olmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayin evrensel-insan,

Oyle ya da boyle Evetlerin oy orani Hayirlarin oy oranindan fazla oldugu icin isterseniz atilmayan oylari hic katmayin sonuc degismeyecektir:

Toplam Seçmen Sayısı: 49,446,369
EVET oylari : 21,874,192 (21,874,192 / 49,446,369 *100 = %44.2)
HAYIR oylari: 15,878,206 (15,878,206 / 49,446,369 *100 = %32.1)
BOYKOT miktari: 11,693,971 (11,693,971 / 49,446,369 *100 = %23.7)
Bu sekilde bile arada 12 puanlik bir fark var Evet ve Hayir arasinda.

Boykot oylari dagitirsaniz Evete (%57.9-%44.2 =) %13.7 eklenmis ....
Hayira ise ( %42.1 - %32.1 = ) %10.0 eklenmis .....

Yoksa Evet fazla cikti diye boykot oylari evete eklendi , ama hayirin oy orani dustu diye bir senaryo yok ortada ......

Ama siz ben nitelikli cogunluga bakarim derseniz. O yontem zaten parlamentoda denendi. Boykotun orada bir islevi vardi. 367'yi engelledigi icin , son care olarak referanduma basvuruldu tikanikligi cozmek icin, yani halka gidildi. Referandumlarda ( dunyanin her yerinde boyledir) salt cogunluga bakilir ...... Nitelik aranmaz ......

evrensel-insan
14-09-2010, 02:36
Saygideger 3.yol;

Hayir ile boykotu birlestirirssen evetin 21 bin kusurunu, 26 bin kusurla ve, 55.8'e 44.2 ile gecer.

Ayrica sorun sadece salt cogunluk degil; bilincsiz oy kullanimi. Yani sayisal secmen, bilincli secmen degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Re-laX
14-09-2010, 02:45
Saygideger 3.yol;

Hayir ile boykotu birlestirirssen evetin 21 bin kusurunu, 26 bin kusurla ve, 55.8'e 44.2 ile gecer.

Ayrica sorun sadece salt cogunluk degil; bilincsiz oy kullanimi. Yani sayisal secmen, bilincli secmen degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın evrensel-insan;bırakın artık şu refeandumu,anlatamazsınız arkadaşlara,sandığa gitmeyenleri sadece kürtler zannediyor.gitseler zaten evet derdi diyor batıda katılım %80 lerde o %20 yi göremiyor.zaten boykot demek bir nevi bu anayasayı istemiyorum demek ama anlatamazsınız.salt çoğunluk evet dedi ama oranlar yakın birbirine umarım ciddi bir kutuplaşma yaşanmaz.bu referandum zaten iktidarın bir nevi gövde gösterisiydi bundan sonrada anayasada değişiklikler olacak,burada halkın nabzı yoklandı yeni bir paket daha hazırlansa meclisden geçiremese halk yine evet diyecektir.benim endişem bu

bir nevi başbakan bir anket yaptı diyebiliriz halkın büyük çoğunluğunun katıldığı bir anket.

saygılar...

evrensel-insan
14-09-2010, 02:55
Saygideger Re-laX;

yeni bir paket daha hazırlansa meclisden geçiremese halk yine evet diyecektir-Re-laX-

Bunun en HAYALCI ve KORKUTUCU su; 4. maddenin degistirilerek, ilk 3 maddenin tamamen padisahliga ve osmanli cumhuriyetine yonelik, degisimidir.

Bu PARTI (RTE) DEVLETI'nin HITLERVARI Diktatorlugunu uyguladiktan sonra, ya da once de olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Re-laX
14-09-2010, 03:14
Saygideger Re-laX;

yeni bir paket daha hazırlansa meclisden geçiremese halk yine evet diyecektir-Re-laX-

Bunun en HAYALCI ve KORKUTUCU su; 4. maddenin degistirilerek, ilk 3 maddenin tamamen padisahliga ve osmanli cumhuriyetine yonelik, degisimidir.

Bu PARTI (RTE) DEVLETI'nin HITLERVARI Diktatorlugunu uyguladiktan sonra, ya da once de olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan
sayın evrensel-insan;

4.maddenin tam metnini yazabilirmisin ben 4.maddenin ailenin korunması ile ilgili olduğunu hatırlıyorum.

saygılarımla

evrensel-insan
14-09-2010, 03:41
Saygideger Re-laX;

4. madde, bildigim kadariyla, ilk uc maddenin olusturdugu, TC'nin korunmasi maddesi, yani;

Ilk uc madde, degistirilemez ve degistirilmesi teklif edilemez. Iceriginde.

Yani algi olarak'ta degisime karsi cikan ve antidemokratik. Yalniz, teklif edene ne yapilacagi aciklanmamis. Yani, teklif edilirse, ne olacagi aciklanmamis. Cunku, kimsenin boyle bir teklif getirecegi, dusunulmemis.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
14-09-2010, 03:46
Saygideger Re-laX;

MADDE 1: Devletin Şekli

MADDE 2: Cumhuriyetin Nitelikleri

MADDE 3: Devletin Bütünlüğü, Resmî Dili Bayrağı, Millî Marşı ve Başkenti

MADDE 4: Değiştirilmeyecek Hükümler

MADDE 5: Devletin Temel Amaç ve Görevleri

MADDE 6: Egemenlik

MADDE 7: Yasama Yetkisi

MADDE 8: Yürütme Yetkisi ve Görevi

MADDE 9: Yargı Yetkisi

MADDE 10: Kanun Önünde Eşitlik

MADDE 11: Anayasanın Bağlayıcılığı ve Üstünlüğü

I. Devletin şekli

MADDE 1.– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

VII. Yasama yetkisi

MADDE 7.– Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.

VIII. Yürütme yetkisi ve görevi

MADDE 8.– Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

IX. Yargı yetkisi

MADDE 9.– Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.

Saygilarimla;
evrensel-insan

3.yol
14-09-2010, 05:30
Saygideger 3.yol;

Saygilarimla;
evrensel-insan

Butun boykotu Hayir oylarilari toplayip iste Evetlerden daha fazla demek esas adaletsizlik olmuyormu ?
Diger sistemde Evetlere %13 , Hayirlara da %10 eklendi ... Cunku evetlerin oylari %42 hayirlarinki ise %32 idi yani orantili bir ekleme yapilmis .... Ama siz tutup butun Boykotlari/gecersiz oylari/ katilimda bulunamayan oylarinin hepsini Hayira ekleyip bak iste Hayirlar Evetleri gecti gibi anlamsiz bir arguman getirmissiniz ..... Birisi de cikmis boykot aslinda hayir demektir gibi anlamsiz laf salatasi kivaminda bir argumanla sizi desteklemis .....

Madem aslinda boykotcular hayir demek istediler .... O zaman su sorulari sormak gerekmiyor mu? :

Boykotcular salak mi? madem Hayir demek istiyorlardi neden demediler ? Birileri tehdit mi etti ? Neden Evetlerin fazla cikmasina izin verdiler ? ... Geciniz ..... boyle mantik yurutme gorulmemistir .....

Bir de adaletsizlikten yakiniyordunuz .... Bence sizin oy matematiginiz ve mantiginiz su andaki referandum sisteminden daha adaletsiz olmus .....

Ayrica Evet verenleri bilincsizlikle suclamissiniz ki bunu bir bilincsiz oy kullanimi olarak nitelemissiniz ..... Tipik...... halki hor gorme sendrumu ....

Bidon kafalilarin , gobegini kasiyan adamlarin ve dagdaki cobanlarin ve gercek demokrasi destekcilerinin basarisini kutlarim .....

3.yol

errata
14-09-2010, 05:55
3.yol, sizi okuyorum, anlamaya çalışıyorum lakin beceremiyorum sanırım.

"Birileri tehdit mi etti ?"
Evet insanlar tehdit edildi. Tehdit öyle beklendiği gibi etkili değildi, fakat hiç de etkisiz değildi, ta buralardan hissedildi.

"halki hor gorme sendrumu"
Halkı hor görme demeyelimde gerçekleri görme diyelim mi? Siz de gerçekleri görmek isterseniz "bağımsız" araştırma kuruluşları vasıtasıyla kamu oyunu "yoklar", kimin aslında ne bildiğini aşağı yukarı tahmin edebilir hale gelirsiniz. Hem halk ne biliyordu, aslında ne için "evet" ya da "hayır" dedi bunları görmüş oluruz.

"Halk seçmişse doğrusunu seçmiştir, bidon değiller" tezinizin "bir yerde mutlaka bir yaratıcı var" saçmalığından bir farkı var mı sizce? Ve bu söylemler ne kadar şaşırtıcı ve tanıdık gelmeye başladı artık.

Amacınız halkı acz içerisinde göstermeye çalışan bir grubun varlığına işaret etmek ise kimse "seçemez, seçmemeli, anlamaz, unutur, bilemez, göbeğini kaşır" demiyor, bakın biraz zahmetle ulaşabileceğiniz apaçık rasyonel gerçeklikten bahsediyorum ben.

Neden halk doğrusunu seçebilmiştir sayın 3.yol bana elle tutulur bir argüman sunabilir misiniz? Kendi ideanız halk desteğiyle kanatlanabildiği için mi? Bu kadar sığ olabileceğinizi düşünmek istemem.

evrensel-insan
14-09-2010, 06:09
Saygideger 3.yol;

Bak ben sana demokratik oylama nasil olur, izah edeyim.

Bir salonda toplam 10 kisi olsun (secmen sayisi)

Bir kisi de bu 10 kisiye, bir degisiklik sunsun (Anayasa degisikligi)

Ve, sorsun "Bu degisikligi kabul edenler elini kaldirsin"

3 kisi de elini kaldirsin. (evet diyenler).

Diger 7 kisi kaldirmasin (evet demiyenler, bunlarin el kaldirmamasinin sebebi, boykot olmus, egisiklige hayir demek olmus, onemsememek olmus, katilim geregi duymamak olmus v.s., nefarkeder?)

Iste demokrasi budur. Bu karar da 3'e karsi 7' oyla uygulanmaz.

Neden RTE "Ben Anayasa'da degisiklik yapmak istiyorum. Bu degisikligi kabul edenler, sandiga gidip oy kullansin" demedi?

Toplam secmen sayisindan, oy kullananlar cikarilirdi. Kalan rakam buyuk ise, Anayasa degismez, kucuk ise degisirdi.

Eger ben Anayasanin degismesini, oyle ya da boyle istemiyorsam ve onemsemiyorsam; neden gidip oy atayim. Boykot edip, gitmem, hayir dedigim icin gitmem, onemsemedigim icin gitmem v.s. kimene.

Nitekim bir suru kisi, HEM BAYRAM TATILINDEYDI, HEM DE YAZ TATILINDE.

Sadece, senin gii, evet diyecek olan oy atmayi onemser, digerleri neden onemsesin ki! Ayrica, onemsememe nedeninin ne onemi var. Adam sandigi gitmiyor, kime ne?

Oy atacak olan, senin gibi bu degisimi destekleyendir.

Iste demokrasi budur. Oy atmayanlarin oylarinin evete sayilmasi, kisilere para cezasi vererek oy atmaya zorlanmasi, demokrasi degil; diktatorluktur.

Oyuzden, lutfen "demokrasi martavali okumayalim"

Bilmem anlatabildim mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

mhmd
14-09-2010, 10:51
Değerli evrensel-insan,

Sizi fazlaca siyasetin içinde gördük :)

Uzun lafın kısası şudur.
Şu anki yasalar önünde yapılmış olan bu REFERANDUM daki EVET oyları ile yasa değişiklikleri, hukuken kabul edilmiş midir, edilmemiş midir?

Sair yazı ve söz bizi odaktak uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz.

evrensel-insan
15-09-2010, 02:26
Saygideger mhmd;

Sizi fazlaca siyasetin içinde gördük-mhmd-

Evet, konu politika ama; benim bireysel her turlu duzeyimin gozleminin dile gelisi, politik tarafli ve bertarafli degil.:nono:

Saygilarimla;
evrensel-insan

noripcord
15-09-2010, 03:23
Butun boykotu Hayir oylarilari toplayip iste Evetlerden daha fazla demek esas adaletsizlik olmuyormu ?
Diger sistemde Evetlere %13 , Hayirlara da %10 eklendi ... Cunku evetlerin oylari %42 hayirlarinki ise %32 idi yani orantili bir ekleme yapilmis .... Ama siz tutup butun Boykotlari/gecersiz oylari/ katilimda bulunamayan oylarinin hepsini Hayira ekleyip bak iste Hayirlar Evetleri gecti gibi anlamsiz bir arguman getirmissiniz ..... Birisi de cikmis boykot aslinda hayir demektir gibi anlamsiz laf salatasi kivaminda bir argumanla sizi desteklemis .....

Madem aslinda boykotcular hayir demek istediler .... O zaman su sorulari sormak gerekmiyor mu? :

Boykotcular salak mi? madem Hayir demek istiyorlardi neden demediler ? Birileri tehdit mi etti ? Neden Evetlerin fazla cikmasina izin verdiler ? ... Geciniz ..... boyle mantik yurutme gorulmemistir .....

Bir de adaletsizlikten yakiniyordunuz .... Bence sizin oy matematiginiz ve mantiginiz su andaki referandum sisteminden daha adaletsiz olmus .....

Ayrica Evet verenleri bilincsizlikle suclamissiniz ki bunu bir bilincsiz oy kullanimi olarak nitelemissiniz ..... Tipik...... halki hor gorme sendrumu ....

Bidon kafalilarin , gobegini kasiyan adamlarin ve dagdaki cobanlarin ve gercek demokrasi destekcilerinin basarisini kutlarim .....

3.yol

amerikadan böyle görünüyor demek, şimdi neden oryantalist avrupalıların, amerikalıların referandum sonucuna olumlu bakabildiğini anlayabiliyorum.

ayrıca oy verenler bilinçsiz tabiki, bir sürü anket yapıldı eğitim düzeyi daha yüksek bölgeler hayırcı, daha düşük bölgeler evetçi di. zaten akp seçmeni anayasa'ya değil tayyip'e oy verdi. etraf "evladım ben tayyibe verdim" diyen teyzelerle doluyken bu inkar edilemez.

birde evet çıktı ya, doğuyu sahiplenme çıktı, eminim hayır çıksaydı "siz demokrasiden ne anlarsınız" gibisinden çemkirme olacaktı bazı evetçilerden. ki hakikaten anlamıyorlar demokrasiden, anlasalar evet demezlerdi. zaten evet dedikleri tayyip ve darbecileri yargılayacağız masalı. kuvvetler ayrılığından falan bihaberler.

bende bidon kafalıları kutlamak istiyorum burdan, kendileri batarken bizide çekiyorlar sağolsunlar. tabi bidonlara çanak tutan liboşlarıda tebrik etmek lazım, kemalizmi yıktık diye bağrıyorlar etrafta. :happy: akp gittiğinde, olası bir chp-mhp koalisyonunda, yandaş bir cumhurbaşkanı ile, yandaş bir yök ile, üyeler atanırken yine "demokrasi" diyebilecekler mi? merak ediyorum, bu liboşlar. :D :D

Re-laX
15-09-2010, 05:41
sayın arkadaşlar;

bizim halkımız eğitim seviyesi düşük insanlardan oluşur.yapılan anketlerde zaten eğitim seviyesi düştükçe hayır oylarındada bir azalma görürsünüz.

otobüs kaza yaptı diye muavine saldıran bir halkımız var.aynı halk seçimlerde oyda kullanıyor ne kadar sağlıklı düşünebilir siz karar verin.

birileri ise sürekli ya cahil kalmamızı istiyor.yada yok süleymancı tarkatı yok nurcu tarikatı gibi çağdışı bir şekilde küçük yaştaki çocukları ücretsiz okuturuz diye ailelerinden alıp beynini yıkıyor ve o çocuk üniversite dahi bitirse kendisini onlara bağlı hissediyor.

benim gördüğüm sayın RTE neden bu tarikatları kapatmıyor.bunlar halktan yardım topluyoruz diye dileniyor sonra onunla yine halka hizmet ediyoruz diye popülerite kazanmaya çalışıyor.EVET diyenlere soruyorum neden kapatılmıyor bu tür cemaatler.ben müslümanlara saldırmıyorum kimse yanlış anlamasın.ama bu cemaatlerin müslümanlıkla falan alakası yok.

işleri güçleri halkı çocukları etkilemek kendilerine bağlı hissetirmek,kendilerinin dahi bilmediği namazları çocuklara sabahlara kadar zorla kıldırmak,artık 21.yy a girdik bizde olanlara bak ya.

yine aynı zihniyet başbakan olursa,olanlar yine aynı seçim dönemlerinde,halka yiyecek dağıtmak,kömür dağıtmak,torpil le işsizleri işe almak,sandık önlerinde halka içine para konmuş zarflar vermek(aynı düğünde çocuklara verilir ya onun gibi)bir ülkede muhafazakar bir partinin iktidarı bu kadar rahat ele geçirmesi o ülkenin geri kalmışlığını gösterir.

bunun vermiş olduğu şımarıklıkla muhalefetin hiçbir önerisini ciddiye almamak,ben ne dersem o olur gibi bir yaklaşım sergilemek,artık denecek bir şey yok siz halen demokrasiden söz ediyorsunuz böyle bir ülkede ne kadar demokratik olunabilir.eğer ünlü bir yazar veya birisi olarak bunları söylesem ya benim başıma ya ailemin başına bir şey gelmesi muhtemeldi,özgürlükte yok bu ülkede.

biz gelişmekte olan bir ülke falan değiliz basbayağı geri kalmış bir ülkeyiz diyorum.

saygılar...

3.yol
15-09-2010, 05:42
3.yol, sizi okuyorum, anlamaya çalışıyorum lakin beceremiyorum sanırım.

"Birileri tehdit mi etti ?"
Evet insanlar tehdit edildi. Tehdit öyle beklendiği gibi etkili değildi, fakat hiç de etkisiz değildi, ta buralardan hissedildi.

Ben de sizi anlamakta zorluk cekiyorum. Mesela;

Ben sordum: insanlar tehdit mi edililip "hayir" icin oy kullanmayin boykot yapin diye baskimi oldu ?

Benim bildigim Guneydogu'daki Kurtler tehdit edildi boykot yapin diye PKK tarafindan. Kapilarina "boykota gitme yoksa...." alenen yazilar yapistirildi. Bir de "Yetmez ama Evet" platformumu tehditler uzerine iptal edildi .... Bunun basligini actim .... "Yok canim olurmu oyle sey " gibi ikna etmeyen cevaplar yazildi savunma olarak .... Bunun haricinde birkac avuc kendini bilmez , hem Hayircilar hem de Evetciler tarafindan antidemokratik kaba kuvvet sergilediler ....

AMA ulke genelinde referanduma boykot icin hicbir tehdit gelmedi ... Ozellikle 'Evet"ciler katilimi tesvik ettiler .....

"halki hor gorme sendrumu"
Halkı hor görme demeyelimde gerçekleri görme diyelim mi? Siz de gerçekleri görmek isterseniz "bağımsız" araştırma kuruluşları vasıtasıyla kamu oyunu "yoklar", kimin aslında ne bildiğini aşağı yukarı tahmin edebilir hale gelirsiniz. Hem halk ne biliyordu, aslında ne için "evet" ya da "hayır" dedi bunları görmüş oluruz.

Adil Gur'un referandum cikisinda yaptirdigi calismalar sonucunda %58.2 oraninda "EVET" oyu atan kisi Anayasa'nin demokratiklesmek icin 'EVET" dediklerini soylemis ... %46.8 de ayni zamanda Tayyip'i begendigi icin "EVET" atmis ..... Buna karsin;

"HAYIRCILAR"in %48.3 AKP iktidara daha fazla yerlesmesin diye oy kullanmis, %46.3 de Tayyip'e gicik oldugu icin oy kullanmis ....

Hangisi daha bilincli ? %58.2 demokratiklesme istegiyle oy atmalarimi mi ? yoksa AKP ve Tayyip karsitligi yuzunden "HAYIR" atanlar mi ?

Iste size "Neden halk doğrusunu seçebilmiştir sayın 3.yol bana elle tutulur bir argüman sunabilir misiniz?" sorunuza en guzel cevap yine halktan gelmis ......... Cevap cok basit ... Halk demokratiklesmek istiyor ....... Bundan daha somut elle tutlabilir bir arguman olabilir mi !!!!!

Re-laX
15-09-2010, 06:27
Ben de sizi anlamakta zorluk cekiyorum. Mesela;

Ben sordum: insanlar tehdit mi edililip "hayir" icin oy kullanmayin boykot yapin diye baskimi oldu ?

Benim bildigim Guneydogu'daki Kurtler tehdit edildi boykot yapin diye PKK tarafindan. Kapilarina "boykota gitme yoksa...." alenen yazilar yapistirildi. Bir de "Yetmez ama Evet" platformumu tehditler uzerine iptal edildi .... Bunun basligini actim .... "Yok canim olurmu oyle sey " gibi ikna etmeyen cevaplar yazildi savunma olarak .... Bunun haricinde birkac avuc kendini bilmez , hem Hayircilar hem de Evetciler tarafindan antidemokratik kaba kuvvet sergilediler ....

AMA ulke genelinde referanduma boykot icin hicbir tehdit gelmedi ... Ozellikle 'Evet"ciler katilimi tesvik ettiler .....

Adil Gur'un referandum cikisinda yaptirdigi calismalar sonucunda %58.2 oraninda "EVET" oyu atan kisi Anayasa'nin demokratiklesmek icin 'EVET" dediklerini soylemis ... %46.8 de ayni zamanda Tayyip'i begendigi icin "EVET" atmis ..... Buna karsin;

"HAYIRCILAR"in %48.3 AKP iktidara daha fazla yerlesmesin diye oy kullanmis, %46.3 de Tayyip'e gicik oldugu icin oy kullanmis ....

Hangisi daha bilincli ? %58.2 demokratiklesme istegiyle oy atmalarimi mi ? yoksa AKP ve Tayyip karsitligi yuzunden "HAYIR" atanlar mi ?

Iste size "Neden halk doğrusunu seçebilmiştir sayın 3.yol bana elle tutulur bir argüman sunabilir misiniz?" sorunuza en guzel cevap yine halktan gelmis ......... Cevap cok basit ... Halk demokratiklesmek istiyor ....... Bundan daha somut elle tutlabilir bir arguman olabilir mi !!!!!
adil gür bu araştırmayı hangi kesimin üzerinde yapmış yada hangi şehirde,dur ben söyleyeyim çıkarttı istanbulda sokaklara bir kaç anketör yoldan geçenlere sordu.bana soran olmadı mesela hiç,iktidara daha fazla yerlemesin diye hayır atmış ımış ne için atacaktı ya bende onun için attım hitlervari bir yönetim istemediğim için attım.

gıcıklığa gelince bende gıcığım bu adama 8 yıldır izledikleri politikalara bbende gıcığım amerikada yaşadığınızdan türkiyeden haberiniz fazla yok herhalde,

çünkü aynı amerikadaki fetoş gibi bir tarzda konuşuyorsunuzda.

saygılar...

3.yol
15-09-2010, 06:30
Saygideger 3.yol;

Bak ben sana demokratik oylama nasil olur, izah edeyim.

Bir salonda toplam 10 kisi olsun (secmen sayisi)

Bir kisi de bu 10 kisiye, bir degisiklik sunsun (Anayasa degisikligi)

Ve, sorsun "Bu degisikligi kabul edenler elini kaldirsin"

3 kisi de elini kaldirsin. (evet diyenler).

Diger 7 kisi kaldirmasin (evet demiyenler, bunlarin el kaldirmamasinin sebebi, boykot olmus, egisiklige hayir demek olmus, onemsememek olmus, katilim geregi duymamak olmus v.s., nefarkeder?)

Iste demokrasi budur. Bu karar da 3'e karsi 7' oyla uygulanmaz.

Neden RTE "Ben Anayasa'da degisiklik yapmak istiyorum. Bu degisikligi kabul edenler, sandiga gidip oy kullansin" demedi?

Hayir efendim yine yanlis bir ornek verdiniz !!!!!

Orneginizin gercegi soyle olamaliydi:

Oylamayi yapacak kisi(ler) diyor(lar)ki : Oylama su konuda yapilacak. Bu konuya 'EVET" diyenler ve "HAYIR" diyenlerin cogunluguna gore sonuc belirlenecek.

Kimler EVET diyor: 4 kisi el kaldiriyor
Kimler HAYIR diyor: 3 kisi el kaldiriyor

Diger 3 kisi ya boykot yapiyor, ya cekimser, ya da umrunda degil ..... Bilemiyoruz .....

Siz diyorsunuzki bu boykot yapanlar da aslinda HAYIR demek istediler ama kollarina kramp girdi kollarini HAYIR'a kaldiramadilar ........ o yuzden 3+3 = 6 , cogunluk boyle olusturulmalidir ....

Ben ve Dunyanin her yerinde isleyen sistem diyorki : Hayir oyle olmaz ......hur oylarini kullanmadilar ... Nereden bilecegiz aslinda oylarini kullansalardi hangi tarafa oylarini vereceklerini ? o yuzden oransal bir dagitim yapalim ...... o diger 3 oyun 1.7'si EVET'e ( 4/7*3) , 1.3'u de HAYIR'a ( 3/7*3)gider .... Yani sonuc: 4+1.7 = 5.7 EVET , 3+1.3 = 4.3 HAYIR ....

Bu durumda EVET kazanir .....

Siz kurallari degistiriyorsunuz sonuclardan sonra ..... Kurallar bastan belli ..... Bunun adi halk dilinde "mizikcilik"tir.

Toplam secmen sayisindan, oy kullananlar cikarilirdi. Kalan rakam buyuk ise, Anayasa degismez, kucuk ise degisirdi.

Ne demek bu simdi !!!! Bu nasil bir mantik ? Diyelimki %45lik kesim politakayi yakindan takip ediyor ama %55lik bir kesim takip etmiyor .... Ortada katilmayana bir ceza da yok ... O zaman bu %45lik kesimden isterse %100'u EVET ciksin ... Katilmayan %55'lik bir kesim var Sizin mantiginiza gore bu %55lik kesim otamatikman HAYIR demis oluyor.... O zaman boyle bir demokrasi tikanir ... hicbir kanunu geciremezler.....

Yok Hem Yaz tatili hem de Bayram tatiliydi , ancak sizin gibi evet diyecekler bu referandumu onemsemis diye yazmissiniz .....

Eh kardesim sen eger bu referandumu onemsemiyorsan, ulkenin gelecegi icin onemli bir olaya tatil keyifini bozmak istemedigin icin katilmiyorsan .... biz ne yapalim ? O zaman sonuclarina katlanacaksin degil mi ? "Mizikcilik" yapmak icin cok gec artik ..... Aylr oncesinden belliydi referandum tarihi tatilini ona gore ayarlasaydin .....

Simdi bize; ama tatildi ... ama bayramdi ... ama aslinda boykotcular "HAYIR" olarak sayilmaliydi ..... aslinda elektrikler kesikti , sular akmiyordu ....... seklinde mazeretler ureterek ..... bu referandumun demokratik olmadigi , adil olmadigi hikayelerini anlatmayin ....

Sonucta referandum kurallari onceden bilinmiyormuydu ? Biliniyordu ......

O zaman Boykot yerine Hayir kulansaydim kardesim ... seni tutan mi vardi ?!!!!!

Durum bu kadar basit ......

evrensel-insan
15-09-2010, 18:29
Saygideger 3. yol;

Tamam, anlasildi. Siz tarafli ve tarafindan cikarli, tarafindan olmayani bertaraf eden bir demokrasiden bahsediyordunuz, degil mi?

Aslinda, biz bu demokrasiyi daha da gelistirip, RTE DEMOKRASISI, MILLETI ve hatta IMPARATORLUGU da yapabiliriz. Tabi bu RTE hanedanligini surdurecek vekilleri ile birlikte.

Egemenlik demokratik olarak, yani kayitsiz/sartsiz; RTE' nindir.

Yakinda baskanlik, pardon; padisahlik sistemine gecis yapilacak zaten, gozunuz aydin.

Gerci CHP herzamanki muhaleftligini hatirlayarak; Anayasa'nin ilk 4 maddesinin degistirilmesi gundeme gelirse, karsi cikacagini soylemis. Tabi cikacaktir, demokrasi var ya!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Re-laX
15-09-2010, 20:50
sayın arkadaşlar aslında bu şiir çok güzel özetlemiş herşeyi kimin yazdığını bilmiyorum ama çok güzel yazmış teşekkür ederim.

Ey milletim,
Ben, Mustafa Kemal'im...
Çağın gerisinde ka...ldıysa düşüncelerim,
Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim,
Kurusun damağım, dilim.
Özür dilerim...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

Özgürlük hâlâ,
En yüce değer
Değilse eğer...
Prangalı kalsın diyorsanız, köleler...
Unutun tüm dediklerimi.

Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı...
Unutun tüm dediklerimi.

Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın.
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh, dünyada barışın.
Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın.

Unutun tüm dediklerimi.

Özlediyseniz fesi, peçeyi.
Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi.
Hâlâ medet umuyorsanız
Şıhtan, şeyhten, dervişten.
Şifa buluyorsanız,
Muskadan, üfürükçüden...
Unutun tüm dediklerimi.

Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...

Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın Kadınımız, kızımız;

Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.

Fazla geldiyse size,
Hürriyet, Cumhuriyet...
Özlemini çekiyorsanız,
Saltanatın, sultanın...
Hâlâ önemini anlayamadıysanız,
Millet olmanın...