Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-09-2010, 19:23
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Referandum Sonuclari

Saygideger arkadaslar;

Referandumdan, toplumumuz ve onun farkli haklari adina, iki sonuc ortaya cikmistir.

Bu sonuclardan birincisi, Evet sonucunun % 60 lara varan orani ile, evetcilerin HAYALLERINI gerceklestirebilecek bir sonuc;

Ikincisi de, hayir sonucunun %40 larda kalmasi, hayircilarin KORKULARININ gerceklesebilecegi sonucunu dogurmustur.

Bunun da anlami; Turkiye toplumunun ve farkli halklarinin, birbirine HAYAL ve KORKU olarak kutuplastiklarini ve bu kutuplasmanin, ulke toplumunu biz/oteki olarak neredeyse ORTADAN IKIYE BOLDUGUNU ortaya koymustur.

Sonuc mu?, sonuc; yonetim ve yonlendirimin istedigi olmus, ulke tam da ortasindan biribirinden uzaklastirilacak bir sekilde ikiye bolunmustur.

Bu durum ulkenin gelecegi acisindan da, artik bir birlik ve butunlugun ve de beraberligin bugune kadar sorun olan hic bir konuda saglanamayacaginin da bir gostergesidir.

Ulkenin bu birlik ve butunlugunu bolmek icin calisanlar, bu amellerini yerine getirmistir.

Ulkenin gelecegini, biz/oteki kutuplasmasinin hayal ve korkularinin neler oldugunu da sizlerin yorum, gorus ve dusuncelerinize birakiyorum. Tabi bu durumda kazanan ve kaybedenin kim ve ne oldugunun yorumunu da.

Aslinda kazanan tek bir sey vardir, o da emperyalist zihniyet ve onun soros ideolojisi ve amerikan idealizminin, BOP projesi temelinde istendigi gibi gidiyor olmasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-09-2010, 19:39
hako - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hako hako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu kadar baskı, tehdit, şantaj, rüşvet. Ne bekliyordunuz ki ?
Buna özgür irade diyorlar ya , ona gülüyorum.

"Önce insan ol, sonra gel. Ben mevlana değilim"
Alt 12-09-2010, 19:40
Re-laX Re-laX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın evrensel inanın bana ben elimden geleni yaptım hayır çıkması için ama ne yapalım azınlıkta kaldık cehaletinde etkisi var biraz,birileri böyle olmamızı istiyor.

saygılar
Alt 12-09-2010, 19:42
Üye

oyunu iki torba kömüre satan sayın hako nunda dediği gibi beklenen bir sonuçtu zaten..
Alt 12-09-2010, 20:01
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Bu arada evetcilerin HAYALLERINDEN hangisinin, yani, bu evetin anlam ve iceriginin demokrasi/ozgurluk agirlikli bir yone mi; yoksa sivil diktatorluk, hitlervari bir uygulama ve bir osmanli cumhuriyeti yonune mi gidecegini de onumuzdeki gunlerde olacak olanlar ve gelecegin ne yone hazirlandiginin gozlemi gosterecek.

Tabi bu gozlem, disaridan bakis acisi ve notr algi ile uygulanabilirse; aksi tekrar bir planlama/projenin getirecegi goz boyaciligina bir ideolojik inancsal dogru olarak kanmak ve guvenmek olacaktir.

Bu yukaridaki aciklamalar da; cok ilginctir, hayircilarin, korkularinin evetcilerin demokrasi/ozgurluk konusundaki hayallerinin gerceklesmesiyle azalacagi, aksi durumda gerceklesecek korkularin, demokrasi/ozgurluk hayalleri gerceklesmeyenlerle BIRLESECEGI de ilginc bir durumdur.

Yalniz unutmamak gerekir ki; "Korkunun ecele faydasi yoktur ve kustan korkan dari ekmez.

Temennimiz ise; evetcilerin demokrasi/ozgurluk hayallerinin gerceklesmesi ve hayircilarin bu konudaki korkularinin yersiz cikmasidir.

Bu temenninin disinda kalan hersey; sivil-hitlervari bir diktatorluk ve osmanli cumhuriyeti hayalinin gerceklesecegidir.

Boyle bir hayalin gerceklesmesi icin, evet kullananlarin icyuzunu de onumuzdeki gelismeler; hem bagli olduklari ideolojik inancsal dogru temelinde, hem de pragmatizmin yararciligi temelinde ortaya cikaracaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-09-2010, 20:13
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Bu arada referandumdaki bir adaletsizligin ortaya koydugu gercegide goz ardi etmemek gerekir. Bu adaletsizlik, boykot ve katilima bos oy atanlarin oylarinin evet icinde sayilmasidir.

Sonucta bu adaletsizlik, katilmayanlari, bos oy kullananlari ve referandumu boykot edenleri; istemedikleri halde, evetci yapmaktadir.

Bu adaletsiz durum da; hic bir seyin adaletli olmadigi ulke yonetim ve yonlendiriminde, ayrica dikkate alinmasi gereken bir durumdur.

Ulkenin gelecek icinde alacagi yolda, bu gruba girenlerin hangilerinin HAYALLERININ, hangilerinin KORKULARININ gerceklesecegini de zaman gosterecektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 12-09-2010, 20:15
klucky35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
klucky35 klucky35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok güzel analiz yapıyorsun evrensel -insan..

Bir Çağın Dini, Bir Sonrakinin edebi eğlencesidir. Emerson
Alt 12-09-2010, 20:30
Kıdemli Üye

Saygideger Klucky 35;

Tesekkurler. Bu arada adaletsizligin ne oldugunu da aciklayayim. Buradaki adaletsizlik, diyalektik monizmin iki secenekten birini secmeye zorlama dusuncesi ve uygulamasidir.

Bu da artik gunumuzde cag disidir. Ucunce secenek ve onun dusunce ve uygulamasi, kritik dusunce, Turkiye'yi yonetenler ve yonlendirenlere; bunu algilayan emperyalist zihniyet tarafindan; nasip kilinmamistir. Cunu nemelanmak zaten kutuplarin cekismesi ve bu cekismeden sonuc ne olursa olsun nemelanacak olandir.

Cagimizin dusuncesi, artik diyalektik monizm degildir. Diyalektik monizm, dusunce ozgurlugu tanimayanlarin, kendi diyalektik ustu cikar ve amaclarinin bir kullanim aracidir.

Bunun adaletsizligi ve isan haklari ve demokratik hak ve ozgurlukleri nasil, emperyalist zihniyete mahkum ettigini gormek ve algilamak ta ve bunun yon ve yontemi olan soros ideolojisinin ne oldugunu algilamakta diyalektik monizmin nasil bir tuzak oldugunu algilamaktan ve farkina varmaktan gecer.

Yoksa, diyalektik monizm ile dusunce ufku sinirlanmis ve kendi ufkunu diyalektik monizm ile sinirlamis bir dusunce icin, boyle bir adaletsizlik ve bu konuda bir adalet sorunu yoktur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 12-09-2010, 20:45
Üye

çoğu ilde katılım % 80 in altındadır o yüzde 20 lerin yüzde 30 ların hakları veya düşünceleri ne yöndeydi bunu bilemeyiz ama anayasaya evet demedikleri aşikar yine hayır diyen % 40 ın istediğide olmayacak madde madde oylanmalıydı diye düşünüyorum.katılmamak demek artık biz ne desekte burada olan oluyor demek katılımların bu kadar az olması benim dikkatimi çekti.
umarım artık evetçiler dediklerind haklı çıkarlar.

bu referandumla 2011 genel seçimlerinide az çok tahmn edebiliriz.

arkadaşlar birde dikkatimi çeken şu konu var halkımızın çoğu ''evet''kelimesini kelime olarak olumlu bulduğundan evet diyor ''hayır''ise kelime olarak olumsuzluk belirttiğinden pek tercih etmiyolar komik gelebilir ama gerçekten ben çok şahit oldum bu duruma

saygılar

Konu Re-laX tarafından (12-09-2010 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alt 12-09-2010, 22:38
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

tüm hile şantaj ve tehditlerle aldılar istediklerini tebrik ediyorum adamları. şimdi o hile şantaj ve tehditleri kanıtları ile sunabilirim ancak gerek yok herşey bitmiştir.

ülke felakete bir adım daha yakınlaşmıştır. bdp her ne kadar boykotun tarafsızlığını iddia etsede bu felakette en büyük rollerden birine sahiptir. bdp boykot yaparken sandıkta güvenliği sağlamamış ve akp oyunlarına kapı açmıştır.

allah sonumuzu hayır etsiin. hiç güzel günler görmeyeceğiz.

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?

Önerilen Siteler