Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkari'deki katliam
Arkadaslar,
Yine bir katliam ... yine olum , kan ve goz yasi .....
Bu sefer siviller hedef alinan .... Turkiye gazetelerinden haberi okumussunuzdur ......
Hem TSK hem de gazeteler, PKK'yi sucladi .... Ama bana bu olayin PKK tarafindan yapilmasi cok mantiksiz geldi .... O yuzden boyle bir baslik acip , akil akildan ustundur prensibimle sizin de fikirlerinizi almak istedim ....
Olayin bana carpici gelen noktalari sunlar:
1) Uzaktan kumandali mayininin patlatilmasiyla 9 kisi iclerinde bir tanede bebek var hayatlarini kaybetmislerdir
2) Bu kisilerin hepsi bir koyden, BDP'nin boykotuna 970 kisiden sadece 5 kisi uymamis .... yani neredeyse binde bes oraninda bir itaatsizlik durumu var
3) PKK'nin sivilleri 20 Eylul ateskes tarihi dolmadan hedef almasi cok saibeli bir ihtimal ....
4) Hakkari genelinde referanduma katilim %9 civarinda , yani Hakkari vilayetinin tamamina yakini BDP'nin boykotuna uymus ... yani PKK bu boykota yanlislikla uymamis zannettigi bir koyu de hedef alamaz.
5) Olay yeri yakinlarinda TSK askerine ait patlayici duzenek , canta ve icinde dokuman bulunuyor siviller tarafindan .....
6) Ozgur Gundem ( PKK'ya yakin yayin organlarindan biridir) deki haberlere gore bu JITEM'in yani derin guclerin isi ... Yani PKK ustlenmiyor bu olayi ... Ama TSk bu PKK'nin isi dedi daha uzerinden 24 saat gecmeden ... Ayni sekilde RTE ve A. Gul direkt PKK'yi sucladilar ....
haber kaynaklari surada:
http://www.stargazete.com/politika/turkiye-ye-mayinli-pusu-haber-294827.htm
http://www.gundem-online.net/haber.asp?haberid=96717
http://www.gundem-online.net/haber.asp?haberid=96707
Neler oluyor ? Bu saldirinin amaci nedir? Ateskesi ve daha da uzatilmasi icin yapilan girisimleri baltalayip bundan bir cikarmi bekleniyor ? Bu saldiriyi yapan acizler kimlerdir ?
Yorumlarinizi bekliyorum .....
Saygilar,
3.yol
Kesin ergenekon terör örgütü üyesi Türkan Saylan ile kuşum aydının işidir bu...:fish2:
Radikal gazetesinde bugün bir haber ve bir yazi var. Haber Erdogan'in konusmasi üzerine (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1019382&Date=17.09.2010&CategoryID=78).
Erdogan diyor ki, daha önce de Ahmet Türk ile bir görüsme yapacaktik. Hemen öncesinde Cukurca saldirisi oldu. 13 kisi öldü, görüsme ertelendi. O zaman da bu isi TSK yapti demislerdi, ama arkasindan PKK cikti. Simdi de ayni seyi yapiyorlar.
Murat Yetkin'in yazisinda (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=1019361&Yazar=MURAT&Date=17.09.2010&CategoryID=98) ise 29 Mayis 2009'da olacak görüsmeden 2 gün önce, yani 27 Mayis'taki patlama icin "mayınların PKK tarafından değil, PKK’ya karşı önlem olmak üzere yine o karakoldaki askerler tarafından döşendiği üzerine önce iki subay arasında ses kayıtları ortaya çıkmış, daha sonra da Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın müdahalesi ile konu Askeri mahkemeye yansımıştı" diyor. Bu olay hala Askeri Savcilikta (http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/04/08/cukurcadaki.mayin.patlamasina.aciklama/571352.0/index.html) sürünüp duruyor herhalde.
Ama Erdogan, nasil olduysa sonucu birden bire ortaya cikarivermis. Sucluyu bulmus, bu arada ölü sayisini da 7'den 13'e cikartmis. Muhtemelen ayni gün Pervari'de olan baska bir olayi bununla birlestirmis.
Bu olay hep oluyor. Birileri savas sürsün istiyor. Muhtemelen de öyle olacak. Görüsmeler ertelenecek, PKK'nin verdigi 20 Eylül tarihi gececek ve kimse savasi durdurmak icin birsey yapamayacak.
http://haber.gazetevatan.com/Haber/329266/1/Gundem
Tayibin-gülün-evrenin-sizin mahalledeki nenos gülüsün isidir?
1960 YILLARININ Katilleri-ne zaman halki solculari-düsünür oldular pess?
Sizlerinde izleriniz,akillarinizdaki hayalleriniz,desturunuz,dürtünüz,karanliklardan medetiniz 360 derece beli.
daha kimlere,neller sokusturmak istiyorsunuz,sayinlar?
basitrasin
17-09-2010, 11:35
Herkese Selam.
Olay daha çok yeni. Ortalıkta bir çok söylenti dolaşıyor. Benden önce yazan arkadaşlar bunlardan bahsetmişler.
Burada konuşulmamış, duyduğum bir haberi paylaşmak istedim.
"Saldırıyı askere yüklemek isteyen PKK'nın olay yerine asker çantası bıraktığı dinlemeye takılan KCK'lının telefon talimatıyla ortaya çıktı."
Aşağıdaki linkte ayrıntıları var.
aktifhaber.com (http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=329110)
Saygılarımla.
BDP lideri Selahattin Demirtaş: "Bazı PKK’lıların da bu saldırıda kullanılmış olabilir."
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1019406&Date=17.09.2010&CategoryID=77
Daha araştırmalar sürüyor ve şimdiden bir hüküm vermek yanlış diye düşünüyorum. Fakat bu işi zamana yaymak ölen kişilerin ailelerine de
büyük acı yaşatıyor.
Çeşitli söylentiler mevcut. Örneğin bir asker telsizinden ,gecici köy korucularına "Dağda bulunan 9 kişilik gruba karışmayın" talimatı verildiği idda
edildi.
Ayrıca bir köy sakini olay sonrası toplanan insanlrın oradan ayrılmasından sonra bir helikopterin yakın bir yere indiği ardından tekrar havalandığını söyledi.
Benim aklıma takılan bir şey var .PKK sivillere yönelik böyle bir eylem yaparsa halk tarafından dışlanacağını düşünebilir. Halkın tepkisini çekecek bu eylemi neden yapsın ? ( yapmamıştır demiyorum )
Ayrıca zamanı da önemli. PKK eylemsizlik sürecinde . Siyasal kanadın bazı istekleri var ve çeşitli yaptırımlar uygulanmasını bekliyor. Böyle bir dönemde
bu VAHŞİ KATLİAMı kim ve neden yaptı ?
Gecenlerde eylemsizlik kararı gereğince ,karakolların çok uzağına yerleşen bir PKK grubu , ordu tarafından yok edildi.
Umarım bir an önce katiller ortaya çıkarılır.
Ayrıca bir şey sormak istiyorum ;
Olay sonrası operasyon düzenlendi mi ? Düzenlendiyse olay gercekleştikten kaç saat sonra yapıldı ?
saygılarımla
basitrasin
17-09-2010, 15:07
Herkese Selam.
Bugün TRT Haber'de öğleyin 45 dakika programına AKP Diyarbakır Milletvekili çıktı.
Özetle şöyle dedi: "Bu olayı PKK da yapmış olabilir, Devlet içindeki çetelerde yapmış olabilir. Zaten bu iki yapı sürekli paslaşıyorlar. Asıl amaç akan kanın durması için yapılan diyalog sürecine engel olmaktır (BDP AKP görüşmesi). Yapılması gereken görüşmelerin devam etmesi olmalı." Dedi.
Ben mantıklı buldum.
Saygılarımla.
olay çok net ortadadır sadece biraz mantık yürütmek yeter.
1. olay yerinden bulunan çantanın yanısıra bulunan "hakkari dağ ve komando tugayı" baskılı torba, coca cola şişesi, dardanel ton balık, kasatura dan medya hiç bahsetmedi. medya birşeyleri gizleme çabasında. ki zaten çocuk bile pkk linin coca cola dardanel ton la işinin olmayacağını bilir.
2.pkk kendi tabanına böyle bir eylem yapmaz provakasyon için bile olsa. çünkü zaten bu tabanın yıllardır askere ve faaliyetlerine karşı içinde bir kin bir ikmiştir yapılacak provakasyon gereksizdir.
3. bu köylülerin siyasi yapısı refarandum sonuçlarından bellidir. pkk nin bu köylülerle alıp veremediği bir derdi olamaz.
4.olaydan sonra bölgede hiç bir operasyon yapılmamıştır. ee çünkü ortada eylemi gerçekleştiren pkk li olmadığını bende bilsem bende operasyona çıkmam.
5.çanta ve malzemeler siviller tarafından bulunduktan sonra asker bunlara el koymak istemiş ve gerginlik yaşanmıştır. ancak köylüler bunları askere vermemiştir savcılığa teslim etmiştir.
6.ele geçirilen mayınların seri numaraları görüntüleriyle birlikte ortadadır ve medya bu görüntüleride saklamaktadır.
olay gün gibi ortadadır başbakan ve medya yalan söyleyerek gerçekleri saklama peşinde ancak bu defa işleri biraz zor suçtüstü yakalandılar çünkü. bu kontranın, devletin derin güçlerinin işidir.
ve unuttuğum bir şey daha. en önemlilerinden
malzemeler arasında tsk ya ait bir belgede bulunmuştur. görüntüleri, döküman nosu, nereye ait olduğu hepsi açıktır.
sanırım halk bunuda bilmiyor.
noripcord
17-09-2010, 17:20
http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=174040
Hakkari'de 9 kişinin öldüğü minibüs saldırısını askere yüklemek isteyen PKK'nin olay yerine asker çantası bıraktığı dinlemeye takılan KCK'linin telefon talimatıyla ortaya çıktı.
Sabah gazetesinin haberine göre polis tarafından takip edilen KCK üyesi bazı BDP'liler olay bölgesindeki milisleri arayarak provokasyon talimatı verdi. Teknik takibe takılan telefon görüşmesinde "Bırakılan asker çantasını ön plana çıkarın, provokasyonu sahiplenin!" denildiği öğrenildi. İddiaya göre minibüse mayınlı saldırıyı düzenleyen PKK timi olay yerine daha önceden ele geçirdikleri iki askeri sırt çantasını bıraktı. Sırt çantaları Hakkâri Dağ Komando Tugayı'na aitti.
Konuyla ilgili açıklama yapan terör uzmanı şunları söyledi: "Askeri operasyonlarda çatışma alanında zaman zaman askeri malzemenin kalması çok doğaldır. Burada aynı şey sözkonusu. PKK'lılar çatışma bölgesinde buldukları iki sırt çantasını daha sonra kullanmak için yanlarına almışlar. Bu çanta belki de Gediktepe'de şehit edilen askerlere ait. Yapılan plan her yönüyle dökülüyor. Böyle bir saçmalığa dağdaki terörist bile inanmaz."
noripcord
17-09-2010, 17:22
@azrael
başbakan bu işin derin devlet işi olduğunu bilse neden saklama gereği duysun, malzeme çıkmaz mı ona "bu ergenekon işidir" diye. daha önce yaptılar çünkü bunu.
efendim ben başbakan olayı biliyor demedim yalan söylüyor dedim. olayın hemen ardından yaptığı açıklamada bahsettiği olayı pkk yapmamıştı asker mayını olduğu ortaya çıkmıştı yani başbakan yalan söyledi. anlatabildim mi?
ayrıca ortada birçok delil varken hala suçu pkk ye yıkmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. köşeye sıkışmış kedi gibi görünüyor şu an hükümet,medya ve asker
noripcord
17-09-2010, 17:41
tayyip erdoğan bu işin arkasında biraz olsun deri devletin olnduğunundan şüphelenseydi, "ergenekoncuların işi", "zamanlaması dikkat çekici" gibi açıklamalarda bulunurdu, ki tsk sıkıştırmak içinde güzel malzeme olurdu.
ayrıca hangi deillerden bahsediyorsunuz merak ettim, sadece "var" demişsiniz, buna dair bir kanıtınız yok ama. yukarda astığım haberdeki yakalanan telefon görüşmesi ve terör uzmanının açıklamasıda önemli ayrıca.
suçu pkk'ya yıkmayacağızda, kime yıkacağız? gergenekona mı?
efendim kör olduktan sonra gözünüze yıldız tutsak neye yarar değil mi?
ben diyorum erdoğan geçmişte yaşanan ve gerçeğin ortaya çıktığı bir olay hakkında yalan söyledi siz diyorsunuz erdoğan bilmem kimden şüphelenmedi.
"K.K.K. 8'nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı Afyonkarahisar" yazılı balistik korucu kompozit başlık kullanım klavuzu
http://www.yuksekovahaber.com/images/news/49390.jpg
http://www.yuksekovahaber.com/images/news/49372.jpg
Olay yerinde bulunan diğer materyaller şunlardı: 2 adet Rus yapımı patlamaya hazır anti-tank mayın, 2 adet kalaşnikof kasaturası (seri no: SAX0543, SAX703), 1 adet Stilson profesyonel marka minyatür pense, 1 adet içi boş damlalık (Göz Damlalığı), 03 MM rulo halinde dışı laklanmış bakır tel, beyaz renkli SAS marka 2x075 MM kablo, makas, kibrit, iğne-iplik kutusu, kalem pil, elektrikli ateşleme düzeneği, telsiz maşası, 1 adet üzerinde MKE 2/8/93 81 mm MD/A harf grubu bulunan aydınlatma, 81 mm paslanmış havan mermisi ile 2 adet askeri sırt çantası
ayrıca medyanın bahsettiği kck lilerin aralarındaki konuşma iddiası ne zaman ve nasıl ortya çıktı biliyormusunuz.
bu iddialardan sonra
http://www.yuksekovahaber.com/haber/9-kisilik-gruba-karismayin-37518.htm
şunuda ifade etmekte yarar var.
olayın olduğu gün bu kayıtların ortaya çıkması bile yalanın boyutunu gösteriyor. teknik anlamda kayıtların böyle kısa sürede ortaya çıkması ve basına sızdırılması olanaksız olduğu gibi hukuksal çerçevedede böyle bir şey mümkün değildir.
savcılıktan izin alınarak yapılan kayıtların uzman teknikerler tarafından çözümlenmesi aynı gün içinde olabilecek durumlar olamaz.
ve şunuda bilmenizde yarar var. bu haberin ilk kaynağı sabah gazetesidir ve adı geçen muhabirlerin haberden haberleri bile yoktur.
noripcord
17-09-2010, 18:10
benim kanaatim bu olay, bölge halkını tsk'dan, devletten daha da soğutmak isteyen bir pkk eylemidir. bırakılan çantalar vs.. bilerek pkk tarafından bu olayı tsk nın yada devletin yaptığına inandırmak içindir. derin devlet böyle birşey yapacak ve arkada delil bırakacak, buna çocuklar bile inanmaz.
birde @azrael keşke sizde o "yıldızı" kendi gözünüze tutsanız, belki ozaman pkk'yı aklama çabasından vazgeçerdiniz.
efendim benim pkk yi aklama çabam falan yok benim gözüme yıldız tutulmasınada gerek yok ben gerçekleri görüyorum. ama sizide anlıyorum taa ordan konuşmak güzeldir hoştur. bölgeyi bilmeden konuşmak böyle olsa gerek.
ben senelerdir bu olayların kalbinde gözlemler yaptım. şunu daha önce söyledim bir daha söylüyorum. burda kimseden gizleyeceğim birşey yoktur. bölge insanının zaten tsk ya karşı bir sempatisi olmadığı gibi birikmiş bir kini vardır. dağa çıkışların en çok yaşandığı bölgedir.
şimdi siz kalkıp bana bölge halkını tsk dan soğutma derseniz sadece gülerim.
noripcord
17-09-2010, 18:36
@azrael
ordaki "daha da" ifadesini görmediniz sanırım, bölge halkının devletten, tsk'dan hoşlanmadığını zaten biliyorum.
tabi sebep sadece o da değil, pkk'nın içinde barıştan yana olmayan gruplarda yapmış olabilir bu eylemi, yaptılar ve tsk'dan gibi göstermeye çalıştılar ki bölge halkı pkk'dan nefret etmesin, hala kendi çıkarları için savaştıklarını sansınlar.
hani ben bu çanta bırakma olayına falan inanmam, ama devlete kin duyan bir halk kolayca inanabilir. barıştan yana olmayan pkk gruplarınında bu işine yarar.
ben provokasyon işini mantıklı bulmuyorum. çünkü provakasyona gerek yoktu. bölge halkının pkk den nefret etmesini gerektirecek bir durumda yoktur ortada.
peki provokasyona neden gerek yoktur derseniz. şunu söyleyeyim ortalama her ayda bir birileri zaten öldürülüyor orda ve genellikle askerlerin vurduğu ortaya çıkıyor. en son bayramda başından vurulan çocuk 2 gün önce öldü. işte bu durum provakasyona gerek kalmadığını gösteriyor çünkü provakasyonu zaten yapanlar var.
şimdi onu bunu bırakıp neticeye gelirsek. bu ha tsk tarafından yapılmış ha pkk tarafından yapılmış ortada barışı, çözümü istemeyenler var. ama burdan çözümün kelepçelerinden biri şudur. karşı tarafı sürekli suçlu göstermeyi bırakıp gerçeklerimizi göremezsek bu sorun asla çözülemez. burda benim için pkk yi aklama çabası dediğiniz yaptığım bu şey aslında gerçekleri görme çabamdan başka bir şey değildir ancak bizim milletin bir psikolojik durumu daha varki gerçeği görmeye çalışanı hemen terörist ilan etme psikolpjisidir bu.
noripcord
18-09-2010, 14:09
bulunan poşetlerde "hakkari hatırası ve dağ komando tugayı" yazması güzel olmuş, adamlar operasyona gidiyorlar yanlarına aldıkları poşetlere bak, amatör ruhluluk böyle birşey olsa gerek.:bounce:
http://www.yuksekovahaber.com/images/news/olay-yerinde-canta-bulundu-49371.jpg
noripcord
18-09-2010, 14:20
http://haberturk.com/gundem/haber/552977-hakkarideki-saldirinin-faili-belli-oldu
Saldırıyı, "Masiro" kod adlı Bedirhan Abo'ya bağlı grubun gerçekleştirildiği tespit edildi.
Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaşın ölümüne, aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kanlı terör saldırının, terör örgütünde bir süredir yaşanan ''liderlik'' çatışmasına dayandığı bildirildi.
Saldırıyı Suriye uyruklu olan ve geçen yıl terör örgütünün silahlı kanadının başından uzaklaştırılan Fehman Hüseyi'nin adamları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.
Güvenlik birimlerinin yaptıkları teknik çalışmalar sonucu, Hakkari'deki mayınlama eyleminin örgüt içerisinde şiddet yanlısı ''Şahinler''in lideri konumundaki Suriye uyruklu ''Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin'e bağlı olarak Hakkari kırsalında faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo liderliğindeki grup tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.
Terör örgütünün tek taraflı ''eylemsizlik'' kararının sona ermesine 4 gün kala, terör örgütü içerisinde silah bırakılmasına karşı çıkan ve şiddeti tırmandırmaya çalışan Fehman Hüseyin liderliğindeki ''Derin PKK''nın, Türkiye'de 12 Eylül halkoylaması sonrasında sorunların demokratikleşme sürecinde çözümüne yönelik oluşan ortamı sabote etmeyi hedeflediği kaydedildi.
PKK terör örgütünün elebaşlarından ''Cemal'' kod adlı Murat Karayılan ile Suriye uyruklu Fehman Hüseyin arasında yaşanan liderlik kavgası, terörist başı Abdullah Öcalan'ın da desteğiyle, geçen yıl (15 Nisan 2009) terör örgütünün silahlı kadrolarının (HPG) başındaki Fehman Hüseyin'in görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı.
''Kandil'in talimatlarını dinlemeyerek, özellikle Türkiye içerisinde sivilleri hedef alan kanlı eylemleri nedeniyle örgüt politikasına zarar verdiği'' gerekçesiyle görevden alınan ''Bahoz Erdal'' kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in yerine Murat Karayılan'a bağlılığı ile bilinen bir başka Suriye uyruklu ''Sofi Nurettin'' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed getirilmişti.
Terör örgütünün silahlı kanadının üst kademesinde yaşanan bu değişiklik örgüt içerisinde Fehman Hüseyin yanlılarınca tepkiyle karşılanmıştı. Değişikliğin ardından Türkiye ve İran'daki terör örgütünde iç çatışmalar yaşanmış, bazı örgüt üyeleri bu çatışmalarda hayatını kaybederken, Fehman Hüseyin'inden yana tavır gösteren örgüt sorumluları Kandil'e çağrılarak sorgulanmışlardı. Örgüt dışına sızmaması için büyük gayret gösterilen ''liderlik çatışması'' telsiz konuşmalarına yansımış, örgütten kaçışları arttırmıştı.
Terör örgütünde ''eylemsizlik'' kararı alanlar ile Hakkari'deki kanlı terör eylemini gerçekleştirenlerin PKK'da farklı merkezler olduğunu belirten terör uzmanları, geçmişte Diyarbakır'da dershane önünde yaşanan bombalı eylem, Batman'da 3 BDP'linin mayınlama eylemi sonucu öldürülmesi gibi saldırıların terör örgütünde yaşanan iç çatışmanın yansıması olduğunu söylediler.
Ramazan ayı öncesinde Kürt kökenli vatandaşların tepkisinden çekinen terörist Murat Karayılan'ın liderliğindeki Kandil yönetimi, 20 Eylül tarihine kadar tek taraflı ''eylemsizlik'' kararı alındığını açıklamasına rağmen, Hakkari'nin güneyindeki Irak'ın kuzey bölgesinde görevlendirilen Fehman Hüseyin'e bağlı olarak faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo'ya bağlı bir grup PKK'lı, Hakkari'nin merkezinde Hacı Sait Camisi imamı Aziz Tan'ı, ''Örgütün şiddet politikasını desteklemediği ve dağlardaki gençlere silah bırakma çağrısı'' yaptığı için öldürdükleri ortaya çıkmıştı.
Bu saldırıyı kimin yaptığı ayan beyan ortada aslında.. Resmi ideolojiye iman boyutunda bağlanmamış herkesin de bunu görebileceğini düşünüyorum.
Tabii ki bu saldırıyı %100 askerler yaptı demek de doğru değil.. Elde hiçbir kanıt olmamasına rağmen PKK'nın yapması da bir olasılıktır.. Böyle bir olasılık dile getirilebilir ama elde hiçbir kanıt olmamasına rağmen bunun mutlaka böyle olduğunu öne sürmek dogmatik bir söylemdir.. Yani önyargılardan hareket etmekle eş değerdir.. Bu yüzden aksi kanıtlanana kadar askerler yaptı diyebiliriz.. Aksi kanıtlandığında ise söylemimizi değiştirebiliriz.
Tabii ki medyanın da sanki tek seçenek varmış gibi, bu saldırıyı yapan sadece PKK olabilecekmiş gibi tek bir noktadan haber yapması da medyamızın içler acısı durumunu bir kez daha gösterdi.
noripcord
18-09-2010, 15:42
@Sangre
askerin yaptığına dair kanıt ne? "hakkari hatırası dağ ve komondo tugayı" yazan poşet mi? ehehehhe. daha önce dediğim gibi devlete kin duyanlar ancak bu "kanıtlara" inanır.
resmi ideolojiye bağlı olmayanlar nasıl görür bilmiyorum ama bazı kürtçü adilerin nasıl gördüklerini çok iyi biliyorum, onların amacı forumlarda, sözlüklerde pkk propogandası yapmak, ergenekonculuk oynamak. akp sağolsun çok arttı bu donanımsız pkk'lılar.
Barbar Türkler gene masum insanları katletti demek!!!..ah şu Türkler yok mu boyunları devrile..
Bu askerin işi bir olay olsa idi yani Pkk'ya yüklenmek istenen bir olay...
Ardında bir kaç çanta bırakmaz, "Prestige" gibi, kaçak markalı, bir kaç sigara izmariti ve mekap ayakkabı bırakırdı.
Yahu hiç mi askerlik yapmadınız. Mayın arkada bırakılıpta gidilir mi be? Hemde kendi çantalarınız ve poşetlerinizin içinde RUS yapımı mayın.
Bariz bir şekilde yöre halkının askere olan güveni kırılsın diyerek PKK veya taşeronlarının yaptığı, askerin üzerine yıkılmaya çalışan bir eylemdir.
bu olayı yapanlar bence halkın kafasını askeriye konusunda iyice karıştırmak isteyen akp gladyosu yapmıştır. Aera nın dediği gibi askerler arkada mayın silah bilmem ne değil hiçbirşey bırakmaz. Askerli,k hakkında hiçbirşey bi,lmediğiniz belli.
Olay sangre gibilerinin halkın beyninde asker kötüdür barışı istemiyor söylemlerini güçlendirmesi amacıyla yapılmıştır.
Mantığa bakın olayın faili belli olana kadar suçlu askermiş. Daha neler duyacağız bu liboşlardan bakalım. Birde ideolojik iman boyutundan bahsetmiş arkadaş.
Adı geçen poşetleri elde etmek kadar, hiç bir şey kolay olamaz.
Her kışlanın tam karşısında askeri malzeme satan dükkanlarda, alayını bulursunuz. Ama askeriyenin kendi poşetlerinde "Bilmem ne kışlası hatırası" yazmaz.
Kaldı ki aynı şekilde üzerinde Sibel Can resmi bulunan ve Hakkari Dağ-Komando Taburu yazan milyonlarca hatıra defteride bulabilirsiniz. Resmiyeti nedir bunun ki delil oluştursun?
Alın bakın Hatıra Defteri, harika bir kanıt değil mi?
http://www.superalsat.com/images/auction_images/488562.jpg
Buyrun buda Sibel Can asker kartpostalı :
http://images.gittigidiyor.com/1565/M28-SIBEL-CAN-ASKER-KARTPOSTALI__15651001_0.jpg
Böyle bir şey kanıt mıdır, delil midir? Güldürmeyin beni....
Sözde askerin mayınını bulan şahıs nasıl girişti poşetlere çantalara TV karşısında. Patlamayacağını bile bile, nasıl açtı poşetleri.
Belliki kendi koydu içine. Patlamayacak şekilde.
Olay yerinde bulunan diğer materyaller şunlardı: 2 adet Rus yapımı patlamaya hazır anti-tank mayın, 2 adet kalaşnikof kasaturası (seri no: SAX0543, SAX703), 1 adet Stilson profesyonel marka minyatür pense, 1 adet içi boş damlalık (Göz Damlalığı), 03 MM rulo halinde dışı laklanmış bakır tel, beyaz renkli SAS marka 2x075 MM kablo, makas, kibrit, iğne-iplik kutusu, kalem pil, elektrikli ateşleme düzeneği, telsiz maşası, 1 adet üzerinde MKE 2/8/93 81 mm MD/A harf grubu bulunan aydınlatma, 81 mm paslanmış havan mermisi ile 2 adet askeri sırt çantası
Maaşallah sayın azrael. Yok yok . Birtek kendileri kaçmış herşeyi orada bırakmışlar demekki. Olayı pkk üstüne yıkmaya çalışan tsk ne var ne yoksa orada bırakıyor. :bounce:
Aynı mantıkla, eğer bundan sonra bölgede PKK'ya ait eşyalar bulduğunda da bunu Askerin yaptığını anlayacağız.. Çünkü Asker de olayı PKK'nın üzerine yıkmak isteyecektir.. Gerçekten mükemmel bir mantık!
Olay bölgesinde Askere ait eşyalar bulunuyor.. Sonuç; PKK yaptı, ama Askerin üzerine yıkmak istedi.
Olay bölgesinde PKK'ya ait eşyalar bulunuyor.. Sonuç; Yine PKK yaptı, çünkü PKK'nın eşyaları bulundu.
Oysa ki Askerin buna benzer bir konuda daha önceleri neler yaptığını biliyoruz.. Skandalların ardı ardısı kesilmezken, Askerin yaptığına kanıt oluşturacak eşyaların bulunduğu bir konuda, bu olayı kesinlikle PKK'nın yaptığını düşünecek kadar saf değiliz.
Bu yüzden gelişmeleri takip etmekte yarar var.
kemalistcan
18-09-2010, 17:40
PKK sivillere karşı birçok eylem yaptı daha önce; üstelik birçok eylemi üstlendi. Buna kimsenin itirazı yok sanırım. Ancak ilginç olan PKK'nın son dönemlerde bazı eylemlerini sahiplenmekte ağırdan alıp, bir süre sonra üstlenmesi. PKK'nın içinde PKK'dan bağımsız olmamakla birlikte insiyatif alan küçük ölçekli yapılanmalar var; örneğin karadenizdeki eylemler bu şekilde gerçekleşti ve PKK olaylar olduktan hemen sonra değil, bir süre sonra olayları insiyatif sonucu yapıldığını söyleyip, üstlendi. Bunada kimsenin itirazı yok sanırım.
PKK içindeki çok başlılık bunla sınırlı değil. Adamların siyasi uzantısı olarak nitelediğimiz BDP için bile, kimi zamanlar PKK öngörülemez bir örgüt. Osman Baydemir daha dün bir işletmeye saldırıp, makinelerini yakan PKK'yı kınadı. Samsun Ladik'de polis arabasının kurşunlanmasını da provakasyon olarak nitelemişler ve ergenokona yıkmaya çalışmışlardı AKP(Arınç illede ergenekon demişti) ve BDP; ama sonra PKK saldırıyı üstlendi. İzmir'deki bombalı saldırılar keza öyle. Bu eylemlerin bir kısmını o zamanki genel başkan Ahmet Türk kınamıştı.
Ancak bu çok başlılık yeni değil(ulusalcılar ve marksistler ya da güvercinler ve şahinler arası ayrımı herkes biliyor). Daha örgütün ilk yıllarında Şemdin Sakık ve Öcalan arasında ciddi bir koordinasyon sıkıntısı olduğu biliniyor. Ayrıca özellikle feda eylemleri olarak nitelediklerilen intihar saldırıları ve sivilleri hedef alan terör eylemleri konusunda da anlaşmazlıklar vardı. Öcalan'ın yakalanması bu süreci daha da hızlandırdı doğal olarak. Öcalan'ı kaypaklığı(adam resmen beni kullanın bana kıymayın dedi) bunda ayrıca etkili olsada adamın birden çark edip demokratik cumhuriyetten özerkliğe dönmesiyle bu sorun aşılmış görünsede; artık örgütte özellikle Öcalan'ın otoritesine karşı gelenler var.
Şimdi eyleme dönelim. Hakkari'deki eylemde bir tek geriye askerin eylemi üstlenmesi kalmış düz mantıkla bakanlar için. İyide geride bu kadar kanıt(askeri torbalar, g-3 piyade tüfeği, asker eşyası, tank mayını vs) bırakmanın tek açıklaması; bu eylem asker tarafından yapıldıysa eğer ciddi anlamda savsaklanarak, üstün körü, amatörce yapıldığı bile olamaz; öyle ya da böyle onlar oraya bulunmak için konmuşlardır. Olayın asker ile ilgisi yoksa PKK ile ilgisi vardır demek doğru mudur peki? Neden üçüncü bir güç düşünülmüyor? Polis teşkilatını ve MİT'i ele geçirmiş, komplo kurmakta çok yol kat etmesine rağmen çok acemice, sırıtan hamleler yapan cemaat örgütlenmesi niye kimsenin aklına gelmiyor? Aslında bu olayı bütün süreç değerlendrildiğinde ergenekonun üzerine yıkmak çok kolaydı ama hedef ergenekon değil, ülke barışıdır. Bu olayı ya tümüyle cemaat tertipledi ya da PKK yaptıktan sonra o "kanıtları" oraya cemaat bıraktı ya da bütünüyle PKK'nın işi; telsiz dinlemeleri bu üç ihtimalden birine işaret ediyor.
Biliyorsunuz olay tam da görüşmeler öncesi olmuştur. Eğer görüşmeler olsaydı AKP taviz vermiş olacaktı; bu AKP'nin işine gelmez. Yine görüşmeler olduktan sonra olası bir uzlaşı sonucu bölgenin tansiyonu düşecekti; bu PKK'nın işine gelmez. Bu olayı askerin tertiplemesi için(hem de nerdeyse ben yaptım dercesine)hiçbir neden yok.
Sangre arkadaş aynı mantıkla PKK ile ilgili birşeyler bulursak bunuda ordu mu yapmıştır diyor. PKK eylemlerini genelde üstleniyor ya da üstlenmek zorunda kalıyor zaten. Ama asıl mesele PKK'nın kimseye hseap vermek zorunda olmayan, öngörülemez bir terör örgütü olduğunu çünkü eylemlerinde terörü kullandığını bilmektir.
Saygılar, sevgiler
Gelişmeleri takip ede dururken bakın size bir gelişmeden bahsedeyim. Askeri düzeneğe sabitlenmiş piroteknik malzeme (mayın) tehlikelidir. Kaldı ki bu bir anti-tank mayını ise tanktan daha tehlikelidir. Televizyon kameralarının karşısında, sözde askerin bırakıp gittiği ve içinde anti-tank mayını barındıran çantayı açan şahsiyet ne de korkusuz. Barım barımda edebiyat yapıyor, işte asker çantası, işte mayın diye. Yahu onu, o çantanın içine patlamayacak şekilde yerleştiren sen değil isen şayet, nasıl korkusuzca, deli gibi açabiliyorsun o çantayı meraklı bakışlar çevrende iken? Maytap değil bu, kız kaçıran hiç değil. 9-10 kişinin hayatına tek başına mal olan koskoca bir anti-tank mayını.
http://haberturk.com/gundem/haber/552977-hakkarideki-saldirinin-faili-belli-oldu
Saldırıyı, "Masiro" kod adlı Bedirhan Abo'ya bağlı grubun gerçekleştirildiği tespit edildi.
Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaşın ölümüne, aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kanlı terör saldırının, terör örgütünde bir süredir yaşanan ''liderlik'' çatışmasına dayandığı bildirildi.
Saldırıyı Suriye uyruklu olan ve geçen yıl terör örgütünün silahlı kanadının başından uzaklaştırılan Fehman Hüseyi'nin adamları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.
Güvenlik birimlerinin yaptıkları teknik çalışmalar sonucu, Hakkari'deki mayınlama eyleminin örgüt içerisinde şiddet yanlısı ''Şahinler''in lideri konumundaki Suriye uyruklu ''Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin'e bağlı olarak Hakkari kırsalında faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo liderliğindeki grup tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.
Terör örgütünün tek taraflı ''eylemsizlik'' kararının sona ermesine 4 gün kala, terör örgütü içerisinde silah bırakılmasına karşı çıkan ve şiddeti tırmandırmaya çalışan Fehman Hüseyin liderliğindeki ''Derin PKK''nın, Türkiye'de 12 Eylül halkoylaması sonrasında sorunların demokratikleşme sürecinde çözümüne yönelik oluşan ortamı sabote etmeyi hedeflediği kaydedildi.
PKK terör örgütünün elebaşlarından ''Cemal'' kod adlı Murat Karayılan ile Suriye uyruklu Fehman Hüseyin arasında yaşanan liderlik kavgası, terörist başı Abdullah Öcalan'ın da desteğiyle, geçen yıl (15 Nisan 2009) terör örgütünün silahlı kadrolarının (HPG) başındaki Fehman Hüseyin'in görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı.
''Kandil'in talimatlarını dinlemeyerek, özellikle Türkiye içerisinde sivilleri hedef alan kanlı eylemleri nedeniyle örgüt politikasına zarar verdiği'' gerekçesiyle görevden alınan ''Bahoz Erdal'' kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in yerine Murat Karayılan'a bağlılığı ile bilinen bir başka Suriye uyruklu ''Sofi Nurettin'' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed getirilmişti.
Terör örgütünün silahlı kanadının üst kademesinde yaşanan bu değişiklik örgüt içerisinde Fehman Hüseyin yanlılarınca tepkiyle karşılanmıştı. Değişikliğin ardından Türkiye ve İran'daki terör örgütünde iç çatışmalar yaşanmış, bazı örgüt üyeleri bu çatışmalarda hayatını kaybederken, Fehman Hüseyin'inden yana tavır gösteren örgüt sorumluları Kandil'e çağrılarak sorgulanmışlardı. Örgüt dışına sızmaması için büyük gayret gösterilen ''liderlik çatışması'' telsiz konuşmalarına yansımış, örgütten kaçışları arttırmıştı.
Terör örgütünde ''eylemsizlik'' kararı alanlar ile Hakkari'deki kanlı terör eylemini gerçekleştirenlerin PKK'da farklı merkezler olduğunu belirten terör uzmanları, geçmişte Diyarbakır'da dershane önünde yaşanan bombalı eylem, Batman'da 3 BDP'linin mayınlama eylemi sonucu öldürülmesi gibi saldırıların terör örgütünde yaşanan iç çatışmanın yansıması olduğunu söylediler.
Ramazan ayı öncesinde Kürt kökenli vatandaşların tepkisinden çekinen terörist Murat Karayılan'ın liderliğindeki Kandil yönetimi, 20 Eylül tarihine kadar tek taraflı ''eylemsizlik'' kararı alındığını açıklamasına rağmen, Hakkari'nin güneyindeki Irak'ın kuzey bölgesinde görevlendirilen Fehman Hüseyin'e bağlı olarak faaliyet gösteren ''Masiro'' kod adlı Bedirhan Abo'ya bağlı bir grup PKK'lı, Hakkari'nin merkezinde Hacı Sait Camisi imamı Aziz Tan'ı, ''Örgütün şiddet politikasını desteklemediği ve dağlardaki gençlere silah bırakma çağrısı'' yaptığı için öldürdükleri ortaya çıkmıştı.
Sn. noripcord,
Bence Bu haber analiz akla mantiga en uygunu olmus. Birkac gundur yazilip cizilen haberleri okuduktan sonra benim de soyle bir yorumum olacak.
Geriye birakilan delillere bakilirsa, bu delillerin maksatli olarak birakildigi anlasiliyor .... Ozellikle hedef direkt olarak TSK olarak gosterilmeye calisilmis. Hakkari Dag Komandosu logolu cantalar vesaire bunun en acik kaniti..... Boyle onceden profesyonelce planlandigi anlasilan katliam sonucunda kimse kendi logosunu tasiyan bir cantayi olayin gectigi yerde birakip gitmez. Belli ki birileri TSK'ya karsi bolge halkini kiskirtmaya calismis .....
Ayrica beni ilk analizimde yaniltan bir nokta zihnimde biraz daha aydinlandi:
Bilindigi gibi Hakkari vilayeti referanduma en az katilim veren BDP'nin boykotuna %91 gibi ezici cogunlukla uyan bir yerdi. Hedef alinan minibusteki insanlarda boykoto neredeyse %100 destek vermis ve daha onceden koruculugu birakmis bir koyden geliyorlar.
O yuzden bu katliamin yapilip TSK'nin uzerine atmak isteginin iki nedeni olabilir:
1) Bolgede yasayan Kurt halkinin zihninde "Bakin iste Kurt acilimi yapmak isteyen AKP hukumeti TSK ile birlikte bolge halkini referandumu boykot ettigi icin cezalandirdi." seklinde bir mesaj birakmak.
2) PKK ve BDP icinde silahin birakilmasi ve siyaset yolunda cozum arayislari icinde olanlari zor durumda birakmak.
Hatirlanirsa, siyasetteki onemli yol kavsaklari oncesinde bu tur provakosyanlari cokca gorduk. Hem Jitem tarafindan hem de PKK icindeki genel kararlara uymayip eylem yapanlar arasindan boyle olaylar tezgahlandi. Mesela Tokat yakinlarindaki carsi izninden donen askerlerin pusuda hayatini kaybetmesi olayini hatirlayin. Kandil de bu olayi ustlenmek istememisti .... Bir suredir PKK icinde ozellikle Suriye asilli kanadi arasinda siddet yanlisi uyeler barisi ellerinden geldigince baltalamaya calisiyorlar. Bence bunun nedeni Suriye asillilarin Turkiye'de olasi bir baris ortaminin olusmasiyla Suriye'deki PKK mucadelesini kotu yonde etkileyecegine olan inanclari olabilir.
Ya da bu kanli olaylarin arkasinda savas ortaminda kacakcilikla buyuk paralar kazanan PKK derin gucleri de olabilir .....
Ne olursa olsun kim yapmissa yapsin uzuldugum nokta, Turkiye'de , ozellikle Dogu ve Guneydogu bolgesinde insan hayatinin bu kadar ucuz olmasi .....
Saygilar,
3.yol
3. yol belki de ilk defa görüşlerine son noktasına kadar katılıyorum
noripcord
19-09-2010, 02:23
3. yol belki de ilk defa görüşlerine son noktasına kadar katılıyorum
bende 3.yol ile aynı fikirde olabileceğimi hiçbir zaman düşünmezdim. bu bir tesadüf olabilir mi? :pound:
kemalistcan
19-09-2010, 14:01
bende 3.yol ile aynı fikirde olabileceğimi hiçbir zaman düşünmezdim. bu bir tesadüf olabilir mi? :pound:
AKP ne derse o! Onun dışında birşey söyleyeceğini sanmıyorum. Açın televizyonlarınızı ve gazetelerinizi(yandaş medyadan bahsediyorum) onlarda aynı şeyi söylüyorlar. Her sözümüz taban tabana zıt olmak zorunda değil; değil mi? Bence şaşmayın.
arkadaşlar ortalığın iyice karıştığı ve kafalarda bulanıklıklar olduğu belli. biraz soru sormak isterim bu bulanıklıklar hakkında kim cevap verebilecek olursa hepsine ben o ne derse ona inanacağım.
1. olay sonrasında neden operasyon yapılmadı?
2. madem o torba olayı çok basit ve komik bir durum neden medya hiç bahsetmedi de sadece patlayıcılardan söz etti.?
3. daha öncede söylediğim gibi teknik takibin hem hukuki hemde teknik açıdan süresi düşünüldüğünde ve buna medyaya sızdırılmasındaki hız düşünüldüğünde olaydan 1 saat sonra telsiz konuşmalarında şöyle dediler denmesi ne kadar akla uygun?
4. ve yine noripcord a söylediğim gibi bölge halkının tsk ya karşı kin duyması için çok gereksiz bir eylem değil mi? değilse neden?
5. olay sonrasında bölgedeki insanlarla askerler arasındaki gerginliğin sebebi ne. asker neden havaya ateş etti, neyin peşindeydi orayı dağıtmak ve daha sakin yardım edebilmek için mi yoksa başka birşeymi?
6. jitemin işi olabilir diyenler jitem ve askerin bağımsız olduklarını mı sanıyorlar? bölgedeki jitem faaliyetlerini nasıl yürüdüğünü biliyorlar mı?
şimdi süreç değerlendirmesi yapacak olursam kendi adıma.ortada pkk yi gösterecek somut bir delil yoktur. medyada olmayan bazı önemsiz gibi görünen görüntüleri bir gazeteci arkadaşım aracılığıyla izledim. malzemelerin bulunduğu yer ile patlama yeri arasındaki mesafe ve açı, torbaların ortalıkta öylece durması asker konusunda kafamda karışıklıklara yol açtı. ayrıca günlerdir çeşitli sitelerde okuduğum yazılar bende birkaç ihtimal daha yarattı. şüphelerimin asker alehine hala karışık olması bu ihtimalleri düşük tutsada sonuçta ihtimal.
ayrıca kimsenin dikkat çekmediği şu noktaya dikkatinizi çekmek isterim. bana göre önemli nokta referandumdan öte öcalanla görüşmelerin çapının artmasıdır.
ve bu mesajımda site yönetimine
bazı kişilerin devamlı beni terörist diye nitelendirmesine ses çıkarmadım istediğini düşünebilir çünkü. ancak durum hakaretlere varınca olmaz böyle. şahsıma yönelik dolaylı hakaretleri kendini uyanık sanıp durumdan kurtulma hamlesidir. umarım yönetim bu oyuna gelmezde gereğini yapar
Gelişmeleri takip ede dururken bakın size bir gelişmeden bahsedeyim. Askeri düzeneğe sabitlenmiş piroteknik malzeme (mayın) tehlikelidir. Kaldı ki bu bir anti-tank mayını ise tanktan daha tehlikelidir. Televizyon kameralarının karşısında, sözde askerin bırakıp gittiği ve içinde anti-tank mayını barındıran çantayı açan şahsiyet ne de korkusuz. Barım barımda edebiyat yapıyor, işte asker çantası, işte mayın diye. Yahu onu, o çantanın içine patlamayacak şekilde yerleştiren sen değil isen şayet, nasıl korkusuzca, deli gibi açabiliyorsun o çantayı meraklı bakışlar çevrende iken? Maytap değil bu, kız kaçıran hiç değil. 9-10 kişinin hayatına tek başına mal olan koskoca bir anti-tank mayını.
sayın aera
flood olmasın diye araya mesaj girmesini beklemiştim o yüzde bu mesajınıza cevabımı şimdi vermek zorunda kaldım.
o bahsettiğiniz mayınlar önce patlamaya hazır hale getirilir patlayabilmesi için. patlamaya hazır hale gelincede üzerine 140 kg lık basınç geldikten sonra patlama olur.( bu kg değeri çeşitli ülkelerin mayınlarına göre değişkenlik gösterebilir).
yani anlayacağınız bir insanın patlatabileceği bir şey değildir o insan obez değilse. şöyle bir soruda yöneltebilirsiniz; bu bilgiyi ordaki insanlar biliyormu diye.
sizin mesajınız bana başta mantıklı gelmişti sonuçta empati kurduğumda bende olsam patlayıcılara yaklaşmam. ben bu soruyu bizzat bölgedeki birine sordum ve babamada sordum babam bölgeyi iyi bilen biridir. ordaki insanların silahlar ve patlaycılar hakkındaki bilgisine ben çok şaşırdım ve tahmin ediyorumki sizde ne kadar bilgi sahibi olduklarını bilseniz sizde şaşırırsınız. doğru dürüst türkçe konuşamayan bir amcanın rus yapımı ve alman yapımı mayınlar hakkında söylediklerini duyunca çenemi yerden topladım şaşkınlıktan.
adanalioglu
20-09-2010, 16:26
siz pkk dan bahsettiğinizin farkındasınız herhalde pkk kanarya sevenler derneği değil cani ruhlu aşağılık bir vatan haini örgüt. ben hayret ediyorum sanki daha önce pkk hiç köy basıp masum halkı öldürmedide. öyle bir gözü dönmüş örgütki pkk sabah bir subay anlattı yakalanan pkk militanı size döşediğimiz mayınların yerini gösterim dedikten sonra gidip bile bile mayına basıp 4 tane askerin nasıl öldüğünü anlattı. siz hala bu adamlarda vicdan insaf arıyorsunuz oradaki köylünün konuşmasını dinlediyseniz eğer pkk yaptıysa artık buralarda barınamaz dedi. zaten yıllardır halkı askerden soğutmak için her türlü şeyi yapıyorlardı. böyle olaylar olunca vatan hainleri hep bir ağızdan pkk yı aklama yarışına giriyorlar.
sayın aera
flood olmasın diye araya mesaj girmesini beklemiştim o yüzde bu mesajınıza cevabımı şimdi vermek zorunda kaldım.
o bahsettiğiniz mayınlar önce patlamaya hazır hale getirilir patlayabilmesi için. patlamaya hazır hale gelincede üzerine 140 kg lık basınç geldikten sonra patlama olur.( bu kg değeri çeşitli ülkelerin mayınlarına göre değişkenlik gösterebilir).
yani anlayacağınız bir insanın patlatabileceği bir şey değildir o insan obez değilse. şöyle bir soruda yöneltebilirsiniz; bu bilgiyi ordaki insanlar biliyormu diye.
sizin mesajınız bana başta mantıklı gelmişti sonuçta empati kurduğumda bende olsam patlayıcılara yaklaşmam. ben bu soruyu bizzat bölgedeki birine sordum ve babamada sordum babam bölgeyi iyi bilen biridir. ordaki insanların silahlar ve patlaycılar hakkındaki bilgisine ben çok şaşırdım ve tahmin ediyorumki sizde ne kadar bilgi sahibi olduklarını bilseniz sizde şaşırırsınız. doğru dürüst türkçe konuşamayan bir amcanın rus yapımı ve alman yapımı mayınlar hakkında söylediklerini duyunca çenemi yerden topladım şaşkınlıktan.
Sayın azrael ;
Mutlaka doğrudur, insanlar herhangi birşeyi bilebilir. Bu askeri mühimmatta olabilir başka bir şeyde. Ama benim bahsettiğim patlama üzerine basınca gerçekleşecek patlama değil ki, tuzaklama. El bombası pimine takılan ince tel veya radyo kumanda ile patlatılan mayınlar gibi.
Bey amcam sanki babasının oğlu yerleştirmiş gibi açtı çantaları. Hemde birsürü kişinin içinde. Mayın Rus yada Türk yapımı fark etmez. Fünyeyi değiştir, çantanın kapağına bağla. Birisi açsın ve Buuummmm...
Bunu ben buradan düşünüyorsam, o tehlikenin yanı başında bir insan nasıl düşünemez? Hemde çevresinde meraklı insan kalabalığı varken?
Birileri kameralara oynuyor. :nono:
basitrasin
20-09-2010, 16:42
Herkese Selam.
Cevaplanması gereken asıl soru şu:
Bu katliam ile elde edilmek istenen nedir.
Bence diyaloğun gelişmesine engel olmaya yönelik bir eylem.
Sorunun çözümü için yapılması gereken ise, demokratikleşme adımlarının atılmasına devam etmektir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Yeni bir haber.... Konuyla ilgisi oldugu icin buraya asiyorum :
PKK lideri Abdullah Öcalan, Hakkâri’de dokuz can alan mayın tuzağını “Burada hedef benimle yapılan görüşmelerdi” sözleriyle değerlendirdi. Öcalan’a göre mayın saldırısı Cumhuriyet tarihinin en büyük olaylarından biri. Amaç ise, İmralı’da devletle Öcalan arasında yapılan görüşmeleri sabote etmek. Öcalan’ın değerlendirmeleri bu kadar iddialı olunca devlet ve PKK görüşmelerinin tanığı olan ‘Balıkçı’ya İmralı’daki diyaloğun hangi düzeyde ve boyutta olduğunu sorduk. Balıkçı, 1999’dan bu yana dönem dönem kesintiye uğrayan görüşmelerin ilk defa, Hakkâri’de mayınlı tuzağın patladığı hafta ‘en üst düzeye’ ulaştığını söyledi. Balıkçı bu ‘üst düzey’ terimini şöyle açıklılyor: “Görüşmelere katılanlardan bazıları devletin Kürt politikasını üreten kurumlarında üst düzeyde görev alıyor. Bazıları da üst düzeyde yetkilerle donatılmış kişiler.”
http://www.taraf.com.tr/haber/apo-yla-barisin-takvimi-konusuluyor.htm
http://www.bugun.com.tr/haber-detay/118738-katliamin-emri-suriyeli-den-haberi.aspx
Önyargı, tek taraflı düşünmek, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kötü birşeydir!
Bize komplo teorisyeni diyen arkadaşların, askeri suçlayabilecekleri her konuda başlık açıp istedikleri gibi komplo üretmeleri ne kadar ironik değil mi?
Ayrıca bu arkadaşların tek bildiklerinin askeriyeye çamur atmak olduğunu düşünmeye başladım arasıra dinler forumuna da yazılar yazmanızı bekleriz. Bu ülkede en büyük tehlike dincilerdir(dindarlar demiyorum.). Savaşmamız gereken onlar.
Bize komplo teorisyeni diyen arkadaşların, askeri suçlayabilecekleri her konuda başlık açıp istedikleri gibi komplo üretmeleri ne kadar ironik değil mi?
Ayrıca bu arkadaşların tek bildiklerinin askeriyeye çamur atmak olduğunu düşünmeye başladım arasıra dinler forumuna da yazılar yazmanızı bekleriz. Bu ülkede en büyük tehlike dincilerdir(dindarlar demiyorum.). Savaşmamız gereken onlar.
Bu konu basligini ben actigim icin bu iletinizle beni hedef gostermissiniz yine ... hangi iletimde askeriyeye camur atmissam acaba ??? aciklarsaniz biz de ogrenmis oluruz .....