Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-09-2010, 05:54
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Hakkari'deki katliam

Arkadaslar,
Yine bir katliam ... yine olum , kan ve goz yasi .....

Bu sefer siviller hedef alinan .... Turkiye gazetelerinden haberi okumussunuzdur ......
Hem TSK hem de gazeteler, PKK'yi sucladi .... Ama bana bu olayin PKK tarafindan yapilmasi cok mantiksiz geldi .... O yuzden boyle bir baslik acip , akil akildan ustundur prensibimle sizin de fikirlerinizi almak istedim ....

Olayin bana carpici gelen noktalari sunlar:

1) Uzaktan kumandali mayininin patlatilmasiyla 9 kisi iclerinde bir tanede bebek var hayatlarini kaybetmislerdir
2) Bu kisilerin hepsi bir koyden, BDP'nin boykotuna 970 kisiden sadece 5 kisi uymamis .... yani neredeyse binde bes oraninda bir itaatsizlik durumu var
3) PKK'nin sivilleri 20 Eylul ateskes tarihi dolmadan hedef almasi cok saibeli bir ihtimal ....
4) Hakkari genelinde referanduma katilim %9 civarinda , yani Hakkari vilayetinin tamamina yakini BDP'nin boykotuna uymus ... yani PKK bu boykota yanlislikla uymamis zannettigi bir koyu de hedef alamaz.
5) Olay yeri yakinlarinda TSK askerine ait patlayici duzenek , canta ve icinde dokuman bulunuyor siviller tarafindan .....
6) Ozgur Gundem ( PKK'ya yakin yayin organlarindan biridir) deki haberlere gore bu JITEM'in yani derin guclerin isi ... Yani PKK ustlenmiyor bu olayi ... Ama TSk bu PKK'nin isi dedi daha uzerinden 24 saat gecmeden ... Ayni sekilde RTE ve A. Gul direkt PKK'yi sucladilar ....

haber kaynaklari surada:
http://www.stargazete.com/politika/t...ber-294827.htm
http://www.gundem-online.net/haber.asp?haberid=96717
http://www.gundem-online.net/haber.asp?haberid=96707

Neler oluyor ? Bu saldirinin amaci nedir? Ateskesi ve daha da uzatilmasi icin yapilan girisimleri baltalayip bundan bir cikarmi bekleniyor ? Bu saldiriyi yapan acizler kimlerdir ?

Yorumlarinizi bekliyorum .....

Saygilar,
3.yol
Alt 17-09-2010, 10:32
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kesin ergenekon terör örgütü üyesi Türkan Saylan ile kuşum aydının işidir bu...

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 17-09-2010, 10:39
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Radikal gazetesinde bugün bir haber ve bir yazi var. Haber Erdogan'in konusmasi üzerine.
Erdogan diyor ki, daha önce de Ahmet Türk ile bir görüsme yapacaktik. Hemen öncesinde Cukurca saldirisi oldu. 13 kisi öldü, görüsme ertelendi. O zaman da bu isi TSK yapti demislerdi, ama arkasindan PKK cikti. Simdi de ayni seyi yapiyorlar.

Murat Yetkin'in yazisinda ise 29 Mayis 2009'da olacak görüsmeden 2 gün önce, yani 27 Mayis'taki patlama icin "mayınların PKK tarafından değil, PKK’ya karşı önlem olmak üzere yine o karakoldaki askerler tarafından döşendiği üzerine önce iki subay arasında ses kayıtları ortaya çıkmış, daha sonra da Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın müdahalesi ile konu Askeri mahkemeye yansımıştı" diyor. Bu olay hala Askeri Savcilikta sürünüp duruyor herhalde.

Ama Erdogan, nasil olduysa sonucu birden bire ortaya cikarivermis. Sucluyu bulmus, bu arada ölü sayisini da 7'den 13'e cikartmis. Muhtemelen ayni gün Pervari'de olan baska bir olayi bununla birlestirmis.

Bu olay hep oluyor. Birileri savas sürsün istiyor. Muhtemelen de öyle olacak. Görüsmeler ertelenecek, PKK'nin verdigi 20 Eylül tarihi gececek ve kimse savasi durdurmak icin birsey yapamayacak.

http://haber.gazetevatan.com/Haber/329266/1/Gundem

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 17-09-2010, 11:19
zahit zahit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart akil sizlerde yol sizde daha kime akil danisiyorsunuz?

Tayibin-gülün-evrenin-sizin mahalledeki nenos gülüsün isidir?
1960 YILLARININ Katilleri-ne zaman halki solculari-düsünür oldular pess?
Sizlerinde izleriniz,akillarinizdaki hayalleriniz,desturunuz,dürtünüz,karanliklardan medetiniz 360 derece beli.
daha kimlere,neller sokusturmak istiyorsunuz,sayinlar?
Alt 17-09-2010, 11:35
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
Olay daha çok yeni. Ortalıkta bir çok söylenti dolaşıyor. Benden önce yazan arkadaşlar bunlardan bahsetmişler.
Burada konuşulmamış, duyduğum bir haberi paylaşmak istedim.
"Saldırıyı askere yüklemek isteyen PKK'nın olay yerine asker çantası bıraktığı dinlemeye takılan KCK'lının telefon talimatıyla ortaya çıktı."
Aşağıdaki linkte ayrıntıları var.
aktifhaber.com
Saygılarımla.
Alt 17-09-2010, 12:33
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

BDP lideri Selahattin Demirtaş: "Bazı PKK’lıların da bu saldırıda kullanılmış olabilir."

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 17-09-2010, 13:06
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Daha araştırmalar sürüyor ve şimdiden bir hüküm vermek yanlış diye düşünüyorum. Fakat bu işi zamana yaymak ölen kişilerin ailelerine de
büyük acı yaşatıyor.

Çeşitli söylentiler mevcut. Örneğin bir asker telsizinden ,gecici köy korucularına "Dağda bulunan 9 kişilik gruba karışmayın" talimatı verildiği idda
edildi.

Ayrıca bir köy sakini olay sonrası toplanan insanlrın oradan ayrılmasından sonra bir helikopterin yakın bir yere indiği ardından tekrar havalandığını söyledi.

Benim aklıma takılan bir şey var .PKK sivillere yönelik böyle bir eylem yaparsa halk tarafından dışlanacağını düşünebilir. Halkın tepkisini çekecek bu eylemi neden yapsın ? ( yapmamıştır demiyorum )

Ayrıca zamanı da önemli. PKK eylemsizlik sürecinde . Siyasal kanadın bazı istekleri var ve çeşitli yaptırımlar uygulanmasını bekliyor. Böyle bir dönemde
bu VAHŞİ KATLİAMı kim ve neden yaptı ?

Gecenlerde eylemsizlik kararı gereğince ,karakolların çok uzağına yerleşen bir PKK grubu , ordu tarafından yok edildi.

Umarım bir an önce katiller ortaya çıkarılır.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum ;

Olay sonrası operasyon düzenlendi mi ? Düzenlendiyse olay gercekleştikten kaç saat sonra yapıldı ?

saygılarımla
Alt 17-09-2010, 15:07
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
Bugün TRT Haber'de öğleyin 45 dakika programına AKP Diyarbakır Milletvekili çıktı.
Özetle şöyle dedi: "Bu olayı PKK da yapmış olabilir, Devlet içindeki çetelerde yapmış olabilir. Zaten bu iki yapı sürekli paslaşıyorlar. Asıl amaç akan kanın durması için yapılan diyalog sürecine engel olmaktır (BDP AKP görüşmesi). Yapılması gereken görüşmelerin devam etmesi olmalı." Dedi.
Ben mantıklı buldum.
Saygılarımla.
Alt 17-09-2010, 16:33
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

olay çok net ortadadır sadece biraz mantık yürütmek yeter.

1. olay yerinden bulunan çantanın yanısıra bulunan "hakkari dağ ve komando tugayı" baskılı torba, coca cola şişesi, dardanel ton balık, kasatura dan medya hiç bahsetmedi. medya birşeyleri gizleme çabasında. ki zaten çocuk bile pkk linin coca cola dardanel ton la işinin olmayacağını bilir.

2.pkk kendi tabanına böyle bir eylem yapmaz provakasyon için bile olsa. çünkü zaten bu tabanın yıllardır askere ve faaliyetlerine karşı içinde bir kin bir ikmiştir yapılacak provakasyon gereksizdir.

3. bu köylülerin siyasi yapısı refarandum sonuçlarından bellidir. pkk nin bu köylülerle alıp veremediği bir derdi olamaz.

4.olaydan sonra bölgede hiç bir operasyon yapılmamıştır. ee çünkü ortada eylemi gerçekleştiren pkk li olmadığını bende bilsem bende operasyona çıkmam.

5.çanta ve malzemeler siviller tarafından bulunduktan sonra asker bunlara el koymak istemiş ve gerginlik yaşanmıştır. ancak köylüler bunları askere vermemiştir savcılığa teslim etmiştir.

6.ele geçirilen mayınların seri numaraları görüntüleriyle birlikte ortadadır ve medya bu görüntüleride saklamaktadır.

olay gün gibi ortadadır başbakan ve medya yalan söyleyerek gerçekleri saklama peşinde ancak bu defa işleri biraz zor suçtüstü yakalandılar çünkü. bu kontranın, devletin derin güçlerinin işidir.

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 17-09-2010, 16:38
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ve unuttuğum bir şey daha. en önemlilerinden

malzemeler arasında tsk ya ait bir belgede bulunmuştur. görüntüleri, döküman nosu, nereye ait olduğu hepsi açıktır.

sanırım halk bunuda bilmiyor.

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?

Önerilen Siteler