PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : K. Kilicdaroglu "Laiklik Tehlikede Diyemem", Demis!

evrensel-insan
23-09-2010, 23:15
Saygideger arkadaslar;

K.K. Avrupa gorusmelerinin birinde "Laiklik, tehlike de diyemem" demis.:dizzy:

Eee, "dogru" soze ne denir?;)

Olmayan laikligin, tabi ki tehlikede olmasi da mumkun degildir.:scared:

Acaba, diyorum. KK cikisi, amerikan idealizminin bir "oyalama taktigi mi?"

Cunku, tarih bize, CHP den (Ataturk de dahil), sekuler zihniyetli bir yoneticinin ciktigini gostermedi. Yoksa gosterdi de, benim mi haberim yok!:confused:

Ne dersiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

sargon
24-09-2010, 00:45
sevgili evrensel, Kilicdaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyor. Bence bir sorun yok. Ne demek istedigini herkes anlamistir.

"Amerikan idealizminin oyalama taktigi" degerlendirmesi harika, demos cratos'un yazilari kadar beni düsündürdü. Son zamanlarda bu site neden bu kadar komplo teorileriyle dolup tasiyor diye düsünüyorum. Bizim bir hatamz var galiba, biraz üzerinde düsünmek lazim.

evrensel-insan
24-09-2010, 01:01
Saygideger sargon;

Kilicdaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyor.-sargon-

Sence "anlasilani", ve herkesin "anladigini dusundugun" bu "anlasilani", dile getirsen de biz de ogrensek. Yoksa, komplo bir yana, herkes senin bu cumlen uzerine spekulasyon yapmaya baslayacak.

Kilictaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyorsa, sir yok demektir.

Bir aciklasan da, bizde ogrensek.

Bu arada emperyalist zihniyetin, amerikan idealizmi, ve onun soros ideolojisi ve evengelist orgutlenmesi ve bu konuda, Turkiye politikasinda bugune kadar oynanan oyunlar, bana gore bir komplo degil, gozlemle gerceklesmis bir olgudur.

Bu arada, umarim; laiklik sistem anlayisi ile, sekulerlik zihniyet arasindaki farki da, algilamissindir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

axial
24-09-2010, 08:17
sevgili evrensel, Kilicdaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyor. Bence bir sorun yok. Ne demek istedigini herkes anlamistir.

"Amerikan idealizminin oyalama taktigi" degerlendirmesi harika, demos cratos'un yazilari kadar beni düsündürdü. Son zamanlarda bu site neden bu kadar komplo teorileriyle dolup tasiyor diye düsünüyorum. Bizim bir hatamz var galiba, biraz üzerinde düsünmek lazim.

Sayın sargon size göre amerikan idealizmi diye birşey yok mudur?

basitrasin
24-09-2010, 08:42
Herkese Selam.
CHP adına sevindirici bir gelişme.
Seçmeni korkutarak oy toplama anlayışını terk edip, yapıcı ve geleceğe dönük umutlar vadeden bir politika benimseyeceklerini umarım.
Saygılarımla.

axial
24-09-2010, 10:51
Laik olmayan bir ülkede zaten laikliğin tehlikede olduğunu savunmak aptallık olur zaten.

Bilge Engin
24-09-2010, 11:55
Sevgili Arkadaşlar
Laiklik anayasada sadece adının kaldığı ama geri kalan maddelerle altının boşaltıldığı bir kavramdır. Bir mahkeme oruç tutmadığı için dayak yiyenin lehine karar vermiyorsa ve bunu toplumun ahlak yapısına ayrıkı hareket etmiş bir kişiye yapılmış, kan şekerinin düşmesine bağlı olarak mantıklı karar vermemeden dolayı olmuş diyebiliyorsa, bu kişiler serbest yargılanıp sadece para cezası alabiliyorsa zaten laiklik kalmamıştır.
Toplum içerisinde insanlardini kurallara göre yaşamadığı için baskı görüp, şiddete maruz kalıyorsa ve devlet kurumları bu kişileri cezalandırmıyorsa laiklik kalmamıştır.
Devletin valisi, millet vekili, belediye başkanı ramazanda alkollü olduğu için hastaned tedavi yapılmayan hastanın yanında olmuyorsa laiklik kalmamıştır.

Arkadaşlar, devlet sadece görüntüde laikliği devam ettirmektedir, nedir? türban yasak! Sorun başa geçirilmiş örtünün yasak olması değil, o örtünün altındaki fikirlerin devlet işlerine müdahele etmemesidir. Malesef ki o örtünün altındaki fikirler şu an için ülkeyi yönetmektedir. Gerek cemaatler vasıtasıyla gerek devlet kurumlarındaki muhaffazakar insanların uygulamalarıyla laiklik zaten elden gitmiştir. Ölmüş bir insanın yaşam tehlikesi var mıdır? zaten ölmüştür. Laiklik için bir tehlie varmıdır? zaten uygulanmıyor.
Laiklik tehlikede değildir.

aliyarasfal
24-09-2010, 17:50
Komplo teorileri iki şekilde üretilir;

Birincisi var olan deneyimlenmiş, gözlemlenmiş olgunun dile getirilmesi(gerçekçi teorilerdir), ikincisi ise bunları kamuoyunda etkisizleştirip örtpas etmeye yönelik ,komplo teorisinin gerçekçi olmadığını yaymaya yönelik, ortalık güllük gülistanlık diyen çoğunluğu inandırma amaçlı hedef şaşırtmaya yönelik teoriler.

Şöyle diyeyim size resmen tecavüz ediliyordur polisin gözü önünde , görenlerden bir kısmı yahu bu tecavüz diyerek seni kurtarmaya çalışırken birileri çıkıp yok be ne tecavüzü, tecavüz olsa polis niye müdahale etmesin, aslında bu bir hayal, yok öyle bir şey, hadi yine iyisin bak seni seviyorlar derler.

Burda sorun şudur, sen kimdensin, tecavüzcüden yana olanların yönettiği bir ülkede elbetteki size yapılanın adı tecavüz değildir, serbest piyasa ekonomisine yavaşça geçiştir.

Siz bilirsiniz tecavüz olduğunuda tecavüzcüde malum noktaya hizmetteyse dikkatli olunda birde tecavüzcüyü yormaktan hüküm giymeyin.

Laiklikte nedir? Üretip durmayın komplo teorileri, sizin zekanız yetmez , bu ülkede yaşamıyoruz zaten, körüz,sağırız, düşünemiyoruz ama süper komplo teorileri üretiyoruz. Ne çelişkili psikopatlarmışız biz,seviliyoruz kıymet bilmiyoruz, tecavüzün adı değişmiş.

Kemalde ne derse desin banane.

Şimdilik saygımla gittim...

sargon
24-09-2010, 18:25
ABD'nin isi gücü yok, Kemal Kilicdaroglu'na demec yazacak. Arkadaslar, eger etrafinizda olup bitenleri göremiyor, anlayamiyorsaniz, bunlari yorumlayamiyorsaniz, isin kolayina kacarsiniz. Acarsiniz bir "Amerikan idealizmi" defteri, yazarsiniz da yazarsiniz. Olay bundan ibaret. Siz bakmayi, görmeyi beceremiyorsaniz ABD, AB, su bu ne yapsin size.

Bu carpik curpuk bakisla ABD emperyalizmini de Türkiye'yi de, yanibasinizdaki insanlari da anlayamazsiniz tabii ki.

evrensel-insan
24-09-2010, 18:27
Saygideger arkadaslar;

Aslinda neyin ne oldugunu, olani ve olanin ne oldugunu algilamak icin, var olan gercek ile, ideolojik inancsal dogru farkini iyi algilamak gerekir. Cunku, ortada bir olgu vardir. Eger bu olguya, ideolojik inancsal dogru ile bakarsan, sadece olan olgu ve olayi, kendi dogruna uyarlarsin ve uygularsin. Halbuki gercek, olan olgu ve olayi; oldugu gibi, hic bir ideolojik inancsal dogrunun dogu penceresinden bakmadan, disaridan ve notr algi ile ve turm resmi ile ortaya koyarsan, bu dogrucu zihniyetlere komplo gelir. Cunku kendi dogrularina uymaz ve uyarlanamaz.

Bu temelde de, dogrucu bakis acisi, hem taraflidir, hem de kendi dogrulari tarafi olmayanlari bertaraflidir.

Zaten epistemolojik gercekligi algilayan; ideolojik inancsal dogru zihniyeti, tarafi, cikari, gucu, otoritesi, propagandasi, savunusu, sabitligi, sahipligi v.s. yapmaz.

Cunku, gercegin bunyesinde bir penceresi veya karesi yoktur. Gercege disaridan bakar ve gercegi notr algilar. Pencereden ve kareden bakan ise KENDINI GOREMEZ.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Neva
24-09-2010, 22:01
KK,nun soylemi aslinda gayet acik.. Laik'ligin uygulanmadigi bir ulkede, laiklikten soz etmek gercekci degil diye dusunuyorum.

Aslinda ABD ile karsilastirmak da pek dogru degil, zira ABD'de laik bir ulke degil gercekte.. Sadece cokuluslu olmasi sebebiyle, laik duzen var gibi gorunuyor. Demokrasi biraz daha yuksekte uygulaniyor, daha demokratik sadece, kendine ic duzenine iliskin..

ABD'nin cokuluslulugunu indirgeyin bakalim bir iki halk'a, ortaya ne cikacak dusuncede?

evrensel-insan
24-09-2010, 22:10
Saygideger neva;

Emperyalist zihniyetin, emperyalist gucu ve "ortalik karistirimi" sadece kendi ulkesi disinda ve kendilerine gore "karisabilecek ortam" a sahip olan ulkeler icindir.

Yoksa, birileri soros ideolojik calismasini ABD'de ya da diger emperyal ulkelerde uygulasa ve buna izin verse; ayni ortalik karisimi mumkundur. Cunku bugun dunyada "karisabilecek ortam" a sahip bir ulke yoktur. Olsa zaten o ulke de, dogal zihniyet ve dogal ego olmazdi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sangre
24-09-2010, 22:37
Herkese Selam.
CHP adına sevindirici bir gelişme.
Seçmeni korkutarak oy toplama anlayışını terk edip, yapıcı ve geleceğe dönük umutlar vadeden bir politika benimseyeceklerini umarım.
Saygılarımla.

Katılıyorum.

Politikalarını 'korku' üzerinden inşa etmek yerine, daha yapıcı politikalara yönelmeleri benim de temennim.

O yüzden Kılıçdaroğlu'nun söylemini olumlu buluyorum.

ABD idealizmi gibi safsatalara ise pek yanıt vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Neva
24-09-2010, 22:44
Saygideger neva;

Emperyalist zihniyetin, emperyalist gucu ve "ortalik karistirimi" sadece kendi ulkesi disinda ve kendilerine gore "karisabilecek ortam" a sahip olan ulkeler icindir.

Yoksa, birileri soros ideolojik calismasini ABD'de ya da diger emperyal ulkelerde uygulasa ve buna izin verse; ayni ortalik karisimi mumkundur. Cunku bugun dunyada "karisabilecek ortam" a sahip bir ulke yoktur. Olsa zaten o ulke de, dogal zihniyet ve dogal ego olmazdi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayin evrensel-insan ;

Donumuza kadar, hatta neredeyse tum dunya olarak, donlarimiza kadar "Made in China" olmusken, emperyalizm'i bir daha gozden gecirmek gerekir diye dusunuyorum.

Emperyalizm Istanbul gibidir. Yazarin biri der ki Istanbul'u anlatirken; o oyle bir fahisedir ki, kendini teslim alani teslim alir.

"Nacar " marka saatler vardi bilmem hatirlar misiniz?

evrensel-insan
24-09-2010, 23:02
Saygideger neva;

"Nacar " marka saatler vardi bilmem hatirlar misiniz? -neva-

Hatirlamaz miyim, babam kullanirdi. Sumerbanktan giyinirdik,

Yerli mali, yurdun mali,
Her Turk onu kullanmali.

Slogani, "Devlet mali" soylemi, hala hafizamdadir.

Aslinda, dogal zihniyetin bilincsiz ve mantiksal olarak yaptigi, N.Hoca'nin "kendi dalini kendin kesme" oykusudur. Ama o gucuyle "hem igneyi, hem de cuvaldizi baskasina batirabilmeyi" basarabilmektedir.

Zaten 20. yuzyil ve 21. yuzyil ve gidisati, adaletin, hukukun, esitligin, anlayisin, hosgorunun v.s. gidisinden cikmis; tamamen bireyci akilciligin, gucune,otoritesine, zorbaligina, mudahelesine, baskisina ve her turlu "taraf olmayan bertaraf olur" anlayisina donmustur.

Buradaki amac ta,m birey toplumlarini dusunmeyen birer robotlar, vatandas ve toplumsal kisilik toplumlarini da, cemaat yapmak ve ortacag karanligina dunya ve insanligini geri hapsetmek ve de bir daha geri donulmeyecek bir kalicilikla, insanoglu turunu yoneten/yonlendiren ve yonetilen/yonlendirilen diye iki ana ve birbiriyle bulusmaz farka ayirmak ve bunu da bilim ve bilimselliginin ve de dogalligin soylemleriyle yerine getirmektir.

Insanoglu turu bu oyuna gelmemeli, bunun farkina ve bilincine varmali; tur butunlugu savasimini once kendi birini bilinclendirerek ve birini tursel algilayarak gerceklestirmelidir. Bu da bireyin insansal/evrensel dusunce devrimidir.

Saygiarimla;
evrensel-insan

Master2
25-09-2010, 16:11
"CHP'ye Genel Başkandan sorumlu bir Genel Başkan Yardımcısı gerekiyor." Yalçın KÜÇÜK