Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-09-2010, 23:15
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart K. Kilicdaroglu "Laiklik Tehlikede Diyemem", Demis!

Saygideger arkadaslar;

K.K. Avrupa gorusmelerinin birinde "Laiklik, tehlike de diyemem" demis.

Eee, "dogru" soze ne denir?

Olmayan laikligin, tabi ki tehlikede olmasi da mumkun degildir.

Acaba, diyorum. KK cikisi, amerikan idealizminin bir "oyalama taktigi mi?"

Cunku, tarih bize, CHP den (Ataturk de dahil), sekuler zihniyetli bir yoneticinin ciktigini gostermedi. Yoksa gosterdi de, benim mi haberim yok!

Ne dersiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-09-2010, 00:45
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili evrensel, Kilicdaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyor. Bence bir sorun yok. Ne demek istedigini herkes anlamistir.

"Amerikan idealizminin oyalama taktigi" degerlendirmesi harika, demos cratos'un yazilari kadar beni düsündürdü. Son zamanlarda bu site neden bu kadar komplo teorileriyle dolup tasiyor diye düsünüyorum. Bizim bir hatamz var galiba, biraz üzerinde düsünmek lazim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 24-09-2010, 01:01
Kıdemli Üye

Saygideger sargon;

Kilicdaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyor.-sargon-

Sence "anlasilani", ve herkesin "anladigini dusundugun" bu "anlasilani", dile getirsen de biz de ogrensek. Yoksa, komplo bir yana, herkes senin bu cumlen uzerine spekulasyon yapmaya baslayacak.

Kilictaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyorsa, sir yok demektir.

Bir aciklasan da, bizde ogrensek.

Bu arada emperyalist zihniyetin, amerikan idealizmi, ve onun soros ideolojisi ve evengelist orgutlenmesi ve bu konuda, Turkiye politikasinda bugune kadar oynanan oyunlar, bana gore bir komplo degil, gozlemle gerceklesmis bir olgudur.

Bu arada, umarim; laiklik sistem anlayisi ile, sekulerlik zihniyet arasindaki farki da, algilamissindir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-09-2010, 08:17
axial
Üye Değil

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili evrensel, Kilicdaroglu'nun kastettigi seyin ne oldugu anlasiliyor. Bence bir sorun yok. Ne demek istedigini herkes anlamistir.

"Amerikan idealizminin oyalama taktigi" degerlendirmesi harika, demos cratos'un yazilari kadar beni düsündürdü. Son zamanlarda bu site neden bu kadar komplo teorileriyle dolup tasiyor diye düsünüyorum. Bizim bir hatamz var galiba, biraz üzerinde düsünmek lazim.
Sayın sargon size göre amerikan idealizmi diye birşey yok mudur?
Alt 24-09-2010, 08:42
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
CHP adına sevindirici bir gelişme.
Seçmeni korkutarak oy toplama anlayışını terk edip, yapıcı ve geleceğe dönük umutlar vadeden bir politika benimseyeceklerini umarım.
Saygılarımla.
Alt 24-09-2010, 10:51
axial
Üye Değil

Laik olmayan bir ülkede zaten laikliğin tehlikede olduğunu savunmak aptallık olur zaten.
Alt 24-09-2010, 11:55
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Arkadaşlar
Laiklik anayasada sadece adının kaldığı ama geri kalan maddelerle altının boşaltıldığı bir kavramdır. Bir mahkeme oruç tutmadığı için dayak yiyenin lehine karar vermiyorsa ve bunu toplumun ahlak yapısına ayrıkı hareket etmiş bir kişiye yapılmış, kan şekerinin düşmesine bağlı olarak mantıklı karar vermemeden dolayı olmuş diyebiliyorsa, bu kişiler serbest yargılanıp sadece para cezası alabiliyorsa zaten laiklik kalmamıştır.
Toplum içerisinde insanlardini kurallara göre yaşamadığı için baskı görüp, şiddete maruz kalıyorsa ve devlet kurumları bu kişileri cezalandırmıyorsa laiklik kalmamıştır.
Devletin valisi, millet vekili, belediye başkanı ramazanda alkollü olduğu için hastaned tedavi yapılmayan hastanın yanında olmuyorsa laiklik kalmamıştır.

Arkadaşlar, devlet sadece görüntüde laikliği devam ettirmektedir, nedir? türban yasak! Sorun başa geçirilmiş örtünün yasak olması değil, o örtünün altındaki fikirlerin devlet işlerine müdahele etmemesidir. Malesef ki o örtünün altındaki fikirler şu an için ülkeyi yönetmektedir. Gerek cemaatler vasıtasıyla gerek devlet kurumlarındaki muhaffazakar insanların uygulamalarıyla laiklik zaten elden gitmiştir. Ölmüş bir insanın yaşam tehlikesi var mıdır? zaten ölmüştür. Laiklik için bir tehlie varmıdır? zaten uygulanmıyor.
Laiklik tehlikede değildir.
Alt 24-09-2010, 17:50
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Komplo teorileri iki şekilde üretilir;

Birincisi var olan deneyimlenmiş, gözlemlenmiş olgunun dile getirilmesi(gerçekçi teorilerdir), ikincisi ise bunları kamuoyunda etkisizleştirip örtpas etmeye yönelik ,komplo teorisinin gerçekçi olmadığını yaymaya yönelik, ortalık güllük gülistanlık diyen çoğunluğu inandırma amaçlı hedef şaşırtmaya yönelik teoriler.

Şöyle diyeyim size resmen tecavüz ediliyordur polisin gözü önünde , görenlerden bir kısmı yahu bu tecavüz diyerek seni kurtarmaya çalışırken birileri çıkıp yok be ne tecavüzü, tecavüz olsa polis niye müdahale etmesin, aslında bu bir hayal, yok öyle bir şey, hadi yine iyisin bak seni seviyorlar derler.

Burda sorun şudur, sen kimdensin, tecavüzcüden yana olanların yönettiği bir ülkede elbetteki size yapılanın adı tecavüz değildir, serbest piyasa ekonomisine yavaşça geçiştir.

Siz bilirsiniz tecavüz olduğunuda tecavüzcüde malum noktaya hizmetteyse dikkatli olunda birde tecavüzcüyü yormaktan hüküm giymeyin.

Laiklikte nedir? Üretip durmayın komplo teorileri, sizin zekanız yetmez , bu ülkede yaşamıyoruz zaten, körüz,sağırız, düşünemiyoruz ama süper komplo teorileri üretiyoruz. Ne çelişkili psikopatlarmışız biz,seviliyoruz kıymet bilmiyoruz, tecavüzün adı değişmiş.

Kemalde ne derse desin banane.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 24-09-2010, 18:25
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

ABD'nin isi gücü yok, Kemal Kilicdaroglu'na demec yazacak. Arkadaslar, eger etrafinizda olup bitenleri göremiyor, anlayamiyorsaniz, bunlari yorumlayamiyorsaniz, isin kolayina kacarsiniz. Acarsiniz bir "Amerikan idealizmi" defteri, yazarsiniz da yazarsiniz. Olay bundan ibaret. Siz bakmayi, görmeyi beceremiyorsaniz ABD, AB, su bu ne yapsin size.

Bu carpik curpuk bakisla ABD emperyalizmini de Türkiye'yi de, yanibasinizdaki insanlari da anlayamazsiniz tabii ki.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 24-09-2010, 18:27
Kıdemli Üye

Saygideger arkadaslar;

Aslinda neyin ne oldugunu, olani ve olanin ne oldugunu algilamak icin, var olan gercek ile, ideolojik inancsal dogru farkini iyi algilamak gerekir. Cunku, ortada bir olgu vardir. Eger bu olguya, ideolojik inancsal dogru ile bakarsan, sadece olan olgu ve olayi, kendi dogruna uyarlarsin ve uygularsin. Halbuki gercek, olan olgu ve olayi; oldugu gibi, hic bir ideolojik inancsal dogrunun dogu penceresinden bakmadan, disaridan ve notr algi ile ve turm resmi ile ortaya koyarsan, bu dogrucu zihniyetlere komplo gelir. Cunku kendi dogrularina uymaz ve uyarlanamaz.

Bu temelde de, dogrucu bakis acisi, hem taraflidir, hem de kendi dogrulari tarafi olmayanlari bertaraflidir.

Zaten epistemolojik gercekligi algilayan; ideolojik inancsal dogru zihniyeti, tarafi, cikari, gucu, otoritesi, propagandasi, savunusu, sabitligi, sahipligi v.s. yapmaz.

Cunku, gercegin bunyesinde bir penceresi veya karesi yoktur. Gercege disaridan bakar ve gercegi notr algilar. Pencereden ve kareden bakan ise KENDINI GOREMEZ.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler