PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rumlar Gene Atakta

darkofdeath
27-12-2010, 22:33
Büyükada daki yetimhanenin tapusunun rumlara verilmesinin ardından bu kezde Heybeliada daki Deniz Askeri Lisesi olarak kullanılan binayı istemeye hazırlanıyorlar

http://www.demokraturla.com/gazete/gazete4.jpg

Astur
27-12-2010, 22:59
Atakta dediğiniz insanlar bu ülkenin ezilen, ülkesinden kovulan, malına mülküne el konulan azınlıklarından birinin mensuplarıdır. Tapusu verildi dediğiniz binanın adı da zaten Büyükada Rum Yetimhanesi; iyi ki AB var da bu konularda bastırıyor, yanlışlarımızdan bazıları yavaş yavaş da olsa düzeliyor.

Gazetenin adının "Demokrat Urla" olması da ironik biraz. Köşe yazarı Banu Avar mesela, bir numaralı ulusalcı komplo teorisyeni.

ahmetsln
27-12-2010, 23:53
Biz T.C olarak hep suçluyuz dostum ya. Hani büyük dost amerika bile destekliyor ermenileri bize laf düşmez. Zaten o diyorsa kesin doğrudur.

uunutmayalım kurtuluş savaşında yabancıların nasıl zengin, savaşanların nasıl fakir kaldığını.Düzen bu işte.Sen git milyonlarca insanını ver savaşta, birileri oradan pay kapsın. Yok hadi ölen ermeniler var anlıyoruz ama orada ölen hiç türkte mi yok arkadaş? neden tek tarafla bakıyorsunuz. ve neden her zaman türkler suçlu? hani artık bıktık ya. nereye baksa bir olay altında türkler var bir bakıyorsun abd onun destekçisi. kıbrısta ta enosis olaylarını biz yaptık zaten. kendimizi öldürdük.katlettik.

Natan
28-12-2010, 00:38
Türkiye ,alışılmış politikalarıyla devam ederse çok şey kaybeder.
Rumlar yanlış bir şey mi yaptılar? Kendilerine ait bir yapıyı tekrar geri aldılar.

Hatırlatmak için biraz daha açayım.

Bu bina otel olarak inşa edildi fakat devletten izin alınamadığı için kullanım dışı kaldı.Ardından bir Rum aile tarafından satın alındı ve bu şekilde Rum patrikliğine bağlandı.

Patriklik bu inşayı yetimhane olarak kullandı.1960larda yangın tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.Sanırım 1964tü ,Yargıtay binayı kapatarak kaderine terk etti.

12 yıldır süren bir davanın sonucunda Rumlar kendilerine ait bu yapıyı tekrar geri aldılar. Şimdi tapu sahibinde :)

saygılarımla

Astur
28-12-2010, 00:48
Biz T.C olarak hep suçluyuz dostum ya. Hani büyük dost amerika bile destekliyor ermenileri bize laf düşmez. Zaten o diyorsa kesin doğrudur.

uunutmayalım kurtuluş savaşında yabancıların nasıl zengin, savaşanların nasıl fakir kaldığını.Düzen bu işte.Sen git milyonlarca insanını ver savaşta, birileri oradan pay kapsın. Yok hadi ölen ermeniler var anlıyoruz ama orada ölen hiç türkte mi yok arkadaş? neden tek tarafla bakıyorsunuz. ve neden her zaman türkler suçlu? hani artık bıktık ya. nereye baksa bir olay altında türkler var bir bakıyorsun abd onun destekçisi. kıbrısta ta enosis olaylarını biz yaptık zaten. kendimizi öldürdük.katlettik.

Selam AteistSOL.

Öncelikle böyle kategorik yargılara varmanın, tepkisel yaklaşmanın alemi yok. Türkler illa hep haklı, veya hep haksız diye bir kaide yok. Her olayı tek tek ele almak gerekir.

"Yabancıların"(yabancı dediklerin aynı ülkenin başka dinden vatandaşlarıydı aslında, onlardan yabancı diye bahsetmen bile analiz edilmesi gereken bir şey aslında) Müslüman vatandaşlardan daha zengin hâle gelmeleri Kurtuluş Savaşı'nda olan, veya savaşın sebep olduğu bir şey değil. Milyonların öldüğü savaş da Kurtuluş Savaşı değildir, resmi rakamlara göre şehit sayısının on binin altında olduğu bir savaştır o, herhalde Birinci Dünya Savaşı'ndan bahsetmektesin.

Ermeni Soykırımı (iddiaları diyelim resmi olalım) olayı çok geniş bir konu, burada tartışmayalım dilersen. Kıbrıs falan keza, ama kısaca şunu belirteyim, Türkiye 74'te haklı bir müdahaleden sonra haksız hâle düştü, zira darbeyi engelleyip meşru Kıbrıs hükümetini yeniden tesis edeceğine(harekâtın ilk bölümünden sonra bu yapılıp bırakılabilirdi)ikinci bir hamle yapıp adanın yarısını işgal etti, etnik temizliklere sebep oldu, uluslararası hukuku ihlâl etti ve bugün hâlâ kimselerin tanımadığı kukla bir devlet kurdu. Burada haklı değiliz elbette.

Burada tartışılan konu ile yer yer ilişkili olsa da farklı bir konu, Kıbrıs'taki Rumları falan değil, Türkiye'deki Rum azınlığın mallarının iadesini tartışıyoruz.

darkofdeath
28-12-2010, 02:31
Atakta dediğiniz insanlar bu ülkenin ezilen, ülkesinden kovulan, malına mülküne el konulan azınlıklarından birinin mensuplarıdır. Tapusu verildi dediğiniz binanın adı da zaten Büyükada Rum Yetimhanesi; iyi ki AB var da bu konularda bastırıyor, yanlışlarımızdan bazıları yavaş yavaş da olsa düzeliyor.

Gazetenin adının "Demokrat Urla" olması da ironik biraz. Köşe yazarı Banu Avar mesela, bir numaralı ulusalcı komplo teorisyeni.

buna katılmıyorum..elbette bir hakları varsa alacaklardır.ben işin o tarafında değilim.millileştirme politikalarını doğru buluyorum.kim kimi ülkeden kovmuş .. ayrıca karşı tarafta bizimde haklarımız var.kıbrısta ve yunanistanda malesef millet olarak belli bir demokrat düzeye gelememişliğimiz bu tür tek taraflı davaların oluşmasına neden oluyor.

ayrıca banu avarın yazılarını takib ederim..komplo teorisyeni değil.10larca ülkeyi gezmiş birisi olarak deneyimlerine güvenirim ayrıca hiç bir yazısında yanlışını görmedim.sen gördüysen paylaş

Firestorm
28-12-2010, 02:52
buna katılmıyorum..elbette bir hakları varsa alacaklardır.ben işin o tarafında değilim.millileştirme politikalarını doğru buluyorum.kim kimi ülkeden kovmuş .. ayrıca karşı tarafta bizimde haklarımız var.kıbrısta ve yunanistanda malesef millet olarak belli bir demokrat düzeye gelememişliğimiz bu tür tek taraflı davaların oluşmasına neden oluyor.

ayrıca banu avarın yazılarını takib ederim..komplo teorisyeni değil.10larca ülkeyi gezmiş birisi olarak deneyimlerine güvenirim ayrıca hiç bir yazısında yanlışını görmedim.sen gördüysen paylaş

Kim kimi ülkeden kovmuş bi bakalım egedeki köyleri ve tarihlerini araştır bir çok köy vardır eskiden rum köyü diye bilinmesine ragmen içinde rum olmayan...

Astur
28-12-2010, 03:02

Kim kimi mi evden kovmuş mu egedeki köyleri ve tarihlerini araştır bir çok köy vardır eskiden rum köyü diye bilinmesine ragmen içinde rum olmayan...

Selam darkofdeath ve Firestorm,

Millileştirmeden kastın nedir? Fabrikaları, işletmeleri devletin yönetmesi midir? Yoksa azınlıkların ibadethanelerine, yetimhanelerine el koyup kışla olarak kullanması mıdır?

Kim kimi ülkeden kovmuş demişsin, biz gayrimüslim azınlıkları kovduk. 6-7 Eylül Olayları nedir biliyor musun mesela? Ya da 1964 (İnönü) Kararnamesi?
İstanbul'da mesela 1950 yılında kaç Rum yaşardı, 1965 yılında kaç Rum yaşardı bak.

Banu Avar hakkında şunu paylaşsam iyi bir fikir verir herhalde:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=banu%20avar%27%C4%B1n%20zaytung%20haber ini%20ger%C3%A7ek%20zannetmesi

:D

Daha ciddi bir şey ararsan şu iki köşe yazısına bakmanı öneririm:

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&Date=22.12.2010&ArticleID=1033540

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1033709&Yazar=AK%DDF%20BEK%DD&Date=23.12.2010&CategoryID=98

O köylerin sakinleri de mübadelede gitmiştir herhalde Firestorm.

Sevgiler

Firestorm
28-12-2010, 03:06
Selam darkofdeath ve Firestorm,

Millileştirmeden kastın nedir? Fabrikaları, işletmeleri devletin yönetmesi midir? Yoksa azınlıkların ibadethanelerine, yetimhanelerine el koyup kışla olarak kullanması mıdır?

Kim kimi ülkeden kovmuş demişsin, biz gayrimüslim azınlıkları kovduk. 6-7 Eylül Olayları nedir biliyor musun mesela? Ya da 1964 (İnönü) Kararnamesi?
İstanbul'da mesela 1950 yılında kaç Rum yaşardı, 1965 yılında kaç Rum yaşardı bak.

Banu Avar hakkında şunu paylaşsam iyi bir fikir verir herhalde:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=banu%20avar%27%C4%B1n%20zaytung%20haber ini%20ger%C3%A7ek%20zannetmesi

:D

Daha ciddi bir şey ararsan şu iki köşe yazısına bakmanı öneririm:

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&Date=22.12.2010&ArticleID=1033540

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1033709&Yazar=AK%DDF%20BEK%DD&Date=23.12.2010&CategoryID=98

O köylerin sakinleri de mübadelede gitmiştir herhalde Firestorm.

Sevgiler

Ufak not ben zaten öyle oldugunu söyledim "Kim kimi mi evden kovmuş mu" darkofdeath'a hitaben söyledim sadece yanlış yazmışım düzeltim en iyisi :)

Astur
28-12-2010, 03:46
Ufak not ben zaten öyle oldugunu söyledim "Kim kimi mi evden kovmuş mu" darkofdeath'a hitaben söyledim sadece yanlış yazmışım düzeltim en iyisi :)

Ben de seni ilk yanlış anlamıştım, sonra düzenledim mesajını. İkinizi de alıntılayıp hitap ettim ama sadece son satırı sana yönelik yazdım. Sorun yok yani. :)

darkofdeath
28-12-2010, 04:08
astur

millileştirme politikasında öncelikle fabrikalar bankalar benim için önceliklidir.ayrıca bu yetimhanenin millileştirilmesini de desteklediğimi belirtirim ama neden?
haberden anladığım kadarıyla 2. dünya savaşı sebebiyle oraya ihtiyaç olmuş..
sonuçta kapınıza tehlike dayandığında sizde kimsenin göz yaşına bakmazsınız.ayrıca haberde belirtildiğine göre oradaki öğrenciler başıboş bırakılmamış başka bir yere nakil edilmiş.

6-7 eylül olaylarını daha önce de duymuştum.bir daha baktım.provakosyon var işin içinde.ama buna karşılık balkanlarda kıbrısta türk milletine yapılanlarda devletin de rolu olduğunu görüyoruz.. hiç biri hoş değil.desteklediğimi söyleyemem.buna kovmak mı dersen birnevi..halkın galeyana getirilmesi.tam manasıyla kovmak değildir ama bu :)

inönünün kararnamesini de öğrenmiş oldum bu arada.bu ise devletçe planlanmış bir iş ama misilleme yapılmak istenmiş.o zaman türklere karşı çok güçlü bir dış dünya vardı..ne yapsaydı yani kovmayıp beslesemiydi.doğru değil ama bazen siyasi olarak haklı buluyorum

türkiyede 500 bini aşkın ermeni kaçağından bahsediyolar.istese bu millet gene bunları ihbar eder ama ne yapıyor.dünyadaki tüm ermeni soykırım iddalarına rağmen bir şey yapmıyorlar.iş aş veriyolarlar.çünkü ermenistanın ekonomisi çok berbat bir durumda.
peki tüm bunlara rağmen karabağda türklere yapılanlar.

öyle bir söylüyosunuz ki .. sanki yabancılar sütten çıkmış ak kaşık biz ise tarih boyunca hep sömürmüşüz hep zulm etmişiz.hep kovalamışız.

banu avarla ilgili verdiğin şu linklere de baktım.tamamen saçmalık ötesi
bazı yazarlar her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösteriyor.ulusalcıları yerden yere vurup işte biz değiştik avrupalaşıyoruz izlenimi vermeye çalışıyorlar.oysa saman altından çok su yürütüldü ..
bazı yazarların parası avrupalı derneklerce veriliyor.bunun gibi bir çok yazar.avrupadan ithal sözleri kullanıp kendilerini yenilikçi gibi lanse ediyolar.hep bir kürt sorunu hep ulusalcılara laflar sataşmalar.oysaki hiç biri nifusun gelir dağılımı .bölüşüm paylaşım sorununu görmek istemiyor.
tayyibi abdulhamite yandakçı basınını da mütareke basınına benzetiyorum ..
günümüzde hiç bir fark yok..

Astur
28-12-2010, 04:59
Sevgili darkofdeath,

Hani diyelim yetimhaneye savaş sırası çok ihtiyaç oldu, 2010 yılına kadar mı oldu? Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri azınlıklara karşı yapılanlara bakarsan bunların tesadüf olmadığını görürsün bence. Neyse...

6-7 Eylül olaylarında provokasyon var elbette, bir devlet organizasyonu olduğu bugün iyi biliniyor. Devlet eli ile pogrom yaptırılmış, büyük bir insanlık suçu.

Başka ülkelerde Türklere şu bu yapıldı diyorsun, doğrudur; ama bu yapılanın doğru olduğu anlamına gelmez. İnsanlığa yakışan bu tarz şeyler Türklere de diğer insanlara da yapıldığında bunu kınamaktır, hatta imkân olduğu ölçüde karşı koymaktır. Başka ülkelerdeki Türklere zulmeden insanlar hedef alınmış da değil, masum vatandaşlar hedef alınmış burada. Nasıl onayladığını anlamakta zorlanıyorum.

Türklere karşı tüm dünyanın komplo kurduğu fikri Türk paranoyasıdır, aslı yoktur. Zaten öyle bir durum olsa dahi 1964'te bu ülkede nesillerdir yaşayan masum insanları sürmenin mazereti değildir. Biraz empati yap, ya hedef sen, ailen falan olsaydı?

Türkiye'de 500 bini aşkın Ermeni vatandaşı yok, rakamı abartmışsın. On binlerce olduğu medyada söyleniyor ama. Ama burada hayır işi yapılmıyor, göçmenler ucuz işçi olarak çalışıyorlar sadece. Ve bu da son yılların olayı. Karabağ dediğin olay 15-20 yıl öncenin olayı, ve bunlardan bağımsız, Sovyetler dağılınca Ermeni ve Azerilerin arasında yaşanan bir sorun.

Yabancılar elbette her alanda masum değil, öyle bir iddiamız yok; sadece diyoruz ki kendi yanlışlarımızla hesaplaşmamız lazım.

Banu Avar konusunda da uzlaşmamız zor gibi, hayat görüşlerimiz çok farklı. Sana sadece inandığın şeylere dinlere baktığın gibi eleştirel bir biçimde bakmanı önerebilirim. Müslümanlar nasıl kendilerini kandırıyorsa Türk milliyetçileri de benzer bir biçimde kendilerini kandırıyorlar bence.

Neyse, daha da uzatmayayım.

Sevgiler

darkofdeath
28-12-2010, 05:15
elbette savaştan sonra iade edilmesi centilmenlik gereğidir ama biliyosun devletimiz bugün söylediğini yarın unutan cinsten.böyle şeyler olacaktır daima.
ben de çok savunmacı bir izlenim verdim.aslen kimsenin canından malından olmasını isteyen biri değilim.
pragmatistliğimin gereği o düşüncelerimi yazdım..
son olarak dünyanın bize komplo kurduğu tezi türk paranoyası olabilir.ama ben buna katılıyorum.zaten yapılanlar edilenler de bunu gösteriyor.bu coğrafyada kim olursa olsun hasta adam olarak kalması için ellerinden geleni yaparlar..
bu konuda çok biriktim ama fazlaca siyaset yapmak istemiyorum..
koyu bir kemalist olmamın verdiği etkiyle konuşuyorum.. o yüzden nesnel bakamıyorum..bunu da saklamaktan çekinmem..
başka bir tartışmada görüşmek üzere :)

Astur
28-12-2010, 05:22
elbette savaştan sonra iade edilmesi centilmenlik gereğidir ama biliyosun devletimiz bugün söylediğini yarın unutan cinsten.böyle şeyler olacaktır daima.
ben de çok savunmacı bir izlenim verdim.aslen kimsenin canından malından olmasını isteyen biri değilim.
pragmatistliğimin gereği o düşüncelerimi yazdım..
son olarak dünyanın bize komplo kurduğu tezi türk paranoyası olabilir.ama ben buna katılıyorum.zaten yapılanlar edilenler de bunu gösteriyor.bu coğrafyada kim olursa olsun hasta adam olarak kalması için ellerinden geleni yaparlar..
bu konuda çok biriktim ama fazlaca siyaset yapmak istemiyorum..
koyu bir kemalist olmamın verdiği etkiyle konuşuyorum.. o yüzden nesnel bakamıyorum..bunu da saklamaktan çekinmem..
başka bir tartışmada görüşmek üzere :)

Bu işler konjonktürel valla darkofdeath, Osmanlı uzunca bir süre bize komplo kurmakla suçlanan Batı devletleri tarafından ayakta tutulmadı mı? Kavalalı'yı durdurmasalar ne olacaktı mesela? :) Daha sonra bir dönem Osmanlı'yı parçalamak ve paylaşmak da istediler, doğru, ama dediğim gibi, bu olaylar konjonktürel.

Neyse, sana kızamıyorum açıkçası, ben de eskiden aynı senin gibi düşünürdüm bu konularda zira.

Başka tartışmalarda görüşmek üzere, sevgiler. :)

axial
28-12-2010, 09:02
Arkadaşlar şu kafatası zihniytini ne zaman bırakacağız, savaşlar olmuş bitmiş geçmişimizde yaşanmış. Kimin haklı kimin haksız olduğunu tarih biliyor. Sizin mantığınıza göre hareket edersek 5 asır önce 3 kıtada osmanlı vardı hepsi bizimdi versinler hepsini geri ama bu mantık yanlış. Çözümsüzlüğe itiyor insanı, bugun ben çıkıp aslında tüm dünya Türklerden türemiştir desem ne diyeceksiniz verin o zaman bütün dünyayı.

vartor
28-12-2010, 17:10
Sevgili axial, tum dunya Turklerden turemis ise, tum dunyada yasayanlar turk olmus olmaz mi? O zaman kimin malini kimden istiyorsun? Biraz mantik lutfen.

darkofdeath
29-12-2010, 02:22
arkadaşlar şunu gözden kaçırıyorsunuz.
siyasetle insani ilişkiler bir değildir.
ben de bir karıncayı incitemem ama ayrılıkçı kürtlerin bu ülekeden kavulmasını isterim
siz duygulara göre değerlendiriyorsunuz bana kalırsa.
ben de duygularıma göre değerlendirdiğimde size yüz de yüz katılıyorum.fakat siyaset en büyük kurt kapanıdır tabir-i caizse
bu sofrada kurtlarla birlikte oturuyorsunuz.sizin koyun gibi davranmanız sadece size zararlı olur.
siyaset en pis meslek gruplarından biri ama ne yapacaksın.hadi ver özerkliğini kürtlerin tanı ermeni soykırımını biter mi bitmez.afrikadaki kabilelere dönene kadar uğraşırlar.bazıları bu düşünceme komplo teorisi diyebilirler ama tarihe bakarsanız örneklerini görürsünüz her zaman güçlü haklıdır.

sizi sömürmek için ellerinden geleni yaparlar.şimdi burda kalkıp insani değerlerden bahsetmek abes.istediğinizi söyleyin.
şu an halinizden memnun musunuz yoksa bir ingiltere bir fransız bir rusya ya da abd gibi olmak mı istiyorsunuz.
onların yaşam standartlarından bahsediyorum yanlış anlaşılmasın..
buna giden yolda özgürlük eşitlik demokrasi insan hakları gibi palavralarla kandırılmak mı istersiniz yoksa belli bir fedakarlığı cüreti göze alıp ülkeni bu kurt kapanından kurtarmak mı.
siyaset pistir.karşındaki her yola başvururken sen aman çıtkırıldım duramazsın..

bakarsan eskiden ben de senin gibiydim :) şimdi ne olcak

axial
29-12-2010, 09:02
Sevgili axial, tum dunya Turklerden turemis ise, tum dunyada yasayanlar turk olmus olmaz mi? O zaman kimin malini kimden istiyorsun? Biraz mantik lutfen.

Sayın vartor;

Elbette öyle birşey yok. Bende saçma bir örnek verdim ama, bu tür tartışmalrın yersiz olduğu kanaatindeyim. Mesela 5 asır evvel 3 kıtada osmanlı vardı. Şimdi ise farklı devletler. Önümüze bakmak lazım. Tarih bilmeyelim demiyorum. Tarihe bakıpta kin beslememeliyiz diyorum.

ahmetsln
29-12-2010, 16:48
Selam AteistSOL.

Öncelikle böyle kategorik yargılara varmanın, tepkisel yaklaşmanın alemi yok. Türkler illa hep haklı, veya hep haksız diye bir kaide yok. Her olayı tek tek ele almak gerekir.

"Yabancıların"(yabancı dediklerin aynı ülkenin başka dinden vatandaşlarıydı aslında, onlardan yabancı diye bahsetmen bile analiz edilmesi gereken bir şey aslında) Müslüman vatandaşlardan daha zengin hâle gelmeleri Kurtuluş Savaşı'nda olan, veya savaşın sebep olduğu bir şey değil. Milyonların öldüğü savaş da Kurtuluş Savaşı değildir, resmi rakamlara göre şehit sayısının on binin altında olduğu bir savaştır o, herhalde Birinci Dünya Savaşı'ndan bahsetmektesin.

Ermeni Soykırımı (iddiaları diyelim resmi olalım) olayı çok geniş bir konu, burada tartışmayalım dilersen. Kıbrıs falan keza, ama kısaca şunu belirteyim, Türkiye 74'te haklı bir müdahaleden sonra haksız hâle düştü, zira darbeyi engelleyip meşru Kıbrıs hükümetini yeniden tesis edeceğine(harekâtın ilk bölümünden sonra bu yapılıp bırakılabilirdi)ikinci bir hamle yapıp adanın yarısını işgal etti, etnik temizliklere sebep oldu, uluslararası hukuku ihlâl etti ve bugün hâlâ kimselerin tanımadığı kukla bir devlet kurdu. Burada haklı değiliz elbette.

Burada tartışılan konu ile yer yer ilişkili olsa da farklı bir konu, Kıbrıs'taki Rumları falan değil, Türkiye'deki Rum azınlığın mallarının iadesini tartışıyoruz.

O zaman Türk'ler demeyelim devlet diyelim. suçu tüm halka bağlamak haksızlık olmaz mı ? Ama devleti seçene ne yazık ki bizim halk. akıllanmayacaklar hiç bir zaman.
dinci partilere oy versinler bakalım daha nereye kadar gidecek.

Astur
29-12-2010, 19:32
sizi sömürmek için ellerinden geleni yaparlar.şimdi burda kalkıp insani değerlerden bahsetmek abes.istediğinizi söyleyin.
şu an halinizden memnun musunuz yoksa bir ingiltere bir fransız bir rusya ya da abd gibi olmak mı istiyorsunuz.
onların yaşam standartlarından bahsediyorum yanlış anlaşılmasın..
buna giden yolda özgürlük eşitlik demokrasi insan hakları gibi palavralarla kandırılmak mı istersiniz

Aklı başında birinin ülkesinin Rusya gibi olmasını isteyeceğini sanmıyorum. Fransa, İngiltere gibi ülkeleri de yaşanılası yerler yapan sadece zenginlikleri değil, insan hak ve özgürlüklerini koruyan hukuki ve siyasi sistemlerdir, kültürdür. Yoksa Katar'ın, Kuveyt'in falan da kişi başına düşen geliri yüksek, ama onla olmuyor işle. Özgürlükle refah da yaygın olarak doğru orantılıdır.(petrol falan çıkmadığında en azından)

O zaman Türk'ler demeyelim devlet diyelim. suçu tüm halka bağlamak haksızlık olmaz mı ? Ama devleti seçene ne yazık ki bizim halk. akıllanmayacaklar hiç bir zaman.
dinci partilere oy versinler bakalım daha nereye kadar gidecek.

Tüm Türkleri suçlayan herhangi bir şey yazdığımı düşünmüyorum.

Bu arada bu başlıkta bahsettiğimiz insan hakkı ihlâlleri falan hep dinci hükümetler döneminde olan şeyler değil. İnönü Kararnamesi diyoruz ya mesela, İnönü de mi dinci?

Birkaç ay önce bir Ermeni hastanesine yolum düştü, Erdoğan'ın kocaman resmi vardı girişte, altında da çiçekler; İslamcılar Hristiyan azınlıkların haklarını daha iyi savunabiliyor yani bazen. :)

darkofdeath
30-12-2010, 01:03
astur sana katılıyorum. fakat bir şeyi gözden kaçıyorsun arkadaş
yugoslavya örneğini iyi incelemek lazım..özgürlük demokrasi deyip bir şeylerin altı oyulacaksa içine edeyim öle demokrasinin .. elbetteki ülkendeki insanları özgürlükle yaşam standartlarınla donatacaksın. adamın 12 saati çalışmakla 2 saati yolda geçmekle 8 saat uyumakla 1 saat ıvır zıvırla geçiyorsa bu adam 1 saatte ne yapacak.hangi kültür düzeyini yakalayabilecek.kuru kuruya demokrasi dersi verilmez.
demokrasi deyip insan hakları deyip insanları birbirine düşüreceksen.kaynaklarını sömüreceksen.liberalizm deyip işlerine karışmayacaksan.bu ülke daha demokratik olmaz.
aksine daha aç sefil olur.ben sanki bilmiyorum cumhuriyetin nasıl ortaya çıktığını.
öyle bir söylemişsin ki ben hak ve özgürlük düşmanıyım..
fakat arkadaş biri benim yaşam alanıma göz dikmişse. kendimi koruma refleksini göstermem kadar daha doğal bişey olamaz..

Astur
30-12-2010, 12:58
Demokrasi, insan hakları yoktu da ne oldu? Ülkemizde onlarca sene iç savaş yaşanmadı mı? Sanki sorunlar demokrasinin, insan haklarının fazlalığından çıkıyor.

darkofdeath
31-12-2010, 02:43
sorunlar demokrasiyi insan haklarını kötüye kullanmaktan çıkıyor arkadaş!

Astur
02-01-2011, 22:40
sorunlar demokrasiyi insan haklarını kötüye kullanmaktan çıkıyor arkadaş!

Ne gibi sorunlar bundan kaynaklanıyor sence?

darkofdeath
03-01-2011, 01:50
Ne gibi sorunlar bundan kaynaklanıyor sence?

çıkarlar .. birinin diğerini sömürme politikası.. aç gözlülük.. vs
bunları gözardı ederek sunulan demokrasiyi savunmak en büyük yanılgıdır.
ben de ülkemin özgürlükler konusunda saygın bir yerde olmasını istiyorum.
fakat tüm olasılıkları hesaba katmadan yapılan bir hareket yarardan çok zarar doğurur.
uzlaşamadığımız nokta bu sanırım. yeri geldiğinde faşist yeri geldiğinde kominist gibi davranmak siyasi açıdan büyük avantaj sağlar..
kusursuz düzen yoktur.. nesnel bir bakış açısı yanılgı yaratır..amaç insanları mutlu etmek ve yüceltmekse biraz pragmatist olmak gerek..

Astur
03-01-2011, 02:02
Bence ilkelere göre davranmak, tutarlı olmak daha doğru olur; insanlar da güven içinde, müreffeh yaşamlara ancak böyle kavuşabilirler. 5 yıl sonra canım, malım, mülküm tehlikede olacaksa ben nasıl huzurlu, üretken falan olayım?

darkofdeath
03-01-2011, 02:14
haklısın o yönden ..hak ve özgürlük sağlarken garanti de etmek gerek..
malum ülkemizde her başa gelenin ayrı bir politikası oluyor..hala kurtulamadık bu saltanat felsefesinden