Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-12-2010, 22:33
darkofdeath darkofdeath isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Rumlar Gene Atakta

Büyükada daki yetimhanenin tapusunun rumlara verilmesinin ardından bu kezde Heybeliada daki Deniz Askeri Lisesi olarak kullanılan binayı istemeye hazırlanıyorlar

http://www.demokraturla.com/gazete/gazete4.jpg
Alt 27-12-2010, 22:59
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Atakta dediğiniz insanlar bu ülkenin ezilen, ülkesinden kovulan, malına mülküne el konulan azınlıklarından birinin mensuplarıdır. Tapusu verildi dediğiniz binanın adı da zaten Büyükada Rum Yetimhanesi; iyi ki AB var da bu konularda bastırıyor, yanlışlarımızdan bazıları yavaş yavaş da olsa düzeliyor.

Gazetenin adının "Demokrat Urla" olması da ironik biraz. Köşe yazarı Banu Avar mesela, bir numaralı ulusalcı komplo teorisyeni.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 27-12-2010, 23:53
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biz T.C olarak hep suçluyuz dostum ya. Hani büyük dost amerika bile destekliyor ermenileri bize laf düşmez. Zaten o diyorsa kesin doğrudur.

uunutmayalım kurtuluş savaşında yabancıların nasıl zengin, savaşanların nasıl fakir kaldığını.Düzen bu işte.Sen git milyonlarca insanını ver savaşta, birileri oradan pay kapsın. Yok hadi ölen ermeniler var anlıyoruz ama orada ölen hiç türkte mi yok arkadaş? neden tek tarafla bakıyorsunuz. ve neden her zaman türkler suçlu? hani artık bıktık ya. nereye baksa bir olay altında türkler var bir bakıyorsun abd onun destekçisi. kıbrısta ta enosis olaylarını biz yaptık zaten. kendimizi öldürdük.katlettik.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 28-12-2010, 00:38
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Türkiye ,alışılmış politikalarıyla devam ederse çok şey kaybeder.
Rumlar yanlış bir şey mi yaptılar? Kendilerine ait bir yapıyı tekrar geri aldılar.

Hatırlatmak için biraz daha açayım.

Bu bina otel olarak inşa edildi fakat devletten izin alınamadığı için kullanım dışı kaldı.Ardından bir Rum aile tarafından satın alındı ve bu şekilde Rum patrikliğine bağlandı.

Patriklik bu inşayı yetimhane olarak kullandı.1960larda yangın tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.Sanırım 1964tü ,Yargıtay binayı kapatarak kaderine terk etti.

12 yıldır süren bir davanın sonucunda Rumlar kendilerine ait bu yapıyı tekrar geri aldılar. Şimdi tapu sahibinde

saygılarımla
Alt 28-12-2010, 00:48
Kıdemli Üye

AteistSOL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz T.C olarak hep suçluyuz dostum ya. Hani büyük dost amerika bile destekliyor ermenileri bize laf düşmez. Zaten o diyorsa kesin doğrudur.

uunutmayalım kurtuluş savaşında yabancıların nasıl zengin, savaşanların nasıl fakir kaldığını.Düzen bu işte.Sen git milyonlarca insanını ver savaşta, birileri oradan pay kapsın. Yok hadi ölen ermeniler var anlıyoruz ama orada ölen hiç türkte mi yok arkadaş? neden tek tarafla bakıyorsunuz. ve neden her zaman türkler suçlu? hani artık bıktık ya. nereye baksa bir olay altında türkler var bir bakıyorsun abd onun destekçisi. kıbrısta ta enosis olaylarını biz yaptık zaten. kendimizi öldürdük.katlettik.
Selam AteistSOL.

Öncelikle böyle kategorik yargılara varmanın, tepkisel yaklaşmanın alemi yok. Türkler illa hep haklı, veya hep haksız diye bir kaide yok. Her olayı tek tek ele almak gerekir.

"Yabancıların"(yabancı dediklerin aynı ülkenin başka dinden vatandaşlarıydı aslında, onlardan yabancı diye bahsetmen bile analiz edilmesi gereken bir şey aslında) Müslüman vatandaşlardan daha zengin hâle gelmeleri Kurtuluş Savaşı'nda olan, veya savaşın sebep olduğu bir şey değil. Milyonların öldüğü savaş da Kurtuluş Savaşı değildir, resmi rakamlara göre şehit sayısının on binin altında olduğu bir savaştır o, herhalde Birinci Dünya Savaşı'ndan bahsetmektesin.

Ermeni Soykırımı (iddiaları diyelim resmi olalım) olayı çok geniş bir konu, burada tartışmayalım dilersen. Kıbrıs falan keza, ama kısaca şunu belirteyim, Türkiye 74'te haklı bir müdahaleden sonra haksız hâle düştü, zira darbeyi engelleyip meşru Kıbrıs hükümetini yeniden tesis edeceğine(harekâtın ilk bölümünden sonra bu yapılıp bırakılabilirdi)ikinci bir hamle yapıp adanın yarısını işgal etti, etnik temizliklere sebep oldu, uluslararası hukuku ihlâl etti ve bugün hâlâ kimselerin tanımadığı kukla bir devlet kurdu. Burada haklı değiliz elbette.

Burada tartışılan konu ile yer yer ilişkili olsa da farklı bir konu, Kıbrıs'taki Rumları falan değil, Türkiye'deki Rum azınlığın mallarının iadesini tartışıyoruz.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
Alt 28-12-2010, 02:31
darkofdeath darkofdeath isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atakta dediğiniz insanlar bu ülkenin ezilen, ülkesinden kovulan, malına mülküne el konulan azınlıklarından birinin mensuplarıdır. Tapusu verildi dediğiniz binanın adı da zaten Büyükada Rum Yetimhanesi; iyi ki AB var da bu konularda bastırıyor, yanlışlarımızdan bazıları yavaş yavaş da olsa düzeliyor.

Gazetenin adının "Demokrat Urla" olması da ironik biraz. Köşe yazarı Banu Avar mesela, bir numaralı ulusalcı komplo teorisyeni.
buna katılmıyorum..elbette bir hakları varsa alacaklardır.ben işin o tarafında değilim.millileştirme politikalarını doğru buluyorum.kim kimi ülkeden kovmuş .. ayrıca karşı tarafta bizimde haklarımız var.kıbrısta ve yunanistanda malesef millet olarak belli bir demokrat düzeye gelememişliğimiz bu tür tek taraflı davaların oluşmasına neden oluyor.

ayrıca banu avarın yazılarını takib ederim..komplo teorisyeni değil.10larca ülkeyi gezmiş birisi olarak deneyimlerine güvenirim ayrıca hiç bir yazısında yanlışını görmedim.sen gördüysen paylaş
Alt 28-12-2010, 02:52
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

darkofdeath´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
buna katılmıyorum..elbette bir hakları varsa alacaklardır.ben işin o tarafında değilim.millileştirme politikalarını doğru buluyorum.kim kimi ülkeden kovmuş .. ayrıca karşı tarafta bizimde haklarımız var.kıbrısta ve yunanistanda malesef millet olarak belli bir demokrat düzeye gelememişliğimiz bu tür tek taraflı davaların oluşmasına neden oluyor.

ayrıca banu avarın yazılarını takib ederim..komplo teorisyeni değil.10larca ülkeyi gezmiş birisi olarak deneyimlerine güvenirim ayrıca hiç bir yazısında yanlışını görmedim.sen gördüysen paylaş

Kim kimi ülkeden kovmuş bi bakalım egedeki köyleri ve tarihlerini araştır bir çok köy vardır eskiden rum köyü diye bilinmesine ragmen içinde rum olmayan...

Konu Firestorm tarafından (28-12-2010 Saat 03:07 ) değiştirilmiştir. Sebep: Böylesi daha güzel oldu
Alt 28-12-2010, 03:02
Kıdemli Üye

darkofdeath´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kim kimi mi evden kovmuş mu egedeki köyleri ve tarihlerini araştır bir çok köy vardır eskiden rum köyü diye bilinmesine ragmen içinde rum olmayan...
Selam darkofdeath ve Firestorm,

Millileştirmeden kastın nedir? Fabrikaları, işletmeleri devletin yönetmesi midir? Yoksa azınlıkların ibadethanelerine, yetimhanelerine el koyup kışla olarak kullanması mıdır?

Kim kimi ülkeden kovmuş demişsin, biz gayrimüslim azınlıkları kovduk. 6-7 Eylül Olayları nedir biliyor musun mesela? Ya da 1964 (İnönü) Kararnamesi?
İstanbul'da mesela 1950 yılında kaç Rum yaşardı, 1965 yılında kaç Rum yaşardı bak.

Banu Avar hakkında şunu paylaşsam iyi bir fikir verir herhalde:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t...k%20zannetmesi

Daha ciddi bir şey ararsan şu iki köşe yazısına bakmanı öneririm:

http://www.radikal.com.tr/Default.as...icleID=1033540

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=98

O köylerin sakinleri de mübadelede gitmiştir herhalde Firestorm.

Sevgiler

Alt 28-12-2010, 03:06
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam darkofdeath ve Firestorm,

Millileştirmeden kastın nedir? Fabrikaları, işletmeleri devletin yönetmesi midir? Yoksa azınlıkların ibadethanelerine, yetimhanelerine el koyup kışla olarak kullanması mıdır?

Kim kimi ülkeden kovmuş demişsin, biz gayrimüslim azınlıkları kovduk. 6-7 Eylül Olayları nedir biliyor musun mesela? Ya da 1964 (İnönü) Kararnamesi?
İstanbul'da mesela 1950 yılında kaç Rum yaşardı, 1965 yılında kaç Rum yaşardı bak.

Banu Avar hakkında şunu paylaşsam iyi bir fikir verir herhalde:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t...k%20zannetmesi

Daha ciddi bir şey ararsan şu iki köşe yazısına bakmanı öneririm:

http://www.radikal.com.tr/Default.as...icleID=1033540

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=98

O köylerin sakinleri de mübadelede gitmiştir herhalde Firestorm.

Sevgiler

Ufak not ben zaten öyle oldugunu söyledim "Kim kimi mi evden kovmuş mu" darkofdeath'a hitaben söyledim sadece yanlış yazmışım düzeltim en iyisi
Alt 28-12-2010, 03:46
Kıdemli Üye

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ufak not ben zaten öyle oldugunu söyledim "Kim kimi mi evden kovmuş mu" darkofdeath'a hitaben söyledim sadece yanlış yazmışım düzeltim en iyisi
Ben de seni ilk yanlış anlamıştım, sonra düzenledim mesajını. İkinizi de alıntılayıp hitap ettim ama sadece son satırı sana yönelik yazdım. Sorun yok yani.

Önerilen Siteler