PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslüman Allame'nin başından geçen islam kaynaklı ilginç olaylar (dünyadakiler)

allame
07-03-2011, 12:17
Bu bölümde başımdan geçen ilginç olayları aktarmaya çalışacağım. aklıma geldikçe yazarım, bunların ne şekilde çürütüleceği, çürütülüp çürütülemeyeceği ya da ispatının gerekip gerekmediği, ne şekilde gerekeceği gibi konuları olay bazında ve anlatılmasının ardından itirazı yapılabilir. böylece ben de her farklı konuda başımdan geçen enteresan bir olayı anlatma derdinden kurtulmuş olurum.

allame
07-03-2011, 12:24
Bundan 10 yıl kadar önce islami bir serverda chat yapıyordum.

O zamanlar ehli sünnete uyma konusunda bu kadar hassas değildim ve extrem görüşlerimi çekinmeden paylaşıyordum. -şimdiki kadar seçici değildim yani.-

3 kişiyle takıştım. bunlar kendilerini "ehli sünnet olarak tanımlayan kişilerdi".
ben o zamanlar daha ziyade camilerde ve abdesthanelerde, kısaca ibadethanelerde her ne amaçla olursa olsun para toplanmasına itirazlarımı ve bunu yapanların müslüman olamayacakları ve dinlerini sattıkları doğrultusunda gayet radikal fikirler öne sürdüm.

3 kişiyle doğrudan tehtitlerle resleştik.

aradan belli bir zaman geçti, bir hafta filan. ben gene aynı yerde chat yapıyorum. özel mesaj geldi: "yerini tespit ettik, bu akşam sana misafirliğe geliyoruz.".

ben tabi olayı ve gelme amaçlarını anladım, yapacak bir şey yoktu.

akşam eve dönüşte aşırı derecede sis vardı ve evin yolunu zor buldum. kendi sokağımda, bırakın adres tabelası, kendi ayağımı bile zor göreceğim kadar yoğun sis vardı.

ertesi gün aynı şahıs: "dün bir aksilik oldu, bu akşam bekle bizi".

tabi ben önceki günün rahatlığındayım: "beklerim" dedim. :)

o gün de yine yoğun sis vardı.

bir sonraki gün aramızda chatte bir konuşma geçmedi ama yoğun sis vardı ve ben sebebini tahmin ettim gene.

bir hafta adamlardan ses soluk çıkmadı, tam bir hafta sonra akşam yine yoğun sis vardı ve göz gözü görmüyordu. ben şöyle yorumladım:" bizim keklikler gene gezinmeye çıktı herhalde". :) :)

allame
07-03-2011, 12:48
hüseyin üzmez olayı.

o zamanlar vakit gazetesi okurdum. o gün de yine okurken hüseyin üzmez'in yazısını gördüm. o günlerde popüler biriydi. yazısında şöyle bir şeyler vardı: "ben dünya için faydalı şeyler yapmak istiyorum, Allahın bana yardım edeceğini ve tüm insanların sevgisini kazanacağımı düşünüyorum..." gibi bir şeyler karalamıştı.

yazı ilgimi çekti. kendisine iletilmek üzere bir mail kaleme aldım; ve şunu dedim: "dünyayı kurtaracak bir şeyler yapmayı istiyorsan bu mail işini görecektir". dedim gönderdim. buna göre de niyet ettim, ama olmadı.

bir kaç gün sonra kendisini televizyonda gördüğümde şunu düşündüm: işte aldığı mailin karşılığını veren , ne istediğini bilen ve bu uğurda savaşan birisi.
açıklamalarını takip ettim: "ben Allah için iyi şeyler yapmaya çalışan biriyim ama ara sıra bazı sapıklardan mail almaktayım". dediğinde, dünyam başıma yıkıldı. biz ona ne dua ediyoruz, o bize nasıl buğzediyor. manen anında rest tabiyki. :)

aradan bir hafta geçmedi, bir kız çıktı televizyonlara: "bu amca bana sapıklı yapıyor" diye hüseyin üzmez'i işaret etti". şimdi düşünün adam gelmiş 70'e, bu zamana kadar böyle bir olay yokken ya da var olup gizli tutulurken birden bire ortaya çıktı. ben o zaman "ilahi adalet" dediğimiz şeyi bir kez daha yaşamış oldum. bunun rahatlığı içinde cezasını çekmesini bekledim.

cezaevine girdi. itirazlar filan temyizler derken, yakın zamanda mahkeme yeniden düzenlenecekti. bu sefer kendisine hapishanede iletilmek üzere bir tanıdığına mail attım. dedimki: "özür dilesin, onu ordan çıkartırız".

dilemedi, çıkamadı.

karar metni aslında her şeyi özetliyor ama, olayı yanlış kişilere mal etmiş.

Bursa'da, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme salonunda esas hakkındaki savunmasında davanın komplo olduğunu ve ertelenmesini isteyen Üzmez, karar sonrası şaşkınlık yaşayarak açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. Tutuksuz sanık L.Ç.'nin de tüm suçlardan beraatine karar verildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "küçük yaştaki kızın beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar" suçundan 30 yıl ağır hapis cezası talebiyle tutuklu olarak yargılanan yazar Hüseyin Üzmez ile cinsel istismara yardımcı olduğu iddia edilen tutuksuz sanık L.Ç., bugün 9'uncu ve son kez hakim karşısına çıktı. Sabah saatlerinde görülmesi beklenen dava, öğleden sonra 14.00'e ertelendi. Duruşmanın başlamasının ardından esas hakkındaki savunmasını yapan Yazar Hüseyin Üzmez, "Yalan benim şiarım değil.

Bu davanın bazı değişti. Cinsel istismar suçu olmaktan çıktı. Bu dava bir komplodur. Bana Barış Manço Kültür Merkezi'nde görüştüğüm iki kişi gelerek kendilerinin Ahmet Emin Yalman'ın intikamını almak istediklerini ve benim cezaevine gireceğimi söylediler. Doğru söylüyorum, ben Müslüman biriyim. Mahkemeden de olumlu hava alıyorum. Daha önceki mahkemedeki bağırmamdan dolayı üzgünüm. B.Ç.'nin ailesi namuslu bir ailedir. Bu olaylar sonrası kız ağlamış ve, 'O benim dedem' demiş. Bunun üzerine babası ve annesi...

allame
07-03-2011, 13:05
Askerliği astek yaptım. bundan, 10 sene kadar önce. hazır kıta nöbetinde askerleri topladım ve dini bir sohbette bulundum.
ben sohbetlerimde dinin güzelliğini de anlatırım, dindarların yanlışlarını da anlatırım, çekinmeden doğruları konuşurum. Yine o sohbette, bir asker söylediklerime katılmadığını söyledi ve "komutanım bunları şeyhime sormak istiyorum" dedi. dedim "git sor , kime sorarsan sor".

askerin bu tavrı tuhafıma gitmişti ama yapacak bir şey yoktu, çünkü o köydekiler şeyhlerinin sözünden çıkmıyordu ve çocuk da duyduğu farklı bilgiyi şeyhine danışmak istiyordu.

sonraki hafta nöbette aynı asker yine vardı ve sohbette araya girdi: "komutanım anlattıklarını şeyhe sordum, şeyh iyi şeyler söylemedi". -sen şeyhine de ki o ölecek-.

artık o ifademde ne buğzetme var ne tehtit var hiç bir şey yok; doğrudan olacak bir şeyi aynen aktardım: rest yani. :)

"iletirim" dedi. sonraki hafta çocuğu görmedim.

bir hafta sonra mıydı, yoksa iki hafta sonra mıydı, çocuğu gördüm.

komutanım memleket iznine gittim, gittiğimin birinci günü bizim şeyh vefat etmişti..

"başın saolsun" dedim. ne deseydim. :)

naper
07-03-2011, 14:16
Sen peygamber olmayasın, allame?

Estiva
07-03-2011, 14:27
Daha önce de yine sizin bir konunuz da paylaşılmıştı ama insanlarla dalga geçmekten nefret ettiğim için tekrar paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüt ettim. Ama dayanamadım.

http://www.youtube.com/watch?v=0njYnBWzlok

Hüseyin Üzmez'le ilgili de birşeyler eklemek isterim. Bahsettiğiniz olay doğrudur ya da yalandır bilemem. Ancak aşağıdaki video ile ilgili ne tür bir hikmet var sizce?

http://www.youtube.com/watch?v=aOQy7vCGJbg

allame
07-03-2011, 14:30
Sen peygamber olmayasın, allame?

sayın naper;

saçmalama be.

allame
07-03-2011, 14:33
Daha önce de yine sizin bir konunuz da paylaşılmıştı ama insanlarla dalga geçmekten nefret ettiğim için tekrar paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüt ettim. Ama dayanamadım.

sayın web,
hem dalga geçmekten hoşlanmıyorum diyorsun, hem dalga geçtiğini itiraf ediyorsun.

o halde ya beyninizdeki hoşlanma merkezi ile, karar verme merkeziniz arasında bir kopukluk oluşuyor; ya da öyle karar vermediğiniz halde beyninizin verdiği karara elleriniz farklı tepki veriyor.

her iki durumda da ya zihninizin kendi içinde ya da zihniniz ile bedeniniz arasında bir kopukluk olduğu izlemini doğuyor.

Estiva
07-03-2011, 14:35
sayın web,
hem dalga geçmekten hoşlanmıyorum diyorsun, hem dalga geçtiğini itiraf ediyorsun.

o halde ya beyninizdeki hoşlanma merkezi ile, karar verme merkeziniz arasında bir kopukluk oluşuyor; ya da öyle karar vermediğiniz halde beyninizin verdiği karara elleriniz farklı tepki veriyor.

her iki durumda da ya zihninizin kendi içinde ya da zihniniz ile bedeniniz arasında bir kopukluk olduğu izlemini doğuyor.

Normalde sevmem. Ama sizin yazdıklarınızdan sonra kendime engel olamadım. Yazdıklarınız zihnimle bedenim arasında geçici bir kısa devre yaptı. O arada videoyu paylaşmış bulundum.

allame
07-03-2011, 14:42
sayın web; tekrar kısa devre olması durumunda lütfen kısa süreliğine şalteri kapatınız :) :)

_melek_
07-03-2011, 14:46
Alleme ya psikolejiniz bozuk yada arkadaşların dile getirdiği gibi bilerek yapıyorsunuz.

Siz benim dinimce Müslüman felan değilsiniz.En baş münafıksınız.

Ne güzel.Bu forum sayesinde ateist deist münafık her türden insanı tanıma fırsatı buluyorum.

Bırakın ateistleri siz dini bütün insanı dinden soğutma yeteneğine sahipsiniz.Neymiş askerlere dini anlatıyormuş,sonra anlattıklarını kabul etmeyen şeyhe öleceksin demiş bir haftaya kalmadan ölmüş.

Siz kendinizi ne saıyorsunuz.İleride mehdilik iddiasındada bulunursanız hiç şaşırmam.

Ya git Allah aşkına git başka yerde anlat zırvalıklarını.

Estiva
07-03-2011, 14:47
sayın web; tekrar kısa devre olması durumunda lütfen kısa süreliğine şalteri kapatınız :) :)

Başka zamanlarda önerinizi dinlerim. Ancak bu konuda iyi ki kapatmamışım şalteri. Tekrar izleyince görüyorum ki videolar cuk oturmuş :)

Kırıldıysanız keseyim? Bu arada 2. video için birşey demediniz?

allame
07-03-2011, 14:56
Alleme ya psikolejiniz bozuk yada arkadaşların dile getirdiği gibi bilerek yapıyorsunuz.

Siz benim dinimce Müslüman felan değilsiniz.En baş münafıksınız.

Ne güzel.Bu forum sayesinde ateist deist münafık her türden insanı tanıma fırsatı buluyorum.

Bırakın ateistleri siz dini bütün insanı dinden soğutma yeteneğine sahipsiniz.Neymiş askerlere dini anlatıyormuş,sonra anlattıklarını kabul etmeyen şeyhe öleceksin demiş bir haftaya kalmadan ölmüş.

Siz kendinizi ne saıyorsunuz.İleride mehdilik iddiasındada bulunursanız hiç şaşırmam.

Ya git Allah aşkına git başka yerde anlat zırvalıklarını.

sayın melek;
burası özgür bir forum, lütfen ifade özgürlüğümü kısıtlamaya kalkmayın, bu zulümdür. Allah da zalimleri sevmezz. :)

eğer bu anlattıklarıma siz islam içinde yer bulamıyorsanız ve sizin gözünüzde ben baş münafık olarak görünüyorsam, bence sorun sizdedir. sizin dini inancınız kartondandır. benim inandığım şekilde inanırsan benim yaşadığım gibi yaşardın. ve sen de kendini allame varsayabilirdin. varsaymanı istemiyorum ve ne yaptığın yapacağın dabeni ilgilendirmiyor açık söyliyim.. :):) benim kendime has bir yaşantım var, anlattıklarım harfiyen doğrudur, daha bunlar hiç bir şey. sizin inanışınız gibi kartondan bir inanca da sahip değilim. bunu da bilin.

Psiko
07-03-2011, 15:02
Yine o sohbette, bir asker söylediklerime katılmadığını söyledi ve "komutanım bunları şeyhime sormak istiyorum" dedi. dedim "git sor , kime sorarsan sor".

askerin bu tavrı tuhafıma gitmişti ama yapacak bir şey yoktu, çünkü o köydekiler şeyhlerinin sözünden çıkmıyordu ve çocuk da duyduğu farklı bilgiyi şeyhine danışmak istiyordu.

sonraki hafta nöbette aynı asker yine vardı ve sohbette araya girdi: "komutanım anlattıklarını şeyhe sordum, şeyh iyi şeyler söylemedi". -sen şeyhine de ki o ölecek-.

artık o ifademde ne buğzetme var ne tehtit var hiç bir şey yok; doğrudan olacak bir şeyi aynen aktardım: rest yani. :)

"iletirim" dedi. sonraki hafta çocuğu görmedim.

bir hafta sonra mıydı, yoksa iki hafta sonra mıydı, çocuğu gördüm.

komutanım memleket iznine gittim, gittiğimin birinci günü bizim şeyh vefat etmişti..

"başın saolsun" dedim. ne deseydim. :)

Sevgili allame ;

Bu asker,
senin anlattıklarını şeyhine cep telefonu ile mi sormuş ?
Eğer öyle ise,
öldüğünü neden memlekete izine gittiğinde öğrenmiş ?
Artı,
çocuğu ya bir ya da iki hafta sonra gördüğünü ifade ediyorsun.
Bu çocuk hangi izne çıktı aylık olan mı 10 günlük olan mı
yoksa kafa izni mi ?

_melek_
07-03-2011, 15:04
sayın melek;
burası özgür bir forum, lütfen ifade özgürlüğümü kısıtlamaya kalkmayın, bu zulümdür. Allah da zalimleri sevmezz. :)

eğer bu anlattıklarıma siz islam içinde yer bulamıyorsanız ve sizin gözünüzde ben baş münafık olarak görünüyorsam, bence sorun sizdedir. sizin dini inancınız kartondandır. benim inandığım şekilde inanırsan benim yaşadığım gibi yaşardın. doğru ya, o zaman bana değil sana allame derlerdi. :):)

Bak arkadaşım sen neyi anlatmaya çalışıyorsun,Şeyh benim dediğimi kabul etmedi ve ölecek dedim öldü.

Ya ne bu Allah aşkına İslamın 5 şartını kabul etmese dahi yine sen ölecek dediğin için ölmez.Eceli gelmiş ölmüş demiyorsun da ben dedimde öldü diyorsun.Dine mal ederek, dinine çok büyük zarar veriyorsun.Bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yapıyorsun bilemiyorum ama bu kadarına da sessiz kalamadım.

allame
07-03-2011, 15:05
Sevgili allame ;

Bu asker,
senin anlattıklarını şeyhine cep telefonu ile mi sormuş ?
Eğer öyle ise,
öldüğünü neden memlekete izine gittiğinde öğrenmiş ?
Artı,
çocuğu ya bir ya da iki hafta sonra gördüğünü ifade ediyorsun.
Bu çocuk hangi izne çıktı aylık olan mı 10 günlük olan mı
yoksa kafa izni mi ?

sayın psiko;
ilk konuştuğumuzda evet cep telefonu ile sormuş. çocuk bir hafta filan kayboldu. kadroydu. ne izni bilmiyorum da, bir hafta yoktu. geri geldiğinde şeyhine öleceğini söyledin mi; diye sorunca zaten öldüğünü öyle öğrendim;çocuk köye vardığında ölmüş. aynı gün. ve çocuk da ilk karşılaşmasında söyleyecekmiş. yani ilk soruyu telden sordu ama, herhalde mtelden şeyhine öleceğini söylemeye çekindi mi artık, yüz yüze söylerim demiş ama nasip olmamış.ben aslında şeyhi ne tepki verecek onu merak etmiştim. :)

Psiko
07-03-2011, 15:08
Sevgili allame ;

:)

Allah müstehakkını versin emi :) :) :)
Ha gargara yaptım ha (Kahkaham oradan da duyuldu mu ? )

allame
07-03-2011, 15:09
Bak arkadaşım sen neyi anlatmaya çalışıyorsun,Şeyh benim dediğimi kabul etmedi ve ölecek dedim öldü.

Ya ne bu Allah aşkına İslamın 5 şartını kabul etmese dahi yine sen ölecek dediğin için ölmez.Eceli gelmiş ölmüş demiyorsun da ben dedimde öldü diyorsun.Dine mal ederek, dinine çok büyük zarar veriyorsun.Bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yapıyorsun bilemiyorum ama bu kadarına da sessiz kalamadım.

sen gene de sessiz kal.

islam mantığına uygunsa, amaca yönelikse ve eğer kıpırdanmaya vesile olması maksadı taşıyorsa, niyete göre karar verirp sessiz kalmanız bence daha uygun düşerdi. kaldı ki zaten doğru. ayrıca münafık tabiriniz size geri dönecektir bunu unutmayın. kalbimi söküp içine bakmıyorsun. baksan da "saf inanç" görürsün. inanç da demiyorum ben, daha ötesi.

allame
07-03-2011, 15:10
Sevgili allame ;

Allah müstehakkını versin emi :) :) :)
Ha gargara yaptım ha (Kahkaham oradan da duyuldu mu ? )

hee. geliyo kahkahan :)

Psiko
07-03-2011, 15:13
EyvAllah.

"Ey iman edenler!" seslenişine muhatap olduğunu iddia eden şahsım,melek ve benzerleri gibi olan İlahi allame
Başka sorum da yorum da yok :) :) :)

allame
07-03-2011, 15:16
sayın psiko;

takvanın okları isminde bir olay vardır, anlatılır. nette bulamadım. bulup paylaşırsanız konuyu herkes daha iyi anlaycaktır.

aslında konu günümüz bilimiyle açıklanamıyor ama, kendi bilimi var. eskiden bunlar medreselerde okutulurdu, ancak medreseler tarih olduğu için bu bilgiler dağınık şekilde o zamandan kalan insanların bizim gibi torunlarında hala yaşatılıyor. tabi dağınık olarak.

eğer günümüz müslümanları okumuyorsa, araştırmıyorsa, kartından bir hayat sürüyorsa bu benim hatam değil.

Kalpten kalbe bir yol vardır ve görünmez. Bu şaka değil ama çoğusu bunu şarkı sanıyor. :):)

_melek_
07-03-2011, 15:18
sen gene de sessiz kal.

islam mantığına uygunsa, amaca yönelikse ve eğer kıpırdanmaya vesile olması maksadı taşıyorsa, niyete göre karar verirp sessiz kalmanız bence daha uygun düşerdi. kaldı ki zaten doğru. ayrıca münafık tabiriniz size geri dönecektir bunu unutmayın. kalbimi söküp içine bakmıyorsun. baksan da "saf inanç" görürsün. inanç da demiyorum ben, daha ötesi.

Ciddiyim şaka gibisiniz.Size münafık dedim çünkü geleceği bildiğinizi iddia edyorsunuz.Genelde tüm iletilerinizi okuyorum,akla mantığa dine uygun bir tane yok maalesef.Kalbinizi açıp bakmadım ama yeterince içinizi dışınıza döküyorsunuz zaten.Müslüman basiretli olur.Halen diyorum ki siz mü-na-fık-sınız.

Ayrıca siz bütün bunları kıpırdanmaya vesile olmak amacıyla mı anlatıyorsunuz?Karşınızdakiler ateistler dikkatinizi çekerim.Gerçi benim dahi bu anlattıklarınıza inanmamı beklemeyin.Ancak sizin gibiler nefret ettirirler.

allame
07-03-2011, 15:19
Ciddiyim şaka gibisiniz.Size münafık dedim çünkü geleceği bildiğinizi iddia edyorsunuz.Genelde tüm iletilerinizi okuyorum,akla mantığa dine uygun bir tane yok maalesef.Kalbinizi açıp bakmadım ama yeterince içinizi dışınıza döküyorsunuz zaten.Müslüman basiretli olur.Halen diyorum ki siz mü-na-fık-sınız.

Ayrıca siz bütün bunları kıpırdanmaya vesile olmak amacıyla mı anlatıyorsunuz?Karşınızdakiler ateistler dikkatinizi çekerim.Gerçi benim dahi bu anlattıklarınıza inanmamı beklemeyin.Ancak sizin gibiler nefret ettirirler.
sayın melek;

benim geçmişim ve tarih çöplüğü sizin gibi asılsız iftira atanların batışını yazmaktadır.

allame
07-03-2011, 15:21
ayrıca ateist de olsa insan her yerde insandır. kıpırdanacak tabiyki. seçme şansı varmı. allame konuşuyor herhalde. sana hitap etseydim bu forumda yazmazdım zaten. ve böyle de yazmazdım. akıllı olmak lazım.

Psiko
07-03-2011, 15:23
Sevgili allame ;

Padişahın birisi rüyasında tüm ön dişlerinin döküldüğünü görüp büyük bir korku ile uyanır ve
-Tezzzz bana bir rüya yorumcusu çağırın
der.Hemen rüya yorumcusu gelir ve anlatılan rüyayı
-Padişahım size kötü bir haberim var.Ne yazıkki yaşadığınız zaman içinde tüm yakınlarınızı kaybedeceksiniz.
Padişah bir öfkelenir bir öfkelenir
-Tez bunu zindana atın ve bana yeni bir rüya yorumcusu çağırın
Adamlar hemen yeni bir rüya yorumcusu bulur ve getirirler.Ona da rüya anlatılır ve rüya yorumcusu
-Padişahım size çok güzel bir haberim var.O kadar uzun o kadar uzun yaşayacaksınız ki sevdiklerinizden hiç kimse bunu göremeyecek.
Padişah olaya çok sevinir ve
-Hemen bir kese altın verin buna
der.Vezirlerden birisi rüya yorumcusunu yolcu ederken
-Ya HU senden önceki rüya yorumcusu da aynı şeyleri söylemişti o neden hapse girdi de sen bir kese altın aldın ?
-Doğrudur sevgili vezirim belki aynı şeyleri söyledik ama önemli olan sunumdur.

allame
07-03-2011, 15:23
sayın melek: Şimdi gidiyorum, biraz dua edeyim de, Allah seni insanların gözünde münafık durumuna düşürmesin diye. çünkü bir müslüman olarak böyle zannedilmenden hoşlanacak değilim. Çünkü şu tavrınla Allah nazarında kısas gereği insanların gözünde münafık durumuna düşme hakkını elde etmiş oluyorsun. bakınız hüseyin üzmez oalyıyla benzerliğiniz. o da kendisini nimetten sanıyordu ama, ne oldu? işte demekki. önce iğneyi kendine batırıcaksın demekki.

allame
07-03-2011, 15:24
Sevgili allame ;

Padişahın birisi rüyasında tüm ön dişlerinin döküldüğünü görüp büyük bir korku ile uyanır ve
-Tezzzz bana bir rüya yorumcusu çağırın
der.Hemen rüya yorumcusu gelir ve anlatılan rüyayı
-Padişahım size kötü bir haberim var.Ne yazıkki yaşadığınız zaman içinde tüm yakınlarınızı kaybedeceksiniz.
Padişah bir öfkelenir bir öfkelenir
-Tez bunu zindana atın ve bana yeni bir rüya yorumcusu çağırın
Adamlar hemen yeni bir rüya yorumcusu bulur ve getiriler.Ona da rüya anlatılı ve rüya yorumcusu
-Padişahım size çok güzel bir haberim var.O kadar uzun o kadar uzun yaşayacaksınız ki sevdiklerinizden hiç kimse bunu göremeyecek.
Padişah olaya çok sevinir ve
-Hemen bir kese altın verin buna
der.Vezirlerden birisi rüya yorumcusunu yolcu ederken
-Ya HU senden önceki rüya yorumcusu da aynı şeyleri söylemişti o neden hapse girdi de sen bir kese altın aldın ?
-Doğrudur sevgili vezirim belki aynı şeyleri söyledik ama önemli olan sunumdur.

Allah razı olsun. dikkate almaya çalışacağım.

_melek_
07-03-2011, 15:25
ayrıca ateist de olsa insan her yerde insandır. kıpırdanacak tabiyki. seçme şansı varmı. allame konuşuyor herhalde. sana hitap etseydim bu forumda yazmazdım zaten. ve böyle de yazmazdım. akıllı olmak lazım.

Neyse siz kafanıza göre takılın doktor değilim ki sizi tedavi ediyim.
Yalnız sormadan edemiycem,ateist arkadaşlar şimdiye kadar bu kendini bilmez insanın yazdıklarından dolayı hanginizin kalbi kıpırdadı.Gerçi seçme şansınız da yokmuş ama..........

frodo
07-03-2011, 15:28
Öyle deme melek. Allame'yle iyi geçinmem gerek. Yoksa bir haftalık sürem varmış. Gönlünü
hoş tutarsam kankasından bir hafta daha süre alabilir. Önümüzdeki hafta hayatta kalmalıyım
benim için önemli bir hafta, sonra ne gelirse başımıza takdiri ilahi valla diyeceğim

allame
07-03-2011, 15:29
Neyse siz kafanıza göre takılın doktor değilim ki sizi tedavi ediyim.
bu kısmı benle ilgili: işte hata 1= bir ay içinde doktora gideceksiniz ve tedavi mesraflarınızı ben karşılamayacağım bunu söyliyim. (bunlar bilimdir ama siz bunu anlamıyorsunuz) :) Yalnız sormadan edemiycem,ateist arkadaşlar şimdiye kadar bu kendini bilmez insanın yazdıklarından dolayı hanginizin kalbi kıpırdadı.Gerçi seçme şansınız da yokmuş ama..........

sen şimdi kimi kime şikayet ediyorsun. dalga mı geçiyorsun yarış mı yapıyoruz. varsa sizind e başınızdan geçen anlatın biz de öğrenelim. nedir yani. bir şey duyar duymaz hemen "delidir, yalandır". benim sana yalan borcum mu var arkadaşya. ayrıca bir ücret de beklemiyorum. Rabbimin karşılığı yeter. vekil olarak da yeterlidir

Psiko
07-03-2011, 15:32
Allah senden de razı olsun gülüm.

Sayın melek "Hidayet" O'nun ellerinde kabul.
Ama "Vesile"ler ne olacak ve nasıl olacak sizce ?
Yöntemler konusunda,
neden,
"Kendimiz için istemediğimizi başkası için de istemeyelim"
bağlamında düşünmüyor ve öyle davranmıyoruz ?
Şöyle bir sağımıza solumuza bakalım.
Herkes mi Sabırlı ?
Herkes mi Adil ?
Herkes mi Cömert ?
Herkes mi Settar ?
Herkes mi Şefkatli ?
Herkes mi Merhametli ?
vb vb vb.
Bizde olan bizimdir onda olan da onun.
Herkes iyi olanı birbirinden görüp faydalanıp almalı değil mi ?
İsa'nın bir meseli vardır.
Şakirtleri bir köpek leşi gördüklerinde
-Of çok pis kokuyor
-Offf ne fena bir görüntüsü var
dediklerin de O
-Şu dişlerine bakın nasıl da inci gibi
diyor.

_melek_
07-03-2011, 15:33
bu kısmı benle ilgili: işte hata 1= bir ay içinde doktora gideceksiniz ve tedavi mesraflarınızı ben karşılamayacağım bunu söyliyim. (bunlar bilimdir ama siz bunu anlamıyorsunuz) :)

sen şimdi kimi kime şikayet ediyorsun. dalga mı geçiyorsun yarış mı yapıyoruz. varsa sizind e başınızdan geçen anlatın biz de öğrenelim. nedir yani. bir şey duyar duymaz hemen "delidir, yalandır". benim sana yalan borcum mu var arkadaşya. ayrıca bir ücret de beklemiyorum. Rabbimin karşılığı yeter. vekil olarak da yeterlidir

Ay çok korktum demek doktora gideceğim.Eminim bu korkuyla 1 aya kalmadan hastalanırım.Demek masraflarımıda karşılamayacaksın çok insafsızsın be.

Seni Rabbime şikayet ediyorum ama korkma 1 hafta ya kalmaz öleceksinde demiyorum hani.

Beni güldürdünya Allahta seni güldürsün.Bak bide dua ediyorum.

allame
07-03-2011, 15:34
Öyle deme melek. Allame'yle iyi geçinmem gerek. Yoksa bir haftalık sürem varmış. Gönlünü
hoş tutarsam kankasından bir hafta daha süre alabilir. Önümüzdeki hafta hayatta kalmalıyım
benim için önemli bir hafta, sonra ne gelirse başımıza takdiri ilahi valla diyeceğim

ok.

sen bunu anlatınca aklıma şey de geldi anlatmadan edemeyeceğim.

askerde dini şeylerden konuştuğum için bizim komutanlar bana gıcık kapardı. dengeyi sağlamak için dua ettim, nasibime generalin yeğeniyle tanışmak vardı. çocuğa özeld ers verdim. taburda ismim "generalin adamına" çıktı. general da diğerleri gibi "laikti" ama bir şeriatçı olan "allame" , generalin adamı diye geçiyordu. bu sayede örneğin beni vurmakla tehtit eden bir binbaşının postası bana her hareketini haber veriyordu filan. yani, yanlış anlama da. seni görünce aklıma o general geldi. ne alaka . tam alaka ama onlar bunu anlamazlar. boşver. takıl sen. bu dümen iyi. zaten ben fazla kalıcı değilim. kırmadan kırılmadan dökmeden dökülmeden sabredebilirseniz büyük bir iş yapmış oluacağız hepimiz. gelip geçici.

aldırmaa. boşveeer. senle de kanka oluruz. :):)

İvan Karamazov
07-03-2011, 15:47
bu yazılanları okurken, kendimi tutamadım, gözlerim yaşardı... birden bire badem bıyıklı oldum ve gözümde kolormatik gözlük oluştu! ben artık müslümanım dostlarım... hangi bilim açıklayacak kolormatik gözlüğü he? dinime sizi de davet ediyorum kafirler!

allame
07-03-2011, 15:53
Ay çok korktum demek doktora gideceğim.Eminim bu korkuyla 1 aya kalmadan hastalanırım.Demek masraflarımıda karşılamayacaksın çok insafsızsın be.

Seni Rabbime şikayet ediyorum ama korkma 1 hafta ya kalmaz öleceksinde demiyorum hani.

Beni güldürdünya Allahta seni güldürsün.Bak bide dua ediyorum.

gel şimdi, bilimle alakalı kısmını anlatalım.

öğrenin öğrenin. Allameden ilim öğrenin. ilim çinde de olsa gidin alın, kibirlilik yapmayın.

"biriniz din kardeşine bir şey isnat eder de onda bulun mazsa bu isnat kendisine döner." ne demektir? şu demektir:

birisini isnat iki nedenden ötürü kaynaklanabilir:
1- gerçek durumlar
2- kişinin kendi bilinç altı

gerçek durum değilse, bu taktirde kişinin kendi bilinç altı ürünü olduğu ortaya çıkar. yani?
sen bana "doktora gitmen lazım" derken eğer benim gitmem gerekmiyorsa, demekki doktor gitmek fikri senin kafanda mevcut bir düşüncedir ve sen farkında olmadan bilinç altındaki "doktora gitme" fiili sende bana vücut bulur.

bu da böyle bir ilim işte. ama kim anlıyacak. nerddeee.. hanii... :)

_melek_
07-03-2011, 16:05
gel şimdi, bilimle alakalı kısmını anlatalım.

öğrenin öğrenin. Allameden ilim öğrenin. ilim çinde de olsa gidin alın, kibirlilik yapmayın.

"biriniz din kardeşine bir şey isnat eder de onda bulun mazsa bu isnat kendisine döner." ne demektir? şu demektir:

birisini isnat iki nedenden ötürü kaynaklanabilir:
1- gerçek durumlar
2- kişinin kendi bilinç altı

gerçek durum değilse, bu taktirde kişinin kendi bilinç altı ürünü olduğu ortaya çıkar. yani?
sen bana "doktora gitmen lazım" derken eğer benim gitmem gerekmiyorsa, demekki doktor gitmek fikri senin kafanda mevcut bir düşüncedir ve sen farkında olmadan bilinç altındaki "doktora gitme" fiili sende bana vücut bulur.

bu da böyle bir ilim işte. ama kim anlıyacak. nerddeee.. hanii... :)

Neden öyle diyorsun ya.
İlim öğrenmek için insan ayırt etmem,allemede olsa kallemede olsa gider öğrenirim.
Ayrıca hasta hastayım demez ki zaten hele birde psikolejikse rahatsızlığı. Bence sen bunları kafanda kurguluyorsun.Ama yok ben hasta değilim diyorsan anlat bakalım şu gizemli ilmini öğrenmek isterim.Geleceği sana kimler haber veriyor.Medyumların dinde yeri olmasada özel bir ilgim var.Buda benim zaaf noktam işte affedin sayın hocam.

allame
07-03-2011, 16:10
Neden öyle diyorsun ya.
İlim öğrenmek için insan ayırt emem,allemede olsa kallemede olsa gider öğrenirim.
Ayrıca hasta hastayım demez ki zaten hele birde psikolejikse rahatsızlığı. Bence sen bunları kafanda kurguluyorsun.Ama yok ben hasta değilim diyorsan anlat bakalım şu gizemli ilmini öğrenmek isteim.Geleceği sana kimler haber veriyor.Medyumların dinde yeri olmasada özel bir ilgim var.Buda benim zaaf noktam işte affedin sayın hocam.

tövbe tövbee.

estağfurullaah.

öğlen namazı üstüne bu muhabbet hiç gitmiyor biliyor musun.

ayrıca hakkımda münafık iftirasını atmış birine hiç yardımcı olamayacağım kusura bakma.
ayrıca bu iftiran için cehennemde yanmaya hazır ol. sonradan "vay ben çok uğraşmıştım, aman da ben ne namazlar kılmıştım diye hikaye anlatma, kıyamet günü çok insanfız davranabilirim haberin olsun. :D
ben ilmin o kısmını yalancı olmadığım ve yaşadıklarımı mesnetli olarak yaşadığımı, her birinde birbirinden bağımsız bilim ve akıcı bir akıl yürütme olduğunu göstermek amacıyla örnek verdim.

daha geçen haftaya kadar bu sitede ateistlere meydan okuyan birisine niye kimse yanıt vermiyor diyerek inancının karbon kağıdından farksız olduğunu ortaya koyan birisini ne diye muhatap alayım ki. teh.

Psiko
07-03-2011, 16:15
Sevgili allameee ;

Hani bir sure var.
Abese suresi.
Orada Allah "Yüzünü ekşittiği" için Habibini deyim yerinde ise,
"Fırçalıyor."
Artı
Afüvv kimin isim ve sıfatlarından :)

_melek_
07-03-2011, 16:17
tövbe tövbee.

estağfurullaah.

öğlen namazı üstüne bu muhabbet hiç gitmiyor biliyor musun.

ayrıca hakkımda münafık iftirasını atmış birine hiç yardımcı olamayacağım kusura bakma.
ayrıca bu iftiran için cehennemde yanmaya hazır ol. sonradan "vay ben çok uğraşmıştım, aman da ben ne namazlar kılmıştım diye hikaye anlatma, kıyamet günü çok insanfız davranabilirim haberin olsun. :D
ben ilmin o kısmını yalancı olmadığım ve yaşadıklarımı mesnetli olarak yaşadığımı, her birinde birbirinden bağımsız bilim ve akıcı bir akıl yürütme olduğunu göstermek amacıyla örnek verdim.

daha geçen haftaya kadar bu sitede ateistlere meydan okuyan birisine niye kimse yanıt vermiyor diyerek inancının karbon kağıdından farksız olduğunu ortaya koyan birisini ne diye muhatap alayım ki. teh.

Ne oldu ağırına mı gitti cevap verin demem.
Senin gibiler susturulmalı bunun için uğraştım,şimdi olsa yine aynısını yapardım.
Yemin ederim çok komiksin sen ya.Münafıksın işte var mı ötesi.
Senin ilmin sende kalsın.Benimkide bende.
Hadi hoşçakal......

allame
07-03-2011, 16:17
aklıme geldi de. senin hatırlatacağın aklıma gelmemişti. sayın psiko. :):)

allame
07-03-2011, 16:19
Ne oldu ağırına mı gitti cevap verin demem.
Senin gibiler susturulmalı bunun için uğraştım,şimdi olsa yine aynısını yapardım.
Yemin ederim çok komiksin sen ya.Münafıksın işte var mı ötesi.
Senin ilmin sende kalsın.Benimkide bende.
Hadi hoşçakal......

senin demenle müslüman olmadım.

senin iftiranla münafık olmam.

bu iftiran için de ayrıca yanacağını da bil.

sen kalbinden geçenleri dışa vurdun bunu da bil, yakında bunlara karışacaksın da o yüzden sen o meydan okumayı beğenmedin. çünkü apzınla müslümanım diyorsun ama kalbin tersini söylüyor o yüzden istedin ki: onlar bana haddimi bildirsinler;. bu nedenden ötürü esas münafık zatı alinizsiniz. yakında buradsakilere bunu ispatlayacaksın. zaten de liste başı gidiyorsun. :):) isnat karşındakinden sana böyle döner !.

Psiko
07-03-2011, 16:19
Sevgili allame ;

BİRlik olması gerekenler,
tabiidir ki,
-Tevbe 119 : Ey iman edenler.Benden korkun/Takva sahibi olun ve doğru/sıddıklarla beraber olun"
şeklinde bir BİRlik-
BİRlik olmaz ise,
kime neyi,nasıl,nerede,niçin ve ne zaman anlatabiliriz ?

allame
07-03-2011, 16:25
Sevgili allame ;

BİRlik olması gerekenler,
tabiidir ki,
-Tevbe 119 : Ey iman edenler.Benden korkun/Takva sahibi olun ve doğru/sıddıklarla beraber olun"
şeklinde bir BİRlik-
BİRlik olmaz ise,
kime neyi,nasıl,nerede,niçin ve ne zaman anlatabiliriz ?

sayın psiko; ben birleşmeye karşı değilim.

yanlız, insanoğlu gerçekten nankör.

bunun olması için bir kez birisi için "bu şahıs mehdidir" diye haddimi aşan bir ifade kullandım, ki kendisi afganistandadır. ben de dünyadan önce kendisini gördüm gibi hatırlıyorum. neyse.

benim bunu dememin üstünden 2 ay geçmeden trafik kazası geçirdim ve ölümün kenarından döndüm. sonra bizi rüyada çağırdılar (aynı kişi). ve 4 satır risaletini tebliğ ettiler. 4 satır. o 4 satır için bir doçent ilahiyatçımız öldü, ben ölüyordum ve belki ordakilerin bir çoğu bunu yaşamıştı. neden? çünkü onu biz seçmiştik. risaleti dinledik, sonra dedikki: "mehdilik hak etmeyle olur, Allah tarafından ya da başka şekilde değil". yani şunun için diyorum: tek olmak için o teğin diğerlerini kapsayıcı ve hatalarını örtme potansiyeli olması lazım.

ben menzile gittim, zatı alleri bize "sarığının telinden tevbe vermeyi uygun gördü".

halbuki benim gibi birisi hiç bir kibir olmadan tabi olmaya gidiyor ve "sarığın teli kadar" değeri yok. 3 sefer namazında elektirikler söndü. ösonra dediler ki:" yeniden tövbe veriledek ve elden verilecek". sen o ortamdan "ellerini arkanda bağlayıp arkanı dönerek çıkabilir misin? sair gerisi geri geri yü yürüyerek çıkarken; allame aynen o edayla külhanbeyi gibi yürüyerek çıkar."

çünkü zamanımızda birliği hak edecek bir zat göremiyorum.

_melek_
07-03-2011, 16:26
senin demenle müslüman olmadım.

senin iftiranla münafık olmam.

bu iftiran için de ayrıca yanacağını da bil.

sen kalbinden geçenleri dışa vurdun bunu da bil, yakında bunlara karışacaksın da o yüzden sen o meydan okumayı beğenmedin. çünkü apzınla müslümanım diyorsun ama kalbin tersini söylüyor o yüzden istedin ki: onlar bana haddimi bildirsinler;. bu nedenden ötürü esas münafık zatı alinizsiniz. yakında buradsakilere bunu ispatlayacaksın. zaten de liste başı gidiyorsun. :):) isnat karşındakinden sana böyle döner !.

Bak seeen, gelecekten haber veren ünlü medyum alleme melek'in müslümanlıktan çıkacağını haber veriyor.Hemde hiçbir ücret talep etmiyor.

Emin ol herzaman ki gibi yanılıyorsun.Dünya dursa böyle bir şey olmayacak.Meydan okuyan sensin neden haddini bildirmelerine izin verdin.İnsan üstü güçlerinle öldürseydin ya bir kaçını.Bir şey söylüyorsun arkasında dur bari.

Aman seninle hiç uğraşamıyacağım bak ikindi okundu.

allame
07-03-2011, 16:28
Bak seeen, gelecekten haber veren ünlü medyum alleme melek'in müslümanlıktan çıkacağını haber veriyor.Hemde hiçbir ücret talep etmiyor.

Emin ol herzaman ki gibi yanılıyorsun.Dünya dursa böyle bir şey olmayacak.Meydan okuyan sensin neden haddini bildirmelerine izin verdin.İnsan üstü güçlerinle öldürseydin ya bir kaçını.Bir şey söylüyorsun arkasında dur bari.

Aman seninle hiç uğraşamıyacağım bak ikindi okundu.

burda daha okunmadı. :)

zulmeden olmadı ki. kenara çekildiler, 20'yi bulan çıkmadı. bir yazısını gösteren çıkmadı. Allaha havale edecek bir pozisyon yoktu ortada. ya sen hala burdamısın.

Subat
07-03-2011, 18:16
Şurda yazılanları okudukdan sonra kesin kararımı veriyorum.
Spartacus hocamın da dediği gibi;

benim oy'um allame'ye :)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23478

allame
07-03-2011, 18:44
Şurda yazılanları okudukdan sonra kesin kararımı veriyorum.
Spartacus hocamın da dediği gibi;

benim oy'um allame'ye :)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23478

sayın namık;

yaa git kardeşim başımdan bu ne be. siz müslüman olmadığınızı söylediğiniz zaman ben size "yok yok siz müslümansınız" diyorum mu. ayıp denen bir şey var ama. bir kişi kendini nasıl tarif ediyorsa öyledir. 3 kuruşluk dünyada 5 para etmez kimin için ne yalanını söyleyeceğim.

sizin benle uğraşmaktan başka işiniz gücünüz yokmu Allasen. :)

Astur
07-03-2011, 18:49
allame ben başlığa takıldım biraz, niye başından geçen olaylardan bahsederken dünyadakiler diye ayrıca belirtme gereği gördün? Dünya dışında da mı maceralar yaşadın?

allame
07-03-2011, 18:57
allame ben başlığa takıldım biraz, niye başından geçen olaylardan bahsederken dünyadakiler diye ayrıca belirtme gereği gördün? Dünya dışında da mı maceralar yaşadın?

Başlık Türkçe değilmi? :D

Astur
07-03-2011, 18:59
Başlık Türkçe değilmi? :D

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lgkj7ja3za1qesc3io1_400.gif

_melek_
07-03-2011, 19:08
burda daha okunmadı. :)

zulmeden olmadı ki. kenara çekildiler, 20'yi bulan çıkmadı. bir yazısını gösteren çıkmadı. Allaha havale edecek bir pozisyon yoktu ortada. ya sen hala burdamısın.

Benim burada ne kadar kalıp ne kadar kalmıyacağım sizi hiç ilgilendirmez.

Sizin gibi bir insan birde kalkmış bana kağıttan müslümansın diyor.

Müslümanlığımı eleştirecek en son insansın.O yüzden haddini bil.Ben dinim ve İmanım için yaşıyorum.Rabbimin izniyle bu yolda ölmek istiyorum.

Dine çamur atıp insanlları Dinden İmandan soğutan sizin gibi münafıkların karşısında durabilmek için çalışıyorum.

Bak sen bir hafta sonra öleceksin.
Öbürünün şu kadar ömrü kaldı.
Sen 1 ay sonra hastalanacaksın ha birde kafir olacaksın.

Ne bu ya.
Muhatap olduğum insana bak.
Kendinnde değilsin sen.Kendine gel.Benimle uğraşma,git kiminle geçersen geç dalganı ama bana bulaşma.

Termo
07-03-2011, 20:02
Bende aynı soruyu soracaktım. Dünyadakiler diye kast edilen neydi? Dünyalılara mı sesleniyorsun, yoksa, dünya dışında da yaşadıkların olduğunu kast ederek, dünyada yaşadıklarını mı ifade etmeye çalışıyorsun? Türkçe esnektir de.

allame
07-03-2011, 21:49
Dine çamur atıp insanlları Dinden İmandan soğutan sizin gibi münafıkların karşısında durabilmek için çalışıyorum.

Hak ettin mi diye düşünüyorum:
evet ettin.
psiko. bunu o istedi. söylüyorum.
Kızım bak sana 100 sefer müslümanım dedim en az 3. sefer münafık diyorsun. kıyamet günü bunun hesabını vereceksin bu biiirr. ayrıca;
Allah belanı versin.
kurtar bakalım bundan nasıl kurtarıyorsun. seyret kendini. oku kitabını şimdi bakalım ne yazıyor. o senin kaderin. bu da iki. :)

allame
07-03-2011, 21:54
Bende aynı soruyu soracaktım. Dünyadakiler diye kast edilen neydi? Dünyalılara mı sesleniyorsun, yoksa, dünya dışında da yaşadıkların olduğunu kast ederek, dünyada yaşadıklarını mı ifade etmeye çalışıyorsun? Türkçe esnektir de.
dünya dışındakilere seslenme diye bid rurumumuz olamaz. sanki dünyadakiler çok dinliyor da, sıra dünya dışına gelmiş. :):)

allame
07-03-2011, 21:58
melek sonradan gelip beni bulup da suçlama sakın. bak peşinen söyliyim. bunu kendin istedin, kendin kaşındın. ateistlerin yapmaya risk gördükleri şeyin riskine sen kendin girdin. zaten diyordun ki: "ne var bunda, girsenize iddiaya.". çünkü sen kendin can atıyordun. adamlar senden daha müslümanlar yahu. "ya adam doğru diyorsa" diye bir ihtimalveriyorlar az da olsa. sende o da yok. zerre kadar iman yok. ama isim? müslüman. yahu islama senin gibi müslüman lazım değilki. :) ilginç olan, ateistler "acaba" diyerek Allah'tan senin korktuğundan daha fazla korkuyorlar, üstelik hiç korkmamalarına rağmen. :) sen ne menem bir inançsızsan bu inançsızlığını, yanından süratle geçen allamenin ateşiyle yanan bir karton olduğunu anladığın zaman...

geç olacak...

geç...

Termo
07-03-2011, 22:00
dünya dışındakilere seslenme diye bid rurumumuz olamaz. sanki dünyadakiler çok dinliyor da, sıra dünya dışına gelmiş. :):)
Haha :D Bu yorumunu beğendim. Teşekkür ettim cevabın içinde.

Evren34
07-03-2011, 22:17
Hak ettin mi diye düşünüyorum:
evet ettin.
psiko. bunu o istedi. söylüyorum.
Kızım bak sana 100 sefer müslümanım dedim en az 3. sefer münafık diyorsun. kıyamet günü bunun hesabını vereceksin bu biiirr. ayrıca;
Allah belanı versin.
kurtar bakalım bundan nasıl kurtarıyorsun. seyret kendini. oku kitabını şimdi bakalım ne yazıyor. o senin kaderin. bu da iki. :)

Sevgili allame sen müslüman olamazsın . bir müslüman bir müslümana beddua etmez sana bu videodakileri ezberlemeni öneririm

xhzYmBRmNhM

allame
07-03-2011, 22:21
Sevgili allame sen müslüman olamazsın . bir müslüman bir müslümana beddua etmez sana bu videodakileri ezberlemeni öneririm

müslüman olamam, doğru. hatta hiç bir zaman müslüman olmadım çünkü ben hep müslümandım. ayrıca forumda açılan linklere tıklamıyorum kendinizce komiklik mi yapıyorsunuz onu da anlamadım.

allame
07-03-2011, 22:23
bu arada yazdıklarınızı (iftiralarınızı) hangi delile dayandırıyorsunuz? sıfır delil. şöyle desek: "şeytana dayandırıyorsunuz". evet o daha akla yatkın. ateistlerin şöyle bir şansı var: şeytan musallat olmuyor öyle bir şansları var. ama sizler malesef şeytanın kucağına düşmüş durumdasınız. ben ateistlerden geçtim zaten de, sizi burdan sağ salim kurtarabilsek, o da yeter. siz ateistlerden daha kötü durumdasınız. :)

allame
07-03-2011, 22:28
bir müslüman müslümana beddua etmez. ancak -melek- bana 3 sefer münafık dediği için dinden düştü ona beddua edebilirim.

Evren34
07-03-2011, 22:39
bir müslüman müslümana beddua etmez. ancak -melek- bana 3 sefer münafık dediği için dinden düştü ona beddua edebilirim.

Peygamber Dahi kimsenin ölüm tarihi konusunda bir bilgi vermemiş ,Siz veriyorsunuz,Peygamber onca şiddete karşı kimseye beddua etmemiş ,Siz ediyorsunuz , biz neye kime göre müslümanız?Peygamber(S.A.V.)'e göre böyle yaparsanız tabiki müslüman arkadaşlardan ki bende müslümanım tepki görürsünüz Esen kalın

allame
07-03-2011, 22:45
Peygamber Dahi kimsenin ölüm tarihi konusunda bir bilgi vermemiş ,Siz veriyorsunuz,Peygamber onca şiddete karşı kimseye beddua etmemiş ,Siz ediyorsunuz , biz neye kime göre müslümanız?Peygamber(S.A.V.)'e göre böyle yaparsanız tabiki müslüman arkadaşlardan ki bende müslümanım tepki görürsünüz Esen kalın
kardeşim ben peygamber miyim ki peygamber sabrı göstereyim. bana 3 sefer münafık dedi, dinden çıktı. anlamam ben. müslüman değilse istediğimi derim, siz de mesnetsiz kafanıza göre isnat yapamazsınız.
ben kimseye kafama göre ömür biçmiyorum, her şeyin bir ilmi var hesabı var. kafadan atmıyorum yani.
örneğin bir insan ölmesini gerektiren ama acil olmayan bir hata işlemişse, önümüzdeki kadir gecesine kadar yaşar, sonraki bir haftada muhtemelen ölmesini bekleyebiliriz. yok örneğin Allah'ın zatına karşı bir şey varsa, o zaman süre kısalır ve en yakın zamana dönüşür. şahit ve dilekçe durumu varsa, yani ben tarzında neyi nasıl okuyacağını bilen birisi varsa süre daha da uzayabilir ve kısalabilir. ne okuduğuna da bağlı.
bunların hepsi ilim. bir yerimizden uydurmuyoruz herhalde.
siz bilmiyorsunuz diye hemen meczup moduna mı geçmeniz lazım.

naper
08-03-2011, 09:16
kardeşim ben peygamber miyim ki peygamber sabrı göstereyim. bana 3 sefer münafık dedi, dinden çıktı. anlamam ben. müslüman değilse istediğimi derim, siz de mesnetsiz kafanıza göre isnat yapamazsınız.
ben kimseye kafama göre ömür biçmiyorum, her şeyin bir ilmi var hesabı var. kafadan atmıyorum yani.
örneğin bir insan ölmesini gerektiren ama acil olmayan bir hata işlemişse, önümüzdeki kadir gecesine kadar yaşar, sonraki bir haftada muhtemelen ölmesini bekleyebiliriz. yok örneğin Allah'ın zatına karşı bir şey varsa, o zaman süre kısalır ve en yakın zamana dönüşür. şahit ve dilekçe durumu varsa, yani ben tarzında neyi nasıl okuyacağını bilen birisi varsa süre daha da uzayabilir ve kısalabilir. ne okuduğuna da bağlı.
bunların hepsi ilim. bir yerimizden uydurmuyoruz herhalde.
siz bilmiyorsunuz diye hemen meczup moduna mı geçmeniz lazım.

Moderatörlere açık çağrımdır.
Allame olmuş, kapatın altını, dibi tutacak yoksa...

allame
08-03-2011, 09:23
Moderatörlere açık çağrımdır.
Allame olmuş, kapatın altını, dibi tutacak yoksa...

sana çağrımdır.

şikayet yeri burası değil.

forumda şikayet etmek cezayı gerektirir. insanın altı böyle kapatılır. :)

_melek_
08-03-2011, 11:21
Peygamber Efendimiz;Her kim bir arrafa veye kahine giderde onun söylediklerini tasdik ederse bana indirileni inkar etmiş olur.Buyuruyor.

Senin söylediklerin bu hadise tamamen ters düşüyor.

Gelecekten haber veriyorsun,insanların ne zaman ölecekleri ve kaderleri hakkında bilgi sahibiyim diyorsun.Sen ne ilminden bahsediyorsun.

Şeytan ve cinlerin bilgi sızdırma olayından Kuran-ı Kerim bahsetmektedir.Ama bunun dinde yeri yok.İnanan ise küfre düşmüş sayılıyor.

Daha önce söylediğim gibi bu konulara karşı ilgim vardı.
Ve şu an eminim ki Allah beni, seninle imtihan ediyor.
Amacın ne?Neyi imaa etmeye çelışıyorsun bilmiyorum ama şunu bil ki Rabbimde başka kimseden korkmuyorum.Ondan gelen herşeye de Amenna ve Saddakna.

Mütevekkilim Rabbim,senin şerrinden Ona sığınıyorum.
Seni ise Ona havale ediyorum.

Emin ol ki bundan sonra kıldığım 5 vakit arkasından,ezberlediğim Kuranın tüm ayetleri adedince Rabbime yalvarıyorum ki seni dilediği gibi yapsın.
Niyetin Allah korkusunu aşılamak değil,insanları kendinden korkutmak,sadece bunun için çalışıyorsun.Ama buna ne Allah razı olur nede kulu.

Falcılığın,kahinliğin dinde hiç bir yerinin olmaması hakkında sayfalar dolusu yazarım ama zaten biliyorsun.

O okuduğun bela'da kendine döner İnşallah.
Şimdi benden uzak dur.
Git kendine başka oyuncak bul.
Hatta sen kimseye bulaşma.

Psiko
08-03-2011, 11:26

"Seni O'na havale ediyorum"-
İşte bu olmalı.
Olmalı da,
-dedikten sonra iki paragraf daha yazı var.
bir türlü O'na olamıyor nedense,
"BEN" galip mi geliyor ne ?

allame
08-03-2011, 11:46
Peygamber Efendimiz;Her kim bir arrafa veye kahine giderde onun söylediklerini tasdik ederse bana indirileni inkar etmiş olur.Buyuruyor.

Senin söylediklerin bu hadise tamamen ters düşüyor.

:) :) yaşı daha çok çok çok genç olduğu için :D Gelecekten haber veriyorsun,insanların ne zaman ölecekleri ve kaderleri hakkında bilgi sahibiyim diyorsun.Sen ne ilminden bahsediyorsun.

:-Pp Şeytan ve cinlerin bilgi sızdırma olayından Kuran-ı Kerim bahsetmektedir.Ama bunun dinde yeri yok.İnanan ise küfre düşmüş sayılıyor.

Daha önce söylediğim gibi bu konulara karşı ilgim vardı.
Ve şu an eminim ki Allah beni, seninle imtihan ediyor.
Amacın ne?Neyi imaa etmeye çelışıyorsun bilmiyorum ama şunu bil ki Rabbimde başka kimseden korkmuyorum.Ondan gelen herşeye de Amenna ve Saddakna.

:D komik. xS yaşı daha çok çok çok genç olduğu için ;)
Emin ol ki bundan sonra kıldığım 5 vakit arkasından,ezberlediğim Kuranın tüm ayetleri adedince Rabbime yalvarıyorum ki seni dilediği gibi yapsın.
oy oy oy. desene hapı yuttum. :) Niyetin Allah korkusunu aşılamak değil,insanları kendinden korkutmak,sadece bunun için çalışıyorsun.Ama buna ne Allah razı olur nede kulu.

Falcılığın,kahinliğin dinde hiç bir yerinin olmaması hakkında sayfalar dolusu yazarım ama zaten biliyorsun.

O okuduğun bela'da kendine döner İnşallah.
Şimdi benden uzak dur.
Git kendine başka oyuncak bul.
Hatta sen kimseye bulaşma.

buradan kendini de bir çeşit oyuncak olarak tanımladığını yarsayabilirim ama, varsaymayacam. yaşına ve gençliğine veriyorum. öğrenirsin öğrenirsin. yaşı daha çok çok çok genç olduğu için psiko sen bu kadar çok şeyi nereden biliyorsun. pes yani. sağlam kayasın ha.
bak ben sırf bu anlattıklarımı sağda solda anlatsam, sırf bana edilen hakaretleri ve dini isnatları kıyamet günü toplasam bana da 7 sülaleme de yeter de artacak kadar ganimet yapar. ama sen dik durdun, imanın da uçup gitmedi. karbon kağıdından değilmiş demekki. -ya da bu açıdan öyle görünüyor- :)

sayın psiko;

Allah imanınızı artırsın. maşallah. ;)

allame
08-03-2011, 12:06
bu arada alıntıları çorbalarken bir hata yapmışım. sondan 2. mesaj sayın psiko'ya değil, sayın meleğe ait olacaktır. alıntı fazlalığı nedeniyle hata olmuş. benden kaynaklıdır. Allah hatamı affetsin, siz de özrümü kabul etseniz de olur etmeseniz de olur. dilemedim zaten. insan olun yeter. :D :D :D saygılar.

allame
08-03-2011, 12:20
Ben bu başlığı neden açtığımı daha önce izah ettim. yinelemekte fayda görüyorum.

Şimdi ben diğer forum bölümlerinde yazışırken, ara ara "10 sene önce birine beddua ettim, hayatı böyle kaydı gibisinden, ya da , ben bir meselede öyle rüyaya yattım böyle rüyalar gördüm" diye anlatıp hem aralarda böyle -herkesin inanmayacağı ve anlayamayacağı- şeyler olmasın istedim ki, gördüklerime yaşadıklarıma eleştirisi olan kişiler , bu olaylar hakkındaki yorumlarını tek bir noktadan yapsınlar diye.

yaş konusu kimlik güvenliği açısından sakıncalıdır o yüzden aralığı geniş tutarak söylemem gerekirse, 35'den fazlayım; 45'den gencim.

yani bazı arkadaşların sandığı gibi, mehdilik ya da peygamberlik gibi iddialarım, hayallerim olsaydı bunu daha genç ve heyecanlı zamanlarımda -türk erkeği 25-30 arasında uçuktur- o dönemde yapmış olmam gerekirdi, kemale erdikten sonra değil herhalde.

ben bu hatıralarımı herkes ille inansın diye yazmıyorum. bunlar hayatımdan kesitlerdir, okuyup ibret alabilenler, daha önce başka forumlarda da gördüğüm üzere Allah'ın varlığının ve yardımının işareti olarak yorumlamıştır.

Ancak şeytanın böylesine her olaya müdahil olduğu bu ortamda -biz böyle inanıyoruz- , inananların dahi kendilerini kaybetmelerini doğal karşılıyorum. benim amacım ne birilerinin inancını yitirmesi, ya da birden bire -vay anasını ya bunlar demek oluyormuş hadin o zaman müslüman olalım- diyerek inancı seçmesidir.

okuyan kişinin hangi inanıştan/sızlıktan olursa olsun , kendince ders ve ibret almasını sağlamaktır.

bunun dışındaki yorum ve çabalar abesle iştigaldir.

kerem190
11-03-2011, 01:40

becerdiği karılarına etmiştir emin ol! kaç taneydi unuttum! sen de 40 ben diyim 60 ama gene eksik!

frodo
11-03-2011, 01:53
Kerem, TD sitesi tüzüğünü okuduğunuzu varsayarak iletilerinizde biraz daha özenli bir
dil kullanmanızı istesek seni fazla zorlamış olmayız herhalde.

kerem190
11-03-2011, 02:06
Kerem, TD sitesi tüzüğünü okuduğunuzu varsayarak iletilerinizde biraz daha özenli bir
dil kullanmanızı istesek seni fazla zorlamış olmayız herhalde.

pekala, özür dilerim...