hüseyin üzmez olayı.
o zamanlar vakit gazetesi okurdum. o gün de yine okurken hüseyin üzmez'in yazısını gördüm. o günlerde popüler biriydi. yazısında şöyle bir şeyler vardı: "ben dünya için faydalı şeyler yapmak istiyorum, Allahın bana yardım edeceğini ve tüm insanların sevgisini kazanacağımı düşünüyorum..." gibi bir şeyler karalamıştı.
yazı ilgimi çekti. kendisine iletilmek üzere bir mail kaleme aldım; ve şunu dedim: "dünyayı kurtaracak bir şeyler yapmayı istiyorsan bu mail işini görecektir". dedim gönderdim. buna göre de niyet ettim, ama olmadı.
bir kaç gün sonra kendisini televizyonda gördüğümde şunu düşündüm: işte aldığı mailin karşılığını veren , ne istediğini bilen ve bu uğurda savaşan birisi.
açıklamalarını takip ettim: "ben Allah için iyi şeyler yapmaya çalışan biriyim ama ara sıra bazı sapıklardan mail almaktayım". dediğinde, dünyam başıma yıkıldı. biz ona ne dua ediyoruz, o bize nasıl buğzediyor. manen anında rest tabiyki.
aradan bir hafta geçmedi, bir kız çıktı televizyonlara: "bu amca bana sapıklı yapıyor" diye hüseyin üzmez'i işaret etti". şimdi düşünün adam gelmiş 70'e, bu zamana kadar böyle bir olay yokken ya da var olup gizli tutulurken birden bire ortaya çıktı. ben o zaman "ilahi adalet" dediğimiz şeyi bir kez daha yaşamış oldum. bunun rahatlığı içinde cezasını çekmesini bekledim.
cezaevine girdi. itirazlar filan temyizler derken, yakın zamanda mahkeme yeniden düzenlenecekti. bu sefer kendisine hapishanede iletilmek üzere bir tanıdığına mail attım. dedimki: "özür dilesin, onu ordan çıkartırız".
dilemedi, çıkamadı.
karar metni aslında her şeyi özetliyor ama, olayı yanlış kişilere mal etmiş.
Bursa'da, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez,
13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme salonunda esas hakkındaki savunmasında davanın komplo olduğunu ve ertelenmesini isteyen Üzmez, karar sonrası şaşkınlık yaşayarak açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. Tutuksuz sanık L.Ç.'nin de tüm suçlardan beraatine karar verildi.
Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "küçük yaştaki kızın beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar" suçundan 30 yıl ağır hapis cezası talebiyle tutuklu olarak yargılanan yazar Hüseyin Üzmez ile cinsel istismara yardımcı olduğu iddia edilen tutuksuz sanık L.Ç., bugün 9'uncu ve son kez hakim karşısına çıktı. Sabah saatlerinde görülmesi beklenen dava, öğleden sonra 14.00'e ertelendi. Duruşmanın başlamasının ardından esas hakkındaki savunmasını yapan Yazar Hüseyin Üzmez, "Yalan benim şiarım değil.
Bu davanın bazı değişti. Cinsel istismar suçu olmaktan çıktı. Bu dava bir komplodur. Bana Barış Manço Kültür Merkezi'nde görüştüğüm iki kişi gelerek kendilerinin Ahmet Emin Yalman'ın intikamını almak istediklerini ve benim cezaevine gireceğimi söylediler. Doğru söylüyorum, ben Müslüman biriyim. Mahkemeden de olumlu hava alıyorum. Daha önceki mahkemedeki bağırmamdan dolayı üzgünüm. B.Ç.'nin ailesi namuslu bir ailedir. Bu olaylar sonrası kız ağlamış ve, 'O benim dedem' demiş. Bunun üzerine babası ve annesi...