PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bloglar Kapatılmaya Başlandı

Jolly Jocker
07-03-2011, 23:29
Birkaç tane blogum var. Bugün en eski olanına, yani arşiv görevi de gören ana bloguma(kabus-valerie.blogspot.com) girdiğimde kırmızı ve kocaman harflerle ''Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir'' yazıyor. Hangi mahkeme, ne gerekçeyle ve hangi kararla engellemiş belli değil! Hiçbir açıklama yok. Anlaşılan kendini mahkeme gibi gösterme derdindeki dinciler tarafından bir saldırıya uğradım.

Fikir özgürlüğüne tahammülü olmayan dinci faşistler şunu iyi bilsin ki blog kurmak iki dakikalık iş ve her yazım kendi özel arşivimde saklıdır. Kapattığınız her blog için iki yeni blog kurarım. Kurdum da. Onları kapatırsanız dört blog kurarım. Bunu böyle bilin.

Başka mağdurlar var mı? Bunlarla mücadele etmek için neler yapılabilir?
Gelin birlikte düşünelim...

Evren34
07-03-2011, 23:52
Dns ayarlarını : 208.67.222.222
208.67.220.220

yaparsan görebilme şansın vardır belki

allame
07-03-2011, 23:55
8.8.8.8 de çalışıyor.

allame
07-03-2011, 23:56
bu devirde dns kullanmayan varmı sanki Allah aşkına.
youtube musun ki yasaklanıyorsun :)

allame
08-03-2011, 00:01
Bir şey soracam.
siz dinsiz'siniz. kendinizi dinsiz olarak tanımlıyorsunuz. biz de size "dinsiz" diye hitap ediyoruz çünkü siz kendinizi dinsiz olarak tanımladığınız için.

peki; bizler kendimizi müslüman olarak tanımlıyoruz, yazılarınızda her ne kadar "dinci" de deseniz, bununla muhafazakar insanların bir kısmını kastettiğiniz anlaşılmaktadır. peki insanlara neden onların istedikleri şekilde değil de, kendi istediğiniz şekilde lakaplar takıyorsunuz? sizde başkalarına lakap takma hastalığı mı var?

ben müslümansam, bana "müslüman" demen lazım, eğer kendimi öyle tanımlıyorsam.

birisi kendisini "ferrari" diye tanıtıyorsa, sen gidip de adama "yok sen ayısın" dememen lazım. çünkü adam sana kendisini öyle tanıtıyor. sen de kendini "mazda" diye tanıtabilirsin.

ama sen kendini "katır" diye tanıtırken karşındaki aşağı kalmıyor ve "ben o zaman ferrariyim" diyorsa tutupd a senden geri kalsın diye ona "yok sen eşeksin" dememen lazım. çünkü olur ki bu sefer de o altta kalmamak için "ben eşeksem sen de..." diyebilir ve karşılıklı üzülerek durursunuz.

esasında insanları ya da grupları kendi isteklerinin dışında isimlendirmek bir kişilik bozukluğu göstergesidir, bundan kaçınmak gerekir. bu karşılıklı saygının bir gereği olmalıdır.

Estiva
08-03-2011, 00:03
blogspot.com mahkeme kararıyla tamamen kapatıldı. Haliyle ona bağlı tüm bloglar da yasak kalkıncaya kadar çalışmayacaktır. Hatta bazı google servisleri de yasaktan etkilendi.

Telekomumuz, internette terör estirmeye devam ediyor. Bir iki paralı firmanın çıkarlarına ters düşen koca koca site ve servisler (blogspot, youtube vb.), bu firmaların başvurusu üzerine şak diye kapatılıyor. blogspot.com üzerinde açılan bazı bloglarda yayın hakları ligtv'ye ait olan maçlar yayınlanıyor diye, blogspot ve otomatikman ona bağlı milyonlarca blog kapatıldı. Çözümü proxy siteler kullanmak (örn: surfzulu.com) veya yukarda arkadaşların verdiği dnsleri girmek.

allame
08-03-2011, 00:10
tamam. sayın freddie,
bu vesileyle verdiğiniz adrese göz attım ve görüşlerinizi okuma fırsatı buldum
anladığım kadarıyla islamdaki sevgi yoksunluğu sizi inançsızlığa sürüklemiş.
ben diyorum ki, hristiyanlığı denediniz mi?
aslında islamla aralarında sonuç itibariyle fazla fark yoktur, ancak hristiyanlıktaki varsayım olarak hem tanrı hem de isa daha şefkatli ve daha ılımlıdır.
şimdi bakın, ne kadar güvenilir biri olduğum tartışmalı oldu. ancak bu, sadece bu forum için geçerlidir. burası çok karışık ve enformasyon kirliliği had safyada (her kafadan ayrı ses çıkıyor). siz beni dinleyin, forumlarda binlerce yazılarım var ve halden anlarım.

eğer hristiyanlar "Allah üçün 3.südür" dememiş olsalardı, muhtemeldir ki bugün hepimiz hristiyan olarak devam ederdik. ancak, hristiyanların bu hatası nedeniyle Allah yeni bir kitap indirmiş ve insanlara "haddini bildirmiştir."
bunu kabul etmek durumunda değilsiniz. hristiyanlık da Allahı var sayar ve benim anladığım kadarıyla onda da kurtuluş vardır. üstelik sevgiye dayanır. ben samimi bir müslümanım ancak, size islamı değil, hristiyanlığı öneririm.

bence denemelisiniz.

saygılarımla.

Ascendent
08-03-2011, 00:12
Bu mesajıma etiketlediğim hosts.zip dosyasının içindeki "hosts" adlı dosyayı
"C:\Windows\System32\drivers\etc" dizinine atıyorsun.

ek olarak bir de dns adresini open dns ile değiştiriyorsun.

open dns ip adresleriı: 208.67.222.222, 208.67.220.220

Bu ikisini yaptıktan sonra Telekomikasyon daire başkanlığı isterse ağzıyla kuş tutsun yine de senin girebileceğin hiçbir siteye karışamaz.

Astur
08-03-2011, 01:34
Blogun birinde izinsiz Lig TV yayını yapılmış diye Google bloglarının hepsi kapatılmış sanırım, Türk yargısı yine yapacağını yaptı.

Jolly Jocker
08-03-2011, 01:40
Tüm blogspotların kapatıldığı falan yok. Başka üç tane daha blogum var, üçü de çalışıyor.

Estiva
08-03-2011, 02:00
Hocam, ben blogspotun kapatıldığını aşağıdaki haberlere ve şahsıma ait genel içerikli blogumun kapatılmasına dayanarak yazmıştım.

http://www.computerworld.com.tr/blogspot-kapatildi-digiturk-agir-konustu-detay_5865.html

http://www.scroll.com.tr/33804/blogspot-com-kapatildi

Müslüman hackerlar, sağolsun her zaman ateist sitelere saldırmıyor, bazen nam salmak için, bazen islamı yaymak için de, yaptıklarının açık bir kul hakkı tacizi olduğunun farkında olmadan her türlü siteye saldırabiliyorlar. Ancak bu defa saldırıyı yapan onlar değil. Digiturk'ün başvurusu üzerine mahkemece kapatılmış blogspot. Eldeki veriler ve haberler bunu gösteriyor. Diğer blogspot bloglarınızın çalışıyor olmasına bir anlam veremedim yalnız. Bloglarınızın yönetim paneline erişimde sorun yok ama bloglara girilmiyor gördüğüm kadarıyla.

Bu arada bu tür kapatma cezalarının Diyarbakır'daki Mahkemelerce verilmesi kafamı karıştırıyor. Digiturk'ün merkezi Diyarbakır'da mı acaba :)

lars vilks
08-03-2011, 21:52
Bütün blogspot kapatılmış durumda. www.Blogspot.com a gir kırmızı yazıyla mahkeme falan yazıyor.

Freddie, malesef Türk mahkemeleri ve Telekom henüz tek tek blogları kapatma teknolojisine erişemedi. İşallah ileriki 50 sene içinde becerecekler.

ahmetsln
09-03-2011, 11:39
2-3 blog için koca blogspotu kapattılar!.

Ne kadar saçma bir durum yahu.

EciRna
09-03-2011, 12:13
Blogu olan arkadaslarim var onlarda ayni sorunlari yasamis, ama gözüme carpan olay ayaginiz tasa takilip düsseniz sizin tabiriniz'le "dincilerden" bileceksiniz. Artik bu sizde bir takinti olmus. Gercekten durumunuz vahim.

sargon
09-03-2011, 13:34
İnternet özgürlüğü için kampanya

Bildiginiz gibi Digiturk'un LigTV maclarını yetkisiz yayınladığı gerekçesiyle yapılan başvurusu üzerine Diyarbakır 5. Asliye ceza mahkemesi 40 kadar alan adı ve 60 kadar IP'yi, IP bloklaması yoluyla yasakladı. Yasaklananlar arasında blogspot.com da var.

Bu yasaklama kolayca xyz.blogspot.com seklinde mac yayınlarına baglantı veren blogları alan adı bozunması şekliyle yasaklanması mümkünken, ısrarla IP bloklaması yapılarak, mac yayınlarıyla ilgisi olmayan, yasalara uyan 4 milyon yurttaşımız, blogspot.com dan ve Google hizmetlerinden yararlanan milyonlarca yurttaş ve binlerce şirketimizin iletişim, ifade, öğrenme, iş yapma, eğlenme ve kendini geliştirme özgürlüklerine kısıtlama getirilmiştir. Bunun Anasayamız, evrensel hukuk ilkeleri, AİHM sözleşmesi ve AİHM kararlarına ve FSEK yasasının ilgili maddesine aykırı olduğunu düşündüğümüz için, Internet Teknolojileri Derneği olarak Digiturk, İlgili Savcılık ve Mahkeme ve BTK için suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca, bir blogspot.com kullanıcısı olarak Mahkeme kararına itiraz ettik. Ilgili metinleri
http://inetd.org.tr/ adresinde okuyabilirsiniz.

Ayrıca isteyen internet kullanıcısının uyarlayıp kullanabilecegi Taslak metinler hazırladık.
Birey veya şirketler olarak hem suç duyurusunda bulunabilirsiniz, hem de mahkeme kararına itiraz edebilirsiniz. Illede avukat olmanız yada sizin adınıza bir avukatın başvurması gerekmez.
Bir masrafi da yok.

Metni yapabildiginiz kadar kişiselleştirmenizi, size nasıl zarar verdigi anlatmanızı öneririz.
Metinleri istediginiz gibi değiştirmek, geliştirmek hakkınız, ve yapmanızda yarar var.

En yakın adliye gitmeniz gerekir. Suc duyurusunu savciliga, itiraz dilekcesini ise nobetci asliye ceza mahkemesine sunmanız gerekir.

Tüm internet kullanıcılarına "internetine sahip çık!" diyoruz.

İnternet Yaşamdır, Sansürlenemez!

inetd.org.tr, www.uzeg.org, www.ozguryazizlimgunleri.org, internethaftasi.org.tr,
linux.org.tr, bt-stk.org.tr, sansursuzinternet.org.tr, kampanya.org.tr

Estiva
09-03-2011, 14:57
Blogu olan arkadaslarim var onlarda ayni sorunlari yasamis, ama gözüme carpan olay ayaginiz tasa takilip düsseniz sizin tabiriniz'le "dincilerden" bileceksiniz. Artik bu sizde bir takinti olmus. Gercekten durumunuz vahim.

Hocam siz genel olarak söylediniz ve sitem ettiniz sanırım ama hack olaylarında Freddie haksız sayılmaz. Yıllardır uğraşırım weble ucundan. Hacklenen sitelerin hatrı sayılır bir kısmından müslüman hackerlar sorumlu. pkk denen örgütün hackerları bile onların yanında halt etmiş. Türk internetine pkkdan daha fazla zarar veriyorlar. Dolayısıyla siteniz hacklenince akla ilk onlar geliyor. Her zaman bir amaçlarının olması da gerekmiyor, can sıkıntısından, nam salmak için, hack denemesi yapmak için. Bazen de ateist düşüncelere düşünceyle karşılık vermek yerine klasik kaba kuvvete başvuruyorlar. Sanki bu siteleri robotlar yapıyor. Kardeşim web işinden çoluk çocuğuna ekmek götüren var. Ama kime anlatacaksın. Yaptıkları kul hakkı gaspı ama ondan da haberleri yok. Birşeye inanıyorlar ama onu da k*çından anlamışlar.

murted
10-03-2011, 00:27
Blogun birinde izinsiz Lig TV yayını yapılmış diye Google bloglarının hepsi kapatılmış sanırım, Türk yargısı yine yapacağını yaptı.

Digiturk bahanesidir, kesin Kemalistler vardır bu işin ardında. :P :P

Sahiden, internetin ne olduğunu anlamayan hukukçularımız var. Bir bilişim bakanlığımız bilem yok. Bütün bunlar dünyayı doğru okuyamamanın ve dünya dursun, biz halimizden memnunuz anlayışının sonuçları. Dünyanın da çok derdiydi a.q. :)

Hele bir de başbakanımız var, kanun yapanların başında benin bildiğim kadarıyla kendisi durur. Ama kendisi de kanunun bir moka yaramadığını, kendisinin de çakallıkla yasaklı sitelere girdiğini anlatır. Burada epeyce garip bir durum vardır ama söz konusu Türkiye'nin başbakanı olunca yadırganmaz pek.

http://www.google.com/support/forum/p/webmasters/thread?tid=7c0db40c81972d48&hl=tr

“SİZ GOOGLE’DAN ZENGİN MİSİNİZ? NEDEN VERGİ VERMİYORLAR?”
Bakan Yıldırım, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Youtube’a girişi yasaklamak isterken arama motoru Google’a ait bazı internet protokolü (IP) adreslerini engellemesiyle ilgili de şunları söyledi:

“Youtube, Türkiye’den girişler azaldığı için Google girişlerini kullanmaya başladı. Kendi IP’lerini bırakıp Google IP’lerini kullanmaya başladı. Arıyoruz, telefonlarımıza bile çıkmıyorlar, muhatap bile olmuyorlar. Bir site bizi esir alamaz. Bir de Türkiye yasakçılar listesinde diye propaganda yapıyorlar.

Vuku bulan işlerle verilen ceza orantısızdır diyebilirsiniz, buna tamam. Peki neden haklarını aramıyorlar? Neden Türkiye’ye tabi olmak istemiyorlar. Neden vergi dairesinin adresini bilmiyorlar? Siz Google’dan zengin misiniz? Siz vergi vereceksiniz, onlar bu kadar reklama rağmen vergi vermeyecekler… Beni yasakçı saysınlar önemli değil. Kimse bu ülkeyi hafife alamaz. İsrail’e özel içerik yapıyor. 28 ülkeye özel içerik yapmışsın. Bize de yap, yapmam. Bunları çıkar, çıkarmam. Türkiye’yi yok sayıyorlar, vergi mükellefi olmak istemiyorlar. Mahkeme karar veriyor, itiraz etmiyorlar. Neden? Çünkü muhatap almıyorlar…”

“IP İŞİNİ ARTIK DEVRALIYORUZ”
Bakan Yıldırım, bir gazetecinin, “Peki öyleyse neden Google’a tr uzantısı verildi” sorusuna da şu cevabı verdi:

“IP işini yakında devralacağız. Eskiden ODTÜ veriyordu tr uzantısını, yakında biz vermeye başlayacağız.”

Buyrun buradan yakın.

KozmikSakaci
11-03-2011, 00:30
bakalım bizimkide kapanacakmı