Orijinalini görmek için tıklayınız : Nakşibendilikten TANRICILIĞA giden yol
Yılmaz34
15-04-2011, 22:52
Niye özellikle Müslümanlıktan demedimde Nakşibendilikten dedim. Çünkü bırak Müslümanlığı ben bir zamanlar tarikatçıydım bile. Zikirler, tövbelerle geçiyordu hayatım. Ama İslam açısından o kadar samimiydim ki kızlarla bile haramdır diye konuşmuyordum mecbur kalmadıkça. Ne zaman İslam Tarihini okudum o kanlı sayfalar beni sorgulamaya itti. Öldürülen halifeler, içkici halifeler, cariyelerin ırzına geçen sahabeler ve onların izinden giden dindar işgalciler pardon fetihçiler.
Ulan dedim kendi kendime millet hayatını yaşamış sende saf gibi bağlanmışsın bu illete. Bak Turan Dursunda yazmış Din Bu gibi delillere dayalı bir kitap daha ne diye uyumaktasın. Git biraz daha araştır dedim kendi kendime.
Recm olayını düşündüm. Zinadan daha alçakça bir suç olan adam öldürmede bile sadece idam ediliyorsun ve taşlanarak öldürülme gibi bir işkence yok. Ama zinada recm var işkence var taşlanarak öldürülme var. Al sana adaletsizlik işte.
Ben abartmıyorum bu din yüzünden kafayı yeme noktasına geldim ve halen psikolojik tedavi görmekteyim. 6 yıldır tedavi görüyorum. Artık sadece yerlerin ve göklerin ve ayrım yapmadan bütün insanlığın tek yaratıcısı olan TANRIya inanıyorum. ALLAHA değil TANRIYA inanıyorum. Aynen eski atalarım gibi... Bu arada atalarım deyince aklıma geldi. İslam öncesi Türklerdeki ahlak anlayışını erdemliliği SAHABELERİN ahlak anlayışlarına bile değişmem.
Tavsiyelerinizi bekliyorum nasıl bir yol izlemeliyim. Eski çevremden koptum sayılır.
Dürüst olarak gerçekleri görmenden ve bilimsel üsluba göre hareket etmeye başlamandan ötürü tebrik ederim öncelikle :)
Sanırım psikolojik yardım almanın sebebi aile ve çevre ilişkilerin, çünkü dini araştırmışsın ve deist görüşe sahipsin şu andada.
Çok sakin ol, gerekirse inançsız olduğunu sakla, arkadaş ve aile içinde normal yaşantına devam et, kendi ayakların üzerinde durmaya başladıysan bu süreçleri çok kolay atlatırsın, öyle değilsede oku ve kendini geliştir. Aile ve çevre ilişkilerin geri dönülemez boyutta zedelendi ise kendine yeni bir çevre edinmelisin, iyi arkadaşlar olduktan sonra inancınla pek ilgilenmez onlarla yakınlaşabilirsin zaten. Siyasi bir partinin gençlik kollarına girebilirsin, solcu veya sosyalist görüşlü insanlar seni yargılamayacaklardır, kolayca çevre edinebilirsin aralarında.
Umarım faydalı olmuştur, sevgiler...
Yılmaz34
15-04-2011, 23:07
Dürüst olarak gerçekleri görmenden ve bilimsel üsluba göre hareket etmeye başlamandan ötürü tebrik ederim öncelikle :)
Sanırım psikolojik yardım almanın sebebi aile ve çevre ilişkilerin, çünkü dini araştırmışsın ve deist görüşe sahipsin şu andada.
Çok sakin ol, gerekirse inançsız olduğunu sakla, arkadaş ve aile içinde normal yaşantına devam et, kendi ayakların üzerinde durmaya başladıysan bu süreçleri çok kolay atlatırsın, öyle değilsede oku ve kendini geliştir. Aile ve çevre ilişkilerin geri dönülemez boyutta zedelendi ise kendine yeni bir çevre edinmelisin, iyi arkadaşlar olduktan sonra inancınla pek ilgilenmez onlarla yakınlaşabilirsin zaten. Siyasi bir partinin gençlik kollarına girebilirsin, solcu veya sosyalist görüşlü insanlar seni yargılamayacaklardır, kolayca çevre edinebilirsin aralarında.
Umarım faydalı olmuştur, sevgiler...
Çok sağolun. Tesadüfe bakın ki bende şimdi onu düşünüyordum. Bir zamanlar radikal islamcı ve faşist bir görüşteyken artık sosyalizmi araştırıyorum. Ben aile konusunda şanslı sayılırım çünkü ailem katı kuralcı değil. Benim hatam dincilerin peşinden gitmek oldu. Artık dinciliğin değil sosyalizmin insancıllığını araştıracağım.
spartacus
15-04-2011, 23:45
Sevgili Yılmaz34
Hoşgeldin... (Gecikmişde olsa, tabi siteye demiyorum, yeni düşüncelere ve aramıza : )
Başlıkla ilgisiz yazıları "ilgisiz iletiler" başlığına taşıyoruz. Dostlardan ricamız bu başlığın bir tanışma başlığı olduğunu unutmamaları.
Hoş geldin Yılmaz.
ahmetsln
16-04-2011, 00:09
Tekrardan hoşgeldiniz Yılmaz bey.
Yılmaz34
16-04-2011, 12:31
hoşbulduk sağolun.
Bence zihinsel arınmanın bu kadarı bile hayatı gerçekleriyle anlayabilmek için yeterli bakış açısını size sağlayacaktır. Din denen zırvanın var edilişindeki gizli yapı taşlarını görebilmek ve onu kimin ne amaçla kullandığını algılayabilmek bir insanın gelişimi için bence büyük bir adımdır.
Hoş geldiniz.
şeyh galip
16-04-2011, 23:51
Psikolojik rahatsızlığın dinle alakası yok.
Herşeyin aşırısı (dinin de) zararlıdır.
O yüzden evvela psikolojik tedavinizi tamamlayın.
Daha sonra bu konuları düşünürsünüz.
şimdi dini inanç, vs. hiçbir konuyla kesinlikle ilgilenmeyin...
Sağlık herşeyden önce gelir.
siteye de şimdilik girmeyin.
Tarikatlar herkesin kaldırabileceği yerler değildir.
içinde bulunduğu aile yapısı toplum vs. ile tarikata girmenin yüklediği sorumlulukları çelişen bir insan için hayat cehenneme döner.
çevrendeki herkes kordon-boyuna bira patates kızartması keyfi yapmaya giderken sen abdurrahman önül dinlersen dengen bozulur.
O yüzden insan biraz da yaşadığı toplumun koşullarını göz önünde bulundurmalı.
Sn yılmaz 34, umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ve şunu biliniz ki psikolojik rahatsızlık sahibi olmak zayıflık ve eksiklik, anormallik kesinlikle değildir.
hoşgeldin.
dostum herbirimiz nasıl bir yol izlediyse sen de aynen öyle,
kendi yolunu izleyeceksin işte.
kimine kolay, kimine zor.
kimine acı kimine tatlı.
karanlığa bir mum yakmışsın.
gerisi gelir zaten.
bir köle azat ettin.
yolun açık olsun.
düşünsel
21-04-2011, 14:30
hoşgeldin yılmaz34,
Bu kadar dindar bir çevreden gelip aklın yolunu seçtiğin için seni kutluyorum. Bu ülkede pekçok insan islamı temiz duygularla benimsemiş ama madalyonun öbür tarafındakileri kabul etmek imkansız.din senden olduğu gibi benden de çok şey alıp götürdü. Zaman içersinde daha bi kurtlarını dökeceksin kendimden biliyorum.
ozgur_beyin
21-04-2011, 20:14
sevgiliyılmaz 34 hoşgeldin(biraz geç olsada) tarikatçılık dinde hadlari zorlamadır.
temel amaç kendine daha fazla eziyet ederek tanrıya yağcılıktır.
dini sapıtmada had safhadadır. kurandan çok hadisler ve tevatür ön pilandadır .hatta duymuşsundur bu tarikatı ebubekire kadar uzatırlar . utanmasalar muhammed için bile nakşi diyecekler.
hatta duymuşsundur bu tarikatı ebubekire kadar uzatırlar . utanmasalar muhammed için bile nakşi diyecekler.
Tarikat, nakshilik hususuyitle, din icinde dindir. Devlet icinde devletdir. Turkiye'de faal olan nakshi tarikatlar bircok kola ayrilmistir.
(Menzil, IslmailAga, Suleymancilar, SeyhNazim) ve digerleri.
Ortak noktalari nedir?
"Silsile-i zeheb", yani altun silsile dedikleri seyhler zincirine inanirlar. Bu Hz Ebubekir le baslar, sonra Selman-i Farsi, vsvs. Hz. Nakshibend ise belki 15. halkadir.
Bu tarikat emaneti birinden digerine "verilir". Nasil mi? Sorma karisik :)
Bu Silsile-i zeheb teee 1600-1700(veya sonra bilemiicem)yillara kadar butun bu tarikat icin birdir, sonra ayrilirlar.
Mesela Suleymancilar onlarin efendileri Suleyman Hilmi Tunahan'i 33. ve SON halka olarak gorurler. Diger tarikatler(menzil vs) ilelqiyamet "mursid"lerin gelecegine inanirlar. (Ki onlarin daima hayatta olan silsile-i seheb onderleri vardir.)
Bu tarikatlarin ortak noktalari ise rabita vardir, hatim vardir.. Cemaatden cemaate degisiyor butun bunlar..
Zaten basli basinca bi hayli karisik bunlar.. Sorun var ise sor.
Hz. Muhammed'e de bu tarikatin erkanini Hz. Ebubekir anlattigini soylerler. Meshur magarada Ebubekir cok korkar, Muhammed'de ona rabita'yi tarif eder, sonra bidaha korkmaz falan falan.
Efsane mi gercek mi , bayagi karisik iste :))
Eski ata inançlarımızda sonuç itibariyle doğmatikmiş..İslama karşıtlığı Arap düşmanlığı çizgisine çekmemek gerekiyor..Anadoluda yaşayan Türk ve Kürt halkı eski inanışlarınında çokta matah olmadıklarını bilmeleri gerekiyor ( şaman-zerdüş) O yüzden gerçek anlamda varolduğunu düşündüğüm Yaratana ulaşmanın en güzel şeklinin Deizm olduğunu düşünüyorum..Hem sosyalist düşünce hemde deist(tanrıcı) düşünce insanın aydınlanmasında çok yararlıdır..Sağlık problemlerinizi aşmanızı dilerim..Hoşçakalın