Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-04-2011, 22:52
Yılmaz34 Yılmaz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Nakşibendilikten TANRICILIĞA giden yol

Niye özellikle Müslümanlıktan demedimde Nakşibendilikten dedim. Çünkü bırak Müslümanlığı ben bir zamanlar tarikatçıydım bile. Zikirler, tövbelerle geçiyordu hayatım. Ama İslam açısından o kadar samimiydim ki kızlarla bile haramdır diye konuşmuyordum mecbur kalmadıkça. Ne zaman İslam Tarihini okudum o kanlı sayfalar beni sorgulamaya itti. Öldürülen halifeler, içkici halifeler, cariyelerin ırzına geçen sahabeler ve onların izinden giden dindar işgalciler pardon fetihçiler.
Ulan dedim kendi kendime millet hayatını yaşamış sende saf gibi bağlanmışsın bu illete. Bak Turan Dursunda yazmış Din Bu gibi delillere dayalı bir kitap daha ne diye uyumaktasın. Git biraz daha araştır dedim kendi kendime.
Recm olayını düşündüm. Zinadan daha alçakça bir suç olan adam öldürmede bile sadece idam ediliyorsun ve taşlanarak öldürülme gibi bir işkence yok. Ama zinada recm var işkence var taşlanarak öldürülme var. Al sana adaletsizlik işte.
Ben abartmıyorum bu din yüzünden kafayı yeme noktasına geldim ve halen psikolojik tedavi görmekteyim. 6 yıldır tedavi görüyorum. Artık sadece yerlerin ve göklerin ve ayrım yapmadan bütün insanlığın tek yaratıcısı olan TANRIya inanıyorum. ALLAHA değil TANRIYA inanıyorum. Aynen eski atalarım gibi... Bu arada atalarım deyince aklıma geldi. İslam öncesi Türklerdeki ahlak anlayışını erdemliliği SAHABELERİN ahlak anlayışlarına bile değişmem.
Tavsiyelerinizi bekliyorum nasıl bir yol izlemeliyim. Eski çevremden koptum sayılır.
Alt 15-04-2011, 23:02
Reich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Reich Reich isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dürüst olarak gerçekleri görmenden ve bilimsel üsluba göre hareket etmeye başlamandan ötürü tebrik ederim öncelikle

Sanırım psikolojik yardım almanın sebebi aile ve çevre ilişkilerin, çünkü dini araştırmışsın ve deist görüşe sahipsin şu andada.

Çok sakin ol, gerekirse inançsız olduğunu sakla, arkadaş ve aile içinde normal yaşantına devam et, kendi ayakların üzerinde durmaya başladıysan bu süreçleri çok kolay atlatırsın, öyle değilsede oku ve kendini geliştir. Aile ve çevre ilişkilerin geri dönülemez boyutta zedelendi ise kendine yeni bir çevre edinmelisin, iyi arkadaşlar olduktan sonra inancınla pek ilgilenmez onlarla yakınlaşabilirsin zaten. Siyasi bir partinin gençlik kollarına girebilirsin, solcu veya sosyalist görüşlü insanlar seni yargılamayacaklardır, kolayca çevre edinebilirsin aralarında.

Umarım faydalı olmuştur, sevgiler...

Akıllar hep kuşku içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir. B.R
Alt 15-04-2011, 23:07
Üye

tullga´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dürüst olarak gerçekleri görmenden ve bilimsel üsluba göre hareket etmeye başlamandan ötürü tebrik ederim öncelikle

Sanırım psikolojik yardım almanın sebebi aile ve çevre ilişkilerin, çünkü dini araştırmışsın ve deist görüşe sahipsin şu andada.

Çok sakin ol, gerekirse inançsız olduğunu sakla, arkadaş ve aile içinde normal yaşantına devam et, kendi ayakların üzerinde durmaya başladıysan bu süreçleri çok kolay atlatırsın, öyle değilsede oku ve kendini geliştir. Aile ve çevre ilişkilerin geri dönülemez boyutta zedelendi ise kendine yeni bir çevre edinmelisin, iyi arkadaşlar olduktan sonra inancınla pek ilgilenmez onlarla yakınlaşabilirsin zaten. Siyasi bir partinin gençlik kollarına girebilirsin, solcu veya sosyalist görüşlü insanlar seni yargılamayacaklardır, kolayca çevre edinebilirsin aralarında.

Umarım faydalı olmuştur, sevgiler...
Çok sağolun. Tesadüfe bakın ki bende şimdi onu düşünüyordum. Bir zamanlar radikal islamcı ve faşist bir görüşteyken artık sosyalizmi araştırıyorum. Ben aile konusunda şanslı sayılırım çünkü ailem katı kuralcı değil. Benim hatam dincilerin peşinden gitmek oldu. Artık dinciliğin değil sosyalizmin insancıllığını araştıracağım.
Alt 15-04-2011, 23:45
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Yılmaz34

Hoşgeldin... (Gecikmişde olsa, tabi siteye demiyorum, yeni düşüncelere ve aramıza : )

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 16-04-2011, 00:08
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Başlıkla ilgisiz yazıları "ilgisiz iletiler" başlığına taşıyoruz. Dostlardan ricamız bu başlığın bir tanışma başlığı olduğunu unutmamaları.

Hoş geldin Yılmaz.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 16-04-2011, 00:09
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tekrardan hoşgeldiniz Yılmaz bey.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 16-04-2011, 12:31
Üye

hoşbulduk sağolun.
Alt 16-04-2011, 20:02
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bence zihinsel arınmanın bu kadarı bile hayatı gerçekleriyle anlayabilmek için yeterli bakış açısını size sağlayacaktır. Din denen zırvanın var edilişindeki gizli yapı taşlarını görebilmek ve onu kimin ne amaçla kullandığını algılayabilmek bir insanın gelişimi için bence büyük bir adımdır.

Hoş geldiniz.
Alt 16-04-2011, 23:51
şeyh galip şeyh galip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Psikolojik rahatsızlığın dinle alakası yok.
Herşeyin aşırısı (dinin de) zararlıdır.
O yüzden evvela psikolojik tedavinizi tamamlayın.
Daha sonra bu konuları düşünürsünüz.
şimdi dini inanç, vs. hiçbir konuyla kesinlikle ilgilenmeyin...
Sağlık herşeyden önce gelir.
siteye de şimdilik girmeyin.
Tarikatlar herkesin kaldırabileceği yerler değildir.
içinde bulunduğu aile yapısı toplum vs. ile tarikata girmenin yüklediği sorumlulukları çelişen bir insan için hayat cehenneme döner.
çevrendeki herkes kordon-boyuna bira patates kızartması keyfi yapmaya giderken sen abdurrahman önül dinlersen dengen bozulur.
O yüzden insan biraz da yaşadığı toplumun koşullarını göz önünde bulundurmalı.

Sn yılmaz 34, umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ve şunu biliniz ki psikolojik rahatsızlık sahibi olmak zayıflık ve eksiklik, anormallik kesinlikle değildir.
Alt 20-04-2011, 00:33
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hoşgeldin.

dostum herbirimiz nasıl bir yol izlediyse sen de aynen öyle,
kendi yolunu izleyeceksin işte.

kimine kolay, kimine zor.
kimine acı kimine tatlı.

karanlığa bir mum yakmışsın.
gerisi gelir zaten.

bir köle azat ettin.
yolun açık olsun.