Orijinalini görmek için tıklayınız : Zeitgeist hakkında yardım
zeitgesit ve venüs projesi hakkında(benzeri konularda olabilir) powerpoint sunumu arıyorum elinde olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.
kimseden ses çıkmadı :) neyse herşeyi hazırladım bir tek venüs projesi kaldı.bir türlü özetleyemiyorum venüs projesi ile ilgili dökümanı olan varsa bi zahmet paylaşsın
Özgürcan
07-05-2011, 22:25
power point sunum yok ama Hareketin savunma grubu üyesiyim.
İstediğin soruyu cevaplayabilirim :)
dogruistan
07-05-2011, 22:42
power point sunum yok ama Hareketin savunma grubu üyesiyim.
İstediğin soruyu cevaplayabilirim :)
savunma gurubu derken nasil yani ?
düşündüğüm gibiyse mükemmel bir gidişat bu.
Özgürcan
07-05-2011, 22:47
Bir grup kurduk. Saçma sapan ABD'de "siz komünistsiniz! Onlar milyonlarca insan öldürdüler!" diyen insanlar var
bizde de
"Siz satanistsiniz kedi kesiyorsunuz" diyenler var.
Böyle kendilerine göre mantıklı konuşan insanlara da sevgi göstermek görevimizdir. Zeitgeist örgütü sevgi ile kurulmuştur. Amacımız bu insanların yaptığı saldırılara karşı örgütlenmeyi korumak ve o insanları bizim tarafımıza geçmelerini sağlamak.
Düşündüğün şey miydi :)
Zeitgeist ve Venüs projesi, komünizmden daha ütopik ve temelsiz bir saçmalık. Birilerini ateist yapabiliyorsa ne güzel, fakat yok başka bir numarası.
Teşekkürler. :)
Özgürcan
07-05-2011, 22:57
En büyük yanlışlık da bu işte.
Oradaki tüm projeler 20 yılda bitirilebilir. Biz şunu öneriyoruz.
Bankadaki tüm paranızı geri çekin. Bankalar batsın ve ekonomik kriz yaşansın. Eğer bu sırada kimse harcama yapmazsa devrim gerçekleşmiş olacak.
Ayrıca...
Neden hava bedavadır?
bende okulda sunumunu yapıcam ütopik olsun olmasın milletin düşünce ufkunu açacak.iyi cümle kuramıyorum bi zahmet özet geçermisin özgürcan.yönetim nasıl olacak insan doğasına uyarmı mülkiyet olmadan nasıl olacak v.s
Milyonların bu düşünceler uğruna hayatını kaybettiği bir şey bu. Sorulması gereken soru o kadar pasif bir soru olmamalıdır.
Neden güçlü yönetir? Basit.
Enerji.
Özgürcan
07-05-2011, 23:10
Şimdi zeitgeist sistemi parasız bir hayatı savunur.
Şöyle bir örnekle anlatayım
http://tribe4mian.files.wordpress.com/2008/11/zeitgeist-addendum-money.jpg
ülkenin olmadığı, vergi diye bir kavramın olmadığı bir bölgede yaşıyorsun
sen bir çiftçisin ve hasatının tamamını bedavaya tüm halka eşit miktarda dağıtıyorsun. Çünkü oduncu da sana bedavaya odununu, balıkçı bedavaya balık, kitapçı bedavaya kitap, doktor bedavaya sağlık ve öğretmen bedavaya eğitim veriyor. Zeitgeist sisteminin ilk aşaması budur
bunun sağladığı yararlar
- Bilimsel araştırmalar için para gerekir. "Eğer 1950 yılında otoriteler gereken parayı bize verseydi, şu anda ellerinde bir zaman makinası olurdu." Carl Sagan
Artık isteyen biliminsanı malzemeyi ücretsiz alacak.
-teknolojinin gelişmesiyle çalışmaya ihtiyaç kalmayacak
Şu anki mekanik teknolojisi insansız fabrikalara olanak sağlıyor. Ancak bu binlerce, milyonlarca işsiz oluşturacağı için izin vermiyor.
Aynı şey tarım için de geçerli . Akıllı ve programlı sulama, insansız traktör(yapıldı şu anda var), çiftçiler tarlaya gitmeden bir nevi "farmville" gibi hasat toplayacak ve insanlar sadece beyin işlerinde çalışacak.
Bu insanların ABD'de karşı çıkıldığı gibi şişmanlayıp patlamalarına değil, yeni hobiler edinip okuyup öğrenmelerini sağlayacak. Çünkü bütün bağımlılık yaratan şeyleri zaten büyük otoriteler yaratıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=zqYLrT_IM20
Din konusuna da gireyim mi?
Özgürcan
07-05-2011, 23:20
bak buldum şöyle bir sunum
http://www.zeitgeisthareketi.org/index.php?kat=4&no=3
yok dostum din konusa gerek yok taşlarlar beni :) kitle %100 müslüman cünkü yardımın için teşşekür ederim birde insanların doğası gereği uyumsağlayıp sağlamayacağını kısaca acıklabilirmisin
Özgürcan
08-05-2011, 00:34
şöyle diyeyim, bir ressam resmini başkaları için, para için resim yapmayacak. Evine asmak ya da arkadaşına hediye etmek için... Eğlence için yapacak..
dogruistan
08-05-2011, 00:39
Bir grup kurduk. Saçma sapan ABD'de "siz komünistsiniz! Onlar milyonlarca insan öldürdüler!" diyen insanlar var
bizde de
"Siz satanistsiniz kedi kesiyorsunuz" diyenler var.
Böyle kendilerine göre mantıklı konuşan insanlara da sevgi göstermek görevimizdir. Zeitgeist örgütü sevgi ile kurulmuştur. Amacımız bu insanların yaptığı saldırılara karşı örgütlenmeyi korumak ve o insanları bizim tarafımıza geçmelerini sağlamak.
Düşündüğün şey miydi :)
düşündüğüme yakın ama ben geri kalmış düzene her türlü savunma olarak düşünmüştüm savunmanın anlamını açarsak ne demek istediğimi anlarsın zaten.
Zeitgeist e karşı olanlar çağdışı olmuş düzeni üstelik her türlü belanın sebebi ve artık gelişmenin önünde büyük bir engel olmuş parayı savunuyor demektir
bunda karşı olunacak bir şey yok
ama biraz balans ayarı gerektiği kesin
zeitgeist veya benzeri oluşumlar artık bir mecburiyet olmuştur bir kaç örnek verirsek
1-devletler ayakta kalabilmek için emeklisinin ve işcisinin maaşına öz diker hale gelmiştir üstelik emeklilik yaşını yükseltme yarışına girmiş haldeler hem işsizlik var diye ağla hemde insanları daha geç emekli et başkalarına iş kapısı açtırma :)
2-Para artık ilerlemeyi durdurmuştur önünde bir settir bir çok olumlu ve gerekli şey parasızlık yüzünden yapılamıyor
örneğin uzay çalışmaları 10 yıllara yayılıyor
daha güvenli yollar yapılamıyor çok daha hızlı trenler yapılamıyor
depreme son derece dayanıklı yapılar yapılamıyor
çok yakacak ve maliyeti artacak diye kazalara karşı çok daha dayanıklı araçlar yapılamıyor ............vb
3-Dünya para döngüsü yüzünden bilerek göz yumulan bir çok gereksiz israf konumunda kalmış üretimler yüzünden yaşanamaz bir hale doğru gidiyor
örneğin para kaygısı olmasa tv yi ayrı dvd oynatıcısını ayrı uydu alıcını ayrı ........üretmek yerine hepsini tv içinde üretebilirler buda korkunç bir israftan kurtarır bizi
4-para yüzünden terör savaş ve bir çok ülkede iç karışıklık var en tehlikelisi ise para yüzünden kuduran oraya buraya saldırma eğliminde olan ABD ve yandaşları var bunun sonunda korkunç yıkıcılıkta bir savaş çıkabilir
5-Para yüzünden devletlerin kontrolleri büyük oranda abd merkezli derin devlete bağlanmıştır bu gerçekle anlatmak istediğim devletlerin anlaşmalı savaşlar yaparak bir birlerinin şehirlerini yerle bir edip savaştan sonra el sıkışıp bir birlerinin şirketlerine iş vermesi ihtimalidir yık yeniden inşaa et paraları götür gariban fakir fukara ne yaparsa yapsın boş ver :)
gibi nedenlerden dolayı
bu çağ dışı düzenin değişmesi zorunlu bir hal almıştır buna karşı olmak bir avuç
para sapığının çıkarları uğruna kendi hayatından fedakarlık yapmaktır
sadece kendi hayatının mafolmasıyla kalsa iyi bütün dünya ve gelecek nesillerinizde büyük bir tehditle karşı karşıyadır
Özgürcan
08-05-2011, 00:55
Yukarıdaki yazıyı
şu müzik ile tekrar okuyun
http://www.youtube.com/watch?v=b70tDcI9IPM
westergaard
08-05-2011, 00:59
bütün bu saçmalık da komplo teorisyeni hıyarın tekinin odasından amatörce yaptığı videolardan çıkıyor.. cahil bir güruh da bunlara prim veriyor
edit: VE ANLAŞILDIĞINA GÖRE OLAY GİTGİDE BİR TARİKATA DÖNÜŞÜYOR
Özgürcan
08-05-2011, 01:24
foruma yeni geldim ama bir fabrikatör falansın galiba westergaard...
Tarikata dönüşmüşlüğü yok ama bir aktivist hareketidir, bu doğru. Ki bence şu anda vatanı kurtaracağım diyen bir avuç partiden daha mantıklıdır.
Ayrıca zeitgeist hareketi The Venus projesinin aktivist hareketidir ve the venus projesi dediğin şey Jasque Fresco adında bir toplum mühendisi tarafından yürütülmektedir.
dogruistan
08-05-2011, 01:35
bütün bu saçmalık da komplo teorisyeni hıyarın tekinin odasından amatörce yaptığı videolardan çıkıyor.. cahil bir güruh da bunlara prim veriyor
yanılıyorsun o video sadece bir çok insanın fikirlerinin birleştiği yer olmuştur yani bu oluşuma benzer fikirler bir çok insanın içinde zaten şekilleniyordu ama bir çıkış yolu bulunup insanlara aktarılamıyordu birilerine anlattığımızda birden bire deli veya hayalperest oluveriyorduk .hatta alay bile edildi
bu videolar sayesinde cahil cühele arasında deli konumuna düşmekten kurtulduk
ben deli isem beni dinleme al şu linki gir oku veya seyret diyebildik http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif
sayın westergaard
önce izle , sonra oku , sonra düşün , bunları yaparkende anla , en sonda gel içi dolu bir cümle kurki iletişim olsun...
kimseden ses çıkmadı :) neyse herşeyi hazırladım bir tek venüs projesi kaldı.bir türlü özetleyemiyorum venüs projesi ile ilgili dökümanı olan varsa bi zahmet paylaşsın
Bir yardımı olacaksa Venüs Projesi'nin anlatıldığı Future By Design belgeseli. (Türkçe altyazı)
http://dotsub.com/view/15872a88-fbfe-4b18-a47f-10e0ae06fa9f
Leonardo da Vinci kendi kendini yetiştirmiş bir rönesans adamıydı. Bir bilim adamı, sanatçı ve mucit olarak, Da Vinci'nin dehası eşi görülmemiş bir çalışma ortaya koydu. Ardında bıraktığı çizimler onun yeniliklerine ve özgünlüğüne vasiyeti olarak kaldı. Da Vinci'nin ana engellerinden biri, düşüncelerini gerçeğe dönüştürmek için ihtiyacı olduğu araçlardan yoksun olmasıydı. Jacque Fresco da, kendi kendini yetiştirmiş bir bilim adamı, mimar ve mucittir. Bütün hayatını, sorgulamaya, anlamaya ve yenilikçiliğe adamıştır. Verimli bir yaratıcı olan Jacque, yaşamının çoğunu kültürümüzü yeniden tasarlamakla geçirdi. Da Vinci, yalnızca gelişmiş malzemelere ihtiyaç duyuyorken... ...Fresco ise, oldukça geniş kapsamlı olan fikirlerini gerçekleştirmek için, sosyal ve politik kaynaklara erişimden yoksundu. Ağustos, 1974 Konuğumuz, Miami'li sıradışı bir adam olan Dr. Jacque Fresco. Yaptıklarından biraz bahsedecek olursak; Sosyal mühendis, endüstri mühendisi, tasarımcı ve yenilikçi. Rotor Craft Helikopter danışmanlığı, Los Angeles Bilimsel Araştırma Laboratuvarları yöneticiliği... ...araç gereç taslaklarından x-ışını ünitelerine kadar muhtelif tasarımlar ve telif sahipliği. Architectural Records, Popular Mechanics, Saturday Review'de çalışmaları yayınlandı. Sinema sektöründe teknik ve psikolojik danışmanlık... ...hava kuvvetleri endüstri üyeliği, Wright Field'da geliştirme birimi tasarladı... ...elektrostatik anti-buzlanma sistemleri geliştirdi... ...önüretimli alüminyum evler tasarladı. Peki, sürücü ehliyetinizde ne yazıyor? Gülüşmeler Neyle iştigal ediyorsunuz? - Endüstriyel tasarımcıyım. - Jacque, peki sen... - Sosyal mühendisim. - İnsanların, Miami'de yaşayan Jacque Fresco hakkında konuşmaları ve... ...zamanımızın çok ötesinde biri demeleri, seni rahatsız ediyor mu? "Biz, onun gibi ileri düzey düşünme biçimine hazır değiliz" gibi söylemleri...
Devamı yukarıdaki linkte
"www.TheZeitgeistMovement.com" adresine tıklayın, bu vizyonu gerçeğe dönüştürmemize yardım edin. Türkçe çeviri: istemci ve X-Force
ereninthenature
24-06-2011, 08:26
insanlık bu kadar hızlı bir şekilde bu kadar büyük bir değişime hazır değil özgürcan.bilimi destekleyelim, evrimi unutmayalım:D
o günler zaten gelecek ama sırasıyla olacaklar var.insanların kafasının değiştirecek şeyler.o olaylar olamadan insanlar bilimin gücünü anlayamayacak.
görmüş geçirmiş gibi konuştum bak:D:D
the supernova
24-06-2011, 10:37
İnsan egosunu yenmediği sürece bu tür projeler hayal olur, insan egosunu yendikten sonra zaten bu tür projelere gerek kalmaz..
Her zaman daha fazlasını isteyen bir grup olacaktır.
Evrim egoyu bizden alsın gerisi kolay.. :grouphug: