PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok eşlilik Serbest Olsun

ahmetsln
24-05-2011, 13:14
Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakâr aile danışmanı Sibel Üresin’den şok açıklama!

Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp gibi birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veren Sibel Üresin, hem yaşam koçluğu, hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyor. Özellikle muhafazakâr kesim tarafından iyi tanınıyor. Başakşehir’de ofisi bulunan ve sivri çıkışlarıyla dikkat çeken Üresin, çokeşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, “Zaten çokeşlilik var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor” diyor. 35 yaşındaki Üresin, çokeşliliğin neden yasalaşması gerektiğini anlattı:

‘Kadın ortada kalmaz’

“Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çokeşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.”

‘Çokeşli olurdum’

“Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çokeşli olurdum.”

‘Erkek için haklı arayış’

“Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımıyorsanız, eşiniz tarafından aldatılmaya hazır olmalısınız. Erkek için bu haklı bir arayıştır. Bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın, bence çokeşliliği kurtuluş olarak görmelidir. Boşandığında kaybedecekleri, kazanacaklarından fazla olan kadın, kalmayı tercih ediyor. Çokeşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çokeşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyorum ve kutluyorum.”

‘Çarpık ilişkileri önler’

“Erkek, eşleri arasında gerek maddi, gerekse manevi açıdan adaletli davranmalı. Erkek adaletsizlik yaparsa, kendi cehennemini hazırlamış olur. Örneğin Kanuni Sultan Süleyman, dizide adaleti sağlayamıyor. Çokeşlilik, toplumdaki çarpık ilişkileri ve kızların evde kalma sorunlarının ortadan kalkması noktasında da ciddi rol oynayacaktır.”

‘Kadın itaat eder’

“Dayak ve aldatma bana göre boşanma sebebi değil. Türkiye’deki kadınların yüzde 80’i dilinden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her durumda problemlidir. Muhafazakâr kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Ailede mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah’ın emaneti olarak davranmalı.”

(buradan çıkaracağımız sonuç kadın kocaya yetmiyor :drama:)

TUBA
24-05-2011, 13:32
sevgili ahmet

çok eşlilik yasal olursa önünü kesemeyeceğimiz haksızlıklara sebep olur

sadece kadına yönelik değil,çocuğa da...

bilmem hatırlar mısınız ,güneydoğuda bir amca vardı
4 karısı ,isimlerini hatırlayamadığı sürüyle çocuğu vardı,sanırım 40 taneydi

şimdi bu çocuklara sormak gerekir,hayatlarından ne kadar memnunlar?

KızıL
24-05-2011, 13:43
şimdi bu kadın neden bunu istemekte bence önce anlamaya çalışmak lazım??

zengin ve cinsel gücü olan bir erkek olsa çokeşli olurmuş..

kadın paylaşımcı zengin ve cinsel gücü olan kocasını başka kadınlarla paylaşmak istemekte çok takdir ettim bu davranışını helal valla bu zenginlikten başkalarıda faydalanmalı tabi...

kadın grup olayına sıcak bakıyor, kimseyi fantazilerinden dolayı suçlayamaz ve yadırgıyamayız medeni cesareti yüksekmiş takdir ettim bravo...

kadın belkide cinsellikten haz almıyor yada bu konuda bir sıkıntısı var ben zengin ve güçlü birisiyle evleneyim ama 2. ve 3. eşle ilişkiye girsin bende alışveriş merkezlerinde gezeyim diye düşünmekte belki, çok kurnazca takdir ettim...

kadın belkide geniş aile yapısını sevmekte 1 eş 2-3 kadın 4-5 çocuk kocaman bir villa yaşayıp gitmek istemekte belki tabi geniş aile sevgisini yadırgamamak lazım ne güzel ya sıcak kanlı sosyal bir kişilik...

kadın belkide kitabına çok bağlı kuran da da yazan şeyleri harfiyen uygulamaktan yana ne denir ki takdir ettim bu mücadelesinde...

kadın belkide kadın eeeee!?!?.,? kadın belkide kendini kadın olarak görmüyor bir birey, bir insan değil sadece erkeğin eğlencesi!! ne diyelim takdir sizin...

Psiko
24-05-2011, 14:01
şimdi bu kadın neden bunu istemekte bence önce anlamaya çalışmak lazım??

kadın belkide kadın eeeee!?!?.,? kadın belkide kendini kadın olarak görmüyor bir birey, bir insan değil sadece erkeğin eğlencesi!! ne diyelim takdir sizin...

Evet doğru.
Bu yazıyı yazarak neyi neden istediğini anlamaya çalışmakta gerçekten fayda var.
Sitemiz toplumunda bulunan Müslüman bir hanım arkadaşa bu soru açıkça sorulmuş,
ve bu arkadaşımızın asla ve kat'a bir erkeğin bırakın 3.4. eşi olmak 2.eşi bile olmayacağını ondan duymuştuk.
Bir de yaşam denen realitede Müslüman arkadaşlarınız varsa onlara sorun.
Teori ile pratik arasındaki farkı bizzat gözlemleyip müşahade edin.

Bu yazıyı yazan kadının "Erkeğin eğlencesi" olduğu veya böyle bir bakış ve anlayışa sahip olduğunu düşünmüyorum.
Robotik olarak "erkek çalışır kadına bakar" anlayışı ile yetiştiğinden böyle bir sav ileri sürdüğünü düşünüyorum.
Çünkü eğer bilse ki eşit cinsel istek halinde BİR kadın BİR erkeği parçalar.
Zaten böyle bir şeyi yazma gereksinimi de lüzumu da duymazdı.

Bir de tıpkı Erbakan'ın mücahitlere
"Çocuklarınızı imam hatiplere yollayın"
deyip,oğlunu İngilterede okutması gerçeği bağlamında olaya baktığımızda,
"Millete talkın verip,kendisinin salkım yutanlardan"
olanlar arasında olduğunu görmek o kadar da zor olmasa gerek.

Dolayısı ile inanan arkadaşlar için,
"Sözleri ve amelleri BİR olmayanların izinde yürümekten sakınmak" denen olguyu bu tür kişiler adına yaşamlarına adapte etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

KızıL
25-05-2011, 13:23
buyrun inci hanımın tanelerine burdan devam edin yeni açıklamalar yeni arzular...

Çokeşli evliliğin yasal olmasını isteyen danışman Sibel Üresin: Ben eşime, ikinci eş iznini nikâh günü vermiştim

http://gundem.milliyet.com.tr/-babasi-belirsiz-cok-cocuk-var-/gundem/gundemdetay/25.05.2011/1394497/default.htm

ahmetsln
25-05-2011, 16:02
Davranış bilimleri uzmanı, aile ve evlilik danışmanı Sibel Üresin, çok eşliliğin yasalaşması gerektiğinin tekrar altını çizerek, "2., 3. eşler için çok eşlilik yasalaşmalı. Ben muhafazakar kesimde olmasa da diğer kesimde sevgili ve metres diye adlandırılan herkesin kanuni hakları olması gerektiğini savunuyorum. Sadece muhafazakar kesim olarak adlandırılmasın. Şu an birçok erkeğin sevgilisi, metresi, imam nikahlı eşi var. Kesinlikle çok eşlilik yasalaşmalı. Çünkü gayrı meşru ilişkilerden doğan o kadar çok anne ve babası belli olmayan çocuk var ki ortada, bunun bence daha ahlaki bir zemin üzerine oturtulması lazım" diye konuştu.

"DİNDAR OLAN 'İMAM NİKAHLI EŞİM' DER, DİĞERİ 'METRESİM'"
Birçok belediye için aile içi iletişim seminerleri veren Üresin, dün de Bahçelievler Belediyesi'nde 'Uzun evliliğin sırrı" konulu seminerde konuştu. Seminer öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üresin, "İmam nikahlı eşler ile metresler aynı statüde midir?" sorusunu, "Bir erkek her durumda bunu yapar. Dindar olan 'İmam nikahlı eşim' der, diğeri 'Metresim' veya 'Sevgilim' der. Arada hiçbir fark yok. Var mı? Yasallaşmak derken 4 eşin resmi nikah altına alınması gerektiğini söylüyorum" diyerek yanıtladı.

"EŞİM İKİNCİ EŞ ALABİLİR, BU İZNİ KENDİSİNE VERDİM"
Bir kadın muhabire "Sizin eşiniz sizi hiç aldatmıyor mu?" diye soran ve "Hayır" yanıtını alan Üresin, "O zaman aldatıldığını düşünen ve uzmanların kapısını çalan birçok kadın sizce Türkiye'de yaşamıyor mu? Ben evliyim. Eşimin şu an ikinci eşi yok. Ama ikinci eş alabilir, bu izni ben evlenirken kendisine verdim. Almak isterse alabilir, niye yok, bunu yanıtını ben veremem" dedi.

"KAZAKİSTAN'DA EYLEM YAPILDI, ARTIK ÇOK EŞLİLİK RESMİ"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda yasal düzenleme olursa hiçbir erkek elini kolunu sallayarak metrese, ikinci eşe sahip olmaz. Çünkü yasal yükümlülükler bu işe sınırlama getirir. Zina artık suç hükmünü alır. Herkes 'param var' diye herhangi bir kadınla beraber olmaz. Birçok hayat kadını şu an mağdur değil mi? 40 yaşlarında psikolojisi bozulmuş bir sürü genç kız, 10 günlük ilişki sonrası terk edilen kadınlar var. Kürtaj yaptıran kadınlar var. Kazakistan'da 6 yıl önce kadınlar, zinanın ve hayat kadınlarının artması, kadınların evde kalması dolayısıyla bir eylem yaptı. Şu an Kazakistan'da çok eşlilik resmi."

"KADINLAR, HANGİ KADINLA ALDATILDIĞINI BİLMEDEN EVDE KUŞKUYLA BEKLİYOR"
"Kadınlar, görüşlerimi gayet düzgün karşılıyorlar. Çünkü bir çok kadın eşinin kendisini hangi kadınla aldattığını bilmeden, kuşku içinde ve üzgün olarak evde bekliyor. Bir erkek 2. ve 3. eş almışsa ve onlara nafaka, onlarda kaldığı gün noktasında adaletli davranıyorsa tabi ki alkışlıyorum. Ama bunu yapacak erkek yok. Kadınların hepsi şu an aldatma ve şiddeti kabullenmiş durumda. Ben hiç dayak yemedim. Şu an erkekler eşlerine daha çok psikolojik şiddet uyguluyor. Çok konuşup dayak yiyen kadın safına geçmem. Kadınların yüzde 80'i çok konuştuğu için dayak yiyor. Yüzde 20'si psikolojik sorunları olan eşleri tarafından dövülüyor. Bir anne 3 yaşındaki çocuğunu dövebiliyor, çocuğunu sevmiyor musun diye sorabilir misin? Bir kadının dayak yemesi, sadece karşısındaki güçlü şahsı tahrik etmesinden öte değildir. Çocuk da anneyi tahrik ediyor. Ortada güçlünün güçsüzü alt ettiği durumlar var."

"FEMİNİSTLER BENİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLLER, BEN DE ONLARI SEVMİYORUM"
"Psikolojik danışmanlık merkezlerine başvuran kadınlar eşi tarafından aldatılan, psikolojisi bozulmuş, psikolojik şiddete maruz kalan kadınlardır. Kadınlar aldatılıyor, bu bir gerçek. Bir erkek karısını aldatıyorsa bunu eşine sormaz, merak etmeyin. Ben 2 yıldır habername.com'da çokeşliliği detaylı işliyorum. Şu ana dek hiçbir yerden tepki gelmedi. Ben anti-feministim. Feminist tüm yazarların karşısındayım. Beni sevmek zorunda değiller, ben de onları sevmiyorum."

"KADIN KOCASINA 'EFENDİSİ' GİBİ DAVRANACAK"
Konuşması salondaki kadınlar tarafından ilgiyle dinlenen, aralarında kara çarşaflı kadınların da olduğu gözlenen Üresin, yaptığı açıklamanın ardından 'Uzun evliliklerin sırrı' konulu bir seminer verdi. Seminerde Üresin, "Uzun evliliğin sırrı, bir kadının eşine teslim olması, erkeğin de eşine Allahın lütfu olarak davranmasıdır. Kadın kocasına efendisi gibi davranacak. Efendi ne demek, teslim olmaktır. Şimdi erkekler, kadına kıymet vermiyor. İstisnalar var. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

"BEĞENMEDİĞİMİZ EŞLERİMİZİ BİZDEN DAHA GENÇLER ANINDA KAPAR"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkek neslinin azaldığı, kadın nüfusunun çok arttığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle eşlerimize dört elle sarılmalıyız. Bizim beğenmediğim eşlerimizi bizden daha genç ve güzel kadınlar anında kapar. Çünkü hepimizin daha genç ve daha akıllı alternatifleri var, hiçbirimiz yerinde durmuyor, yaşlanıyoruz. Dayak yiyenler daha çok üniversite mezunu. Her bildiğimizi her yerde konuşmak çok da doğru değil. Erkeğin bir adım gerisinde olmak bir kadını asla ezmez. Adam da sana kul köle olsun. Erkekler, erkeklik duygularını tatmin etmek isterler. Kadını üzen boşanmak değil, kadını üzen boşanma sonrası 'Acaba şunu da yapsa mıydım, evliliğim kurtulur muydu?' fikridir."

KADINLAR KABULLENİYOR
Üresin bir basın mensubunun 'Peygamberimizin kızı Hazreti Fatma evleniyor, eşi ikinci bir eş getiriyor. Fatma da 'Ciğerim yandı' diyor. Bir kadın bunu nasıl kabullenebilir?' sorusuna da, "Bunu yapan yapıyor. Birçok kadın bunu kabulleniyor. Yaşayanlara sorun bence" şeklinde yanıt verdi.

aydoe
25-05-2011, 21:15
''Erkeğin fıtratında olan çok eşlilik biz kadınlara göre aldatma diye nitelendirilse de aslında dinen istenildiği durumda kullanmaları üzere kendilerine verilen bir haktır.'' Sibel Üresin

http://www.habername.com/yazi-sibel-ure ... --4193.htm (http://www.habername.com/yazi-sibel-ure ... --4193.htm)

Nisa suresi 3. ayet ;

Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.
Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

İslamda çok eşlilik erkeğe tanınmış bir haktır.

agnostik_25
25-05-2011, 21:22
buyrun inci hanımın tanelerine burdan devam edin yeni açıklamalar yeni arzular...

Çokeşli evliliğin yasal olmasını isteyen danışman Sibel Üresin: Ben eşime, ikinci eş iznini nikâh günü vermiştim

http://gundem.milliyet.com.tr/-babasi-belirsiz-cok-cocuk-var-/gundem/gundemdetay/25.05.2011/1394497/default.htm

Yurdumda Aptal kadınlar olmasa biz zekilerin degeri bilinirmiydi..,idiyot kadın..

murted
25-05-2011, 21:43
"KADINLAR, HANGİ KADINLA ALDATILDIĞINI BİLMEDEN EVDE KUŞKUYLA BEKLİYOR"

"Kadınlar, görüşlerimi gayet düzgün karşılıyorlar. Çünkü bir çok kadın eşinin kendisini hangi kadınla aldattığını bilmeden, kuşku içinde ve üzgün olarak evde bekliyor.

Kızmayın ama ben bu teyzeye hak veriyorum.

Bence de iktidarsızlık, erken boşalma gibi problemler yaşayan beylerin, eşlerinin hangi gençle ya da cinsel performansı kendisinden çok daha iyi olan adam ya da adamlarla yattığını bilmeye hakları var. Öteki türlü adam kafayı yiyecek gibi olur, sürekli benim tatmin edemediğim karımı kim tatmin ediyor, öğrensem de bir tüyo alsam bari diye düşünüp durur. :D

Bunlar var ya, dinin erkek ve kadına biçtiği rolleri gerçekten öyleymiş gibi sunmaya çalışan soytarılar. Bunu genelde erkekler yapar ama demek ki böyle kadınlar da varmış.

Erkeğin fıtratında varmışmış...
Kim diyor, din diyor.
Aslı var mı? Elbette yok!
Atıyorum sen Angelina Jolie'yi seksi bir vaziyette medyada gördüğünde vay be hatuna bak diye içinden geçirirken, onun yanında Brad Pitt'i gören karın karşısındaki adamın görüntüsünü beğenmiyor mu?

Eee, gidenler anlatıyor. Amerika'da, Avrupa'da kızlar teklif ediyormuş. :D
Demek ki bizdeki gibi ilkelce bastirmayınca kızlar da erkekler kadar bu işe düşkün oluyor. :)

İnsanlığın yüz karaları...
Ama çok iyi para kırıyordur bu kadın, ayrıca söylediklerine inanmama ihtimali kuvvetle muhtemel.

ozgur_beyin
25-05-2011, 22:09
burda gözardı edilen olan şu(bence) bu kadın kullanılarak topluma bir şeylerin tartışılmasını
sağlayıp bir adım daha ileri gitmek için olanak sağlamak.
yarın bir hukuk profösörü çıkacak şeri mahkemelerin elzeminden dem vurarak yavaş yavaş toplum şeriata alıştırılacak umarım yanılırım

bakkalmahmud
25-05-2011, 22:19
burda gözardı edilen olan şu(bence) bu kadın kullanılarak topluma bir şeylerin tartışılmasını
sağlayıp bir adım daha ileri gitmek için olanak sağlamak.
yarın bir hukuk profösörü çıkacak şeri mahkemelerin elzeminden dem vurarak yavaş yavaş toplum şeriata alıştırılacak umarım yanılırım

Yüzde yüz katiliyorum,bunlarin hepsi ayni merkezden yapilan ustaca takdikler,beyin manipulasyonu,,,ayni islam bekarlarida evlendirin diyor neden o konuya egilmiyorlar,,,birsürü bekar erkek var,neden onlara es bulmak icin yirtinmiyorda topluma illada cokesliliyi dayatmaya calisiyor?bunlar ayni merkezden idare,,2011 yilinda insanoglunun uzayin derinliklerini incelediyi bir cagda adamlarin derdine bak,bunlarin büyük cogunlugu hasta ama farkinda deyiller,bunlari arabistana sürmek lazim,özledikleri dünya orada,.

SHADOWofGODonEARTH
26-05-2011, 00:12
Nabız yoklama bunlar..

Poyra
26-05-2011, 01:49
İslamcılar bekaret tabusunu kaldırmaya gönüllü olurlarsa, ben de çok eşliliğe onay veririm. İsteyen istediği ile sevişsin, aksi takdirde çok eşlilik kadın bedeni üzerinde daha fazla tahakküm kurulmasıyla sonuçlanır.

bakkalmahmud
26-05-2011, 11:26
Bu zihniyeti hic anliyamiyorum,hadi efendi olmak erkegin hosuna giderde bu kadin bu köle zihniyetinden nasil zevk aliyor,mazoist gibi,bu zihniyetin dinle alakasi yok,kullugu köleliyi asagilanmayi para vererek tadanlar var(nasil bir tadsa),bence sorun psikolojiyle ilgili,,,bunuda bize en iyi aramizda psikolog yada psikolojiden anlayan varsa o anlatabilir,,saglikli beyinlerin cogalmasi dileyiyle herkese saygilar.

TUBA
26-05-2011, 11:35
Bu zihniyeti hic anliyamiyorum,hadi efendi olmak erkegin hosuna giderde bu kadin bu köle zihniyetinden nasil zevk aliyor,mazoist gibi,bu zihniyetin dinle alakasi yok,kullugu köleliyi asagilanmayi para vererek tadanlar var(nasil bir tadsa),bence sorun psikolojiyle ilgili,,,bunuda bize en iyi aramizda psikolog yada psikolojiden anlayan varsa o anlatabilir,,saglikli beyinlerin cogalmasi dileyiyle herkese saygilar.

sevgili sabırlı

ben psikolog falan değilim ama sadece düşüncelerim

bunun dinlerle alakalı olmadığını yazmışsın ama çok alakası var (tabi dini ne kadar yoğun yaşadığınada bağlı)

örnek olarak bir olay anlatayım : eşimin annesi düğün ertesi beni kenara çekip ,"bizde erkek daima haklıdır ,o ne derse odur" dedi (eşimin ailesi koyu dindarlar ,kuran ve peygamber dışına çıkmazlar ,öyleki peygamber sağ eli kullanıyor diye solak olana metazori şeklinde sağlak yapmaya çalışırlar ama diğer taraftan da allah yarattı derler ,çelişkiler içinde yaşadıklarını anlamazlar bile)

artık sen düşün zihniyetleri nasıl?bana bunu söyleyen hemcinsim bir kadın

bakkalmahmud
26-05-2011, 11:46
sevgili sabırlı

bunun dinlerle alakalı olmadığını yazmışsın ama çok alakası var (tabi dini ne kadar yoğun yaşadığınada bağlı)

örnek olarak bir olay anlatayım : eşimin annesi düğün ertesi beni kenara çekip ,"bizde erkek daima haklıdır ,o ne derse odur" dedi (eşimin ailesi koyu dindarlar ,kuran ve peygamber dışına çıkmazlar ,öyleki peygamber sağ eli kullanıyor diye solak olana metazori şeklinde sağlak yapmaya çalışırlar ama diğer taraftan da allah yarattı derler ,çelişkiler içinde yaşadıklarını anlamazlar bile)

Tuba hanim ,biryandan siteye gözatarken biryandanda düsüncelerimi yaziyorum,yanlisliklar isle site arasindaki dogan panikden oluyor,tabiiki dediyiniz gibi yüzde doksandokuz dinle alakali bir zihniyet,sadece psikolojiylede alakali oldugunu vurgulamak istedim öyleki ayni dinin kadinlarindan erkekle esit oldugunu iddia edende var ve öyle yasayanda var,birazda isin psikolojik boyutuna inmek lazim.

TUBA
26-05-2011, 11:59
Tuba hanim ,biryandan siteye gözatarken biryandanda düsüncelerimi yaziyorum,yanlisliklar isle site arasindaki dogan panikden oluyor,tabiiki dediyiniz gibi yüzde doksandokuz dinle alakali bir zihniyet,sadece psikolojiylede alakali oldugunu vurgulamak istedim öyleki ayni dinin kadinlarindan erkekle esit oldugunu iddia edende var ve öyle yasayanda var,birazda isin psikolojik boyutuna inmek lazim.

tabiki sabırlı

sana hak veriyorum ama gene bir ekleme yapmak isterim
psikolojiyi nispeten etkileyen koşullardır
örnek olarak ben müslüman iken bile eşitliği savunan bir bayandım
çünkü ailem müslüman olmasına rağmen modern ve medeni insanlar (ileri fikirli)
sanırsam bu da çok önemli bir insan hayatında ,bu doğru ve yanlışlarını şekillendirir

TUBA
26-05-2011, 12:01
sevgili sabırlı

örnek olarak "dağdaki çobanla benim oyum bir olamaz" sözü

evet onunda oy atmaya hakkı vardır ama neye göre attığı bellidir

Yergin
26-05-2011, 12:11
sevgili sabırlı

Sayın TUBA,

Bir dini, ne yoğun yaşayanı belli eder, nede az yaşayanı. Din ne ise o dur.

Konuda adı geçen kişinin ise tamamen reklam amaçlı böyle bir açıklamada bulunduğunu düşünüyorum. Herkesi birşey sanmak yanlış bir düşüncedir ve herkes söyledikleri ile anılır. Bu kertede, bu kişinin bir Danışman olması benim gözümde bir hiçtir.

Hakiki doğru insanların samimiyetli davranıp sessiz kalmaları sonucu böyle samimiyetsiz insanlar ortaya çok çıkacaktır.

Saygılarımla

TUBA
26-05-2011, 12:29
[QUOTE=Yergin;387232]Sayın TUBA,

sevgili yergin

bu düşüncene katılmak mümkün değil
biliyorsunuzki müslümanlık dendiği halde birçok mezhepten bahsedilir
bu mezhepler arasında bile farklılıklar vardır
kaldı ki sadece iş mezhep farklılıkları ile bitmemektedir
şahısların bulundukları konum ve çevre gereğincede fikirlerin şekillenmesi vardır

örneğin ;
bir şahıs kuranı örnek alarak kadın erkek eşit değildir ,erkek daime bir adım öndedir der ve malı gibi görür
bir başka şahıs ise müslümanım demesine karşın erkek kadın eşittir der

sanırsam bulunduğumuz ülkede bu örneklerden çokca mevcut (her iki görüşeten de)

peki bu fark sizce neden oluyor?

Yergin
26-05-2011, 15:24
Sayın TUBA,

sevgili yergin

bu düşüncene katılmak mümkün değil
biliyorsunuzki müslümanlık dendiği halde birçok mezhepten bahsedilir
bu mezhepler arasında bile farklılıklar vardır
kaldı ki sadece iş mezhep farklılıkları ile bitmemektedir
şahısların bulundukları konum ve çevre gereğincede fikirlerin şekillenmesi vardır

örneğin ;
bir şahıs kuranı örnek alarak kadın erkek eşit değildir ,erkek daime bir adım öndedir der ve malı gibi görür
bir başka şahıs ise müslümanım demesine karşın erkek kadın eşittir der

sanırsam bulunduğumuz ülkede bu örneklerden çokca mevcut (her iki görüşeten de)

peki bu fark sizce neden oluyor?

Herkesin özgür olmasından. Nasıl ki insan inanıp inanmamakta özgür, kadın ile erkeği eşit görüp görmeyende özgür.

İslamiyet'te mezhepler önemli değildir, önemli olan niyettir. Hiçbir mezhebe mensup değilim diyipte 5 vakit namazını kılan, orucunu tutan çok insan var dünyada. Bir mezhebe mensup olan kişinin, mensubum dediği mezhebe sadece saygısı vardır, görüşü öyledir. Bu yüzden hiç bir mezhep, diğeri için o mezhebe inananlar gerçekte iman etmiş sayılmazlar demezler. Çok detaylı bir konu aslında bu ama dediğim gibi, asıl önemli olan niyettir.

Bu zamana kadar bir sürü insan gelip geçmiş, bir sürü insanda gelip geçecektir. Her birinin farklı bir akıla sahip olması sonucu, her zaman farklı düşünceler olacaktır. Bunların içerisinde iyi de olur, kötü de. Önemli olan başka insanların nasıl olacağı değil, bizim nasıl bir insan olacağımızdır. Şöyle bir cümle vardır;

"Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak, üzülmemek için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için."

Bu yüzden hiç bir zaman bırakın bir kadın ile erkeği, bir insan ile diğer bir insan da eşit değildir. Eşit haklara sahip olmak farklıdır, eşit haklara sahip olan kişilerin yaptıkları farklıdır.

Saygılar

TUBA
26-05-2011, 16:08
sevgili yergin

peki hiçbir mezhebe mensup olmayan bu zat neye göre belirliyor rekatlerini?

zaten eşitlikten kastımız doğal olan değil tabiki hak hukuk olarak

herkesin birbirine saygısı olduğundan emin misin?
örnek olarak ben hanefiydim ve eşim şafii
ben evlenirken beni o yüzden istememişlerdi
bu nasıl saygı?

zaten bizlerin savunduğu da bu
dinlerden özgür yaşa insan gibi yaşa
sana insanlığını din değil senin beynin sağlar

kaldı ki dinlerin kökeni mitoslardan gelir (artık bunu yazmaktan çok yoruldum)

Termo
26-05-2011, 16:51
Yazık yahu.. Kendi kendilerine hakaret ettiklerinin farkında değil, bu tipler. Lolipop kafa işte.

Yergin
26-05-2011, 17:09
sevgili yergin

peki hiçbir mezhebe mensup olmayan bu zat neye göre belirliyor rekatlerini?

zaten eşitlikten kastımız doğal olan değil tabiki hak hukuk olarak

herkesin birbirine saygısı olduğundan emin misin?
örnek olarak ben hanefiydim ve eşim şafii
ben evlenirken beni o yüzden istememişlerdi
bu nasıl saygı?

zaten bizlerin savunduğu da bu
dinlerden özgür yaşa insan gibi yaşa
sana insanlığını din değil senin beynin sağlar

kaldı ki dinlerin kökeni mitoslardan gelir (artık bunu yazmaktan çok yoruldum)

Benim aileme sorsanız mezhebin nedir diye, hanefiyiz derler. Babanız nereli ise sizde ben şuralıyım dersiniz ya, işte bende o kadar hanefiyim derim. Ama burada önemli olan hanefiyim demem yada dememem değil. İslamiyet'in şartları bellidir, mezheplerin oluşmasındaki bana göre sebep ise İslamiyet'in zenginliğidir.

Ben herkesin birbirine saygı duyduğunu söylemedim, duymalılar dedim. Duymuyorlarsa sebebi din değil, kendi kişilikleridir. Burada tabi siz şöyle bir cevap verme gereği görüyorsunuz, kişiliklerini de din belirliyor diye ama aslında öyle değil. Mevlana'ya bu kadar insanlık katan bir din, bir başkasına nasıl kötülük katabilir ki?

Bir hanefinin şafiyi, şafinin ise hanefiyi sizin söylediğiniz şekilde istememe gibi bir hakkı yoktur. Önemli olan bunu bilmek ve buna göre değerlendirmektir. Çok fazla okumayan bir toplum olduğumuz için ve anneden, babadan gördüğümüzü direk Allah'ın emriymiş gibi gören bir toplum olduğumuz için böyle yanlışlar malesef yıllardır devam etmekte.

Sonuç olarak, konudaki kişinin söylediği tamami ile kendi çıkarını düşünmektir. Umarım gün gelir, öyle bir toplum haline geliriz ki, böyle kişilerin söylediği sözleri hiç tartışmayız bile.

Saygılar

TUBA
26-05-2011, 17:22
sevgili yergin

yazdıklarına katılıyorum
saygı duymalılar

ama ne varki mezhepler şahısların yaşam biçimi oluyor
mesela örf adet vb geçmişten günümüze süregelen davranışlar ,fikirler dahi değişebiliyor

buda insanlar arasında mesafelere yol açıyor

evet o şahıs hakkında diyecek bir laf bulamıyorum ,kadın olduğu için utanıyorum o şahısdan

TUBA
26-05-2011, 17:24
sevgili yergin

anladığım kadarıyla sen pekte islamiyetin getirdiği kurallara göre yaşayan bir arkadaşımız değilsin

elhamdülillah müslümanım o kadar :D

Firestorm
26-05-2011, 17:28
http://www.youtube.com/watch?v=76Civq7XftU&feature=player_embedded

perfect_storm
26-05-2011, 21:09
sevgili ahmet

çok eşlilik yasal olursa önünü kesemeyeceğimiz haksızlıklara sebep olur

sadece kadına yönelik değil,çocuğa da...

bilmem hatırlar mısınız ,güneydoğuda bir amca vardı
4 karısı ,isimlerini hatırlayamadığı sürüyle çocuğu vardı,sanırım 40 taneydi

şimdi bu çocuklara sormak gerekir,hayatlarından ne kadar memnunlar?

emin oln sorduğunzda biçoğu hayatlarndan çok memnun olduklarını söliyecek onların öyle sölemesi doğru olduğu anlamına gelmez ve kaybeden onlar değilki birçok zararları var bu tür birlikteliklerin

Yergin
27-05-2011, 10:36
sevgili yergin

anladığım kadarıyla sen pekte islamiyetin getirdiği kurallara göre yaşayan bir arkadaşımız değilsin

elhamdülillah müslümanım o kadar :D

Sayın TUBA,

Ben İslamiyet'in kurallarına göre yaşamak arzusunda olan bir insanım ve hiç bir zamanda dediğiniz gibi "o kadar" olan bir müslüman olmadım. Benim gibi müslümanlara nedense burada pek müslüman gözü ile bakılmıyor ;) siz farklısınız oluyoruz hep.

Saygılar

TUBA
27-05-2011, 11:00
Sayın TUBA,

Ben İslamiyet'in kurallarına göre yaşamak arzusunda olan bir insanım ve hiç bir zamanda dediğiniz gibi "o kadar" olan bir müslüman olmadım. Benim gibi müslümanlara nedense burada pek müslüman gözü ile bakılmıyor ;) siz farklısınız oluyoruz hep.

Saygılar

bir zamanlar bende sizin gibiydim

elhamdülillah derdim ama ne namaz kılar ne oruç tutardım ne de başımı örterdim

ama sorsanız müslümandım

gerçi bu biraz hayata bakış açısıyla ilgili bir konu
yani nerede nasıl yetiştiğinle alakalı
benim ailem medeni modern insanlar
ben 10 yıl yurtdışında da yaşadım ve kuranın tabiri ile kafirlerle içiçeydim
ve hiçte kafir olmadıklarını görürsün
hatta kim kafir?
acaba onlar mı ,bu şahıslara kafir diyenler mi ,diye ikileme de girersin

şayet kurana göre islamiyeti yaşamk istiyorsan evet sen oraya göre kusura bakma ama hafif kalmış oluyorsun
aynı benim de bir zamanlar olduğum gibi
kurana göre yaşamak gerici yobazlık oluyor

tayyip erdoğanın bir videosunu seyretmiştim bir zamanlar ve bu konu ile şöyle bir açıklaması vardı :

"ya müslüman olacaksın ya laik ,hem müslüman hem laik olunmaz"

anla işte
daha fazla söze gerek yok sanırım arkadaşım

Yergin
27-05-2011, 11:15
bir zamanlar bende sizin gibiydim

elhamdülillah derdim ama ne namaz kılar ne oruç tutardım ne de başımı örterdim

ama sorsanız müslümandım

gerçi bu biraz hayata bakış açısıyla ilgili bir konu
yani nerede nasıl yetiştiğinle alakalı
benim ailem medeni modern insanlar
ben 10 yıl yurtdışında da yaşadım ve kuranın tabiri ile kafirlerle içiçeydim
ve hiçte kafir olmadıklarını görürsün
hatta kim kafir?
acaba onlar mı ,bu şahıslara kafir diyenler mi ,diye ikileme de girersin

şayet kurana göre islamiyeti yaşamk istiyorsan evet sen oraya göre kusura bakma ama hafif kalmış oluyorsun
aynı benim de bir zamanlar olduğum gibi
kurana göre yaşamak gerici yobazlık oluyor

tayyip erdoğanın bir videosunu seyretmiştim bir zamanlar ve bu konu ile şöyle bir açıklaması vardı :

"ya müslüman olacaksın ya laik ,hem müslüman hem laik olunmaz"

anla işte
daha fazla söze gerek yok sanırım arkadaşım

Ben daha önceleri 5 vakit namazımı kılardım ama sonrasında bırakmıştım, bu siteye üye olduktan sonra tekrar başladım ve şu an ki içimdeki huzuru aktarmam çok zor. Kimin müslümanım diye yaptığı beni ilgilendirmiyor, ateistim diye yaptığıda. Kitabım belli, rehberim belli, gerisi benim niyetime bağlı.

Hiç bir zamanda kendimi gerici olarak görmedim, görenleri de küçük görmedim, her zaman yeni şeylere açım.

Saygılar

TUBA
27-05-2011, 11:20
Ben daha önceleri 5 vakit namazımı kılardım ama sonrasında bırakmıştım, bu siteye üye olduktan sonra tekrar başladım ve şu an ki içimdeki huzuru aktarmam çok zor. Kimin müslümanım diye yaptığı beni ilgilendirmiyor, ateistim diye yaptığıda. Kitabım belli, rehberim belli, gerisi benim niyetime bağlı.

Hiç bir zamanda kendimi gerici olarak görmedim, görenleri de küçük görmedim, her zaman yeni şeylere açım.

Saygılar

yaşam tarzını buradan göremiyorum
hangi konumdasın bilemem

ama senin yazılarından anladığım kadarıyla sen naif bir yapıya sahipsin ve bu benim görmek istediğim bir durumdur

naif yapıya sahipsen kuranın emirlerine göre yaşamadığını kanıtlar
olay sadece namaz kılmakla değildir
benim annemde namazını kılar ama başı açıktır ,medeni olgun insandır
yani sen iki arada sıkışmış yaşıyorsun
bilmem konuyu anlatabildim mi?

Yergin
27-05-2011, 11:47
yaşam tarzını buradan göremiyorum
hangi konumdasın bilemem

ama senin yazılarından anladığım kadarıyla sen naif bir yapıya sahipsin ve bu benim görmek istediğim bir durumdur

naif yapıya sahipsen kuranın emirlerine göre yaşamadığını kanıtlar
olay sadece namaz kılmakla değildir
benim annemde namazını kılar ama başı açıktır ,medeni olgun insandır
yani sen iki arada sıkışmış yaşıyorsun
bilmem konuyu anlatabildim mi?

Sayın TUBA,

Benim başından beri size anlatmak istediğim işte tam olarak şu, daha önce ilk ne demiştim. İslamiyet'te herşeyden önce niyet önemli diye. İki arada sıkışmış yaşıyorsun diyorsunuz lakin bu hangi iki ara? Sizin kafanızda belirlenmiş olan naif müslüman ile gerici müslüman arasımı? Peki sizin kendinizce belirlemiş olduğunuz bu şekiller ne kadar doğru ve gerçek? İnsanları illa ki bir yere koymanın o insana bir katkısı yoktur, bu gerici müslüman, bu naif müslüman, bu ikisinin arasında sıkışıp kalmış vs.

Benim nerede olduğumu sizin söyleminiz değil, benim yaptıklarım belirler çünkü.

Kur'an ın emirlerine göre yaşamak ayrı birşey, bunu tam olarak yapıp yapamamak ayrı birşey. Evet tam anlamı ile gerçek olması gereken dört dörtlük bir müslüman değilim ama olma yönünde ilerliyorum. Allah izin verdiği ölçüde de bu yolda ilerliyeceğim. Önemli olan sahip olduğun ile yetinmemek ama aynı zamanda da sahip olduğunun kıymetini bilmek.

İki satır sözle ne ben sizi tanıyabilirim, ne de ben sizi. Bu yüzden hemen bir tarafa koymak yanlış bir düşünce. Nasıl ki, burada İslam'a karşı olduğunuz halde namazını kılan annenize medeni olgun bir insandır diyorsunuz çünkü tanıyorsunuz ve anneniz, burada da niyetiniz insanları öyle görmek olmalı.

Yoksa ben burada senelerce, İslamiyet'e karşı olup, İslamiyet'i yerden yere vurup daha sonrasında ise ailesinden müslüman olan kişilere karşı son derece saygılı davranıp onları seven insanlar gördüm.

Saygılarımla

TUBA
27-05-2011, 12:06
sevgili yergin

az öncede yazdığım gibi yaşam tarzını bilemem
ama yazılarına bakarak bir fikir yürütebilirim dedim

sen türkiye nin neresinde yaşıyorsun?
şayet türkiyede yaşıyorsan bir etrafına dönüp bakmanı rica ediyorum
aynı dinde olmanıza rağmen ne kadar faklı görüşlere ve dolayısıyla yaşam tarzına sahip olduğunuzu görmenizi umuyorum

yani her müslümanın mezhebine göre farklı yaşam tarzı var

bakın eşim doğu kökenlidir ve benim ailem batılıdır
eşimin ailesi benim ailemi müslüman gibi görmez
gerçek müslümanın kendilerinin olduğunu savunurlar
eşimin annesi yatağında dahi başörtüsünü kafasından çıkarmaz günah diye
işte ben buna gericilik yobazlık derim

birçok çelişkiler içinde cebelleşirler ama onun dahi farkında olmazlar
çünkü muhakeme yapmak gibi bir lüksleri yoktur hatta bunu yapabileceklerinin dahi idrağında değillerdir ,beyinlerinin algılarını zayıflatmışlardır
örneğin :sünnet diye solak olan birini metazori bir şekilde sağ elini kullandırtmaya çalışırlar ,neden yapıyorsun dendiğinde sünnettir derler ama diğer taraftan da allah yarattı derler
bu ve bunun gibi yığınla çelişki içinde yaşarlar ama farkında olmazlar
deminde bahsettiğim gibi beynin muhakeme yapma özelliği yok olmuştur ,dolayısıyla algı sıfırdır

bakkalmahmud
27-05-2011, 13:34
http://www.youtube.com/watch?v=76Civq7XftU&feature=player_embedded

Bu hanim kizimizdan hicbirsey anlamadim,sözlerinin herkösesi sacmalik.
Cok esliliye karsi deyilim (cok üremeye karsiyim),cok eslilik beni ilgilendiren bir konu deyil ama cok üreme uzakdan yakindan biraz ilgilendiriyor.

murted
27-05-2011, 13:57
Bu hanim kizimizdan hicbirsey anlamadim,sözlerinin herkösesi sacmalik.

Şey diyor bu hanım kızım kızımız,şey:
Abazanlıktam eşeği şeyetmeye kalkan, damacanayla fantezi yapan, otobüslerde forta çıkan, çeşitli sebeplerden evlenemeyen erkeklerimizi düşünelim diyor. Bir kadın, birden fazla erkekle evlenirse bu erkekler zina yapmaktan ve abuk subuk yollara başvurmaktan kurtulurlar, kimin ne yaptığı bellli olur diyor. Bu zamanda ev geçindirmek zor iş diyor, tek maaşı zaten geçin iki maaş ile bile geçinilmiyor. Üçer dörder kocası olan bir kadın ise eşleri agari ücretle bile çalışsa kolayca evin geçimini sağlayabiliyor diyor. Çocuğun babasını da Dna testiyle anlamak çok zor olmasa gerek diyor akıllı kızımız.
Helal olsun....

bakkalmahmud
27-05-2011, 14:44
Sevgili murtedd,ahmetsln nin asdigi 6 nolu yaziyi defalarca okudum video yuda 3 kere seyretdim gene birsey anlamadim,ya ben yaslandim ya bu hanim kizimiz sacmalamis,anladigim tek sey cok eslilik serbest olsun.
Ayrica cok esliligin yasal olmasini istiyorsa,essek ,kedi ,köpekle evlenmeninde yasal olmasini istemesi lazim,su halde kari bulamayan gariplerim hayvanla idare ediyorki,cok eslilik yasal olunca parasi olandan baskasina kari kalmaz,,,,cok esliliyi savunacagina ,hayvanlara yanasmak zorunda olan insanlarin sorununa eyilsin.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
15-06-2011, 13:12
Aslında doğru. bunu size daha liberal/mantıklı bir şekilde izah edicem ve hak vereceksiniz.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
16-06-2011, 10:15
[...]Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde muhafazakâr aile danışmanı Sibel Üresin hakkında daha doğru unun çok eşlilik sözleri hakkında bir haber var.(1)
Haberin ardından birçok yerden yüksek ve muhalif sözler yükseldi. Mesela Kanal D haberin internet sitesinde “Burası Arabistan mı?” şeklinde genel laik kesim sloganları baş gösterdi.Mesela aşşağıda Kanal D haberin internet sitesinde bu haber ile ilgili olan yorumlardan bir kesit.(2)[...]

Link: http://ciilgin.wordpress.com/2011/06/15/200/

TUBA
16-06-2011, 10:23
daha önce bu konu ile ilgili başka topiclerde de tartışmalar olmuştu
çok eşliliği ben bir kadın olarak uygun görmek şöyle kenarda dursun ,kınıyorum
bir kadının bunu sindirebilmesi ve savunması beni ayrıca çok üzüyor
21.yy da bunların hala gündemde olması acı bir durum
hiçbir kadını da bu konumda görmeyi istemem
tarşılması bile komedi ,ne diyeyim
umarım birgün kadınlar kendilerine yapılan bu haksızlığı ,2.sınıf vatandaşlık muamelesini görür ve haklarını savunmasını bilirler

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
16-06-2011, 10:47
umarım birgün kadınlar kendilerine yapılan bu haksızlığı ,2.sınıf vatandaşlık muamelesini görür ve haklarını savunmasını bilirler

Linkten okuduysanız benim de bunu tavsiye etmediğimi görürüsünüz. Ancak tıpkı cinsel ilişki gibi devletin bunu da tanıması gerekir.
Zira bu ailenin kendi içinde verceği bir karardır ve kimse buna karışamaz.

TurkceRap
16-06-2011, 12:47

Siz osmanlı rüyası gören nostalji fetişistlerine ne anlatmaya çalışıyorsunuz ki Tuba hanım ;)

Herhangibir gelişmiş Avrupa ülkesinde ortalama bir vatandaşın ağzından viking ya da Roma özlemine dair birşey pek duymazsınız, Hatta bazı Norveçlilerin falan ataları vikinglere pek de gururla bakmadıklarını biliyorum, ama bizde birileri halâ şimdiyi ve yarını değil,geçmişi düşünüyor.

E bu iki farklı topluluktan birinin geri kalıp, diğerinin ileri bir medeniyet seviyesinde olması şanstır diye bilirmiyiz?

TUBA
16-06-2011, 13:01
Siz osmanlı rüyası gören nostalji fetişistlerine ne anlatmaya çalışıyorsunuz ki Tuba hanım ;)

Herhangibir gelişmiş Avrupa ülkesinde ortalama bir vatandaşın ağzından viking ya da Roma özlemine dair birşey pek duymazsınız, Hatta bazı Norveçlilerin falan ataları vikinglere pek de gururla bakmadıklarını biliyorum, ama bizde birileri halâ şimdiyi ve yarını değil,geçmişi düşünüyor.

E bu iki farklı topluluktan birinin geri kalıp, diğerinin ileri bir medeniyet seviyesinde olması şanstır diye bilirmiyiz?

şansımızı birazda bizler yaratırız ,geçmişe değil geleceğe bakmalıyız:)ve herkesinde bunu bilmesi gerekir ,geçmişe bakan geçmişi ile savaşmak zorundadır

ben kendi adıma osmanlı torunları olmaktan hiç mi hiç onur
duymuyorum

duyanlarında gerçeği bilmediğini düşünüyorum

TurkceRap
16-06-2011, 14:16
şansımızı birazda bizler yaratırız ,geçmişe değil geleceğe bakmalıyız:)ve herkesinde bunu bilmesi gerekir ,geçmişe bakan geçmişi ile savaşmak zorundadır

ben kendi adıma osmanlı torunları olmaktan hiç mi hiç onur
duymuyorum

duyanlarında gerçeği bilmediğini düşünüyorum

şans değildir demek istemiştim zaten, Ben de büyük ölçüde sizin gibi düşünüyorum.

TUBA
16-06-2011, 14:25
şans değildir demek istemiştim zaten, Ben de büyük ölçüde sizin gibi düşünüyorum.

aslına bakarsan bazı zamanlarda (yeri geldiğinde) geçmişe dönüp bakabilmek gerekir ,gerekirki geçmişle biraz savaşarak doğruyu bulmak için

ama maalesef insanlarımız değil doğruyu bulmak ,anlam dahi vermeyi beceremiyorlar

Talak4
16-06-2011, 14:32
Linkten okuduysanız benim de bunu tavsiye etmediğimi görürüsünüz. Ancak tıpkı cinsel ilişki gibi devletin bunu da tanıması gerekir.
Zira bu ailenin kendi içinde verceği bir karardır ve kimse buna karışamaz.
Kır zincirlerini arkadaşım Zincirle dolaşma
Def çalanlardan uzak dur