24-05-2011, 13:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
Çok eşlilik Serbest Olsun
Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakâr aile danışmanı Sibel Üresin'den şok açıklama!
Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp gibi birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veren Sibel Üresin, hem yaşam koçluğu, hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyor. Özellikle muhafazakâr kesim tarafından iyi tanınıyor. Başakşehir'de ofisi bulunan ve sivri çıkışlarıyla dikkat çeken Üresin, çokeşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, "Zaten çokeşlilik var. Erkeklerin yüzde 85'i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş', diğer kesimde ‘metres' adını alıyor" diyor. 35 yaşındaki Üresin, çokeşliliğin neden yasalaşması gerektiğini anlattı:
‘Kadın ortada kalmaz'
"Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4'üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol' dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çokeşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?' diyemezsiniz, şirke girer. Kuran'da var."
‘Çokeşli olurdum'
"Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çokeşli olurdum."
‘Erkek için haklı arayış'
"Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımıyorsanız, eşiniz tarafından aldatılmaya hazır olmalısınız. Erkek için bu haklı bir arayıştır. Bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın, bence çokeşliliği kurtuluş olarak görmelidir. Boşandığında kaybedecekleri, kazanacaklarından fazla olan kadın, kalmayı tercih ediyor. Çokeşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çokeşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyorum ve kutluyorum."
‘Çarpık ilişkileri önler'
"Erkek, eşleri arasında gerek maddi, gerekse manevi açıdan adaletli davranmalı. Erkek adaletsizlik yaparsa, kendi cehennemini hazırlamış olur. Örneğin Kanuni Sultan Süleyman, dizide adaleti sağlayamıyor. Çokeşlilik, toplumdaki çarpık ilişkileri ve kızların evde kalma sorunlarının ortadan kalkması noktasında da ciddi rol oynayacaktır."
‘Kadın itaat eder'
"Dayak ve aldatma bana göre boşanma sebebi değil. Türkiye'deki kadınların yüzde 80'i dilinden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her durumda problemlidir. Muhafazakâr kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Ailede mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah'ın emaneti olarak davranmalı."
(buradan çıkaracağımız sonuç kadın kocaya yetmiyor  )
|

24-05-2011, 13:32
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
sevgili ahmet
çok eşlilik yasal olursa önünü kesemeyeceğimiz haksızlıklara sebep olur
sadece kadına yönelik değil,çocuğa da...
bilmem hatırlar mısınız ,güneydoğuda bir amca vardı
4 karısı ,isimlerini hatırlayamadığı sürüyle çocuğu vardı,sanırım 40 taneydi
şimdi bu çocuklara sormak gerekir,hayatlarından ne kadar memnunlar?
|

24-05-2011, 13:43
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
şimdi bu kadın neden bunu istemekte bence önce anlamaya çalışmak lazım??
zengin ve cinsel gücü olan bir erkek olsa çokeşli olurmuş..
kadın paylaşımcı zengin ve cinsel gücü olan kocasını başka kadınlarla paylaşmak istemekte çok takdir ettim bu davranışını helal valla bu zenginlikten başkalarıda faydalanmalı tabi...
kadın grup olayına sıcak bakıyor, kimseyi fantazilerinden dolayı suçlayamaz ve yadırgıyamayız medeni cesareti yüksekmiş takdir ettim bravo...
kadın belkide cinsellikten haz almıyor yada bu konuda bir sıkıntısı var ben zengin ve güçlü birisiyle evleneyim ama 2. ve 3. eşle ilişkiye girsin bende alışveriş merkezlerinde gezeyim diye düşünmekte belki, çok kurnazca takdir ettim...
kadın belkide geniş aile yapısını sevmekte 1 eş 2-3 kadın 4-5 çocuk kocaman bir villa yaşayıp gitmek istemekte belki tabi geniş aile sevgisini yadırgamamak lazım ne güzel ya sıcak kanlı sosyal bir kişilik...
kadın belkide kitabına çok bağlı kuran da da yazan şeyleri harfiyen uygulamaktan yana ne denir ki takdir ettim bu mücadelesinde...
kadın belkide kadın eeeee!?!?.,? kadın belkide kendini kadın olarak görmüyor bir birey, bir insan değil sadece erkeğin eğlencesi!! ne diyelim takdir sizin...
ÖRGÜTLENİN!!!
|

24-05-2011, 14:01
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
KızıL´isimli üyeden Alıntı
şimdi bu kadın neden bunu istemekte bence önce anlamaya çalışmak lazım??
kadın belkide kadın eeeee!?!?.,? kadın belkide kendini kadın olarak görmüyor bir birey, bir insan değil sadece erkeğin eğlencesi!! ne diyelim takdir sizin...
|
Evet doğru.
Bu yazıyı yazarak neyi neden istediğini anlamaya çalışmakta gerçekten fayda var.
Sitemiz toplumunda bulunan Müslüman bir hanım arkadaşa bu soru açıkça sorulmuş,
ve bu arkadaşımızın asla ve kat'a bir erkeğin bırakın 3.4. eşi olmak 2.eşi bile olmayacağını ondan duymuştuk.
Bir de yaşam denen realitede Müslüman arkadaşlarınız varsa onlara sorun.
Teori ile pratik arasındaki farkı bizzat gözlemleyip müşahade edin.
Bu yazıyı yazan kadının "Erkeğin eğlencesi" olduğu veya böyle bir bakış ve anlayışa sahip olduğunu düşünmüyorum.
Robotik olarak "erkek çalışır kadına bakar" anlayışı ile yetiştiğinden böyle bir sav ileri sürdüğünü düşünüyorum.
Çünkü eğer bilse ki eşit cinsel istek halinde BİR kadın BİR erkeği parçalar.
Zaten böyle bir şeyi yazma gereksinimi de lüzumu da duymazdı.
Bir de tıpkı Erbakan'ın mücahitlere
"Çocuklarınızı imam hatiplere yollayın"
deyip,oğlunu İngilterede okutması gerçeği bağlamında olaya baktığımızda,
"Millete talkın verip,kendisinin salkım yutanlardan"
olanlar arasında olduğunu görmek o kadar da zor olmasa gerek.
Dolayısı ile inanan arkadaşlar için,
"Sözleri ve amelleri BİR olmayanların izinde yürümekten sakınmak" denen olguyu bu tür kişiler adına yaşamlarına adapte etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
|

25-05-2011, 13:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
buyrun inci hanımın tanelerine burdan devam edin yeni açıklamalar yeni arzular...
Çokeşli evliliğin yasal olmasını isteyen danışman Sibel Üresin: Ben eşime, ikinci eş iznini nikâh günü vermiştim
http://gundem.milliyet.com.tr/-babas...97/default.htm
ÖRGÜTLENİN!!!
|

25-05-2011, 16:02
|
 |
Üye
|
|
|
|
Davranış bilimleri uzmanı, aile ve evlilik danışmanı Sibel Üresin, çok eşliliğin yasalaşması gerektiğinin tekrar altını çizerek, "2., 3. eşler için çok eşlilik yasalaşmalı. Ben muhafazakar kesimde olmasa da diğer kesimde sevgili ve metres diye adlandırılan herkesin kanuni hakları olması gerektiğini savunuyorum. Sadece muhafazakar kesim olarak adlandırılmasın. Şu an birçok erkeğin sevgilisi, metresi, imam nikahlı eşi var. Kesinlikle çok eşlilik yasalaşmalı. Çünkü gayrı meşru ilişkilerden doğan o kadar çok anne ve babası belli olmayan çocuk var ki ortada, bunun bence daha ahlaki bir zemin üzerine oturtulması lazım" diye konuştu.
"DİNDAR OLAN 'İMAM NİKAHLI EŞİM' DER, DİĞERİ 'METRESİM'"
Birçok belediye için aile içi iletişim seminerleri veren Üresin, dün de Bahçelievler Belediyesi'nde 'Uzun evliliğin sırrı" konulu seminerde konuştu. Seminer öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üresin, "İmam nikahlı eşler ile metresler aynı statüde midir?" sorusunu, "Bir erkek her durumda bunu yapar. Dindar olan 'İmam nikahlı eşim' der, diğeri 'Metresim' veya 'Sevgilim' der. Arada hiçbir fark yok. Var mı? Yasallaşmak derken 4 eşin resmi nikah altına alınması gerektiğini söylüyorum" diyerek yanıtladı.
"EŞİM İKİNCİ EŞ ALABİLİR, BU İZNİ KENDİSİNE VERDİM"
Bir kadın muhabire "Sizin eşiniz sizi hiç aldatmıyor mu?" diye soran ve "Hayır" yanıtını alan Üresin, "O zaman aldatıldığını düşünen ve uzmanların kapısını çalan birçok kadın sizce Türkiye'de yaşamıyor mu? Ben evliyim. Eşimin şu an ikinci eşi yok. Ama ikinci eş alabilir, bu izni ben evlenirken kendisine verdim. Almak isterse alabilir, niye yok, bunu yanıtını ben veremem" dedi.
"KAZAKİSTAN'DA EYLEM YAPILDI, ARTIK ÇOK EŞLİLİK RESMİ"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konuda yasal düzenleme olursa hiçbir erkek elini kolunu sallayarak metrese, ikinci eşe sahip olmaz. Çünkü yasal yükümlülükler bu işe sınırlama getirir. Zina artık suç hükmünü alır. Herkes 'param var' diye herhangi bir kadınla beraber olmaz. Birçok hayat kadını şu an mağdur değil mi? 40 yaşlarında psikolojisi bozulmuş bir sürü genç kız, 10 günlük ilişki sonrası terk edilen kadınlar var. Kürtaj yaptıran kadınlar var. Kazakistan'da 6 yıl önce kadınlar, zinanın ve hayat kadınlarının artması, kadınların evde kalması dolayısıyla bir eylem yaptı. Şu an Kazakistan'da çok eşlilik resmi."
"KADINLAR, HANGİ KADINLA ALDATILDIĞINI BİLMEDEN EVDE KUŞKUYLA BEKLİYOR"
"Kadınlar, görüşlerimi gayet düzgün karşılıyorlar. Çünkü bir çok kadın eşinin kendisini hangi kadınla aldattığını bilmeden, kuşku içinde ve üzgün olarak evde bekliyor. Bir erkek 2. ve 3. eş almışsa ve onlara nafaka, onlarda kaldığı gün noktasında adaletli davranıyorsa tabi ki alkışlıyorum. Ama bunu yapacak erkek yok. Kadınların hepsi şu an aldatma ve şiddeti kabullenmiş durumda. Ben hiç dayak yemedim. Şu an erkekler eşlerine daha çok psikolojik şiddet uyguluyor. Çok konuşup dayak yiyen kadın safına geçmem. Kadınların yüzde 80'i çok konuştuğu için dayak yiyor. Yüzde 20'si psikolojik sorunları olan eşleri tarafından dövülüyor. Bir anne 3 yaşındaki çocuğunu dövebiliyor, çocuğunu sevmiyor musun diye sorabilir misin? Bir kadının dayak yemesi, sadece karşısındaki güçlü şahsı tahrik etmesinden öte değildir. Çocuk da anneyi tahrik ediyor. Ortada güçlünün güçsüzü alt ettiği durumlar var."
"FEMİNİSTLER BENİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLLER, BEN DE ONLARI SEVMİYORUM"
"Psikolojik danışmanlık merkezlerine başvuran kadınlar eşi tarafından aldatılan, psikolojisi bozulmuş, psikolojik şiddete maruz kalan kadınlardır. Kadınlar aldatılıyor, bu bir gerçek. Bir erkek karısını aldatıyorsa bunu eşine sormaz, merak etmeyin. Ben 2 yıldır habername.com'da çokeşliliği detaylı işliyorum. Şu ana dek hiçbir yerden tepki gelmedi. Ben anti-feministim. Feminist tüm yazarların karşısındayım. Beni sevmek zorunda değiller, ben de onları sevmiyorum."
"KADIN KOCASINA 'EFENDİSİ' GİBİ DAVRANACAK"
Konuşması salondaki kadınlar tarafından ilgiyle dinlenen, aralarında kara çarşaflı kadınların da olduğu gözlenen Üresin, yaptığı açıklamanın ardından 'Uzun evliliklerin sırrı' konulu bir seminer verdi. Seminerde Üresin, "Uzun evliliğin sırrı, bir kadının eşine teslim olması, erkeğin de eşine Allahın lütfu olarak davranmasıdır. Kadın kocasına efendisi gibi davranacak. Efendi ne demek, teslim olmaktır. Şimdi erkekler, kadına kıymet vermiyor. İstisnalar var. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.
"BEĞENMEDİĞİMİZ EŞLERİMİZİ BİZDEN DAHA GENÇLER ANINDA KAPAR"
Üresin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkek neslinin azaldığı, kadın nüfusunun çok arttığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle eşlerimize dört elle sarılmalıyız. Bizim beğenmediğim eşlerimizi bizden daha genç ve güzel kadınlar anında kapar. Çünkü hepimizin daha genç ve daha akıllı alternatifleri var, hiçbirimiz yerinde durmuyor, yaşlanıyoruz. Dayak yiyenler daha çok üniversite mezunu. Her bildiğimizi her yerde konuşmak çok da doğru değil. Erkeğin bir adım gerisinde olmak bir kadını asla ezmez. Adam da sana kul köle olsun. Erkekler, erkeklik duygularını tatmin etmek isterler. Kadını üzen boşanmak değil, kadını üzen boşanma sonrası 'Acaba şunu da yapsa mıydım, evliliğim kurtulur muydu?' fikridir."
KADINLAR KABULLENİYOR
Üresin bir basın mensubunun 'Peygamberimizin kızı Hazreti Fatma evleniyor, eşi ikinci bir eş getiriyor. Fatma da 'Ciğerim yandı' diyor. Bir kadın bunu nasıl kabullenebilir?' sorusuna da, "Bunu yapan yapıyor. Birçok kadın bunu kabulleniyor. Yaşayanlara sorun bence" şeklinde yanıt verdi.
|

25-05-2011, 21:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
''Erkeğin fıtratında olan çok eşlilik biz kadınlara göre aldatma diye nitelendirilse de aslında dinen istenildiği durumda kullanmaları üzere kendilerine verilen bir haktır.'' Sibel Üresin
http://www.habername.com/yazi-sibel-ure ... --4193.htm
Nisa suresi 3. ayet ;
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.
Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
İslamda çok eşlilik erkeğe tanınmış bir haktır.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

25-05-2011, 21:22
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
KızıL´isimli üyeden Alıntı
|
Yurdumda Aptal kadınlar olmasa biz zekilerin degeri bilinirmiydi..,idiyot kadın..
|

25-05-2011, 21:43
|
 |
Moderator
|
|
|
|
|
"KADINLAR, HANGİ KADINLA ALDATILDIĞINI BİLMEDEN EVDE KUŞKUYLA BEKLİYOR"
"Kadınlar, görüşlerimi gayet düzgün karşılıyorlar. Çünkü bir çok kadın eşinin kendisini hangi kadınla aldattığını bilmeden, kuşku içinde ve üzgün olarak evde bekliyor.
|
Kızmayın ama ben bu teyzeye hak veriyorum.
Bence de iktidarsızlık, erken boşalma gibi problemler yaşayan beylerin, eşlerinin hangi gençle ya da cinsel performansı kendisinden çok daha iyi olan adam ya da adamlarla yattığını bilmeye hakları var. Öteki türlü adam kafayı yiyecek gibi olur, sürekli benim tatmin edemediğim karımı kim tatmin ediyor, öğrensem de bir tüyo alsam bari diye düşünüp durur.
Bunlar var ya, dinin erkek ve kadına biçtiği rolleri gerçekten öyleymiş gibi sunmaya çalışan soytarılar. Bunu genelde erkekler yapar ama demek ki böyle kadınlar da varmış.
Erkeğin fıtratında varmışmış...
Kim diyor, din diyor.
Aslı var mı? Elbette yok!
Atıyorum sen Angelina Jolie'yi seksi bir vaziyette medyada gördüğünde vay be hatuna bak diye içinden geçirirken, onun yanında Brad Pitt'i gören karın karşısındaki adamın görüntüsünü beğenmiyor mu?
Eee, gidenler anlatıyor. Amerika'da, Avrupa'da kızlar teklif ediyormuş. 
Demek ki bizdeki gibi ilkelce bastirmayınca kızlar da erkekler kadar bu işe düşkün oluyor.
İnsanlığın yüz karaları...
Ama çok iyi para kırıyordur bu kadın, ayrıca söylediklerine inanmama ihtimali kuvvetle muhtemel.
|

25-05-2011, 22:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
burda gözardı edilen olan şu(bence) bu kadın kullanılarak topluma bir şeylerin tartışılmasını
sağlayıp bir adım daha ileri gitmek için olanak sağlamak.
yarın bir hukuk profösörü çıkacak şeri mahkemelerin elzeminden dem vurarak yavaş yavaş toplum şeriata alıştırılacak umarım yanılırım
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|