Orijinalini görmek için tıklayınız : Hareket eden aynalar yokluktan ışık yarattılar
Ascendent
06-06-2011, 19:53
Bir grup fizikçi uzay boşluğundan ışık elde ettiklerini iddia ettiler. Çalışmada yer alan Lonra'daki Imperial College'dan John Pendry eğer doğrulanırsa bu bulgunun kuantum mekaniğinde son zamanların en sıradışı deneysel kanıtı ve bir kilometre taşı niteliğinde olacağını belirtti.
Devamı kaynakta
Tarih: 3 Haziran 2011
Kaynak: Naturenews
Kaynağa link (http://www.nature.com/news/2011/110603/full/news.2011.346.html)
ereninthenature
06-06-2011, 19:59
bu adamlar nobel ödülünü alırlar.eğer doğruysa bu deney.
ama ben derim Cem Yılmaz'ın Mars'ta su bulundu, ama kuyu suyuymuş içilmiyomuş espirisi gibi oluyo bu haberler.:D
Ascendent
06-06-2011, 20:06
bu adamlar nobel ödülünü alırlar.eğer doğruysa bu deney.
ama ben derim Cem Yılmaz'ın Mars'ta su bulundu, ama kuyu suyuymuş içilmiyomuş espirisi gibi oluyo bu haberler.:D
Bir zamanların ERKE'si gibi değil bunlar merak etme. Güvenilir kuruluşlardan gerçek bilim adamları söz konusu deneyi yapanlar. Nature dergisi çalışmanın incelenip&doğrulanmasından önce bilim adamlarının notları basına açıklamasına izin vermiyor. Dolayısıyla şimdilik deneye dair ayrıntılı bilgi yok.
bir makalede okumuştum
şuan adını hatırlayamadığım ,japon bilim adamı ışık hızının ötesine geçmeyle ilgili bir deney yapıyor ve fotonun sıçrama yaptığını görüyor
bir düşünsenize ileriki zamanda bunun uygulanabilir olduğunu
aklıma stephen hawkings'in ışık hızını aşarsak zamanda yolculuk yapmanın önünün açıldığını söylediği geldi
bu bilgiyi de paylaşmak istedim:)
Ascendent
06-06-2011, 21:54
bir makalede okumuştum
şuan adını hatırlayamadığım ,japon bilim adamı ışık hızının ötesine geçmeyle ilgili bir deney yapıyor ve fotonun sıçrama yaptığını görüyor
bir düşünsenize ileriki zamanda bunun uygulanabilir olduğunu
aklıma stephen hawkings'in ışık hızını aşarsak zamanda yolculuk yapmanın önünün açıldığını söylediği geldi
bu bilgiyi de paylaşmak istedim:)
Atom altı bazı parçacıkların "wormhole" ya da solucan deliği şeklinde nitelendirilen yollarla hareket ettikleri biliniyor. Bu küçücük parçacıklar her saniye sayısız defa seyahat ediyorlar bu şekilde. Ancak bunu bizim ölçülerimize taşıyıp bir ucunu dünyada öteki ucunu evrenin diğer köşesinde açıp, içine adım atınca kedimizi diğer ucunda bulduğumuz bir delik yapamıyoruz.
Stephen Hawking şunu demiş olmasın? "Işık hızına yaklaşırsak zamanda yolculuk mümkün hale gelir". Çünkü ışık hızını aşmayı bırak, bir objenin ışık hızında gitmesi dahi mümkün değil.
Hızlı hareket eden objelerin zamanda ileriye doğru yolculuk yaptığı test edilip kanıtlanan bir teori. Hız arttıkça yapılan yolculuğun süresi de artıyor. Tam emin değilim doğruluğundan ama ışık hızına yakın hareket eden bir taşıtta 1 hafta geçirenler zamanda ileriye doğru 100 yıl seyahat etmiş oluyorlar.
hayır yaklaşırsak değil ,aşarsak
evet zaten fizikçinin söylemeye çalıştığı da buydu ,yani mümkün görmüyor
ışık hızına yaklaşmak zamanın yavaşlaması ,ışık hızına ulaşmak zamanın durması ,ışık hızını aşmak ise zamanın geriye doğru akması demek oluyormuş
zaten bu japon bilim adamı foton maddesine sıçrama yaptırabilmiş ,yani sıçrama yaparak varacağı noktaya biraz daha önce vardığını gözlemlemiş
Olimpiyat
07-06-2011, 09:51
tabi ışık hızına hiç ulaşamayacağımız için faraziye olur ama olsa bile ;
zamanda yolculuk başlı başına tezatlık doğurmaz mı?yani insanın kendi zamanına gidip kendisi ile sohbet etmeye çalışması gibi..
zatenn bu başarılsaydı şimdiye kadar gelecekten gelirlerdi diye düşünüyorum..
tabi ışık hızına hiç ulaşamayacağımız için faraziye olur ama olsa bile ;
zamanda yolculuk başlı başına tezatlık doğurmaz mı?yani insanın kendi zamanına gidip kendisi ile sohbet etmeye çalışması gibi..
zatenn bu başarılsaydı şimdiye kadar gelecekten gelirlerdi diye düşünüyorum..
belki de geliyorlardır :)
Arkadaşlarım Einsteinin İzafiyet teorisi Çok basit bir teoridir Fakat yerleşik fizik kuramlarından o kadar farklıdırki Bilim adamlarının tümünün kabulü çok zaman Almıştır.Çok basite indirgeyerek anlatıcam Bizden On ışık yılı uzakta bir yıldız doğsa Oyıldızın ışığının bize gelmesi On yıl sonra olacaktır Doğmuş yıldızı doğmamış sanacağız.Farklı bir mesafede olan bir yıldız ölse Biz onun ölümünü bize gelen ışığı kesillene kadar yaşıyor sanacağız Buda ışık hızıyla bizden uzaklığı kadar yıl olacaktır.Yani Bizim gördüğümüz Yıldızın doğması yada ölmesi izafidir İzafiyet teorisinde Geçmişe bakmakta geleceğe bakmakta mümkündür Fakat geçmişe dönmekte geleceğe gitmekte olanaksızdır.Bilimde en çok spekülasyonu yapılan konudur Biraz araştırmanız bu güzel konuyu kavramayı ve Einsteinin dehasını anlama fırsatı verir.Solucan delikleri teori bile olmayıp Teoriye giden yolu zorlamak için üretilen fantezilerdir.Ayrıcada Bilimi gözden düşürmek için bazı insanlar asparagas haberler üretiyorlar Bizim her uzatılan formule yapışacağımızı düşünüyorlar.Saygılar