Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-06-2011, 19:53
Ascendent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ascendent Ascendent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Hareket eden aynalar yokluktan ışık yarattılar

Bir grup fizikçi uzay boşluğundan ışık elde ettiklerini iddia ettiler. Çalışmada yer alan Lonra'daki Imperial College'dan John Pendry eğer doğrulanırsa bu bulgunun kuantum mekaniğinde son zamanların en sıradışı deneysel kanıtı ve bir kilometre taşı niteliğinde olacağını belirtti.
Devamı kaynakta

Tarih: 3 Haziran 2011
Kaynak: Naturenews
Kaynağa link
Alt 06-06-2011, 19:59
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu adamlar nobel ödülünü alırlar.eğer doğruysa bu deney.
ama ben derim Cem Yılmaz'ın Mars'ta su bulundu, ama kuyu suyuymuş içilmiyomuş espirisi gibi oluyo bu haberler.

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 06-06-2011, 20:06
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu adamlar nobel ödülünü alırlar.eğer doğruysa bu deney.
ama ben derim Cem Yılmaz'ın Mars'ta su bulundu, ama kuyu suyuymuş içilmiyomuş espirisi gibi oluyo bu haberler.
Bir zamanların ERKE'si gibi değil bunlar merak etme. Güvenilir kuruluşlardan gerçek bilim adamları söz konusu deneyi yapanlar. Nature dergisi çalışmanın incelenip&doğrulanmasından önce bilim adamlarının notları basına açıklamasına izin vermiyor. Dolayısıyla şimdilik deneye dair ayrıntılı bilgi yok.
Alt 06-06-2011, 21:34
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bir makalede okumuştum

şuan adını hatırlayamadığım ,japon bilim adamı ışık hızının ötesine geçmeyle ilgili bir deney yapıyor ve fotonun sıçrama yaptığını görüyor

bir düşünsenize ileriki zamanda bunun uygulanabilir olduğunu

aklıma stephen hawkings'in ışık hızını aşarsak zamanda yolculuk yapmanın önünün açıldığını söylediği geldi

bu bilgiyi de paylaşmak istedim
Alt 06-06-2011, 21:54
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir makalede okumuştum

şuan adını hatırlayamadığım ,japon bilim adamı ışık hızının ötesine geçmeyle ilgili bir deney yapıyor ve fotonun sıçrama yaptığını görüyor

bir düşünsenize ileriki zamanda bunun uygulanabilir olduğunu

aklıma stephen hawkings'in ışık hızını aşarsak zamanda yolculuk yapmanın önünün açıldığını söylediği geldi

bu bilgiyi de paylaşmak istedim
Atom altı bazı parçacıkların "wormhole" ya da solucan deliği şeklinde nitelendirilen yollarla hareket ettikleri biliniyor. Bu küçücük parçacıklar her saniye sayısız defa seyahat ediyorlar bu şekilde. Ancak bunu bizim ölçülerimize taşıyıp bir ucunu dünyada öteki ucunu evrenin diğer köşesinde açıp, içine adım atınca kedimizi diğer ucunda bulduğumuz bir delik yapamıyoruz.

Stephen Hawking şunu demiş olmasın? "Işık hızına yaklaşırsak zamanda yolculuk mümkün hale gelir". Çünkü ışık hızını aşmayı bırak, bir objenin ışık hızında gitmesi dahi mümkün değil.

Hızlı hareket eden objelerin zamanda ileriye doğru yolculuk yaptığı test edilip kanıtlanan bir teori. Hız arttıkça yapılan yolculuğun süresi de artıyor. Tam emin değilim doğruluğundan ama ışık hızına yakın hareket eden bir taşıtta 1 hafta geçirenler zamanda ileriye doğru 100 yıl seyahat etmiş oluyorlar.
Alt 06-06-2011, 22:04
Üyeliğini Sonlandırmış

hayır yaklaşırsak değil ,aşarsak
evet zaten fizikçinin söylemeye çalıştığı da buydu ,yani mümkün görmüyor

ışık hızına yaklaşmak zamanın yavaşlaması ,ışık hızına ulaşmak zamanın durması ,ışık hızını aşmak ise zamanın geriye doğru akması demek oluyormuş

zaten bu japon bilim adamı foton maddesine sıçrama yaptırabilmiş ,yani sıçrama yaparak varacağı noktaya biraz daha önce vardığını gözlemlemiş
Alt 07-06-2011, 09:51
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

tabi ışık hızına hiç ulaşamayacağımız için faraziye olur ama olsa bile ;
zamanda yolculuk başlı başına tezatlık doğurmaz mı?yani insanın kendi zamanına gidip kendisi ile sohbet etmeye çalışması gibi..

zatenn bu başarılsaydı şimdiye kadar gelecekten gelirlerdi diye düşünüyorum..
Alt 07-06-2011, 10:21
Üyeliğini Sonlandırmış

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tabi ışık hızına hiç ulaşamayacağımız için faraziye olur ama olsa bile ;
zamanda yolculuk başlı başına tezatlık doğurmaz mı?yani insanın kendi zamanına gidip kendisi ile sohbet etmeye çalışması gibi..

zatenn bu başarılsaydı şimdiye kadar gelecekten gelirlerdi diye düşünüyorum..
belki de geliyorlardır
Alt 08-06-2011, 00:21
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlarım Einsteinin İzafiyet teorisi Çok basit bir teoridir Fakat yerleşik fizik kuramlarından o kadar farklıdırki Bilim adamlarının tümünün kabulü çok zaman Almıştır.Çok basite indirgeyerek anlatıcam Bizden On ışık yılı uzakta bir yıldız doğsa Oyıldızın ışığının bize gelmesi On yıl sonra olacaktır Doğmuş yıldızı doğmamış sanacağız.Farklı bir mesafede olan bir yıldız ölse Biz onun ölümünü bize gelen ışığı kesillene kadar yaşıyor sanacağız Buda ışık hızıyla bizden uzaklığı kadar yıl olacaktır.Yani Bizim gördüğümüz Yıldızın doğması yada ölmesi izafidir İzafiyet teorisinde Geçmişe bakmakta geleceğe bakmakta mümkündür Fakat geçmişe dönmekte geleceğe gitmekte olanaksızdır.Bilimde en çok spekülasyonu yapılan konudur Biraz araştırmanız bu güzel konuyu kavramayı ve Einsteinin dehasını anlama fırsatı verir.Solucan delikleri teori bile olmayıp Teoriye giden yolu zorlamak için üretilen fantezilerdir.Ayrıcada Bilimi gözden düşürmek için bazı insanlar asparagas haberler üretiyorlar Bizim her uzatılan formule yapışacağımızı düşünüyorlar.Saygılar

Önerilen Siteler