TUBA´isimli üyeden Alıntı
bir makalede okumuştum
şuan adını hatırlayamadığım ,japon bilim adamı ışık hızının ötesine geçmeyle ilgili bir deney yapıyor ve fotonun sıçrama yaptığını görüyor
bir düşünsenize ileriki zamanda bunun uygulanabilir olduğunu
aklıma stephen hawkings'in ışık hızını aşarsak zamanda yolculuk yapmanın önünün açıldığını söylediği geldi
bu bilgiyi de paylaşmak istedim 
|
Atom altı bazı parçacıkların "wormhole" ya da solucan deliği şeklinde nitelendirilen yollarla hareket ettikleri biliniyor. Bu küçücük parçacıklar her saniye sayısız defa seyahat ediyorlar bu şekilde. Ancak bunu bizim ölçülerimize taşıyıp bir ucunu dünyada öteki ucunu evrenin diğer köşesinde açıp, içine adım atınca kedimizi diğer ucunda bulduğumuz bir delik yapamıyoruz.
Stephen Hawking şunu demiş olmasın? "Işık hızına yaklaşırsak zamanda yolculuk mümkün hale gelir". Çünkü ışık hızını aşmayı bırak, bir objenin ışık hızında gitmesi dahi mümkün değil.
Hızlı hareket eden objelerin zamanda ileriye doğru yolculuk yaptığı test edilip kanıtlanan bir teori. Hız arttıkça yapılan yolculuğun süresi de artıyor. Tam emin değilim doğruluğundan ama ışık hızına yakın hareket eden bir taşıtta 1 hafta geçirenler zamanda ileriye doğru 100 yıl seyahat etmiş oluyorlar.