PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya'ya su nerden geldi?

ereninthenature
07-06-2011, 22:43
şimdi teorinin biri dünya erimiş kayalardan ibaretken başka bir gezegen dünya'ya çarpar(Thea) ve dünya tekrardan taş-toz parçalarından oluşur ve uydusu Ay'da aynı şekilde.su bu gezegenle gelmiş oluyo dimi?ayrıntıları nedir?

bir de Jüpiter'in uydusu Europa'da şimdi su var mı?bilgiler kesin mi?buzların altında okyanus olduğu teorisinin kanıtları nelerdir?

xcan
07-06-2011, 23:56
şimdi teorinin biri dünya erimiş kayalardan ibaretken başka bir gezegen dünya'ya çarpar(Thea) ve dünya tekrardan taş-toz parçalarından oluşur ve uydusu Ay'da aynı şekilde.su bu gezegenle gelmiş oluyo dimi?ayrıntıları nedir?

bir de Jüpiter'in uydusu Europa'da şimdi su var mı?bilgiler kesin mi?buzların altında okyanus olduğu teorisinin kanıtları nelerdir?
Sevgili dostum açtığın güzel konu için teşekkürler Güzel bir kaynak var konu uzun olduğu için alıntı yapmadan kaynağı belirtecem ilgilenen dostlar inceleyebilir daha kısa bir açıklama bulursam yazıyı eklerim
Kaynakhttp://merakediyorumgrubu.blogcu.com/gezegenimizdeki-su-nereden-geldi/10466389

mahirzz
08-06-2011, 10:08
su nereden geldi derken ? şöyle bir bilgi var değil mi :
dünya üzerinde su yokdu ve sonradan geldi.

bu kadar tonlarca su nasıl geldi. ben iki şeye inanıyorum hem kurana hem bilime, bu ikisi birbirinden ayrılamaz, allah her şeyi sebebe bağlamışdır, öyle hokus pukusla bir yaratma yokdur, su da allah ın bilimsel bir çalışması sonucu dünya ya getirilmişdir. bilim bunun, bu işlemin nasıl olmuş olabileceği konusunda akla yatkın teorilerini sunmakta. ipuçları ile allah ın bu projesini çözmeye, anlamaya çalışmaktadır, ancak ne var ki, bunlar hiç bir zaman teoriden öteye de gidemeyecekdir, çünkü hiç bir şekilde dünyanın o günkü şartları canladırılabilemez, ayrıca olaya şurdan bakarsak: diyelim ki bir gezegen var ve biz oraya su götürmek istiyoruz, gezegenin büyüklüğü A birim ve gitmesi gereken su miktarı B miktarında. A ve B için ölçütler dünya gezegeni ve üzerindeki su miktarı kadar ise bu projeyi insanlığın eriştiği bilme seviyesi cevaplamakta zorlanacakdır. bugün böyle bir teknolojimiz yok. ama bundan 1000 yıl öncede olmayan teknolojiye sahibiz. yani teknolojimiz ilerleme eğiliminde. ancak 1000 yıl size uzun gelmesin, aslında çok kısa bir zaman, ömrü 60-70 yıl olan bizlere göre belki uzun ama uzay dediğimiz alanda pek de kısa bir zaman.

TUBA
08-06-2011, 10:56
bak sevgili arkadaşım mahirzz

şurda bir anlaşalım ,dünya üzerinde yaşayan canlılar için su hayati bir önem taşır çünkü dünyada bulunan metaryaller ile şekil almışız ,yani demek istediğim evrenin herahngi bir başka köşesinde bulunan bir gezegende çok farklı formlarda canlılar olabilir ,onların farklı formda olmalarının sebebide bulundukları gezegendeki materyallerden dolayı

örneğin ,kendi dünyamızda dahi arseniğin içinde yaşayan canlılar tespit edilmiştir ,üstelik bu canlılar sadece arseniğin içinde yaşamakla kalmayıp aresniği dna larına geçirdiklerini görmüşler ,bu bizlerden farklı bir yaşam formu oluyor
dolayısıyla bizler için değerli olan su bir başka canlılar için değerli olmayabilir hatta öldürücü dahi olabilir
satürn ün uydularından titan da doğalgazdan oluşmuş okyanuslar varmış ,belki doğalgaz bazlı bir yaşam olabilir orada

yani çok özel sanma bu dünya koşullarını ,hele tanrı yapmış mış muhabbetlerine hiç girme lütfen!

sevgili dark

ben suyun nereden geldiği ile ilgili bazı yazılar okumuştum ve birçok bilimadamının hem fikir olduğu bir görüş mevcut ki oda güneş sisteminin daha ilk aşamalarda olduğu dönemlerde dünyanın ve diğer tüm gezegenlerin göktaşı ,özelliklede sudab zengin olan kuyruklu yıldızların bombardımanına maruz kaldıklarıydı ,zaten marsta da bir zamanlar suyun olduğu hesaplanmış
bir başka görüş ise gene o dönemlerde seninde bahsettiğin gibi thea isimli başka bir gezegenin çarpışmasından dolayı suyun geldiğidir

mahirzz
08-06-2011, 18:13
neyde anlaşıyoruz.. tmm anlaşdık orada.. ama konu ile ilgisini anlamadım sadece.

peki başka bazlı hayatlar olması dünyaya suyun nereden, nasıl geldiğini açıkladı mı şimdi ?

bilim diyor ki dünyada su yokdu ve sonradan gelmiş olmalı, şimdi soruyor bilim ? bende tabii ?

nereden ve nasıl ?

başka bazlı hayatlar olabilirse de bu şimdi bu sorunun cevabımı ! anlamadım yani..

işde bu benim görüşüme göre bu bir gezegensel proje idi hani o inanmaadığınız allah ın.

burada hayatı var edebilmek için su gerekli idi ve bir proje ile getirdi. allah ın yaratması asla hokus pokus değildir ! bunu kuran da da yazıyor..

TUBA
08-06-2011, 18:26
neyde anlaşıyoruz.. tmm anlaşdık orada.. ama konu ile ilgisini anlamadım sadece.

peki başka bazlı hayatlar olması dünyaya suyun nereden, nasıl geldiğini açıkladı mı şimdi ?

bilim diyor ki dünyada su yokdu ve sonradan gelmiş olmalı, şimdi soruyor bilim ? bende tabii ?

nereden ve nasıl ?

başka bazlı hayatlar olabilirse de bu şimdi bu sorunun cevabımı ! anlamadım yani..

işde bu benim görüşüme göre bu bir gezegensel proje idi hani o inanmaadığınız allah ın.

burada hayatı var edebilmek için su gerekli idi ve bir proje ile getirdi. allah ın yaratması asla hokus pokus değildir ! bunu kuran da da yazıyor..

bak kardeşim sen neden anlamak istemiyorsun

şuan satürnün uydularından biri titanda yaşam olabileceğine dair bilgiler var ,üstelik titanda su yok ,doğalgazdan oluşmuş okyanuslar var ,anlayacağın bizlerin suya muhtaç olduğu gibi doğalgaza muhtaç olabilecek canlılarda mevcut olabilir
bu durumda suyun çok değerli olduğunu düşünemezsin ,dünya canlıları için önemli ,çünkü dünyadaki koşullara göre şekillenmişiz
şayet titanda canlı var ise oradaki koşullara göre şekillenecektir
bu anlamda suyun olması özel bir durum arz etmiyor ,herşey tesadüfi gelişmiş ,aynı titanda doğalgazdan okyanusların olması gibi
kendi dünyamızda bile arsenik içinde yaşayan canlılar var ,onları suya at yaşayamazlar ,ölürler
hatta bir bilimadamı silikon bazlı yaşam dahi olabilir demişti
demekki su çok değerli değil evrende ,yeterki koşullarını bulsun yaşam oluşması kaçınılmaz ,özel olan bir durum yok (güneş tek ortak yaşam kaynağımız evrende)

TUBA
08-06-2011, 18:46
emin ol evrende silikon bazlı bir yaşam var ise ,bunu bizim yaşamamız için abidik gubidik tanrı var etmiştir diyebilecek canlılar vardır:D

TUBA
28-06-2011, 14:41
arkadaşım darkmasturbater ,sanırım bu video suyun nasıl oluştuğunu açıklıyordur :)

http://www.youtube.com/watch?v=Xhw-EV8-t4A&feature=related

ereninthenature
28-06-2011, 14:47
arkadaşım darkmasturbater ,sanırım bu video suyun nasıl oluştuğunu açıklıyordur :)

video güzelmiş gerçekten.sonuş olarak Thea dünyaya çarpar.volkanik faaliyetler suyu yüzeye çıkarır oluyo heralde.

TUBA
28-06-2011, 14:52
thea nın çarparak suyu oluşturmasını savunan bilimadamları da var ,kuyruklu yıldızlardan geldiğini öne sürenlerde var ,ama bu video en doğrusu gibi geliyor bana:)

ereninthenature
28-06-2011, 15:00
thea nın çarparak suyu oluşturmasını savunan bilimadamları da var ,kuyruklu yıldızlardan geldiğini öne sürenlerde var ,ama bu video en doğrusu gibi geliyor bana:)

thea teorisi çok mantıklı çünkü ay ile dünyanın bileşenleri nerdeyse aynı.

videoda ilk olarak nerden geldiğinden bahsedilmiyo ki.
varolan suyun sıvılaşmasından bahsediyor.
su ilk olarak nerden geldi benim sorum buydu.
Thea Teorisi gayet mantıklı geliyor bana.
diğer kanıtı ise teorini ayın çok büyük olması.

jüpiterin uydularına bak bizimkine bak.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/1/16/20100113021958!Ceres_Earth_Moon_Comparison.png

http://images.sciencedaily.com/2008/12/081220085849-large.jpg

Greatestlieevertold
28-06-2011, 15:06
suyun nerden geldiği ile en büyük sorun suyunda zaman içinde değişim geçirmiş olması. farklı su çeşitlerini bulabilmek için farklı volkanlarda araştırma yapıyorlar.

TUBA
28-06-2011, 15:07
ama biryerde hatalısın sanırım bildiğim kadarıyla gerek jüpiterin gerekse satürnün uydularının birçoğu bizim uydumuzdan daha büyükler ,büyük olmayanlarda yuvarlak olabilecek büyüklüğe sahip olmadığından asteorit tarzında uydulardır

Greatestlieevertold
28-06-2011, 15:14
ayrıca jupiterin çapı dünyanın yaklaşık 13 katı. bu resimde tam anlaşılamıyorsa jüpiterin 64 uydusu var. ben teleskopumla 4 tanesini görebilmiştim. aslında abimindi şimdi nerede kim bilir :m

Greatestlieevertold
28-06-2011, 15:21
thea çarpınca ay + yer altından su yeryüzüne çıktı. asıl tam olarak kesin kanı getirmek istedikleri konu su ilk olarak nereden geldiği idi. magmanın su buharını tuttuğunu biliyoruz. yeryüzüne yaklaştıkça bunu gaz olarak salıyor. ama ilk su dünya oluşurken ordamıydı yoksa o sıralarda çok fazla meteor hareketine sahip güneş sisteminin bir sonucu mu?

ereninthenature
28-06-2011, 15:22
ama biryerde hatalısın sanırım bildiğim kadarıyla gerek jüpiterin gerekse satürnün uydularının birçoğu bizim uydumuzdan daha büyükler ,büyük olmayanlarda yuvarlak olabilecek büyüklüğe sahip olmadığından asteorit tarzında uydulardır

dünyamızın çekim gücüyle bu kadar büyük bir uyduyu yakalaması Thea çarpışması olamadan biraz zor.

orantısal olarak bakmalıyız olaya.jüpiterin uyduları dünya kadar ama jüpiterin kütle çekimi ne kadar.

ayın bu kadar büyük olması(orantısal olarak) Thea teorisine bir kanıttır sadece.

Greatestlieevertold
28-06-2011, 15:27

evet Ganymede denen jupiter uydusu (güneş sistemimizdeki en büyük uydu) mercury den %8 daha büyükmüş. 5268km çapı varmış ki dünyanın çapı 12500km ayınki de 3474km diye düşünürsek sağlammış yani :)

TUBA
28-06-2011, 15:37
evet Ganymede denen jupiter uydusu (güneş sistemimizdeki en büyük uydu) mercury den %8 daha büyükmüş. 5268km çapı varmış ki dünyanın çapı 12500km ayınki de 3474km diye düşünürsek sağlammış yani :)

evet ,şuan ölçüyü hatırlamıyorum ama kütlesi belli bir ağırlığa ulaşmayan gikcisimleri oldukları şekilde kalıyorlar ,örneğin asteoritlerin yuvarlak şekil alamamaları gibi

yalnizs
28-06-2011, 15:47
http://www.vizyon21yy.com/documan/Genel_Konular/Doga_Cevre/Su_Dos/Suyun_Kozmik_Kaynagi.pdf

okuyalım öğrenelim

Yakın geçmişe kadar bolca su içeren, Güneş
Sistemi’nin derin dondurucusunda saklanan kirli
kartopları kuyrukluyıldızların yeryüzündeki suyun
en önemli kaynağı olduğu düşünülüyordu. Senaryoya
göre bundan 4,6 milyar yıl önce Güneş Sistemi
oluşurken bu gökcisimlerinin sayısı çok daha fazlaydı.
Gezegenlere yakın bölgelerde dolanan gökcisimleri
gezegenlerin çekim etkisiyle zamanla gezegenlere
düştü. İlk zamanlar gezegenler çok sıcak olduğundan
suyun sıvı halde kalması mümkün değildi, kolayca
buharlaşıp uzaya kaçıyordu.Dünya oluştuktan birkaç yüz milyon yıl sonra yüzeyi
önemli ölçüde soğumuştu. Şimdikinden çok daha
kalın atmosferi sayesinde 200-300 derece sıcaklıkta
bile yüzeydeki su sıvı halde kalabiliyordu. Büyük
çarpışmalar sonucunda gezegenin kabuğu parçalanarak
suyun önemli bir miktarı buharlaşmış olabilir,
ancak belli ki bombardıman suyun devamlılığını
sağlayacak kadar yoğundu. Zaten yerbilimciler ilk
zamanlar yeryüzünde şimdikinin on katı kadar daha
fazla su olduğunu düşünüyor. Bu suyun bir bölümü
kaynayarak uzaklaşmış olmalı. Gökbilimciler kuyrukluyıldızların içerdiği suyun
özelliklerini Dünya’daki suyunkiyle karşılaştırarak
kaynağı doğrulamaya çalışıyor. Suyun bileşenlerinden
biri olan hidrojen atomunun çekirdeği yalnızca
bir protondan oluşur. Ancak okyanuslardaki her
6400 hidrojen atomuna karşılık, çekirdeği bir protondan
bir de nötrondan oluşan “ağır hidrojen” yani
döteryum bulunur. Hidrojenin izotoplarından biri
olan ağır hidrojenin kimyasal özellikleri hidrojeninkine
benzerdir, o da aynı şekilde oksijenle tepkimeye
girerek su oluşturur. Kararlı bir element olduğundan
bozunmaz.
Araştırmacılar son yıllarda gönderilen uzay araçlarıyla
Tempel 1 ve Wild 2 kuyrukluyıldızlarını ve
Halley, Hyakutake ve Hale-Bopp gibi, yakınımıza gelen
parlak kuyrukluyıldızların kuyruklarındaki suyu
uzaktan inceledi. Sonuç şaşırtıcıydı. Kuyrukluyıldızlardaki
suyun hidrojen/döteryum oranı okyanuslardakinin
yarısı kadardı. Henüz kesin bir şey söylemek
için erken, ama bu durum kuyrukluyıldızların gezegenimizdeki
suyun başlıca kaynağı olduğu tezini çürütebilir.

Greatestlieevertold
28-06-2011, 15:52
hızlıca okudum ama gene tam birşey yazmıyor sonunda :(

yalnizs
28-06-2011, 15:55
çünkü araştırılıyor, diğer kuyruklu yıldız ve asteroid tezlerinden pek bişey bulunamadığı açıklanmış. bilgilerimiz yenilensin diye ekledim. yani hala bilinmiyor

Greatestlieevertold
28-06-2011, 16:04
evet bende onu söylemiştim ilk suyun yapısı için volkanlardan daha iyi araştırma sahası yok şu anda malesef.