PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP'nin Ve CHP'nin Kan Çıkmazı

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
12-06-2011, 12:49
‎[...]“MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’dan AKP’ye tepki.MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, terörle mücadele konusunda hiçbir şart altında müzakere ve mütarekeden yana olmadıklarını söyledi.Bal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Konya Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

Bir milletin büyüklüğünü…”*

Haberi okurken bir yandan da düşünüyorum.”Hem şehit sayısındaki artışın Kürt açılımından dolayı gerçekleştiği iddia edeceksin, hem de “terörle müzakere değil, mücadele dönemini başlatacağız” diyeceksin. Bu nasıl bir mantıktır?‎[...]

http://ciilgin.wordpress.com/2011/05/29/mhp%E2%80%99nin-ve-chp%E2%80%99nin-%E2%80%9Ckan-cikmazi%E2%80%9D/

AlbatrosS
12-06-2011, 14:36
histerik bir ''güç/otorite'' fetişizmidir milliyetçilik. varlığını ancak ötekinin zulmü üstünden kutsadığı bir ''ari''liğe borçludur. kendine atfettiği tüm değer, içi boş ve mesnetsiz ''üstünlük'' payeleriyle toplumsal narsisist kimlik mobilizasyonudur. bolca komplekslerden ve özünde tahammülü zor ''değersizlik'' algılarından beslenir. tüm kudret, şaşa, hamaset ve böbürlenmelerine karşın babasına türlü oyunlar oynayan, şımaran küçük bir kız çocuğunun ''sevin beni, ben değerliyim; onaylayın beni'' demesidir yaptığı her şey. tüm konuşma ve eylemlerinin traji komik teatral bir şov oluşu da bu yüzdendir.

temel gıdası alabildiğinde uyarılmış, manipüle edilmiş ''korku, kaygı ve hiçlik'' duygularıdır. Bireyin gerçek dışı şekilde ajite edildiği bu alt benlik duygularına hitap ettiği için tarihin gördüğü en mobilize/kitlesel toplumsal travma ve hastalıklarından bir tanesidir. Kendi gerçeği ve değersizlik/hiçlik kaygılarıyla yüzleşmeyen birey/toplumlarda bu hastalıktan kurtulmak oldukça zordur.

yapabileceği tek şey, kendi kimlik ve suni/yaratılmış tarih algılarını olabildiğince gerçek dışı bir kurmaca, yüceltme ve manipülasyon üstünden oku(t)madır...

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
12-06-2011, 14:46
Evet MHP konsun da söylediklerinize katılıyorum.Sayın AlbatrosS. Ancak ben yinede siyasi ahlak çerçevesinde daha yumuşak bir üslubu tercih ederim. Nedense iddialı konuşunca kendimi Bahçeli'ye benzetiyorum.

AlbatrosS
12-06-2011, 15:02
Evet MHP konsun da söylediklerinize katılıyorum.Sayın AlbatrosS. Ancak ben yinede siyasi ahlak çerçevesinde daha yumuşak bir üslubu tercih ederim. Nedense iddialı konuşunca kendimi Bahçeli'ye benzetiyorum.

sadece mhp değil; tüm ''milliyetçi'', ''tabucu'' ve fetiş kutsamalara/yüceltmelere ilişkin okunabilir o yazı. kendine güveni tam ve dengeli bir kimliğe sahip bireylerin dünyayı algılayışları ''otorite, kompleksler ve korkular'' üstünden olmaz. Kendiyle barışık bireyler ancak başka kimlik ve kültürlerle barışıktır. Ancak kendini sevebilen; başkasını doğru düzgün sevebilir. Bir insanı tanımakla başlar sevmek... diyordu bir belgeselde. İnsanın insanı tanımasının koşullarından biri de kendini tanımasıdır.

Sözlerim ''sert'' olarak algılanabilir; ancak, temel psikoloji parametreleri bunlar. Kültürel kimlikler, algı ve nefret söylemleri ilişkisine bakıp asgari psikoloji formasyonuyla düşünürsek gerçekler gün gibi ortadadır.

hoşlanmasanız da gerçek bu: toplumsal cinnet mobilizasyonu, öz benlik algısındaki sakatlıklar, narsisist travmalar...

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
12-06-2011, 19:48
sadece mhp değil; tüm ''milliyetçi'', ''tabucu'' ve fetiş kutsamalara/yüceltmelere ilişkin okunabilir o yazı. .

Her milliyetçi tabucu veya fetiş değildir. Ama eğer bu milliyetçilik ülkücülük gibi ,Turancılık gibi , kızıl elma gibi bir ırkı kayıran milliyetçilikse ortada sorun var demektir.
Cevabınız için teşekkürler,