KIRZİNCRLERNİOSMANLI´isimli üyeden Alıntı
Evet MHP konsun da söylediklerinize katılıyorum.Sayın AlbatrosS. Ancak ben yinede siyasi ahlak çerçevesinde daha yumuşak bir üslubu tercih ederim. Nedense iddialı konuşunca kendimi Bahçeli'ye benzetiyorum.
|
sadece mhp değil; tüm ''milliyetçi'', ''tabucu'' ve fetiş kutsamalara/yüceltmelere ilişkin okunabilir o yazı. kendine güveni tam ve dengeli bir kimliğe sahip bireylerin dünyayı algılayışları ''otorite, kompleksler ve korkular'' üstünden olmaz. Kendiyle barışık bireyler ancak başka kimlik ve kültürlerle barışıktır. Ancak kendini sevebilen; başkasını doğru düzgün sevebilir. Bir insanı tanımakla başlar sevmek... diyordu bir belgeselde. İnsanın insanı tanımasının koşullarından biri de kendini tanımasıdır.
Sözlerim ''sert'' olarak algılanabilir; ancak, temel psikoloji parametreleri bunlar. Kültürel kimlikler, algı ve nefret söylemleri ilişkisine bakıp asgari psikoloji formasyonuyla düşünürsek gerçekler gün gibi ortadadır.
hoşlanmasanız da gerçek bu: toplumsal cinnet mobilizasyonu, öz benlik algısındaki sakatlıklar, narsisist travmalar...