Orijinalini görmek için tıklayınız : Hollanda helal kesimi yasaklıyor
TurkceRap
29-06-2011, 19:30
Sade helal değil, Koşer de dolayısıyla nasibini alacak gibi görünüyor.
http://www.haberturk.com/dunya/haber/643928-hollanda-helal-kesimi-yasakliyor
Hani ideolojik tutarlılık adına bir yandan başka işinizmi yok derken, bir yandan da iyi olmuş diyorum.
su helal kesim dedikleri.
Hayvani uyutmadan , bayiltmadan. Ayik ayik bogazini kesip. Aci icinde kivranmasini saglayip kaninin bedenden tamamen akiltildikdan sonra ölmesimidir ?
Ben buna vahsi kesim diyorum !
Iyi olmus . Ayni sey almanya , avusturya gibi ülkelerdede olmasi gerekir.
Ne bu yahu bir kac cahil zihniyetin inanci geregi umduguna göre hayvani aci cekmesine göz mü yumacagiz ?
Isinize gelmiyorsa ceker gidersiniz ülkenize. Yemisim sizin helal , haram inancinizi. Bir hayvan sizin sacma inanclarinizdan milyon kez daha degerlidir. Bukadarida yeter artik.
Kurban bayramlarida yasaklanmali. Avrupa cahiller kitasi degildir.
Isinize gelmiyorsa. Yürrüüüü cahilasya ya !
ben çocukken kurbanla ilgili yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum ,daha henüz 12-13 yaşlarındaydım ve komşumuzun sanırsam büyük koç almaya gücü yetmemiş ve henüz boynuzu yeni çıkmış daha kuzu denebilecek küçüklükte bir koyun (koç diyemiyorum bile) almışlar
ben dolaşırken bu kuzu ile karşılaştım ve kuzunun gözlerinden yaş geldiğini ilk defa o zaman gördüm ve bir taraftan çok şaşırmıştım diğer taraftan da çok üzülmüştüm ,hatta bende oturup onunla beraber ağlayıp kurban bayramına lanet etmiştim
aslına bakarsanız ,et yenmesi gerekli bir besindir ,dolayısıyla kesilip yenmesi gerekir ama islam usulü kesimi ben kesinlikle tasvip etmiyorum ,nihayetinde kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ve yaşadığımız çağa uygun teknolojik imkanlar gereğince hayvanın acı çekmeden öldürülmesi en mantıklı olanıdır ,yahu bayram ilan edilen kurban bayramı 7. asırın şartlarına göre uygulanmıştır ,artık 21.asırdayız ve teknoloji gelişmiş ise teknolojik imkanlara göre kesim yapılabilir ,ama yok efendim kanı akacakmış mış mış ,bunlar palavra safsata hala 7.asırlıktan kurtulamamış beyinler başka birşey değil
7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyet zeka hayvanlarıdır
ben çocukken kurbanla ilgili yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum ,daha henüz 12-13 yaşlarındaydım ve komşumuzun sanırsam büyük koç almaya gücü yetmemiş ve henüz boynuzu yeni çıkmış daha kuzu denebilecek küçüklükte bir koyun (koç diyemiyorum bile) almışlar
ben dolaşırken bu kuzu ile karşılaştım ve kuzunun gözlerinden yaş geldiğini ilk defa o zaman gördüm ve bir taraftan çok şaşırmıştım diğer taraftan da çok üzülmüştüm ,hatta bende oturup onunla beraber ağlayıp kurban bayramına lanet etmiştim
aslına bakarsanız ,et yenmesi gerekli bir besindir ,dolayısıyla kesilip yenmesi gerekir ama islam usulü kesimi ben kesinlikle tasvip etmiyorum ,nihayetinde kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ve yaşadığımız çağa uygun teknolojik imkanlar gereğince hayvanın acı çekmeden öldürülmesi en mantıklı olanıdır ,yahu bayram ilan edilen kurban bayramı 7. asırın şartlarına göre uygulanmıştır ,artık 21.asırdayız ve teknoloji gelişmiş ise teknolojik imkanlara göre kesim yapılabilir ,ama yok efendim kanı akacakmış mış mış ,bunlar palavra safsata hala 7.asırlıktan kurtulamamış beyinler başka birşey değil
7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyet zeka hayvanlarıdır
Bu kadar kin beslemeyin insanlara yahu, gerçekten el insaf.
Kaç tane yakınınız var acaba, 7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyette zeka hayvanı dediğiniz?
Teknoloji gerçekten, uygulamayan insanlara geri, hayvan, IQ'su geri kokuşmuş çürümüş deme imkanımı tanıyor insana?
Hele ki bir bayan olarak, bu lafları size hiç yakıştıramadım.
sayın yergin
islam alimleri çıkıp evet son teknolojik imkanlar gereğince hayvanları kesebiliriz derse kim karşı çıkar veya çıkmaz bir düşünün bakalım ,emin ol benim ailem gibi medeni olanlar haricinde kalanların hepsi karşı çıkarlar ,demekki zihniyet çok önemliymiş :)
TurkceRap
30-06-2011, 16:08
Bu kadar kin beslemeyin insanlara yahu, gerçekten el insaf.
Kaç tane yakınınız var acaba, 7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyette zeka hayvanı dediğiniz?
Teknoloji gerçekten, uygulamayan insanlara geri, hayvan, IQ'su geri kokuşmuş çürümüş deme imkanımı tanıyor insana?
Hele ki bir bayan olarak, bu lafları size hiç yakıştıramadım.
Bayanların kendini nasıl ifade edeceğini belirleyen bir standart ölçü mü var?
sayın yergin
islam alimleri çıkıp evet son teknolojik imkanlar gereğince hayvanları kesebiliriz derse kim karşı çıkar veya çıkmaz bir düşünün bakalım ,emin ol benim ailem gibi medeni olanlar haricinde kalanların hepsi karşı çıkarlar ,demekki zihniyet çok önemliymiş :)
Ben iyiyim, gerisi kötü diyorsunuz yani. Ben burada ne kadar çok müslümanlara geri, kokuşmuş çürümüş desem de ailem bunların dışındadır çünkü onlar benim ailemdir ben onlara nasıl geri, kokuşmuş, çürümüş derim diyorsunuz.
Bakın içinizdeki öfke, nerelere gidiyor.
Bayanların kendini nasıl ifade edeceğini belirleyen bir standart ölçü mü var?
İnsanların kendini nasıl ifade edebileceğini belirleyen bir standart ölçü var mı?
Saygılar
Ben iyiyim, gerisi kötü diyorsunuz yani. Ben burada ne kadar çok müslümanlara geri, kokuşmuş çürümüş desem de ailem bunların dışındadır çünkü onlar benim ailemdir ben onlara nasıl geri, kokuşmuş, çürümüş derim diyorsunuz.
Bakın içinizdeki öfke, nerelere gidiyor
Saygılar
sanırım yanlışın var ,ben sadece ailem iyidir gerisi değildir gibi bir ibare kullanmadım ,"ailem ve onlar gibi medeni olanlar ve dışında kalanlar" ibaresi kullandım ,yani yobazları kastettim ,evet yobazları sevmem hemde hiç ,bunun için beni suçlayamazsın
yobazlar da bizleri sevmez ve ellerine geçirseler gözlerini kırpmadan öldürürler ,gerçi ben sevmesemde öldürmeye kıyamam :) sanırsam bu çok önemli bir fark onların zihniyeti ile benim zihniyetim arasında ,bu zihniyet farklılığına karşı ne dememi beklerdiniz sayın yergin efendi?
ben onları sevmediğim halde can almaya kıyamam ama onlar gözlerini kırpmadan bu işi yaparlar üstelik allah adına sevap kazanmak için ,hangisi doğru hangisi insanlığa yakışır?
TurkceRap
30-06-2011, 17:01
Bakın içinizdeki öfke, nerelere gidiyor.
İnsanların kendini nasıl ifade edebileceğini belirleyen bir standart ölçü var mı?
Saygılar
Hayır yok...
Siz yakıştıramadığınızı söylemişsiniz, e yakıştıramadığınıza göre bir ölçüsü olmalı öyle değil mi neye göre yakışıp yakışmadığını belirleyen?
TurkceRap
30-06-2011, 17:04
su helal kesim dedikleri.
Hayvani uyutmadan , bayiltmadan. Ayik ayik bogazini kesip. Aci icinde kivranmasini saglayip kaninin bedenden tamamen akiltildikdan sonra ölmesimidir ?
Ben buna vahsi kesim diyorum !
Iyi olmus . Ayni sey almanya , avusturya gibi ülkelerdede olmasi gerekir.
Ne bu yahu bir kac cahil zihniyetin inanci geregi umduguna göre hayvani aci cekmesine göz mü yumacagiz ?
Isinize gelmiyorsa ceker gidersiniz ülkenize. Yemisim sizin helal , haram inancinizi. Bir hayvan sizin sacma inanclarinizdan milyon kez daha degerlidir. Bukadarida yeter artik.
Kurban bayramlarida yasaklanmali. Avrupa cahiller kitasi degildir.
Isinize gelmiyorsa. Yürrüüüü cahilasya ya !
Herşey tamam da Romanyayı da Avrupa haritasından silmek lazım o zaman hocam, Romanyada da domuz kurban etme adeti var...
sanırım yanlışın var ,ben sadece ailem iyidir gerisi değildir gibi bir ibare kullanmadım ,"ailem ve onlar gibi medeni olanlar ve dışında kalanlar" ibaresi kullandım ,yani yobazları kastettim ,evet yobazları sevmem hemde hiç ,bunun için beni suçlayamazsın
yobazlar da bizleri sevmez ve ellerine geçirseler gözlerini kırpmadan öldürürler ,gerçi ben sevmesemde öldürmeye kıyamam :) sanırsam bu çok önemli bir fark onların zihniyeti ile benim zihniyetim arasında ,bu zihniyet farklılığına karşı ne dememi beklerdiniz sayın yergin efendi?
ben onları sevmediğim halde can almaya kıyamam ama onlar gözlerini kırpmadan bu işi yaparlar üstelik allah adına sevap kazanmak için ,hangisi doğru hangisi insanlığa yakışır?
Sizin bu söylediklerinizin hiç bir tutarlı tarafı yok ki, gerçekte o şekilde olmayan kişileri kendinize düşman belirlemişsiniz halbu ki karşınızda bir düşman yok.
Dinini yoğun yaşayan birisine yobaz demeniz, Mevlana'ya yobaz demek gibidir. Sizce mesela Hz. Mevlana yobaz birisimiydi? İslam ile yatar, İslam ile kalkardı.
Bir din düşünün ki, bazıları sizin aileniz gibi bazıları ise sizin bahsettiğiniz gibi yaşıyor. Suçlu sizce burada din mi? Eğer din ise, sizin ailenizin o insanlardan farkı ne ki hem müslümanım diyip hemde size göre İslam'ı yoğun yaşamıyacak.
Sizinle hiç bir sorunu olmayan bir din var, İslam. Birileri tarafından kullanılıp ortalığın karıştırılması sağlanmaya çalışılıyor. Sizde bu kullanılan insanları kendinize düşman olarak görüyorsunuz. Sonuçta elinize geçen nedir? Hiçbirşey, çünkü elinize birşey geçmediği gibi kaybettiğiniz bazı şeyler oluyor.
Peki kazanan kim?
Birileri...
o zaman arı kovanına çomak sokan o birilerine söyleyin bu yazdıklarınızı bana değil ,insan gibi olan herkes kabulümdür ,ama değilse elimin tersi ile iterim ve bu benim en doğal hakkımdır
sonuç olarak gene sorumu tekrarlıyorum ,şayet islam pofları 21.yy a uygun birşekilde hayvanları uyutarak kesim helaldir derse hangi kesim karşı çıkar? ve hangi kesim kabul eder? ve neye göre olur bu kabul edip etmeme? bana bunun cevabını bulduğun zaman ne demek istediğimi anlamış olursun
o zaman arı kovanına çomak sokan o birilerine söyleyin bu yazdıklarınızı bana değil ,insan gibi olan herkes kabulümdür ,ama değilse elimin tersi ile iterim ve bu benim en doğal hakkımdır
sonuç olarak gene sorumu tekrarlıyorum ,şayet islam pofları 21.yy a uygun birşekilde hayvanları uyutarak kesim helaldir derse hangi kesim karşı çıkar? ve hangi kesim kabul eder? ve neye göre olur bu kabul edip etmeme? bana bunun cevabını bulduğun zaman ne demek istediğimi anlamış olursun
Bakın sayın Tuba,
Arı kovanına çomak sokanları siz görün diye söylüyorum size bunları. Siz çünkü burada arıları suçluyorsunuz.
Hayvanları uyutarak kesim şeklini ise açmanız lazım. Nedir bu hayvanları uyutarak kesmek? Kestiğiniz hayvanlar, hasta oldukları için acı çekmesinler diye uyutarak öldürülen hayvanlar değil, bunu biliyorsunuz dimi?
ereninthenature
30-06-2011, 23:16
gün gelecek inek, koyun vs kök hücresinden labaratuvarlarda kendi kas hücrelerimizi geliştirip yiyeceğiz.o zamana kadar bana göre farketmez o veya bu şekilde hayvanı boğazlıyoruz:D
yucemanitu
01-07-2011, 00:15
Hayvan bayıltıldıktan sonra nefes alıyor ve kalbi atıyorsa neden itiraz ediyorlar anlamıyorum. Hayvanı elektrikle öldürmüyorlar ki bayıltıyorlar acı çekmesin diye böğürte böğürte boğazlamak çok mu iyi sanki? Hoş sırf Alevi diye adam öldürebilen, insanları diri diri yakan bir zihniyetin hayvanlara acımasını beklemek saçmalık olur ya.
Bakın sayın Tuba,
Arı kovanına çomak sokanları siz görün diye söylüyorum size bunları. Siz çünkü burada arıları suçluyorsunuz.
Hayvanları uyutarak kesim şeklini ise açmanız lazım. Nedir bu hayvanları uyutarak kesmek? Kestiğiniz hayvanlar, hasta oldukları için acı çekmesinler diye uyutarak öldürülen hayvanlar değil, bunu biliyorsunuz dimi?
evet arıları suçluyorum ,o arıların içinde bende vardım bir zamanlar ama aklımın kabul etmediğine karşı gelmesini de bilirdim ama bilemeyen var ise bu o kişinin IQ seviyesinden zekasından kaynaklıdır ,keza bu arıların içinde benim alime de var ama onlarda karşı çıkmasını bilirler ,yani salakça herşeyi kabul etmezler ,edenlerin sorunu vardır diyorum :) akıllı olan kazanır akıllı olmayan kaybeder ,akıllı olanı kandıramazsın akıllı olmayanı heryere sürüklersin :) umarım şimdi anladın ,işte tam bu noktada IQ giriyor işin içine:D
evet arıları suçluyorum ,o arıların içinde bende vardım bir zamanlar ama aklımın kabul etmediğine karşı gelmesini de bilirdim ama bilemeyen var ise bu o kişinin IQ seviyesinden zekasından kaynaklıdır ,keza bu arıların içinde benim alime de var ama onlarda karşı çıkmasını bilirler ,yani salakça herşeyi kabul etmezler ,edenlerin sorunu vardır diyorum :) akıllı olan kazanır akıllı olmayan kaybeder ,akıllı olanı kandıramazsın akıllı olmayanı heryere sürüklersin :) umarım şimdi anladın ,işte tam bu noktada IQ giriyor işin içine:D
O çok övdüğünüz ve her fırsatta arkasına saklandığınız bilim acaba bu konuya nasıl bir açıklık getiriyor?
Bahsettiğiniz IQ nasıl bir şey ki, inançlı iken DÜŞÜK oluyor da inançtan vazgeçince YÜKSELİYOR?
Ayrıca, eğer işin içine IQ giriyorsa ve kişinin sahip olduğu beyin sabitse yani bir değişim olmadığına göre, bilim bize veya size bu kişinin IQ sü şudur ve bu gün gelicek bir gün inancından vazgeçicek ve inançsız olacak diyebiliyor mu?
Kendinizi ayrı, gayrısını farklı görmeyi ne kadar çok seviyorsunuz böyle...
sayın yergin bir konuda yanlışınız var ,beyin sandığınız gibi sabit değildir ,etrafla iletişim halindedir ,bunun için size minicik bir örnek vereyim ,bilimadamları fareler üzerinde bir deney yapıyorlar ve bu deneyde iki fareyi kullanıyorlar ,fareleri labirentlere salıyorlar ve bir farenin yoluna bolca farklı objeler yerleştiriyorlar bir diğerininkine ise hiç obje yerleştirmiyorlar ve bu deney sonucunda hiç obje konulmayan farenin aksine bol obje konulan farenin beyin sinyallerinde bir farklılık görüyorlar ,yani uzun lafın kısası beyin jimnastiği denen bir konu vardır ve bu konuya dair düşünmek en önemli silahtır ,çocukluğumuzdan bu yana yaşadığımız ve gördüğümüz her olay konu veya obje beynin gelişiminde rol oynar ,hatta bu konuya dair çocuk doktorları çocuk odalarını renkli ve bol çeşitli objelerle doldurun der ,keza beyin geliştirici oyunlarda sunulması istenilen konulardır ,anlaşılıyorki beyin sandığınız gibi sabit değildir tabiki bir sorun yok ise
şimdi gelelim asıl konuya ,şayet çocukluktan itibaren din denen safsata ile beyinler yıkanıyorsa ki biz buna ağaç yaşken eğilir deriz ,o kişi gördüğü kadarıyla hayata bakar ve IQ dediğimiz seviyeyi belirler
olay sandığınız gibi ayrı farklı görmeyi sevmekten geçmiyor aksine işin böyle olduğunu bildiğmiz için savunuyoruz
sayın yergin bir konuda yanlışınız var ,beyin sandığınız gibi sabit değildir ,etrafla iletişim halindedir ,bunun için size minicik bir örnek vereyim ,bilimadamları fareler üzerinde bir deney yapıyorlar ve bu deneyde iki fareyi kullanıyorlar ,fareleri labirentlere salıyorlar ve bir farenin yoluna bolca farklı objeler yerleştiriyorlar bir diğerininkine ise hiç obje yerleştirmiyorlar ve bu deney sonucunda hiç obje konulmayan farenin aksine bol obje konulan farenin beyin sinyallerinde bir farklılık görüyorlar ,yani uzun lafın kısası beyin jimnastiği denen bir konu vardır ve bu konuya dair düşünmek en önemli silahtır ,çocukluğumuzdan bu yana yaşadığımız ve gördüğümüz her olay konu veya obje beynin gelişiminde rol oynar ,hatta bu konuya dair çocuk doktorları çocuk odalarını renkli ve bol çeşitli objelerle doldurun der ,keza beyin geliştirici oyunlarda sunulması istenilen konulardır ,anlaşılıyorki beyin sandığınız gibi sabit değildir tabiki bir sorun yok ise
şimdi gelelim asıl konuya ,şayet çocukluktan itibaren din denen safsata ile beyinler yıkanıyorsa ki biz buna ağaç yaşken eğilir deriz ,o kişi gördüğü kadarıyla hayata bakar ve IQ dediğimiz seviyeyi belirler
olay sandığınız gibi ayrı farklı görmeyi sevmekten geçmiyor aksine işin böyle olduğunu bildiğmiz için savunuyoruz
Ben size farelerin deneylerini veya neyi savunduğunuzu sormadım ki.
evet arıları suçluyorum ,o arıların içinde bende vardım bir zamanlar ama aklımın kabul etmediğine karşı gelmesini de bilirdim ama bilemeyen var ise bu o kişinin IQ seviyesinden zekasından kaynaklıdır ,keza bu arıların içinde benim alime de var ama onlarda karşı çıkmasını bilirler ,yani salakça herşeyi kabul etmezler ,edenlerin sorunu vardır diyorum :) akıllı olan kazanır akıllı olmayan kaybeder ,akıllı olanı kandıramazsın akıllı olmayanı heryere sürüklersin :) umarım şimdi anladın ,işte tam bu noktada IQ giriyor işin içine
Müslümanlara burada salak dediniz ve ailenizi müslüman olmalarına rağmen bu "salak" ifadenizden ayrı tuttunuz. Benim ailem müslüman ama siz salaklar gibi herşeye inanmazlar karşı çıkmasını bilirler diyorsunuz, sonrada ayrım yapmıyorum diyorsunuz. Biliyorum, bir ateist olup müslümanlara laf edip müslüman olan kendi ailenizi ise bu ettiğiniz laflardan ayrı tutmak istiyorsunuz çünkü onlar aileniz ama bilin ki bu sizin burada sarf ettiğiniz tüm sözleri hiçe sayar, çünkü sahip olduğunuz bir fikir, düşünce müslümanlara karşı bir düşünce ise bu tüm müslümanları kapsar, ailenizi ayrı tutmaz. Eğer siz tutarsanız, bu sefer söylediğiniz sözler anlamını yitirir.
Ve son olarak, bir önceki mesajımda dediğim gibi, bilim tarafından bir deney varmıdır bahsettiğiniz fare deneyi gibi, inançlı ile inançsız iki insan arasında yapılmış ve inançsızın IQ sunun diğerine göre daha yüksek olduğunu ispatlayan veya inançlı iken IQ su bilmem kaç iken inançsız olduğunda IQ su yükselmiştir diye?
Unutmayın, sahip olunan bir fikir, düşünce eğer samimi iseniz o fikri ve düşünceyi her şekilde sahiplenmek ve savunmak zorundasınızdır. Biz buna Allah'a teslimiyet diyoruz, siz ise buna körü körüne iman diyorsunuz. Sahip olduğunuz fikrin, düşüncenin arkasında durmadıktan sonra, o düşünceye sahip olmanızın ne anlamı var ki?
Saygılar
bakınız yergin bey ,siz beni anlamıyor musunuz veya ben anlatamıyor muyum? ben sadece ailemi ayrı tutmadım ,lütfen yazılanları birdaha okuyun ,evet inanmayanların IQ seviyelerinin daha yüksek olduğu aşikardır ,çünkü ben ne cin ,ne şeytan ,ne melek ,ne ruh nede cennet cehennem hikayelerini mantıklı ve gerçekçi buluyorum ,bulmadığım içinde inanmıyorum ,sanırsam bu tip çocuk hikayelerine inanmak veya inanmamak biraz zeka işidir :)oysa kuran bangır bangır komedilik yapar bu konularda ve inanırlar aman efendim cine dikkat şeytana dikkat deyip gerçek varlık olarak görürler :) maalesef ki bu yüzdenin içine annemde girmektedir :( ama diğer taraftan ailem kuranın tam tersine kadın erkek eşitliğini savunurlar ,savunmakla kalmazlar yaşarlar :) gerek sinek hikayesine gerekse sol el komedisine gülerler ve doğru olamayacağını savunurlar ,babam müslüman olmasına rağmen domuz eti yemiş bir kişidir :) ailemle ilgili daha fazla yazmak istemiyorum ama sonuç olarak demeye çalıştığım şudur ki ,ailem gibi islamiyeti yaşayan birçok kesim vardır ,ve bunlar ılımlı islam yani günümüze daha uygun olarak yaşarlar ,sebebi algıdan kaynaklıdır ,ama eşimin ailesi gibi hala sineğin kanadının bir tarafını yemeğin içine sokmaya çalışan kişilerde azınsanmayacak kadar çoktur ,buda kişilerin algı seviyelerini ve hayata bakış açılarını belli eder ki biz bunlara yobaz deriz ,demekki IQ seviyesi bazı şeyleri anlamak için yetiyormuş sayın yergin :) bu arada ben ateist değilim agnostikim
bakınız yergin bey ,siz beni anlamıyor musunuz veya ben anlatamıyor muyum? ben sadece ailemi ayrı tutmadım ,lütfen yazılanları birdaha okuyun ,evet inanmayanların IQ seviyelerinin daha yüksek olduğu aşikardır ,çünkü ben ne cin ,ne şeytan ,ne melek ,ne ruh nede cennet cehennem hikayelerini mantıklı ve gerçekçi buluyorum ,bulmadığım içinde inanmıyorum ,sanırsam bu tip çocuk hikayelerine inanmak veya inanmamak biraz zeka işidir :)oysa kuran bangır bangır komedilik yapar bu konularda ve inanırlar aman efendim cine dikkat şeytana dikkat deyip gerçek varlık olarak görürler :) maalesef ki bu yüzdenin içine annemde girmektedir :( ama diğer taraftan ailem kuranın tam tersine kadın erkek eşitliğini savunurlar ,savunmakla kalmazlar yaşarlar :) gerek sinek hikayesine gerekse sol el komedisine gülerler ve doğru olamayacağını savunurlar ,babam müslüman olmasına rağmen domuz eti yemiş bir kişidir :) ailemle ilgili daha fazla yazmak istemiyorum ama sonuç olarak demeye çalıştığım şudur ki ,ailem gibi islamiyeti yaşayan birçok kesim vardır ,ve bunlar ılımlı islam yani günümüze daha uygun olarak yaşarlar ,sebebi algıdan kaynaklıdır ,ama eşimin ailesi gibi hala sineğin kanadının bir tarafını yemeğin içine sokmaya çalışan kişilerde azınsanmayacak kadar çoktur ,buda kişilerin algı seviyelerini ve hayata bakış açılarını belli eder ki biz bunlara yobaz deriz ,demekki IQ seviyesi bazı şeyleri anlamak için yetiyormuş sayın yergin :) bu arada ben ateist değilim agnostikim
Ne demiştik?
Sahip olunan bir düşünce, fikir sonuna kadar savunulmalı ki samimiliğiniz olsun. Domuz eti yemiş birisinin müslüman olduğunu söylemesi sizce ne kadar tutarlı?
Aileniz üzerinden çok daha fazla gidip işi kişiselleştirmek istemiyorum aslında ama benim burada hep ailenizi örnek vermemin tek sebebi, eğer müslümanları salak olarak görüp karşı çıkıyorsanız bu HEPSİ ne karşı çıkıyorsunuz demektir daha doğrusu öyle olmalıdır.
Ayrıca hala soruma cevap alamadım.
evet inanmayanların IQ seviyelerinin daha yüksek olduğu aşikardırBuna dair bilimsel bir kanıt, deney varmıdır? Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
Eklemeyi unutmuşum, benim için iki tür insan vardır. Allah'a inanan ve inanmayan.
Saygılar
ereninthenature
03-07-2011, 23:38
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_7KQyhot_GkV0gXPIqFGIMxg-ikiXkKsVj2qSFVBprrGO53FMZg
Dawkins bu konuşmasında özellikle IQ ve ateism üzerine argümanlarını, kanıtlarını, anketleri güzelce işliyor.
language seçeneğinden türkçeyi seçip izleyebilirsiniz.
http://www.ted.com/talks/richard_dawkins_on_militant_atheism.html
mensa dünya yüksek IQ'lu insanların derneğidir ve büyük çocunluğu ateisttir.
http://www.mensa.org.tr/
Vermiş olduğunuz video ve internet sitesi, sizce benim soruma cevap mıdır?
Bariz bir şekilde, inanmayanların IQ sunun daha yüksek olduğu söyleniyor. Siz ise vermiş olduğunun yüksek IQ lu insanların çoğunluğu ateisttir diyorsunuz ve iddia sahibinin ateist değilim agnostikim demesine rağmen ;)
Sorduğum soruya verilebilecek cevap çok basit aslında ama o cevabı vermeye engel olan birşey var içinizde...
ereninthenature
04-07-2011, 00:31
Bariz bir şekilde, inanmayanların IQ sunun daha yüksek olduğu söyleniyor. Siz ise vermiş olduğunun yüksek IQ lu insanların çoğunluğu ateisttir diyorsunuz ve iddia sahibinin ateist değilim agnostikim demesine rağmen ;)
Sorduğum soruya verilebilecek cevap çok basit aslında ama o cevabı vermeye engel olan birşey var içinizde...
IQ ile non-teist arasındaki ilişkiyi ararsanız bulursunuz.hiç bir şeyi kanıtlama ihtiyacında değilim.bunlar kırıcı argümanlar.ben biraz daha yapıcıyım bu konuda.
İslam ülkelerin durumu ortada zaten.IQ seviyesi değilse bile yaşam seviyesi din artırtıkça düşüyor.körlerle renkleri tartışamam.
IQ ile non-teist arasındaki ilişkiyi ararsanız bulursunuz.hiç bir şeyi kanıtlama ihtiyacında değilim.bunlar kırıcı argümanlar.ben biraz daha yapıcıyım bu konuda.
İslam ülkelerin durumu ortada zaten.IQ seviyesi değilse bile yaşam seviyesi din artırtıkça düşüyor.körlerle renkleri tartışamam.
Benim hayatımda hiç birzaman yaşam seviyem dinimden dolayı azalmadı, bilakis dinime sıkı sarıldıkça arttı.
Ayrıca dünyada İslam ülkesi diyebileceğiniz bir yer şu an için yok.
Türkiye'de demokratik bir ülke ama yeri geldiğinde hep kötülersiniz dimi? Bu ne biçim yönetim diye, hatta aramızda bazıları son seçimden sonra büsbütün herkesi yok etmenin gerektiğini bile söylemişti. Ne kadar üzücü bir durum...
IQ olayına gelince, kanıtlama ihtiyacı duymadığınız için mi video ve internet sitesi linki verdiniz? Bir bilim insanı, nasıl "hiç bir şeyi kanıtlamak zorunda değilim" diyebilir ki?
Saygılar
Ne demiştik?
Sahip olunan bir düşünce, fikir sonuna kadar savunulmalı ki samimiliğiniz olsun. Domuz eti yemiş birisinin müslüman olduğunu söylemesi sizce ne kadar tutarlı?
Aileniz üzerinden çok daha fazla gidip işi kişiselleştirmek istemiyorum aslında ama benim burada hep ailenizi örnek vermemin tek sebebi, eğer müslümanları salak olarak görüp karşı çıkıyorsanız bu HEPSİ ne karşı çıkıyorsunuz demektir daha doğrusu öyle olmalıdır.
Ayrıca hala soruma cevap alamadım.
Buna dair bilimsel bir kanıt, deney varmıdır? Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
Eklemeyi unutmuşum, benim için iki tür insan vardır. Allah'a inanan ve inanmayan.
Saygılar
babam kendisini müslüman olarak nakleder ,oruç tutmasada namaz kılmasada
ama sizin gibilerin mantığında moka bile konan mikrop yuvası sineği yemeğin içine batırıp çıkartırsan ,günümüzde solak olmanın sebebi bilinmesine rağmen bilmezden gelircesine salakça davranarak hala metazori şeklinde sağlak yapmaya kalkarsan ,hala bu devirde kadını erkeğin malıymış gibi görüp kadına işkence etmeyi hak sayan salaklıklar yaparsan kuranda bolca salakça ve bir tanrıya yakışmayacak hükümlerin tanrı tarafından geldiğine inanırsan vs vs daha da uzatmayayım bunlar bile yeter anlayana :) üzgünüm kardeş IQ seviyesi normal yerinde değil denir :D ve siz bu tiplere müslüman olarak bakıyorsanız sizde de bir a normallik var derim
evet biraz fazla salak kelimesi kullandım ama yerinde oldu :)
bu arada bu konu ile ilgili başka mesaj atmayı düşünmüyorum şahsınıza ,çünkü anlayan anlamıştır ,sizin anlamanız için daha da uğraşmayacağım
bir laf vardır deve hendek misali :)
ereninthenature
04-07-2011, 12:21
Benim hayatımda hiç birzaman yaşam seviyem dinimden dolayı azalmadı, bilakis dinime sıkı sarıldıkça arttı.
Ayrıca dünyada İslam ülkesi diyebileceğiniz bir yer şu an için yok.
Türkiye'de demokratik bir ülke ama yeri geldiğinde hep kötülersiniz dimi? Bu ne biçim yönetim diye, hatta aramızda bazıları son seçimden sonra büsbütün herkesi yok etmenin gerektiğini bile söylemişti. Ne kadar üzücü bir durum...
IQ olayına gelince, kanıtlama ihtiyacı duymadığınız için mi video ve internet sitesi linki verdiniz? Bir bilim insanı, nasıl "hiç bir şeyi kanıtlamak zorunda değilim" diyebilir ki?
Saygılar
ateizmin dağdaki çobanlar değilde laboratuvarlardaki bilim adamları arasında yaygın olduğunu bilmiyorsanız, uğraşamam dedim.
TurkceRap
04-07-2011, 16:21
Ateist, Agnostik,Deist,Panenteist, Hepsi Teist olmayan felsefeler olduktan sonra ne farkeder?
babam kendisini müslüman olarak nakleder ,oruç tutmasada namaz kılmasada
ama sizin gibilerin mantığında moka bile konan mikrop yuvası sineği yemeğin içine batırıp çıkartırsan ,günümüzde solak olmanın sebebi bilinmesine rağmen bilmezden gelircesine salakça davranarak hala metazori şeklinde sağlak yapmaya kalkarsan ,hala bu devirde kadını erkeğin malıymış gibi görüp kadına işkence etmeyi hak sayan salaklıklar yaparsan kuranda bolca salakça ve bir tanrıya yakışmayacak hükümlerin tanrı tarafından geldiğine inanırsan vs vs daha da uzatmayayım bunlar bile yeter anlayana :) üzgünüm kardeş IQ seviyesi normal yerinde değil denir :D ve siz bu tiplere müslüman olarak bakıyorsanız sizde de bir a normallik var derim
evet biraz fazla salak kelimesi kullandım ama yerinde oldu :)
bu arada bu konu ile ilgili başka mesaj atmayı düşünmüyorum şahsınıza ,çünkü anlayan anlamıştır ,sizin anlamanız için daha da uğraşmayacağım
bir laf vardır deve hendek misali :)
Sizin bu söylediğiniz moka bile konan mikrop yuvası sinek örneğinin evrimi tam olarak bilmeyen bir müslümanın biz maymundan gelmedik demesi arasında bir fark yoktur sayın TUBA, bunun adı bilmediği konu hakkında sağda solda duyduğu şekilde kulaktan dolma bilgiler ile cevap vermesidir. Her İslam ile ilgili bir mesaja, moka konan mikrop yuvası sinek diyerekten cevap veren sizin, inanmayanların IQ su yüksek demesi de büsbütün abes, hele ki siz ben ateist değilim agnostikim dediniz ki bu bambaşka bir abes durum :)
Bakın, ailenizi bir kaç kez örnek gösterdim diye, neredeyse her iki kelimenizden birisi şahsıma ve inancıma karşı SALAK ifadesini kullanmak olmuş. Bu aslında bu sitenin tüzüğüne aykırı, peki siz site tüzüğünü bildiğiniz halde nasıl karşı geliyorsunuz buna? Bu nasıl bir BİLMEKtir?
Hadi site tüzüğünü atalım bir kenara, bu nasıl bir insan olan herkes kabulümdür düşüncesidir? Hangi insanın, IQ su yüksek diye ki bu sizin yanlış bir iddianız, karşısındakini küçük görme, hor görme hakkı vardır?
Vereceğiniz cevap çok basitti aslında. İster inançlı olsun, ister inançsız, IQ seviyesinin bununla bir ilgisi yoktur. Bu kadar, kısa, öz ve samimi bir ifade...
Siz bu erdemi gösteremeyene kadar, bilin ki hiç bir zaman çoğunluk olamazsınız. Çünkü, herşeyi bildiğini iddia eden, kendisini yüksek IQ lu gören birisi etrafındaki insanları dışlar ve gün gelir, dışladığı insanlardan uzak yaşar ve yok olur. Bu da benim size, artık cevap vermeyeceğiniz birinden bir nasihat olsun.
ateizmin dağdaki çobanlar değilde laboratuvarlardaki bilim adamları arasında yaygın olduğunu bilmiyorsanız, uğraşamam dedim.
Ateizmin dağdaki çobanlar arasında yaygın olduğunu kim söyledi ki? Lütfen mesajları tekrar okuyun. Ben burada birşey iddia eden değil, yanlış iddia edilenin yanlışını göstermeye çalışıyorum sadece.
Kibir, nefsin en büyük düşmanlarından biridir.
Sevgilerimle
Bu konu bence önemli bir konu ama oldukça sapmış. Kısaca görüş bildireyim. Helal veya koşer kesim, belki en acısız kesim yolu değil AMA hayvanlara eziyet konusuna gelince nasıl öldürüldükleri nasıl yaşadıklarının yanında fuzuli bir detay. Sonuçta helal kesilen bir hayvan da iki dakika içerisinde ölüyor ve doğal ömrünün sonunda da hayvanın acı çekmemesi mümkün değil. ABD'de ve Avrupa'da tüketilen etin büyük bir kısmı çiftliklerden değil, fabrikalardan geliyor. Tavukların durumu felaket; ama ineklerin ve domuzlarların da çoğunluğu hayatlarını hiç gökyüzünü görmeden geçiriyor.
Bu yasağın arkasında hayvanların menfaatlerini düşünen insanlar yok. Bu yasağın iki amacı var:
1- Fabrika üretimi yapan az sayıda şirketleriyle rekabet eden küçük işletmeleri yok etmek.
2- İşçi sınıfını din ekseninde bölmek.
Et üretiminde durum Türkiye'de de fazla farklı değil. Ben yediğimiz etin büyük bir kısmının helal kesim olduğundan şüpheliyim. Gerçi bu benim gibi din dışı bir insan için mühim bir kriter değil, sonuçta domuz da yiyorum ben ama bence yediğimiz etin nereden geldiğini bilmemizde fayda var. Bu açıdan aslında sokakta kesilen kurbanlara da karşı değilim. Süpermarketten aldığımız, veya bir çok restoranda tükettiğimiz tavukların ABD'deki tavuklardan hiç bir farkı yok. Hayatlarının tamamını kendi dışkıları içinde, daracık bir alanda, güneş görmeden geçiriyorlar. Hormonlarla beslenmenin ve ıslahın sonucu vücutlarındaki et ve yağ iç organlarının ve bacakların kaldıramıyacağı bir hızla gelişiyor. Bu hayvanları nasıl öldürürseniz öldürün, onlara ancak iyilik yapmış olursunuz.
Size 'Food, Inc.' filmini seyretmenizi tavsiye ederim. Ayrıca hem kendi sağlığınız, hem çevre, hem de hayvanlar için hayırlı bir değişim yapmak istiyorsanız, az et yiyin. Ben haftada en fazla üç öğün et yiyorum. Herkeze tavsiye ederim.
http://www.youtube.com/watch?v=CKXyGvhj7iw&feature=related