29-06-2011, 19:30
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hollanda helal kesimi yasaklıyor
Sade helal değil, Koşer de dolayısıyla nasibini alacak gibi görünüyor.
http://www.haberturk.com/dunya/haber...imi-yasakliyor
Hani ideolojik tutarlılık adına bir yandan başka işinizmi yok derken, bir yandan da iyi olmuş diyorum.
|

29-06-2011, 23:42
|
|
Üye
|
|
|
|
su helal kesim dedikleri.
Hayvani uyutmadan , bayiltmadan. Ayik ayik bogazini kesip. Aci icinde kivranmasini saglayip kaninin bedenden tamamen akiltildikdan sonra ölmesimidir ?
Ben buna vahsi kesim diyorum !
Iyi olmus . Ayni sey almanya , avusturya gibi ülkelerdede olmasi gerekir.
Ne bu yahu bir kac cahil zihniyetin inanci geregi umduguna göre hayvani aci cekmesine göz mü yumacagiz ?
Isinize gelmiyorsa ceker gidersiniz ülkenize. Yemisim sizin helal , haram inancinizi. Bir hayvan sizin sacma inanclarinizdan milyon kez daha degerlidir. Bukadarida yeter artik.
Kurban bayramlarida yasaklanmali. Avrupa cahiller kitasi degildir.
Isinize gelmiyorsa. Yürrüüüü cahilasya ya !
Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
|

30-06-2011, 12:26
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
ben çocukken kurbanla ilgili yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum ,daha henüz 12-13 yaşlarındaydım ve komşumuzun sanırsam büyük koç almaya gücü yetmemiş ve henüz boynuzu yeni çıkmış daha kuzu denebilecek küçüklükte bir koyun (koç diyemiyorum bile) almışlar
ben dolaşırken bu kuzu ile karşılaştım ve kuzunun gözlerinden yaş geldiğini ilk defa o zaman gördüm ve bir taraftan çok şaşırmıştım diğer taraftan da çok üzülmüştüm ,hatta bende oturup onunla beraber ağlayıp kurban bayramına lanet etmiştim
aslına bakarsanız ,et yenmesi gerekli bir besindir ,dolayısıyla kesilip yenmesi gerekir ama islam usulü kesimi ben kesinlikle tasvip etmiyorum ,nihayetinde kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ve yaşadığımız çağa uygun teknolojik imkanlar gereğince hayvanın acı çekmeden öldürülmesi en mantıklı olanıdır ,yahu bayram ilan edilen kurban bayramı 7. asırın şartlarına göre uygulanmıştır ,artık 21.asırdayız ve teknoloji gelişmiş ise teknolojik imkanlara göre kesim yapılabilir ,ama yok efendim kanı akacakmış mış mış ,bunlar palavra safsata hala 7.asırlıktan kurtulamamış beyinler başka birşey değil
7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyet zeka hayvanlarıdır
|

30-06-2011, 15:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
TUBA´isimli üyeden Alıntı
ben çocukken kurbanla ilgili yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum ,daha henüz 12-13 yaşlarındaydım ve komşumuzun sanırsam büyük koç almaya gücü yetmemiş ve henüz boynuzu yeni çıkmış daha kuzu denebilecek küçüklükte bir koyun (koç diyemiyorum bile) almışlar
ben dolaşırken bu kuzu ile karşılaştım ve kuzunun gözlerinden yaş geldiğini ilk defa o zaman gördüm ve bir taraftan çok şaşırmıştım diğer taraftan da çok üzülmüştüm ,hatta bende oturup onunla beraber ağlayıp kurban bayramına lanet etmiştim
aslına bakarsanız ,et yenmesi gerekli bir besindir ,dolayısıyla kesilip yenmesi gerekir ama islam usulü kesimi ben kesinlikle tasvip etmiyorum ,nihayetinde kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ve yaşadığımız çağa uygun teknolojik imkanlar gereğince hayvanın acı çekmeden öldürülmesi en mantıklı olanıdır ,yahu bayram ilan edilen kurban bayramı 7. asırın şartlarına göre uygulanmıştır ,artık 21.asırdayız ve teknoloji gelişmiş ise teknolojik imkanlara göre kesim yapılabilir ,ama yok efendim kanı akacakmış mış mış ,bunlar palavra safsata hala 7.asırlıktan kurtulamamış beyinler başka birşey değil
7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyet zeka hayvanlarıdır
|
Bu kadar kin beslemeyin insanlara yahu, gerçekten el insaf.
Kaç tane yakınınız var acaba, 7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyette zeka hayvanı dediğiniz?
Teknoloji gerçekten, uygulamayan insanlara geri, hayvan, IQ'su geri kokuşmuş çürümüş deme imkanımı tanıyor insana?
Hele ki bir bayan olarak, bu lafları size hiç yakıştıramadım.
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

30-06-2011, 16:08
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
sayın yergin
islam alimleri çıkıp evet son teknolojik imkanlar gereğince hayvanları kesebiliriz derse kim karşı çıkar veya çıkmaz bir düşünün bakalım ,emin ol benim ailem gibi medeni olanlar haricinde kalanların hepsi karşı çıkarlar ,demekki zihniyet çok önemliymiş
|

30-06-2011, 16:08
|
|
Üye
|
|
|
|
Yergin´isimli üyeden Alıntı
Bu kadar kin beslemeyin insanlara yahu, gerçekten el insaf.
Kaç tane yakınınız var acaba, 7.asır beyinleri kokuşmuş çürümüş geri IQ 70 altı zihniyette zeka hayvanı dediğiniz?
Teknoloji gerçekten, uygulamayan insanlara geri, hayvan, IQ'su geri kokuşmuş çürümüş deme imkanımı tanıyor insana?
Hele ki bir bayan olarak, bu lafları size hiç yakıştıramadım.
|
Bayanların kendini nasıl ifade edeceğini belirleyen bir standart ölçü mü var?
|

30-06-2011, 16:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
TUBA´isimli üyeden Alıntı
sayın yergin
islam alimleri çıkıp evet son teknolojik imkanlar gereğince hayvanları kesebiliriz derse kim karşı çıkar veya çıkmaz bir düşünün bakalım ,emin ol benim ailem gibi medeni olanlar haricinde kalanların hepsi karşı çıkarlar ,demekki zihniyet çok önemliymiş 
|
Ben iyiyim, gerisi kötü diyorsunuz yani. Ben burada ne kadar çok müslümanlara geri, kokuşmuş çürümüş desem de ailem bunların dışındadır çünkü onlar benim ailemdir ben onlara nasıl geri, kokuşmuş, çürümüş derim diyorsunuz.
Bakın içinizdeki öfke, nerelere gidiyor.
|
TurkceRap Diyor ki
Bayanların kendini nasıl ifade edeceğini belirleyen bir standart ölçü mü var?
|
İnsanların kendini nasıl ifade edebileceğini belirleyen bir standart ölçü var mı?
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

30-06-2011, 16:39
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Ben iyiyim, gerisi kötü diyorsunuz yani. Ben burada ne kadar çok müslümanlara geri, kokuşmuş çürümüş desem de ailem bunların dışındadır çünkü onlar benim ailemdir ben onlara nasıl geri, kokuşmuş, çürümüş derim diyorsunuz.
Bakın içinizdeki öfke, nerelere gidiyor
Saygılar
|
sanırım yanlışın var ,ben sadece ailem iyidir gerisi değildir gibi bir ibare kullanmadım ,"ailem ve onlar gibi medeni olanlar ve dışında kalanlar" ibaresi kullandım ,yani yobazları kastettim ,evet yobazları sevmem hemde hiç ,bunun için beni suçlayamazsın
yobazlar da bizleri sevmez ve ellerine geçirseler gözlerini kırpmadan öldürürler ,gerçi ben sevmesemde öldürmeye kıyamam  sanırsam bu çok önemli bir fark onların zihniyeti ile benim zihniyetim arasında ,bu zihniyet farklılığına karşı ne dememi beklerdiniz sayın yergin efendi?
ben onları sevmediğim halde can almaya kıyamam ama onlar gözlerini kırpmadan bu işi yaparlar üstelik allah adına sevap kazanmak için ,hangisi doğru hangisi insanlığa yakışır?
|

30-06-2011, 17:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Bakın içinizdeki öfke, nerelere gidiyor.
İnsanların kendini nasıl ifade edebileceğini belirleyen bir standart ölçü var mı?
Saygılar
|
Hayır yok...
Siz yakıştıramadığınızı söylemişsiniz, e yakıştıramadığınıza göre bir ölçüsü olmalı öyle değil mi neye göre yakışıp yakışmadığını belirleyen?
|

30-06-2011, 17:04
|
|
Üye
|
|
|
|
NaiL´isimli üyeden Alıntı
su helal kesim dedikleri.
Hayvani uyutmadan , bayiltmadan. Ayik ayik bogazini kesip. Aci icinde kivranmasini saglayip kaninin bedenden tamamen akiltildikdan sonra ölmesimidir ?
Ben buna vahsi kesim diyorum !
Iyi olmus . Ayni sey almanya , avusturya gibi ülkelerdede olmasi gerekir.
Ne bu yahu bir kac cahil zihniyetin inanci geregi umduguna göre hayvani aci cekmesine göz mü yumacagiz ?
Isinize gelmiyorsa ceker gidersiniz ülkenize. Yemisim sizin helal , haram inancinizi. Bir hayvan sizin sacma inanclarinizdan milyon kez daha degerlidir. Bukadarida yeter artik.
Kurban bayramlarida yasaklanmali. Avrupa cahiller kitasi degildir.
Isinize gelmiyorsa. Yürrüüüü cahilasya ya !
|
Herşey tamam da Romanyayı da Avrupa haritasından silmek lazım o zaman hocam, Romanyada da domuz kurban etme adeti var...
|