PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : forum sitenin adaletsizliği

karaca
16-07-2011, 01:53
burası türkiye cumhuriyeti herkes eşit, özgür ve sizler %99 müslüman denilen şu ülke de islami inançların kötülüğünü anlatıyorsanız bizler de savunuyoruz.

fakat şu var sizler bir başka sayfadan alıntı yaptığınız zaman islamı kötülediğiniz zaman size mderatörden uyarı cezası gelmiyor, oysa biz gerçeği anlatmak için alıntı yaptığımız zaman hemen ceza gelir???

acaba gerçekleri anlatmak kimi insanları geriyor mu????

şimdi sabahtan beri burada islam'ın adaletsizliğindne bahsediliyor bu forumdaki yetkililerde bu yzüdne açmaktadırlar oysa bizleirn görüşlerine saygın yoksa, anlayışın yoksa adaletin yoksa kime eyi anlatmaya çaılışıyorsun???

şimdi merak ediyorum b uyazımdan sonra da forumdan heralde atarlar!!!!!????

yucemanitu
16-07-2011, 02:05
Alıntı yapar kaynağı da gösterirsen ceza almasın kardeş, lâkin senin yaptığın alıntı değil upuzun bir c/p bu uzun c/p'leri bizim de yapmamız yasak. Alıntı yapar link koyarsın sonra da kendi fikirlerini yazarsın. Forumdan da kolay kolay atmazlar. Hatta şunu söyleyeyim forum yöneticileri tarafsız olma kaygısıyla Müslümanlara karşı daha çok hoşgörülü mesela "invi" atılana kadar yaptıklarıyla tabiri caizse eşşeğin kulağına su kaçırdı; ama Agnostik olan "evrensel-insan" ve Ateist "Tardu" onun yaptıklarının çeyreğini bile yapmadan atıldılar.

cemi
16-07-2011, 02:09
bazı insan hayvan olur, hayvan insan olmaz imiş...

YasasinBilim
16-07-2011, 02:27
sayın Karaca;

Bu site, özgürlük-hoşgörü açısından eşsizdir.

İslami inançları savunan binlerce site var ve biz o sitelere girip tek cümle yorum yapamıyoruz (anında siliyorlar).

nerde bahsettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti?

%99'u müslüman olan bir ülke falan da değiliz ayrıca. Alevileri müslüman saymayın en azından.

Siz bizim görüşlerimize bir karşı tez üretmek yerine, islami sitelerden alıntılarla laf kalabalığı yapıyorsunuz. biz o sitelere dafalarca girip çıktık, alacaklarımızı aldık. yeterince bilgi sahibiyiz, merak etmeyin.

Kendi görüşünü savunmaya çalışan müslüman arkadaşlara gösterdiğimiz saygı bu sitenin nerdeyse her yerinde perçinlenmiştir.

amacı sabote, konuyu bulandırma - başka yerlere çekme olan üyelere ancak bir yere kadar tahammül edebiliriz.

saygılar...

cemi
16-07-2011, 02:35
sayın Karaca;

Bu site, özgürlük-hoşgörü açısından eşsizdir.

İslami inançları savunan binlerce site var ve biz o sitelere girip tek cümle yorum yapamıyoruz (anında siliyorlar).

nerde bahsettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti?

%99'u müslüman olan bir ülke falan da değiliz ayrıca. Alevileri müslüman saymayın en azından.

Siz bizim görüşlerimize bir karşı tez üretmek yerine, islami sitelerden alıntılarla laf kalabalığı yapıyorsunuz. biz o sitelere dafalarca girip çıktık, alacaklarımızı aldık. yeterince bilgi sahibiyiz, merak etmeyin.

Kendi görüşünü savunmaya çalışan müslüman arkadaşlara gösterdiğimiz saygı bu sitenin nerdeyse her yerinde perçinlenmiştir.

amacı sabote, konuyu bulandırma - başka yerlere çekme olan üyelere ancak bir yere kadar tahammül edebiliriz.

saygılar...

var OL

40 küsür yaşım içinde hiç camiye girmedim, yolu ışık olsun babam 80 yaşında idi prostatı vardı artık, üsküdarı gezdiriyordum, çok sıkıştı artık, baktım etraf cami dolu babam gel caminin helasına girelim dedim ; yok oğlum dedi 80 sene girmemişim beni yoldan düşürme bu yaşımda, altıma işerim girmem dedi. ve girmedi.

ilk ezanı 10 yaşımda duydum çok korktum, sofusunu gördüm korktum, şeyhini gördüm iyice korktum, bu ülkenin % 99 islam filan değil, hiç de olmadı. en azından bizleri müslüman saymasınlar. % 15 varız. maraşta, sivasta, çorumda, malatyada, gazide yaktıklarına göre zaten müslüman olmadığımızı biliyorlar ama hala niye bizim peşimizdeler anlamıyorum. düşseler ya yakamızdan.

bize yaptıkları yüzlerce senelik zulmün hesabını bile sormayacağız, biz onları bize bu günü kadar yaptıkları için, şu an yapıyor oldukları için ve bundan sonra yapacakları zulümler için af ettik, yeterki artık çekilip gitsinler.

ereninthenature
16-07-2011, 02:52
aşırı uzunsa sadece link ver.yorumunu yap.

paslıçivi
16-07-2011, 09:30
ama Agnostik olan "evrensel-insan"

sevgili yucemanitu..

evrensel-insan agnostik değildi..

o, teizm ve nontezime "doğal düşünce" diyordu,

kendi düşünce şeklini "evrensel insan düşüncesi" olarak tanımlamıştı.

agnostisizm onun düşüncesine göre "doğal düşünce" içinde yer alıp bir "sorun" du.

evrensel-insan'ın bu siteden atılması ve yazılarının cafe bölümüne taşınmasını hiç bir zaman onaylamadım ve onaylamam mümkün değil..

kendisi kusursuz muydu?, tabi iki değildi, hepimiz gibi o da bir insandı ve hataları olmuştur.. kendisiyle düşünce yapısı ve hataları yüzünden en çok tartışan kişi bendim..

ama bu dünyanın düzeni böyledir..

ben ve benim gibi düşünenler yaşasın diğerlerini defedelim yokolup gitsin..

yani egonun işleme mekanızması, teizm ve nonteizm düzeyi bilinçaçıklığı, tam bir "kan davası" gibi çalışır..

sitemizde iki kişi vardır ki kendileri materyalisttir/ateisttir ve defalarca uyarılmalarına, çok değişik nickler altında siteye tekrar tekrar girip o bozuk/küfürlü ağızlarına rağmen sitedeki üyeliklerine göz yumulmaktadır.. bu durum da site yönetiminin kendi vicdanıyla yüzleşmesi gereken bir durumdur..

evrensel-insan, hatalarına rağmen bu sitede kimseye saygısızlık yapmamış, gereken insani davranışı göstermesine ve forum kurallarına uymasına rağmen bir takım sebeplerle siteden atılmıştır..

ama o da her aydın gibi kendi zaman ve coğrafyasının insanları tarafından bir tehdit olarak algılanması ve dışlanması çok doğaldır..

site yönetimi "ateist, kürt sempatizanı" bir yönetimin elinde olduğu için ulusalcı atesitler de yaklaşık 1-1.5 yıl önce siteden temizlenmiştir..

bu yazımdan sonra benim de akıbetim meçhuldür :)

Greatestlieevertold
16-07-2011, 11:07
site yönetimi "ateist, kürt sempatizanı" bir yönetimin elinde olduğu için ulusalcı atesitler de yaklaşık 1-1.5 yıl önce siteden temizlenmiştir..

bu yazımdan sonra benim de akıbetim meçhuldür :)

ben daha rastlamadım böyle bir iddiaya ama daha çok yeniyim. şu birkaç ayda forumdan atıldığını gördüğüm insanların küfür ve hakaretten, yada forum kurallarını sürekli ihlal etmekten atıldığını gördüm.

önemli bir iddiada bulunuyorsun ve olaydan uzak biri olarak tek temennim dinlerden özgürlük sloganına sahip bir sitenin yönetim kadrosu umarım değerlendirme yaparken politik görüşleri dikkate almıyordur senin iddia ettiğin gibi paslıçivi. yönetim kadrosununda homojen bir yapıyı korumaya dikkat etmekde önemli sanırsam.

yucemanitu
16-07-2011, 13:58
sevgili yucemanitu..

evrensel-insan agnostik değildi..

o, teizm ve nontezime "doğal düşünce" diyordu,

kendi düşünce şeklini "evrensel insan düşüncesi" olarak tanımlamıştı.

Bunu ben de biliyorum. Zaten evrensel-insan bunu yazılarında da dile getiriyordu; ama DÖ'ye başvurduğunda "kendinizi hangi felsefeye yakın hissediyorsunuz" sorusuna "Agnostizm" cevabını vermişti. Yani sonuçta onun Müslüman olmadığını anlatmak için "Agnostik" dedim. Yoksa tutup da bu yeni arkadaşa evrensel'in felsefesini baştan anlatmam gerekecek. Bu arada "hakdoğan" ve "invi" gibi hakaretçi, tahrikçi ve sabotajcılara aylarca sabredildi hatta "go away" siteye lamer saldırısı yaptığı halde atılmadı, Müslüman olmak siteye saldırmanın bile hoşgörülmesi için yeterli bir sebep. Bu hangi akla hizmettir anlamış değilim ve evrensel-insan, Tardu ve naper'in siteden atılmasını ben de içime sindiremiyorum. Non-teist bir sitede Müslümanlar lehine adaletsizlik var. Evet, bu siteyi burda olmayı seviyorum ama yeri gelince de eleştiriyorum.

Bazı ulusalcıların tasfiyesine gelince... O adamlar siteden politika forumunu kaldırtmak istediler. Ayrıca onlar politika forumundaki tartışmalarda kendileri gibi düşünmeyene en ağır hakaretleri ettiler. Yani rahatça konuşup tartışabilmek için onları göndermekten başka çare bırakmamışlardı artık. Bununla beraber onlar da non-teistti aynı tavrı gösteren Müslüman AKP fanatikleri aynı muameleyi görmüyor. Mesela siyasi olarak kendisi gibi düşünmeyen insanlara "edepsiz" ve "postal yalayıcı" gibi sıfatlar yakıştıran bir zat-ı muhterem AKP'li Müslümana da ziyadesiyle müsamaha gösterildiğini görüyorum.

istatistik
16-07-2011, 14:06
Aslında pek çok eleştirinin ve yanlış anlaşılmanın temelinde insan haklarına tam olarak hakim olamamak geliyor. Bunun sonucunda da kişilerin her türlü fikirlerini, başkalarının özgürlüklerini kısıtlamayacak şekilde ve nefret söylemlerinde bulunmadan açıklamaları için gerekli ortamı yaratmakla sorumlu yöneticiler gereksiz yere yaftalanıyor.

Herkese "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi (http://www.meb.gov.tr/belirligunler/insan_haklari/bildirge.htm)"ni bir kez daha okumayı öneririm.

milomanara
16-07-2011, 14:32
Sevgili evrensel paradigmanın neresini tutacağını bilemeyip selamlaşmadan başlayarak epistemelojik temele indiğinden, tartışmaları aşırı sulandırması nedeniyle(sanırım) diğerleri de hakaretten gitti. Yöneticiler arasında Kürt/Orta Doğu'lu Halk ajitasyonunu samimiyetle muasır olmak sananlar olmasıyla beraber burası ifade özgürlüğü konunda nesil atlamış bir sitedir. TD sitesi YouTube kanalının yorumları kapalı tutması(neden verilse bile) bu argümanımı zayıflatmakla beraber sitede yıllardır ne dersek diyelim birbirimizi kırmamaya çalıştığımız Yergin gibi müslüman arkadaşlar var. Hakdoğan, Alchindus(El Kındi :)) muhtemelen aynı kişi, benim gördüğüm en ayakları yere basan argümanları üreten müslümandı. Kafirleri ikinci sınıf insan gördüğünü aşırı belli ettiği için (en sonunda) gitti. Invi entellektüel anlamda kâle alınacak bir şeyi olmayan kavgacı bir müslüman olmasına rağmen çok uzun süre kaldı. Sonunda kendileri sıkıldıkları için kafirlerin hoşgörüsülüğü argümanını kanıtlama adına sanal kimliklerine intihar saldırısı yaptırdılar.

Muhterem karaca, bu martavalı çok kaşıdılar daha önce. Kopyala/Yapıştır özgürlüğü istemenin bu sitenin adaletiyle bir alakası olamaz.

yucemanitu
16-07-2011, 14:56
Sevgili evrensel paradigmanın neresini tutacağını bilemeyip selamlaşmadan başlayarak epistemelojik temele indiğinden, tartışmaları aşırı sulandırması nedeniyle(sanırım) diğerleri de hakaretten gitti.

Yahu adam çok sulandırıyorsa mesajını çöpe atarsın olur biter. "Tardu" ve "naper" hakaretten gitmedi. "Tartışmalarda alakasız konuşup monolog yaptıkları" gerekçesiyle gönderildiler. Bu atılmak için yeterli bir sebep mi?

SHADOWofGODonEARTH
16-07-2011, 15:10
burası türkiye cumhuriyeti herkes eşit, özgür ve sizler %99 müslüman denilen şu ülke de islami inançların kötülüğünü anlatıyorsanız bizler de savunuyoruz.

fakat şu var sizler bir başka sayfadan alıntı yaptığınız zaman islamı kötülediğiniz zaman size mderatörden uyarı cezası gelmiyor, oysa biz gerçeği anlatmak için alıntı yaptığımız zaman hemen ceza gelir???

şimdi sabahtan beri burada islam'ın adaletsizliğindne bahsediliyor bu forumdaki yetkililerde bu yzüdne açmaktadırlar oysa bizleirn görüşlerine saygın yoksa, anlayışın yoksa adaletin yoksa kime eyi anlatmaya çaılışıyorsun???

Hoşgörü isteyen müslüman kardeşimizin dini islam acaba ne kadar hoşgörülüymüş, bakalım...

Fıkhî İctihadlara Göre Mürtedin Cezası

Bir müslümanın dinini değiştirip irtidâdı; görülmesi, duyulması, itiraf etmesi veya iki âdil müslüman tarafından şâhitlik edilmesi hallerinde sâbit olur

Mürtedin cezası, eğer tevbe etmezse öldürülmektir: "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149) Ulemanın çoğunluğu kadın için de aynı hükmün uygulanacağı görüşündedirler Ancak Hanefiler bu konuda farklı görüştedirler Kadınların öldürülmesini nehyeden hadisin (Ebû Dâvud, Cihad, 121) hükmünün geneli kapsadığını iddia ederek irtidad eden kadının öldürülmeyeceği görüşünü ileri sürmüşlerdir (İbn Kudâme, el-Muğnî, Mısır (ty), VIII/125; Seyyid Sâbık, Fıkhu's-Sünne, Kahire, (ty), II/385 vd)

Bediüzzaman Said Nursi, Mektubat isimli eserinde, mürtedin(dinden çıkan kimse) öldürülme gerekçesini şu şekilde izah etmektedir:

“Bir müslüman, İslamiyetten çıksa ve dinini terk etse, daha hiçbir peygamberi kabul edemez.
Belki Cenab-ı Hakkı dahi ikrar edemez ve belki hiçbir mukaddes şeyi tanımaz; belki kendinde kemalata medar olacak bir vicdan bulunmaz, tefessüh eder.
Onun için, İslamiyet nazarında harbi kafirin hakk-ı hayatı var.
Hariçte olsa, musalaha etse; dahilde olsa, cizye verse İslamiyetçe hayatı mahfuzdur.
Fakat mürtedin hakk-ı hayatı yoktur. Çünkü vicdanı tefessüh eder, hayat-ı içtimaiyeye bir zehir hükmüne geçer.”

murted
16-07-2011, 15:18
Evrensel insan, kendi çalıp kendi oynadığı için süresiz uzaklaştırıldı. Kesinlikle kötü niyetli değildi ama onun yüzünden konular okunmaz hale geliyor, ana mevzudan uzaklaşılıyordu. Bir de bir insan ''Ben ne yazıyorum sen neye cevap veriyosun.'' şeklinde sürekli suçlanıyorsa bu tek başına konuların sağlıklı biçimde tartışılmasını engellediğine yorulabilir. Evrenselinsan ne kötü niyetli olduğu, ne de bilerek ve isteyerek foruma zarar verildiği için uzaklaştırıldı. Defalarca uyarılmış olması da bu uzaklaştırmanın da bayıla bayıla yapılmadığını gösteriyor.

Bir de Evrensel'in yazdıklarını gerçekten anlamıyorum. Dili ağır olduğu için ya da anlaşılmayacak kadar çok teknik terim kullandığı için falan değil. Bu başka bir şey. Ve eminim ki benim gibilerin sayısı da hiç az olmadığı için ''Sen yeterince donanımlı olmadığın için adamı anlamıyorsan adam ne yapsın?'' demek bana ve Evrensel'i anlamayan arkadaşlara haksızlık olur. Hani felsefe ve bilim forumunda yazdıklarını anlamasam, o konudaki eksikliklerime yorabilirim bunu. Ama gündelik hayata dair yazdıklarını da tam anlayamıyorum, okurken de yoruluyorum.

Uzaklaştırma onun belki de artık değiştiremeyeceği taraflarından kaynaklanıyor ve mod forumundaki tartışmalardan anlaşıldığı kadarıyla son çare olmuş. Açıkçası benden önce alınmış olan bu karara katılmakla beraber bir yandan da içimin burkulduğunu belirteyim.

Khaos
16-07-2011, 15:35
her bilimin bir terminolojisi vardır.
felsefe de kendi terminolojisi olan bir disiplindir.
evrenselin dili ağırdı, falandı filandı türünden iddialar bence gerçeği yansıtmıyor.

bir çok ayrıntıyı yakalamama katkısı olmuş biriydi sonuçta.

siteden atılması kabul edilebilir bir şey değil.

bildiğim kadarıyla, bazı şikayetlerini bizzat başlık haline getirdiği gerekçesiyle uzaklaştırıldı.
fazla ağır bir ceza.

son zamanlarda bazı tatlısu kurnazları özellikle benim üzerimden siteyi baskı altına almaya çalışıyor.
görüyorum ki bu kervana paslıçivi de katılıvermiş.

murted
16-07-2011, 16:14
@khaos

Mod forumunu görebilseydin mod arkadaşların bazısının Evrensel'in iletilerini es geçtiklerini, okumadıklarını, benim gibilerin de gördükleri yerde kaçtıklarını görebilirdin.

Biri böyle bir cümle kurmuş mesela mod forumunda:

Çoğumuz, çok uzun zamandan beri, evrensel'in mesajlarını es geçme ve okumamaya alıştığımızdan, bence durumun vehametinin farkına varamıyoruz.

Bir diğeri dekodere ihtiyacı olduğunu söylemiş. İlgili başlıkta dolaylı bile olsa bu evrensel moderasyonla çok uğraşıyor, buna bir çözüm bulalım denmediği gibi buna yönelik bir ima da yok. Tabi inanıp inanmamak sizin bileceğiniz, ben söyleyeyim de.

Bu da yömetim kurulunun deklarasyonu:

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23904

Ve bilhassa:
(3) Amacı fikir alışverişi ve tartışma değil, tek taraflı tebliğ, vaaz, nutuk veya slogan atmak olan yaklaşımlara, hangi görüşü savunuyor veya eleştiriyor olursa olsun, izin verilmeyecek.

Bu bağlamda forum yönetimi olarak aşağıdaki üyelerle yolumuzu ayırma kararı verdik.

Evrensel-insan,
tardu
naper

Bu arkadaşların uyarılar ve cezalarda oldukça zengin bir geçmişleri var. Ancak bu kararı almamızın temel nedeni sözkonusu zenginlik değil. Daha çok uyumsuzluk ve ne kadar rica da etsek ceza da versek bildikleri gibi davranma konusunda akıl almaz tutumları.

Forumda sağlıklı tartışmanın ve paylaşımın önünde engel olan tavırları bizleri bu kararı almaya itmiştir.

Saygılarımızla.

Khaos
16-07-2011, 16:20
sayın murtedd

ben moderasyonla uğraştığını ima etmedim.
evrensel bir şikayetini yanlış hatırlamıyorsam başlık haline getirmiş ve bu nedenle uyarılmış.
hatırladığım bu şekilde.
elbetteki yanlış hatırlıyor olabilirim.

beri taraftan kimseye zerre kadar katkısı olmamış bile olsa,
bana çok katkısı oldu evrenselin.

menopoza girmiş ama hala doğrudürüst aşk yaşayamamış kadınların elinden düşürmediği bir kitap vardı bir zamanlar.
secret.
dikkatini çekti mi bilmem.

secret tadında, güya felsefe görüntüsü verdikleri savsatalarını lisanı münasiple burda kasan bazı arkadaşlar var.
bunların siteye ya da diğer insanlara bişey vermediği de açık.
ancak üyelikleri tartışmaya açılmıyor.

herneyse.
evrensel olayının detaylarını bilmiyorum.
ancak evrensel benim için değerliydi.
ki düşüncelerimiz 180 derece zıttır.

AerA
16-07-2011, 22:17

Değerli Karaca ;

Forumda karşılaştığımızı zannetmiyorum. Ama bakın ne diyeceğim : Bizler sadece İslami inançların kötülüğünden bahsetmiyoruz. İşin açıkcası kötülüğünden bahsetmiyoruz. Sadece eleştirel bir gözle ele alıyoruz. "Şeytanın gör dediği" ni görüyoruz diyelim. Her tez/fikir, karşı tez/fikir olmazsa anlamsız kalır. Bu sebeple bizim burada bulunma amacımız ile, sizinki aslında aynı. İdeolojik bir alış-veriş içerisindeyiz. Savunma yapan sadece sizler değil, forumun non-teist üyeleridir de.

Şahsen upuzun bir copy/paste görürsem, müdahale ederim. İlgili sayfayı kendim arar ve linkini eklerim. Gözümüzden kaçan bir şey olursa (ki olur) sizlerinde yardımıyla forumu düzenli tutmaya çalışırım. Bu noktada inanır/inanmaz ayrımı yapılmamaktadır.

Gerçekler ben dahil kimseyi germez emin olunuz. Elinizde gerçek varsa paylaşmanızda fayda var. Lakin sizin gerçeğiniz kimine "Masal" gelebilir. Lütfen bu hususta alınmayınız.

Belliki yeni bir üyesiniz. Çünkü sabahtan beri değil, yıllardan beri bahsediliyor :) Geriye kalan cümleleri inanınki anlamadım...:tape:

Forumdan uzaklaştırma eylemi için çeşitli kriterlerimiz bulunmakta olup inanan/inanmayan ayrımı yapılmadan herkese eşit yaklaşıyoruz. Hal böyle iken nazik yazınız için neden forumdan atılasınız ki? Keşke uslubunuz hep böyle olsa. Bazıları (inanan/inanmayan fark etmez) ilk mesajından başlar küfür etmeye.

Saygılar ve esen kalınız.

Subat
16-07-2011, 23:48
Yücemanitu'ya, bazı inanırların hakaretlerine fazlaca müsamaha gösterilmesi konusunda katılıyorum. Bunu başlık olarak da açmıştı. Aynı gün, ben de bu konuda şikayetimi belirtecektim ki onun yazısını fark ettim. Uzunca bir zaman bir işlem yapılmaması beni de rahatsız etmedi değil. Ancak evrensel-insan konusunda kesinlikle farklı düşünüyoruz. İlk geldiği vakitten bu yana, aklımda onunla ilgili tek kelime kalmış değil. Ki eskiden neredeyse tüm yazıları okuyabilecek zamanım vardı ve evrensel'in yazılarını defalarca okumama rağmen, ya konuyla alakasını kuramıyor ya da tümden anlamıyordum. Khaos için ufuk açıcı olmuş olabilir ama genellemeye vurduğumuz zaman, büyük oranla kafa karıştırdığını düşünüyorum. Her halde bu konuya sevinen kişilerden biri de benim. Şikayetini bile getirdiği için sanırım 3 gün ceza almıştı. Sonrasında ise tardu ve naper ile birlikte gönderildi. Tardu, ilk hatırladığımda inanır biriydi. Siteye ara verdiğim süre sonrasında farklı bir pozisyona geçmiş. Hatırladığım, inanmadığını belirtip, halen hy alıntıları yapması idi. Çok da garip bir dili olduğunu hatırlıyorum. Yaptığı alıntılarla neyi hedeflemeye çalıştığı belli olmuyordu. Naper'i ise anımsamıyorum. Hakaret dendiğine göre, yeterli seviyede uyarılmıştır kendisi.

VraeL
16-07-2011, 23:55
Bu sitede 2009 yılından beri aktifim. (en azından aktif olduğumu düşünüyorum).

Bu 2-2.5 yıllık süreçte üslup-anlatım-objektif bakış-önyargısız düşünce gibi konularda beni etkileyen, yorumlarını okuya okuya beni geliştiren, evrensellik dediğimiz kavrama beni bir adım daha yaklaştıran üyeleri sayacak olsaydım eğer, "evrensel-insan" ilk sıralarda yer alırdı.

Evrensel-insan atılma sebebi konuları bulandırması değil aslında.
Asıl sebeb bence biraz daha farklı :

Sitenin tüzüğünde resmi olarak belirtilmemiş olsa da, bu sitenin önemli bir işlevi var, o da potansiyeli olan kişileri-grupları dinsel yönden aydınlatmak, ateist felsefeyi tanıtmak, Turan dursun'un düşüncelerini geliştirmek ve türkiye gençliğini ve halkını islamın bilinmeyen yüzüyle tanıştırmaktır.

Kısacası "yeni beyinler"e; yani felsefeyi, düşünmeyi, düşünme metodunu yeni öğrenmiş, kendini yeni geliştirmiş ve geliştirilmeye açık olan kişilere yöneliktir.

Önyargısını yeni yeni kırmış, objektif bakabilmeyi, bir olaya yaklaşırken çevresinden kazandığı benliğiyle değilde, kendi öz benliğiyle bakabilmeyi yeni yeni öğrenmiş kişilere yöneliktir.

Bu tip kişilerin çoğunlukta olduğu bir sitedir.
Bunun yanısıra azınlık (azınlık olmasada çoğunluğa göre birazcık daha az olan) olarakta tüm bu saydığım özelliklere yıllar önce ulaşmış, orta veya genç yaştaki ateistler de mevcuttur.

Gel gelelim ki bence evrensel-insan, bu durumdaki bir siteye bir veya bir kaç beden büyüktü. Yorumları ve düşünceleri ve dilinin ağırlığı yeni beyinlerin değil, birşeyleri aşmayı başarmış olgun ve yaşlı beyinlerin anlayacağı seviyedeydi.

Doğal olarak bu sitede çoğunluk halde olan yeni beyinler evrensel-insan'ın yorumları ve yazılarıyla karşılaştıklarında, 240'la giden lamborcininin duvara çakıldığı gibi, duvara çakılmış buluyorlardı kendilerini. Evrensel'in yazdıklarını anlayamıyor, uzun uzun cümlelerini okumak istemiyor, okuyunca aklı iyice karışıyor, cümlelerin içinde geçen terimleri araştırıyım derken bu sefer bir önceki cümlede anlatılanı unutuyordu. (((= ehueuh

Siyasesi görüş ve yazılarını pek takip etmedim fakat felsefe ve dinler forumundaki yorumlarına bakacak olursak herhangi bir konuya veya söze değindiğinde o lafın veya lafta geçen olayın sadece bilimsel-epistemolojik kökenine indiğini görüyoruz:

Misal, biri çıkıp diyor ki;

"bugün düştüm dizim kanadı, şuan yara biraz taze ve ıslak sayılır, tendirdiyod (kesin yanlış yazdım:D) sürmedim mikrop kaparmı ki acaba sürsem mi?. Siz ne düşünüyorsunuz" diyor.

Allaaaaaa_aah, "evrensel-insan" olaya bir dalıyor varya: :D

way efendim acı sinyalleri bilince şu şekilde gider; way efendim beyin, gelen sinyalleri şu şekilde algılar; way efendim acı dediğimiz olay aslında beyinde gerçekleşir dizde yoktur, way efendim aslında bilinçaltımızda acı şu şu konumdadır falan filan... :D ahahaha

Daha basit bir örnek vereyim:
Misal liberalizm ve türkiyedeki liberal partile ile ilgili bir başlık açılmış diyelim:
Taraflar ülkedeki liberal partileri veya siyasetçileri tartışıyor, bu isimlerin ülkedeki faaliyetlerinin yararından zararından konuşuyor, farklı bir anlayışa veya ideolojiye ait kişiler geçse farklı farklı sonuçlar doğacağı iddai ediliyor vs vs...

Tam tartışmanın ortasında Evrensel insan yine olaya bir giriyor: :D
anüüüüüüüüüü, kimse tutamıyor evrenseli :D

Way efendim kişilerin farklı ideolojileri savunmasındaki bilinçsel sebeb şudur, way efendim bir bireyin diğer bireyden farklı düşüncelere girmesinin psikolojik kökenleri şunlardır, way efendim insanlık bundan bilmem kaç bin yıl önce şu şu fikirleri şu şekilde savunmuş vs vs vs... :D

Doğal olarak konu acayip dağılıyor, 165 derece (rakam gerçektir:P) farklı yöne kayıyor.
Bunu yaparken çok acayip(ağır) diyebileceğmiz şekilde "uzun terimsel bir cümleler" kurarak yapıyordu.
Üstüne birde türkçe karakterler kullanamıyordu yurt dışında olmasından ve kullandığı klavyeden dolayı.
Böylece anlaması zor olan yazıları, üstüne birde okuma zorluğuyla birleşince kendisine cevap atmak gerçekten zor oluyordu.

Sonuç olarak çoğunluk, özellikle genç beyinler-yeni beyinler çıkıp "iyide bize ne arkadaş, konuyla ne alakası var, banane bilinçaltındaki acıdan veya psikolojik düşünce farklılığından" anlayışına giriyordu. Kimse yazdığı yorumu kaale almıyor, kendisine cevap atmıyordu. Evrensel'in yorumları da öyle havada asılı kalıyordu.

Şimdi doğal olarak diyeceksiniz ki: "iyide arkadaş atılma sebebi bu mu yani. Sitede hiç mi böyle adam yok."

Var tabi. Var da, 15 bin mesajı olan yok (.
Evrensel-insan zamanını anladığım kadarıyla çoğunlukla burda geçiriyordu. Her başlığa bu şekilde bir mesaj atıyor, uzun uzun cümleli uzun yorumlar koyuyor. "Çoğunluğun çoğunluğu"da doğal olarak duvara tosluyordu. Hani haftada bir girse, bu tipteki 1-2 mesaj atıp çıksa neyse dersin. Yahu nerdeyse sitenin 3'te 1'i evrensel'in epistomolojik yorumlarıyla dolu. Adam efsane abi :D EpicMember :D

3 günlük üye bilene evrensel insanın sırf bu tip yorumları yüzünden şikayet edebiliyordu. E adamın 15 bin mesajı var mutlaka birinden birine denk geliyor. Heleki birde yeni üye "merhaba ben geldim" diye başlık açıp, 1-2 felsefik düşüncesini dile getirdiyse vay haline... :D xD

doğal olarak bu durumdan dolayı evrensel-insan ile yolları ayırmaya karar vermiş yönetim. Naper ve Tardu'nun ise neden atıldığını bilmiyorum.

spartacus
17-07-2011, 14:40
evrensel-insan site tarihinde en çok uyarı ve bilgilendirme(kimi pmlerde dahil) alan bir katılımcımızdı. 2 sene içerisinde neredeyse tamamen aynı nedenlerle bilgilendirme-ceza almış ve bu işlemlerde ceza puanı düşürülmesi dahi neredeyse yapılmamış. Bilgilendirmelerin temelinde ise başlığın dışına çıkılması...

binlerce mesaj yazdırmayacak bir temelden yola çıkıyor, basit, yazdığım her kelime aslında yoktur değil mi? Mesela; mesela diye bir şey gerçekte yoktur, tutamaz, dokunamaz ve göremeyiz. Bu anlamda defalarca anlatılmıştır, doğru, nesnel olarak mesela diye bir şey ortada yok, ama gördüğümüz gibi okuyabiliyor ve bir anlam verebiliyoruz(evrensel-insan'ın felsefik konumlanışı-ki farkında olması gerekmiyordu- kartezyen felsefesine çok yakındır ve ilk defa keşfedilmedi-"düşünüyorum öyleyse varım"). defalarca -ki en çok ben- dil'inde canlı bir şey olduğunu dolayısıyla kelimeleri anlamlandıran, nesnel, somut olan bir şeyin olduğunu, buna da dil dediğimizi anlatmışımdır. Yok efendim dil kelimesi de bir kelimedir, dile dil denmezden evvel dil diye bir şey yoktur diye cevap geldi mi ister istemez bunalıyorsunuz ve dahi anlatamaz-anlaşamaz hale geliyorsunuz. yani dili araç olarak kullanıyoruz, kısaca bu anlatımda dil yine araç iken, bu tarz bir karşı gelişde dil araç olmaktan çıkıyor, haliyle nasıl olacak da biz herhangi bir konuyu ele alabilecek ya da derdimizi anlatabileceğiz? Dil canlıdır, nesneldir ve dil konuşmalarımız, kelimelerimiz için bir araçtır, bunu kullanıyoruz diyorsunuz, cevap dile dil denmeden önce dil diye bir şey yoktu oluyor. İnsaf, dil diye bir şey yok, ama işaret ettiği, soyutlanan bir şey kısaca somut bir şey var. felsefede o yüzden sınırlanmamış, tanımlanmamış ama genel olarak her somutu kapsayacak nitelik de ŞEY ifadesi kullanılır(şey'in derken tırnakla yada çizgi ile ayrılır yer yer), az çok felsefe ile uğraşan şey dendiğinde somut bir karşılığı olan bir şey-in, tanımsız, cisimleşmiş halinin ifade edildiğini bilir, evrensel-insan ise bunu dahi bilmemezliğe vuruyordu... Dili dumura uğrattığımızda felsefe diyede bir şey kalmaz. yani konuşurken, yazışırken, biz araçlarımızı kullanıyoruz ve kelimelerde şey'in kendisi değildir, bir işaretidir, bir dile gelişidir, bir belirtisidir. evrensel-insan'ın hatası, şey ile kelimeyi tamamen aynılaştırmasıdır. İşte dil=şey'dir, fakat ben onu işaretlerle de gösterebilirim, dışarı çıkartır, parmağımla gösteririm, fakat bu mağara dönemlerinde kalan bir beceri, artık, işaretleri aşmış, kelimeleri ve sesi kullanıyorum... ses de, dil de, ben de eni sonu bir şeyiz ya da şeylerden ibaretiz.... şeyleri kelimeler ortaya koymaz, şeyler ortadalıklarıyla işaretlere, özelliklere vs dahil ederiz, bir çok yönlerini soyutlarız(yani şey zaten(!) ortada olandır, kelimelerle tekrar ortaya konmazlar, ortada olanların farkını, ortadalıklarını gösterme, ayırma, anlamlandırma, ifade-işaret etme vb biçimde dile gelirler, örneğin maddeye madde demezden önce ortada olan şey zaten vardı, dolayısıyla madde dediğimiz için değil, o şey ortada olduğu için biz bir isim veriyoruz ve o şeyin kendisini ortaya koymak gibi bir gayesi olamaz, zaten ortadadır)... Madde tartışılan bir başlığa, madde yoktur, çünkü madde bir kelimedir dolayısıyla kavramdır, maddeye, madde denmezden evvel, madde yoktur demek= şey yoktur demektir de. bu durumda insan neyi soyutladı? madem şey(madde) yoktu? Oysa konu maddenin, dildeki kelimesini değil, şey'liğini tartışmakla ilgilidir, madde, madde denmezken de vardı, ama şey'di, dolayısıyla madde derken amaç kelime değil, işaret ettiği, soyutlandığı, somutunu ele almaktır, o tarz madde bir kelimedir, kelimede soyuttur dolayısıyla madde soyuttur gibi bir(ya da bin) yaklaşım tabi ki ilgisiz iletidir :)
Neyse uzatmayayım....

yazdıklarından dolayı değil, hepimizin de mesajları olan ilgisiz iletiler bölümüne bazı mesajlarının -ki izah ettim(başlığın içeriğiyle ilgisiz) bazı yazılarının taşınmış olmasına gösterdiği genel itirazdır. defalarca uyarılmıştır, hepimizin yazısı vardır forum kirlerinde, ilgisiz iletilerde, ama ilgisiz ileti yazdık, yazımız taşındı diye hiç birimiz genelden başlık açıp itiraz etmedik. İtirazın yoluda defalarca anlatıldı, eğer yazınız ilgili ise, başvurular kısmından ilgili şikayetde, istekde, öneride artık her ne ise bulunabilirsiniz(sonuç ise yazımızın ne kadar ilgili olup, olmadığını ortaya koyabilmemize bağlıdır)... yok illa her ilgisiz iletisinde genelden başlık açıp, yazımı kim sildi diye başlık açtı, defalarca ve defalarca :)

tardu'da defalarca uyarılmıştır, bilgilendirilmiştir, ama yine aynı tutumla, bilgilendirildiği, uyarıldığı halde aylarca devam ettirmiştir...

Disiplin Duyurları başlığını okuduğumuzda, aslında hiç bir üye(tebliğciler ve tüzük maddeleri ile baştan ters olanlar hariç), durduk yere ve bir anda uygulama görmemiştir, defalarca aynı sebeplerle belki bilgilendirilmişler(ki bunlar orada yazmaz, üyeye ÖM gider), belki uyarı belkide ceza almışlar belkide denetime alınmışlardır(üslubun düzeltilmesi sürecidir ki aslında bu bir ceza değildir)...

VraeL
17-07-2011, 18:04
sitemizde iki kişi vardır ki kendileri materyalisttir/ateisttir ve defalarca uyarılmalarına, çok değişik nickler altında siteye tekrar tekrar girip o bozuk/küfürlü ağızlarına rağmen sitedeki üyeliklerine göz yumulmaktadır.. bu durum da site yönetiminin kendi vicdanıyla yüzleşmesi gereken bir durumdur..

Öyle vur kaç taktiği olmaz (. Adamlara kürt sempatizanı diyorsun, fakat kürt gerillalar gibi ortaya dayanaksız laf atıp bırakıyorsun. Sen kalk site yönetimine kürt sempatizanı de, sitede şöyle şöyle adamlar var küfürbazlar saygısızlar ama atılmıyorlar de, fakat sonra isim veya dayanak vermeden yorumunu sonlandır :

Öncelikle şu bahsini ettiğin küfürbaz, farklı farklı üyelikler açıp girip çıkan 2 kişi kimdir. Açık açık söyle ki herkesin haberi olsun ortada dönen olaylardan. (varsa tabi dönen birşeyler)
Zira bu sitede her kesimden her düşünceden farklı farklı insanlar var, eğer ki böyle birşey varsa ve dayanaklar-kanıtlar hazırsa, site yönetiminden olmayan biz diğer üyeler şikayette bulunalım, olayın üstüne gidelim o halde... Samimi söylüyorum.

Bunun yanısıra fikrimce "kürt sempatizanı" iftirası geçersiz ve mantık dışı:

Site yönetimindeki kişi veya kişilerin kürt sempatizanı gibi bir durumu olupta kürt milliyetçiliği yapmak gibi bir amacı olsaydı eğer: bu kişiler tüm halka açık bir site açıpta; ırkını, görüşünü, kimliğini, bilmediği insanlara din gerçeğini anlatmak için zamanlarını ve paralarını harcamaz, fişlenme tehlikesine durduk yere girmez, üyelere hiç bir çıkarları ve kazançları olmadığı halde onlara düşünme metodunu, mantıksal çıkarımın nasıl yapıldığını anlatmaya yazıları ve yorumlarıyla anlatmöaya kalkışmaz, bir üye düşünce-mantık yürütme olarak yanlışa girdiğinde ona nerde yanlış yaptığını anlatma zahmetine girmezlerdi. Haksız mıyım?

Misal ben türküm.(Gerçi genetik olarak imkansız ama köken olarak öyleyim diyelim)
Kürtlükle alakam yok.
Site yönetimiyle hiç bir alakam, yakınlığım, ilişkim yok.
Hiçbirini şahsi olarak tanımam. Msn'nimde dahi ekli değiller, sitedeki konular hariç yüz yüze veya msnde canlı olarak konuşmuşluğum bile yok.
Siteyi tesadüfi olarak keşfedip üye olan "yabancı", kendi halinde bir gencim.

Ve:
Bu sitede kürtlerle, pkk içindeki ateist ve alevi kürtlerle ilgili ağır dille yazılmış yorumlarım mevcut.
Bunun yanı sıra türk piramitleri, eski türklerdeki sihirli taşlar gibi konularda açılmış başlıklarım mevcut. Sırf bu başlıklarım yüzünden milliyetçi olduğumu bile sanabilir insanlar, o derece "türklük" kavramı çok geçiyor başlıklarımda.

Fakat tüm bunlara rağmen site yönetiminden bir kişi dahi çıkıp bana demedi ki "vay efendim sen bunları bunları yazmışsın, tüzüğe şuna buna aykırıdır siliyoruz veya çöpe taşıyoruz vs vs" diye. Ne bir ters muamele gördüm, ne türklerle alakalı açtığım başlıklar kilitlendi veya taşındı, ne de dışlandım...

Ha tabiki siz ne yaşadınız veya ne duydunuz da böyle birşey olduğuna inanıyor veya böyle birşeyi iddia ediyorsunuz onu bilemem. Ama dediğim gibi, sitede üye sayısı çok, farklı kesimlerden insan bol, iddialarınızın dayanağı varsa buyrun, hepimizle paylaşın. Şayet ki iddilar geçerliyse ve ister bu sitede ister başka bir blogda yayınlanırsa, site otomatikman terk edilir diğer üyeler tarafından ve forum ölür.

Ha birde sitedeki ulusalcılar temizlendi demişsiniz. Sitede açık açık ulusalcı olduğunu söyleyen bir çok üye mevcut. Üstelik ateistler ve dög üyeleridir gördüklerim.

saygılarımla

vartor
17-07-2011, 20:54
Sevgili Vrael,
Site yonetiminin hur dusunceye olan bagliligi ve saygisindan kaynaklanan musamahaya, "kurtcu" "libos" hatta "Turk dusmani" olarak yaftalayan zihinlerin, pek de hur dusunce sahibi olmadiklari apacik ortadayken, ona buna akil vermeleri beni hep hayrete dusurmustur. Fikri olanin, site tuzugu sinirlari dahilinde yaptiklari aciklamalar, hicbir zaman yasaklanmadi, yasaklanmaz da. Biz tam da yasaklari yok etmek cabasindayken, yasaklamakla suclanmamiz ise, traji-komik bir ironi. Senin gibi durust genclerin destegi, bizleri her zaman daha da kamcilayacaktir.

Olimpiyat
17-07-2011, 21:27
başlığı açan arkadaş islami sitelerdeki rezilliklere baksa bi...

içki içiyorum dedim diye mesajlarım siliniyordu..

Dünya nın en yasakçı zihniyeti dinler ve onların uzantılarındadır..hoşgörü dersini en son verecek olanlar, herhangi bir dine mensup olanlardır..

yucemanitu
17-07-2011, 22:49
başlığı açan arkadaş islami sitelerdeki rezilliklere baksa bi...

içki içiyorum dedim diye mesajlarım siliniyordu..

Dünya nın en yasakçı zihniyeti dinler ve onların uzantılarındadır..hoşgörü dersini en son verecek olanlar, herhangi bir dine mensup olanlardır..

O da ayrı bir rezillik... Bunların yaptığı kendi b.ka batmış olup da başkasının üzerine çamur sıçradığını söylemek gibi bir şey.

karaca
18-07-2011, 00:59
arkadaşlar hepimiz görürüz televizyonlarda bir rektör, bir profesör çıkar der ki;

" burası %99'u müslüman bir ülke " der. diğer %1'lik kesim diğer dinlerd eolanlardır. ben görüyorum ki bu site sabahtan akşama kadar Din-i Celil-i İslam'ı kötülemektedir.

islam'ın adaletsizliğini kötülemektedir.

bu sitenin en büyük kurucusu turan dursun islam'ı da kötülemiştir. biz müslümanlar olarak bir şey diyromuyuz??? demiyoruz.

madem ki, burası %99 müslüman bir ülke, sizler de bize saygısızlık yapıp dinimizi kötülemeye çalışmaktasınız bizlere bu anlatılanlar iftira'an ibaret islam'ın gerçek yüzü böyle dğeil demekteyiz.

bu nedenle böyle bir site açılmış hepimiz zamanımızın uygun anında buraya girmekte üye olmaktayız. bakıyorum görüyorum ki, kopyala-yapıştır ile konular açılmakta islam aleyhind etartışmalar olmaktadır.

oysa biz mü'minlerin amacı burada ki ateistleri kötülemek değil, bu siteyi kuran turan dursun'a da değil bizim amacımız ortada iftira varsa cevabını söylemektir.

ama nedense forum da açtığım konular özellikle kaldırılmaktadır. Özellikle bu durumu by " İstatistik " isimli forum'dan sorumlu arkadaş yapmakatıdır.

NEDEN???

böyle yapmasının tek amacı vardır. o da İslam'ın gerçek yüzü anlatılınca gerçekler meydana çıkınca gerçekleri saklamak mı??? yoksa turan dursun'un iftiralarına cevap verdiğimizde, onların verilecek bir cevap olamadıklarından dolayı mı??? biz de anlamıyoruz...

ben şimdi eminim bu yazı mı yazdım ya kesin he, kesin ya ihitar cezası gelir, ya atılırız hep böyle adaletsizlik malesef!!!!

Lynx
18-07-2011, 01:16
IFTIRA dediginiz herseyi KURAN VE HADISLERINIZ söylüyorsa iftirayi atan biz degiliz !

9 yasindaki kiz cocuguyla gerdege girmeyi cok islami tamamlayan sahih hadis kitabiniz buhari söylüyor !

Kuran ayetleriniz cocuklar ile evlenmeyi bir bir tasdikliyor !

Öldürün , savasin , köle edin ! Elleri kollari kesin emirlerini sizin kitabiniz veriyor !

Ya peki siz ne yapiyorsunuz ! UTANMADAN AYNI KURANDAN ; AYNI HADIS KITABINDAN sacma sapan ayetler , hadisler getirirerek ( kivirarak ) bunlari örtpas etmeye calisiyorsunuz !

Biz ne yapiyoruz Kuranda ve hadislerinizde müslümanlarin duymadigi duyupda pek takmadigi ayetlerinizi ve hadislerinizi siz tek kelimesini ve tek noktasini bile degistirmeden cogu zaman icinde parantezleri saymayarak size orjinal hali sergiliyoruz !

Eger biraz cesaretiniz var acar orjinali kitabinizi bire bir karsilastirirsiniz !

Biz bunlari buraya cok kisa bir sekilde yazarken sizler en kisa bir argümani desifre etmek icin tami tamina 2 sayfa sacma sapan hadisler ve ayetlerden olusmus bos bos yazilar ile cürütmeye calisiyorsunuz ! Tabi yersek !! hic bir zaman bir sorumuza kisa ve öz bir cevabiniz olamadi olmayacakda !

Bizde hic bir zaman adaletsizlik ve iftira olmamisdir ! Bizim gördüklerimiz ve okuduklarimiz meydanda !

Siz nekadar kivirsanizda kivirin yil 2011 teknolojinin zirve ettigi bu cagda dünyanin her yerinden duydugumuz haberler ile görüyoruz islamin ne denli bir din oldugunu !

Biz bunlari görmemize ragmen sacma sapan ayetler ve ya hadisler ile bu degil , onlar yanlis , iftira yalan söyle böyle demeniz gercekden tam bir GERIZEKALILIK YADA APTALLIK ARTIK ADINI NE KOYARSANIZ KOYUN !

herzaman dedigim gibi halen dahada derim "Siz Müslümanlar bize ( Bilime , Ateistlere ) boyun egmeye mahkumsunuz !"

Eger aksini istiyorsan argümanlari cürütünüz ama gercekden cürütünüz ! Öyle bir argüman , tarihi kaynak ve ispat olacakki cürüteniz yoksa herzaman boyun egmeye mahkumsunuz !

istatistik
18-07-2011, 01:29
Konu hakkında zaten bir başlık bulunmakta. Bu nedenle en kısa zamanda diğer başlık ile birleştirilecektir.

karaca
18-07-2011, 01:39
IFTIRA dediginiz herseyi KURAN VE HADISLERINIZ söylüyorsa iftirayi atan biz degiliz !

9 yasindaki kiz cocuguyla gerdege girmeyi cok islami tamamlayan sahih hadis kitabiniz buhari söylüyor !

Kuran ayetleriniz cocuklar ile evlenmeyi bir bir tasdikliyor !

Öldürün , savasin , köle edin ! Elleri kollari kesin emirlerini sizin kitabiniz veriyor !

Ya peki siz ne yapiyorsunuz ! UTANMADAN AYNI KURANDAN ; AYNI HADIS KITABINDAN sacma sapan ayetler , hadisler getirirerek ( kivirarak ) bunlari örtpas etmeye calisiyorsunuz !

Biz ne yapiyoruz Kuranda ve hadislerinizde müslümanlarin duymadigi duyupda pek takmadigi ayetlerinizi ve hadislerinizi siz tek kelimesini ve tek noktasini bile degistirmeden cogu zaman icinde parantezleri saymayarak size orjinal hali sergiliyoruz !

Eger biraz cesaretiniz var acar orjinali kitabinizi bire bir karsilastirirsiniz !

Biz bunlari buraya cok kisa bir sekilde yazarken sizler en kisa bir argümani desifre etmek icin tami tamina 2 sayfa sacma sapan hadisler ve ayetlerden olusmus bos bos yazilar ile cürütmeye calisiyorsunuz ! Tabi yersek !! hic bir zaman bir sorumuza kisa ve öz bir cevabiniz olamadi olmayacakda !

Bizde hic bir zaman adaletsizlik ve iftira olmamisdir ! Bizim gördüklerimiz ve okuduklarimiz meydanda !

Siz nekadar kivirsanizda kivirin yil 2011 teknolojinin zirve ettigi bu cagda dünyanin her yerinden duydugumuz haberler ile görüyoruz islamin ne denli bir din oldugunu !

Biz bunlari görmemize ragmen sacma sapan ayetler ve ya hadisler ile bu degil , onlar yanlis , iftira yalan söyle böyle demeniz gercekden tam bir GERIZEKALILIK YADA APTALLIK ARTIK ADINI NE KOYARSANIZ KOYUN !

herzaman dedigim gibi halen dahada derim "Siz Müslümanlar bize ( Bilime , Ateistlere ) boyun egmeye mahkumsunuz !"

Eger aksini istiyorsan argümanlari cürütünüz ama gercekden cürütünüz ! Öyle bir argüman , tarihi kaynak ve ispat olacakki cürüteniz yoksa herzaman boyun egmeye mahkumsunuz !

NAİL'E EL CEVAP;

bak nail sana sadece bir örnek veriyorum atıığın iftiralara 1 örnek veriyorum

BUHARİ 1.CİLT TELİFİL KUR'AN BAHSİ, ASR-I SAADET 1928, CİLT, 2, SAYFA, 997;

Mekke günleriyle ilgili olarak Âişe Vâlidemiz, "Ben Mekke’de oyun oynayan bir kız iken Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’e, ‘Doğrusu, onların asıl buluşma zamanları, kıyamet saatidir; Kıyamet saatinin dehşeti ise, tarif edilemeyecek kadar müthiş ve ne acıdır!’ (Kamer Sûresi, 54/46) ayeti nâzil oldu."

HATEMÜ'L ENBİYA HZ. Muhammed ( SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ) VE HAYATI, ALİ HİMMET BERKİ, OSMAN KESKİOĞLU, SAYFA; 210;

“Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.”

2. HAZRETİ AİŞE ( RADİYALALHU ANHÜMA )'NIN KARDEŞİ HAZRETİ ESMA ( RADİYALLAHU ANHÜMA ) DOĞUM YILI;

NEVEVİ, TEHZİBÜ’L-ESMA, CİLT; 2, SAYFA,597;

Hz. Ebû Bekir’in ilk kızı olan Esmâ Vâlidemiz, hicretten yirmi yedi yıl önce 595 tarihinde dünyaya gelmiştir.

3.HAZRETİ AİŞE ( RADİYALALHU ANHÜMA )'NIN KARDEŞİ HAZRETİ ESMA ( RADİYALLAHU ANHÜMA )YLA ARASINDAKİ YAŞ FARKI;

BEYHAKİ, SÜNEN, CİLT,6, SAYFA;204, İBN MENDE, MA’RİFETÜ'S’-SAHABE, KÖPRÜLÜ KÜTÜPHANESİ, NO: 242, VARAK: 195 B; İBN ASAKİR, TARİHU DIMEŞK, TERACİMÜ’N-NİSA, DIMEŞK, 1982, SAYFA; 9-10-28; MES’ÜDİ, MÜRÜCU’Z-ZEHEB,CİLT; 2,SAYFA; 39, İBN SA’D, TABAKATÜ'L-KÜBRA’l, BEYRUT, 1968, CİLT; 8, SAYFA;58;

Âişe Annemiz ile ablası Esmâ Vâlidemiz’in arasındaki yaş farkı ondur.

DOLASIYLA HİCRET ZAMANIN DA HAZRETİ ESMA ( RADİYALLAHU ANHÜMA )'NIN YAŞI 27 İSE ARALARINDA 10 YAŞ FARKI VARSA 17 İDİ..

murted
18-07-2011, 01:40
Arkadaşım, sen anlamıyor musun anlamak mı istemiyorsun anlamadım ben.

Savun, istediğin kadar savun. Peygamberim evlatlığının eşiyle de, dokuz yaşındaki kız çocuğuyla da evlenirken iyi bir şey yapıyordu de. Ama bunu kendi cümlelerinle yap.

Biz senin dinini eleştirirken getirip başkasının yazısını yapıştıyor muyuz? Hazır eleştirilmişi var diye Turan Dursun'un, İlhan Arsel'in yazılarını kopyala yapıştır yapıp başlık açıyor muyuz?

Çok mu zor bunu anlamak?

VraeL
18-07-2011, 01:46
Yarın öbürgün, bir tartışmada "21. yy'da eleştiri ile kötüleme kavramlarını birbirinden ayırt edemeyen insanların var olduğuna dair kanıt" isterlerse ki şayet benden bu başlığı link olarak vereceğim.

Lynx
18-07-2011, 02:02
NAİL'E EL CEVAP;

bak nail sana sadece bir örnek veriyorum atıığın iftiralara 1 örnek veriyorum

BUHARİ 1.CİLT TELİFİL KUR'AN BAHSİ, ASR-I SAADET 1928, CİLT, 2, SAYFA, 997;

Mekke günleriyle ilgili olarak Âişe Vâlidemiz, "Ben Mekke’de oyun oynayan bir kız iken Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’e, ‘Doğrusu, onların asıl buluşma zamanları, kıyamet saatidir; Kıyamet saatinin dehşeti ise, tarif edilemeyecek kadar müthiş ve ne acıdır!’ (Kamer Sûresi, 54/46) ayeti nâzil oldu."

HATEMÜ'L ENBİYA HZ. Muhammed ( SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ) VE HAYATI, ALİ HİMMET BERKİ, OSMAN KESKİOĞLU, SAYFA; 210;

“Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.”

2. HAZRETİ AİŞE ( RADİYALALHU ANHÜMA )'NIN KARDEŞİ HAZRETİ ESMA ( RADİYALLAHU ANHÜMA ) DOĞUM YILI;

NEVEVİ, TEHZİBÜ’L-ESMA, CİLT; 2, SAYFA,597;

Hz. Ebû Bekir’in ilk kızı olan Esmâ Vâlidemiz, hicretten yirmi yedi yıl önce 595 tarihinde dünyaya gelmiştir.

3.HAZRETİ AİŞE ( RADİYALALHU ANHÜMA )'NIN KARDEŞİ HAZRETİ ESMA ( RADİYALLAHU ANHÜMA )YLA ARASINDAKİ YAŞ FARKI;

BEYHAKİ, SÜNEN, CİLT,6, SAYFA;204, İBN MENDE, MA’RİFETÜ'S’-SAHABE, KÖPRÜLÜ KÜTÜPHANESİ, NO: 242, VARAK: 195 B; İBN ASAKİR, TARİHU DIMEŞK, TERACİMÜ’N-NİSA, DIMEŞK, 1982, SAYFA; 9-10-28; MES’ÜDİ, MÜRÜCU’Z-ZEHEB,CİLT; 2,SAYFA; 39, İBN SA’D, TABAKATÜ'L-KÜBRA’l, BEYRUT, 1968, CİLT; 8, SAYFA;58;

Âişe Annemiz ile ablası Esmâ Vâlidemiz’in arasındaki yaş farkı ondur.

DOLASIYLA HİCRET ZAMANIN DA HAZRETİ ESMA ( RADİYALLAHU ANHÜMA )'NIN YAŞI 27 İSE ARALARINDA 10 YAŞ FARKI VARSA 17 İDİ..

Yahu sen cevab mi veriyorsun buna yada öyle yaptigini mi saniyorsun !

Buharide acik acik demis o sirada ben 9 yasindayim baska söze ne hacet !

Siz ne yapiyorsunuz gene Buharide bulunan bilmem hicret esma kasma aliyorsun bir kac sacma matematik yapiyorsun aha aysenin yasi 17 !

Bizde sana bunu anlatiyoruz ! ayni hadis kitabinda sahih olan ve kesinlikle dogru olmasi gereken bir hadisde acik acik ben 9 yasindayim diyor ! Artik kivirmaya gerek yok ! O verdigin yada hesap yaptigin hadislerde ben 9 yasinda degilim demiyor ! Bukadar basit !!!

Buna hic bir zaman cevap veremeyeceksiniz ! Veremessinizde ! Islami neresinden tutarsak tutalim elimizde kaliyor !

Firestorm
18-07-2011, 02:14
Seni kale amlak yararsız normal şartlar altında yararlı bir tartışma olucağını bilsem yine yazarım da neyse bu seferlik duramıyıcam çünkü geci saçmalamışsın.

arkadaşlar hepimiz görürüz televizyonlarda bir rektör, bir profesör çıkar der ki;

" burası %99'u müslüman bir ülke " der. diğer %1'lik kesim diğer dinlerd eolanlardır. ben görüyorum ki bu site sabahtan akşama kadar Din-i Celil-i İslam'ı kötülemektedir.

Her önüne ğelene profluk verirseler iş böyle olur. O oran Alevileri de müslüman saydıklarından dolayı öyle görünüyor gerceginin %10-15 fazlasıdır o rakam yani 85(en fazla) civarıdır en fazla böyle bakınca %15(en az) pekte azımsanıcak bir rakam değildir

bu sitenin en büyük kurucusu turan dursun islam'ı da kötülemiştir. biz müslümanlar olarak bir şey diyromuyuz??? demiyoruz.

madem ki, burası %99 müslüman bir ülke, sizler de bize saygısızlık yapıp dinimizi kötülemeye çalışmaktasınız bizlere bu anlatılanlar iftira'an ibaret islam'ın gerçek yüzü böyle dğeil demekteyiz.

bu nedenle böyle bir site açılmış hepimiz zamanımızın uygun anında buraya girmekte üye olmaktayız. bakıyorum görüyorum ki, kopyala-yapıştır ile konular açılmakta islam aleyhind etartışmalar olmaktadır.

oysa biz mü'minlerin amacı burada ki ateistleri kötülemek değil, bu siteyi kuran turan dursun'a da değil bizim amacımız ortada iftira varsa cevabını söylemektir.

ama nedense forum da açtığım konular özellikle kaldırılmaktadır. Özellikle bu durumu by " İstatistik " isimli forum'dan sorumlu arkadaş yapmakatıdır.

NEDEN???

böyle yapmasının tek amacı vardır. o da İslam'ın gerçek yüzü anlatılınca gerçekler meydana çıkınca gerçekleri saklamak mı??? yoksa turan dursun'un iftiralarına cevap verdiğimizde, onların verilecek bir cevap olamadıklarından dolayı mı??? biz de anlamıyoruz...

ben şimdi eminim bu yazı mı yazdım ya kesin he, kesin ya ihitar cezası gelir, ya atılırız hep böyle adaletsizlik malesef!!!!

%99 konusunu yeterince anlattım daha Turan Dursun kim onu bile bilmiyorsun sanki sıradan biri eleytirmiş gibi buna kızıyorsun arkasında laf arıyorsun.

"Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Gümüştepe köyünde 1934 yılında doğdu. İmam olan babası, daha o doğmadan "Basra'da ve Kufe'de bile görülmeyecek bir alim" yapma sevdasındaydı. İlkokula göndermedi, çocukluk hayatı şeyhlerin ve din hocalarının yanlarında çeşitli tekke ve dergahlarda geçti. O yıllarda Turan Dursun'un en büyük amacı babasının belirlediği bu ideale hızla ulaşmaktı. Birkaç yılda öğrenilecek dersleri bir-iki ayda öğreniyordu. Sırf İslam bilgileri çok iyi olan Kürt hocalardan ders alabilmek için üç-dört ayda çok iyi denilebilecek ölçüde Kürtçe öğrendi. "sarf" ve "nahv" denilen Arapça grameri çocuk yaşta öğrendi, hem 11. ve 12. yüzyıl Arapçasını hem de 7. ve 8. yüzyıl Arapçasını bilirdi. On yedi yaşına geldiğinde icazeti almış ve Kazviniyi okumuştu.

http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=685&Itemid=116"

Senin gibiler ile Turan Dursun'u karşılaştırmam bile islamiyet bilgisi olarak bu ona hakaret olur çünkü...

Neva
18-07-2011, 02:42

NEDEN???

Sayin karaca ;

%99 musluman ulke tanimi sadece bir hikayedir inanmak isteyenlere..

Yani akli basinda biri oldugunuzu varsayarak soruyorum;

Siz bu ulkeyi bastan basa gezip, inanclarinin muslumanlik oldugunu bizzat denetlediniz mi? Veya Allah misiniz bunca emin konusuyorsunuz?

Bunca elestiri aliyorsa, demek ki %99 musluman degildir.

Sizin gibi dusunmeyen, inanmayan nicin saygisiz oluyor? Saygi'nin olcusu inanmak midir?

Tartismak istiyorsaniz nicin kendi fikrinizi belirtmiyorsunuz? Veya buradakilerin yekten aptal olarak mi dusunmektesiniz? Kuran bir tik otemizde, hadis kulliyati bir tik otemizde..

Siz habire copy/paste yapmaktasiniz.

Islam Turkiye'nin tekelinde degildir. Islama inanan ve uygulayan baska ulkelerde mevcuttur. Baska mezhepler de mevcuttur.

Bunu anlamak nicin bu kadar zor?

Islamin gercekleri, el kesmek, recm, pedofili, kolelik vs.zaten ortadadir. Takim tutar gibi, mezhep tutusunuz dahi bunu saklayamamaktadir.

Baska hangi gercekten bahsetmektesiniz ki? Kopyala yapistir yaptiginiz herseyin cevabi verilmis halde sitede bulunmaktadir.

Nicin yapistirmadan once, bir gezip, arayip onlari okumak lutfunda bulunmuyorsunuz?

yucemanitu
18-07-2011, 03:02
Ya bu konu kabak tadı verdi. Adam c/p yapıyor silip linki asıyorlar konu açıyor. Ben bir ara moderatörken kendi ellerimle Ateist bir üyenin c/p'sini silip linki asmıştım. c/p yasak diyoruz, tüzükte var diyoruz, adam hâlâ yok %99 yok bilmem ne diyor. Atın şu konuyu çöpe gitsin Zeus aşkına!

Subat
18-07-2011, 10:44
Turan Dursun'u senin dindaşların öldürdü. Haberin yok mu ?
Eleştirilerinize birşey demiyoruz derken bari destekli salla!