yucemanitu´isimli üyeden Alıntı
ama Agnostik olan "evrensel-insan"
|
sevgili yucemanitu..
evrensel-insan agnostik değildi..
o, teizm ve nontezime
"doğal düşünce" diyordu,
kendi düşünce şeklini
"evrensel insan düşüncesi" olarak tanımlamıştı.
agnostisizm onun düşüncesine göre
"doğal düşünce" içinde yer alıp bir
"sorun" du.
evrensel-insan'ın bu siteden atılması ve yazılarının cafe bölümüne taşınmasını hiç bir zaman onaylamadım ve onaylamam mümkün değil..
kendisi kusursuz muydu?, tabi iki değildi, hepimiz gibi o da bir insandı ve hataları olmuştur.. kendisiyle düşünce yapısı ve hataları yüzünden en çok tartışan kişi bendim..
ama bu dünyanın düzeni böyledir..
ben ve benim gibi düşünenler yaşasın diğerlerini defedelim yokolup gitsin..
yani egonun işleme mekanızması, teizm ve nonteizm düzeyi bilinçaçıklığı, tam bir
"kan davası" gibi çalışır..
sitemizde iki kişi vardır ki kendileri materyalisttir/ateisttir ve defalarca uyarılmalarına, çok değişik nickler altında siteye tekrar tekrar girip o bozuk/küfürlü ağızlarına rağmen sitedeki üyeliklerine göz yumulmaktadır.. bu durum da site yönetiminin kendi vicdanıyla yüzleşmesi gereken bir durumdur..
evrensel-insan, hatalarına rağmen bu sitede kimseye saygısızlık yapmamış, gereken insani davranışı göstermesine ve forum kurallarına uymasına rağmen bir takım sebeplerle siteden atılmıştır..
ama o da her aydın gibi kendi zaman ve coğrafyasının insanları tarafından bir tehdit olarak algılanması ve dışlanması çok doğaldır..
site yönetimi "ateist, kürt sempatizanı" bir yönetimin elinde olduğu için ulusalcı atesitler de yaklaşık 1-1.5 yıl önce siteden temizlenmiştir..
bu yazımdan sonra benim de akıbetim meçhuldür