PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Faşizmi Gördüm!

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
23-07-2011, 18:20
Faşizm’i Gördüm! Faşizm’i Türk sol’u dergisinde öyle açık gördüm ki… Başlık bile her şeyin faşizm sloganı niteliğindeydi. “Türkoğlu Türklüğünü koru” diyordu! İşte bu… Bu faşizm’di. Onu gördüm. Faşizm’i gördüm!

Faşizm’in Geldiği Son Nokta

Bugün PKK terörü ile mücadelede en önemli nokta budur. PKK, Kürtleşmeden güç almaktadır. Türkler Türklüğünü korursa PKK zayıf düşecektir. Bu ise askeri değil toplumsal bir çözümü gerektirir. Türk, kendi sorununu kendisi çözecektir.

Evet! Bu sorun çözme stratejisi 1930’lardan beri kendini gösterdi. Üniversitelerde yasaklanan Kürtçe şarkılar, konuşmalar, yazılar… Bunların hepsi oldu. Peki, ne oldu? Hiçbir şey değişmedi! Dahası işler iyice çığırından çıktı. Kürt kültürünü kovma mücadelesi asıl sorunu tetikledi! Ve işte bugün ki PKK o gün tohum atmaya başladı. 1978’de ise filizlendi. Toprağa çıktı. Hani derler ya “eskiden PKK yoktu” diye. İşte her şey o tarihlerde yani tek parti ve Kemalist ideolojinin yönetimde olduğu zamanda başladı. “PKK, Kürtleşmeden güç almaktadır.” Evet. Bu doğru PKK Kürtlerden destek görmektedir. Bu noktada ise birilerinin (Milliyetçilerin ve solcuların.) aklına gelen ilk fikir Kürtlere karşı her alanda mücadeledir. Ancak şurası ayrı bir nokta. Bu nokta işin derin düşünce tarafı. Yani soru sorma, sorgulama yönü. Sorumuz şu “Kürtler neden PKK’ya destek veriyorlar?” Cevabı en iyi Türk Solu gibi “anti-Kürt” aydınlarımız verir kendince. Çünkü onlara göre Kürtler potansiyel PKK’lıdır! Tabi bunun gerçek cevabı bu değil. Kültürlerine verilen dışlayıcılık ile bire bir fiziksel baskı bunun asıl cevabıdır.

Bunun için ilk başta yapılması gerekenlerse şunlardır.

1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir

Bir kimliğe karşı açık bir şekilde karalama yürütürseniz bu ters teper. Tıpkı Kürtlerin dışlanmasının sonucunun PKK olduğu gibi, her gün kapısının önünde ki bir Kürt esnafın bakkalından ekmek alan kadın bunu Türk solu dergisinin yazısı için bırakıp da çok daha uzaktaki bakkaldan alışveriş yaparsa bu kısa sürede kutuplaşmaya dönüşür. Türk’ün kasten Türk’ten alışveriş yapmasının sonucu Kürt’ün kasten Kürt’ten alışveriş yapmasıdır. Bu da doğal olarak kutuplaşma demektir. Kısa sürede ise olacak olan bir iç savaştır. Bu Almanya’da soykırım olarak tarihe geçti çünkü Yahudiler bir azınlıktı. Oysa Kürtler bugün Yahudilere çok daha büyük bir nüfustur ve bu soykırım değil iç savaş için bir nedendir. Zira karşı koyacaklardır. Ve eşit güçler veya birbirine yakın güçler her zaman daha büyük savaşlara gebedir.

2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.

TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.

Bir kişi aynı anda iki dil bilir. Şivesi değişebilir ve hatta dilini unutabilir. Ama “bu kürdün müziğini dinleme yoksa Türklüğünü kaybedersin” demek sadece ırkları karşılaştırmaktır. Doğal sonuç gene ortadadır. Tıpkı oyunlarda ki gibi: Kürt Vs Türk

Buna direnmek için:

Türk, Kürt dizisi izlemez.
Kürtçe müzik dinlemez.
Kürtçe müzik çalan barlara gitmez.
Kürtçe konuşulan minibüse binmez.
Kürtçe kaset satan dükkândan alışveriş yapmaz.

O zaman Kürt,

Türk dizisi izlemez.

Türkçe müzik dinlemez.

Türkçe müzik çalan barlara gitmez.

Türkçe konuşulan minibüse binmez

Türkçe kaset satan dükkândan alışveriş yapmaz.

İşte yavaş yavaş gerilen toplum. Ve bunların patlaması için bir ceset yeterli. Bir Kürt veya Türk liderin öldürülmesi yeterli.

3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır.

Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.

Bu saçmalık çok eskilere dayanıyor. 1927 de yapılan nüfus sayımlarında köy nüfusu %75’ten fazla iken bu köy nüfusunun fazla olmasının tek sebebi Kürtler miydi acaba? Peki, başka bir soru soralım. Türk milletinin genlerinde(!) şehir yaşamı vardı da bizim Orta Asya’da niye çok konutlu binalarımız yok? “Bu kadar da kör, sağır olunmaz” diyesim geliyor! Kimin olmaz ki! Bazı milletler başlarına gelen olaylar ve önlerine çıkan engeller nedeni ile hızlı şehirleşemez. Birçok millet buna bir örnektir. Bir başka tabu yıkan soru soralım.

1800 ve 1900 yılları arasında bizi medeniyetsizlikle suçlayan “aşağı millet” muamelesi yapan Avrupa ile bugün Türk solunun (her solcu buna dâhil değildir. Mesela Deniz gezmiş Türk ve Kürt birliğine vurgu yapmıştır son söylemlerinde. Darağacının önünde. Bugün Türk Solu dergisi kendi Solcu büyüklerine bile karşı gelmektedir!) Kürtlere yaptığı haksız ve faşizan söylemeleri arasında ne fark var merak ediyorum?

(Bu arada Türkiye Cumhuriyetinin köy-şehir nüfusuna bir de tabloda bakalım ,
http://www.belgenet.com/arsiv/nufus.html)

4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkûm eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir.

Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.

Yaşadığım Samsun’da ünlü bir cadde var. Çiftlik caddesi. O cadde bir lahmacun salonu var. İşletenler ailecek yapıyorlar bu işi ve Kürtler. Ve açıkça söyleyeyim yediğim en güzel lahmacunları onlar yapıyor.

Şimdi ben sırf Kürt kültürü bulaşır(!) diye bu damak tadından vaz geçeceğim öylemi? Bu akıllara zarar maddeyi es geçiyorum. Hele hele Mc Donaldsları Kürt kültürünün yemekleri ile kıyaslamak kadar akıllara zarar karşılaştırmalara hiç değinmek istemiyorum. Şu kadarını söyleyeyim Mc Donaldsa karşı olanlar sağlıksız olduğu için karşı çıkıyorlar. Sağlık bir şekilde tüketilirse ne zararı var ki? Aynı şey Kürt mutfağı içinde geçerlidir.

Ayrıca bir millet hem kendi hem de diğer kültürlerin yemeklerini yiyemez mi? Bu ne saçmalık böyle?

5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan çıkartacak bir kurtarıcıdır.

Ya ya ya, şa şa şa, faşizm çok yaşa! Faşizm’in milleti ve ırkı yoktur. Bu bir saplantıdır. Tıpkı Türk Solu dergisinin insanların özel hayatlarına burnunu sokması gibi. Kimden örnek aldıkları belli aslında. Sokakta taş atan çocuklara imreniyorlar. Onlar gibi taş atan çocukları olsun istiyorlar. Hatta sopalayan, linç girişimlerinde de bulunan tam bir “Neron” havasında bebeler istiyor.

Şunu sormak istiyorum,

Bu Türkiye’yi (sadece Türk’ü değil!) dışarıda ve içeride temsil edecek 100 tane işsiz, bilgisiz sadece “taş atmaktan ve bilindik kaos sloganlarından” anlayan birey mi, yoksa 10 tane felsefe, ekonomi, siyaset veya başka bilim dallarında bilgisi olan anlayışlı birey mi?

Ve İşte Faşizm

Yazının başında demiştim ya…

Faşizm’i Gördüm! Faşizm’i Türk sol’u dergisinde öyle açık gördüm ki… Başlık bile her şeyin faşizm sloganı niteliğindeydi. “Türkoğlu Türklüğünü koru” diyordu! İşte bu… Bu faşizm’di. Onu gördüm. Faşizm’i gördüm!

müşkülpesent
23-07-2011, 18:39
Açıp baktım şimdi.. Ben sağcıyım diyenlere taş çıkartacak yazılar, yazarlar ve üyeler mevcut. AKPye muhalefet olmak adına kavramları çorba yaptılar.

Jolly Jocker
23-07-2011, 23:51
''TürkSolu'' Dergisinin hemen altında şöyle yazıyor: ''Milliyetçi, Atatürkçü, Solcu gazete''.

Kavram çorbasına bakar mısınız?

Peki neden böyle yapılıyor? Bu adamlar kendilerini neden sol olarak sunuyor?

Çünkü onların zehrinin panzehiri soldur. Bu yüzden, memlekette hakikaten sol istemedikleri için kendilerini sol olarak tanımlayıp, hakiki solu görünmezleştirmeyi amaçlıyorlar. Yıllardır, sistemin CHP üzerinden çevirdiği dolaptır bu. Sol olarak devlete bağlı, milliyetçi, Atatürkçü odaklar önplana çıkarılır, laiklik vurgusu yapmak yeterli sayılır, böylece hakiki sol yok sayılır. Kendilerini sol saymakla, kendilerinin solunu tümden ''sınır dışı'' etmeyi amaçlıyorlar.

TürkSolu(Ulusal Parti), İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, bunlar sol falan değildir. Sol görünümlü devletçi yapılanmalardır. Tümü milliyetçidir. Sol çevrelerden dışlanmış vaziyettedirler. Nazi ideolojisini, Baasçılığı solculuk diye sunmaktadırlar. Gerçek anlamıyla marksist bir sosyalizmle ilgileri yoktur.

murted
24-07-2011, 11:46
''Türk Solu'' üstü kapalı ''Atsızcı'' bir oluşumdur. :D

Bu adamların kendilerine böyle bir isim seçmelerine dair Freddie'nin yazdıkları kuvvetle muhtemeldir ki doğrudur. Böyle bir solculuk hiç görmedim, oldum olası bu adamları da anlayamadım. T.şak geçtiklerini bile düşündüm. :)

Olimpiyat
24-07-2011, 11:53
Türk solu(!), ideolojik bazda her şeydir...Aklınıza gelebilecek hemen hemen her düşünceyi,akımı, ideolojiyi içinde barındırır..Sol, hariç..

kafasikarisik
24-07-2011, 14:00
1 - Yeni mi gördün?
2 - Piyasada sağcı, solcu, futbolcu kalmadı bunlar ne iş? (kır zincirlerini)
3 - Ben en son Hopa da gördüm. Hala da görüyorum. Sanırım bu site de bir 90 yıl filan geçince görecek. Gündemi 90 yıl geriden takip ediyoruz çünkü....

jadi
24-07-2011, 19:27
Çünkü onların zehrinin panzehiri soldur. Bu yüzden, memlekette hakikaten sol istemedikleri için kendilerini sol olarak tanımlayıp, hakiki solu görünmezleştirmeyi amaçlıyorlar. Yıllardır, sistemin CHP üzerinden çevirdiği dolaptır bu. Sol olarak devlete bağlı, milliyetçi, Atatürkçü odaklar önplana çıkarılır, laiklik vurgusu yapmak yeterli sayılır, böylece hakiki sol yok sayılır. Kendilerini sol saymakla, kendilerinin solunu tümden ''sınır dışı'' etmeyi amaçlıyorlar.

Inonu "ortanin solundayiz" derken bunun hesabini mi yapiyordu acaba? Cok sinsi bir adam yapmis olabilir ama Lenin bile Ataturk'u antiemperyalist sanmis, yardim falan etmisken Turk solculari ne yapsin fukaralar

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
24-07-2011, 20:17
1 - Yeni mi gördün?
3 - Ben en son Hopa da gördüm. Hala da görüyorum. Sanırım bu site de bir 90 yıl filan geçince görecek. Gündemi 90 yıl geriden takip ediyoruz çünkü....

Hayır. Sağ kesimide eleştirdiğim yazılar var blogumda. Bakarsan görürsün.

taylan
24-07-2011, 23:08
Cok sinsi bir adam yapmis olabilir ama Lenin bile Ataturk'u antiemperyalist sanmis, yardim falan etmisken Turk solculari ne yapsin fukaralar

Atatürk değil de sen anti emperyalistsin öyle mi? Atatürk toprak ağalarına memleketi peşkeş çekmiş. Kürtleri kesmiş, sürekli kan dökmüş, şapka giymiyor diye insanları asmış, Bu söylediklerinize bakılırsa bu ülkede Atatürk'ü kimsenin sevmiyor olması nefretle anıyor olması gerekir.

Lenin M.Kemal'in anti emperyalist bir mücadele verdiğini görmüş ve yardım etmiştir hem de sınırlarını güvence altına almıştır.

Ayrıca İsmet İnönü başarılı politikalarıyla bizi ikinci dünya savaşından alıkoydu. Hala nasıl sinsi demeye diliniz varıyor? Cumhuriyeti kuran kurcu unsurlarla alıp veremediğiniz nedir? Saçma ve akıl dışı inancınızla kitleleri rahat rahat sömüremediniz ona mı yanıyorsunuz acaba?

İyice kafayı yediniz hadi hayırlı olsun bakalım devir sizin devriniz ne de olsa...

kafasikarisik
24-07-2011, 23:13
1 - Türksolu Sitesi denen kepazeliği "yeni mi gördün?"
1.5 - Biber gazı koklamak milli spor haline geldi, sen göre göre bu amcalarda mı gördün faşizmi? ("yeni mi gördün?")
2 - Gık diyen derdest edilirken bu vatandaşlardaki rahatlık "ne iş?"
3 - Devlet eli ile yapılan faşizan uygulamayı ben en son Hopa da gördüm. Herhalde 80-90 yıl sonra kalırsa TD sitesinde de gündeme gelir...Şu an Atatürk'ün tavukları ile meşgulüz...

taylan
24-07-2011, 23:18
Türk Solu dergisinin ideolojisiyle M.Kemal'in ne alakası var? Atatürk'ün tavuğu ne demek yahu? Emekli öğretmenimizin sizin gibi düşündüğünü hiç sanmıyorum. Ayrıca Hopa olayıyla ilgili bi sürü yorum yazıldı. M.Kemal'le uğraşmak yerine BOP'un henüz civciv aşamasındaki elamanlarıyla uğraşsanıza???

kafasikarisik
24-07-2011, 23:23
Taylan;
bir daha oku yazdıklarımı :)
Senin sandığın tarafta değilim...

Jolly Jocker
24-07-2011, 23:53
Inonu "ortanin solundayiz" derken bunun hesabini mi yapiyordu acaba? Cok sinsi bir adam yapmis olabilir ama Lenin bile Ataturk'u antiemperyalist sanmis, yardim falan etmisken Turk solculari ne yapsin fukaralar
Lenin kendi ülkesinin Kafkas sınırını güvenceye almaya çabalıyordu. Bu yaptığını açık açık söyleyemezdi, zira oportünizmin ilk örneklerinden biridir. Bu yüzden önce anti-emperyalizmi sosyalistlikten koparıp bunun teorisini yaptılar, sonra da M.Kemal'i anti-emperyalist sunup desteklediler. Ama asıl amaç, dediğim gibi, SSCB'nin Kafkas sınırını güvenceye almak, sosyalist devrim yapamayacak haldeki memleketlerin en azından emperyalist bloğa kayışını önlemekti.

M.Kemal hakikaten antiemperyalist miydi? Elbette değildi. Emperyalizm bütünlüklü bir sistemdir. Antikapitalist olmadan olmaz. Peki kurtuluş savaşı denen süreç emperyalistlerle yapılmış bir savaşı mı tanımlar? Hayır. ''Kurtuluş savaşı'' denen savaşlar silsilesinde hiçbir emperyalist devletle savaşılmamıştır. Ne Yunanistan emperyalisttir ne de Ermenistan. Bunlar düne kadar teba olan halklardır. Resmi ideoloji, dünün tebalarıyla savaşını ''emperyalizme karşı verilmiş şanlı bir kurtuluş savaşı'' diye yediriyor koyunlarına.

AlbatrosS
25-07-2011, 00:32
1 - Yeni mi gördün?

* hopa'da ne gördün, kimi gördün izah eder misin?

* ben hopa'da, hopa'yı ergenekon'a eşitlemeye çalışan uzay komploları gördüm.

* atsızcıları bile geçeceksiniz yakında... afferin...

jadi
25-07-2011, 00:33
TC kurulduktan sonra dunyada neler oluyordu diye dusunmeden M.Kemal'i degerlendirmeye calisirsan kendisinin anti emperyalist oldugu yanilgisina dusulebilirsin.

Birinci dunya savasi sonrasinda ortalik cok karisikti ve ikinci dunya savasina suruklenilen surec baslamisti. Bu yuzden TC'yi kurduran guclerin bunlari biraz basibos birakma sureci yasandi. Bazilari bunu bagimsiz Turkiye'nin uygulanabildigi yegane donem saniyor ve sanirim bu yuzden bircok kesim bu adami antiemperyalist saniyor.

TC'nin neden bu denli fasist askeri bir devlet olarak planlandigini anlamak icin 14 Mayıs 1948 tarihinden sonra ki politikalarini iyi analiz etmek gerekir.

Tsk'nin ise M.Kemal'in cizgisinden bir an dahi cikmadigini bilmek, bunu hep vurgulamak ve israrci olmak cok faydalidir. 12 eylul darbecileri buna dahildir.

Asgida Kenan Evren'in bizzat siparis edip hazirlattigi ve tv'de yayinlattigi bir klip verdim. Bu adamlar ataturkcu degildi demek icin gerizakali olmak gerekir

http://www.klipbak.com/13133.html

taylan
25-07-2011, 00:38
Ne Yunanistan emperyalisttir ne de Ermenistan. Bunlar düne kadar teba olan halklardır.

Sayın freddie, Yunanistan'ın İzmir'e asker çıkartmasının yerli Rum halkını kışkırtarak Türk insanının üzerine sürmesinin tebaalıkla ne ilgisi olabilir? Girit'teki Osmanlı'ya karşı olan ayaklanma bir teba ayaklanması olabilir ama bu düpedüz işgal. Dünün tebası dediğiniz adamlar, bağımsızlıklarını elde edip düzenli ordu kurup üstünüze geliyor. Topuyla tüfeğiyle, piyadesiyle. Bunlar eli kazma kürekli, yerli milis kuvveti değil ki. Başlarında bi de kral var.

Belki Yunanistan bir İngiltere kadar büyük emperyal bir ligde oynamıyordu ama onların maşalığını yaparak çıktı İzmir'e... Geri dönerken de bütün Ege'yi yaktılar. Öldürdükleri insanlar da cabası. Dolayısıyla Yunanistan emperyal amaçlarını gerçekleştirememiştir. Troya'da aldıkları yenilginin tekrarını alarak hafızalarda bir ülkenin ordusundan çok bir cinayet şebekesi imajı bırakarak geri dönmüşlerdir. Büyük önderimiz M.Kemal ayakları altına serilen bayrağı kaldırtmak suretiyle bu cinayet ordusunu bir kere daha denize dökmüştür.

Ermeni çetecilerden bahsetmeye hiç gerek yok onlar tandırda insan kızartma ve hamile kadın şişleyip çıkacak çocuğun cinsiyetini tahmin etme uzmanı olarak tarihe geçmişlerdir.

Kenan Evren ve arkadaşları our boys'tur. M.Kemal ise bizimdir. Halkındır. Manda ve himaye kabul olunamaz demiştir. Evren ise olsa olsa heykel kemalisti, netekim kemalisti olur. Bu ülkede Kemalizm adına ne kazanım varsa onun sayesinde yokedilmiştir.

yucemanitu
25-07-2011, 00:48
Yunanistan emperyal amaçlarını gerçekleştirememiştir. Troya'da aldıkları yenilginin tekrarını alarak hafızalarda bir ülkenin ordusundan çok bir cinayet şebekesi imajı bırakarak geri dönmüşlerdir.

"Yunanlılar Truva'da kazandı." diye değişik bir giriş yapiim:)

taylan
25-07-2011, 00:53
Hileyle kazandıkları zafer sonucunda Truva'da yaptıkları katliamın tekrarını gerçekleştirmişlerdir diyerek düzeltelim o zaman. Kusura bakmayın düzeltiyorum.

marcos
25-07-2011, 00:56

Lenin'i Mustafa Kemal'i eleştirirken birkez de olsa Anadoluyu işgale kalkışanları eleştirsen birkez de Churcil'i eleştirsen mesela.

marcos
25-07-2011, 01:05
Mustafa Kemal ve yönetim mekanızmasının kafasında hernekadar anti-emperyalizm olmasada anadolu halkının işgale karşı verdiği silahlı mücadele anti-emperyalist nüveler taşır.Fransa İtalya İngiltere emperyalisttir.Fransa'ya karşı tarihin en zor savaşları verilmiş İtalya'ya karşı savaş verilmiş İngiltere'ye karşı sabotaş eylemleri yapılmıştır.Anadoluda ki batı işgali müzakereler ile değil savaşla bertaraf edilmiştir.Anadolunun işgale karşı verdiği silahlı mücadele elbette anti-emperyalist mücadeledir.

Kuran bile bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin der Kuran'ın gerisine düşmemek lazım.

Jolly Jocker
25-07-2011, 01:14
Mustafa Kemal ve yönetim mekanızmasının kafasında hernekadar anti-emperyalizm olmasada anadolu halkının işgale karşı verdiği silahlı mücadele anti-emperyalist nüveler taşır.Fransa İtalya İngiltere emperyalisttir.Fransa'ya karşı tarihin en zor savaşları verilmiş İtalya'ya karşı savaş verilmiş İngiltere'ye karşı sabotaş eylemleri yapılmıştır.Anadoluda ki batı işgali müzakereler ile değil savaşla bertaraf edilmiştir.Anadolunun işgale karşı verdiği silahlı mücadele elbette anti-emperyalist mücadeledir.

Kuran bile bir topluluğa olan öfkeniz sizi adaletsizliğe sürüklemesin der Kuran'ın gerisine düşmemek lazım.
Fransa'yla olan çatışma, kemalistlerin çatışması değil, yöre halkının direnişidir. Zaten Fransa kısa sürede antlaşma yapıp kemalistleri destekler pozisyon alır. İtalyanlarla savaş yaşanmadı, savaşmadan çekildiler. İngilizlerin gözü ise Anadolu'da değildi. Onlar kendi sömürgelerinin yolunu güvenceye almaya çabalıyor ve kuzaydeki komünist tehlikeye önlem arıyorlardı. En iyi yol da güçlü ve işbirlikçi bir Türkiye'nin kurulmasıydı. Kemalistler ve diğer ittihatçı artıkları buna yanaşmayıp iktidarın toptan saraydan alınıp kendilerine verilmesini istedikleri için Sevr devreye girdi.

''Kurtuluş Savaşında'' ölen sayısı 10,000'i bile bulmaz. Bugün PKK ile devlet arasındaki savaşta bile ölü sayısı 40,000'e yaklaştı. ''Kurtuluş savaş''ı aslında bir ''savaşçık''tır. Ve bu savaşçık, Yunanistan'la yapılmıştır. Yunanistan da emperyalist bir devlet değildir. ''Kurtuluş Savaşı'' anti-emperyalist falan değildir. Bir kere savaşın önder kadrosu eskinin bürokratları, eşraf, ağalar ve diğer mülk sahiplerinden oluşuyordu.

jadi
25-07-2011, 01:18

Osmanli 1. dunya savasina balkanlarda kaybettigi topraklari geri almak icin, yani acgozlulukten girmisti. Eger kazansaydi, isgalci taraf kendisi olacakti. Kaybettigi icin galip ulkler donanmalariyla cikip geldiler ama isgal etmek gibi bir dusunceleri yoktu. Bu ulkelerin hicbiri bize Sevri dayatmamisti, hatta cogu bunun iyi bir fikir olmadigina inaniyordu. Buna inanan sadece Yunanlilardi

Milli mucadele sirasinda Fransizlara karsi birkac cete catismasi disinda, emperyalist ulklerden hicbiriyle savasilmamistir. Sadece Yunanlilara karsi yapilan bir savas var. Evet Yunanlilar sivil halki oldurdu, katliamlar yapti ama Turklerin katlettigi sivil Rumlarin sayisi bunu en az uce, bilemedin dorde katlar.

http://nisanyan1.blogspot.com/2008/10/kurtulu-savanda-emperyalizmi-nasl.html

marcos
25-07-2011, 01:51
Sadece Antep-Fransa savaşında 6317 şehit onbinin üzerinde gazi savaş bir sene kadar sürüyor Maraş Urfa dahil değil 20 yüzyılın başında oluyor bu olay.

Erzincan-Erzurum-Bitlis Rus işgaline uğruyor bu bölge işgale karşı ilk andan son ana kadar savaş veriyor.

Hala yok böyle bir savaş deniyor.

Dörtyol da Erzin de Ermeni askerler tarafından köyler basılıyor ihtiyarlar bile idam ediliyor.Görmeyelim deniyor.

Türkler silaha sarılmasaydı sorun çıkmayacaktı deniyor.

İşgalin yapılamayışı işgal yapılmayacaktı oluyor.

Kürtler neden demokratik açılımı kabül etmiyorlar ki demokratik özerklikte neyin nesi......demek gibi.

jadi
25-07-2011, 02:06
Sadece Antep-Fransa savaşında 6317 şehit onbinin üzerinde gazi savaş bir sene kadar sürüyor Maraş Urfa dahil değil 20 yüzyılın başında oluyor bu olay.

Erzincan-Erzurum-Bitlis Rus işgaline uğruyor bu bölge işgale karşı ilk andan son ana kadar savaş veriyor.

Hala yok böyle bir savaş deniyor.

Dörtyol da Erzin de Ermeni askerler tarafından köyler basılıyor ihtiyarlar bile idam ediliyor.Görmeyelim deniyor.

Türkler silaha sarılmasaydı sorun çıkmayacaktı deniyor.

İşgalin yapılamayışı işgal yapılmayacaktı oluyor.

Kürtler neden demokratik açılımı kabül etmiyorlar ki demokratik özerklikte neyin nesi......demek gibi.

Eger kazansaydi bu isgallerin cok daha beterini ittihatcilar kendileri yapacakti. O yuzden bunlarin hicbirisine antiemperyalist savas denilemez. Bir mucade vardi elbette ama kavramlari corba etmeyelim lutfen

Aslinda keske hicbir mucadele yapilmasaydi da muttefikler ittihatcilari ve soykirim suclularini tasfiye edip oyle gitselerdi. Savastikta bir halta derman olduk sanki amk..

cemi
25-07-2011, 02:22
Eger kazansaydi bu isgallerin cok daha beterini ittihatcilar kendileri yapacakti. O yuzden bunlarin hicbirisine antiemperyalist savas denilemez. Bir mucade vardi elbette ama kavramlari corba etmeyelim lutfen

Aslinda keske hicbir mucadele yapilmasaydi da muttefikler ittihatcilari ve soykirim suclularini tasfiye edip oyle gitselerdi. Savastikta bir halta derman olduk sanki amk..

hangi savaş neye derman olmuş ? şu her sene anlı şanlı kutlanan şeref şan savaşı dedikleri " çanakkale harbi " nde 300 bin insan HAKKa yürüdü, ( bir hesaba göre 500 bin insan ) ve bunların yarısı, kolera tifüs gibi hastalıklardan kırıldılar.

" çanakkale geçilmez " dedikleri bu saçmalıkta ölen o insanların daha kanı kurumadan 8 ay sonra ingiliz gemileri çanakkaleden elini kolunu sallıya sallıya geçerek istanbula girdi. peki o 500 bin insan niye öldü ?

daha sonra ittihat ve terakkinin içindeki iktidar savaşı mk nın işine yaradı. bu günkü chp ittihat ve terakkinin devamıdır. ittihat ve terakkinin tamamen devamıdır sadece enver paşa yerine mk geçmiştir. hayırlara vesile olsun...

bu devletin yalanı hamaseti bitmez. yıldık artık a.q

Ateyiz
25-07-2011, 02:38
Yakup Kadri 1918 ortalarında Büyükada gezintisi sırasında Bahriye Nazırı ve dördüncü kumandanı Cemal paşa’ya şu soruyu yöneltir.
-bu harbe niçin girdik!
Cevap şöyledir:
-maaş vermek için. Hazinede on para yoktu. İtibar da tükenmişti. Ben ve Cavid Bey Fransa’nın; Tevfik ve Rauf bey ise İngiltere’nin kapısını ısrarla çaldık ama kabul edilmedik. Almanların uzattığı altınları kurtuluş akçesi olarak kabule mecbur kaldık. Öteki sebepler bu temelin çerçevesinde yeşerdi”

İT 'nin savaştaki ilk işi kapitülasyonları tek taraflı kaldırmak.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
25-07-2011, 08:57
Cok sinsi bir adam yapmis olabilir ama Lenin bile Ataturk'u antiemperyalist sanmis, yardim falan etmisken Turk solculari ne yapsin fukaralar

Atatürk değil de sen anti emperyalistsin öyle mi? Atatürk toprak ağalarına memleketi peşkeş çekmiş. Kürtleri kesmiş, sürekli kan dökmüş, şapka giymiyor diye insanları asmış, Bu söylediklerinize bakılırsa bu ülkede Atatürk'ü kimsenin sevmiyor olması nefretle anıyor olması gerekir.

Lenin M.Kemal'in anti emperyalist bir mücadele verdiğini görmüş ve yardım etmiştir hem de sınırlarını güvence altına almıştır.

Ayrıca İsmet İnönü başarılı politikalarıyla bizi ikinci dünya savaşından alıkoydu. Hala nasıl sinsi demeye diliniz varıyor? Cumhuriyeti kuran kurcu unsurlarla alıp veremediğiniz nedir? Saçma ve akıl dışı inancınızla kitleleri rahat rahat sömüremediniz ona mı yanıyorsunuz acaba?

İyice kafayı yediniz hadi hayırlı olsun bakalım devir sizin devriniz ne de olsa...

İnönü dersimi onaylamamış gibi konuşuyorsun farkında mısın?

taylan
25-07-2011, 09:13
Dersim'de feodalizme karşı mücadele verilmiştir. Haklı bir mücadeledir. Devlet gereken önlem neyse onu almıştır. Atatürk ve İsmet İnönü'den bir Hitler yaratma taktiğiniz sökmüyor.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
25-07-2011, 09:15
Dersim'de feodalizme karşı mücadele verilmiştir. Haklı bir mücadeledir. Devlet gereken önlem neyse onu almıştır. Atatürk ve İsmet İnönü'den bir Hitler yaratma taktiğiniz sökmüyor.

Hitler ile benzeten zaten yok. Yani en azından ben öyle düşünmüyorum. Hitler ile inönü arasındaki farkı algılayabiliyorum. Demek istediğim şu,
İsmet inönü ve M. Kemal her ikiside bu "rezaletin" içindeydi. Bir devrim yapmak istediler. Mao veya stalin kadar kanlı olmasa da ortaya bir kan mücadelesi çıktı.

Violadagamba
25-07-2011, 21:56
Fransa'yla olan çatışma, kemalistlerin çatışması değil, yöre halkının direnişidir.

Benim büyük dedem bir subay ve de direnişi örgütleyen komutanlardandı. ORDU oradaydı.

Zaten Fransa kısa sürede antlaşma yapıp kemalistleri destekler pozisyon alır.

Savaşlar sonunda pazarlıklar yapılır, tavizler verilir, di mi? Sakarya Savaşından sonra Fransa anlaşmayı uygun gördü. Zaten savaştan bıkmışlar, milyonlarca yurttaşlarını savaşta kaybetmişler, bir 500 yüz binini de Anadolu'da mı kaybedeceklerdi?

İtalyanlarla savaş yaşanmadı, savaşmadan çekildiler.

Onlar da savaştan bıkmıştı. Türk Ordusunun zaferleri gözlerini korkuttu. Sağ olsunlar rezalet çıkarmadan işgal ettikleri yerleri boşalttılar.

İngilizlerin gözü ise Anadolu'da değildi. Onlar kendi sömürgelerinin yolunu güvenceye almaya çabalıyor ve kuzaydeki komünist tehlikeye önlem arıyorlardı. En iyi yol da güçlü ve işbirlikçi bir Türkiye'nin kurulmasıydı.

Madem İngilizlerin hedefi güçlü Türkiye idi ne diye her yere işgal güçlerini çıkardılar ve neden Türk Ordusunu dağıttılar? Deli misiniz, salak mısınız; yoksa sizin dışınızdakileri salak mı sanıyorsunuz, Sayın Fredi?

Kurtuluş Savaşında'' ölen sayısı 10,000'i bile bulmaz.

Kurtuluş Savaşında sadece kayıtlı askerler içinden şehit olanların sayısı 106.000'dir. Türk Milletinin İstiklâl Harbini küçük göstermek için yalanlar savurmaktan utanmıyor musunuz?

Türkiye 5 ülke tarafından işgal edilmiş ve 5'i de yüz binlerce kurban verilerek def edilmiş ve bu sizin türünüzden şahıslara göre "Savaşçık", he mi? Şarkî komplekslerinizi tatmin etmek için o fedakâr insanların tarihini küçük düşürmek üzere yazılar yazmayı bırakın, AYIPTIR!

taylan
25-07-2011, 23:15

Tüm yazdıkların sanki kendi fikrin değil de provake amaçlı yazıyor muşsun gibi geliyor bana. Siteye üye oldun olalı Milli devrim ve M.Kemal aleyhine verip veriştiriyorsun.
Böyle amk! gibi lümpen terimler vs. Nesin sen ya? Müslüman mı? Demokrat mı? Sosyalist mi?
Liberal mi?
Ne tür bi karışımsın? Müttefikler ittihatçıları soykırımcıları tasfiye edecekmiş.. Sonra da gideceklermiş. Kargalarla mı takılıyorsun nedir?

Violadagamba
25-07-2011, 23:45
Sayın Jadi,

Size birkaç soru soracağım,

1) Dînî inancınız nedir?

2) Etnisiteniz nedir?

3) En son seçimde hangi partiye oy verdiniz?

Jolly Jocker
26-07-2011, 01:12
Kemalist iktidarın feodalizmle mücadele etme niyeti olsa meclisi ağalarla doldurmaz, toprak reformunu yapardı. Anti-feodal duyguları ne hikmetse sadece Dersim'de kaparmış anlaşılan! Kaldı ki, feodalizme karşı mücadele edildi de ne yapıldı? Oradaki ağaların toprakları halka mı dağıtıldı?

Feodalizme karşı mücadele, tebayı örgütleyip ağaya karşı destekleyerek yapılır; yoksa ''Tüm tebasını katledip arta kalanları sürelim, tebası kalmayı nasılsa ağa da kalmaz'' mantığıyla değil. Ortada resmen planlı programlı bir devlet katliamı vardır. Bu katliamı resmi yalanlarla aklamak, öldürülen nice masumun vebalini taşımaktır. Biraz vicdan!..

Violadagamba
26-07-2011, 01:19
Kemalist iktidarın feodalizmle mücadele etme niyeti olsa meclisi ağalarla doldurmaz, toprak reformunu yapardı. Anti-feodal duyguları ne hikmetse sadece Dersim'de kaparmış anlaşılan! Kaldı ki, feodalizme karşı mücadele edildi de ne yapıldı? Oradaki ağaların toprakları halka mı dağıtıldı?

Feodalizme karşı mücadele, tebayı örgütleyip ağaya karşı destekleyerek yapılır; yoksa ''Tüm tebasını katledip arta kalanları sürelim, tebası kalmayı nasılsa ağa da kalmaz'' mantığıyla değil. Ortada resmen planlı programlı bir devlet katliamı vardır. Bu katliamı resmi yalanlarla aklamak, öldürülen nice masumun vebalini taşımaktır. Biraz vicdan!..

1) Tunceli'de ağa mı kaldı?! 2) Ağası için silahlanmış adamları ağasına karşı nasıl örgütlemeyi öğütlüyorsunuz?

Jolly Jocker
26-07-2011, 01:27
Violadagamba (ne zor nick seçmişsin),

İtilaf devletleri koskoca dünya harbinden çıkmışlardı. Nüfusları savaştan bıkmış, maliyeleri de yeni savaşlar görmek istemez olmuştu. Uluslararası ilişkilerde işgal dönemleri geride kaldı. İngilizler gelip Anadolu'ya yerleşecek değillerdi. Kendi çıkarlarına en çok hizmet edecek, kuzeydeki komünist tehlikeye karşı en iyi barikatı örecek ve Anadolu'da dirliği kurup yeni anlaşmazlıklar ve dolayısıyla yeni maliyetler çıkarmayacak bir yapı istiyorlardı. Nüfus dağılımı ve tarihsel olarak en iyi ihtimal Türkiye'dir. Bunun, İngilizler de farkındaydı. Bu yüzden Türkiye'ye hep açık kapı bırakmışlar, hiçbir zaman sıcak savaşa girmemişlerdir. Modros Ateşkes Antlaşmasının hükümleri zaten aşağı yukarı günümüzdeki gibi bir Türkiye öngörüyordu. ''Kurtuluş Savaşı'', boşuna yapılmış bir savaştır. Zaten savaşa İngilizler girseydi biz savaşı nah kazanırdık. Savaşa girmeyeceklerinin ittihatçı artıkları ve M.Kemal de farkındaydı.

Fransızlar için de benzer nedenler söz konusudur. Adamlar zaten Irak'ı, Suriye'yi kendi aralarında paylaşmışlardı. Türkiye'nin de paylaşılması demek, kendi aralarında savaş bile çıkaracak bir sorunun doğması demekti. Hiçbiri bunu göze alamazdı. Kemalistler savaş seçeneğini sarayı aradan çıkarmak için ortaya sürdüler. Böyle yaparak İtilaf devletlerini kızdırıp Sevr'in yazılmasını sağladılar ve aslında memleketi riske attılar. Peki ''kurtuluş savaşından'' sonra Lozan Anatlaşmasıyla ortaya çıkarılan TC çok mu farklıydı başlangıçta İtilaf Devletlerinin öngördüğünden? Hayır, neredeyse aynıydı.

Bu arada, sözünü ettiğimiz bir ''savaşçık''tır. Cephelerde ölen asker sayısı toplam 9,167'dir. 10,000'i bile bulmaz. Çeşitli hastalıklardan hastanelerde ölenler ise 22,543 kişidir. Tabi İstiklal Mahkemelerinde yargılanıp öldürülenler de var. Bazı yazarlar bunların sayısının cephede ölenlerden fazla olduğunu söylüyorlar!

Jolly Jocker
26-07-2011, 01:33
1) Tunceli'de ağa mı kaldı?! 2) Ağası için silahlanmış adamları ağasına karşı nasıl örgütlemeyi öğütlüyorsunuz?
Türkiye'nin feodalizm sorunu zaman içinde zor ve sancılı bir süreç sonunda da olsa kendiliğinden çözüldü ve tarımda kapitalistleşme büyük ölçüde sağlandı zaten. Mesele bu değil.

1) Ağası için silahlanmış köylülere toplu katliam yapmak, onu karısı-çocuğuyla katletmek, arta kalanları sürmek, bazı çocukları başka ailelere verip inancından ve dilinden asimile etmek, Alevi ve Kürt kimlikli, yani fazlasıyla özgün bir kimlik taşıyan yöre halkını adeta silmeye çalışmak ''feodalizme karşı mücadele'' mi oluyor? Bunun adı basbaya asimilasyondur, katliamdır. Bunun planlarını yapan da bizzat M.Kemal Atatürk adlı bebek katilidir. Dersim'de yaşanan zulüm akıl alır gibi değildir. Küçücük çocuklar başları taşa vurula vurula öldürülmüştür. Ama o sırada Atatürk çok hastaydı değil mi, haberi yoktu olanlardan!

2) Feodalizme karşı mücadele köylüler ve tüm tebayı yok ederek mi yapılır?

3) Feodalizm sadece Dersim'de mi vardı? Başka yerlerde niye devletin anti-feodal duyguları kabarmıyor da sadece Dersim'de kabarıyor?

4) Ağalara vekillik verip toprak reformunu bile yapmayan bir zihniyet nasıl oluyorda feodalizme karşı oluyormuş?

5) ''Sınıfsız, imtiyazsız, kaynaşmış bir kitleyiz'' edebiyatını düstur edinmiş, sınıfların varlığını reddedip birbirine muhtaç meslekler olduğunu vaaz eden kemalizm feodal sınıfların varlığını ne zaman kabul etti ki onlara karşı operasyona girişsin?

Resmi tarihin masallarını, size inanmaya hazır koyun sürüsüne anlatınız.

Violadagamba
26-07-2011, 01:49
Bu yüzden Türkiye'ye hep açık kapı bırakmışlar, hiçbir zaman sıcak savaşa girmemişlerdir. Modros Ateşkes Antlaşmasının hükümleri zaten aşağı yukarı günümüzdeki gibi bir Türkiye öngörüyordu.

Madem her şeyi biliyordu ve işbirlikçi Türkiye'yi tasarlamıştı yüce (!) İngilizler ve Fransızlar o zaman İzmir'i Yunan işgaline açmazlardı; Maraş ve sairde onca askerlerini katlettirmezlerdi. 11 Eylül komplo teorileri gibi Kurtuluş Savaşını açıklamaya kalkıyorsunuz ya, helâl olsun size, Beyefendi!

İzmir'i, Adana'yı, Trabzon'u, Edirne'yi ve sair yerleri geri aldık ya; ona bakarım ben. Size göre fazla değişiklik yok; bana göre epey bir değişiklik var. İzmir'den, Tranzon'dan, Adana'dan epey memnunum; hayatımın çoğu o güzel topraklarda geçti. Açın Sévres'i Lozan'ı kıyaslayın. Türk'e "Aryen" ve de devrimci (!) Kürt propagandası yapmayın.

Jolly Jocker
26-07-2011, 02:01
Madem her şeyi biliyordu ve işbirlikçi Türkiye'yi tasarlamıştı yüce (!) İngilizler ve Fransızlar o zaman İzmir'i Yunan işgaline açmazlardı; Maraş ve sairde onca askerlerini katlettirmezlerdi. 11 Eylül komplo teorileri gibi Kurtuluş Savaşını açıklamaya kalkıyorsunuz ya, helâl olsun size, Beyefendi!

İzmir'i, Adana'yı, Trabzon'u, Edirne'yi ve sair yerleri geri aldık ya; ona bakarım ben. Size göre fazla değişiklik yok; bana göre epey bir değişiklik var. İzmir'den, Tranzon'dan, Adana'dan epey memnunum; hayatımın çoğu o güzel topraklarda geçti. Açın Sévres'i Lozan'ı kıyaslayın. Türk'e "Aryen" ve de devrimci (!) Kürt propagandası yapmayın.
Fransızlara olan saldırı, yöre halkının giyim-kuşamına ve kültürüne Fransız askerlerinin saygısızlığından kaynaklandı. Benzer bir saldırı İtalyanlara olmadı mesela, çünkü onlar saygılıydı. İngilizlerin İzmir'e Yunan askeri çıkarılmasına yeşil ışık yakması, kemalistlerin savaşçı tutum alıp uzlaşmaya yanaşmamasının sonucuydu. Ben sana komplo teorisi sunmuyorum, hiç işim olmaz, sana uluslararası ilişkilerden bahsetmeye çabalıyorum. Her işgal büyük bir maliyettir. İç kamuoyunda huzursuzluktur. Hele ki dünya harbinden sonra büyük devletler bunu istemezler. İstememişlerdi de.

Sevr zaten kemalistlerin uzlaşmaya yanaşmayan savaşçı tutumu yüzünden ortaya çıktı. Kurtuluş savaşı Sevr'e karşı başlamadı, Sevr ona bir tepki olarak çıktı. Kurtuluş savaşının başlangıç tarihi ile Sevr'in hazırlanış tarihini kıyasla görürsün. Sevr bir sene sonradır.

Violadagamba
26-07-2011, 02:02
Ağası için silahlanmış köylülere toplu katliam yapmak, onu karısı-çocuğuyla katletmek, arta kalanları sürmek, bazı çocukları başka ailelere verip inancından ve dilinden asimile etmek, Alevi ve Kürt kimlikli, yani fazlasıyla özgün bir kimlik taşıyan yöre halkını adeta silmeye çalışmak ''feodalizme karşı mücadele'' mi oluyor?

O vahşet için çok üzgünüm, alâkam yok ve acı çekiyorum ve özür de dilerim. Ancak Kürdistan için ayaklanıp 30 küsür Türk askerini katleden ağalar ve marabalarına da aferin diyecek durumda değilim. Bu arada, feodalizmden kurtulan Kürtler sadece Tuncelililerdir ve bu da epey manidardır.

Bunun adı basbaya asimilasyondur, katliamdır.

Asimilasyon (Benzeşme) çok iyidir. Katliam kötüdür.

Feodalizme karşı mücadele köylüler ve tüm tebayı yok ederek mi yapılır?

Epey ironik ama feodalizmin kalmadığı ama köylülerin bolca kaldığı Tunceli'ye bakınca sorunuza evet diyesim geliyor.

Feodalizm sadece Dersim'de mi vardı? Başka yerlerde niye devletin anti-feodal duyguları kabarmıyor da sadece Dersim'de kabarıyor?

Haklısınız! Keşke diğer vilayetlerde de feodalizmin başı Dersim'deki gibi ezilseydi.

Diğer sözlerinize de katılıyorum. Ancak koyun sürülerinin benim ve benim gibilerin laflarını değil sizlerin laflarını ciddiye aldığını da size anımsatırım. Ne de olsa yüzde 60 oyunuz var.

Violadagamba
26-07-2011, 02:06
İngilizlerin İzmir'e Yunan askeri çıkarılmasına yeşil ışık yakması, kemalistlerin savaşçı tutum alıp uzlaşmaya yanaşmamasının sonucuydu.

Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. İZMİR'İN İŞGALİ 16 MAYIS 1919'DUR. İngilizler müneccimle mi iş görüyorlardı? Kesin (!) kabala hesapları filan vardır işin içinde...

Jolly Jocker
26-07-2011, 02:10
Ancak koyun sürülerinin benim ve benim gibilerin laflarını değil sizlerin laflarını ciddiye aldığını da size anımsatırım. Ne de olsa yüzde 60 oyunuz var.
Bizim hiç yüzde 60 oyumuz olmadı. Zaten biz hiç sandıktan medet ummadık. Sandık söz konusu olunca yüzde 3'ü geçenimiz yoktur aramızda.

Ama siz, o yüzde 60'lık kitleyle zamanında bize karşı nasıl da ittifak ettiydiniz milliyetçi cephelerinizde, hatırlıyor musun? Arkanıza devleti, emperyalizmi, para babalarını, milliyetçi ve islamcı çeteleri, orduyu, polisi, jandarmayı, boyalı basını alıp nasıl da saldırdınız devrimcilere, solcu ve alevi sivil halka? Ben hatırlıyorum. O yüzden muhafazakarıyla Atatürkçüsüyle bu faşist devlete hizmet eden tüm sistem içi ideolojilerden nefret ediyorum.

Diğer lafların ise asimilasyonu övmek, feodalizmi tüm tebayı katlederek yapmayı savunacak denli sınırı aşmak, bir yandan katliam için üzgün olduğunu söylerken beri yandan diğer feodal yörelerde de aynısını yapmayı savunmak gibi tuhaflıklar içeriyor. Birşey demeye dilim varmıyor.

Jolly Jocker
26-07-2011, 02:16
Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. İZMİR'İN İŞGALİ 16 MAYIS 1919'DUR. İngilizler müneccimle mi iş görüyorlardı? Kesin (!) kabala hesapları filan vardır işin içinde...Kurtuluş savaşı Kemal Paşayla başlamıyor. Sonrasında liderliği o alsa ve bu savaşa o damgasını vursa da başlangıçta böyle değildi. M.Kemal harekete geçmeden önce zaten gerilla savaşları başlamıştı.

Violadagamba
26-07-2011, 02:36
Kurtuluş savaşı Kemal Paşayla başlamıyor. Sonrasında liderliği o alsa ve bu savaşa o damgasını vursa da başlangıçta böyle değildi. M.Kemal harekete geçmeden önce zaten gerilla savaşları başlamıştı.

Yunan İzmir'e çıkmadan kime karşı ne gerilla savaşı yapıldı da Yunan ordusu Türk Milletini (!) kurtarmak için İzmir'i işgal etti, açıklayın.

Violadagamba
26-07-2011, 02:44
İngilizlerin İzmir'e Yunan askeri çıkarılmasına yeşil ışık yakması, kemalistlerin savaşçı tutum alıp uzlaşmaya yanaşmamasının sonucuydu.

19 Mayıs 1919 öncesinde Kemalistler vardı ve bu felâketi gören İngilizler 200 bin Yunan askerini İzmir'e gönderdiler, he mi?,

Açıklayın. Bilmediğimiz, Dünya'nın her tarafında gizlenen bu gizemli olayı bize açıklayıp İzmir'in işgalinin haklılığını, insani amaçlı olduğunu kanıtlayın. İşgalin ilk günü katledilen 1500 insanın ölümünün sorumlusunun da o günden 3 gün sonra Samsun'a çıkan Kemal Paşa olduğunu ayrıntıları ile izah edin.

İzahlarınıza kabala, mason locası filan da katın ki iyice inandırıcı olsun.

ahmetsln
26-07-2011, 03:26
Türk solu ile diğer ulusalcıları yan yana getirmeye çalışan zihniyet var hala.

türk solunu kimse sevmez. adamların ırkçı olduğu ortada. atatürkçüyüm demek basit iş.