Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-07-2011, 18:20
KIRZİNCRLERNİOSMANLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KIRZİNCRLERNİOSMANLI KIRZİNCRLERNİOSMANLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Faşizmi Gördüm!

Faşizm’i Gördüm! Faşizm’i Türk sol’u dergisinde öyle açık gördüm ki… Başlık bile her şeyin faşizm sloganı niteliğindeydi. “Türkoğlu Türklüğünü koru” diyordu! İşte bu… Bu faşizm’di. Onu gördüm. Faşizm’i gördüm!

Faşizm’in Geldiği Son Nokta

Bugün PKK terörü ile mücadelede en önemli nokta budur. PKK, Kürtleşmeden güç almaktadır. Türkler Türklüğünü korursa PKK zayıf düşecektir. Bu ise askeri değil toplumsal bir çözümü gerektirir. Türk, kendi sorununu kendisi çözecektir.
Evet! Bu sorun çözme stratejisi 1930’lardan beri kendini gösterdi. Üniversitelerde yasaklanan Kürtçe şarkılar, konuşmalar, yazılar… Bunların hepsi oldu. Peki, ne oldu? Hiçbir şey değişmedi! Dahası işler iyice çığırından çıktı. Kürt kültürünü kovma mücadelesi asıl sorunu tetikledi! Ve işte bugün ki PKK o gün tohum atmaya başladı. 1978’de ise filizlendi. Toprağa çıktı. Hani derler ya “eskiden PKK yoktu” diye. İşte her şey o tarihlerde yani tek parti ve Kemalist ideolojinin yönetimde olduğu zamanda başladı. “PKK, Kürtleşmeden güç almaktadır.” Evet. Bu doğru PKK Kürtlerden destek görmektedir. Bu noktada ise birilerinin (Milliyetçilerin ve solcuların.) aklına gelen ilk fikir Kürtlere karşı her alanda mücadeledir. Ancak şurası ayrı bir nokta. Bu nokta işin derin düşünce tarafı. Yani soru sorma, sorgulama yönü. Sorumuz şu “Kürtler neden PKK’ya destek veriyorlar?” Cevabı en iyi Türk Solu gibi “anti-Kürt” aydınlarımız verir kendince. Çünkü onlara göre Kürtler potansiyel PKK’lıdır! Tabi bunun gerçek cevabı bu değil. Kültürlerine verilen dışlayıcılık ile bire bir fiziksel baskı bunun asıl cevabıdır.

Bunun için ilk başta yapılması gerekenlerse şunlardır.

1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir
Bir kimliğe karşı açık bir şekilde karalama yürütürseniz bu ters teper. Tıpkı Kürtlerin dışlanmasının sonucunun PKK olduğu gibi, her gün kapısının önünde ki bir Kürt esnafın bakkalından ekmek alan kadın bunu Türk solu dergisinin yazısı için bırakıp da çok daha uzaktaki bakkaldan alışveriş yaparsa bu kısa sürede kutuplaşmaya dönüşür. Türk’ün kasten Türk’ten alışveriş yapmasının sonucu Kürt’ün kasten Kürt’ten alışveriş yapmasıdır. Bu da doğal olarak kutuplaşma demektir. Kısa sürede ise olacak olan bir iç savaştır. Bu Almanya’da soykırım olarak tarihe geçti çünkü Yahudiler bir azınlıktı. Oysa Kürtler bugün Yahudilere çok daha büyük bir nüfustur ve bu soykırım değil iç savaş için bir nedendir. Zira karşı koyacaklardır. Ve eşit güçler veya birbirine yakın güçler her zaman daha büyük savaşlara gebedir.

2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.
TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.

Bir kişi aynı anda iki dil bilir. Şivesi değişebilir ve hatta dilini unutabilir. Ama “bu kürdün müziğini dinleme yoksa Türklüğünü kaybedersin” demek sadece ırkları karşılaştırmaktır. Doğal sonuç gene ortadadır. Tıpkı oyunlarda ki gibi: Kürt Vs Türk

Buna direnmek için:

Türk, Kürt dizisi izlemez.
Kürtçe müzik dinlemez.
Kürtçe müzik çalan barlara gitmez.
Kürtçe konuşulan minibüse binmez.
Kürtçe kaset satan dükkândan alışveriş yapmaz.
O zaman Kürt,

Türk dizisi izlemez.

Türkçe müzik dinlemez.

Türkçe müzik çalan barlara gitmez.

Türkçe konuşulan minibüse binmez

Türkçe kaset satan dükkândan alışveriş yapmaz.

İşte yavaş yavaş gerilen toplum. Ve bunların patlaması için bir ceset yeterli. Bir Kürt veya Türk liderin öldürülmesi yeterli.

3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır.

Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.
Bu saçmalık çok eskilere dayanıyor. 1927 de yapılan nüfus sayımlarında köy nüfusu %75’ten fazla iken bu köy nüfusunun fazla olmasının tek sebebi Kürtler miydi acaba? Peki, başka bir soru soralım. Türk milletinin genlerinde(!) şehir yaşamı vardı da bizim Orta Asya’da niye çok konutlu binalarımız yok? “Bu kadar da kör, sağır olunmaz” diyesim geliyor! Kimin olmaz ki! Bazı milletler başlarına gelen olaylar ve önlerine çıkan engeller nedeni ile hızlı şehirleşemez. Birçok millet buna bir örnektir. Bir başka tabu yıkan soru soralım.

1800 ve 1900 yılları arasında bizi medeniyetsizlikle suçlayan “aşağı millet” muamelesi yapan Avrupa ile bugün Türk solunun (her solcu buna dâhil değildir. Mesela Deniz gezmiş Türk ve Kürt birliğine vurgu yapmıştır son söylemlerinde. Darağacının önünde. Bugün Türk Solu dergisi kendi Solcu büyüklerine bile karşı gelmektedir!) Kürtlere yaptığı haksız ve faşizan söylemeleri arasında ne fark var merak ediyorum?

(Bu arada Türkiye Cumhuriyetinin köy-şehir nüfusuna bir de tabloda bakalım ,
http://www.belgenet.com/arsiv/nufus.html)

4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkûm eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir.

Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.
Yaşadığım Samsun’da ünlü bir cadde var. Çiftlik caddesi. O cadde bir lahmacun salonu var. İşletenler ailecek yapıyorlar bu işi ve Kürtler. Ve açıkça söyleyeyim yediğim en güzel lahmacunları onlar yapıyor.

Şimdi ben sırf Kürt kültürü bulaşır(!) diye bu damak tadından vaz geçeceğim öylemi? Bu akıllara zarar maddeyi es geçiyorum. Hele hele Mc Donaldsları Kürt kültürünün yemekleri ile kıyaslamak kadar akıllara zarar karşılaştırmalara hiç değinmek istemiyorum. Şu kadarını söyleyeyim Mc Donaldsa karşı olanlar sağlıksız olduğu için karşı çıkıyorlar. Sağlık bir şekilde tüketilirse ne zararı var ki? Aynı şey Kürt mutfağı içinde geçerlidir.

Ayrıca bir millet hem kendi hem de diğer kültürlerin yemeklerini yiyemez mi? Bu ne saçmalık böyle?

5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan çıkartacak bir kurtarıcıdır.
Ya ya ya, şa şa şa, faşizm çok yaşa! Faşizm’in milleti ve ırkı yoktur. Bu bir saplantıdır. Tıpkı Türk Solu dergisinin insanların özel hayatlarına burnunu sokması gibi. Kimden örnek aldıkları belli aslında. Sokakta taş atan çocuklara imreniyorlar. Onlar gibi taş atan çocukları olsun istiyorlar. Hatta sopalayan, linç girişimlerinde de bulunan tam bir “Neron” havasında bebeler istiyor.

Şunu sormak istiyorum,

Bu Türkiye’yi (sadece Türk’ü değil!) dışarıda ve içeride temsil edecek 100 tane işsiz, bilgisiz sadece “taş atmaktan ve bilindik kaos sloganlarından” anlayan birey mi, yoksa 10 tane felsefe, ekonomi, siyaset veya başka bilim dallarında bilgisi olan anlayışlı birey mi?

Ve İşte Faşizm

Yazının başında demiştim ya…

Faşizm’i Gördüm! Faşizm’i Türk sol’u dergisinde öyle açık gördüm ki… Başlık bile her şeyin faşizm sloganı niteliğindeydi. “Türkoğlu Türklüğünü koru” diyordu! İşte bu… Bu faşizm’di. Onu gördüm. Faşizm’i gördüm!

Birey devlet için değil, devlet birey için vardır.-Friedrich August von Hayek- Liberalizmle tanışın:http://ciilgin.wordpress.com/
Alt 23-07-2011, 18:39
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Açıp baktım şimdi.. Ben sağcıyım diyenlere taş çıkartacak yazılar, yazarlar ve üyeler mevcut. AKPye muhalefet olmak adına kavramları çorba yaptılar.

Non Serviam!
Alt 23-07-2011, 23:51
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

''TürkSolu'' Dergisinin hemen altında şöyle yazıyor: ''Milliyetçi, Atatürkçü, Solcu gazete''.

Kavram çorbasına bakar mısınız?

Peki neden böyle yapılıyor? Bu adamlar kendilerini neden sol olarak sunuyor?

Çünkü onların zehrinin panzehiri soldur. Bu yüzden, memlekette hakikaten sol istemedikleri için kendilerini sol olarak tanımlayıp, hakiki solu görünmezleştirmeyi amaçlıyorlar. Yıllardır, sistemin CHP üzerinden çevirdiği dolaptır bu. Sol olarak devlete bağlı, milliyetçi, Atatürkçü odaklar önplana çıkarılır, laiklik vurgusu yapmak yeterli sayılır, böylece hakiki sol yok sayılır. Kendilerini sol saymakla, kendilerinin solunu tümden ''sınır dışı'' etmeyi amaçlıyorlar.

TürkSolu(Ulusal Parti), İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, bunlar sol falan değildir. Sol görünümlü devletçi yapılanmalardır. Tümü milliyetçidir. Sol çevrelerden dışlanmış vaziyettedirler. Nazi ideolojisini, Baasçılığı solculuk diye sunmaktadırlar. Gerçek anlamıyla marksist bir sosyalizmle ilgileri yoktur.
Alt 24-07-2011, 11:46
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

''Türk Solu'' üstü kapalı ''Atsızcı'' bir oluşumdur.

Bu adamların kendilerine böyle bir isim seçmelerine dair Freddie'nin yazdıkları kuvvetle muhtemeldir ki doğrudur. Böyle bir solculuk hiç görmedim, oldum olası bu adamları da anlayamadım. T.şak geçtiklerini bile düşündüm.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 24-07-2011, 11:53
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Türk solu(!), ideolojik bazda her şeydir...Aklınıza gelebilecek hemen hemen her düşünceyi,akımı, ideolojiyi içinde barındırır..Sol, hariç..
Alt 24-07-2011, 14:00
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

1 - Yeni mi gördün?
2 - Piyasada sağcı, solcu, futbolcu kalmadı bunlar ne iş? (kır zincirlerini)
3 - Ben en son Hopa da gördüm. Hala da görüyorum. Sanırım bu site de bir 90 yıl filan geçince görecek. Gündemi 90 yıl geriden takip ediyoruz çünkü....

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski
Alt 24-07-2011, 19:27
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Çünkü onların zehrinin panzehiri soldur. Bu yüzden, memlekette hakikaten sol istemedikleri için kendilerini sol olarak tanımlayıp, hakiki solu görünmezleştirmeyi amaçlıyorlar. Yıllardır, sistemin CHP üzerinden çevirdiği dolaptır bu. Sol olarak devlete bağlı, milliyetçi, Atatürkçü odaklar önplana çıkarılır, laiklik vurgusu yapmak yeterli sayılır, böylece hakiki sol yok sayılır. Kendilerini sol saymakla, kendilerinin solunu tümden ''sınır dışı'' etmeyi amaçlıyorlar.
Inonu "ortanin solundayiz" derken bunun hesabini mi yapiyordu acaba? Cok sinsi bir adam yapmis olabilir ama Lenin bile Ataturk'u antiemperyalist sanmis, yardim falan etmisken Turk solculari ne yapsin fukaralar
Alt 24-07-2011, 20:17
KIRZİNCRLERNİOSMANLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KIRZİNCRLERNİOSMANLI KIRZİNCRLERNİOSMANLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kafasikarisik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1 - Yeni mi gördün?
2 - Piyasada sağcı, solcu, futbolcu kalmadı bunlar ne iş? (kır zincirlerini)
3 - Ben en son Hopa da gördüm. Hala da görüyorum. Sanırım bu site de bir 90 yıl filan geçince görecek. Gündemi 90 yıl geriden takip ediyoruz çünkü....
Hayır. Sağ kesimide eleştirdiğim yazılar var blogumda. Bakarsan görürsün.

Birey devlet için değil, devlet birey için vardır.-Friedrich August von Hayek- Liberalizmle tanışın:http://ciilgin.wordpress.com/
Alt 24-07-2011, 23:08
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cok sinsi bir adam yapmis olabilir ama Lenin bile Ataturk'u antiemperyalist sanmis, yardim falan etmisken Turk solculari ne yapsin fukaralar

Atatürk değil de sen anti emperyalistsin öyle mi? Atatürk toprak ağalarına memleketi peşkeş çekmiş. Kürtleri kesmiş, sürekli kan dökmüş, şapka giymiyor diye insanları asmış, Bu söylediklerinize bakılırsa bu ülkede Atatürk'ü kimsenin sevmiyor olması nefretle anıyor olması gerekir.

Lenin M.Kemal'in anti emperyalist bir mücadele verdiğini görmüş ve yardım etmiştir hem de sınırlarını güvence altına almıştır.

Ayrıca İsmet İnönü başarılı politikalarıyla bizi ikinci dünya savaşından alıkoydu. Hala nasıl sinsi demeye diliniz varıyor? Cumhuriyeti kuran kurcu unsurlarla alıp veremediğiniz nedir? Saçma ve akıl dışı inancınızla kitleleri rahat rahat sömüremediniz ona mı yanıyorsunuz acaba?

İyice kafayı yediniz hadi hayırlı olsun bakalım devir sizin devriniz ne de olsa...

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 24-07-2011, 23:13
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

1 - Türksolu Sitesi denen kepazeliği "yeni mi gördün?"
1.5 - Biber gazı koklamak milli spor haline geldi, sen göre göre bu amcalarda mı gördün faşizmi? ("yeni mi gördün?")
2 - Gık diyen derdest edilirken bu vatandaşlardaki rahatlık "ne iş?"
3 - Devlet eli ile yapılan faşizan uygulamayı ben en son Hopa da gördüm. Herhalde 80-90 yıl sonra kalırsa TD sitesinde de gündeme gelir...Şu an Atatürk'ün tavukları ile meşgulüz...

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski

Önerilen Siteler