PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'Deki arap goygoycuları ve filistin diye böğürenler

twilight20
08-08-2006, 12:20
israilin ürdünü bombaladığı gündü,yalan olmasın veya bir gün sonraydı..aynı günlerde ordumuz,Mehmetçiklerimiz PKK'ya büyük bir operasyon gerçekleştirmiş ve 4 askerimiz şehit olmuş,bir çok teröristte ölü olarak ele geçmişti.
Ama bundan bize ne!! bizim için filistinliler,lübnanlılar,araplar daha önemli değilmi??!! burda cami önlerinde gösteri yapan 50/60 kişilik çapulcu grubunu,Mehmetçik ilgilendirirmi??Cami önlerinde danalar gibi böğürüceğinize gidin filistine,veya burnundan sümük yerine nur yağan,fetullah hoca efendiniz gitsin filistine..olmaz sizin canınız kıymetli.dağlarda nöbet tutan askerden size ne..arapların kölesi olmuşsunuz be..Tayyip efendide diyorki Lübnana asker gönderelim..oğluın necmettini amerikalarda okutacağına oğlunu göndersene..suudi kralı 10 mercedesle türkiyeye geliyor,ama müslüman kardeşlerin orda ölüyor...çıkarçı müslümanlar sizi..
Birkez daha gördük arapların nasıl bir ırk olduğunu...İsraile sattığı toprakları,geri istedi..aldığı paraları yerken iyi,ama para bitince gözü yine doymadı arabın sattığı topraklara göz dikti..bugüne kadar ilk husumeti hep araplar çıkarmıştır sakın unutmayın...haydi tayyip,haydi feto,haydi necmo,haydi said..filistine...

08-08-2006, 14:53
Sevgili twilight20,

Bence çok güzel bir noktaya temas ettiniz. Akşam televizyonda Arabistan kralı için yapılan hazırlıkları görünce küçük dilimi yuttum. Adam bu dünyada kelimenin tek anlamıyla cenette yaşıyor. Kral dediğin böyle olur!...

Ey müslüman kardeşlerim. Ne olursunuz artık uyanın. Bu kral sizlerin sırtından *bunları yapıyor. Nasıl mı? Hac gelirlerinizle...Fethullah da Amerikada...Kimin sayesinde. Yine sizlerin sayesinde...Erdoğanın da oğlu Amerikada. Kimlerin sayesinde.Yine sizlerin sayesinde... Yani diyorum ki din sömürüsü yapıyorlar. Bunlar dini kendi çıkarlarına ve siyasete alet ederek günlerini gün etmektedirler. Yine olan sizlere oluyor...

Şu arapların neyine özeniyorsunuz. Eğer olay islamiyet olayıysa islamiyet arapların tekelinde değildir. Siz Türksünüz. Kuran arapçadır saçmalığına inanmayın. Önemli olan anlayarak ibadet yapmanız. Bunun altında da sömürü yatmaktadır. Artık bunu da anlayın.

Türban sorununu çözeceğiz diye iktidara geldiler. Gördünüz nasıl çözdüklerini. Ve bunların ortadoğu planı temelinde icazet alınarak iktidara geldiklerini de
artık anlayınız. Bir daha böyle bir fırsat nerede elimize geçecek anlayışıyla
köşeyi dönen dönene.

Siz salya sümük şeriat çığırtkanlığına devam ediniz. Güzelim cumhuriyetimizi araplaştırma sevdanıza devam ediniz. Türklüğünüzden utanmaya devam ediniz. Devam ediniz ki bu soytarılar da saltanatlarına devam etsinler...

twilight20
08-08-2006, 16:35
saol kardeşim..

istavrit
12-08-2006, 19:46
klasik arap ve musluman yalakaliklari ve esas tanri

Iki israil askerini lubnana *kaciran hizbullah, bilmem ne kadar rehineyi serbest birakmazlarsa iki askerini oldurecegi ultimatonunu *verir israile..
Iki askeri kacirilan israil de“askerlerimizi vermezseniz ulkenizi 20 yil geri geri gotururuz” diyerek bloflerini gorur..

Sonucta israil dedigini yapar lubnani 20 yil geriye goturmek uzere vurmaya baslar..simdilik 5 yil geriye gittigi varsayilan lubnani 20 yil geriye goturme *sozunde duracagi kesin..50.000 kisilik ordusu oldugu soylenen lubnanin ordusuda sirra kadem basmis, bir tane savasan asker gorulmemistir..iraktada allahin askerlerinin tek mermi atmadan teslim oldugunu *gormustuk..

Askeri hedefleri vuramayacak kadar korkak ve beceriksiz muslumanlar teroristler, binalari ve metrolari vurmaya devam etmektedirler..ingilterede planlanan son teror eylemi anlasilmasi, *cogu muslumanin uzulmesine neden olmustur..

Cecenistanda 400 cocugun vehabi yanlisi cecen militanlarca katledilmesine sesini cikarmayan kurnazlar lubnanda olen cocuklar icin kendilerini parcalamakta, insan ve cocuksever kesilmektedirler..cocuk muslumansa olmemeli ingiliz, amerikali, rus ise onlara gore sakincasi yoktur..

lubnanda bekaa vadisinde mahsun korkmaz akedesmisinde benim ulkemin insanini ve cocugunu oldurmek uzere egitim goren pkk teroristleri ise birer sevgi abidesidir…ulkemi yikmak icin yardim ve yataklik eden lubnan’da kardes ulkedir..

Binlerce insanini kaybeden benim halkim ise her her olaydan sonra *“katillerin kani yerde kalmayacak” hamasetine alistigi icin israilin kararliligi karsisinda saskina donmuslerdir..zira kendilerinin hic bu kadar kararli bir devleti olmamistir..

basimiz sikistigimizda tek arkamizda olan yahudi lobisini unutup, israil bayraklarini meydanlarda yakmak, uzerinde tepinmek ayrica bir vefasizlik ornegidir..bu arap goygoyculugu ve musluman yalakaligidir..

2/47. Ey Israilogullari! Size verdigim nimeti ve sizi bir zamanlar alemlere ustun kildigimi hatirlayin.
unutkan allah ayni safsatayi bir kez daha tekrarlar veya bir kez daha deklere eder
2/122. Ey Israilogullari! Size verdigim nimeti ve sizi bir zamanlar alemlere ustun tuttugumu hatirlayin.

Kuranin allahi yahudileri bir zamanlar insanlara ustun kildigini soyluyor.eylemleri ve soylemleri surekli celisen kuranin tanrisi bir zamanlar ibaresini yanlis koymustur..yahudiler hala muslumanlara karsi ustundur..

2/62. suphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, hiristiyanlar ve sabiilerden Allah'a ve ahiret gunune inanip yararli is yapanlarin ecirleri Rablerinin katindadir. Onlar icin artik korku yoktur. Onlar uzulmeyeceklerdir. Dogru, yahudiler ve hiristiyanlar icin korku yok..korku sadece muslumanlara var..onlar derken uzulmeyen yahudi ve hiristiyanlarimi kastediyor ayette..muhammedin mukemmel kitabi bu kadar sacmaliyor iste..

2/163. Tanriniz bir tek Tanridir. O, merhamet eden, merhametli olandan baska Tanri yoktur desede Tevratin tanrisida onlarin secilmis insanlar olduklarini soyluyor..simdi hangi tanri dogru soyluyor..sonuc ise tevratin tanrisinin dogru soyledigini gosteriyor..kuranin tanrisi neden muslumanlara merhamet etmiyor..uzulmeyenler yahudiler, uzulenler muslumanlar..kimin tanrisi kendilerine inananlarin yanindadir bu savastada ayan beyan ortadadir.

2/164 Zalimler azabi gordukleri zaman, butun kuvvetin Allah'a aid bulunacagini ve Allah'in azabinin siddetli oldugunu keski bilselerdi!

Ortada bir siddet oldugu mutlak..siddete ugrayanlar ise muslumanlar..esas tanri muslumanlara cezalandiriyor olamazmi?

2/186. Ben, suphesiz onlara yakinim. Benden isteyenin, dua ettiginde duasini kabul ederim. Artik onlar da davetimi kabul edip Bana inansinlar ki dogru yolda yuruyenlerden olsunlar. Diyerek kuranin allahi yalan soylemeye devam ediyor..1.5 milyar musluman lubnan, irak ve diger musluman ulkeler icin dua etmesine ragmen.. * Benden isteyenin, dua ettiginde duasini kabul ederim demesine ragmen..ya muslumanlar yanlis dua ediyorlar yada yanlis allaha inaniyorlar..

2/211. Israilogullarina sor onlara apacik nice ayetler verdik, Allah'in nimetini, kendisine geldikten sonra kim degistirirse, bilsin ki, Allah'in cezasi suphesiz siddetlidir
allahin ayetinlerini degistirdigi soylenen yahudiler siddetli cezaya carptirilmalari gerekirken cezaya carptirilanlar muslumanlar oluyor..
esas tanri muslumanlarin sapiklik ve ziyan icinde oldugunumu dusunuyor?

2/251. Onlari Allah'in izniyle bozguna ugrattilar
bozguna ugrayan muslumanlarsa buna izin veren de tanri ise, esas tanri tevrattakimidir? ..kuranin yalanci allahi muslumanlari hamasetle kandirmaya devammi ediyor? Kuranin alahi yoksa bir yahudisevermi?

2/257. Allah inananlarin dostudur, onlari karanliklardan aydinliga cikarir. Inkar edenlerin ise dostlari azgin putlardir. Onlari aydinliktan karanliklara suruklerler. Iste *onlar cehennemliklerdir, onlar orada temelli kalacaklardir.
Allah inananlara dost ise yahudilik dogru inanctir..cunki kuranin allahi yahudilerin yanindadir..

Allahin verdigi cani allah alirsa, allah herseye bir *vesile buluyor *ise lubnandaki cocuklara aglamayin..allahiniz boyle istiyor..cocuklari yahudilere oldurtuyor.
Ayetleri cimbizla cekmedim..sadece bakara suresiden aldim..

Lanet olsun boyle allaha...

12-08-2006, 20:15
israilin ürdünü bombaladığı gündü,yalan olmasın veya bir gün sonraydı..aynı günlerde ordumuz,Mehmetçiklerimiz PKK'ya büyük bir operasyon gerçekleştirmiş ve 4 askerimiz şehit olmuş,bir çok teröristte ölü olarak ele geçmişti.
Ama bundan bize ne!! bizim için filistinliler,lübnanlılar,araplar daha önemli değilmi??!! burda cami önlerinde gösteri yapan 50/60 kişilik çapulcu grubunu,Mehmetçik ilgilendirirmi??Cami önlerinde danalar gibi böğürüceğinize gidin filistine,veya burnundan sümük yerine nur yağan,fetullah hoca efendiniz gitsin filistine..olmaz sizin canınız kıymetli.dağlarda nöbet tutan askerden size ne..arapların kölesi olmuşsunuz be..Tayyip efendide diyorki Lübnana asker gönderelim..oğluın necmettini amerikalarda okutacağına oğlunu göndersene..suudi kralı 10 mercedesle türkiyeye geliyor,ama müslüman kardeşlerin orda ölüyor...çıkarçı müslümanlar sizi..
Birkez daha gördük arapların nasıl bir ırk olduğunu...İsraile sattığı toprakları,geri istedi..aldığı paraları yerken iyi,ama para bitince gözü yine doymadı arabın sattığı topraklara göz dikti..bugüne kadar ilk husumeti hep araplar çıkarmıştır sakın unutmayın...haydi tayyip,haydi feto,haydi necmo,haydi said..filistine...

Türklerde insan ordakilerde yani Lübnandakiler kimseninde Türkleri unutup o ülkelerdekine yas tuttuğu yok böyle diyenede zaten ne kadar din bilgisi sahibisin die sorarım.Ayrıca şehit kavramı İslamda vardır.Yani din olmadığı savunan sizlerin bu terimi kullanması ne kadar ilginçtir!Başbakan ile ilgili yorumlar yapmışsın evlatlarını okutması ile ilgili bu seni hiç bi şekilde ilgilendirmez bi insan oğlunu nerde okutmak isterse okutur.İster Hindistanda Budist yapar,ister amerika da öğretmen hiç birimizi ilgilendirmez.Senin dediğin konuyla da alakası yok.Sadece bunlar karşıt tez sunmak için bulamadığın fikirleri doldurmak için yazmış olduğun şeyler die düşünüyorum!

imported_ozer
12-08-2006, 22:01
Gereksiz kişisel sataşmaları bırakabilsek sanırım insan olmaya yaklaşacağız.

sodomo--
12-08-2006, 22:04
Sevgili İstavrit, bu yazının altına imzamı atarım tek kelime ile harika bir yazı.

Evet dediğin gibi tam bir Arap ikiyüzlülüğü yüzyıllardır süregelmekte ve bizi de "müslüman kardeşliği" adı ile Arap diyarlarına çekmeye ve onların yanında saf tutup savaşmaya çekmek istemekteler.

Tam da senin dediğin gibi Çeçen militanlar okul basıp yüzlerce çocuğu öldürdüğü zaman tek kelime sesleri çıkmayan bu şarlatan Arap sempatizanı ve yalakası kitle şimdi Lübnan da yaşanan drama sanki kendileri sorumlu değilmiş gibi sanki o Nasrullah denilen takkesi yana kaydıkça eliyle düzeltmeye çalışan provakatör bozuntusu İran ajanı ve onun barbar örgütü Hizbullah sorumlu değilmiş gibi habire salya sümük edebiyatı ile mazlum rollerine bürünüp sempati toplamaya çalışmaktalar. Ayrıca öteden beri süregelen Arap stratejisi de Türkiye'yi de Arap-İsrail savaşının içine çekmek. Ve bunun içinde "müslüman kardeşliği" edebiyatı pek modadır buralarda. Tabii bu edebiyatı yapan o adamların geçmişte İngiliz/Fransız işbirliği ile kendi müslüman kardeşlerine saldırdıklarını da çok iyi biliyoruz. Ve ne gariptir ki geçmişte İngiliz/Fransız piyonluğu yapmış olanlar ve sınırları cetvelle çizilmiş olanlar bize anti-emperyalizm öğretmeye çalışıyorlar.

Bunlar 6 gün savaşlarını (1973) bilmezler hiç biri. İsrail o dönem Mısır-Ürdün-Suriye ordularını 6 gün içinde per perişan etmişti. Araplar hala savaşı kaybettiklerinin farkında değiller.

Yahu koskoca Mısır'ın bir ordusu esir düştü İsrail'in eline. Hiç bir ordu topyekün esir düşer mi ? Mısır Kahire'ye 100 km kala İsrail ile anlaşma yaptı da kendini kurtardı. Suriye'den Golan tepelerini aldı, Mısır'dan Sina yarımadasını, Ürdün'ünde bir kısım toprağını işgal etti. Tabi İsrail sonra ikili anlaşmalarla işgal ettiği Sina yarımadasını (ki İsrail'in toparkalarının üç katı büyüklüğünde) Mısır'a geri verdi Golan tepelerini Suriye'ye geri verdi mi bilmiyorum ve umrunda da değil ama bir gerçek var ki o da Arap ordularını per perişan etmiş İsrail'in, öyle Hizbullah'ın atacağı 2-3 kaktuşa roketine aldırmayacağı aşikar olmasına rağmen bugün Lübnan ve Lübnan'da yaşayan yüzbinlerce, milyonlarca insan Nasrullah'ın Hizbullah'ı tarafından provakasyona maruz kalmıştır ve binlerce masum insan ölürken savaşı kaybedeceği önceden belli olan Arap militanlarının hala ölen insanların kanı üzerinden savaş çığırtkanlığı yapması tam bir vicdansızlık, akılsızlık ve aymazlıktır.

Evet binlerce Lübnanlı Hizbullah provakasyonu yüzünden katledilmiştir İsrail tarafından. Lübnan'a gelince ben öyle bir ülkenin olduğunu zannetmiyorum. Çünkü Lübnan Suriye'nin ve Suriye ile İran'ın desteklediği Hizbullah'ın adeta bir oyun alanıdır. Hani Lübnan ordusu ? Kendi ordun yerine elalemin militanlarına güvenirsen ve kukla bir ülke olursan işte sonuç bu olur.

İsrail savaşı kazanmıştır. Ve savaşlar muharebe alanlarında kazanılır, öyle bir halkı, çoluk çocuğu kendine kalkan olarak kullanmakla ve onların arkasına saklanmakla savaş kazanılmaz.

Lübnan konusunda salya sümük ağlayanlar burada milletin kafasını şişirmeyi bırakıp bu katliamların baş sorumlusunun Hizbullah/İran/Suriye gibi merkezler olduğunu anlamalıdır ve suçlayacaklarsa önce bunları suçlamalalıdırlar veya eğer çok istiyorlarsa gitsinler Hizbullah'ın yanında oralarda savaşsınlar da gelip Türk insanının kafasını ütülemesinler. Bizim için mesele sadece insanidir öyle (kutsal topraklar, müslüman kardeşliği, medeniyetler savaşı, İslam toprakları vb.) şeyler değildir.

Bu böyle biline !

cariye
12-08-2006, 22:41
ya sizler bukadar mı şaşırmışssınız *türkiye cumhuriyetini kuran Atatürk değil mi sizler bizim türklüğümüze nasıl çatarsınız kim türklüğünden utanıyor kendinize gelin en büyük türk benim yarın bir gün savaş esnasında vatan uğruna ölecek olan gene bizleriz sizler ateist ateist olarak mı ülkeyi kurtaracak veya savunacaksınız ?

ben allah allah diye canımı feda edicem bu ülkeye bana kimse öyle atatürkün arkasına sığınarakdan ayak ve demogoji yapmasın !

kim şehit oldu çannakkalede kim şehit oldu kurtuluş savaşında ülkeyi kim savundu inançsız bir milletmi inaçlı milletmi allah korkusu olan iman gücüyle savaşan mı ?

Yahu cariye seninle uğraşmaktan bıktım artık ya.Arkadaşım Çanakkalede ve Kurtuluş savaşında şehid olanlar dedelerimizdi.EYVALLAH ama İMAN değildi.Çünkü İMAN olsaydı Halife ve Osmanlı o hale gelmezdi.Ne AYMAZ adamlarmışınız ya.Senin dediğin İMAN hilafet ordularında ,anzavurda,
1922 de Ankaraya getirilen GAZİLERİMİZE erkek diye bakmayan kadınlarda idi.Atatürk ve arkadaşlarının kurtararak bağımsızlığa kavuşturup seni KULLUKTAN vatandaşlığa taşıyan ŞEHİD ve GAZİLERE bugün;Ethem Ruhi Fığlalı'nın 1 metrelik bez parçası ditye nitelendirdiği TÜRBAN'ı alet ederek,Onların CAN ve KAN ları pahasına oluşturdukları LAİK CUMHURİYETİ;;ŞERİAT İSTERÜK yüzünden memleketi KAOSA sürükleyip mi teşekkür ediyorsunuz.Birde utanmadan onların üzerinden İMAN politikası yapıyorsunuz.Sana mektupta Tarih ve Kur'anın şahidliği ile bir soru sordum hala yanıt bekliyorum.Bir daha sorayım senin dedelerin Türk mü Arap mı?
Psikokemoterapi

islam provakötörlüğüne soyunan yüzlerce insan islamı bağlamaz beyler szilerin burada milliyetcilik ile atatürkün arkasından politika ayaklarını da kimse yemez sizlerde kendinize gelin madem burası türkiye sizlerde ateizmi türkiyede yaymaya kalkarak huzursuzluk ve vatan hainliği yapmayın ..

konuşmam sert oldu galiba biraz olsun sizinkilerde aşağa kalır yanı yok !

arab milleti beni türk milletini bağlamaz ben türküm ve atatürkün cumhuriyetini kurduğu ülkede müslümanım burası benim vatanım !

birde sanki bu yönetim başa geldiğinden beri dir araplarla amerikayla iç içeyiz diğer yönetimler melek di mubarek hiç onlarla ilişkileri yokdu geçin bu çocuksu masalları ...

turok
12-08-2006, 22:54
Savas acimasiz ve sogukdur.Ama ya biz? bizlerde mi acimasiz ve soguk olmaliyiz.
Bizden yuzlerce kilometre uzakda devam bu savasda ,en azindan olen cocuklar icin biraz olsun kimin hakli kimin haksiz oldugunu bir kenara birakip daha insani bir seyler soyliyemez miyiz.

* Beslanda katledilen cocuklarin diyeti lublanda bombalarla enkaz altinda olen cocuklar mi olmali.

*Savas siyasetin gaddar ve acimasiz yuzudur.Beslan sonrasinda putinin kendi iktidarini guclendirecek yapilanmayi gerceklestirebilmesi gibi israilin bu savas sonrasi isgal altinda tuttugu topraklardaki gucunun pekistirilmesi siyasetinin bedelini cocuklar mi odemeli.

*Filistin sorununu bana kalirsa yanlis yerden okumaya calisiyoruz.Olayin bir musluman musevi catismasi oldugunu dusunuyorusunz , ama yanlis ! FKO *radikal islam orgutumuydu ,hayir aksine sola sosyalist ve kominizme yakindi.Amerikanin lublanda asker bulundurdugu evrede intahar bombacilarin %80 nine yakini solcu ve hiristiyandi !

*Filistin savasi bir toprak,bir halkin ozgurlugu savasidir.Hizbullahin ve hamasin ortaya cikisi bu halkin israil tarafindan yenilgiye ugramasindan sonra kapildigi umutsuzlugun sonucudur.

* Multeci kamplarinin sefaletinden,insanlik disi yasama ortamlarindan neyin cikmasini bekliyoruz.Gandilerin mi ! elbetde eli kanli ,gozu kararmis terorisler *cikacaktir.

* Korkarim bu dongu hic kirilmayacak ve daha cok israilli,arap,filistinli cocuklar olecek.Ben onlar icin agliyorum milliyetleri icin degil.

ahmunt
12-08-2006, 23:33
bu ilk yazim olacak birazda sert gibi olacak ama kusura bakmayin simdiden.
Herkes cocuklar diyip aglasiyor unutmayin o cocuklar ölmeseydi 20 - 25 yil sonra birer terörist olarak baskalarinin canini alacakti. öyle bir anne babadan sadece terörist cocuk beklenir. Ben ölen cocuklarada acimiyorum hatta ortadogunun topyekün haritadan silinmesinden yanayim. Nede olsa tektanrili dinlerin ANAVATANI.

turok
12-08-2006, 23:38
yok , yazin sert olmamis .. bana gore cocukca olmus ..

turok
12-08-2006, 23:52
hiramusta , hiramusta !!!
*
*Bugune kadar *yazdikalrini islami kendi insanligina uydurma cabasi olarak goruyordum .AMA bu yaptiginin hic bir ozuru *yok ve tehlikeli bir yoldasin.

* Cecen mucahit dedigin eli kanli insanlarin propagandasini buraya kadar tasidin.
Ben rusyada yasiyorum.evet rus ordusu cecenisdan da buyuk katliam yapdilar, evet binlerce sivil oldu yuzbinlercesi yurtlarindan oldu!
* *
* Bunca acilarin arkasinda olan neydi ! cecen bagimsizlik savasindan sonra iktidari ele geciren vahadilerin suudi parasiyla seriati rusyanin diger cumhuriyetlerine yayma politikasi.! cihat anlayisi! cecenisdan da kurduklari cete devletini genisletme hayallleri.!
* Moskovada ve diger sehirlerde bombalanan evler !

* Senin propagandasini yaptigin eli kanli seriat ozlemi icindeki katillerin bir halki icine atdiklari kan ates yikim ve gozyasi ! cikinci cecen savasinin tek failleri . ! suudi parasiyla rusyanin petrol hatlarinini yikma gayreti icindeki kan emiciler !

* Beslanin hicbir OZURU yoktur ve olamaz hiramusta ! Hicbir savas cocuklarin arkasina siginarak yapilamaz ...

* *Insaninim diyen bir kisi bu asagiliklarin propagandasi kendi yazdikalarinin arasina koyamaz hiramusta !

* *Tehlikeli bir yoldasin, Sidetinin her hangi bir turunu ,herhangi bir sebebden savunan birisi kendine yapilan siddetinde hakli cikarir !.
* *Bizler ceenistanda kendine mucahit diyen teroristleri,rus ordusunun canavarliklarini,israilde sivil halki olduren intahar bombacilarini,israilin devlet zulmunu hepsini BIR ARADA ayrim yapmadan lanetlemedikce bu zulm bu kan bitmez

hiramusta
13-08-2006, 00:43
Kimse Beslan'daki katliamı savunmuyor.Yazıyı iyi okursan Çeçen komutanın da savunmadığını görürsün.
Asıl sen tehlikeli yoldasın.Her kurumsal yapının içerisinde başına buyruk hareket eden birileri veya gruplar olacaktır.Şemdinli olayları bunun en açık ifadesidir.Daha geçenlerde emekli bir paşamız sağa sola bomba attırdığını itiraf etmişti.Şimdi bütün bunların üzerine Ordumuzu suçlamamız insafsızlık olmaz mı?Birkaç çürük elma çıktı diye bütün bir kurum zan altında mı kalsın?Senin mantığına göre bu ülkenin bağımsızlığı için çarpışan dedelerimiz de terörist.Bağımsızlık bir Amerikalının,bir Rus'un,bir Türk'ün olduğu kadar bir Çeçenin'de hakkıdır.Resim de gördüğünüz o 2 şahıs ve daha nice Çeçen komutan,taviz verseler en kral hayatı yaşayabilecek hayatı kazanacakken,kukla bir iktidarla ülkelerini yönetebilecekken,vatanın bağımsızlığı uğruna ne fedakarlıklara katlandıklarını bilemezsiniz.Ve artık o 2 Çeçen komutan da hayatta değil.Özgür bir Çeçenya uğruna yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışmış olmanın gönül rahatlığıyla Rablerine kavuştular.Bence Çeçen bağımsızlık savaşına Rusya'dan değilde,İstanbul'dan bir bak.Mesela gel Fenerbahçe Çeçen Mülteci kampına,kamptaki sefaleti bir gör.Rusya'nın terörist nitelemesinden ve bunu ikili antlaşmalarla resmiyete dökmesinden dolayı kimliksiz doğan çocukları bir gör.Bakmayın mülteci dediğime Rusya terörist dediği için onlara,mülteci bile sayılmıyorlar.Aslında yoklar onlar....

painkiller
13-08-2006, 00:46
hiramusta israilin hezimetinden kastın nedir?

israil neyi hedeflemiştir hangi konuda hezimete uğramıştır?

yoksa bu bir avanak avuntusu mu?

meas_0
13-08-2006, 00:51
painkiller;

Sana göre israil'in yaptıgının acıklaması nedir?

imported_ozer
13-08-2006, 00:55
Terörizm her türlüsü ile savaştır, kandır, gözyaşıdır. Kimse kimseyi kandırmasın. Bana yapılınca kötü başkasına yapılınca oh olsun. Bu mantıkla ne savaşlar biter nede gözyaşı ve kan. Din denilen şey barış ve iyilik kaynağı olması gerekirken; tam tersine savaş ve kötülük kaynağı olması ne kadar hazin.

istavrit
13-08-2006, 13:04
Israil lubnan savasi bana muslumanlarin allahi ile yahudilerin tanrisinin * savasi izlenimi veriyor.
Kuranin allahinin her soylemi yahudilere uyuyor..ayetlere bir bakalim..bazi tanrilar kullarina yalan soyluyor..

4/175. Allah kendisine inananlari ve Kitabina sarilanlari rahmetine ve bol nimetine kavusturacak,

ayette goruldugu gibi kendi kitabi tevrata sarilan yahudiler allahlarinin rahmetine kavusmuslardir..bugun israil zengin ve guclu ulkedir..kuranin allahi nimetlerini muslumanlara degil yahudilere vermistir..

3/111. Onlar incitmekten baska size bir zarar veremezler. Sizinle savasa koyulurlarsa, geri donup kacarlar. Sonra kendilerine yardim da edilmez.

Evet muslumanlar bir kac roket atarak yahudileri incitmektedirler..ve muslumanlar savasmayip kacmaktadirlar ve tanri muslumanlara yardim etmez..kuranin allahi sanki yahudilerin tanrisi.muslumanlar icin soyledikleri yahudilere yahudiler icin soyledikleri muslumanlara cuk oturuyor..

3/116. Inkar eden kimselerin mallari ve cocuklari, Allah'tan yana, onlara bir fayda vermeyecektir. Iste onlar cehennemliklerdir, onlar orada temellidirler.

Burada inkar edenler muslumanlar olmaliki allahtan onlara bir fayda gelmemektedir…arap ulkelerininin petrolu, allahin askeri olan cocuklari hic bir sekilde muslumanlara fayda vermemektedirler..inkar edenler muslumanlar olmali..

devam edecegim

istavrit
13-08-2006, 13:07
3/122. Sizden iki takim bozulup geri cekilmek uzere idi; oysa Allah onlarin dostu idi, inananlar yalniz Allah'a guvensinler

evet musl;umanlar geri cekilmekte, kuranin allahi yahudilerin dostu olmali..burada yalniz allaha guvensinler derken yahudileri kastediyor olmali..yahudilerde allahlarina guveniyorlar, ve allahta onlari basariya ulastiriyor..

3/145. Hicbir kimse Allah'in izni olmadan olmez;

burada muslumanlarin olmesini allah istiyor, arada bir kac yahudi olsede o kadar catlak su kacirmaz, allah yahudileri daha cok seviyor..

3/166-7. Iki toplulugun karsilastigi gunde basiniza gelen, Allah'in izniyledir.

Yani muslumanlarin baslarina gelenler allahin izniyle oluyor, allah yahudilerden yana tavrini koyuyor

3/182. "Bu, yaptiginizin karsiligidir". Yoksa Allah kullara asla zulmetmez.

Yani muslumanlar yaptiklarinin karsiligini aliyorlar..sapiklik ve ziyan icinde olan muslumanlar esas tanriya degil, kuranin tanrisina inanarak eziyet cekiyorlar..oyle olmasa allah onlara zulmedermi..koskoca allah yalan soylermi..borumu bu allah!

3/160. Allah size yardim ederse, sizi yenecek yoktur; *

senelerdir muslumanlar yahudileri yenememistir..allah onlara yardim ettiginden onlari yenecek guc cikmamistir daha..

3/13. Karsi karsiya gelen iki toplulugun durumlarinda sizin icin ibret vardir; biri Allah yolunda savasanlardir, digeri, inkarcilardir ki, bunlar karsi tarafi gozleriyle kendilerinin iki misli goruyorlardi. Allah diledigini yardimiyla destekler. Bunda gorebilenler icin ibret vardir

karsi karsiya gelen israil ve lubnan durumlarindan ibret cikarmanin zamani gelmistir..demekki israil allah yolunda savasiyor, inkarcilar muslumanlar..allah yahudiler yardim etmeyi diliyor ve ediyorda.. bunlari gorebilenler icin ibret olmali..uyanin muslumanlar..

5/69. Dogrusu inananlar, yahudiler, sabiiler ve hiristiyanlardan Allah'a ve ahiret gunune inanan, yararli is yapan kimselere korku yoktur, onlar uzulmeyeceklerdir..

allah burada sozunu tutuyor yahudileri uzmuyor, onlari korkutmuyor..uzulenler ve korkup kacanlar muslumanlar..

istavrit
13-08-2006, 13:11
7/4. Biz nice kasabalari yok etmisizdir; geceleyin veya gunduz uykularinda iken baskinimiza ugramislardir..

her sey allahtan degilmi..allah lubnanin kasabalarini yok ediyor..gece gunduz israil kasabalari basiyor ve vuruyor..allah inanan yahudilerle beraber..

8/65-6. Muminleri savas icin costur. Sizin sabirli yirmi kisiniz onlardan ikiyuz kisiyi yener. Sizin yuz kisiniz, inkar edenlerden bin kisiyi yener; cunku onlar anlayissiz bir guruhtur. simdi Allah yukunuzu hafifletti, zira icinizde zaf bulundugunu biliyordu. Sizin sabirli yuz kisiniz onlardan ikiyuz kisiyi yener; sizin bin kisiniz, Allah'in izniyle, ikibin kisiyi yener. Allah sabredenlerle beraberdir.

Allah dogru soyluyor, 5 milyonluk israil yuzlerce milyonluk arap kavmini dize geitiriyor…tanri amerikayi vesile kilarak yahudilerin yukunu hafifletiyor..

9/56. Sizden olmadiklari halde, sizinle beraber olduklarina Allah'a yemin ederler. Oysa onlar korkak bir topluluktur.

Allah burada hakli..muslumanlar allaha inaniyorlar ama yanlis allaha inaniyorlar..ve ayette yazildigi gibi onlar korkak bir topluluk, ulkelerini savunmuyor kaciyorlar..sivillerin uzerine uzaktan roket atiyorlar..ortada bir cephe savasi yok..

istavrit
13-08-2006, 13:15
9/14-5. Onlarla savasin ki Allah sizin elinizle onlari azablandirsin, rezil etsin ve sizi ustun getirsin de muminlerin gonullerini ferahlandirsin, kalblerindeki ofkeyi gidersin. Allah dilediginin tevbesini kabul eder. Allah Bilendir, Hakimdir

allah yahudilerin eli ile muslumanlari cezalandirmiyormu..rezil etmiyormu.yahudilerin ofkesini dindiriyor, kalplerini ferahlatiyor..eee allah bilendir..olaylara hakimdir..hersey kaidesinde kuralinda gidiyor..varmi bir yanlis..

8/40. Eger yuz cevirirlerse Allah'in sizin dostunuz oldugunu bilin; O ne guzel dost, ne guzel yardimcidir!. 8/41.

Muslumanlar gercek allahtan yuz cevirdikleri icin gercek allah onlari cezalandiriyor olmali..ve goruyoruzki allah yahudilerin dostudur..cok guzel yardimci yahudilere gercekten..

5/105. Ey Inananlar!(burada inananlar yahudiler olmaliki) Siz kendinize bakin; dogru yolda iseniz sapitan kimse (bunlarda muslumanlar oluyor) size zarar veremez.(dogru yahudilere zarar veremiyorlar)

Sapitan muslumanlar gercektende israile zarar verememektedir.. Benim bu savastan cikardigim sonuc, kuranin tanrisi bile yahudilerin yaninda..gercek tanri muslumanlari cezalandiriyor mu..

Birakin benim yorumlarimi..kalin siyah yazilari, yani kuranin allahinin gonderdigini iddia ayetleri okuyun..bakin bakalim bir tanesi dogrumu..

Hangi tanri bu savasta ustun?

hiramusta
13-08-2006, 13:45
İsrail'in hezimetinden kasdettiğimi *sabah gazetesinin yazarlarından Erdal Şafak'ın bugünki yazısı çok güzel ifade etmiş.İşte o yazı;

30 gün savaşı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dün Türkiye saatiyle sabaha karşı kabul ettiği 1701 sayılı karar tasarısı, bölgedeki "Yeni "durum"u ve "Yeni dengeler"i yansıtıyor.
Örneğin ilk kez olarak Ortadoğu'yla ilgili bir karar tasarısında İran'ın adı geçiyor; Lübnan'ın egemenliğine saygı göstermesi çağrısıyla. Bu, uluslararası topluluğun mollalar rejimini "Bölgesel güç" olarak kutsaması anlamına geliyor. Ve de Ortadoğu'yla ilgili tüm planlarda, çözüm arayışlarında artk Tahran'ın da söz sahibi olacağını.
O nedenle Hizbullah'ın iki İsrail askerini kaçırmasıyla başlayan 30 günlük Lübnan savaşının galipleri listesinin en başına İran'ı yazmamız gerekiyor.
İkinci galip elbette Hizbullah. 1948, 1956,1967, 1973, 1980 savaşlarında hiç bir Arap ordusunun gösteremediği direnişi bir avuç militan gerçekleştirdi. Bunun İslam aleminde geniş yansımaları olacağı kesin. Fas'tan Endonezya'ya, Malezya'ya kadar uzanan coğrafyada yaşayan halklar, bundan böyle Hizbullah'ı İslam'ın başkaldırısının bayraktarı görecekler (Arap rejimlerinin niçin Hizbullah'a destek vermediğini anlamışsınızdır umarım.H.U), şimdiden portreleri milyonlarca evi süsleyen Şeyh Hasan Nasrallah'ı da "İslam'ın kılıcı". Her ne kadar sözkonusu coğrafyadaki yönetimlerin tümü bu "coşku"yu paylaşmasa da. Hatta çoğunluğu Hizbullah üstünden İran'ın, Şiiliğin etkisinin artmasından tedirginlik duysa da...
Galipler arasına Rusya'yı da katabiliriz. Hizbullah'a TahranŞam koridoruyla ulaşan silahları ve gerek İran nükleer krizinde, gerekse Lübnan savaşında ABD'yi frenleyen diplomasisiyle.

50 yıllık "efsane"nin sonu
Kaybedenlere gelinceSadece Ortadoğu'da değil tüm İslam aleminde desteğinin son kırıntılarını da yitiren ABD ile Genel Sekreter Kofi Annan'ın ifadesiyle "Dünya halklarının gözünde otoritesi ve saygınlığı derin yara alan" BM'nin de bulunduğu o cephenin en başında, hiç kuşkusuz İsrail ordusu sayılacak. Bölgenin en güçlü silahlı kuvvetleri olarak gösterilen, bugüne kadar yenilgi yüzü görmeyen İsrail ordusu, 30 gün süren savaşta, son verilere göre, 8 bini aşkın sortiye, Lübnan'a yağdırdığı 100 binden fazla obüs ve füzeye rağmen, amaçlarının hiçbirine ulaşamadı: Ne Hizbullah roketlerinin İsrail kentlerini vurmasını önleyebildi, ne de Başbakan Ehud Olmert'in daha ilk gün açıkladığı gibi Hizbullah'ı çökertebildi. Tam tersine operasyona hergün sıfırdan başladı. Temizlediği sandığı yerlerde bile ertesi gün karşısına Şii milisler çıktı. Sonunda Hizbullah'ın Litani ırmağının ötesine çekilmesiyle yetinmek zorunda kalarak, Nasrallah'a ve Ahmedinecad'a "İsrail'i yenmenin mümkün olduğu" propagandası için epey koz verdi. Silahlar sustuktan sonra İsrail ordusunda şiddetli bir iç hesaplaşmanın patlak vereceğini söylemek, kehanet olmasa gerek.
Aynı şekilde İsrail hükümetinde de. İsrail tarihinde ilk kez hükümetine asker kökenli bakan almayan Olmert, Hizbullah'ı küçümsemesinin bedelini ağır ödeyecek: Onu savaşı çok kötü yönetmekle, sürekli karar ve strateji değiştirmekle suçlayan kamuoyunda desteği dibe vurdu. Bakalım kellesini nasıl kurtaracak?
Ah, bir nokta daha var: Güvenlik Konseyi'nden önce BM'nin bir başka organı, İnsan Hakları Konseyi bir karar tasarısı kabul etti:
"Sivillere sistemli saldırıları nedeniyle İsrail yetkilileri hakkında soruşturma açılması"
Konsey Başkanı Louise Arbour'a göre, bu soruşturma sonunda İsrail yetkililerinin "Savaş suçu" işlemekten uluslararası yargı önüne çıkarılmaları olasılığı var.
Bakalım Olmert, bakanları ve generalleri o zaman ne yapacaklar?

Murat
13-08-2006, 14:29
Valla arkadaşlar yorumları okurken aklıma geldi oldum olası şu türklüğü ile övünenlere gıcığım ( bide bu arkadaşlar adem ve havvadan geldiklerine inanırlar ) ağızlarını açtıklarında vatan millet sakarya maden o kadar veten perversiniz vatan için canınızı verirsiniz vatan sizin namusunuz ne diye vatanınızı bırakıp geldiniz. ne haldedir namusunuz şimdi oralarda buyrun orta asyaya gidin kurun turanınızı... forma yazan arkadaşlar 73 yılında ki savaşta israil 7 arap ülkesini duman etmişti araplar uçak bile kaldıramamıştı bir kaç arabı degil yani ... ıraktaki duruma gelince amerikan emperyalizmi yeni yapmıyor bunları vietnamda insanların üzerine tonlarca zehir attılar napalm bombası bu günki adıyla misket bombası ... japonyayı söylemeye gerek bile yok hiroşima nagazaki geçen hafta 61 yılı oldu aranızda o törenlerde dünya devletlerinden kimseyi göreniniz oldumu yok insanca ne kadar *sistem kurulmuşsa hepsine darbe girişimi vardır zamanında futbol maçları oynanırken on binlerce solcuyu katlederken işkence yaparken uçaklardan atarken nerdeydiler bu dünya devletleri sistemleri degiştiriken saraylar bombalarken nerdeydiler şimdi sıra onlara geldi. 2 dünya savaşı sırasında bir sosyalistin hitleri insanlara anlatmak için söylediği bir laf vardır aynen yazayım susma sustukça sıra sana gelecek. ladinide saddamıda çeçenleride darbeci faşişt generalleride yetiştiren amerikadır (şimdide sevgili hoca güleni yetiştiriyor cia korumasında ne zaman türkiyedeki mahkemelerce istense hemen yoğun bakımda çekilmiş bir resmi geliyor bunlar kendileri gibi ***** sanıyor bizi)...bunu benim kadar araplarda bilir. *başkasına ii onlara gelince kötü.. müsliman tribi bunların dünya yansa bunların umurunda degil ama iş bunların başın agelince vay niye oldu siz önce amerikan kucağında oturan şu arapları bi kaldırın sonra başınızın çaresine bakarsınız..... Toplumlar hak edildiği gibi yönetilirler... Aklımdayken madem karşısınız madem yanlış . madem yardıma ihtiyaçları var buyrun sizi filistine ıraka afganistana lübnana alalım atıp tutması kolay burdaValla arkadaşlar yorumları okurken aklıma geldi oldum olası şu türklüğü ile övünenlere gıcığım ağızlarını açtıklarında vatan millet sakarya maden o kadar veten perversiniz vatan için canınızı verirsiniz vatan sizin namusunuz ne diye vatanınızı bırakıp geldiniz. buyrun orta asyaya gidin kurun turanınızı... forma yazan arkadaşlar 73 yılında ki savaşta israil 7 arap ülkesini duman etmişti araplar uçak bile kaldıramamıştı bir kaç arabı degil yani ... ıraktaki duruma gelince amerikan emperyalizmi yeni yapmıyor bunları vietnamda insanların üzerine tonlarca zehir attılar napalm bombası bu günki adıyla misket bombası ... japonyayı söylemeye gerek bile yok hiroşima nagazaki geçen hafta 61 yılı oldu aranızda o törenlerde dünya devletlerinden kimseyi göreniniz oldumu yok insanca ne kadar *sistem kurulmuşsa hepsine darbe girişimi vardır zamanında futbol maçları oynanırken on binlerce solcuyu katlederken işkence yaparken uçaklardan atarken nerdeydiler bu dünya devletleri sistemleri degiştiriken saraylar bombalarken nerdeydiler şimdi sıra onlara geldi. 2 dünya savaşı sırasında bir sosyalistin hitleri insanlara anlatmak için söylediği bir laf vardır aynen yazayım susma sustukça sıra sana gelecek. ladinide saddamıda çeçenleride darbeci faşişt generalleride yetitiren amerikadır...bunu benim kadar araplarda bilir. *başkasına ii onlara gelince kötü.. müsliman tribi bunların dünya yansa bunların umurunda degil ama iş bunların başına gelince vay niye oldu siz önce amerikan kucağında oturan şu arapları bi kaldırın sonra başınızın çaresine bakarsınız..... Toplumlar hak edildiği gibi yönetilirler... Aklımdayken madem karşısınız madem yanlış . madem yardıma ihtiyaçları var buyrun sizi filistine ıraka afganistana lübnana alalım atıp tutması kolay burda

hiramusta
13-08-2006, 14:40
Sevgili Murat ben ve gönüldaşlarım insanlık adına yapabileceğimiz herşeyi yapmaya çalışıyoruz.Endonezya deprem ve tsunami felaketinde oradaydık,Pakistan depreminde oradaydık,Çeçen mültecilere elimizden gelen yardımı sağlamaya çalışıyoruz,bu ay başı bir ekibimiz Nijer'deydi,bu ay sonu veya eylül başı şayet herhangi bir aksilik olmazsa Filistin'de bir çalışmamız olacak inşallah.Allah yardımcımız olsun.

hiramusta
13-08-2006, 22:53
Ömrü vefa etseydi, Ortadoğuda çok şey değişebilirdi.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=178356

turok
14-08-2006, 00:24
Kimse Beslan'daki katliamı savunmuyor.Yazıyı iyi okursan Çeçen komutanın da savunmadığını görürsün.
Asıl sen tehlikeli yoldasın.Her kurumsal yapının içerisinde başına buyruk hareket eden birileri veya gruplar olacaktır.Şemdinli olayları bunun en açık ifadesidir.Daha geçenlerde emekli bir paşamız sağa sola bomba attırdığını itiraf etmişti.Şimdi bütün bunların üzerine Ordumuzu suçlamamız insafsızlık olmaz mı?Birkaç çürük elma çıktı diye bütün bir kurum zan altında mı kalsın?Senin mantığına göre bu ülkenin bağımsızlığı için çarpışan dedelerimiz de terörist.Bağımsızlık bir Amerikalının,bir Rus'un,bir Türk'ün olduğu kadar bir Çeçenin'de hakkıdır.Resim de gördüğünüz o 2 şahıs ve daha nice Çeçen komutan,taviz verseler en kral hayatı yaşayabilecek hayatı kazanacakken,kukla bir iktidarla ülkelerini yönetebilecekken,vatanın bağımsızlığı uğruna ne fedakarlıklara katlandıklarını bilemezsiniz.Ve artık o 2 Çeçen komutan da hayatta değil.Özgür bir Çeçenya uğruna yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışmış olmanın gönül rahatlığıyla Rablerine kavuştular.Bence Çeçen bağımsızlık savaşına Rusya'dan değilde,İstanbul'dan bir bak.Mesela gel Fenerbahçe Çeçen Mülteci kampına,kamptaki sefaleti bir gör.Rusya'nın terörist nitelemesinden ve bunu ikili antlaşmalarla resmiyete dökmesinden dolayı kimliksiz doğan çocukları bir gör.Bakmayın mülteci dediğime Rusya terörist dediği için onlara,mülteci bile sayılmıyorlar.Aslında yoklar onlar....

*Sevgili *Hiramusta ,

*Bu yaziya elim varip da cevap vermek istemedim. Ama goruyorum ki sartlanmis mantik ile isin icine Ataturku de *karistirip hala ayni cizgide devam ediyorsun

*Ilk olarak cecenistan hakkinda bir kac sey soylemek istiyorum. Birinci cecen savasi sonunda ruslarla yapilan anlasma ile cecenler *neredeyse bagimsiz bir devlet haline geldiler.
*Suudilerin destegine sahip vahibiler cecenistan da bir seriat duzeni ve devleti kurdular.
*Rusyada yelsinin yolsuzluklar sebebiyle iktidarini o gune kadar kimse tarafindan taninmayan,bilinmeyen putine devir etmesiyle birlikde , rusyanin bir kargasaya,ic cekismeye dusecegini varsayan bu cecenler rusya federasyonuna bagli komsu dagistan cumhuriyetine saldirmaya , ayrica moskovada ve diger sehirlerde binalari bombalayarak teror eylemlerine basladilar.

*Senin cennetlik dedigin o bebek katilleri masum insanlari evlerinde uyurken binalarini kundaklayarak coluk cocuk demeden sirf moskovada 150 ye yakin kisisyi oldurduler.

* Sebeb seriati yaymak, diger kafkas cumhuriyetlerini ele gecirmek ,.bagimsizlik savasimi dedin ! ben sana dogrusunu soyliyeyim suudilerin parasiyla yine onlarin yonlendirimesi ile rusyanin kafkaslardaki petrol boru hatlarini islevsiz hale getirerek araplarin petrol tekelini guclendirme savasi !

* Fakat putinin beklenmedik bir sekilde bu seriat ozlemcilerine sert bir politika izliyerek iki hafta icinde cecenistanda tas ustunen tas koymamasi sonucu ,kendi halklarinin felaketini hazirlayan bu katiller daglara kacarak teror eylemlerine devam etmislerdir.

* Bugun cecenlerin dustugu aci durum malesef bu bebek katillerinin iktidardayken izlemis olduklari , savas siyasetidir.
*
* * * *Bugun ortadoguda savasin en buyuk etkenlerinden birinin araplarin israilin var olma hakkini tanimamasi ,onlari son ferdine varincaya kadar yok etme politikasidir.

* * *Son yazmis oldugun yazi ile sanki Atatturk unde boyle bir siyaseti oldugunu soylemeye calisiyorsun. Ben o zaman sana sunu soyliyeyim eger Ataturk boyle bir siyaset izlemisse bu yanlis bir siyasetdir.

* *Israilin yapdigi vahseti kinarken , en azindan onlarinda bir devlete vatana sahip olma haklarinin da oldugunu kabul etmeliyiz.
* Fakat goruyorum ki sende araplar gibi israilin tumden devlet olarak yok edilmesi gorusundesin.

* Ayrica baseyev ve digerleri icin kullandigin mantikla gidersek bir baska bebek katili apoyuda kahraman olarak saymaliyiz.Aralarinda hic bir fark yok

* Senden ricam teror orgutlerinin propagandasini yapan *bu linki kaldirman.
* Bizimkiler ozgurluk savascisi oburleri terorust mantigi bizi aci ve yikimdan baska bir yere goturmez.
* Siddetin,terorun herbiri fark gozetmeksizin lanetlenmesi gereken bir olgudur!.

hiramusta
14-08-2006, 11:21
Linki kaldırmama gerek yok,birileri silmiş zaten.Sen onlara terörist diyorsun.De! bunu söylemekte özgürsün.Ama adi bir Rus propogandasına kapıldığını hatırlatmak isterim.Terörist tanımı kişilere ve devletlere göre değişken bir tanımdır.Hamas ve Hizbullah Abd ve onun şımarık kardeşi İsrail'e ve belki de size göre terörist örgütlerken,başta Filistin ve Lübnan halkı olmak üzere tüm Müslümanlar nezdinde o halkların özgürlükleri için çaba sarfeden meşru birer partidirler.Nazım Hikmet Mhplilere göre bir terörist ve vatan haini iken Solculara ve bana göre de vatanseverdir.Görüyorsunuz işte bu tanım kişilere göre değişiyor.Gelelim Basayev'in Dağistan'ı fethetmek istemesinin mantığına.Rusya bir zamanlar bir bütün olan kafkas halklarını böl,parçala,yönet mantığından yola çıkarak parçalara ayırdı.Şimdi siz Selçuklulardan sonra parçalara ayrılmış olan Anadolu beyliklerinden birisisiniz.Kendinizde Anadoluda istikrarı sağlayacak güç ve otoriteyi buldunuz.Ne yaparsınız?Diğer beylikleri kendi topraklarınıza katarak,bulunduğunuz bölgede gücünüzü arttırır,istikrar ve otoriteyi sağlar,askeri ve siyasi güç haline gelirsiniz.Yoksa batıda Bizansın kılıcı kellenizi almaya hazır bir şekilde sallanıp durmaktadır.İşte Osmanoğlu beyliği de böyle yapmıştır.Basayev'in yapmak istediği de bundan başka birşey değildi.Rusya karşısında güçlü olmanın tek yolu Kafkas Halklarını tek bayrak altında birleştirmekti.Basayev sağlanan barışın geçici olduğunu biliyordu.Rusya'nın siyasi istikrarsızlığı geçtikten sonra yeniden üzerlerine geleceklerini biliyordu.İşte bu yüzden Rusya'nın siyaseten bu zayıf döneminde Kafkas halklarını birleştirmek için ilk adım olarak Dağistanı fethetmeye kalktı ama maalesef başarılı olamadı.Suud rejimi tarafından tehlikeli görülen Hattab ve askerlerinin Suud rejiminin finansmanını arttıracak sabotajlara girişmesi gibi bir iddia başarısız bir komplo teorisi denemesinden başka birşey değildir.

İsrail'in devlet kurma ve vatana sahip olma hakları elbette vardır.Ama kendilerinin yapmış oldukları zulüm,kendilerinin haritadan silinmesi gibi görüşlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.Yani şiddet şiddeti doğurmuştur.Ve bu saldırganlık devam ettiği müddetçe,İsrail akıttığı kanda boğulacaktır.Halbuki 2 ayrı devlet şeklinde de olsa,sadece İsrail adı altında da olsa Müslüman ve Yahudilerin barış içinde yaşaması mümkündür.İsrail barışı sağlayacak ortamı hazırladı da,Filistinlilere insanca yaşam hakkı tanıdı da,onlar bunu mu reddetti?Bakın bu topraklar Müslümanların himayesinde yüzyıllarca barış içeresinde birçok farklı etnik ve dinsel unsurla beraber barış içerisinde yaşadı.Bunun son 400 yılı Osmanlının himayesinde gerçekleşti.Ve orada Osmanlıyı temsil eden sadece 1 onbaşı ve bir bölük asker vardı.Ne zaman o topraklar Osmanlıdan çıkarak İngilizlerin eline geçti işte o zaman Ortadoğuyu karıştıran fitne tohumları atılmaya başlandı.Daha önce de ifade ettim,bütün İsrailoğulları,bütün Nasraniler ve hatta bütün insanlar benim kardeşimdir.Bana kurşun sıkmamaları kaydıyla.Onların hertürlü ihtiyaçlarını karşılamak biz Müslümanların üzerine bir vazifedir.Amma bana kurşun sıkıyorlarsa kusura bakmayın ben onlara gül atacak değilim.Çünkü gül atma imkanımı sağlayan canımı kaybedebilirim.Esen kalınız.

imported_ozer
14-08-2006, 12:55
Terörle/teröristle savaşırken canlıyla savaşır gibi değil de doğal bir afetle savaşır gibi savaşmak gerekiyor, bunun sebebi terörizmin/teröristin kendi içinde herhangi bir canlılık emaresi taşımıyor olmasıdır. Beklenmedik anda, canlıların hazırlıksız yakalandığı can alıcı doğal afet. İçine insana benzeyen kaya parçaları dahil oluyorsa da o bizi ilgilendirmemeli diye düşünüyorum.

Bu yüzden terörizm ve terör eylemlerine karşı bakışımız "birileri 27 kişiyi öldürdü" diye değil de "meteor düştü 27 ölü" diye oldugu zaman terörizme hakettigi değeri biçmiş olacağımıza inanıyorum. Zira bunları bireylere ithaf ettikçe eminim birilerinin zafer inancı pekişiyordur. Terörizm/terörist gerek medyada gerek toplum bilgilendirilme araçlarında her zaman anonim kalmalı ve anonim olmaya zorlanmalıdır. Bu konuda anlayış degişmelidir. Spekülasyonlar da "deprem aslında Amerika'nın yaptığı deneyden olmuş" seviyesinde kalır bu sayede. Terör doğal afet olur, çıkarlara hizmet etmekten sıyrılır beyhude çabaya dönüşür. Müthiş *olmazmıydı???

hiramusta
14-08-2006, 13:28
Evet Amerika Ortadoğu halklarına müthiş derecede terörist muamelesi yapıyor.Şayet bu muamelenin önü alınmazsa, gelecekte Türkiye de bu muameleden nasibini alacaktır.

15-08-2006, 20:33
bu ilk yazim olacak birazda sert gibi olacak ama kusura bakmayin simdiden.
Herkes cocuklar diyip aglasiyor unutmayin o cocuklar ölmeseydi 20 - 25 yil sonra birer terörist olarak baskalarinin canini alacakti. öyle bir anne babadan sadece terörist cocuk beklenir. Ben ölen cocuklarada acimiyorum hatta ortadogunun topyekün haritadan silinmesinden yanayim. Nede olsa tektanrili dinlerin ANAVATANI.
aferim size çocuk katliamlarını da haklı çıkarmaya çalışıyonuz ya bravo cidden bi de burda din olmadan insanlıktan konuşmaya kalkarsınız artık burada dediklerim din le alakalı deil insanlıkla alakalı ne demek büyüyünce terörist olurlar ne demek öyle ailelerin arasından terörist çıkar
yaw iycene saçmalamaya başladınız kaçınız gitti gördü o aileleri kaçınız ha söleyin bebeklerin katliamına göz yummak kalpsizliktir. Belki senin çoçuğunda terörist olup mehmetçiği vurcak ha o zman senimi vurayım ben ne biçim mantıktır bu laikiz diyoruz Atatürkçüyüz diyoruz bu mu Laiklik bu mu nereye gidiyoruz yapmayın ne olursak olalım hepimiz TÜRKÜZ TÜRK
Türk demek merhamet sahibi demektir,Türk demek zeki mantıklı insan demektir. Bebekleri katledenleri kınamayıp bunların dooru olduğunu göstermek Türklüğün neresine yakışır?
Bu din olayından aşıp başka mevzulara geldi...Kimsede çıkıp biz neler diyoruz demiyor.Dini aşağılama adına resmen bebek katillerini bir madalya vermediğiniz kaldı anlamıyorum cidden sizi anlamıyorum
Alın sizin mantığınızla; bakın işte dinsizlik insanları bu yerlere kadar götürür yani katilleri alkışlama yoluna ama dini yerinde olan acıma duygusuna sahip birey olarak bişyler hisseder.Alın sizin mantığınızı size karşı kullandım ayıp ayıp ltf yazarken düşünürken insanlık namına ii şeyler düşünün din anlamında da demiyorum ama bu dedikleriniz....

16-08-2006, 02:37
(Master_Ralochor)
Alın sizin mantığınızla; bakın işte dinsizlik insanları bu yerlere kadar götürür yani katilleri alkışlama yoluna ama dini yerinde olan acıma duygusuna sahip birey olarak bişyler hisseder.Alın sizin mantığınızı size karşı kullandım ayıp ayıp ltf yazarken düşünürken insanlık namına ii şeyler düşünün din anlamında da demiyorum ama bu dedikleriniz....

Sayın Master_Ralochor,

Bravo size. Bir kişiye ait görüşü tüm ateistlere mal ettiniz. Bence bu yazını o yazan kişiye hitap ederek yazmanız gerekirdi. Tüm ateistlerin öyle düşündüğünü nerden biliyorsunuz. Nereden bu kanıya vardınız. Yapmayın. Sizi biraz dürüst olmaya davet ediyorum.

Bizim inancımızın temelinde insan sevgisi vardır. Dili, dini,ırkı ne olursa olsun insan insandır. İnsanlar arasında kafir-mümin ayrımı yapmayız. Diyoruz ki bu savaşta israil kadar lübnandaki hizbullahçılar da suçludur. Çünkü israili oraya sokan bu hizbullahçılardır. Aynı şey ırak için de geçerli. Eğer bir objektiflik aranıyorsa doğrusu budur. Hiç bir ateist ölümleri onaylamaz. Siz çocukların ölümünden ne kadar üzüntü duyuyorsanız biz de o kadar üzüntü duyuyoruz. Bunu da böyle bilin.

Bu arkadaş ön yargılı bir şekilde düşüncesini belirtmiş. Siz de aynı şekilde önyargıyla düşüncenizi belirtiyorsunuz. Sizin yaptığınız da ayıp olmuyor mu? Kalkıp bir kişiye ait bir düşünceyi tüm ateistlere mal ediyorsunuz.

16-08-2006, 18:36
(Master_Ralochor)

Sayın Master_Ralochor,

Bravo size. Bir kişiye ait görüşü tüm ateistlere mal ettiniz. Bence bu yazını o yazan kişiye hitap ederek yazmanız gerekirdi. Tüm ateistlerin öyle düşündüğünü nerden biliyorsunuz. Nereden bu kanıya vardınız. Yapmayın. Sizi biraz dürüst olmaya davet ediyorum.

Bizim inancımızın temelinde insan sevgisi vardır. Dili, dini,ırkı ne olursa olsun insan insandır. İnsanlar arasında kafir-mümin ayrımı yapmayız. Diyoruz ki bu savaşta israil kadar lübnandaki hizbullahçılar da suçludur. Çünkü israili oraya sokan bu hizbullahçılardır. Aynı şey ırak için de geçerli. Eğer bir objektiflik aranıyorsa doğrusu budur. Hiç bir ateist ölümleri onaylamaz. Siz çocukların ölümünden ne kadar üzüntü duyuyorsanız biz de o kadar üzüntü duyuyoruz. Bunu da böyle bilin.

Bu arkadaş ön yargılı bir şekilde düşüncesini belirtmiş. Siz de aynı şekilde önyargıyla düşüncenizi belirtiyorsunuz. Sizin yaptığınız da ayıp olmuyor mu? Kalkıp bir kişiye ait bir düşünceyi tüm ateistlere mal ediyorsunuz.

ama biriniz bunu onaylıyo.ayrıca ben bütün ateistler kötüdür demek istememdeki amaç sizin mantığınızın anlamsız olduğunu göstermekti.Sizde aynısı yapıyorsunuz.araplar ne yaparsa bütün ye müslümanlara mal ediyorsunuz sadece bunu söylemek istemişimdir.Ayrıca bi kişiye hitap etmez saygısızlık diye yine karşı çıkardınız ama benim sölemek istediklerimi genellikle insan sevgisi üzerine kurmaya çalıştığımı görmediniz.Katliamın dine mal edilmemesi bunun insanlık ayıbı olduğunu söylemeye çalıştığımıda es geçtiniz.Peki neden?
Peki bu düşüncelerimi es geçip kendi kafanızda oluşturduğunuz soruyu söyleyerek bana ayıp etmiş olmadınız mı? Yazdıklarımı hiçe sayıp beni hiç bişy e koymuyoruz seni gibi demek istemediniz mi? Ama ben yine dediklerimden dolayı sizi kastetmiş gibi olduğumdan dolayı özür dilerim diyorum!

imported_ozer
16-08-2006, 23:56
[quote:f9303202b5="Master_Ralochor"]Katliamın dine mal edilmemesi bunun insanlık ayıbı olduğunu söylemeye çalıştığımıda es geçtiniz. Peki neden? [/quote:f9303202b5]

Katliam kime mal edilir. Yapana mı peşinden koştuğu düşünce dizgesine mi??? Daha reel olarak sürü liderine mi sürüye mi????
Tarihteki katliamlara bakınız İslamiyetin kendi iç çekişmelerinden dinsel ve ideolojik çekişmelerin neden olduğu katliamlara kadar temel çelişki mazlumiyetle gizlenen ihtirastır.
Ve nedense savaşların nedeni çoğunlukla din maskesiyle süslenmiştir. Dinsel demiyorum.
Es geçilen tarihsel en büyük soykırımlardan olan Talkan ve Curcan kimin, neyin, hangi düşüncenin eseridir. Karbela olayı neden ve nasıl olmuşta günümüzde bile şii sünni çekişmesini körüklemektedir.
Belki es geçilmedi daha öncede. Şimdi cımbızla çekildi söyleminin içinden.

17-08-2006, 01:50
ama biriniz bunu onaylıyo.ayrıca ben bütün ateistler kötüdür demek istememdeki amaç sizin mantığınızın anlamsız olduğunu göstermekti.Sizde aynısı yapıyorsunuz.araplar ne yaparsa bütün ye müslümanlara mal ediyorsunuz sadece bunu söylemek istemişimdir.Ayrıca bi kişiye hitap etmez saygısızlık diye yine karşı çıkardınız ama benim sölemek istediklerimi genellikle insan sevgisi üzerine kurmaya çalıştığımı görmediniz.Katliamın dine mal edilmemesi bunun insanlık ayıbı olduğunu söylemeye çalıştığımıda es geçtiniz.Peki neden?
Peki bu düşüncelerimi es geçip kendi kafanızda oluşturduğunuz soruyu söyleyerek bana ayıp etmiş olmadınız mı? Yazdıklarımı hiçe sayıp beni hiç bişy e koymuyoruz seni gibi demek istemediniz mi? Ama ben yine dediklerimden dolayı sizi kastetmiş gibi olduğumdan dolayı özür dilerim diyorum!

Sayın Master_Ralochor,

İşte yine yanılıyorsunuz. O belirttiğiniz mantık bizlere ait bir mantık değil. Ateistleri yanlış değerlendiriyorsunuz. Veya bizler hakkında yeterli bilginiz yok. Arkadaşım biz ordaki katliamı onaylamıyoruz.Bizde rengi dili dini ne olursa olsun insan sevgisi vardır. İnsanı hedef alan katliam kimden gelirse gelsin şiddetle karşı çıkarız. Çünkü bizler insanlığın barış, sevgi, huzur ve mutluluğundan yanayız.

Dinlere karşı çıkışımızın temelinde böyle düşünmemiz yatmaktadır. Çünkü dinler insanlığın gelişimi önünde hep bir engel olmuştur. İnsanlar arasında ayrım yapmıştır. İnsanları birbirine düşürmüştür.Allah adına insanlar öldürülmüştür. Din hep bir egemenlik aracı olarak kullanılmış ve bununla yetinilmemiş ayrıca birbirlerine savaşlar yoluyla üstünlük kurmaya çalışılmış.

Geçmişte rusyada katliam yapılırken sesi çıkmayanlar israilin yaptığı katliamda şimdi ayağa kalkıyorlar. Biz o katliamı da bu katliamı da lanetliyoruz. İşte din olayı insanların böyle düşünmesini engelliyor. Çünkü kafir müslüman ayırımı yapıyorlar.Veya hiristiyan,yahudi, müslüman ayırımı yapıyorlar. Katliam ve savaş insanlık dışı bir olaydır. Kimden gelirse gelsin şiddetle karşı çıkılmalıdır. Terör de aynı kez. Terörün ve katliamın dini olamaz. Çünkü hedef insandır. İnsanın kutsal yaşama hakkını ortadan kaldırmaktır.

Ben size ayıp etmedim. Sadece önyargılı düşündüğünüzü belirttim.Buyrun ateistlerin bakış açısı bu. Varsa bir eleştiriniz eleştiriye açığız. Sevgiyle kalın...

dersimmm
11-09-2006, 22:41
sevgili twilight kardeşim. askerimiz oraya gitmiştir ama niçin gitti. senin iddaa ettiğin gibi lübnan ı filistin i korumaya gitmedi. hizbullah ı silahsızlandırmaya gitti. hizbullah bir teör örgütü kime göre??? abd ye göre abd kim orayı işgal etmek isteyen ve bunu uygulayan ülkedir. bizler mazlum halkların yanında olmalıyız ezenlerin yanında deil tayyeb ve yaltakçıları askerimizi oraya israil i korusun diye gönderdi. bunun ispatı şudur: israil gazze den çektiği birlikleri lübnan a sevk edecek ti ama bm nin kararından sonra wazgeçti. yani şu anda hala alçak siyonizm filistinlileri katletmekte buna karşı gelen hizbullah ta etkisiz halde. diceksiniz ki biz laikiz ateistiz hizbullah bize karşı bizde ona,hasan nasrallah ın sosyalizm ve deniz gezmiş hakkında söylediklerine dikkat ediniz, diğer arab liderler korkarken chavez in koyduğu tepkiyi biliniz bizim kuvvayyi milliye mizde dine dayalı değil miydi; türk askeri dinleriyle ayakta durmadı mı???? ezilen halkların yanındayızz. ezilen arabta olsa ermenide olsa kürtte olsa yanındayız

painkiller
12-09-2006, 00:07
sevgili twilight kardeşim. askerimiz oraya gitmiştir ama niçin gitti. senin iddaa ettiğin gibi lübnan ı filistin i korumaya gitmedi. hizbullah ı silahsızlandırmaya gitti. hizbullah bir teör örgütü kime göre??? abd ye göre abd kim orayı işgal etmek isteyen ve bunu uygulayan ülkedir. bizler mazlum halkların yanında olmalıyız ezenlerin yanında deil tayyeb ve yaltakçıları askerimizi oraya israil i korusun diye gönderdi. bunun ispatı şudur: israil gazze den çektiği birlikleri lübnan a sevk edecek ti ama bm nin kararından sonra wazgeçti. yani şu anda hala alçak siyonizm filistinlileri katletmekte buna karşı gelen hizbullah ta etkisiz halde. diceksiniz ki biz laikiz ateistiz hizbullah bize karşı bizde ona,hasan nasrallah ın sosyalizm ve deniz gezmiş hakkında söylediklerine dikkat ediniz, diğer arab liderler korkarken chavez in koyduğu tepkiyi biliniz bizim kuvvayyi milliye mizde dine dayalı değil miydi; türk askeri dinleriyle ayakta durmadı mı???? ezilen halkların yanındayızz. ezilen arabta olsa ermenide olsa kürtte olsa yanındayız

dersim arkadaşım,

iyi söylüyorsun hoş söylüyorsun ama bence kaçırdığın bazı noktalar var...

hizbullah ın türkiye kolunun eylemlerine tepki koyuyoruz burada hiçbirimizde sorun yok...asıl hizbullah a gelince,

vatan savunması israilin yaptığı gibi masumlara saldırılarak olmaz...bu olsa olsa israilin aradığı ortamı ortaya çıkarır amerikanın bop u devreye koyması için ekmeğine yağ sürer...hizbullah ın ülkesini savunması konusunda israilin silahlı işgalcilerine karşı verdiği mücadeleyi son derece kahramanca buluyor ve destekliyorum...ancaaak,

bizler bugün israile terörist devlet diyoruz...sebep:orta doğu halklarına özgür yaşam şansı tanımaması hatta onları topluca katletmesi...yani ister bir din milliyetçilği deyin ister tarihe dayalı bir hesaplaşma ortada faşist bir işgalci katliam var...peki bu katliamın karşısında ne var...lübnan da vatanını savunmaya çalışan bir hükümet yok...ancak konferanslarda ağlama gösterişini yapan kukla bir başbakan var ve israil askerlerine kışlaların anahtarını teslim eden lübnan ordusu...bir de hizbullah var...o ne yapıyor...iran dan aldığı uzun menzilli füzeleri israil kentlerinin ortasına düşürüyor...

sirailin tüm politikalarına ve siyonist katliamlarına sonuna kadar karşıyım ve tüm mücadeleleri destekliyorum...buna karşın hangi ırktan olursa olsun hangi durumda bulunulursa bulunulsun sivilleri hedef ala saldırılara karşıyım...hizbullah ın bunu yapma sebebi çok açık...o da israil i yok etmek istiyor aynı hamas gibi...ikisinin de israilden farkı yok...bu güçler birbirlerini yok etmeye çalışıyor hiçbirinin barış gibi yurtlarını işgalden kurtarmak gibi bir niyetleri yok...herkesin derdi dini bir ele geçirme...bunların hepsi terör örgütü...

hamas ın deniz gezmiş le ilgili açıklamalarına gelince:

bunlar işleri geldiğinde deniz gezmişi över sosyalizme göz kırpar yardım eden herkese mavi boncuk dağıtır gönüllerini alır...ama ne zaman ki lübnan halkı arasında sosyalist öğretiler yayılmaya başlar o zaman görürsün hamas ın sosyalizme gerçek bakışını...onların aradığı sadece mazlumun yanında olmak gibi çok asilce *duygularla yola çıkan fazladan 3-5 fedai...yeri gelir deniz gibileri asmasını da çok iyi bilirler onlar...

kuvai milliye konusunda ise herşeyi zamanına göre değerlendirmeni öneririm...evet kuvai milliyenin dayandığı temel unsurlardan biri de hilafeti elinde bulunduran padişahlığı kurtarmaktı erinden en yüksek paşalarına kadar hep aynı düşünce vardı...ama şans bu milletin yüzüne güldü ki en başta zamanın ötesinden gelen bir insan vardı...buna rağmen kuvai milliye hareketi ile bugünkü hizbullah hamas ın durumu çok çok farklıdır...kuva i milliye hareketinde bireyleri tek tek ayakta tutan faktörler arasında dini yok sayamayacağımız doğrudur...ancak temel amaç bir ırkı dini devleti yok etmek değil sadece vatanı savunmak işgalden kurtarmaktı...hizbullah ve hamasın amaçları ise çok farklı...bu ayrımı yapmamızın çok önemli olduğuna inanıyorum...

12-09-2006, 01:30
(painkiller)
hamas ın deniz gezmiş le ilgili açıklamalarına gelince:
bunlar işleri geldiğinde deniz gezmişi över sosyalizme göz kırpar yardım eden herkese mavi boncuk dağıtır gönüllerini alır...ama ne zaman ki lübnan halkı arasında sosyalist öğretiler yayılmaya başlar o zaman görürsün hamas ın sosyalizme gerçek bakışını...onların aradığı sadece mazlumun yanında olmak gibi çok asilce *duygularla yola çıkan fazladan 3-5 fedai...yeri gelir deniz gibileri asmasını da çok iyi bilirler onlar...

Sevgili dersimmm,
Painkillere katılıyorum. İstersen bir iran devrimini araştır. Bak bakalım orada neler olmuş? Bunlar amaçlarına ulaşana kadar her yola baş vururlar. Mazlum görünmeye çalışırlar. Ama amaçlarına ulaştıktan sonra gerçek yüzlerini ortaya çıkarırlar. İranda da öyle olmuştur. Sevgilerimle...