Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyku ilacı
Uyku düzenim çok bozuk.
Depresyonda değilim,sinirli ya da heyecanlı değilim,kafama taakılan birşey yok,ciddi bir hastalığım yok ama hiçbir uyku düzenim yok.
Sigara var ,çay var.Sigarayı bırakamam ,azaltabilirim belki.
Bu sorundan muzdarip olup kullandığı ilacın faydasını gören, eczacıdan rahatlıkla satın alabileceğim, kırmızı reçeteyle filan satılmayan bir ilaç önerebilecek varsa özelden lütfen haberdar etsin,minnetter olurum.
Teşekkürler.
Pasiflora olmasın lütfen :)
Kusura bakmayin benimde sorunum senin gibi ama hic ilac tavsiye etmiyorum.
Bir ara üc tane ilac birden alim. Gece saat 3 - 4 de kadar gene yatamadim.
Uyku ilaci hic bir zaman uyku getirmez. Sadece seni yorgun düsürür bukadar.
Yalniz sen bu ilaci aldiginda uyukunun gelecene inaniyorsun. Ve bilinc altini kandiriyorsun. Sonrada misil misil yatiyorsun. ( bundan sonra oda olmaz :D Ben söyledim diye artik bilinclisin )
neyse olay tamamen psikolojik bir sorun :D BU arada calismanin tavsiye ederim tek ilac budur. Calisirsan erken yatar erken kalkarsin.
Olimpiyat
02-08-2011, 14:09
ben bir iki tane ilaç biliyorum ama onun yerine akşam yatmadan önce sıkı bir spor yapıp sonra da yatağa girince eline kitap alıp okursan(sırtuzunmış şekilde) çok güzel uyursun..
hem sağlık için spor yapmış olursun, hem de uyuyana kadar kitap okursun..
Yıllardan beri benim de uykum problemli. Bazı dönemler aşırı çok uyuyorum, kafamı zor kaldırıyorum yataktan. Bir de kafamı koyduğum yerde, koyduğum gibi uyuyabiliyorum gün boyu. Bazen de istesem de belli saatten erken ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum. 4-5 saat uyuduktan sonra ise ne yaparsam yapayım bir daha uyuyamıyorum, uyanmam gerekse de gerekmese de saatle kurulmuş gibi dikeliyorum. Bu durum bir kaç haftadan fazla sürebiliyor. Sonra diğeri başlıyor gene.
Sigara yok, içki kırk yılda bir.
Bir de bu uyuyamadığım zamanlarda öyle bir taşkınlık hali, özgüven fazlalığı, libidoda bariz bir artış, çok konuşma falan yok. Çok uyuduğum dönemde ise diğerine göre bariz bir depresiflik durumu yok. Belirteyim de manik depresif teşhisi koymasın kimse. :)
Bunun arkasında başka bir şeylerin olduğu kesin gibi ama yüzleşmeye korkuyorum. :)
Firestorm
02-08-2011, 14:36
Arkadaşlar bu ne yahu birbirinize şekerleme önerer gibi ilaç önermeye kalkmayın sakın...
Uyku bozukluğu ciddi bir rahatsızlıktır ama bunun çözüm yeri burası değildir. Bir dostora görünün ilaç verer vermese de çeşitli yöntemler önerir sonuçta bu işin uzmanına görünmekte yarar var.
Arkadaşlar bu ne yahu birbirinize şekerleme önerer gibi ilaç önermeye kalkmayın sakın...
Uyku bozukluğu ciddi bir rahatsızlıktır ama bunun çözüm yeri burası değildir. Bir dostora görünün ilaç verer vermese de çeşitli yöntemler önerir sonuçta bu işin uzmanına görünmekte yarar var.
Aklı başında üye örneği. :)
Başlığın ilk iletisinde ilaç ismi sorulsa da mümkün mertebe ilaç ismi yazmamaya bakın arkadaşlar. Herkesin durumu kendine özeldir, bu yüzden ona iyi gelen sana kötü gelebilir.
Evet, özelden istedim ilaç önerilerini o yüzden.Buradan ilaç dışı önlemler ileri sürülebilir belki.
Köylerde insanlar 10 yatar 5-6 da kalkar, şehirde bu bozuluyor galiba.Bilgisayar ekranı gibi şeyler etkiliyor ondan eminim.
Firestorm
02-08-2011, 15:13
Aklı başında üye örneği. :)
Başlığın ilk iletisinde ilaç ismi sorulsa da mümkün mertebe ilaç ismi yazmamaya bakın arkadaşlar. Herkesin durumu kendine özeldir, bu yüzden ona iyi gelen sana kötü gelebilir.
Kesinlikle(ego yükselir :p :heh:)
Evet, özelden istedim ilaç önerilerini o yüzden.Buradan ilaç dışı önlemler ileri sürülebilir belki.
Köylerde insanlar 10 yatar 5-6 da kalkar, şehirde bu bozuluyor galiba.Bilgisayar ekranı gibi şeyler etkiliyor ondan eminim.
Özelden de olsa fark etmez mesela bir ilaç önererler kullanırsın yan etkilerine mağruz kalırsın veya benim annemde oldu dişinu uyuşturmak için iğne yaptılar kalbi durdu. Bu nedenle ilaçların her zaman doktor kontrolünde alınmasını kesin bir dille tavsiye ederim.
Çevre etkenleri önemli tabi ens önemlisi sitres uykusuzlugun en büyük sebeblerinden biri kafaada o kadar çok düşünce dolaşır ki uyumana izin vermez. Ayran, yoğrut uyku geterir ayrıca kitap okursan da uykunu getire bilir. sıcak bir duşun ardından da uyuya bilirsin...
Mesajlardan belli olduğu üzere 06:00 civarı yatmışım 14:00 civarı kalkmışım.Normal bir uyuma süresi yani.Uyuma süresinde bir sorunum yok zaten hep 8-9 saat arası.Uyku kalitesinde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorun bu süreyi belirli saatler arasında tutamamak.
Firestorm
02-08-2011, 15:30
Mesajlardan belli olduğu üzere 06:00 civarı yatmışım 14:00 civarı kalkmışım.Normal bir uyuma süresi yani.Uyuma süresinde bir sorunum yok zaten hep 8-9 saat arası.Uyku kalitesinde de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorun bu süreyi belirli saatler arasında tutamamak.
belli bir saat arasında tutman değil bence strestendir ara sıra mesela benim şöyle bir sorunum olur uykuyu bir kerede uyuyamam yani uyku sırasında en az bir iki kez uyanırım strestendir fazla kafana takma bence zamanla geçe bilir. mesela şu an yaklaşık 24 saatir uyumuyorum ve pek uykum olduğu söylenemez :) belli saatler arasında tutmak istiyor isen bir gün sabret uyuma sonraki gün akşam 11 gibi uyu :) sonraki günde aynı saatte uyumaya çalış bir süre sonra düzene girer bu da benim taktik :heh:
belli saatler arasında tutmak istiyor isen bir gün sabret uyuma sonraki gün akşam 11 gibi uyu :) sonraki günde aynı saatte uyumaya çalış bir süre sonra düzene girer bu da benim taktik :heh:
Ohoo hocam ben bunu kaç kez denedim ya,hiçbir işe yaramadığı için artık bu yöntemden vazgeçtim.2 gün sonra düzen bozuluyor çünkü.
Bir gün uykusuz sabrettim 11 de yatıp 7 de kalktım diyelim, ertesi gün 12-8, 01-9,02-10 diye kayıyor.böyle saçma bir döngü içinde devam ediyor.
Diyeceksin ki çalar saat vs. ile hep aynı saatte kalk.Olmuyor. Çalar saat uyandırıyor, kalkıp o saati susturyor ve iradem yokmuşçasına yeniden yatıyorum.
Kesinlikle streste,depresyonda değilim.
Firestorm
02-08-2011, 15:44
Ohoo hocam ben bunu kaç kez denedim ya,hiçbir işe yaramadığı için artık bu yöntemden vazgeçtim.2 gün sonra düzen bozuluyor çünkü.
Bir gün uykusuz sabrettim 11 de yatıp 7 de kalktım diyelim, ertesi gün 12-8, 01-9,02-10 diye kayıyor.böyle saçma bir döngü içinde devam ediyor.
Diyeceksin ki çalar saat vs. ile hep aynı saatte kalk.Olmuyor. Çalar saat uyandırıyor, kalkıp o saati susturyor ve iradem yokmuşçasına yeniden yatıyorum.
Kesinlikle streste,depresyonda değilim.
Doktor şart :) (tabi o kişi ben değilim )
depresyon ile sirtes aynı şey değil bu arada depresyonda olsan hem uyku kaliten düşük olur hemde sürekli uyumak istersin(sadece strest te uyutmaz) sana geçen seneden uyku saatlerimi öyliyim(hasta hastanın halinden anlar derler ya) akşam 16-17 gece 24-1 sabah 6-7 öğlen 13-14 tabi bu ortalama bazı günler uyku saatleri daha fazla yaklaşıyordu birbirine ama hep uykum oluyordu. hiç bir kerede uyuyamıyordum sürekli uyanıyordum uyku arasında....
kötü bir durum malesef umarım kısa sürede düzelirsin neyse bende bi yarım saat sonra filan kestirmeyi deniyim hazır aklıma getirdiniz :)
Bedeninizi zorlamayin. Ilac kullanmaniz da bir cozum degil. Gereksiz yere kimyasal yuklenmeyin.
Mevsimsel gecis donemlerinde , insanlarin biyolojik saatleri kayar, bozulur bazen. Kis geldiginde birseyiniz kalmaz. Gecmezse doktora gitmenizi oneririm.
Onemli olan belli saatler icinde uyuyor olabilmeniz. O size yeterlidir.
Bende ara ara aşırı düşünceden dolayı uykuya geçememe oluyor, yatağın içinde dönüp duruyorum. *** diye bir ilaç var düşünceyi yavaşlatıp uykuya geçişi hızlandırıyor. 1 tane içmek bana fazla geliyor bu sefer yataktan kalkamıyorum, yarım içinde dengeli oluyor. Nasıl kullanacağın senin metabolizmana bağlı tabi. Bir de içtikten sonra yatağa girmen lazım, çünkü dediğim gibi uyutucu değil uykuya geçişi hızlandırıcı bir ilaç. Yatağa girmezsen işe yaramaz.
Hekim bir arkadaşın tavsiyesiyle bir ilaç kullanmaya başladım.İki gündür 11-07 fix uyku saati ile devam ediyoruz.Umarım böyle gider ben de ilacı bırakarak kendi kendime bu saatlere alışırım.