Orijinalini görmek için tıklayınız : Tc'de Suriye'de Ne Arıyor ?
AlbatrosS
15-08-2011, 00:00
http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=38999
son günlerde tc'nin suriye'deki gösteriler ve can kayıplarına kayıtsız kalamıyacağı, ulusal çıkarlarının gündemde olduğu, ankara'nın sert çıktığı/çıkacağı vs bir sürü bilgi akışı oluyor medyada.
suriye'deki gösteriler ve beşşar esad rejiminin sert tutumu ULUSAL ÇIKARLAR üzerinden tartışılıyorsa bu işte bir bit yeniği aramak gerekir. komşularla sıfır sorun'dan bugünlere geldiğimiz de hatırlanmalı.
Butun Arap ulkelerinde rejimler yikildi, yikilamayanlar da yikilacak. Turkiye de islam dunyasinin lider ulkesi olacak. O yuzden Tayyip sanki rol icabi Israil'e sert cikislar yapiyor, boylece muslumanlarin sevgisini kazaniyor. Youtube'da davos videosunun altindaki yorumlara bir bakin. Butun Araplar RTE benim babam falan filan demeye baslamis artik. Hayirlisi olur insallah
Bir hışımla geldi geçti peh peeh peeeh
Davutoğlu Ahmet bey hey heey heeey
Esadın'ın böğrünü deldi geçti
Ağam kim, paşam kim,
Hanım kim, nigâr kim, kim, kim, kim, kim
Davutoğlu Ahmet Bey
Padişahın sağ kolu
Tayyip'in sağ kolu
Operasyonlar durmazsa konuşacak bir şey kalmaz (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=18496966)
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ordusunun Hama'dan çekilmesine rağmen kıyı şehirlerindeki operasyonlarına devam etmesi üzerine Şam yönetimine sert tepki gösterdi.
Tayyip zalime dur diyen hakkaniyetli müslüman devlet başkanı (padişah mı desem?) rolü yapıyor.
Sizce ne yapmaya çalışıyorlar?
Hiç bir halt edemeyeceklerini gayet iyi biliyoruz. Hem yemez, yese de bunu Türkiye tek başına yapmaya kalkamaz, uluslarası anlaşmalar var, Türkiye'nin bağlı olduğu Nato gibi örgütler var. Kalksa bile orduyu Suriye'ye biraz zor gönderir. Orduyu gönderdi diyelim, kayıplar Akp'yi çok yıpratır, bunu göze alamazlar. Bunları zaten geçtik.
Merak ettiği şu:
Tayyip gene sadece şov mu yapıyor?
Yoksa Nato güdümlü çoktan niyetlenilmiş kaçınılmaz bir operasyonu meşrulaştırmak amaçlı kamuoyu mu yaratılmaya çalışılıyor? Libya'ya yapılan müdahaledeki gibi maskara olmamak ve söz sahibi olabilmek için mi bu atılganlık?
Kimisi yorumlarında rol ve oyundan bahsetmiş. Ortada gerçekten bir rol ve oyun olsa Türkiye gerçekten samimi değil de diğer devletler gibi zavallı halkları sömüren bir devlet olsa bugünkü konumu bambaşka olurdu.
Bazı akıllılar(!) hala Türkiye'nin Ortadoğu'nun başına rol icabı geçirileceğinden bahsediyor, hangi akıl böyle bir gücü bir dünya devletine vermek ister? O güç elinde olan devlet daha sonrasında kimi dinler? Ortadoğu'nun Türk hakimiyetine geçmesi demek diğer hakimiyetlerin bitmesi demek.
Zamanında Hatay'ın Osmanlı topraklarından ayrılmak istememesi, Türk topraklarına katılmak istemesi ve büyük mücadelesi, mücadelesinin yıllarca devam etmesi gibi bugün arap devletlerinin Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye hayranlığı tarihi tekerrür ettiriyor.
Hatay bugün bizim topraklarımızda ise bu Hatay'ın kendi büyük mücadelesi. Kendi isteği.
Bunun önüne geçmek ve tarihi tekerrür ettirmemek için büyük planlar yapıp, ''dilinden dinine kadar'' tüm birleştirici unsurları bu toprakların birdaha hiç birleşmemesi için ayırarak planlar yapanlar, şimdi bu planı tersine çevirmek için mi çalışıyorlar diyorsunuz?
Kendi ölüm fermanlarını kendi elleriyle imzalıyorlar öyle mi?
Sevgiler.
Bazı yorumcular Türkiye'nin Ortadoğu'nun başına rol icabı geçirileceğinden nerde bahsetmişler? Türkiye pastadan olabildiğince bütük bir parça almak istiyor olabilir.
Ortadoğu'da Türk hakimiyeti mi? :D
Bir de kimisi Tayyip'in kendi muhaliflerine yaptıklarını görmezken, kendi ülkesindeki iç savaşı körüklerken Suriye'ye çıkışmasını komik bulmuyor. Ama ben kimilerine çok gülüyorum.
Hatay falan ne iş? Suriye'den bize katılmak isteyenler mi var iç mesele falan deniyor, anlamadım ben bir şey.
Ortadoğu'da Türk hakimiyeti mi? :D
Niye bu çok mu komik?
Hafızalarınız paslanmış sizin ya da daha doğrusu silinmiş. O yüzden komik bulabiliyorsunuz bunu, yoksa komik değil aksine hakim olmaması acı.
Başka devletler bir yüzyıldır hakimiyet süremezken altıyüzyıl orada hakimiyet sürmüş bir imparatorluğun torunları şimdi dedelerinin başardığı işi komik buluyor, o kadar alışmışlar ki aşağılık kompleksine. Değil mi?
Ama ben kimilerine çok gülüyorum.
Hatay falan ne iş? Suriye'den bize katılmak isteyenler mi var iç mesele falan deniyor, anlamadım ben bir şey.
Hatay falan ne iş mi?
Hatay'ın Osmanlı'dan ayrılmamak için verdiği mücadeleyi, Fransızlara hiç yılmadan başkaldırmalarını, Fransızların zayıf olduğu anda da ilk fırsat Osmanlı'dan kalma Türk topralarına katılmalarını mı anlatayım?
Hatay bugün Suriye sınırları içinde değil de Türkiye sınrıları içinde ise ve bugün Suriyelilerin ve diğer Arap devletlerinin çektiği eziyeti çekmiyor ise bu kendi hiç yılmadan verdiği mücadelesi iledir.
Bütün Arap devletleri aynı şekilde bir istekle bir mücadele vermiş olsa bugün başlarında kendilerini katleden yönetimleri değil, Türkiye olacaktı.
Arap dünyasının tek kurtuluşu, Hatay'ın verdiği mücadeleyi vermek.
Bu sizce çok komik olabilir bence kurtuluşlarının tek yolu. Umarım bu mücadeleyi verirler ki ''Ak parti'' Mısırda kuruldu bile.
Sevgiler.
Özgürcan
16-08-2011, 16:08
Kimse kimsenin hakimiyeti altına girmemelidir ya da hiçbir toplum-şahıs-ülke başka bir toplum-şahıs-ülkeye hakim olmamalıdır. Irklar ve toplumlar evrimsel süreçte ortaya çıkan adaptasyonlar sonucu oluşan bölgesel farklılıklardır. Dış görünüş haricinde hepimiz eşidizdir. Bundan dolayı içinde yaşadığımız toplumun ezilmesine karşıçıkmalı, ancak hakimiyet oluşturmasına da karşı çıkmalıyız. Yaşar Esad'ın diktatoryası haksız bir yönetim ama yok edilme yöntemi bu değil. BOP kapsamında tüm Orta DOğu ülkelerinin yönetimleri değişecek ve Batılı devletlere kâr sağlanacak. Kurulacak "özgür" cumhuriyetlerin yönetimleri ABD gizli servisleriyle bağlantılı olacak.
Bunun farkına varıldığı zaman ancak Suriye'de oynanan oyunları görebiliriz...
Çözüm ne ABD-Türkiye destekli bir "ağabey" ne de bir adamın yönettiği diktatoryadır.
AlbatrosS
16-08-2011, 20:29
Niye bu çok mu komik?
Hafızalarınız paslanmış sizin ya da daha doğrusu silinmiş. O yüzden komik bulabiliyorsunuz bunu, yoksa komik değil aksine hakim olmaması acı.
Başka devletler bir yüzyıldır hakimiyet süremezken altıyüzyıl orada hakimiyet sürmüş bir imparatorluğun torunları şimdi dedelerinin başardığı işi komik buluyor, o kadar alışmışlar ki aşağılık kompleksine. Değil mi?
ha, şöyle; gösterin ''demokratlığınızı''...fetihçi sömürge ideologlarısınız dediğimizde alınıyorsunuz ama, değil mi ya?
Hatay falan ne iş mi?
Hatay'ın Osmanlı'dan ayrılmamak için verdiği mücadeleyi, Fransızlara hiç yılmadan başkaldırmalarını, Fransızların zayıf olduğu anda da ilk fırsat Osmanlı'dan kalma Türk topralarına katılmalarını mı anlatayım?
Hatay bugün Suriye sınırları içinde değil de Türkiye sınrıları içinde ise ve bugün Suriyelilerin ve diğer Arap devletlerinin çektiği eziyeti çekmiyor ise bu kendi hiç yılmadan verdiği mücadelesi iledir.
siz hala ''milli kurtuluş zırvalığına'' mı iman etmektesiniz? musul ve kerkük denince ''ingiliz işbirliği hede-hödö''sü; hatay'a gelince ''milli kurtuluş'':D
misak-ı milli zırvalığının bizzat itilaf işbirliği içinde planlandığını; ingilizler istemediğinde kerkük'ü bile yedirmediklerini(pardon, ne zaman vermişlerdi ki?) tarih anlatmaz.
az daha azmederseniz türk tarih tezine de inanacaksınız, ha gayret...
Bütün Arap devletleri aynı şekilde bir istekle bir mücadele vermiş olsa bugün başlarında kendilerini katleden yönetimleri değil, Türkiye olacaktı.
Bu sizce çok komik olabilir bence kurtuluşlarının tek yolu. Umarım bu mücadeleyi verirler ki ''Ak parti'' Mısırda kuruldu bile.
Sevgiler.
yani, onları beşşar değil de neoosmanlı halifesi tayyip sultan sömürsün öyle mi?
demokratı tayyip olanın burnu...
ha, şöyle; gösterin ''demokratlığınızı''...fetihçi sömürge ideologlarısınız dediğimizde alınıyorsunuz ama, değil mi ya?
siz hala ''milli kurtuluş zırvalığına'' mı iman etmektesiniz? musul ve kerkük denince ''ingiliz işbirliği hede-hödö''sü; hatay'a gelince ''milli kurtuluş'':D
misak-ı milli zırvalığının bizzat itilaf işbirliği içinde planlandığını; ingilizler istemediğinde kerkük'ü bile yedirmediklerini(pardon, ne zaman vermişlerdi ki?) tarih anlatmaz.
az daha azmederseniz türk tarih tezine de inanacaksınız, ha gayret...
Ben kendi tezlerimi kendim yazıyorum :)
Parçaları birleştirerek, kopya çekmeden.
Hatay baştan beri hep akıllıca davranmış, misal o zamanın zamanında Türkiye toprakları üzerinde zorla yaptırılan devrimleri onlar zor olmadan kendiliğince almış, hem de Fransızların engellemesine rağmen. Neden biliyor musunuz? Birleştirici unsurların neler olduğunun farkına vardıklarından. Sırf Türkiye'den hiçbir şekilde kopmamak adına.
yani, onları beşşar değil de neoosmanlı halifesi tayyip sultan sömürsün öyle mi?
demokratı tayyip olanın burnu...
Evet, Sultanımız, Padişahımız I. Tayyip :)
En azından yüzdeikibuçuğunu fakir fukaraya veriyor de rahat ediyor millet :)
Şaka gerçek bir yana; artık ayrı ayrı devletler, ayrı ayrı kanunlar kurallarla dar bir alana sıkıştırılamaz Ortadoğu ve müslümanlar. Sultanımız Tayyip ve Vezir-i Azamı Ahmet Davutoğlu da bunun için çalışıyorlar. Ortadoğunun bir ucundan taaa diğer ucuna sıkılmadan bir yolculuk...
Hatta Ortadoğu'nun da dışına taşan büyük bir yolculuk.
Ayrıca Türkiye halkına sorun kim kimi sömürüyor diye?
Yüzde ellisi sömürülmekten kurtulduğu için Sultan ediyor Tayyibi.
Diğer yüzde ellisi de sanırım bize zorla çarşaf giydirecek diye paranoya içinde oy vermiyor.
Yoksa sömürü söz konusu değil.
Sevgiler.
Insanlarin ciddi ciddi tc'nin Israil'e kafa tutabilecegine inanmasi beni cok urkutuyor. Nasil bir dusmanla karsi karsiya olduklarinin bilincinde degiller ve bu cok buyuk bir gaflet. Insanlar en cok bu yuzden kolayca kandirilip kullaniliyorlar
TurkceRap
16-08-2011, 23:30
Niye bu çok mu komik?
Hatay falan ne iş mi?
Sevgiler.
Sizler Osmanlı mastürbasyonuyla kendi halinizde takıla durun, O Mısırlılar Mübarek'i çok arayacaklar buna emin olabilirsin.
Filistin de, filistin diye kendi burnunun ucunu göremeyen, Kırk yıllık K^ni'nin Yani ya da tam tersi olamayacağını anlayamayan zavallı halklara gideni aramak müstehakmıdır? müstehaktır, ama olan bize oluyor.
TurkceRap
16-08-2011, 23:37
Insanlarin ciddi ciddi tc'nin Israil'e kafa tutabilecegine inanmasi beni cok urkutuyor. Nasil bir dusmanla karsi karsiya olduklarinin bilincinde degiller ve bu cok buyuk bir gaflet. Insanlar en cok bu yuzden kolayca kandirilip kullaniliyorlar
Sana hak vereceğimi rüyamda görsem inanmazdım ama, +Sonsuz...
AlbatrosS
16-08-2011, 23:43
Ben kendi tezlerimi kendim yazıyorum :)
Parçaları birleştirerek, kopya çekmeden.
Hatay baştan beri hep akıllıca davranmış, misal o zamanın zamanında Türkiye toprakları üzerinde zorla yaptırılan devrimleri onlar zor olmadan kendiliğince almış, hem de Fransızların engellemesine rağmen. Neden biliyor musunuz? Birleştirici unsurların neler olduğunun farkına vardıklarından. Sırf Türkiye'den hiçbir şekilde kopmamak adına.
Evet, Sultanımız, Padişahımız I. Tayyip :)
En azından yüzdeikibuçuğunu fakir fukaraya veriyor de rahat ediyor millet :)
Şaka gerçek bir yana; artık ayrı ayrı devletler, ayrı ayrı kanunlar kurallarla dar bir alana sıkıştırılamaz Ortadoğu ve müslümanlar. Sultanımız Tayyip ve Vezir-i Azamı Ahmet Davutoğlu da bunun için çalışıyorlar. Ortadoğunun bir ucundan taaa diğer ucuna sıkılmadan bir yolculuk...
Hatta Ortadoğu'nun da dışına taşan büyük bir yolculuk.
Ayrıca Türkiye halkına sorun kim kimi sömürüyor diye?
Yüzde ellisi sömürülmekten kurtulduğu için Sultan ediyor Tayyibi.
Diğer yüzde ellisi de sanırım bize zorla çarşaf giydirecek diye paranoya içinde oy vermiyor.
Yoksa sömürü söz konusu değil.
Sevgiler.
he ya... suriyeliler de allah allah, tayyip sultan gelip başa konsa diye el-avuç açıyorlar zaten...
fetihçi osmanlı gazalarınız şimdiden mübarek ola; ama ben sizin rezil savaşınızda asla taraf olmam. sıkıysa girsinler suriyeye... orduya yazılan ''tayyip'' olsun :D
TurkceRap
17-08-2011, 00:07
he ya... suriyeliler de allah allah, tayyip sultan gelip başa konsa diye el-avuç açıyorlar zaten...
fetihçi osmanlı gazalarınız şimdiden mübarek ola; ama ben sizin rezil savaşınızda asla taraf olmam. sıkıysa girsinler suriyeye... orduya yazılan ''tayyip'' olsun :D
Bu imajı oluşturmak için o kadar reklam yaptılar ortadoğudaki sivrizekalıların peşine takıldığı bir kült olsun diye, Karşılığını alacaklar elbet.
Ama ben bir Suriyeli olsam, Ciddiyim Esadlar gitmesin diye herşeyi yaparım, ne kötü en azından şimdi adamların yaşam tarzına müdahale eden yok, Arab isyanlarının hepsi birbirinin kopyası gibi, birileri ortadoğudaki isyanı bile kendi lehine çevirebilecek güce sahip, ama bazı kıt akıllı zevat halâ bunun farkında değil.
Siz haberleri takip etmiyorsunuz sanırım.
Resmen katlediliyorlar insanlar orada. Her yerde onun haberleri. İnanılmaz büyük bir katliam var orada.
Suriyeliler Allah Allah deyip canlarını Türkiyeye atıyorlar. Türkiyeye akın ediyorlar. Ayrı bir şehir kuruldu onlar için.
Keşke herkes bir Tayyip olsa :)
Suriyeye kimse girmiyor ama onlar akın akın geliyor.
Yakında orda kimse kalmayacak zaten :)
Sevgiler.
AlbatrosS
17-08-2011, 01:48
Bu imajı oluşturmak için o kadar reklam yaptılar ortadoğudaki sivrizekalıların peşine takıldığı bir kült olsun diye, Karşılığını alacaklar elbet.
Ama ben bir Suriyeli olsam, Ciddiyim Esadlar gitmesin diye herşeyi yaparım, ne kötü en azından şimdi adamların yaşam tarzına müdahale eden yok, Arab isyanlarının hepsi birbirinin kopyası gibi, birileri ortadoğudaki isyanı bile kendi lehine çevirebilecek güce sahip, ama bazı kıt akıllı zevat halâ bunun farkında değil.
hocam,
suriye toplumsal belleğinde ittihatçıların döneminde astırılan ulusal liderler hala canlıdır. bu fetihçi güruh resmen hayal görüyor. ittihat-ı islam fikrinin nasıl elde patladığı 1. dünya savaşında zaten görüldü.bilmem ki daha neyin sevdasıdır bu?
AlbatrosS
17-08-2011, 01:52
Siz haberleri takip etmiyorsunuz sanırım.
Resmen katlediliyorlar insanlar orada. Her yerde onun haberleri. İnanılmaz büyük bir katliam var orada.
Suriyeliler Allah Allah deyip canlarını Türkiyeye atıyorlar. Türkiyeye akın ediyorlar. Ayrı bir şehir kuruldu onlar için.
Keşke herkes bir Tayyip olsa :)
Suriyeye kimse girmiyor ama onlar akın akın geliyor.
Yakında orda kimse kalmayacak zaten :)
Sevgiler.
sayın halife yamağı,
ittihatçı subayların astırdığı ulusal birlik önderlerinin hayaletleri hala şam semalarında dolanır. suriyelilerin tc işgaline karşı ''dua ettikleri'' tam bir sanrıdır; zira, bu adamlar ciddi bir biçimde ittihatçı gelenekle hesaplaşmamış osmanlı'dan korkarlar.
hatay hede-hödösünü sayıklamadan evvel ittihatçı faşistlerin suriye'de yedikleri naneleri araştırın iyice. bir de akp'nin bu gelenekle hesaplaşmadan hatta bu geleneğe sahip bile çıkarak yürüttüğü neo-osmanlı jeopolitiğini katın üstüne:
kusura bakmayın da uluslaşma sürecini belli ölçüde yaşamış bu toplum, hele alevi-nusayri/hristiyanlar ile milliyetçi sünni cephelerin neo-ittihatçılara kucak açacağı ancak ''sömürgeci sanrıları''dır. geçiniz...
Turkiye'de nasil tsk'yi devirdilerse oralarda da bu diktatorleri deviriyorlar iste. Yani sirf emperyalistlere karsi olucaz diye halkin menfaatine olacak bazi gelismelere muhalefet etmek biraz anlamsiz geliyor bana.
AlbatrosS
17-08-2011, 02:01
Turkiye'de nasil tsk'yi devirdilerse oralarda da bu diktatorleri deviriyorlar iste. Yani sirf emperyalistlere karsi olucaz diye halkin menfaatine olacak bazi gelismelere muhalefet etmek biraz anlamsiz geliyor bana.
eee, nabacaz, gidip işgal edip vilayetimiz mi yapacağız orayı? cok meraklıysan al eline silahı buyur savaş... islamcı milisler orada...
eee, nabacaz, gidip işgal edip vilayetimiz mi yapacağız orayı? cok meraklıysan al eline silahı buyur savaş... islamcı milisler orada...
Ben savas yanlisi degilim. Ama o rejimleri yikmayi kafaya koydularsa onlari kimse engelleyemez bunu sizinde biliyor olmaniz gerekir..
Tsk bu gune kadar sadece kendi vatandaslariyla savasti. Gercek bir savasa girerse ne yapabilir, ben pek olumlu dusuncelere sahip degilim bu hususta. Turkiye'nin oyle saga sola saldiracak kadar guclu bir ordusu oldugunu dusunmuyorum, o yuzden boyle biseye tek basina kalkisamaz. Ama destek olabilir belki. Bu diktatorler hic savasa gerek kalmadan defolup gitseler keske ama birakilmiyor o makamlar oyle kolayina
AlbatrosS
17-08-2011, 10:37
Ben savas yanlisi degilim. Ama o rejimleri yikmayi kafaya koydularsa onlari kimse engelleyemez bunu sizinde biliyor olmaniz gerekir..
Tsk bu gune kadar sadece kendi vatandaslariyla savasti. Gercek bir savasa girerse ne yapabilir, ben pek olumlu dusuncelere sahip degilim bu hususta. Turkiye'nin oyle saga sola saldiracak kadar guclu bir ordusu oldugunu dusunmuyorum, o yuzden boyle biseye tek basina kalkisamaz. Ama destek olabilir belki. Bu diktatorler hic savasa gerek kalmadan defolup gitseler keske ama birakilmiyor o makamlar oyle kolayina
tayyip sudan diktatörü soykırımcı elbeşir'i de el üstünde tutuyordu. hatta ''müslümanlar soykırım yapmaz'' mealinde muhteşem laflar etti. bitiyorum tayyip'imdeki insan sevgisine... kurban olayım...
Tsk bu gune kadar sadece kendi vatandaslariyla savasti. Gercek bir savasa girerse ne yapabilir, ben pek olumlu dusuncelere sahip degilim bu hususta. Turkiye'nin oyle saga sola saldiracak kadar guclu bir ordusu oldugunu dusunmuyorum, o yuzden boyle biseye tek basina kalkisamaz. Ama destek olabilir belki.
Sn.jadi,
Savaş beklentiniz varsa merak etmeyin Tsk her şartta savaşabilecek kabiliyete sahip araç gereç ve personele sahiptir, dünyanın 6. büyük ordusudur.
Bence Suriye ile bir savaşa girmesi söz konusu değil, nato nun verdiği görevleri uyguluyor olabilir, Libya harekatının kamuta merkezi İzmirdi, diğer operasyonlar için de izmir kullanılmak isteniyordur belki.
Saygılar
tayyip sudan diktatörü soykırımcı elbeşir'i de el üstünde tutuyordu. hatta ''müslümanlar soykırım yapmaz'' mealinde muhteşem laflar etti. bitiyorum tayyip'imdeki insan sevgisine... kurban olayım...
Eh iyi o zaman. Keske Tayyip olacagina her on yilda bir askeri darbe yemeye devam eden bir ulke olaydik
AlbatrosS
17-08-2011, 23:18
Eh iyi o zaman. Keske Tayyip olacagina her on yilda bir askeri darbe yemeye devam eden bir ulke olaydik
ya jadı ne diyorsun aplacım sen ? 17 faili belli cinayet işleniyordu da tayyip-giller canhıraş ''hayııırrrrrrrrrr'' mı diyordu zamanında?
12 eylül paşalarına ''paşam dine halel gelmesin'' diyen hangi cemaatti?
biz onların cemaziyelevvelini de biliyoruz be apla, yemişim onun demokratlığını... ahanda kandil'e harekat da başladı. halife'nin sabrı buraya kadarmış, tıynetini zaten biliyorduk...
ya jadı ne diyorsun aplacım sen ? 17 faili belli cinayet işleniyordu da tayyip-giller canhıraş ''hayııırrrrrrrrrr'' mı diyordu zamanında?
12 eylül paşalarına ''paşam dine halel gelmesin'' diyen hangi cemaatti?
biz onların cemaziyelevvelini de biliyoruz be apla, yemişim onun demokratlığını... ahanda kandil'e harekat da başladı. halife'nin sabrı buraya kadarmış, tıynetini zaten biliyorduk...
Kurt meselesi tc hukumetlerinin uzerinde olan bir sorundur. Ermeni ve Kibris sorunlari da oyle. Bu mevzularda Tayyip basina buyruk hareket etmeye yeltenirse bundan sonra darbe yaptirmazlar ama suikast duzenletip beynini dagitirlar. Bu gercekleri bilerek degerlendirme yaparsan daha saglikli olur bence
AlbatrosS
19-08-2011, 00:04
Kurt meselesi tc hukumetlerinin uzerinde olan bir sorundur. Ermeni ve Kibris sorunlari da oyle. Bu mevzularda Tayyip basina buyruk hareket etmeye yeltenirse bundan sonra darbe yaptirmazlar ama suikast duzenletip beynini dagitirlar. Bu gercekleri bilerek degerlendirme yaparsan daha saglikli olur bence
hiçbir halt yemezler; herifler ''devlet'' olmuş sen neyden bahsediyorsun? şu saatten sonra ''haklı-haksız'' savaşın da barış'ın da sorumlusu ''akp''dir. atılan-atılmayan her adımın sorumlusu akp'dir. artık muktedirler.
tayyip sultan muktedir oldukça hasmının ''dilini'' kullanıyor fark edildiyse. en az hasmı(kemalist bürokrasi) kadar milliyetçi, onlar kadar devletçi. yetmedi bir de neo-osmanlı hayalleri kurmakta: nahh yedirirler!
hiçbir halt yemezler; herifler ''devlet'' olmuş sen neyden bahsediyorsun? şu saatten sonra ''haklı-haksız'' savaşın da barış'ın da sorumlusu ''akp''dir. atılan-atılmayan her adımın sorumlusu akp'dir. artık muktedirler.
tayyip sultan muktedir oldukça hasmının ''dilini'' kullanıyor fark edildiyse. en az hasmı(kemalist bürokrasi) kadar milliyetçi, onlar kadar devletçi. yetmedi bir de neo-osmanlı hayalleri kurmakta: nahh yedirirler!
Sen simdi Kurt meselesinin hukumetler ustu bir sorun oldugunu inkar mi ediyorsun?
TurkceRap
20-08-2011, 00:16
hocam,
suriye toplumsal belleğinde ittihatçıların döneminde astırılan ulusal liderler hala canlıdır. bu fetihçi güruh resmen hayal görüyor. ittihat-ı islam fikrinin nasıl elde patladığı 1. dünya savaşında zaten görüldü.bilmem ki daha neyin sevdasıdır bu?
Haklısın, ama bu sefer durum farklı, Senin de değindiğin üzere Suriyede Nusayriler, Bahreynde tam tersi Şii çoğunluğu Yöneten azınlık sünniler, Bu cadı kazanını nasıl karıştırıp çorba yapacaklar bilmiyorum ama, i dünya savaşındaki şartlar ve şu anki konjonktür arasında dağlar kadar fark var, hem bu Türkiyenin tek başına planı da değil.
Ama ben de stratejinin kesinlikle defolu olduğu konusunda hemfikirim.
Ne yaptıklarını zannediyor bunlar?
Raporu beğenmemişler.
Türkiye-İsrail ilişkilerinde tarihi karar (http://www.hurriyet.com.tr/planet/18632049.asp)
Cumhurbaşkanı çok kızmış.
Gül'den sert açıklama (http://www.hurriyet.com.tr/planet/18633464.asp)
İsrail de çok korkmuş.
İsrail'den Türkiye'ye cevap (http://www.hurriyet.com.tr/planet/18634514.asp)
Arap'ın derdi Arapları bile bu kadar germezken bunları geriyor. Sex satar, bir de din. Yapılan yorumlara bakıyorum da müşterisi çok bazı şeylerin. Havalara girenler var, İsrail'e haddini bildirelim diyenler, daha fazla yaptırım uygulayalım diyenler falan. Anlı şanlı tarih masallarıyla büyüyen nesillerden ne beklenir ki?
İsrail'e beş yaptırım (http://www.ntvmsnbc.com/id/25246675/)
İŞTE BEŞ YAPTIRIM
Türk İsrail diplomatik ilişkileri ikinci kâtip düzeyine indirilecektir. 2. kâtip düzeyinde tüm görevler başta büyükelçi olmak üzere Çarşamba günü ülkelerine geri döneceklerdir.
Türkiye ile İsrail arasında askeri anlaşmaların tümü askıya alınmıştır.
Doğu Akdeniz’de en uzun kıyısı bulunana sahildar devlet olarak Türkiye Doğu Akdeniz’de seyrüsefer serbestisi için gerekli gördüğü her türlü önlemi alacaktır.
Türkiye İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoyu tanımamaktadır. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihi itibari ile Gazze’ye yönelik olarak uyguladığı ablukanın uluslararası adalet divanında incelenmesini sağlayacaktır. Bu doğrultuda BM genel kurulunu harekete geçirmek için girişimlere başlıyoruz.
İsrail saldırısının Türk ve yabancı tüm mağdurlarının mahkemelerdeki hak arama girişimlerine tarafımızdan gereken her türlü destek verilecektir.
Ağzı olan konuşur dedikleri bu olsa gerek. Her mesaj birbirinden bağımsız, tuhaf ve anlamsız. Biri söylediği her kelimeyi düzgün yazar iken iş Türkiye Cumhuriyeti'ne gelince tc diye yazmış, diğeri seversin sevmezsin ayrı ülkenin başbakanı için mahalleden arkadaşı gibi yazmış, diğeri şöyle, diğeri böyle...
Hepsinden öte muhakkak yazmak istediğim birşey var ki o da sadece anlayana,
Sahi ne diyorsunuz At?
Saygılar
TurkceRap
03-09-2011, 19:42
Bir-iki günce bazı Suriyeli Muhaliflerin ülkede yabancı güç istemediği fakat, Türkler ve Araplardan oluşan bir güce sıcak baktıklarına dair birtakım söylemler medyada yer aldı, Henüz yanılmadık, Bakalım Türk ordusuna Suriye yolu da görünecekmi?
spartacus
03-09-2011, 21:08
iyi işte sana da malzeme çıkar. :) Devirirlerse atıverirsin tüm ölümleri devirenlerin üzerine(yok olmadı, yeni gelişen neo-faşizm akımları gereği, belleklere yutturulacak en iyi şeyin monarşizm seviciliği olduğu için bunlar hakkında masallar anlatmazsın bence, tüh keseri taşa vurduk... Monarşik diktatörler yaratırsınız, kurtulursunuz, Suriye islam valiliği :) )
Şu darbelerden daha da fazla nefret etmeye başladım, neden, birde açıktan gericiliğin-monarşizmin ekmeğinde yağ olabildiği için... Şu darbe tarihleri tamamen kapansa da üçkağıtçıların eline malzeme olmasından bizde kurtulsak, içimize, önümüze bakabilsek. Bıktık ölümü görüp sıtmayla yaşamaktan, handiyse monarşik yapıyı darbe salatası arasında ileri demokrasi diye başımıza boca eden(yüzümüze sıçan), gözü dönmüş biçimde monarşizm ve feodalizm sevdalısı çağsız kafadan,,,, sıtmadansa öleyim diyesi gelir oldu insanın. Hele darbeleri malzeme etmeleri yok mu! Dün darbe bahçesinde gülsüz diken gibi yetişen monarşistlerin, bu gün darbeyi kendi amaçları temelinde kullanmaları trajik.
Hayırdır sefer nereye?
----------------------------------------------------------------
Türkiye'nin Suriye'de bence özelde bir işi yok, bu uluslararası ölçekte Türkiye üzerinden gelişmesi en mantıklı süreçtir(Yoksa henüz dünkü içtiği sütü kurumamış Türkiyeyi uluslararası ölçekte bu kadar çok konuşturmazlar.). Çünkü zoraki elde edilenle hazırı sunacak olan arasında ekonomik açıdan da politik açıdan da muazzam fayda farkı var.
Yine de bir tarafdan rejimlerin değişmesi iyi iken, diğer tarafdan da gelişmekte olan köktencilik ve bu kadar açıktan savunucusunun olduğunu görmek kaygı veriyor. En azından muhaliflere önderliği ele geçirmiş kesiminde ne bok olduğu iyice belli. Görünen o ki, halkın hazır bir örgütlenmesi olmayışı ve geçmişden gelen bir örgütlülüğe sahip olmayışı, onları hazır ve ABDvari(en azından evveliyatı, kökeni bakımından oluşturulmuş paravan örgütler) islam tekelinde örgütlenmiş köktenci örgütlerin eline düşürmüş gibi, eğer gerçekten de öyle bir durum söz konusu ise bu kaygı verici, dünün teröristi denenler doğan siyasal boşluğu da dolduracak kapasiteye ve finansa ve köklü örgütlülüğe sahip olsa gerek. Afganistan bu bakımdan uzak tarihi bir örnek, ama taliban döneminin özellikle ABD ve batılı devletlerden alınan destekle iktidara gelmişliği, garip biçimde benzerlik örneği sunuyor.
Birde dikkatimi çeken, özellikle toplumsal yaşam bakımından bilhassa diğer gerici ülkelere nazaran çağdaş normlara yakın ülkelerde bunlar olurken(sonrası belkide kadınların başı da kapatılacaktır), aksine çağdışı monarşik geleneklerde ve çağdışı yaşam koşullarında olan ülkelerin el üstünde tutulması ise düşündürücü(Hey haaat, yaaa cemaat mutlak(!) monarşik Arabistan'ın, başı kel mi? İndi nedür bunun gıymati-harbiyesi? - osmanlılaştık ve çağ düştükya(atlamak değil 3-5 çağ geriye düşmek) dili mazur görün, şu mangalda kül bırakmayan Hükümet avareleri, Arabistan hakkında neden hiç bir şey buyurmuyorlar, hazır fırsat çıkmışken oranın(Arabistan) işini bitirip, bir seferde Afganistana düzenlemeyi düşünmezler, ferman buyurmazlar mı? ne iş?)
AlbatrosS
04-09-2011, 00:53
Sen simdi Kurt meselesinin hukumetler ustu bir sorun oldugunu inkar mi ediyorsun?
Kozmik ergenekon teorisine mevzuyu getireceksen hiç uğraşma; bu, dağa çıkan binlerce adamı ve bu meselenin ''içsel dinamikleri''ni anlatmaz.
Bu meselede iktidarın konumuna gelince; evet, geçmişte vesayetten dolayı hem hükümetler üstü genel bir ''devlet/paradigma'' sorunu hem de bunun pratikçisi/yürütücüsü bir iktidar sorunuydu. Şimdiyse, hem muktedir olma hem de hükümet etme payeleriyle nedeniyle artık ''iktidarın sorunu''dur. Ya da iktidarın sorumluluğu.
AlbatrosS
04-09-2011, 01:09
Haklısın, ama bu sefer durum farklı, Senin de değindiğin üzere Suriyede Nusayriler, Bahreynde tam tersi Şii çoğunluğu Yöneten azınlık sünniler, Bu cadı kazanını nasıl karıştırıp çorba yapacaklar bilmiyorum ama, i dünya savaşındaki şartlar ve şu anki konjonktür arasında dağlar kadar fark var, hem bu Türkiyenin tek başına planı da değil.
Ama ben de stratejinin kesinlikle defolu olduğu konusunda hemfikirim.
Hocam,
Bu mevzuda da ciddi bir bilgi kirliliği var. Suriye rejimi ''Alevi/Nusayri'' rejimi demek epey sıkıntılı. Başta Esat'ın eşi alevi değil, sunni.(Tayyip'in eşinin başı açık ve Alevi bir laik olduğunu düşünsene, mümkün mü?) Zira, iktidarda önemli bürokrat ve tonla asker de sünni. Rejim'in baskıcı karakteri aldatabilir, ama kısmen de laik bir rejim. Ha, dini karakteri de olan; hatta fazla vahhabi/selefi esintili mevzular da olabilir.
Sorunun esası rejimin ''rengi'' değil, baskıcı doğası. İran'daki gibi bir ''şii ideoloji''den bahsedemeyiz suriye'de. Yok öyle bir şey. Yahut S. Arabistan'daki gibi Vahabi/Selefi ideoloji'den de.
Bu kısım, biraz İslamcıların üfürükleri gibi geliyor bana.
Tc'nin tek başına planı elbette değildir, olmasa da ne fark eder? Suriye ordusunun operasyonları falan bir gerçek; ancak, Suriye muhalefeti tek yönlü değil. Örneğin Lübnan Komünist Partisi'nin Suriye ile ilgili bazı değerlendirmeleri vardı, ilginçtir.
Yahut Anadolu Ajansı'ndan muhabirlerin, özellikle gazetecilerin davet edildiği dönemde Suriye izlenimleri hiç de basında çıktığı gibi değildi. Sırf bu yüzden TRT 3 muhabirin işine son verdi.
Bazı kaynaklarda, İslamcı milislerin de ciddi terör estirdikleri hatta ordu birliklerinin gelişinin sevinçle bile karşılandığı haberleri geliyor. Herifler karakol basıp onlarca askerin gövdesini meydanda dolaştırıyor vs.
Rejimin tarihi düşünüldüğünde yapabilecekleri ortada, hatta belli; ancak, şu an oradan sağlıklı bir bilgi akışı mevcut değil. Rejim karşıtların en küçük gösterisi fersah fersah çıkarken rejim yanlıları yahut isyan karşıtlarının onbinlerce kişilik gösterileri de görmezden gelinmekte.
Esad rejimi elbette değişmeli; ancak, batının baskı ve müdahalesiyle bir değişim yaşanır da Libya'daki çatışmalar hasıl olursa Suriye'de oldukça ciddi boyutlarda Alevi-Nusayri katliamları yaşanması büyük ihtimal. Bir de bölgedeki ciddi Kürt kitlesi var. Onlar da Esad rejimi'nden sonra İslamcı-Arap milliyetçisi bir iktidardan yana olmayacaktır.
spartacus
13-08-2012, 02:31
Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin çektiği katliam görüntüleri izleyenleri dehşete düşürdü. Görüntüde muhalifler ele geçirdikleri posta binasından memurları ve güvenlik görevlilerini aşağı attı.
...
İnsan hakları örgütleri ise, bu kişilerin "Şebbiha" olması durumunda bile esir alındıktan sonra infaz edilmelerinin suç olduğu görüşündeler...
....
İnsan hakları uzmanları bu tip infazları "savaş suçu" olarak değerlendiriyor. Ancak Suriyeli muhaliflerin bu tip katliamları bugüne kadar Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınmış değil.
...
Detaylar
http://www.hurriyet.com.tr/planet/21213051.asp
demirefe
13-08-2012, 18:15
Suriye'de bir şey arayan TC değil. TC nin Atatürkçü yurtta sulh cihanda sulh politikasını değiştirmek, Atatürkçü politikaların tamamını değiştirmek isteyen dış güçler ve yerli işbirlikçileri.
Libya'da da çok insanlık suçu işlendi. Bunlar uluslararası mahkemelere taşındı mı da Suriye'dekiler taşınacak?
Yeni yönetimler kölelikte kusur ederlerse o zaman taşınır... Zamanı var!
spartacus
15-08-2012, 00:34
Batılı ve Arap ülkelerinin Suriyeli muhaliflere yönelik askeri desteklerini, İskenderun limanına indirilen Rus yapımı tanklarını sağlayarak artırdıkları öne sürülüyor.
İsrail’in istihbarat örgütlerine yakınlığı ile bilinen Debka sitesi, Libya’dan götürülen 20 adet Rus yapımı T-62 tankının geçen hafta İskenderun limanına indirildiğini savunurken eğitilmiş Suriyeli muhaliflere “teslim edilen” tankların Kuzey Suriye’ye gönderildiğini de yazdı.
http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1344932015&year=2012&month=08&day=14
Tamamen kirli bir savaş, bu savaşa destek vermek, uluslararası güçler ve ülkelerdeki iç faşizmde ısrardır diye düşünüyorum. Özellikle Kuzey silahlandırılıyor, çok çeşitli sebepleri olmalı... Çeşitli azınlık ve mezhepler zapturapt altına alınacak ve bence islami(ama seçimli), mühendislikten geçmiş bir toplum yaratılacak. Mühendislik sürecinde askeri yönetim olacak(böylelikle azınlıklar, çeşitli farklı görüşler muhatap bulamayacak, bulsa da ses çıakrtamayacak) ve bu süre olduğunca uzun tutulacak. Bu sürecinde demokratik seçimler için gerekli olduğu söylenecek, o arada ise ülke içindeki siyasi dengeler uluslararası neo faşist yönetim sistemine entegre edilecek ve azınlık ilan edilenler kaderine razı olacak, sistemle ve kendisiyle barışık, zorluk çıkartmayan ve amade cinsinden islami insan tipi oluşturulacak, yumuşak asimilasyon stratejisi işletilecek diye düşünüyorum.(AKP nin 2023 hedefindeki toplum yapısı gibi, hak iddiasında bulunmayan, görece ve bilhassa maneviyat da kaderinden memnun, sorgulamayan, önüne konanla yetinen, irade koyamayan vs).
Agustos oncesinde zaten Turkiye'ye giren, giris yapti.
Intihar komandalari ona keza.
http://syrianfreepress.wordpress.com/2012/08/09/syria-denounces-terrorists-kamikaze-auction-in-saudi-arabia-mercenari-allasta-video-eng-ita/
Su anda olabilecek en kucuk patirti bile, itinayla belli isimlere yorulacak yine, ulkedeki etnik kokenler birbirine dusman edilecek bu suretle. Toplum yine uyusturulacak bir nevi.
UN uyarisini yapti zaten ama kaziyan yok maalesef.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2184079/UN-chief-warn-Syria-risks-Bosnian-bloodbath-unless-world-takes-action.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2183869/Britain-secretly-equipping-Syrian-rebels-latest-satellite-phones-help-topple-Assad.html
Türkmenler bugüne kadar Esad rejimine karşı Özgür Suriye Ordusu saflarında çarpışıyordu. Türkmenler ilk kez 350’şer kişilik dört tabur kurarak Esad’a karşı savaşa başladı...
300 ila 350 kişiden oluşan taburlarda görev yapan kişilerin bir bölümünün eski Suriye ordusu subay ve astsubaylarından oluştuğunu anlatan Abdülkerim Aga, “Geriye kalanlar ise gönüllülerden oluşuyor. Bu birliklerin en büyük sorunu silah ve mühimmat. Çatışmalarda daha çok düşmandan ele geçirdiğimiz silahları kullanıyoruz. Ancak ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Ankara’dan bize destek olmasını istiyoruz” dedi. Aga’nın açıklamalarına göre Türkmen savaşçıların sayısı 1500’e ulaşmış durumda.
Dolayısıyla bizim hesaplarımıza göre Suriye’de yaklaşık 3.5 milyon Türkmen yaşıyor. Esad sonrası dönemde masada yer almak istiyoruz. Bunun yolu da askeri güçten geçiyor” dedi.
http://haber.gazetevatan.com/esada-karsi-4-turk-taburu/476295/30/D%C3%BCnya#.UDcAbqMgjFw
spartacus
24-08-2012, 13:17
Ellerindeki Mahkumları Canlı Bomba Olarak Kullanıyorlar. (http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyeli-muhalifler-bunu-da-yaptilar-ellerindeki-mahkumlari-canli-bomba-olarak)
Arap Baharı, yok devrim gerçekleşiyor gibi neo-liberal-faşist propagandalar tutmadı, arap baharı, son baharmış... Kapitalizm kazandıkça, insanlık kaybediyor.
spartacus
24-08-2012, 13:25
Garip mi? Buda Arap baharı simülasyonu.. (http://haber.sol.org.tr/dunyadan/abdli-dusunce-kuruluslari-gaziantepteki-patlamayi-iki-ay-once-tahmin-etmis-haberi-58733)
Corpse Bride
24-08-2012, 17:12
abdullah gül londra da askeri anlaşma imzaladığında kasım 2011 de bu olayların planıda yapılmış, diyordu bir araştırmacı, hedf irana saldırı oncesi ortalığı karıştırmakmış. ingiltere ve israil böyle olmasını istiyor ve bu konuda çok çalışıyomuş. asıl amaç orrtadoğuda oluşturulacak kargaşa ve istikarsızlık onlara göre denetim altına alma ile sanırırm çin ve rusya tehdidi ortadan kalkacak. turkiye için truva atı diyorlardı, zaten artık belgeyede gerek yok ayan beyan ortada herşey.
Nevandaar
25-08-2012, 03:04
tc?
Ne kadar da teröristlerin söylemine benziyor!
Bu tosunların Türkiye'de aradıklarını arıyordur.
Akşam Suriye’de savaşta, sabah Türkiye’de evinde! (http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/aksam-suriyede-savasta-sabah-turkiyede-evinde-haberi-58801)
Esad'ın Pkk'yı destekleyişinden (öyle bile olsa) yakınırken insana yüz gerek. Olmadığını biliyoruz yaa, neyse işte...
CHP'li milletvekilleri Apaydın kampına alınmadı (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21303936.asp)
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve beraberindeki heyet, Suriye ordusundan kaçan subayların barındığı Hatay’ın Apaydın Köyü’ndeki çadır kampa alınmadı.
Bölge halkının da acayip tiplerden rahatsız olduğu haberleri geliyor. Kendi depremzedelerinin durumu iç açıcı değilken pek zavallı "sığınmacıları" besleyen iktidarın çok umrundadır ya...