Orijinalini görmek için tıklayınız : NASA, Mars'a Müslüman Yerleşimci Götürmeyecek
NASA'nın Mars'a koloni kurma planlarının ilk adımı olarak, önce bu gezegene 50 kişilik işçi astronotlardan oluşan bir ekip gönderilecek. Bu işçi astronot ekibi Mars gezegeni üzerinde tespit edilecek belirli noktalarda Mars halkının yaşayacağı binalar ve inşaatlar kuracak. İnşaat malzemesi olarak gezegendeki en büyük güç olan kozmik radyasyondan korumak amaçlı yapı malzemeleri olan toz haldeki polietilen ile Mars toprağını birleştirerek tuğla kullanılacak.
http://i.sabah.com.tr/sb/fotohaber/dunya/marstan_son_goruntuler_602741867770/slide12_d.jpg
Daha sonra Mars kolonisinin yaşayacağı yerlerin inşaatının bitmesiyle birlikte 2030 yılında ilk 100 Mars vatandaşı Dünya'dan Mars'a doğru yola çıkacak.
Bu yolcuların 50'si kadın, 50'si erkek olarak belirlenecek ve bu seçilen kişilerin yaşları ise 20 ile 40 arasında olacak. Bu ilk yerleşimciler Mars'ta aileler kurarak ve en az 3 çocuk yaparak yaşamaya başlayacaklar.
NASA'nın bu konuda en çok tartıştığı noktaların başında ise Mars kolonisinin toplumsal ve sosyal yapısı geliyor. Bilim adamları, buna dair Dünya'daki kavga dövüşü ve sosyal çekişmelerin Mars gezegenine de taşınmaması için ince eleyip sık dokuyorlar. Bu nedenle başlangıç aşamasında, gezegene giden koloni grubundaki bireylerin tamamı Amerikalı ve Fransızlardan oluşacak. Müslümanlar götürülmeyecek çünkü Mars'ta din savaşları ve inanç kavgası çıkması istenmiyor. Yine aynı amaçla Mars kolonisinde herhangi bir ibadethane de bulunmayacak.
Mars'a gelen bu ilk koloni, Mars'ın atmosferi ve iklimi yaşamın oluşmasına uygun olmadığı için gezegene yerleştikten sonra Mars'ı "yaşanabilir" bir hale getirmek için çalışmalara başlayacak. Koloni, Mars'taki yaşam için olumsuz koşulları değiştirmek ve Dünya benzeri bir ortam yaratmak için ilk olarak halihazırda gezegende bulunan karbon gazları ile Mars atmosferini kalınlaştırmaya çalışacaklar. Bunun için kendiliğinden çalışan küçük bir otomobil boyutundaki araçlar Mars toprağındaki karbon gazlarını yüzeye çıkararak atmosfere pompalayacak. Bu şekilde Mars atmosferi çevresinde yaşama olanak verecek şekilde bir sera etkisi yaratılacak. Yoğunlaşmış atmosferde Güneş ışınlarının yeryüzüne çarptıktan sonra geri dönerek atmosferden çıkıp gitmesini önlediği için Mars'ın ısısının artması beklenecek.
Bundan sonraki diğer adım ise Mars atmosferinin oksijen miktarını artırmak olacak. Oksijen artırılmasından önce yapılması gereken bu ilk ısınma sürecinde yeraltındaki buzların erimesini sağlanacağından ve bu sıcak, nemli atmosfer bitkilerin ve bakterilerin üreyebileceği ortamı yaratacağından ilk olarak atmosfere karbondioksit salınması önemli görülüyor. Ancak bundan sonra bitkiler atmosferdeki karbondioksidi oksijene çeviren fotosentez süreciyle, atmosferde oksijen birikmesini sağlayabilecekler. Fakat bitkilerin ortaya çıkaracağı oksijen kısa süre içinde insanların ve hayvanların yaşayabileceği boyutlara varmayacağı da belirtilmekte. Bu süreç en iyimser tahminle 170 Mars yılı (1 Mars yılı 687 gün) sürecek. Bu süre boyunca Mars kolonisi kendilerini çevrenin olumsuz koşullarından koruyan binaların içerisinde yaşamını sürdürecek.
ereninthenature
03-09-2011, 18:00
Zaten musluman goturseler namaz falan kilamaz, kibleyi ayarlayamaz.Bir suru is gerek yok.
nasanın şovenizmini kınıyorum
ozgur_beyin
03-09-2011, 20:33
götürseler ilk yapacakları iş cami için arsa çevirmek olur yanına kuran kursu binası.
kaosun söylediği gibi hiçte şoven değil . arzu ediyorlarsa o teknolojiyi müslümanlarda üretsin.ve gitsin çember sakallı astronatlarla
Mars'ın tanrısı da bizlar olacağız :)
Hele önce Ay'a üs kursunlar.
Yoksa Ay'da zaten üs var mı? (:
NASA'nın bu konuda en çok tartıştığı noktaların başında ise Mars kolonisinin toplumsal ve sosyal yapısı geliyor. Bilim adamları, buna dair Dünya'daki kavga dövüşü ve sosyal çekişmelerin Mars gezegenine de taşınmaması için ince eleyip sık dokuyorlar. Bu nedenle başlangıç aşamasında, gezegene giden koloni grubundaki bireylerin tamamı Amerikalı ve Fransızlardan oluşacak. Müslümanlar götürülmeyecek çünkü Mars'ta din savaşları ve inanç kavgası çıkması istenmiyor. Yine aynı amaçla Mars kolonisinde herhangi bir ibadethane de bulunmayacak.
Ilginc. Demek 2030'a kadar, hristiyanliga gecisler artar plani yapilmis sanirim.
the supernova
03-09-2011, 22:07
Önce insan gönderip sonra atmosferi hazırlamak garip değil mi ?
Tamam NASA'dan iyi bilecek değiliz de :D yine de ne gereği var anlamadım.
Bence tüm teistleri (özellikle müslümanları) götürsünler. Biz de burada biraz kafa dinleyelim.
kulturlu_kartal
04-09-2011, 00:36
AhbAp ben de diyecektim biz ateistleri götürsünler oraya kafa dinleriz diye.Sen tersten demişsin fark etmez bir yerde dinleyelim de kafa.
Bence tüm teistleri (özellikle müslümanları) götürsünler. Biz de burada biraz kafa dinleyelim.
Benim daha iyi bir fikrim var. Biz tüm Dünya Ateistleri Mars'a gönüllü gidelim ve kendi gezegenimizi kendimiz yaratalım :)
Benim daha iyi bir fikrim var. Biz tüm Dünya Ateistleri Mars'a gönüllü gidelim ve kendi gezegenimizi kendimiz yaratalım :)
Sevgili dostum,
Ben kendi fikrimin daha iyi olduğu konusunda ısrarlıyım. Nedenlerini sıralamaya çalışayım:
1- Mars, dünyadan daha küçük. Her ne kadar teist nüfus çoğunlukta olsa da, biz de gittikçe kalabalıklaşıyoruz. Mars'a sığmama ihtimalimiz var. Hem kaç bin yıldır dünyaya hükmettikleri yeter, biraz da biz keyfini sürelim dünyanın.
2- Mars yüzeyinin hemen altında donmuş su ve bu su içerisinde donmuş bakteriler bulundu. Belki bu bakteriler, yaşamın izleri hakkında daha gerçekçi bilgiler sunar teistlere (elbette alemlerin rabbi masalının orada da geçerli olabileceği de kuvvetli ihtimal ama en azından "bizim rab, bu bakterileri yaratıp neden dondurmuş acaba burada" diye kıllananlar da çıkabilir). Ben de Mars'ta yaratılması düşünülen sera gazları ile ilgili bir belgesel izlemiştim. Hatta senin söylediklerine ek olarak, dünyada nispeten Mars'ı andıran iklim ve toprak/kaya koşullarında yaşayan bazı bitkilerin (özellikle bazı yosunumsu türlerin) Mars'a taşınıp kendi evrimsel sürecini hızlandırıp hızlandırmayacağı tartışılıyordu. Bu durumu izleyen akıllı tasarımcıların halini gözlerinin önüne bir getirsene! :) Yaşamın nasıl adım adım oluştuğunu izleyip görmek, belki çok daha faydalı olur bu masalseverlere.
3- "Oraya biz de sığamayız" diyen teistler için, Mars'ın Deimos ve Phobos isminde iki uydusu olduğunu, üç dine mensup teistlerin kendi yoğunluklarına göre buralara dağılabileceğini hatırlatalım. Evrim/uyum gibi konular bu insanlar için önemli olmadığından ve tüm alemi onlara göre kendi tanrıları yarattığından, her şartta yaşayabilmeleri gerekir. Bir topal karıncasını dahi aç bırakmayan Allah, orada onlara da mutlaka rızk verecektir.
4- Teistler için asıl önemli olması gereken, dünya işlerinden el-ayak çekip bünyeyi mümkün mertebe ibadete vermektir. Bunun için de mekanın nasıl olacağının bir önemi yok. Orada aç susuz daha çok sevap kazanırlar. Bilinmez diyarlara din getirdik diye daha çok sevinirler. Hem özellikle müslümanlar açısından çok problem çıkmaz. Mars'ta bir gün 24 saat 37 dakika; yani namaz ve oruç vakitleri de çok sekmeyecek. Etrafta börtü böcek olmayınca, açık saçık giyinen kadınlar falan olmayınca dikkatler dağılmayacak, kapalı ortamlarda yapılabilecek tek iş ibadet olacak. Oraya gidenin cennette yeri garanti.
Ben olsam kaçırmazdım.
nebukadnezar
13-08-2012, 22:08
Amerika'nın Mars Planı:
Mars'ta yaşamı meydana getirebilmek için,
ilk aşamada Mars üzerinde yerleşim ve Tarım alanları oluşturulacak.
Uyumlu ortam sağlandıktan sonra,
Mars'a 50 kadın ve 50 erkek ten bir araya gelen 50 aile gönderilecek. Gönderilenlerin yaşları 20-40 arası olacak.
Bunlar yalnızca Fransız ve Amerika'lı dan oluşacak.
Gönderilenler arasında kesinlikle Müslüman olmayacak.
Her aileden 3 çocuk yapması istenecek.
Mars'ta Din hiç olmayacak.
Kaynak: Haber Türk'ün Enine Boyuna adlı Tartışma programı.
Olimpiyat
13-08-2012, 22:39
İlk aşamada tarım alanları değil, atmosfer oluşturulmalı ve tabi oksijen.
Mars'ta olmayan yaşamı oluşturmaya kısa vadede Amerika nın gücü yetmez. En az 500 yıl gerekir. Ama hayal olarak güzel tabi. Yani günün birinde yerleşilirse, insanlar daha uzun ömürlü ve sağlıklı olacaklardır muhakkak(Mars ta yerçekimi , Dünya nın 1/3 ü kadar olduğu için)
-50 derecelerdeki soğuğa alışmak gerecek tabi.
Bu denli bir ayrımcılıkla NASA iş yapmaz. Orada çalışanların içinde pek çok MÜSLÜMAN kişi de var. Bu denli Müslüman düşmanlığı olunca bir yere varan da, Marsta oturan da olamaz. Nobel almış Müslüman bilim adamları da var...
Haydi Müslümanları anlıyorum. Onlar ateistleri sevmezler. Ancak onlar bir zaman gelip de ateistlerin de tanrıya inanacakları ümidini beslerler.
Ancak burada görülen o ki ateistler Müslümanlara aynı şekilde olumlu bir ümidi beslemiyor...Her vesileyle müslümanlara iğneleyici söylemler geliştirmekten zevk almanın adı ateizm mi?
Ne denir!
Olimpiyat
14-08-2012, 08:43
Bu. Nobel almış Müslüman bilim adamları da var...
Birkaç isim alabilir miym? (Yanlış anlaşılmasın merakımdan soruyorum,Abdüsselam haricinde bildiğim bir nobel almış müslüman bilim adamı yok)
Bu denli bir ayrımcılıkla NASA iş yapmaz. Orada çalışanların içinde pek çok MÜSLÜMAN kişi de var. Bu denli Müslüman düşmanlığı olunca bir yere varan da, Marsta oturan da olamaz. Nobel almış Müslüman bilim adamları da var...
Haydi Müslümanları anlıyorum. Onlar ateistleri sevmezler. Ancak onlar bir zaman gelip de ateistlerin de tanrıya inanacakları ümidini beslerler.
Ancak burada görülen o ki ateistler Müslümanlara aynı şekilde olumlu bir ümidi beslemiyor...Her vesileyle müslümanlara iğneleyici söylemler geliştirmekten zevk almanın adı ateizm mi?
Ne denir!
Yanlış anlıyorsun maksat homojen bir yapı oluşturmak ve dini kavgaların önüne geçmek yoksa kimse ayrımcılık yapmıyor. ayni şeyi müslüman bi ülke yapsa onlarda sadece müslümanları yollarlar maksat çekişme olmasın.
Kaldıki koyu dindar birini marsa yollamazlar zaten koyu dindar bilim adamı diye bişey olmaz olsada bizimkiler gibi olur dün bi program izliyorum adam o hayal bu hayal ya hayal kurmayan bilim adamımı olur bir şeye imkansız diyen adam bilim adamı değildir arkadaş herşeyi düşünüceksin fizik kurallarını yıkabilicek teknolojide yaparsın ışık hızından hızlı giden araçta yaparsın herşeyi yaparsın ama imkansız deyipte sallarsan hiç bişey yapamazsın
Birkaç isim alabilir miym? (Yanlış anlaşılmasın merakımdan soruyorum,Abdüsselam haricinde bildiğim bir nobel almış müslüman bilim adamı yok)
NASA ayrımcılık yapsaydı Müslüman bilim adamlarını çalıştırmazdı.
Buyrun Müslümanlardan Nobel alanları öğrenin;
Mısırlı Naguib Mahfouz, 1988 Edebiyat alanında Nobel ödülü aldı.
Pakistanlı Müslüman bilim adamlarından Abdussalam 1997 Fizik Nobel ödülünü kazandı.
Arap Ahmed Zewail 1997 Kimya Nobel ödülünü aldı.
İranlı bayan Shirin Ebadi, 2003 yılında Nobel Barış ödülünü aldı.
Bagladeşli Muhammad Yunus 2006’da ekonomik gelişme dalında Nobel aldı.
Yanlış anlıyorsun maksat homojen bir yapı oluşturmak ve dini kavgaların önüne geçmek yoksa kimse ayrımcılık yapmıyor. ayni şeyi müslüman bi ülke yapsa onlarda sadece müslümanları yollarlar maksat çekişme olmasın.
Kaldıki koyu dindar birini marsa yollamazlar zaten koyu dindar bilim adamı diye bişey olmaz olsada bizimkiler gibi olur dün bi program izliyorum adam o hayal bu hayal ya hayal kurmayan bilim adamımı olur bir şeye imkansız diyen adam bilim adamı değildir arkadaş herşeyi düşünüceksin fizik kurallarını yıkabilicek teknolojide yaparsın ışık hızından hızlı giden araçta yaparsın herşeyi yaparsın ama imkansız deyipte sallarsan hiç bişey yapamazsın
Yanlış anlayan ben miyim? Yoksa çok genç olan siz misiniz?
Siz daha çok gençsiniz, bu nedenle bilmeden ilk duygularınızla yazıp çizince olmuyor.
Marsa kimin gideceğine kim karar veriyor? Siz mi karar veriyorsunuz?
Nasa herkesden istifade eder. İster müslüman, ister Hindu olsun.
Sizin öğreneceğiniz çok şey var bu alemde...Önce öğrenecek sonra iddialarda bulunacaksınız.
Olimpiyat
14-08-2012, 16:30
Pakistanlı Müslüman bilim adamlarından Abdussalam 1997 Fizik Nobel ödülünü kazandı.
Ben fizik,kimya tıp gibi sayısal kabul edilenleri kastettim.
Yoksa Nobel barışda bile çıkabilir.
Arap Ahmed Zewail i bilmiyordum..
Ama diğer nobel alanlara bakınca (hristiyan ve yahudilere bakınca) okyanusta bir damla bile değil.
spartacus
14-08-2012, 16:44
Ayrım yapılması tasvip edilecek bir şey değil. Müslüman ayrımı yapacaklarını sanmam, ama köken ayrımı yapabilirler(Afganistan benzeri insan tipi ayrıştırılabilir.). Olumlu olarak seçilenler, dinini sadece kendi inancı olarak görme olgunluğuna erişmişler olabilir.
Benim asıl çekincem Mars'dan ezan sesi duyduk, Mars atmosferinde bulutlar Muhammed yazdı, şimşekler Muhammed nidalarıyla inledi, sular kıvrıla kıvrıla aktı, hepsinde Allah yazıyordu demeleri ve bir an önce Mars Şeriatını kurmak istemeleri olur.. Yani dış dünyanın milyonlarca kilometre karelerini de görseler, ilgi alanları, evreni, her bir şeyi, kendi iç şartlı dünyaları(kafaları) ebadında yorumlamaya dönüşebiliyor.
Sanırım, buna kanıksatılmış çaresizlik deniyor. Bir köpekbalığı ile yapılan bir test vardı. Köpekbalığı bir camekan içerisinde, etrafda iştah kabartıcı balıklar yüzmekte. Köpekbalığı onlara hücum ettiğinde her seferinde kafasını camlara çarpıyor. Bu bir kaç kez tekrarlandıktan sonra köpekbalığı hiç bir aktivite göstermez hale geliyor. Cam çerçeve kaldırılıyor ve balıklar köpekbalığının yanından, üstünden, altından geçiyorlar... Aktivite yok!
işte, böyle...
Olimpiyat
14-08-2012, 16:57
Elbette kim hakediyorsa o götürülmeli.
Marsa müslümanları götürmek istiyorlar fakat kabeye dönüp namaz kılamazlar diye.Aya bakıp oruç tutamazlar diye götürmüyorlar.Halbuki çözümü kolay Kabenin benzerini oraya inşa edip birde ay uydusu fırlatırlarsa neden olmasın.Müslümanları anlıyamıyorlar .Müslümanlar allahın izniyle akşam serinliğinde güneşe yerleşecek.Hakim olan allahın adıyla Burak üretme çiftliklerinde burak üretecekler şimdiden Suudi petrol kralları genetik çalışmalara başladı.
Amin
Sayın Olimpiyad,
Nobeli verenler de Hristiyanlar değil mi? Hem sayısal diyorsunuz hem de Bagladeşli Muhammad Yunus'u masal anlatan sanıyorsunuz. Biraz incelerseniz sayının daniskasını bu adam size göstersin...
Bu İslamofobi ile yaşayanlardan olmayalım. İslamı eleştirmek başka ayrımcılık yaparak Marsa Müslümanlar götürülmeyecek demekse daha başka. Zaten Müslümanlar bu dünyada en az trustik gezi yapanlardır. Bunun nedeni de ekonomik imkansızlık..
Bedava da olsa Marsa müslümanlar neden gitsin? Sizce gitmeleri mi gerekmekte?
Mantıklı olmak gerekirken uyduruk söylemlerle NASA'yı da özdeşleştirmenin mantığını ben göremedim....
GARÇEKLERİ ÖRTECEK ÖRTÜNÜZ VARSA NE MUTLU SİZE!
Olimpiyat
14-08-2012, 23:10
sayın sesli
1-2 müslümanın ödül almasını önemli bir şey mi sanıyorsunuz?
1,5 milyarlık müslüman alemine bakın ve bilime sunulan katkıya bakın..
Bir de yahudilerin milyonlarla ifade edilen sayılarına bakın. Sonra da nobel fizik-tıp ve kimya alanlarındaki ezici üstünlüklerine bakın.Ne inanılmaz bir ters orantı.
Müslümanlar önce bu Dünya da kimseye muhtaç olmadan yaşamasını öğrensin, sonrası kolay.Birkaç yüzyıl içinde diğer sorunlar hallolmuş olur.
sayın sesli
Bir de yahudilerin milyonlarla ifade edilen sayılarına bakın. Sonra da nobel fizik-tıp ve kimya alanlarındaki ezici üstünlüklerine bakın.Ne inanılmaz bir ters orantı.
Müslümanlar önce bu Dünya da kimseye muhtaç olmadan yaşamasını öğrensin, sonrası kolay.Birkaç yüzyıl içinde diğer sorunlar hallolmuş olur.
Sayın Olimpiyad,
Ben bir iki nobel alan Müslümanla övünecek kadar akıldan yoksun değilim.
Sadece bu İslamofobinize derman olmaktan yanayım. Müslümanlar kimseye muhtaç değil. ABD ve AB ülkeleri müslümanlara muhtaç olmasalar SUUDİ ARABİSTAN KRALINI desteklemezlerdi.
IRAK petrollerine 90 yıllığına savaş tazminatı diye el koyanlar AMERİKALILAR. LİBYA petrollerine el koyanlar da Amerikan ve Farnsız petrol şirketleri. Kim kime muhtaç siz bu konularda pek bilgili değilsiniz. Biraz etraflıca bakmaya çalışın ancak her bakan baktığını göremez. Siz de onlardan olmayın...
sayın sesli
Ülkemiz islam denilen hastalıktan acil kurtulmalıdır.Bu hastalık bizi yok etmeden.Sahiller satıldı satılıyor.Müminler sayesinde vatanın en güzel yerleri şimdi yabancılara geçmek üzere .Marmarise pasaportla gireceğimiz günler yakındır
Olimpiyat
14-08-2012, 23:22
Sayın Sesli
Ya anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz..
Nerede ise giydiğimiz donu bile dışarıdan alıyoruz.Üretemeyen, pısırık bir toplum islam alemi.
Böyle olmasından bende memnun değilim ama böyle.
Amerika gelip istediğini alabiliyorsa, bu da göstriyor ki, kendini bile korumaktan aciz tüm islam alemi.Zaten islam aleminin yöneticileri de ABD ile işbirliği içinde. Halk ise, kendisinin kanını sömüren ABD ile işbirliği yapan yöneticilerine sahip çıkıyor.
Yani, üretmekten aciz, direnmekten aciz..Belli ki halinden memnun islam alemi.Tasası size mi düştü
bakkalmahmud
15-08-2012, 00:13
NASA ayrımcılık yapsaydı Müslüman bilim adamlarını çalıştırmazdı.
Bu insanlarin nobel ödülünü islamla bagdastirmak dogru deyil,kisinin basarisi kendisinindir ayrica inanan (islama ,cünkü dinlerin icinde en ilkeli)nobel alamaz alanda dindar olamaz,saygilar iyi geceler
Bu insanlarin nobel ödülünü islamla bagdastirmak dogru deyil,kisinin basarisi kendisinindir ayrica inanan (islama ,cünkü dinlerin icinde en ilkeli)nobel alamaz alanda dindar olamaz,saygilar iyi geceler
Ooo ne de güzel bir mantık ve de bilgi dolu! Hristiyanlar ve de Museviler olunca nobel alanlar o zaman onların dinlerini yücelteceksiniz. Ama islam denilince islamafobiyi ortaya koyanlarla birlikte islamı yerden yere vuracaksınız.
Bu dediklerinizi Hristiyanlar ve Museviler için de söyleyin. Siz ilkel din görmemişsiniz...Tanrı oğlu diye insana tapanları görebilseydiniz! Biz burada dindarlardan söz etmiyoruz ki! anlayışınız ne kadar da güçlüymüş! Bir dine mensup olmak başka, dindar sayılmaksa daha başka...
Tanrı ile güreşmek demek olanm İSRAİL'i biraz bilseydiniz...
ilkelliğin ne olduğunu belki o zaman daha iyi algılardınız...
Ooo ne de güzel bir mantık ve de bilgi dolu! Hristiyanlar ve de Museviler olunca nobel alanlar o zaman onların dinlerini yücelteceksiniz. Ama islam denilince islamafobiyi ortaya koyanlarla birlikte islamı yerden yere vuracaksınız.
Bu dediklerinizi Hristiyanlar ve Museviler için de söyleyin. Siz ilkel din görmemişsiniz...Tanrı oğlu diye insana tapanları görebilseydiniz! Biz burada dindarlardan söz etmiyoruz ki! anlayışınız ne kadar da güçlüymüş! Bir dine mensup olmak başka, dindar sayılmaksa daha başka...
İslamo fobiden anti semitizme giden yolu biraz açarmısınız..
Sanki Müslümanların derdi Marsa gitmekmişcesine salt müslümanları yere vurmaya dönük söylemleri kınıyorum. Hangi müslüman NASA'ya müracaat etmiş de NASA bunu geri çevirmiş?
Bu denli İslamofobiden yana olmak AMERİKAN çıkarlarını desteklemek değil mi?
Sanki Müslümanların derdi Marsa gitmekmişcesine salt müslümanları yere vurmaya dönük söylemleri kınıyorum. Hangi müslüman NASA'ya müracaat etmiş de NASA bunu geri çevirmiş?
Bu denli İslamofobiden yana olmak AMERİKAN çıkarlarını desteklemek değil mi?
Müslümanlar keşke marsa gidebilse hiç kınamayın mümin kardeşlerinizle sizde gidin marsa.
Abd götürürse güzel götürmezse kınama yapacağınıza Müminlere söyleyin marsa gitsinler Abd lileri götürmesinler.
Akşam akşam sapıttıracan beni üstat.Ayıp oluyor
bakkalmahmud
17-08-2012, 16:45
Sesli burasi bilgi yarisma sitesi deyil,c/p yapanlar,c/p yapma fikrini yaz diye uyariliyor bende bu konudaki fikrimi yazdim,orhan pamukda nobel aldi,simdi müslüman birimi ödül aldi yoksa orhan pamukmu ödül aldi,din baronlari herseyi cikarina kullaniyor ben buna karsiyim,kafani yorma diger dinler hakkindada yeterli bilgim var.saygilar
NASA'nın Mars'a koloni kurma planlarının ilk adımı olarak, önce bu gezegene 50 kişilik işçi astronotlardan oluşan bir ekip gönderilecek. Bu işçi astronot ekibi Mars gezegeni üzerinde tespit edilecek belirli noktalarda Mars halkının yaşayacağı binalar ve inşaatlar kuracak. İnşaat malzemesi olarak gezegendeki en büyük güç olan kozmik radyasyondan korumak amaçlı yapı malzemeleri olan toz haldeki polietilen ile Mars toprağını birleştirerek tuğla kullanılacak.
http://i.sabah.com.tr/sb/fotohaber/dunya/marstan_son_goruntuler_602741867770/slide12_d.jpg
Daha sonra Mars kolonisinin yaşayacağı yerlerin inşaatının bitmesiyle birlikte 2030 yılında ilk 100 Mars vatandaşı Dünya'dan Mars'a doğru yola çıkacak.
Bu yolcuların 50'si kadın, 50'si erkek olarak belirlenecek ve bu seçilen kişilerin yaşları ise 20 ile 40 arasında olacak. Bu ilk yerleşimciler Mars'ta aileler kurarak ve en az 3 çocuk yaparak yaşamaya başlayacaklar.
Mars'a gelen bu ilk koloni, Mars'ın atmosferi ve iklimi yaşamın oluşmasına uygun olmadığı için gezegene yerleştikten sonra Mars'ı "yaşanabilir" bir hale getirmek için çalışmalara başlayacak. Koloni, Mars'taki yaşam için olumsuz koşulları değiştirmek ve Dünya benzeri bir ortam yaratmak için ilk olarak halihazırda gezegende bulunan karbon gazları ile Mars atmosferini kalınlaştırmaya çalışacaklar. Bunun için kendiliğinden çalışan küçük bir otomobil boyutundaki araçlar Mars toprağındaki karbon gazlarını yüzeye çıkararak atmosfere pompalayacak. Bu şekilde Mars atmosferi çevresinde yaşama olanak verecek şekilde bir sera etkisi yaratılacak. Yoğunlaşmış atmosferde Güneş ışınlarının yeryüzüne çarptıktan sonra geri dönerek atmosferden çıkıp gitmesini önlediği için Mars'ın ısısının artması beklenecek.
Bundan sonraki diğer adım ise Mars atmosferinin oksijen miktarını artırmak olacak. Oksijen artırılmasından önce yapılması gereken bu ilk ısınma sürecinde yeraltındaki buzların erimesini sağlanacağından ve bu sıcak, nemli atmosfer bitkilerin ve bakterilerin üreyebileceği ortamı yaratacağından ilk olarak atmosfere karbondioksit salınması önemli görülüyor. Ancak bundan sonra bitkiler atmosferdeki karbondioksidi oksijene çeviren fotosentez süreciyle, atmosferde oksijen birikmesini sağlayabilecekler. Fakat bitkilerin ortaya çıkaracağı oksijen kısa süre içinde insanların ve hayvanların yaşayabileceği boyutlara varmayacağı da belirtilmekte. Bu süreç en iyimser tahminle 170 Mars yılı (1 Mars yılı 687 gün) sürecek. Bu süre boyunca Mars kolonisi kendilerini çevrenin olumsuz koşullarından koruyan binaların içerisinde yaşamını sürdürecek.
Çok ilginç bulduğum husus Marstaki kolonide önceleri sadece AMERİKALILARLA FRANSIZLARIN bulunması ve Müslümanların burada yerinin olmayışı!
Sanki dünya sulhuna en çok yardımcı olan ülkeler Amerikalılarla Fransızlarmışcasına bir bakış.
Ve Caba diyorum Müslümanlardan NASA'ya bir müracaat mı olmuş da Müslümanlar marsa gitmek isteğinde bulunmuş?
Bu denli içi boş düşünceleri buraya taşımak da gerçekten insanı zevkten dört beş köşe ediyor...
İbadethane bulunmaması da palavranın ta kendisi. Çünkü AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ laik bir ülke değil. Amerikan DOLARININ ÜSTÜNDE
''BİZ TANRIYA GÜVENİRİZ yazar. Siz kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz. Aslında Marsa gidecek olanlar içinde olsa olsa ATEİSTLERE YER YOKTUR
Biz degil ama siz yuceltmek zorunda kalacaksiniz.
Donunuza kadar "made in china" haldesiniz farkinda misiniz?
Kapatmasaydiniz gomunist yetistiriyor diye koy enstitulerini, sorgulayan elestiren insandan korkmasaydiniz, Ugur Mumcu gibileri havaya ucurmayi marifet saymasaydiniz, ASELSAN'daki muhendisi oldurmeseydiniz, Nazim gibilere vatan haini damgasi vurmasaydiniz, Turkan Saylan gibileri gavur olarak nitelemeseydiniz, Hrant Dink gibi adamlari yaftalamasaydiniz kac nobel toplamistiniz siz biliyor musunuz?
Dalai Lama'ya nobel odulu dini yuzunden mi verildi saniyorsunuz siz?:nerd:
Eyvah eyvah!
Kapatmasaydiniz gomunist yetistiriyor diye koy enstitulerini, sorgulayan elestiren insandan korkmasaydiniz, Ugur Mumcu gibileri havaya ucurmayi marifet saymasaydiniz, ASELSAN'daki muhendisi oldurmeseydiniz, Nazim gibilere vatan haini damgasi vurmasaydiniz, Turkan Saylan gibileri gavur olarak nitelemeseydiniz, Hrant Dink gibi adamlari yaftalamasaydiniz kac nobel toplamistiniz siz biliyor musunuz?
Eyvah eyvah!
Saydığın şeylere onlarca ilave yapılabilir Neva .
Fakat köy enstitüleri bu ülkeye vurulan en büyük darbedir.Bu gün israil o modeli uyguluyor.
Hatırladıkça içim kanar.Ne zaman yaşlı bir öğretmen görsem hep bunu konuşurdum çok kez kahrolduğum bir konudur andığına sevindim
Yazının kaynağı ne?
Yazının kaynağı ne?
Yazının kaynağı ne?
Alıntı Sabah gazetesinden..
Eyvah eyvah!
Sayın Neva,
En sevmediğim ve bu tarz bir edimde bulunanları da kınadığım husus, insanları kutulara koymaya yeltenenlerdir. Siz benim donumu bilecek kadar mahremiyetime mi girdiniz? Ne tip don kullandığımı biliyor musunuz?
Lütfen bu kabil ahlak ve de edep dışı söylemlerle kendinizi burada teşhir etmeyiniz. Sizi ben yeteri kadar tanıdım da, tanımıyanları da düşünseniz!
Birtakım katillerle benim aramda ilişki kurmanızı da anlamakta zorlanmaktayım. Siz bu katilleri tanıyorsanız, neden gerekli yerlere bildirmezsiniz de, benim gibilerle bu katiller arasında ilişki kurarak kendinizi tatmine çalışırsınız? Siz dürüst müsünüz? Yoksa salt ona buna pislik atmaktan zevk duyan biri mi?
Benim burada sözünü etmediğim konuları da sözünü etmişim gibi karşıma koymaya yeltenmeyiniz. KÖY ENSTİTÜLERİNİ çok seven birine bu kabil saçma yanıtlar vermeniz sizin bu konulardaki bilgi düzeyinizi açığa vurmaktadır. Bir takım katillerin sanki arkadaşımmışcasına benimle özdeşleştirilmesine yeltenen bu kişi edep ve haysiyet sınırlarını, bilgisindeki gibi zorlamaya başlayınca, sözlerini ispata davet etmek benim en temel hakkım olur.
Eğer bu katillerle benim ilişkimi ispat edemezse sayın Neva yalancılıktan kurtulamayacak demektir. Yani kendisi bir müfteri olark burada tanınmaya başlar...
Dalay Lamanın Nobel almasını da burada söz konusu etmenize mana veremedim. Herkes gibi ben de, Tenzin Gyatso'nun sadece dünya barışına yardımcı oluşu nedeniyle Nobel aldığını bilmekteyim.
Nedir sizdeki bu hezeyanların esas nedeni?
Gizlemeden esas nedeni söylerseniz, sizinle o konuda tartışmaya hazırım.
Burada Müslümanlar sanki MARS'a gitmek için NASA'ya müracaat etmişcesine saçma bir söyleme destek verenler şunu iyi bilmelidir. NASA'Ya belki Müslüman birini götürmeye NASA rıza gösterebilirse de, bir ateistin MARS'a gitmesine Amerikalılar pek rıza göstermezler. Çünkü Amerika LAİK değildir. Ve İncil üzerine yemin etmeden başkan dahi koltuğuna oturamaz.
Amerikan dolarında ne yazar biliyorsunuz değil mi? ''BİZ TANRIYA GÜVENİRİZ'' Tanrıya güvenenlerin parasıyla Marsa gidenler acaba sizce dürüst sayılabilir mi? Zaten onları görtürmezler bile.
Siz bunları düşünün. Bırakın Müslümanları kendi hallerine...
BEN Müslüman değilim. Ve İslamı Kuran nedeniyle her yerde eleştiren bir kişiyim. Ancak, eleştiriyi insanları aşağılamak sanan bilgisizleri de hiç tutmam. Buna izin de vermem. Hiç bir dinin mensubuna aşağılayıcı yaklaşım gösterene hoş görüyle bakmam...Burada da Müslümanları aşağılayıcı tavır alanları kınamaktayım. Bu nedenle beni yukarda saçmalayarak bir kutuya koymaya yeltenen sn Neva'yı da kendine gelmesi için uyarmak benim görevimdir. Lütfen, ne dediğimi anlamasını isterim. Eğer anlamıyorsa, lütfen saçmalamadan yazsın, o da yeterli olur....
Sayın Neva,
En sevmediğim ve bu tarz bir edimde bulunanları da kınadığım husus, insanları kutulara koymaya yeltenenlerdir. Siz benim donumu bilecek kadar mahremiyetime mi girdiniz? Ne tip don kullandığımı biliyor musunuz?
Lütfen bu kabil ahlak ve de edep dışı söylemlerle kendinizi burada teşhir etmeyiniz. Sizi ben yeteri kadar tanıdım da, tanımıyanları da düşünseniz!
Birtakım katillerle benim aramda ilişki kurmanızı da anlamakta zorlanmaktayım. Siz bu katilleri tanıyorsanız, neden gerekli yerlere bildirmezsiniz de, benim gibilerle bu katiller arasında ilişki kurarak kendinizi tatmine çalışırsınız? Siz dürüst müsünüz? Yoksa salt ona buna pislik atmaktan zevk duyan biri mi?
Benim burada sözünü etmediğim konuları da sözünü etmişim gibi karşıma koymaya yeltenmeyiniz. KÖY ENSTİTÜLERİNİ çok seven birine bu kabil saçma yanıtlar vermeniz sizin bu konulardaki bilgi düzeyinizi açığa vurmaktadır. Bir takım katillerin sanki arkadaşımmışcasına benimle özdeşleştirilmesine yeltenen bu kişi edep ve haysiyet sınırlarını, bilgisindeki gibi zorlamaya başlayınca, sözlerini ispata davet etmek benim en temel hakkım olur.
Eğer bu katillerle benim ilişkimi ispat edemezse sayın Neva yalancılıktan kurtulamayacak demektir. Yani kendisi bir müfteri olark burada tanınmaya başlar...
Dalay Lamanın Nobel almasını da burada söz konusu etmenize mana veremedim. Herkes gibi ben de, Tenzin Gyatso'nun sadece dünya barışına yardımcı oluşu nedeniyle Nobel aldığını bilmekteyim.
Nedir sizdeki bu hezeyanların esas nedeni?
Gizlemeden esas nedeni söylerseniz, sizinle o konuda tartışmaya hazırım.
Burada Müslümanlar sanki MARS'a gitmek için NASA'ya müracaat etmişcesine saçma bir söyleme destek verenler şunu iyi bilmelidir. NASA'Ya belki Müslüman birini götürmeye NASA rıza gösterebilirse de, bir ateistin MARS'a gitmesine Amerikalılar pek rıza göstermezler. Çünkü Amerika LAİK değildir. Ve İncil üzerine yemin etmeden başkan dahi koltuğuna oturamaz.
Amerikan dolarında ne yazar biliyorsunuz değil mi? ''BİZ TANRIYA GÜVENİRİZ'' Tanrıya güvenenlerin parasıyla Marsa gidenler acaba sizce dürüst sayılabilir mi? Zaten onları görtürmezler bile.
Siz bunları düşünün. Bırakın Müslümanları kendi hallerine...
BEN Müslüman değilim. Ve İslamı Kuran nedeniyle her yerde eleştiren bir kişiyim. Ancak, eleştiriyi insanları aşağılamak sanan bilgisizleri de hiç tutmam. Buna izin de vermem. Hiç bir dinin mensubuna aşağılayıcı yaklaşım gösterene hoş görüyle bakmam...Burada da Müslümanları aşağılayıcı tavır alanları kınamaktayım. Bu nedenle beni yukarda saçmalayarak bir kutuya koymaya yeltenen sn Neva'yı da kendine gelmesi için uyarmak benim görevimdir. Lütfen, ne dediğimi anlamasını isterim. Eğer anlamıyorsa, lütfen saçmalamadan yazsın, o da yeterli olur....
Efendim sizin ne tur don kullandiginiz bizi ilgilendirmez.
Orada ulkeye yonelik bir elestiri oldugu gayet aciktir. O yuzden ahlak ve edep kurallarinizi kendinize saklayiniz mumkunse.
Birtakim katillerle sizin aranizda iliski kurulmus filan da degildir. Bunu da okuyan herkes anlamistir. Ulkeye yonelik bir elestiridir. Yalancilik ithaminiza epey guldum. Vazgecin artik tribunlere oynamaktan yahu!
Onlari dillendirmeyen herkesin, o islerde payi vardir. (hani sizin organ nakli bahsi gibi varsayin) Uydu mu? :)
Enstitulerden soz eden siz degilsiniz aksine benim zaten, nicin aciklama yapmak geregi duydunuz ki?
Mana vermek icin genis pencereye sahip olmalisiniz, bu gerceklestigi zaman mana verirsiniz.
Benim bir hezeyanim yok, ancak sizin sanki sizin kullandiginiz don'u elestiriyormusuzcasina hezeyaniniz oldugu kesin.
ABD dolarinda yazar yazmaz size ne ki bundan? Adamlar dinsiz inancsiz bir ulke olduklarini filan mi iddia ettiler bugune degin.
Hayirdir?
Yani paranin ustune yazmayip, iclerinden inansalardi durust mu olacaklardi size gore?
Bu mudur?
Ben sizin musluman olup olmadiginizi sordum mu size?
Gereksiz bir aciklama olmus.
Konuyu toparlarsak;
O kadar yagmur yagiyor ki, donuma kadar islandim diyen birine, cok ayip, ahlakli ol donundan soz etme bana dediginiz oluyor mu?
Olmuyorsa , bu mesaji yazmak icin hayli zorlamissiniz kendinizi ve sonucta sacmalamissiniz .
Sayin sesli sen birak NEVA yi gel bana bakalim derdin neymis. Ama acik acik sordugum soruya verebilecek bir cevabin olmali kivirmak yok anlasdik mi ?
Ben sana bir yumruk atacagim. Senin disini kiracagim ayni zamanda dudaginda patlayacak. Belki bir avuc kan kaybedeceksin. Daha sonra burnuna kafa atacagim ve burnunu yamultacagim ve sonrada gözünü sert bir yumruk darbesiyle morartacagim. Eger bunlara ragmen halen ayakda durabiliyorsan.
Sen bana hic birsey yapmayacaksin , gelip bana hösgürüden bahsedeceksin. Benim sucsuz oldugumu benim sütten cikma akkasik oldugumu söyleyeceksin. Hatta orda bizi görenler beni yuhalarken sen onlara yaptigi saygisizlikdan dolayi onlara sizi kiniyorum diyeceksin. Hatta olay yerine Polis falan gelirse beni savunacaksin. Ve benim arkamda olacaksin...
Yapabilecek misin ? Ilk önce bu soruya cevap alalim.
Neymis senin bu müslümanlara olan saygin ?
Oruc tutmayanlari dövenleri mi savunuyorsun ?
Taslayarak öldürenler mi ?
Cocuklarla evlenen sübyancilar mi ?
El , kol , bacak kesenleri mi ?
Hayvanlari aci cektirerek katledenleri mi ?
Diri Diri insan yakanlari mi ?
Asanlar mi ? Kilicla kelle kesenleri mi ?
Karilarini , kizlarini paketleyenleri mi ?
Dinsizlere (sana) demedik laflari , ugratmadigi pislikleri mi ?
Escinselere hertürlü baski ve hakaret uygulayanlara mi ?
Daha fazlasini yazayim mi ? Belki gözün iyi görmüyordur olabilir ? Ama cözümler tükenmez..
Belki renk körlügü vardir onuda söyle cözebiliriz..
Adamlar dinsizlere kendi sitelerinde herhalükarda demedik laf , becermedigi ana avrat kalmamis birde cikip sevgiden saygidan kinamakdan bahsediyorsun.
Ateist bir sitede ben bir Ateist olarak kendi negatif duygularimi hicmi hic saklamak zorunda degilim ve senin gibi biride gelip beni kinamaya hakki yok.
Acikcasi ben Müslümanlardan nefret ediyorum tipki onlar dinsizlerden , escinsellerden , kendi dinine uygun olmayan ne halt varsa , nefret ettigi gibi bende NEFRET EDIYORUM. Senin gibi biri cikmis kinamis diye benim cükümde degil..
Kisasa Kisas uyguluyoruz iste. Onlarin yaptiklarina karsilik görecegi bedel ayni olmali... Hic kimse cikipda simdi bana müslümanin sütten cikmis akkasik oldugunu söylemesin. Kim nederse desin nefretim kat kat artiyor ve artacakda. Taki bunlarin kökünü kaziyana kadar.
Sayın sesli arkadaşım tartışmaları don düzeyinde tutma gayretinizi anlamlı bulmadığımıda söyleyeyim.Gırtlağınıza kadar borca batmışınız dendiği zaman .Borcun çokluğu ifade edilir.İşe baş vurdu dendiğinde iş yerinin duvarına tosladı anlamıda çıkarabilirsiniz!.
Seslilikten çok sesliliğe geçişmi yaptınız?.Konuşmayı imkansızlaştırmak ve gerilimi yukarıda tutmak bu yaptığınız.İnsanlar hakkında soru işaretleri oluşturma gayretinide don düzeyine indirmişiniz.Bırakın böyle laf garnitürleri üretmeyi .Marsa bir giriş yapın mümin kardeşlerinizle Amerika ve Fransayı kahredin.
Sabah gazetesimi bu haberin kaynağı ? Nasa resmi sitesinde böyle bir haber var mı?
Sabah gazetesimi bu haberin kaynağı ? Nasa resmi sitesinde böyle bir haber var mı?
Sabah'ta yayınlanan bu yazının resmi bir Nasa açıklaması olamayacağını düşünüyorum.
NASA içinde de Mars'ta koloni kurulması hakkında farklı görüşlere sahip kişiler olduğundan farklı görüş bildirmiş olabilirler.
Zaten NASA bu konuda tam bir karara da varmış değil. Bazıları Mars'ta devamlı bir koloni kurulmasını yanlış bulurken diğerleri Mars'a sadece insanlı uzay araçlarının gönderilmesini ve bu insanlı uzay araçlarının Ay yolculuğunda olduğu gibi geri dönmesini destekliyor.
Tabi eğer bir Mars kolonisi kurulacaksa bunun üzerine resmi olmasa da fikir yürüten ve kendi görüşlerini dillendiren yetkililer de olacaktır.
ALKA bende bu haberin doğruluğundan şüpheliyim. Malum Türk basını epey bir yanlı olduğu için resmin sadece küçük kısmını alıp Aha da Müslümanlar yok demek için yapmıştır.
Bence MArs üssü kurulursa ki belki şimdi değil ama ilerleyen yıllarda olacaktır. Dini inançlara değilde orada kurulacak üsse faydalı kişiler gidecektir. Olayı dine ve dinsel savaşlara dayatmamak gerekir.
Zaten semavi dinlere inanan veya inanmayan her akıl sahibi kişinin dünyanın sonunun adım adım yaklaştığını bildiğini umuyorum.
ALKA bende bu haberin doğruluğundan şüpheliyim. Malum Türk basını epey bir yanlı olduğu için resmin sadece küçük kısmını alıp Aha da Müslümanlar yok demek için yapmıştır.
Bence MArs üssü kurulursa ki belki şimdi değil ama ilerleyen yıllarda olacaktır. Dini inançlara değilde orada kurulacak üsse faydalı kişiler gidecektir. Olayı dine ve dinsel savaşlara dayatmamak gerekir.
Zaten semavi dinlere inanan veya inanmayan her akıl sahibi kişinin dünyanın sonunun adım adım yaklaştığını bildiğini umuyorum.
Dünyanın sonunun yaklaştığını düşünebilirsiniz.
Haklıda olabilirsiniz haksızda .Semavi din yoktur.
Semadan melekmi geldiğini duydunuz.?
Allah canlı yayınamı başladı.?Neden semavi?
Ayrıca tüm olumsuzluklarına karşı bilim bu dünyayı daha mükemmel bir hale getirebilir.
Bu potansiyel vardır.
Potansiyel varsa bu ihtimalde mevcuttur.
Kötümserlik pompalayıp Aha bak kıyamette kopacak havası yaratmak insanların moralini bozmaktan başka bir şeye yaramaz.
Sevgili Estagfurullah,
Semavi dinler literatürde Allah tarafından gönderildiğine inanılan ( tabi inanalar için) hristiyanlık yahudilik müslümanlık gibi dinlere verilen genel isimdir. Bu nedenle bu ismi kullanıyorum siz başka bir isimde verebilirsiniz. Ama ben semavi din dediğimde eminim herkes neyi kastettiğimi anlamıştır.
Kıyamet alametlerinden bahsetmiyorum farkındaysanız. Malesef polyanna da değilim. Dünya varolduğu günden bu yana ekolojik sistemi incelerseniz günden güne daha da kötüye gittiğini anlarsınız. Heleki bilimin ve teknolojini hızlandığı son yüzyılda dünyanın düzeninin bozulduğunu hatta ve hatta manyetik ekseninin bile kaydığını idda eden bilim insanları vardır. Bu bağlamda başlangıcı olan herşeyin bir sonuda olacağına göre dünyanında bir ömrü vardır. Varolduğundan bu yana insan nufusuna ve ekolojik sistemin bozuluşuna bakarsanız milyonlarca yıllık dünya son yüz yıla kadar epey iyi durumda iken şu anki durumuna bakarak çokta zeki olmadan orta zekamızla bile durumu idrak edebiliriz sanırım.
Sevgili Estagfurullah,
Semavi dinler literatürde Allah tarafından gönderildiğine inanılan ( tabi inanalar için) hristiyanlık yahudilik müslümanlık gibi dinlere verilen genel isimdir. Bu nedenle bu ismi kullanıyorum siz başka bir isimde verebilirsiniz. Ama ben semavi din dediğimde eminim herkes neyi kastettiğimi anlamıştır.
Kıyamet alametlerinden bahsetmiyorum farkındaysanız. Malesef polyanna da değilim. Dünya varolduğu günden bu yana ekolojik sistemi incelerseniz günden güne daha da kötüye gittiğini anlarsınız. Heleki bilimin ve teknolojini hızlandığı son yüzyılda dünyanın düzeninin bozulduğunu hatta ve hatta manyetik ekseninin bile kaydığını idda eden bilim insanları vardır. Bu bağlamda başlangıcı olan herşeyin bir sonuda olacağına göre dünyanında bir ömrü vardır. Varolduğundan bu yana insan nufusuna ve ekolojik sistemin bozuluşuna bakarsanız milyonlarca yıllık dünya son yüz yıla kadar epey iyi durumda iken şu anki durumuna bakarak çokta zeki olmadan orta zekamızla bile durumu idrak edebiliriz sanırım.
Sevgili kardeşim kötü tablolar çok yan yana getirdiğinizde kötümserlik oluşturuyor doğru.
Kaynakların azalması ,çevre kirliliği ,nufus artışı ,ekonomik krizler ,Nükleer dehşet.
Evet birçok neden saymak mümkün.
Lakin sağ duyu akıl .Dünyada sorunları çözmek için ortaya konabilecek ortak akıldan sözediyorum.
Bilginin ve teknolojinin geldiği bu noktada insanlığın değiştirme ve daha iyi dünya kurabilme potansiyeli her zamankinden daha fazladır.Dünya çok daha güzel olabilir.
Sabah'ta yayınlanan bu yazının resmi bir Nasa açıklaması olamayacağını düşünüyorum.
NASA içinde de Mars'ta koloni kurulması hakkında farklı görüşlere sahip kişiler olduğundan farklı görüş bildirmiş olabilirler.
Zaten NASA bu konuda tam bir karara da varmış değil. Bazıları Mars'ta devamlı bir koloni kurulmasını yanlış bulurken diğerleri Mars'a sadece insanlı uzay araçlarının gönderilmesini ve bu insanlı uzay araçlarının Ay yolculuğunda olduğu gibi geri dönmesini destekliyor.
Tabi eğer bir Mars kolonisi kurulacaksa bunun üzerine resmi olmasa da fikir yürüten ve kendi görüşlerini dillendiren yetkililer de olacaktır.
Degil zaten, hatirladigim kadariyla hicbir kimlik gecmiyordu okudugumda. Sadece projeden bahsediliyordu.
Ancak mutlak NASA icindeki cevrelerce kendi goruslerini ortaya koyan kisiler olacaktir.
Turkiyedeki gazetecilik anlayisini sorgulayici, guzel bir baslik oldugunu soyleyebilirim ALKA.
Sevgili Estagfurullah,
Keşke dediğin gibi olsa ama ben bugüne kadar teknoloji gelişimiyle paralel olarak dünyanın daha da tehdit altında olduğuna inanıyorum. Teknolojik gelişimini hiçbiri dünyaya dost olamıyor malesef. Google da arama yaparken her bir aramanın atmosfere ne kadar CO2 saldığı en basit örnek. Atomun parçalanışı nükleer felaketler. Yeşil alanların azalması vs. vs. uzar gider. Ne kadar iyimser düşünsekte malesef böyle.
Sevgili Estagfurullah,
Keşke dediğin gibi olsa ama ben bugüne kadar teknoloji gelişimiyle paralel olarak dünyanın daha da tehdit altında olduğuna inanıyorum. Teknolojik gelişimini hiçbiri dünyaya dost olamıyor malesef. Google da arama yaparken her bir aramanın atmosfere ne kadar CO2 saldığı en basit örnek. Atomun parçalanışı nükleer felaketler. Yeşil alanların azalması vs. vs. uzar gider. Ne kadar iyimser düşünsekte malesef böyle.
Dünyada hep tarihi sınıf mücadelesi diye değerlendiren kuvvetli bir görüş eğemendir öyleydi ve öylede devam ediyor .Oysa yakın insanlık tarihine baktığımızda ulusal yada sınıfsal diye nitelenen her adımın önünde o ülkenin aydınları vardır .Aydınlarla eğemen çevreler ne kadar güçlü olursa olsun barışmak zorundadır.Çünki aydın baş eğmez .
Aydın namusludur .
Aydın Dünyayı değiştirebilir .
Zorbalar ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar .
SÖZÜN ÖZÜ ŞU iŞLER KÖTÜLEDİĞİ ZAMAN ZORBALAR BİLİME SARILIR.CAHİLLER DİNE .YENİ DÜNYA DÜZENİ BİRAZ ÜTOPYA GİBİ GELEBİLİR AMA aYDINLARLA BARIŞMADAN OLUŞMAZ.
Öyle bir dünya ise tadından yenmez.
İş gücü gereksinim olmaktan çıkacak.
BİLİM İSE HEP GEREKSİNİM OLACAK HADİSE BUDUR
Alıntı:
Sesli´isimli üyeden Alıntı
-----------------------------------------------------------------------------------
Biz degil ama siz yuceltmek zorunda kalacaksiniz
Eyvah eyvah!
Yukardaki yazıma hemen altında yanıt veren salt hezeyanlarını dile getirendir.
Bu hezeyanlara aynı hezeyanlarla destek verenler de yine hezeyen içindedirler.
0. Donumuzun bu konuyla ilgisi ne olabilir ki? Gel de çık işin içinden. Demekki don merakı olanlar da varmış...Biliyorlarmış neyi kimden giydiğimizi! Bu da bir merak işi olsa gerek...
1, Köy enstitülerinin kapatılma ayıbının nedeni sanki benmişim gibi, buraya taşımak pek sağlıklı birine uygun mu?
2.Sevgili Uğur Mumcu'yu havaya uçuranları benimle birleştirme gayreti de
sanrı görenlere çok uygun bir hastalık olur.
3.ASELSANDAKİ mühendisi öldürenlerle aramızda bağ kurmaya çalışmak da ancak bir akıl hastasına yakışan bir sanrılı tutumdan öte bir gerçeklik taşımaz.
4. NAZIM'a vatan haini damgasını vuranlarla bizim ne alakamız var? anlayan beri gelsin! bu da bir hastalıklı hezeyendan öte bir gerçeklik taşımaz.
5. Türkan Saylan'a gavur damgasını vuranlarla benim aramda bağ kuranlar olsa, olsa hastalıklı beyinler olurlar.
Dala-i Lama'nın burada sözünü etmeye ne gerek var? Anlayan var mı acaba? İlgisiz yazıları ancak sağlıksız beyinler ortaya koyarlar.
Gerisini saymaya gerek var mı? Bunca olayı benimle bağlamaya yeltenenler ve bu yelteneni destekleeyenlerin topu hastadır.,,Hasta olmasa burada bu denli ilgisiz konuyu getirip benim yazıma yanıt gibi yapıştırmaya kalkmazdı.
Bunu yazan ya kafadan hastadır. Ya da müfteridir. Çünkü ne ilgisi var bu katil olaylarıyle benim yazımın?
Kimlerle yazıştığımızı bilelim. Sağlıklı yazılar yazmayanları da not edelim...
Hasta kafalar anlasınlar diye bir ümit benimkisi;
bir daha yineleyeceğim;Ben hiç bir dine mensup değilim. Her dini eleştirme hakkına herkes gibi sahibim ve de eleştirmekteyim. Ancak eleştiri ile herhangi bir dine mensup kişiyi aşağılamanın ayrı konular olduğunun farkında olan bir kişiyim. İster Müslüman olsun, ister Hindu, isterse Mecusi olsun, yani hangi dinden olursa olsun , hiç bir kişinin burada aşağılanmasına izin vermem. Aşağılayanları afişe ederim. Bu benim görevim. Burada Müslümanları aşağılayanları da kınamaktayım. İşinize geliyorsa, gelmiyorsa bu da sizin bileceğiniz bir konu. Adam gibi yazacaksanız yazarsınız, yazmazsanız sizin ne olduğunuzu da ben yazarım.
Alıntı:
Sesli´isimli üyeden Alıntı
-----------------------------------------------------------------------------------
Yukardaki yazıma hemen altında yanıt veren salt hezeyanlarını dile getirendir.
Bu hezeyanlara aynı hezeyanlarla destek verenler de yine hezeyen içindedirler.
0. Donumuzun bu konuyla ilgisi ne olabilir ki? Gel de çık işin içinden. Demekki don merakı olanlar da varmış...Biliyorlarmış neyi kimden giydiğimizi! Bu da bir merak işi olsa gerek...
1, Köy enstitülerinin kapatılma ayıbının nedeni sanki benmişim gibi, buraya taşımak pek sağlıklı birine uygun mu?
2.Sevgili Uğur Mumcu'yu havaya uçuranları benimle birleştirme gayreti de
sanrı görenlere çok uygun bir hastalık olur.
3.ASELSANDAKİ mühendisi öldürenlerle aramızda bağ kurmaya çalışmak da ancak bir akıl hastasına yakışan bir sanrılı tutumdan öte bir gerçeklik taşımaz.
4. NAZIM'a vatan haini damgasını vuranlarla bizim ne alakamız var? anlayan beri gelsin! bu da bir hastalıklı hezeyendan öte bir gerçeklik taşımaz.
5. Türkan Saylan'a gavur damgasını vuranlarla benim aramda bağ kuranlar olsa, olsa hastalıklı beyinler olurlar.
Dala-i Lama'nın burada sözünü etmeye ne gerek var? Anlayan var mı acaba? İlgisiz yazıları ancak sağlıksız beyinler ortaya koyarlar.
Gerisini saymaya gerek var mı? Bunca olayı benimle bağlamaya yeltenenler ve bu yelteneni destekleeyenlerin topu hastadır.,,Hasta olmasa burada bu denli ilgisiz konuyu getirip benim yazıma yanıt gibi yapıştırmaya kalkmazdı.
Bunu yazan ya kafadan hastadır. Ya da müfteridir. Çünkü ne ilgisi var bu katil olaylarıyle benim yazımın?
Kimlerle yazıştığımızı bilelim. Sağlıklı yazılar yazmayanları da not edelim...
Hasta kafalar anlasınlar diye bir ümit benimkisi;
bir daha yineleyeceğim;Ben hiç bir dine mensup değilim. Her dini eleştirme hakkına herkes gibi sahibim ve de eleştirmekteyim. Ancak eleştiri ile herhangi bir dine mensup kişiyi aşağılamanın ayrı konular olduğunun farkında olan bir kişiyim. İster Müslüman olsun, ister Hindu, isterse Mecusi olsun, yani hangi dinden olursa olsun , hiç bir kişinin burada aşağılanmasına izin vermem. Aşağılayanları afişe ederim. Bu benim görevim. Burada Müslümanları aşağılayanları da kınamaktayım. İşinize geliyorsa, gelmiyorsa bu da sizin bileceğiniz bir konu. Adam gibi yazacaksanız yazarsınız, yazmazsanız sizin ne olduğunuzu da ben yazarım.
Sevgili sesli bey hala kafacığınızı dondan çıkaramıyorsunuz.Size kızmıyorum Nevaya ilkkez şiddetli kızıyorum.Toplumun geneli sapık bu toplumu don dediğinizde donun içine hapsedersiniz ,hatta iç çamaşırı bile deseniz ;Bilmelisinizki bu lafı sütyene dona evirirler .Epey bir zaman ikiz yatak espirisi ile toplum aylarca oyalandı sonrada'' Fındıkmı ?-İyi gider fantazisiyle'' yaşadı bu toplum .
Cinsel hayatı ev cil hayvanatla başlatan bir topluma Don denirmi neva.
Bak Sesli üstadımda dondan çıkamıyor!
Bizde işi gücü bıraktık sesli abimizi don bataklığından çıkarmaya uğraşıyoruz.
Olmadı Neva ...Hemde hiç olmadıi
Sesli üstadım ara sıra yüzeye çıkın bir derin nefes alın sonra tekrar hooooppp dona!!!
Ayıptır sesli abim ayıp.
Entellektüel adapta bu belden aşağı vurmalar ayıptır....
Yazıktır sesli abim yazık.
Neva bir durum tespitini size hitabında genişletiyor.
Siz bizim yazılarımızı sadece özürlülerin anlayacağı bir kıvama getireceksiniz .
Edebiyata kazma kürek daldınız.
İyiki Lafonten hikayesiyle durumu anlatmayı denememiş .
Yoksa siz cümle mahlukata dalacaktınız.
Bu ne uslup yahu!??????????????
Başlık ne yazık ki konu dışına çıkmış ego tatminine hizmet edecek şekilde kişisel sataşmalara ve suçlamalara dönüşmüş.
Zamanım tek tek oturup bu mesajları ayıklamak ve her birinize uyarı vermek için fazlaca değerli..
Madem tartışma adabını bilmiyoruz o halde bu başlıkta tartışmayı da kesiyoruz.
Bu anlamda başlık kilitlenmiştir..
Umarım başka başlıklarda daha yapıcı tartışmalar yürütürüz..