Orijinalini görmek için tıklayınız : konu başlıklarından keskin sapmalar
arkadaşlar forumda artık çoğu konu , milliyetçiliğe , ulusalcılığa , kemalizme ya da bunların karşıtlığına doğru gitmeye başladı ... ateizmin tanımından kürtlüğe geçiş bugün ki en somut örnekti mesela , başlığa sadık kalınıp bu konuları ilgili başlıklar altında tartışmak daha yerinde olmaz mı ?
Türkiye gündemindeki sıcak tartışmalar buraya da yansıyor. Ülke cidden sıcak gelişmelerin içinde bulunuyor. Benim tespitim ülkede üç keskin eğilim göze çarpıyor. Sınırlar ve saflar daha da belirginleşiyor. Böyle giderse ülke Yugoslavya'ya dönebilir.
Firestorm
11-09-2011, 21:58
Ben bu tür şeyler yüzünden forum kapandığını gördüm umarım durum o kadar kötü olmaz gündemi konuşalım derken :) Gerçi dini forumlara göre gündemi konuşurken birbirimizi baltalama riskimiz yok en azından :heh:
Bahsettiğim forum yahudiforum isminde bir forum tahmin edebiliceğiniz gibi israil, filistin konusu ve yönetimede sıçrayan çiddi düşünce ayrılığı yüzünden ve tabi müslüman kişilerden edilen küfürleride eklersek sonunda siteyi durdurmuştular :)
Aklıma geldikçe iki üç ayda bir sitede ne oluyor diye bakarım. Şimdi de baktım da, eski tas eski hamam bilinen “pek liberal” hava ve baskı sürüp gidiyor. “pante ve sitemiz” başlığındaki şikayetler ve başlığın gidişatı da aynen benim bir ara açtığım “SİTENİN ADI DEĞİŞMELİDİR” başlığındaki gibi:
http://65.18.198.4/forumlar/showthread.php?t=22386
Dolayısıyla o başlıktaki 88 numaralı iletimdeki önerimi yineliyorum: Sitenin adı
“NECİP FAZIL KISAKÜREK MÜSTAKİL TEFEKKÜR SİTESİ”
olarak değiştirilmelidir.
.
Sitenin adı değişse ne olur değişmese ne olur.. Zaten sitede yazmıyorsun ki.
Ne zaman sitedeki tansiyon yükselse, birilerinin şikayetleri olsa, siteye girip eski tartışmaları konulara taşıyıp önerilerini yineliyorsun.. Tuz biber atıyorsun.. Bu da pek iyi niyet göstergesi bir durum olmasa gerek.
Şu anda bulunduğumuz konuya gelirsek;
Sitedeki tartışmalarda her hangi bir çizgi değişikliği, konunun dışına çıkma gibi bir durum olduğunu sanmıyorum.. Öyle olunca mod arkadaşlar müdahale ediyorlar zaten.. Onun dışında her hangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
ahmetsln
16-09-2011, 20:34
Forum Turan Dursun ile alakalı bir forum olmaktan çıkıp liberal kafaların esip gürlediği siyasi bir forum olmuştur.
Sitenin adını değiştirmek mantıklı çünkü Turan Dursun ile artık alakası kaldığını düşünmüyorum.
Firestorm
16-09-2011, 20:50
Forum Turan Dursun ile alakalı bir forum olmaktan çıkıp liberal kafaların esip gürlediği siyasi bir forum olmuştur.
Sitenin adını değiştirmek mantıklı çünkü Turan Dursun ile artık alakası kaldığını düşünmüyorum.
Bu bağlantının nasıl olması gerektiğini açıklar mısın dostum ne yapılması gerekiyor peki insanlar eleştirmeyi seviyor ama çözüme gelince elle tutulur hiç bir şey vermiyor.
ahmetsln
16-09-2011, 20:55
Bu bağlantının nasıl olması gerektiğini açıklar mısın dostum ne yapılması gerekiyor peki insanlar eleştirmeyi seviyor ama çözüme gelince elle tutulur hiç bir şey vermiyor.
Defalarca söylenmiş sanırım siyaset forumunun kaldırılması. Bence de kaldırılmalı. Çünkü siyasi güç bu forumda bir çok insanı rahatsız ediyor ve forumdan uzaklaştırıyor. bunu defalarca gördük bende şahit oldum. Aramızda çok hastalıklı insan var.
Firestorm
16-09-2011, 21:07
Defalarca söylenmiş sanırım siyaset forumunun kaldırılması. Bence de kaldırılmalı. Çünkü siyasi güç bu forumda bir çok insanı rahatsız ediyor ve forumdan uzaklaştırıyor. bunu defalarca gördük bende şahit oldum. Aramızda çok hastalıklı insan var.
Hastalıklı insan derken nerden anladın bunu yani kişilerin hasta oldupunu siyasi fikirlerinden mi :nono:
milomanara
16-09-2011, 21:25
Okuma müdür! "Genel Forumların" yanındaki çentiğe tıkla komple kapat. Okumak istemedeğin "hastalıklı" insanı yasaklı listene al, görme bile. Bu Bülent Arınç vâri ifadeni yadırgadım. Genel forum olur ya da olmaz o site yönetiminin kararı ama insanları yazdıklarından ötürü "hastalıklı" falan diye nitelemek şiddetli faşizm belirtisi. Senin rahatsız olduğun siyasi görüş konuşulmamalı öyle mi? Sana R.I.P. diyorum gönülden.
Okuma müdür! "Genel Forumların" yanındaki çentiğe tıkla komple kapat. Okumak istemedeğin "hastalıklı" insanı yasaklı listene al, görme bile. Bu Bülent Arınç vâri ifadeni yadırgadım. Genel forum olur ya da olmaz o site yönetiminin kararı ama insanları yazdıklarından ötürü "hastalıklı" falan diye nitelemek şiddetli faşizm belirtisi. Senin rahatsız olduğun siyasi görüş konuşulmamalı öyle mi? Sana R.I.P. diyorum gönülden.
Bence haksızlık etmişsiniz. İnsanlar yazdıklarından dolayı "hastalıklı" olarak nitelemenin, tek başına faşizmle yakından uzaktan ilgisi yoktur. Faşistlik olarak adlandırılabilmesi, "hastalıklı" olarak ifade edilen kişiyi sadece kendi görüşümüze uygun olmaması halinde kullanıyorsak, mümkün olabilir.
Örnek vermek gerekirse (mesela), "bir insana tecavüz etmenin çok zevkli bir şey olduğunu, hatta tecavüzden sonra bu zevki doruğa çıkarmak için mağdurun öldürülmesinin yerinde olacağını" biri yazsa, diğer biri de bunu yazanı hastalıklı olarak nitelese, size göre faşist mi olacak?
Özellikle "hastalıklı siyasi görüş" örneği vermedim ama bu örnek çok saçma daha günlük hayattan olan yok mu derseniz, verebilirim.
Sağlıcakla kalınız.
ahmetsln
16-09-2011, 22:53
Evet bende bunu diyordum o arkadaş bana darbeci, askerci, militarist, vs derken hiçbir zaman faşist olmuyor ama ben "gerçekten psikolojik" soruları olan birine hastalıklı deyine faşist oluyorum ?
Güldüm.
ahmetsln
16-09-2011, 22:56
Ayrıca sayın milomanara;
Ben zaten siyaset foruma yazmıyorum, sadece beni rahatsız eden bir durum değil bu bir çok insanı rahatsız edip forumdan uzaklaştıran bir sorundur.
Sayın Ahmatsln
Siyaset foruma yazmıyorsanız o halde okumuyorsunuz da demektir. Mantıken öyle olması gerekir. O halde bu gam neden. Bırakın isteyen istediği düşünceyi savunsun. Yeter ki tüzüğe uysun.
Diin siyasetin ta kendisidr ve siyaseti yasaklayamazsınız. Kaldı ki bu siyaset rahatsızlığı neden. Sakın bunun alt yapısı benim gibi düşünmeyen siyaset yapmasın olmasın. Yani sadece sizin siyasi düşünceleriniz geçerli olacak başkası yaşam hakkı bulamayacak. Kusura bakmayın. TD sitesi herkesin hiç bir kısıtlamaya uğramadan düşüncelerini serbestçe dile getirebileceği bir yerdir ve öyle de kalacaktır.
Buraya giren herkes şunu kavrayacaktır.. Benden farklı düşünen insanlar da olabilir. Ha kutsalınız mı var, dayanamadığınız şeyler mi var. O halde bu site kutsallara karşı olan bir yerdir ve hazmedemezseniz size göre değildir.
Sizin söylemleriniz yıllardır düşünceyi engellemek isteyenlerce dile getiriliyor. Hep aynı şeyler söyleniyor ve siyaset yasaklansın deniyor. Ama biz oraları çoktan aştık. Dilerim günün birinde siz de bu kutsalı aşabilirsiniz.
saygılarımla
milomanara
16-09-2011, 23:12
Evet bende bunu diyordum o arkadaş bana darbeci, askerci, militarist, vs derken hiçbir zaman faşist olmuyor ama ben "gerçekten psikolojik" soruları olan birine hastalıklı deyine faşist oluyorum ?
Üff, bir cümlede bir çok sıkıntı. 1-Birinin fikrini eleştirmekle şahsına hakaret etmek arasında fark var. 2-"Bizim bi arkadaş..." cümleleri kır kahvelerinde bile kalmadı artık. Neden rahatsızsan doğru tarif et ve arkasında dur. Çelişkili, tutarsız, kavgacı muhatapların olabilir. Kendi tartışma standartlarına uymuyorsa müdahil olmazsın. Ama mesela muhatabın uç bir fikri savunuyor diye rahatsız oluyorsan(ayrılıkçılık, anti-kemalizm, soykırım ve tazminat, vs...) sen de sorun var. Kafir görmüş Müslüman gibi rahatsız hatta tiksinti hissediyorsan öncelikle bir politik din, dogma sahibi olduğunu kabullen tedaviye(şaka yapıyorum :)) ona göre devam et.
Rica etsem şu esip gürleyen 'liberal kafaların' isimlerini bi yazar mısın?
Forumda bir iki tane Liberal vardı, onların da bazıları forumdan ayrıldı bazılarının da Liberallikle pek alakası kalmadı.
Ordan burdan ezberlediğin lafları gelip burda yazıyorsun.. Allahtan malum kesimin işbirlikçiler, vatanhainleri, omurgasızlar gibi laflarını pek görmüyorum yazılanlar arasında.. Yoksa hiç çekilmezdiniz.
spartacus
16-09-2011, 23:37
Sitede bu 6. yılım.
Koskoca 6 yılda gördüğüm, liboşlar, dodoşlar, yok satılmışlar, yok şeriatçılar, soya-sopa kadar küfür edenler, yok bilmem neler oldu, yine de bunca hakareti yapanlar kişilerin sadece-ki hiç biriside hakaret etmedi- fikirlerinden rahatsız oldukları için yorganı yakmaya kalktılar.
Bu efsane artık sıkıyor.
Size ne insanların nasıl düşündüğünden, bunu kimse belirleyemez, herkes kendisine baksın, çünkü elinde olan kendi düşünceleri, başkalarının ne düşündüğü ise bir başkasının elinde değil, yani hükmü altında değil.
Bir düşünceyi de, insanı da değiştirmek, geliştirmek ancak fikirden geçer, böyle elde sopalı, ben nasıl istersem sen öyle düşüneceksin ulan modası geçti, geçmeli!
Siyaset benim de sevmedigim, insanlari bolucu, ayirici buldugum bir konu, onun icin de uzak dururum. Ancak, irkcilik, azmetiricilik yapilmadigi muddetce, herkesin fikrini soylemesinden de rahatsiz olmam. Olan da, milo'nun dedigi gibi, dogmaladan kurtulamamis, fikir ve soz hurriyetinin manasini anlayamamis olanlardir.
Siyaset forumunu takip etmek genellikle benim üzerime düşüyor. Bu yüzden bir iki şey söyleme ihtiyacı duyuyorum. Son dönemdeki aktif yazarlara bakalım isterseniz.
Hemen sınıflandıralım, hatalarım olacaktır. Doğrusunu bienler düzeltsin.
Liberal Üyeler
Ulpian; aylardır kendi durumlarından dolayı yazamıyor.
İvan Karamazov; ayrıldı.
Sangre; ara ara katılıyor.
Astur
TürkçeRap; ara ara katılıyor.
Ludwig; çok uzun zamandır yok. Onun liberalliğin dozu diğer liberallerin kabul edemeyeceği cinsten.
Bunların dışında başka var mı liberal? Unutup atladıklarım dahi bu sayıyı ikiye bile katlamaya yetmez.
Sayın ahmetsin, siz sizin ezberinize ters düşen şeyler söyleyen herkesi liberal kafalar sayıyor olabilirsiniz ama sahiden liberal olanların sayısı sosyalistlere göre epey az.
Sizi rahatsız ettiğini sandığım Albatross, Freddie gibi üyeler liberal değiller. Jadı ise liberalim diyorsa bile liberal falan değil. Liberal olsaydı herhalde en sert tartışmaları katıksız liberal olan Astur gibilerle yaşamazdı.
Keşke daha fazla Kemalist, ulusalcı üyemiz olsaydı ya da olanlar da aktif olsaydı da daha çeşitli bir tartışma ortamımız olsaydı.
Siz benim ezberime ters düşen kafaların esip gürlediği siyasi bir forum olmuştur derseniz en azından daha haklı olursunuz ilk kurduğunuz cümleye göre.
bursali68
17-09-2011, 11:20
Merhaba,
Sn.turko'nun söylediğine katılmakla birlikte ,bazen konu kendi harareti içerisinde dışına doğru sapma gösterebiliyor...Bu biraz da doğal diye düşünüyorum.Çünkü bazen " hararet " yükselebiliyor ve karşımızdakine örnek vermeye çalışırken ucu açık ,yani başka yöne de sapabilecek örnekler vermiş olabiliyoruz....İşte o noktada konunun dışına sapmalar olması doğaldır , ancak sürdürülmemesi için daha sakin olmak ,düşünerek kelimeleri seçmek gerek diye düşünüyorum...
Sağlıcakla kalınız...
Liberal Üyeler
Ulpian; aylardır kendi durumlarından dolayı yazamıyor.
İvan Karamazov; ayrıldı.
Sangre; ara ara katılıyor.
Astur
TürkçeRap; ara ara katılıyor.
Ludwig; çok uzun zamandır yok. Onun liberalliğin dozu diğer liberallerin kabul edemeyeceği cinsten.
Aslında bu arkadaşlardan; Ulpian, Astur ve benim de Liberallikle pek ilgisi kalmadı.. Kendilerine hala Liberal deseler dahi :)
İvan'ın fikirlerini pek bilmiyorum.. Politika forumunda yazdığını pek görmemiştim.
Bir tek TurkceRap kendini 'Libertarian' olarak tanımlıyor.. O da sitede çok az yazıyor zaten.
. Jadı ise liberalim diyorsa bile liberal falan değil. Liberal olsaydı herhalde en sert tartışmaları katıksız liberal olan Astur gibilerle yaşamazdı.
Hmmm, liberal olabilmek icin Astur gibi katiksiz liberallerle sert tartismalar yasamak gerekiyormus demek ki. Liberal olma iddasinda bulunan kimse Astur isimli sahisla sert tartismalara girmemeye ozen gostersin diyorum nacizane yoksa boyle gudik cumlelere maruz kalabilirsiniz
Allam nelerle ugrasiyoruz ya
Hmmm, liberal olabilmek icin Astur gibi katiksiz liberallerle sert tartismalar yasamak gerekiyormus demek ki. Liberal olma iddasinda bulunan kimse Astur isimli sahisla sert tartismalara girmemeye ozen gostersin diyorum nacizane yoksa boyle gudik cumlelere maruz kalabilirsiniz
Allam nelerle ugrasiyoruz ya
Önerme 0: Liberaller birbirleriyle asla tartışmazlar. (Ön kabul)
Önerme 1: A liberaldir.
Önerme 2: B, A ile sürekli sert tartışmalara girmektedir.
Önerme 3: Öyleyse B liberal olamaz. (Çıkarım.)
Bak bu oldu. :D :D
Liberal olma şartını Astur gibi katıksız liberallerle ters düşmemeye bağladığım için hata yapmışım. Esasında bence senin liberal olmadığını görmek için salt yazdıklarına bakmak kafi.
Bu arada liberal olmak gibi bir iddian olup olmadığını bilmiyorum, nasıl bir liberal olacağına da esasında da biz karışamayız gerçi. Siyaset forumunda resmi ideolojinin söylemlerine en ters şeyleri söyleyenlerden birisi de sensin, ona binanen geçti adın.
Önerme 0: Liberaller birbirleriyle asla tartışmazlar. (Ön kabul)
Önerme 1: A liberaldir.
Önerme 2: B, A ile sürekli sert tartışmalara girmektedir.
Önerme 3: Öyleyse B liberal olamaz. (Çıkarım.)
Bak bu oldu. :D :D
Liberal olma şartını Astur gibi katıksız liberallerle ters düşmemeye bağladığım için hata yapmışım. Esasında bence senin liberal olmadığını salt yazdıklarına bakmak kafi.
Madem benim ne oldugum hakkinda karar verme yetkisini kendinde buluyorsun, o halde sence ben neyim?
Madem benim ne oldugum hakkinda karar verme yetkisini kendinde buluyorsun, o halde sence ben neyim?
İletimi düzenlemiştim ama cevap vereyim: Bilmiyorum.
Bahsettiğim gibi ezber bozan şeyleri (ama doğru ama yanlış) söyleyenler bazı arkadaşlar tarafından direl liberal olarak addediliyorlar. Ben de bu tarz şeyleri dillendirenlerin ciddi bir kısmının liberal olmadığını, en az onlar kadar diğer başka kesimlerden insanların da benzer şeyleri dillendirdiklerini anlatmaya çalışmıştım.
Ismim gectigi icin su konuda birkac kelam daha etmek istedim cunku asiri derecede sacmalanmis yine.
Astur diye tabir edilen kisi ile bir mevzu hakkinda tartismaya girdik. Bu sahis konuyu anlamaya yetersiz oldugu icin savunmasini sadece kisiler uzerinden surduruyordu. Ayrica benim o mevzuyu anlamamamin imkansiz olduguna karar verme yetkisini de kendisinde buluyordu. Hicbirsey anlamadigni soyledigii teknik bir konuyu sayfalarca tartismaya calisti.
Bana yanit olarak bazi linkler veriyor, ben orada sorumun yanitinin bulunmadigini soyledigimde zaten sayfada ne yazildigini kendisinin de anlamadigini ama bir takim referanslar uzerinden daha guvelilir bir kaynak oldugu icin yeterli bir cevap oldugunu idda ediyordu
Bu sekilde yirmi sayfa boyunca konuyu kisiler uzerinden goturmeye calisti. Ayni mantik uzerinden bana da bol miktarda saldirida bulundu ve o baslikta ben gercekten zivanadan ciktim
Murted adi verilen zerzevat da gelmis bu katiksiz liberal diye tabis ettigi adam ile yukarida izah ettigim anlamsiz tartisma yuzunden benim liberal olamayacagima hukmetmis. Al birini vur otekine iste
Kisacasi Astur denilen kisi ile girdigim sert tartisma boyle birseydi. Liberal felsefe ile hicbir alakasi olmadigi gibi tartisma kulturunden yoksun olan taraf kendisiydi
Ismim gectigi icin su konuda birkac kelam daha etmek istedim cunku asiri derecede sacmalanmis yine.
Astur diye tabir edilen kisi ile bir mevzu hakkinda tartismaya girdik. Bu sahis konuyu anlamaya yetersiz oldugu icin savunmasini sadece kisiler uzerinden surduruyordu. Ayrica benim o mevzuyu anlamamamin imkansiz olduguna karar verme yetkisini de kendisinde buluyordu. Hicbirsey anlamadigni soyledigii teknik bir konuyu sayfalarca tartismaya calisti.
Bana yanit olarak bazi linkler veriyor, ben orada sorumun yanitinin bulunmadigini soyledigimde zaten sayfada ne yazildigini kendisinin de anlamadigini ama bir takim referanslar uzerinden daha guvelilir bir kaynak oldugu icin yeterli bir cevap oldugunu idda ediyordu
Bu sekilde yirmi sayfa boyunca konuyu kisiler uzerinden goturmeye calisti. Ayni mantik uzerinden bana da bol miktarda saldirida bulundu ve o baslikta ben gercekten zivanadan ciktim
Murted adi verilen zerzevat da gelmis bu katiksiz liberal diye tabis ettigi adam ile yukarida izah ettigim anlamsiz tartisma yuzunden benim liberal olamayacagima hukmetmis. Al birini vur otekine iste
Kisacasi Astur denilen kisi ile girdigim sert tartisma boyle birseydi. Liberal felsefe ile hicbir alakasi olmadigi gibi tartisma kulturunden yoksun olan taraf kendisiydi
Tamam, anlaşıldı. İkiniz de liberal olup pek ala akşama kadar tartışabilirsiniz.
Bu ikinizden birini liberallikten çıkarmaz. Yanlış ve gereksiz bir laf etmişim. Söylemeye çalıştığım şey resmi tarihe ters görüşlerin liberaller kadar başka kesimlerden de çıktığıydı.
Tamam, anlaşıldı. İkiniz de liberal olup pek ala akşama kadar tartışabilirsiniz.
Bu ikinizden birini liberallikten çıkarmaz. Yanlış ve gereksiz bir laf etmişim. Söylemeye çalıştığım şey resmi tarihe ters görüşlerin liberaller kadar başka kesimlerden de çıktığıydı.
Ayni seyi devamli suratte yapiyor olmasaniz hadi der geceriz ama sizin insanlarin dusuncelerine bakis aciniz bu duzeyde ve ne desek iflah olmayacak gibisiniz. "Jadi'nin gorusleri su kesimlere benziyor, hemde katiksiz liberallerle sert tartismalara girdi. O zaman kesin o gruba yakin bir bir goruste hmmmm"
Boyle bir mantik olmaz artik insanlarin fikirlerini daha farkli ele almaniz gerektigini ogrenmeye calisin . Kendimi hicbir goruse ait hissetmiyorum zaten benim ne olduguma en son hukum verecek adam sensin ama iste icinde bulundugun cehalet orda burda dedikodu yapmana sebep oluyor anlasilan
aha bu konuda saptı :D
:loco::clap2: bu konu bile sapıyorken saptamamın yersiz olmadığını saptadım , konu sapmaları keskin ayrımlardan kaynaklanıyor sen şucusun , sen bucusun , sen şusun hayır o benim falan gibi , biraz daha gardlarımızı indirsek daha iyi olacağı kanaatindeyim , çoğu peygamber olma derdinde
yucemanitu
19-09-2011, 21:39
aha bu konuda saptı :D
:first: Güldüm gece gece Hübel de seni güldürsün e mi? :party:
:first: Güldüm gece gece Hübel de seni güldürsün e mi? :party:
Karikatürlerinle hep sen güldürecek değilsin ya :biggrin1:
:loco::clap2: bu konu bile sapıyorken saptamamın yersiz olmadığını saptadım , konu sapmaları keskin ayrımlardan kaynaklanıyor sen şucusun , sen bucusun , sen şusun hayır o benim falan gibi , biraz daha gardlarımızı indirsek daha iyi olacağı kanaatindeyim , çoğu peygamber olma derdinde
alakası yok bro, sapkın insanlarız, atayistiz, doğal olarak başlıklar konusundan sapıyor... allahın bir hikmetidir bu. babil kulesindeki gibi dillerimizi karıştırıyor, anlaşamıyoruz, bu halde allah var =D