Orijinalini görmek için tıklayınız : Terslikler geldi mi üst üste gelir mi?
Terslikler geldimi üst üste mi geliyor gerçekten?...Bir şey kötü sonuçlanınca akabinde herşey de kötü gitmeye mi başlıyor?
Mesela İş yada kredi yada ilişkiniz olumsuz sonuçlandı..Ayrıldınız yada işten atıldınız veya buna benzer bir olay yaşadığınız bir gündesiniz..Her zamanki yol güzergahınızda yürüyorsunuz birden arabanın teki sizi sırılsıklam yapıyor oysa hava yagmadı ama ıslandınız..Çünkü orda boru patlamış yolda su birikmiş arabada hızlı geçtiği için size sıçrattı .:) .Zaten canınız sıkkın moraliniz berbat birde sokak ortasında beyaz kıyafetiniz battı...Buda mı beni buldu of offf diyerek taksiye binmeye karar verip eve gidiyorsunuz..Eve girip kahve içip rahatlamayı düşünüyorsunuz..Kahvenizi alıp pc başına geçtiğinizde birde bakıyorsunuz internet bağlantınız yok..Anlamaya çalışıyorsunuz şirketi arayıp gerekli ayarları yapıp interneti aktif hale getiriyorsunuz...Telde sizi 30 dakika bekletiyorlar sabırla halledicem sinirlenme gecicek diyorsunuz :)...neyse sorun hallediliyor..Pc de işinizi halledip arkadaşlarınızla buluşmaya karar veriyorsunuz..Yine her zamanki gibi giyinip süsleniyorsunuz ama saçınız olmuyor herzaman olan saç bu akşam istediğiniz şekile girmiyor..Sinir katsayınız iyice arttıyor ..Burnunuzdan solur hale geliyorsunuz patlayacak yer arıyorsunuz .Derin derin nefesler alıp dısarı cıkıyorsunuz ..Ama bu akşam arkadaşlarınız size keyif vermiyor içinizden hepsinin gerçek yüzlerini sorguluyorsunuz ..Herşeye herkese bahanaler bulup acımasız peşimist yorumlar yapıyorsunuz düşüncelerinizde..v.s..
Merak ettiğim şu ; böyle bir güne benzer bir gün yaşadınız mı?..Hersey zincirleme halka gibi baştan ters gidince devamının da ters geldiğini tecrübe ettniz mi?Ve nasıl mücadele ettiniz içinizdeki öfke,kızgınlık bıkkınlık ve pesimist düşünce ile..
Hemen herkes arada böyle günler yaşar herhalde, geçen sene bir Cuma günüm öyle geçmişti, hâlâ şakayla karışık "Kara Cuma" diye anarım o günü arada. En güzel çözüm yatıp uyumak, sonraki güne geçmek.
En güzel çözüm yatıp uyumak, sonraki güne geçmek.
Huysuz'un yazdıklarını okuduktan sonra, ben de tam bunu yazacaktım.. En etkili çözüm.
yine herşey gelince üst üste geliyor..bugun erkek kardesımın kalp kapakcıklarından birinin olmadıgını ameliyat olması gerktıgını ögrendım..sonra kendi kardiyologumu aradım oda acele etmeyın belkide ameliyat gerekmez dedi..şimdide o intikam aldıgım adamın cumartesi günü motosiklet kazasında öldüğü ögrendim..Neden kötü olaylar geldiğinde art arta gelir ki..anlamıyorum..
birde o bana hep ben ölürsem üzülürsün derdi sanki biliyordu ölcegini.....artık intikam almaya gerek kalmadı...İntikam alıncak kişi kalmadı..
Genellikle üçler , yani üst üste 3 aksilik ardı ardına gelir .
Ben çok yaşadım da bu benim kişisel deneyimim.
Nasıl dayandın..?Nasıl güçlü durdun? Cidden ben yapamıyorum sanki kimseye belli etmiyorum ama içimde fırtınalar kopuyor..
Gecicek bugünler de..daha 88 lı o bunları atlatıcak..Müslümandır erkek kardeşim onunla konuştugumda bana abla sana guveniyorum dedi..ilk kez bana güvendi.ateist oldugumu bilir ...ilk kez bana kendini bıraktı..isyan edesim geldi dedi ..bende ona isyan et istiyorsan ama inan hiç bir şeyin yok sadece ufak bir motor arızası dedim..gülüştük :)) Geçicek geçtiğinde de ben burada yazıcam hep beraber gülücez..
Saygılarımla..
Nasıl dayandın..?Nasıl güçlü durdun? Cidden ben yapamıyorum sanki kimseye belli etmiyorum ama içimde fırtınalar kopuyor..
Meditasyon yapabilirsin huysuz.
Huysuzlaşıp kendini strese sokma derim (:
Kalp ve mide bölgesine odaklan.
Bunlar vücuttaki önemli çakraları simgeliyorlar.
aşık olduğunda mide çakrandaki yanma hissi sana pozitif duygular hissettirip sizi mutlu etmesi,
aldatıldığını öğrendiğinde veya ailenden birinini başına kötü birşey geldiğinde midendeki aynı duygunun seni rahatsız etmesi, acı vermesi mide çakranla alakalı. İnsanlar arası duyguları ve kişisel ruh halini simgeler bu çakra. Adı güneşsinirağı çakrasıdır.
Bu tip "kötü" durumlarda bu çakrana meditasyon esnasında odaklanman, her aldığın nefesin bir enerji dalgası gibi oraya aktığını hayal etmen iyi gelecektir. Verirkende, verdiğin nefesin bu çakrandan çıkan kötü gir-kahverengi enerjiler olduğunu hayallemen yine güzel etkiler yaratabilir.
Stresli veya uğursuz günlerinde mide çakranı iyileştirerek belki gününü veya o dönemini iyileştirebilirsin.
Tabi bunların çakra gibi metafizik konularla alakası olmayabilir, sindirim sisteminin vücutta ikinci bir yönetici sistem oluşu ve stres altında mide bölgesinde çeşitli sıvılar salgılayışı yüzünden de olabilir (. Kesin şeyler iddia etmiyorum zaten, sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.
Önemli olan şu: vücudunun tüm kontrolü sende. Önemli olan bunun farkında olmak.
kardeşin için büyük geçmiş olsun.
Aynı şeyi o da kalp ve beyin çakrası için yapabilir. Özellikle kalp.
Pozitif olun, pozitif yaşayın.
sevgilerimle
o cok pozitif vrael..hastalıgını söylemedık daha sadece hap alarak gecicegini sanıyor ve allaha sukredıyor...:) benim eski dostum hortladı ..yani panik denilen o atak ama ben ona alışık oldugum için bu ziyaretinde onu def ettim:) yarın kesinleşicek herşey..erkek kardeşime canım yanarken eski erkek arkadaşımın ölüm haberinin gelmesi üzdü biraz..ama geçicek..alkol alındıgında motosiklet kullanılmaz herkes bunu bilir...dimi:)
o cok pozitif vrael..hastalıgını söylemedık daha sadece hap alarak gecicegini sanıyor ve allaha sukredıyor...:) benim eski dostum hortladı ..yani panik denilen o atak ama ben ona alışık oldugum için bu ziyaretinde onu def ettim:) yarın kesinleşicek herşey..erkek kardeşime canım yanarken eski erkek arkadaşımın ölüm haberinin gelmesi üzdü biraz..ama geçicek..alkol alındıgında motosiklet kullanılmaz herkes bunu bilir...dimi:)
eh alkollü 2 ayak üzerinde duramazken 2 tekerlek üzerine ne diye binersin...
başın sağolsun.
şu faceden intikam aldığın kişi sanırım bu.
Sanırsam o da pek uğurlu günler geçirmiyormuş hani.
Baksana ölümünden bahsetmiş sana.
Kardeşinin bilmemesi daha iyi. negatif olmasını engeller. sen bir yandanda meditasyon yaptır derim, bakarsın yararı olur.
Vücudun dinlenmesi, zihnin dinginleşmesi için "derin-düşünme" şart.
Bende kaçayım artık, hadi iyi geceler huysuz, ve tüm forumdaşlara
Genellikle üçler , yani üst üste 3 aksilik ardı ardına gelir .
Ben çok yaşadım da bu benim kişisel deneyimim. Uclemez de, ucten sonrasini artik saymayiz genel olarak:).
hercümerç
30-10-2011, 14:30
http://tr.wikipedia.org/wiki/Murphy_Kanunlar%C4%B1
"Ters gidebilecek her şey, ters gidecektir."
"Ters gidebilecek her şey, ters gidecektir."
İşte, benim hayatımı anlatan cümle!
Şanssızlıktan fazlasıyla yakınan bir arkadaşım, beni tanıdıktan sonra kendisinin o kadar da şanssız olmadığını söylemeye başladı. Hatta, benim "Truman Show" tarzı bir programda olabileceğimi, bir insanın sabrının ne kadar zorlanabileceğinin test edildiğini bile şaka konusu ettik.
Kişilerin başına çoğunlukla özel bir çaba gerektirmeden gelen iyi şeylerin, benim sanki dağları devirmeye çalışıyormuşum gibi fazladan çabalarla zor bela sağlamam, bunu başarıyorken dahi akla hayale gelmedik garip ve çoğunlukla komik terslikler, çakışmalar, saçmalıklar, benim açımdan ters gidebilecek herşeyin ters gittiğini net bir şekilde göstermiştir. Bu nedenle de, en basitinden en karmaşığına bir şey düşünüp kararlaştırdığımda, olabilecek en kötü şeyi sezinleme ve ona önceden hazırlık yapma gibi istemsiz bir huyum da oluştu. Bu huyumu ya da söylemimi bilen dostlarım, şu "evrene pozitif enerji yollama" saçmalığına inanmadığım için, negatif enerjiden dolayı kendimin edip kendimin bulduğunu söylüyorlar. Oysa, bu hayatta tanıdığım en hayalperest insanlardan biriyimdir.
Ya da bana peygamberlik gelecektir de sınanıyorumdur. :) Hayırlısı artık, kısmet!
AlbatrosS
30-10-2011, 17:45
İşte, benim hayatımı anlatan cümle!
Şanssızlıktan fazlasıyla yakınan bir arkadaşım, beni tanıdıktan sonra kendisinin o kadar da şanssız olmadığını söylemeye başladı. Hatta, benim "Truman Show" tarzı bir programda olabileceğimi, bir insanın sabrının ne kadar zorlanabileceğinin test edildiğini bile şaka konusu ettik.
Kişilerin başına çoğunlukla özel bir çaba gerektirmeden gelen iyi şeylerin, benim sanki dağları devirmeye çalışıyormuşum gibi fazladan çabalarla zor bela sağlamam, bunu başarıyorken dahi akla hayale gelmedik garip ve çoğunlukla komik terslikler, çakışmalar, saçmalıklar, benim açımdan ters gidebilecek herşeyin ters gittiğini net bir şekilde göstermiştir. Bu nedenle de, en basitinden en karmaşığına bir şey düşünüp kararlaştırdığımda, olabilecek en kötü şeyi sezinleme ve ona önceden hazırlık yapma gibi istemsiz bir huyum da oluştu. Bu huyumu ya da söylemimi bilen dostlarım, şu "evrene pozitif enerji yollama" saçmalığına inanmadığım için, negatif enerjiden dolayı kendimin edip kendimin bulduğunu söylüyorlar. Oysa, bu hayatta tanıdığım en hayalperest insanlardan biriyimdir.
Ya da bana peygamberlik gelecektir de sınanıyorumdur. :) Hayırlısı artık, kısmet!
Deli deliyi; bahtsız da bahtsızı görmeden uslanmazmış dostum :)
Galiba benim de ''yaşam tarzım'' böyle bir şey.
Birkaç örnek:
Askere giderken birliğime teslim olacağım gün, check ettirdiğim bileti son anda kaybedip bir gün geç gittim.
Sınav için 5 saat yol teptiğimde bir de bakmışım ki ''sınav giriş kağıdım'' kayıp.
Üniversite'de 8. ve son senemde, geçmiş ders kayıtlarında önce ''bir tane'', onca uğraşın ardından onu bir şekilde hallediyorken ''aslında iki tane'' seçmeli dersi almadığımı öğrendim.
Yine başka bir sınav'a kayıt yaptırdığım günü unutmam.
Daha bunun gibi onlarca örnek ve aksilik.
Yaptığım her işte mutlak suretle bazen benden bazen benim dışımda kaynaklanan sürekli aksilikler.
Forumda yazı yazarken dahi... Yazdığım 5 yazımdan bir tanesinde pc'nin azizliğine uğrayıp onca emek verip yazdığım yazıların silinmesi:(
Deli deliyi; bahtsız da bahtsızı görmeden uslanmazmış dostum :)
Galiba benim de ''yaşam tarzım'' böyle bir şey.
Birkaç örnek:
Askere giderken birliğime teslim olacağım gün, check ettirdiğim bileti son anda kaybedip bir gün geç gittim.
Sınav için 5 saat yol teptiğimde bir de bakmışım ki ''sınav giriş kağıdım'' kayıp.
Üniversite'de 8. ve son senemde, geçmiş ders kayıtlarında önce ''bir tane'', onca uğraşın ardından onu bir şekilde hallediyorken ''aslında iki tane'' seçmeli dersi almadığımı öğrendim.
Yine başka bir sınav'a kayıt yaptırdığım günü unutmam.
Daha bunun gibi onlarca örnek ve aksilik.
Yaptığım her işte mutlak suretle bazen benden bazen benim dışımda kaynaklanan sürekli aksilikler.
Forumda yazı yazarken dahi... Yazdığım 5 yazımdan bir tanesinde pc'nin azizliğine uğrayıp onca emek verip yazdığım yazıların silinmesi:(
:D
Birkaç örnekle de ben taçlandırayım konuyu:
Ankara SBF'ye kayıt yaptıracaktım. İsteyen öğrencilere 1 sene İngilizce Hazırlık veriyorlardı. Bunun için dilekçe doldurmak gerekiyordu. Ben de konuyla ilgili dilekçe doldurup veren yüzlerce öğrenciden biriydim. Sadece bir öğrencinin dilekçesi kayboldu. Kim olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek: Ben! Tekrar dilekçe verip onları razı edene kadar göbeğim çatlamıştı.
Bir şirkette çalışıyordum. Yaklaşık 700 kişinin çalıştığı bu şirket, iş amaçlı kullanmak maksadıyla bizlere cep bilgisayarı dağıttı. Sadece bir kişinin cep bilgisayarı bozuk çıktı. Kimdi o acaba? Yedeği olmadığı ve yenisinin gelmesi de 2 ay sürdüğü için, iş durumumla ilgili bir sürü sorun çıktı. Bir süre sonra farklı bir nedenden oradan ayrılıp başka bir şirkete geçtim. Onlar da kendi bilgisayarlarımıza kuracağımız benzer bir program dağıttılar. Bu program, nedeni anlaşılamayan bir nedenle sadece bende çalışmadı. Bunu kasıtlı yaptığıma dair imalarla karşılaştım ve müdür denen şahsiyetsiz kişiyle sert kavgalar yaşadım.
Hayatımın aralıklı bölümlerinde uzatmalı işsizlikler yaşadım. Aylarca hiçbir başvuruma cevap gelmediği zamanlar oldu. Ancak herhangi bir yanıt aldığımda, ikisinden üçünden aynı anda yanıt geliyordu. Aynı gün aynı saatte hem Ankara'da hem de İstanbul'da olmam gereken durumlar çok olmuştur. Ve ben de hep en kötüsünü seçmişimdir; sonrası, seçimimle ilgili pişmanlıklarla geçmiştir.
Beş sene önce özel bir şirkette çalışırken, aynı zamanda yüksek lisansa başladım. İktisat lisansı üzerine işletme yükseği yapıyordum ve bu nedenle de ayrıca bir sürü de intibak dersim vardı. Hem vize hem de final zamanı, çalıştığım şirket farklı bir şehirde eğitim toplantısı düzenledi. Finallere giremedim; o dönem intibak dersinden kalanı direk şutluyorlardı, bu nedenle beni de direk şutladılar. Beş sene sonra yine aynı üniversite ve aynı bölüme kayıt yaptırdım. Şimdi devlet memuruyum (olmaz olsun). Geçen dönem final zamanında, tam da ilk sınavımın olduğu güne denk gelecek şekilde, beni aday memur eğitimi için Ankara'ya çağırdılar. Adımı listeden sildirene kadar göbeğim çatladı. Ondan beridir de aday memur eğitimi açılmadı. Memurlukta 1,5 sene oldu neredeyse ve ben eğitime katılmadığım için hala adaylığım kalkmadı. Ne izin alabiliyorum ne de tayin isteyebiliyorum.
Son örnekte, 5 sene önce olanlar nedeniyle çevreme "Umarım benzeri olmaz" demiştim ve günü gününe oldu. Herkes, "İşte, bok boğazlığın nedeniyle bu haldesin" deyip durdu. Sanki bunu bana ispatlamaları için gün doğdu millete. Şimdi 2 ay sonra yine finaller var ve ben bir sürpriz daha beklemekteyim! :D
Gülüyorum artık, ne yapayım?