PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurana Neden İnanmıyorum?

cenkvarol
09-10-2011, 12:07
Şunu en başta söyliyeyim, eğer bir tanrı varsa bazılarının ona inandığından daha fazla ölçüde mükemmel olması gerektiğini düşünerek hata yaptığımı sanmıyorum. Yaptığım şahsi çıkarımlarım sonucu neden kurana, kitaba inanmadığımı maddeler halinde açıklamak istiyorum.

-binlerce yıl öncesinde yaşamış putperest kavimlerin ibadetleri hakkında bilgiler veren somut ve yazılı kaynaklar bu zamanlara kadar gelebilmişken eldeki kitabın ilk nüshalarının onun indirilmesinden bir asır sonraya ait olması,

-diğer indirilmiş kutsal kitaplar bilindiği halde ve ayetlerde de kurandan açıkça "kitap" diye bahsedilmesine rağmen zamanında bir kitabın ortaya konamaması, bu işin peygamberin ölümünden yıllarca sonraya bırakılması,

-kitabta konuşan kişinin sürekli değişmesi, kitabın geneline hakim tek bir hitap tarzının olmayışı,

-sureler ve ayetleri arasında tarihsel bir sıralamanın ve konu akışının bulunmayışı,

-kitaptaki anlatımlara kıyasla çok tanrılı hinduizmin daha eski dini kaynaklarında dahi doğaya ve geleceğe dair daha somut ve doğru bilgilerin bulunması,

-islam aleminin en büyük tabibi olarak tanınan El Razı gibi büyük düşünürlerin dahi zamanında bu kitaba ve peygamberine değil akla önem vermesi,

-kitapta allahın taşa, toprağa kendi yarattıklar her ne varsa onun üzerine yemin emesi, onlar için söz vermesi,

-ayetlerde açıkça "tanrıların en güzeli" denilerek tanrı kavramının çoğul bir şekilde söylenmesi,

-kainatın dengesini sağlayan allahın ayetlerde basit matematiksel hatalar yapması,

-herşeyi bilen allahın ayetlerde belirsizlik veya olasılık içeren tabirler kullanması, karşısında konuştuğu peygamberine "elindeki nedir musa?" veya "bana inanmadın mı ibrahim?" gibi basit sorular sorması,

-ayetlerdeki anlatımların çok basit ve gözle görülebilen doğa olaylarının tasvirlerini içermesi, güneş gökte aynı yolu izledi ve battı onun yerine ay doğdu, yağmur yağdı otlar yeşerdi gibi orta akıl sahibi herkesin bilebileceği tasvirlerin yapılması,

-yine doğanın anlatımında gerçeğin dilinin değil gözle görülebilenin esas alınması; yakın göğün yıldılzarla donaltılmasından, göklerin direksiz tutulmasından, yıldızların kaymasından bahsedilmesi.

-geleceği bilen ve herşeye gücü yeten allahın ayetlerine göre koşulları değiştirmek yerine koşullara göre ayetlerini değiştirmek yoluna gitmesi,

-cin olan şeytanın sadece meleklerden istenen "ademe secde edin" emrini üzerine alınıp isyan etmesi, kovulduğu halde allahın cennetine girip ademle havvanın aklını çelmesi, ölümlü dünyaya daha gelmeden evvel ademle havvanın kendilerine diz çökmüş olan meleklere özenmesi, onlar gibi ölümsüz olmayı istemesi, ahiret sonrasında cennetin kapılarına allahın bekçiler dikmesi v.s.,

-her ne kadar ilk başta adem ve havvanın kişisel sorumluluğundan kaynaklı bir hata yapılmış olsada, onlardan sonra gelecek olan tüm insanlığın da bu sınava tabi tutulması,

-allahın hem dilediğini isteyerek veya cehennemi doldurmaya söz vererek yoldan çıkarması hem de onu sırf kötü oldu diye değil sırf "inanmadı" diye ateşte sonsuza kadar yakması,

-bir önceki peygamberinin üzerinden yüzyıllar geçip de insanlığın zeka ve sorgulama kapasitesinin arttığını görünce allahın son peygamberine mucizeler vermekten birden vaz geçmesi,

-allahın kendi yarattığı canlıları kötüleyip küçük görmesi, insanları onlara benzeterek alay etmesi, onlara kızması, yüce bir tanrı olmaktan ziyade bir insan gibi tavırlar takınması,

-tüm insanlığa son kez gönderilmiş olduğunu iddia etse de kitabın her çağa ve coğrafyaya hitap edemiyor olması,

-ayetlerde yeryüzündeki her kavime peygamber gönderildiği iddiasında bulunulsada ortadoğulu olmayan bir peygamberden tek kelime dahi bahsedilmemesi,

-sürekli binlerce yıl öncesine ait olan ve o zamanlar dahi hiçbir ispatı bulunmayan alıntı hikayelerden bahsedilmesi, islam öncesi şairlere ait cümlelerin, imparatorlara ait bazı yasal hükümlerin birebir ayetlerde geçmesi,

-ibrahim peygamberin bir kaç gün içinde ilkin yıldız, ay ve güneşin doğması sonrasında ise sırf batıyor olması sebebiye üç tanrı birden değiştirmesi, bunların doğarken dahi bir zaman sonra batacağını düşünemiyor olması, onu inanmamaya iten bilginin yanlış olması ve bunların aslında hiçbir zaman batmaması,

-insanlar birşeyleri duymayıp görmedikleri halde sırf bir kaç sualde bulundular diye cezalandırılırken, ibrahim peygamberin allahla karşılıklı konuşuyor olmasına rağmen kalbinin yine de tatmin olmaması ve ilaveten bir de mucize istemesi,

-allahın her zaman peygamberini kendi seçmemesi, başıboş bir kavim aramak yerine akrabalık durumuna göre de hareket etmesi, ibrahim peygamberi doğrudan korumak varken sırf onun yalnız olmak istememesi ve firavundan çekinmesi üzerine kardeşini de peygamber ilan etmesi,

-allahın da firavunun uyguladığı bir cezalandırma yöntemini benimsemesi ve gerektiğinde insanın ellerinin çapraz kesilmesini istemesi,

-ayetlerde cariyelerden ve kölelerden bahsedilmesi, başta erkek kadın ayrımı olmak üzere insanlar arasındaki eşitsizliğin normal sayılması,

-yeterli açıklama yapılamadığı için mezhepsel ayrıma ve insanlar arası çatışmalara yol açan onca konu varken, surelerin normalin üstünde hatta bazılarında abartı boyutlarına varacak ölçüde tekrarlar içermesi,

-ayetlerde erkeğin menisinden, kadınların süslerinden, özel günlerinden, bağırsaktaki dışkıdan, kandan ve kalpten bahsedildiği halde insan vücudunun en temel organı olan beyinden hiç bahsedilmemesi, o çağlardaki tıp bilgisinin bir sonucu olarak düşünüp, inanmak gibi beyin fonksiyonlarının hepsinin kalbe yüklenmesi,

-kanlı olsun ya da olmasın, sırf inanç uğruna şiddete başvurulmasının meşru gösterilmesi,

-ayetlerde anlamı tam bilinemeyen kelimelerin olması, bu ifadelerin allahın bir sırrı olarak değil eskiden inanılan ama zamanla ve artan bilgiyle toplum tarafından söylemi terk edilmiş olan tabirler olması,

-ayetlerde tüm bu anlatılanların dışında çok sayıda eksik kalmış kelimenin ve birbiriyle çelişkili anlatımların bulunması ve saire.

tüm bu söylediklerim; ayetlerin toplatılıp kitap haline getirildiği o çalkantılı yıllar ile birlikte düşünüldüğünde ve islamın ilk yüzyılına ait elde başka yazılı kaynakların bulunmayışı gerçeği dikkate alındığında çok daha da fazla anlam kazanmaktadır.

Sizlerden bir ricam var arkadaşlar, bu listedeki maddelerde yanlış olduğunu düşündüğünüz tespitler varsa onu düzeltmemde bana yardımcı olursanız sevinrim. Ayrıca yine buraya eklenmesini uygun gördüğünüz sizin başka tespitleriniz varsa onu da paylaşırsanız sevinirm. Elimizin altında meramımız kısa yoldan anlatmamıza yardımcı olacak bir listeyi oluşurma gayreti içerisindeyim. Saygılar.

VraeL
09-10-2011, 12:24
güzel bir liste uğraş verilmiş,
işe gitmek üzereyim akşam geleyim irdeleyelim ^^

taylan
09-10-2011, 12:42
Sayın Varol, harika bir liste hazırlamışsınız. Emeğinize sağlık. Bu listeyi arşivime kaydediyorum.

cenkvarol
09-10-2011, 13:14
Sn. vrael, sn. taylan, ilginizden dolayı teşekkür ederim. belirttiğim gibi bu liste kişisel çıkarımlarım üzerine hazırlanmış olan bir liste. listeyi daha da geliştirmek amacındayım, ayrıca fazla ayrıntıya boğmadan daha anlaşılır olması için ilgili maddelere örnek ve delillerini de eklemeyi düşünüyorum.

istatistik
09-10-2011, 13:29
Öncelikle liste için tebrik ve teşekkür ederim. Gayet güzel düşünülmüş ve iyi hazırlanmış. Bir ekleme de ben yapmak isterim. Yine aklıma burada olmayan bir şeyler gelirse zamanla eklemeye çalışırım:

* Mükemmel ve merhametli olduğu iddia edilen tanrının, çocukların "fakir kalacağız" korkusuyla öldürülmemesini istemesi. Çünkü onlar için gerekli rızığı vereceğini belirtmesi ve buna rağmen sözünde durmayarak geçmişten bu yana bir çok masum çocuğun daha ne olduğunu anlayamadan açlıktan ölmesine göz yumması.

cenkvarol
09-10-2011, 14:08
Öncelikle liste için tebrik ve teşekkür ederim. Gayet güzel düşünülmüş ve iyi hazırlanmış. Bir ekleme de ben yapmak isterim. Yine aklıma burada olmayan bir şeyler gelirse zamanla eklemeye çalışırım:

* Mükemmel ve merhametli olduğu iddia edilen tanrının, çocukların "fakir kalacağız" korkusuyla öldürülmemesini istemesi. Çünkü onlar için gerekli rızığı vereceğini belirtmesi ve buna rağmen sözünde durmayarak geçmişten bu yana bir çok masum çocuğun daha ne olduğunu anlayamadan açlıktan ölmesine göz yumması.

Sn. istatistik katkınızdan dolyı teşekkür ederim, belirttiğiniz maddenin listeye eklenmesi uygun olacaktır. Allahın "çocuklarınızı öldürmeyin ben karnını doyururum" dediği o zamanki insanlar milyonlarca cocuğun zamanla afrika topraklarında açlıktan ölüp gideceğini bilselerdi acaba tavırları ne olurdu. ikincisi allahın "fakir kalma korkun varsa çocuk yapma daha da aç kalırsın" gibi daha mantıklı bir emir vermek yerine lafı alıp "korkun olsun olmasın doğursan da ben doyururum" demeye getirmesi hiç de yerinde bir çözüm değil.

klucky35
09-10-2011, 15:07
Çok güzel bir çalışma cenkvarol. Düşündüğümüz şeyleri çok güzel toparlamışsın. Emeğine sağlık.Bu başlık, yapılacak eklemelerle referans kaynağı olacaktır..

Benim şu an yapabileceğim eklemelerim:

-Yaratanın kendisine tapınma gereksinimi duyması.
- "İçki" konusunda tek ayet olmayıp, Adım adım yasaklamaya gidilmesi.(1-el-Bakara, 2/219), 2-(en-Nisa, 4/43), 3-(el-Mâide, 5/90-91)

cenkvarol
09-10-2011, 16:05
ben teşekkür ederim sn. klucky35. herşeye gücü yeten ol deyince herşeyi yapan bir tanrının meleklere, insanlara, cinlere felan gerek duymasını anlamak güç. Şunu birtek anlıyoruz ki bu üstün her nasıl bir güçse anlaşılan o ki yalnız kalmayı sevmiyor olmalı. birşeyler sağım da solum da uçuşsun ya da bir dünya yaratayım orda biribirlerini boğazlasın tarzında değişik zevkleri olmalı. İçki konusunu bende inceleyecem, ilave maddeler çıkartırsak buraya ekleriz.

Özgürcan
09-10-2011, 16:33
Sevgli Cenkvarol
Duygualrımın tercümanı olmuşsunuz. Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.
Saygılar

vartor
09-10-2011, 18:44
Ilave olarak, tanri olacak bir gucun, muhammed'in keyfine sozde ayetler indirmesi, uvey oglunun karisini es olarak tasvip edecek kadar alcalabilmesi, Aise'yle birlikte, karilarinin yataga girme sirasini bozmasi,muhammed'e insani kiyaklar gecmesi, vs, vs...Kisaca, birakin bir yaratici gucu, medenilesmis, kendini egitmis bir insanin bile yapmiyacagi isler basarmis kuranin tanrisi.

alpan
09-10-2011, 19:16
Sn Cenkvarol,

Elinize sağlık, sıkı bir liste olmuş. Ben de buraya denk geldikçe, sizi de rahatsız etmezse tek tek "niçin Kuran'ın bir yaratan tarafından yazılmadığına" emin olmamı sağlayan husus ve ayetleri yazacağım. Bu arada birşeyi vurgulamak istiyorum. Konu dinse "inanmak" doğru kelime değil bence. Aksi ispatlanamayan hususlar inançla ifade edilebilir. Ama Kuran'a veya diğer kutsal olduğu söylenen kitaplar inanmakla/inanmamakla tanımlanamaz bence. Çünkü tanrısal olup olmadığı kolayca ispatlanabilecek durumda bu kitaplar.

Başlayalım;

Kuran'da bir bitiş cümlesi olmadığı için, bir yaratan tarafından yazılmadığını, biliyorum. Çünkü Muhammed (Allah'ı) ne zaman öleceğini bilmiyordu ve gelişen olaylar karşısında kendisini savunacak ayete ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle, ayetleri sonlandırmamıştır.

Sağlıcakla kalın

cenkvarol
09-10-2011, 20:50
vartor arkdaşın belirtiği, peygamberin kendi gündelik ve özel yaşantısına dair hükümlerin ayetlerde bulunması konusu önemli bir konu. Tanrının peygamberin hatunlarının yatak sırasıyla meşgul olmasına mı yanasın yoksa peygamberin kalkıp bunu tüm insanlığa ilan etmesine mi.

alpan arkadaşın belirttiği bitiş cümlesinin bulunmaması konusu biraz da peygamber zamanında kitabın o ölünceye kadar vahiy gelebileceği gerekçesiyle tamamlanamadığı savunmasıyla da alakalı. Herşeyi bilen allah biraz ucundan ölüm zamanını çaktırsaydı kitab birinci ağzın elinden tamamlanmış olurdu ki allahın koruması daha da başarılı olurdu.

buraya şunları da ekleyebiliriz sanırım;

-her ne kadar ayetlerde kuranın dilinin arapça olduğu söylensede "kuran" kelimesinin kendisi de dahil olmak üzere arapça olmayan yabancı kelime sayısı bir hayli fazladır. Yemen'de bulunan en eski kuran nüsahasının süryanice de bilen birisi tarafından okunması durumunda daha fazla anlaşılır olduğu da iddia edilmiştir.

-bir de kuranın hangi gece indirildiğinin bilinmemesi konusu vardır ki bu konuda da kimse hem fikir olamamıştır. Bakara suresinde ramazan ayında indirildi denir, Kadir suresinde ise ramazan ayının içindeki kadir gecesinde indirildi denir, peygamberin bir hadisinde ise ramazanın son on günündeki tek rakamlı gecelerde aranması söylenir. Bin geceden değil de bin aydan daha fazla hayırlı olan bir geceyi söylemek adına bu kadar nazlanan bir allahı anlamak güçtür. oysa aynı allah Kuranın dünya semasına toptan indirildiği beraat kandili gecesinde ise nedense hiç bu kadar nazlanma ve arihini gizleme gereği duymamıştır.

ereninthenature
09-10-2011, 21:11
Kolelik kaldirilmistir, kimse kole degildir gibi ifadelerin bulunmamasi yerine Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. gibi ifadelerin bulunmasi Kuran'in 14 yy onceki insanin dunya gorusunun ilerisine gidemeyen bir masal oldugunun kanitidir.

TUBA
09-10-2011, 22:00
ben bir kadın olarak kadınlarla ilgili eşinize itaat edin (buyruğunu yerine getirmesi) itaat etmezlerse dövün ve bunun gibi ayetler, kuranı sorgulamaya başlamam gerektiğini belirten ayetler olmuştur. ve devamında sürüyle yanlış çelişkili hükümlerle karşılaştım.

Khaos
09-10-2011, 22:10
kuranın tanrısının beyinden haberi olmadığını da eklersek liste tamamdır.

Natürelist
10-10-2011, 08:30
Allah kutuplari neden unutmus?!

Bildigimiz kadariyla kuzey kutubunda da insanlar yasamaktadir, alti ay gündüz ve gece olursa, bu insanlar "oruc"u nasil tutacaklar?

Allah'in unutmus oldugu görevini kullari cözüm getirmeye calisiyor!

Diyanet bölgeye heyetler göndererek incelemelerde bulunulmasi, herseye kadir olan bir tanri'nin acizligini ortaya koyduklarinin farkinda degillermi?!

Yahu koskoca tanri'nin buna gücü yetmemis, simdide kalkip kullarimi bunu cözecek! cok komik ya :eyebrows:

Sevgili cenkvarol liste tutmaya gerek yoktu dersem yersiz olur, zaten kuran bunun listesidir, 6000 küsür ayetlere bakmamiz yeterli.

Saygilar

alpan
10-10-2011, 18:51
Kuran'ın yaratan tarafından gönderilmediğine kanıt olarak, sadece Ali İmran suresi 7nci ayet yeterlidir. İnsanlara doğru yolu göstermek için gönderilen kitapta nasıl olurda anlamını sadece Allah'ın bilebiceği ayetler olur? Bu sorunun cevabı tabii ki bellidir.

Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: "İnandık, hepsi Rabbimizdendir." derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez.

ben bir kadın olarak kadınlarla ilgili eşinize itaat edin (buyruğunu yerine getirmesi) itaat etmezlerse dövün ve bunun gibi ayetler, kuranı sorgulamaya başlamam gerektiğini belirten ayetler olmuştur. ve devamında sürüyle yanlış çelişkili hükümlerle karşılaştım.

Sn Tuba,

Yanlış biliyorsunuz. Durum sizin yazdığınızdan daha vahim. Nisa 34'de "itaat etmezlerse dövün" demez "itaat etmelerinden kuşkulanırsanız/korkarsanız dövün" der. Yani, suç olarak tanımlanan eylemin gerçekleşmesi önemli değildir, sizin böyle bir ihtimalin doğacağına inanmanız yeterlidir.

Şüphesiz Allah herşeyi bilendir :(

Sağlıcakla kalın

bypiso
16-04-2012, 23:14
Sizin liste diye çıkardığınız bu şeye 30 cilt kitap yazardım ama nafile. Kuran da belirli bir olay akışı yok demişsiniz resmen ya. Nasıl yazılsın isterdiniz, meleklere söyleseydiniz önceden size özel bir baskı verirlerdi(!) Nasıl bir bakış açısıyla eleştiriyorsunuz ya? Tüm maddelerin mantıklı açıklamaları var, hepsini tek tek çürütebilirim ama siz yazdıklarımı ters tutup okuyacağınız için anlamazsınız.

bypiso
16-04-2012, 23:30
Allah kutuplari neden unutmus?!

Bildigimiz kadariyla kuzey kutubunda da insanlar yasamaktadir, alti ay gündüz ve gece olursa, bu insanlar "oruc"u nasil tutacaklar?

Saygilar

Allah'ın hiç işi gücü yok da bölge bölge imsakiye mi dağıtacak millete? Bunu yapsa tutacaksınız da sanki? İmsakiye denen şey her yıl değişen bir şeydir ve kutuplarda nasıl oruç tutulacağı belli olmakla birlikte, sağlığa zarar verebilecek durumlarda tüm ibadetler de farz olmaktan çıkar.

Sesli
16-04-2012, 23:47
Bütün İslami ibadetlerde esas alınan GÜNEŞ olup, Güneş Konusunda Muhammed peygamber kutuplardaki durumu bilmediğinden, oraları söz konusu etmemiştir. Ve Allah'ın elçilere ihtiyacı varsa, o aciz bir Allah olur. Onun için kutuplar konusu son derecede açık ve nettir. Yani Kuran denilen kutsal kitap Muhammed peygamberin sözlerinden başka bir gerçeklik taşımaz. Hiç Allah insanlara beddualar eder mi?

Sonsuz güç sahibi olan Allah insanlara beddua etmeksizin işlerini çözümlerdi...
alemleri yaratan denir ancak alemleri yaratırken kimlerden yardım almış söylenmez.
Bu anlayışa göre bir yardımcısı olsa gerek...Nasıl insanlarla iletişim sorununu elçiler aracılığıyla çözmüşse, alemleri yaratırken de onlardan yardım mı almış olacak?

Biraz farkındalık...

VraeL
17-04-2012, 00:46
Allah'ın hiç işi gücü yok da bölge bölge imsakiye mi dağıtacak millete?

auhauha, la hacı güldürme adamı .D

niye dağıtamıyor, yetişemiyor mu? gücümü yetmiyor? dağıtsa nolacak? elin eskimosu sabah akşam buzullarda balık avlıyor bi kolaylık yapsa, kötümü olur? q:

tensiz.denek
17-04-2012, 00:59
Kuran'ın öyle bir tanrısı var ki, ne peygamberlerinden milyonlarca yıl önce yaşamış dev dinozorlardan, ne peygamberlerinde milyarlarcası yaşayan küçük bakterilerden tek kelime ediyor.

Kutsal(!) sayfalarının evrenin gizleriyle dolu olması gerekirken, peygamberin yatak odasının gizleriyle dolu olmasına mı üzülmeli,

Tekrar tekrar tekrarlanan tekrarlardan oluşan tekrarlamalarının tekrar tekrar basılıp tekrar tekrar harcanan sayfalara mı kederlenmeli,

İçinde yaşadığı "doğanın kanunlarına" uyacağına, "çöllerin kanunu"yla ona yabancılaşıp kendi içinde çark eden doğayı zerre anlayamayan, fakat anladığını zanneden, kendi anladığı gibi anlamayanlara da acıyanlara mı acımalı,

Bütün bu kederi kucaklamanın tek yolu da gerçeğin bir değil, birçok olduğunu kabul etmekten geçiyor: Ne kadar insan varsa, işte o kadar gerçek var.

terekeme
26-04-2012, 19:54
Allah'ın hiç işi gücü yok da bölge bölge imsakiye mi dağıtacak millete? Bunu yapsa tutacaksınız da sanki? İmsakiye denen şey her yıl değişen bir şeydir ve kutuplarda nasıl oruç tutulacağı belli olmakla birlikte, sağlığa zarar verebilecek durumlarda tüm ibadetler de farz olmaktan çıkar.

Peygamberin hangi karısıyla yatacağına,kiminle evleneceğine karar veren tanrı imsakiye niye yapmasın.:nono:

kurtulusislamda
18-05-2012, 21:34
Eğer ALLAH c.c. tek hakim olmamış olsa idi nasıl olurda,hayat bu kadar muntazam olarak devam ederdi,guneşin doğuşu,batışı,gece-gunduz ve bu kainatı,havayı,yazı,kışı,meyveleri,vs.söylermisin tek bir hakim olmamış olsa nasıl olurdu muntazam olurdu herşey,karışıklık olmazmıydı :))...2.si siz kuran-1 kerimi asla okumamışsınız,hep kendinize denk gelecek şeylerden bahsetmişsiniz,ama eğer kuranı kerimeyi anlamak istiyorsanız ömer calakıl arkadaşımızın calışmalarını bi irdeleyin bakalım ne şifreler gizli,bugune ve geleceğe dair...
öncelikle her şeyi ama herşeyi,tum önyargılardan kurtularak şunu düşünün bakalım,insan nicin var,doğuyor ve ölüyor..niçin ama niçin..bunun sebebi varmı,öldükten sonra ne olacak bunları düşünürseniz ki şu düşünceye kapılacaksınız hakikaten niçin varız ve ölüyoruz
Cenab-ı hak kuran-ı kerimde ,bu dünyanın bir imtihan yeri olduğunu belirtiyor,kimisi zengin,kimisi fakir,kimi topal,kimi kör,bakalım kulum bana nasıl davranacak.bana isyan edecekmi,islamiyette zekat ve sadaka kavramı vardır nedir bu ,kişinin malının fazlalığını diğer kişiyle paylaşma durumudur,siz diyorsunuz ki afrikada cocuklar aclıktan ölüyor,mutlak hakim nasıl oluyorda bunları ölüme terk ediyor,kafil insanlar cok,adam bir renk cumbuşu taplpya 50 m euro harcayıp alıyor ama yanı başındaki aclıktan ölene 1 gram bile vermiyor burda mantık devreye giriyor dediğim gibi zekat ve sadaka...
daha yazılacak cok şey var amma biliyorumki anlamak istemiyeceksiniz,şu bi gercektir ki,insanoğlunun beynini düşünme seviyesinde cenabı ALLAH öyle bir duvar koymuş ki inanın 1milimden kısasını düşünemez,nedir bu ,ALLAH nasıl biridir,nasıl meydana gelmiştir,
nasıl bir güce sahip,hadi bakalım dediğim gibi şayet 1 milim ötesini düşün,düşünemezsin,düşündürmezler,zira ALLAh o noktada dur demiştir,bunu aksine iddia eden buyursun,tek ama tek şunu irdeleyin,hayata niçin geldiniz,neden varsınız,bir amacınızmı var,bunları irdeleyin,

sergenci
19-05-2012, 01:23
sn.kurtulusislamda, yazını tam okumaya başladım dördüncü satırda bıyıklarım ters döndü, değerli arkadaşım islama inanacaksan eğer kitabın var hadislerin var onları oku inancına devam et.

Bu tip şarlatan ve şaklabanlara, şıhlara, şeyhlere, efendilere neden yol veriyorsunuz, senin aklın kıtmı da bu hokkabazlardan örnekler alıp yaşamını sürdürüyorsun.

Her yerinden sıfatsızlık akan bir hokkabazı neden yüceltme ihtiyacı duyarsınız bilmemki, adam sizlerin yüzünden her ay elli yüz bin dolar cebine indirip hayatını yaşıyor gafletini çekmekte sizin gibi saf ve iyi niyetli insanlara düşüyor. Tarikatlar ve cemaatler soygun yuvalarıdır, eğer sizin gibi düşünen insanlar olmasaydı o din tüccarları ve seyyahları bu gün hala ve hala bizleri sömüremiyeceklerdi.

Sn. kurtuluşislamda, (siz diyorsunuz ki afrikada cocuklar aclıktan ölüyor,mutlak hakim nasıl oluyorda bunları ölüme terk ediyor,kafil insanlar cok,adam bir renk cumbuşu taplpya 50 m euro harcayıp alıyor ama yanı başındaki aclıktan ölene 1 gram bile vermiyor burda mantık devreye giriyor dediğim gibi zekat ve sadaka.) Arkadaşım bir yaratan neden insanları bir başka şerefsiz insana muhtaç eder, hem rızıkları büyük hırsızlara verir diğer masumları bu şerefsizlere peşkeş çekip sadakaya muhtaç eder. Sende bu duruma allah bizi imtihan ediyor dersin.

Bir milim ötesini düşünemezsin allah müsaade etmez diyorsun. Ben şimdi bunları sana yazıyorum sen cevapla bende yarın sana tekrar yazacağım, bu kadar kesin konuşuyorum bakalım allah benim canımı alacakmı müsaade edecekmi yaşamama, bakalım benmi haklıyım senmi haklısın. Yarın gece saat 12 de burada tekrar yazacağım.

Ne triplere sokarsınız insanı, alınma ama yazılarını okuduğum zaman inancına bir şey söylemiyorum ama şarlatanları öne çıkartıp onlara inanmanıza havsalam almıyor, yeşiller, kırmızalar, hilaller inanki aklınızı almış sizin. Esenkalın.

elestirmen
25-05-2012, 17:16
Yazıma başlamadan evvel cenkvarol arkadaşımıza bir teşekkürü borç bilirim.Çünkü o kadar güzel bir liste hazırlamış ki adeta bütün gerçeklikleri gözler önüne sermiş.Yani bütün bunları tek bir liste altında toplayıp,derlemek gerçekten de güzel bir iştir.Akabinde yazılanlara gelirsek listedeki bütün maddelere katılıyorum, ayrıca -belki madde sayılmayabilir- benim de eklemek istediğim bir husu söz konusu. Kuranda da belirtildiği gibi Allah'ın özelliklerinden güçlerinden söz edilegelmiştir. Bunlardan ikisini ele alırsak:
1.Alim-i Mutlak : Geçmişte ve gelecekte olacak olan her şeyi bilmek.
2.Kadir-i Mutlak : Her şeyi değiştirmeye, her olaya müdahale etmeye gücü yetmek.
Bu iki özellik oksimorondur.
Oksimoron:Çelişen özellikleri bir arada bulunduran anlamındadır.
Yani bu iki özellik bir arada bulunamaz.Herşeyi bilen bir Tanrı (Allah), herşeyi biliyorsa eğer hiçbir şey yapamaz, hiçbir şeyi değiştiremez dolayısıyla her şeyi bilmek ve her şeyi bilmeye başladığı ana kadar yaptıkları dışında hiçbir şeye gücü yetmez duruma düşmüştür.
Herşeyi bilen bir Tanrı (Allah), gelecekte kendisinin yapacağı bir eylemi de ilk herşeyi bilmeye başladığı andan itibaren biliyor demektir. Eğer bunu biliyorsa, onu ilk bildiği an yapmış da demektir, çünkü onu değiştiremez artık. Değiştirirse eğer, değiştirmesini gerektiren bir ruh haline düşmüş, küçük/büyük bir sürprizle karşılaşmış demektir ki, o değişikliği yapacağını bilmiyormuş demektir.
Yukarıda belirtilen(kendim de buna benzer şeyler yazardım ancak bir yerden alıntı yaptım net olabilmesi adına) yazıda olduğu bu iki özellik bir arada bulunmaz. Benim zamanında ilk inancımı sarsan,soru sormaya araştırmaya yönelten bu olmuştur ki o yüzden bunu da yazma ihtiyacında bulundum.
Sn. kurtulusislamda;
Şimdi yazınızda belirttiğiniz üzere güneşin doğuşunu,batışını,yazı,kışı vb. olaylarla Allah'ın var olduğunu ispatlamaya çalışmak sanırım 'dünyanın tepsi şeklinde olduğu' görüşünün olduğu dönemlerden falan kalmadır.Zira söylediğiniz doğa olaylarının hepsinin açıklaması bundan yıllaaar yıllar önce yapılmıştır.Burada hepsini yazamayacağım için ilk örnekten bahsedip geçelim bu faslı. Güneşin doğması Yüce Allah'ın bir 'mucizesi' değil sadece Dünyanın kendi ekseninde ve güneşin etrafında dönmesidir. Bu olayın gerçekleşmesi adına illa ki bir kudret aramaya gerek yoktur. Akabinde Ömer Çelakıl denilen soytarıdan bahsetmişsiniz ki o da Müslümanlarda anlamadığım bir diğer husustur. Madem Müslümansın madem ki aklın var aç kendin oku Allah'ın gönderdiği kitabı,öyle değil mi? Bu adamın söylediği bir çok mucizenin aslen mucizeyle alakalı olmadığı sadece hayal ürünü olduğu gayet açıktır. Biz buna psikolojide algıda seçicilik deriz ki anlatmak istediğim nokta şudur. Yani bir herhangi bir durumda insan olağan dışı bir durum yaratmak isterse bunu yapabilir. Mesela ben 23 sayısının mucizevi olduğuna inanırsam(filmden dolayı aklıma geldi) etrafımda her şeyden 23 sayısı çıkartıp buna mucize diyebilirim? Ama bu ne kadar mantıklı bir davranışsa Ömer Çelakılın da Kurandan çıkardığı mucizeler o kadar mantıklıdır. Ayrıca bütün mucize iddiaları çürütülmüştür ki konu dışına çıkmamak adına burada bunu tartışmak istemiyorum.Bir de eklemek istediğim bir diğer husus Allah'ın işi gücü yok muymuş da bize imsakiye dağıtacakmış?Allah o kadar büyük ve güçlü ki imsakiye yapamıyor,zamanı yok? -Yok canım Allah katında zaman yoktu,pardon. O zaman meşgul?-Yok ya Allah insan mı ki meşgul olacak o kudret sahibidir.Aslında bunu söyleyen Müslüman arkadaşımız kendi ağzıyla Allah'ı bizzat insan seviyesine indirip her şeye gücü yetmeyen meşgul bir konuma sokmuştur,üzerine bir şey eklemek bile pek anlamlı olmaz zaten. Saygılarımla.

mahpiu lutha
02-06-2012, 14:31
Merhabalar;

Liste oldukça güzel , kaleme alana teşekkür ediyorum.

Benim bir sorum olacak, bir kaç mealde pdf araması yaptım ve tanrıların en güzeli kısmını bulamadım. adres vermek mümkün mü acaba? ayet ismi numarası gibi,

Birde Arap yarım adasında olmayan şeylerin olmaması kar yağması gibi kuranda eksik gibi duruyor. Yukarıda bahsi geçen dinazor ve başkaca o tarihte bilinmeyen hayvanlar konusu benimde çok dikkatimi çekiyor.

Saygılarımla

Mahpiu lutha

alpan
04-06-2012, 22:46
Yüzlerce sebep var da, bunların hiçbiri olmasaydı dahi sırf şu aşağıdaki vahşeti emrettiği için de inanmazdım.

Midesi sağlam olmayanlar, ruh hali iyi olmayanlar, seyretmesin. Tunus da dinden çıkan birisine yapılanlar

http://www.meforum.org/3256/tunisia-muslims-slaughter-christian-convert

vartor
05-06-2012, 00:24
Sulh ve baris dini oldugu muhakkak. Elinde kiliciyla dolasan bir sozde peygamberin mujdeledigi dinden baska ne beklenebilir.
Videoya bakamadim, en son cecenlerin, rus askerlerine yaptigi kelle ucurma videosundaki vahseti, hala gozlerimin onunden silinmedi.

hatac
05-08-2012, 14:05
Arkadaşlar Turan Dursun sitesinin bence reklamı yapılmalı, benim linkkısaltma sitem var Turan Dursun sitesini ücretsiz ekleyeceğim.

huzurcan
06-08-2012, 16:12
Bu güzel listeye ben de katkı yapmak istiyorum.

Kuran'da Önceki kitapların - Tevrat , İncil - tahrif edildiği iddia edilmektedir. Oysa kutsal kitapları tahrif etmek sanıldığı kadar olağan değildir. Onları koruyan sinirli ve güçlü bir sınıf veya kitle vardır.

basbaya
06-08-2012, 16:21
Görülebilen 200 milyardan fazla galaksi.
200 milyar galaksinin herbirinde trilyona yakın ki kiminde trilyondan da fazla yıldız.
milyarlar kere x trilyonlar= ERROR

Madem sadece bizimle uğraşıyosun ne diye bu kadar yıldız yaratıyon...

dr humanist
22-08-2012, 20:40
efsane bir liste olmuş, eline sağlık :)

Ahlaksız
22-08-2012, 20:58
Emek vermişsin arkadaşım,teşekkürler..

Bende birşey söyleyim bari:)

Ben insanlara güvenmiyorum..Peygamberlerde dahil..!

Bir yaratıcı fikri bana da çok uzak ama gerçekten bir yaratıcı varsa ne peygambere ne de kitaba filan ihtiyaç duyardı..Söylemek istediği birşey varsa,farklı şekillerde bizlere bunu iletirdi..Arabistan çöllerindeki okuma yazma bilmeyen cahillerin sözlerine itibar etmeyecek kadar şuurum açıldı artık..Darısı tüm müslümanların başına:)

Olimpiyat
22-08-2012, 21:19
Forumda en beğendiğim yazılardan birisi.

protestan
31-08-2012, 11:42
bende okumuştum kuranı ama bu kadar ayrıntı gözüme çarpmamıştı

mustafakemallerolmez
10-09-2012, 17:24
Eline sağlık aydınlatıcı bir çalışma olmuş. Bir ilave de ben eklemek isterim.
Muhammed'in hayatını ayrıntılı bir şekilde okursanız kendini peygamber ilan etmeden önce 4-5 yıl boyunca Varaka bin Nevfel'den Hristiyanlık ve Musevilikle ilgili bilgiler aldığı ve sık sık Hira Mağarasına gittiğini görürüz.
Peki Varaka bin Nevfel kimdir? Muhammed'in eşi Hatice'nin kuzenidir. İslam tarihindeki oldukça tartışmalı şahsiyetlerden biridir. Bilgili bir rahip ve vaiz olan Varaka, Tevrat, Zebur ve İncil'i de kapsayan Kitabı Mukaddes'e hakimdi. Zaman zaman Varaka'nın dinler tarihi konusunda İslam peygamberini eğittiği ve bu bilgilerin Kuran'a kaynak teşkil ettiği iddia edilir. Gerek İslam alimleri, gerekse Kuran'ın kendisi böyle bir iddiaya şiddetle karşı çıkmaktadır.
Bilmem anlatabildim mi???

Tomris
11-09-2012, 09:17
Bütün düşüncelerimizi dile getirmişsin. Aslında bu yazını kağıda döküp(birkaç ekleme de yapıp) dağıtmak lazım...

Hypatia
12-09-2012, 13:10
geleceği bilen ve herşeye gücü yeten allahın ayetlerine göre koşulları değiştirmek yerine koşullara göre ayetlerini değiştirmek yoluna gitmesi,

_alıntı_

bende şunu söylemek istiyorum , inen ayetleri zamanın koşullarına göre değerlendirin diyen müslümanlara ;
geleceği bilen ve herşeye gücü yeten allahın ayetlerine göre koşulları değiştirmek yerine koşullara göre ayetlerini değiştirmek yoluna gitmesi,

ne kadar da açıklayıcı değl mi ?
Ben bir tanrı olsam , ve herşeyi bildiğimi iddia etsem ve yapacağım sınav sonunda ödül ve ceza verecek olsam ,

bakın ey kullarrrr , şunu şunu yaparsan yakarım , bunu bunu yapmazsan ooh yaşarsın sonsuz saadette derdim.

sınav ortasında değişen kurallara isyan eden öğrenci konumuna düşmezdik böylece..

qlause
13-09-2012, 01:45
Forumda en beğendiğim yazılardan birisi.

:thumb::thumb::thumb:

santa sangre
16-09-2012, 21:51
islam ülkelerinin hali ortada. hepsi de cehalet saçıyorlar,özgürlük kavramı alabora olmuş. nasıl oluyor da kuranı bu kadar yanlış anlıyorlar? tanrı sadist mi ayrıca cehhennemi cin ve insanlarla dolduruyor? peygamber eşlerine iyice örtünün evden fazla çıkmayın diyor. el kol kesilmesi hırsızlığa son vermenin bir çözümü mü? hud suresinde muhammed onu eğer ben uydurmuşsam günahı benim boynuma diyordu. bu nasıl bir mantık? uydurmuşsa zaten din yalandır. tanrının varlığı da mümkün olsa bile suç ve ceza; günah ve sevap gibi kavramların nasıl bir ölçüsü ve anlamı olabilir?

tanrı kalplerimizi gözlerimizi mühürlüyor ondan sonra hala inanmaz mısınız diyor. burada anlam kaybı yok mudur? ve namazın kılınışı şekli olarak kuranda neden yok? neden kuranda konuşan kişiler sürekli değişiyor? bazen tanrı bazen muhammed bazense cebrail.tanrının şeytan ile ilişkisi de çok garip ve mantıksız. önce şeytan dikleniyor sonra alttan almaya başlıyor. bu durumu şeytanın kibri ile açıklamak ne kadar yeterli? kibir için sonsuz ateş... üstelik tanrı benden başkasına secde etmeyin diye durmadan salık vermiyor mu hep?

yine kafama takılan sorulardan birisi de kuranın diğer dinlere bakış açısı. hem diğer şeriattakilerin mağdur olmayacaklarını ibadetlerinin boşa gitmeyecekleri belirtiliyor hem de kurana inanmayanlar ateşe odun ediliyor. şöyle diyebilirsiniz:kuran gelene kadar inanmış olanlar için geçerli ama o geldikten sonra mecburlar inanmaya. ama bu sorunsal özellikle büyük çelişkiler arasında yer alıyor. kuran hem arapça dilde inmiş hem o zamanlar kurandan habersiz birçok topluluk var. yani o zaman ki imkanlarla nereye kadar ulaşabilir? o zaman ki imparatorlukların dahi kurandan haberi olmadığına dair belgeler sunmuşlardı internet ortamında.

kuranda mucize kavramını nereye koyacağız? o zamanlar ayın ikiye yarılmasını görenler iman edebilirler ama biz şimdi bu olaylara o zaman yaşamadığımızdan tanık olamıyoruz.
bu adil değil. bilim ve dini nasıl uzlaştırırız? ikisinin dili de çok farklı. biri değişmez dogma diğeri o an için kanıtlanmış gerçekleri kabul eder. yani bir teori kabul gördüyse yarın
öbür gün yanlışlanırsa kuranı reddetmeye hazır olacak mı ılımlı müslümanlar?metafiziğe yaslanarak fiziki dünya nasıl mantıklı açıklanır? kuran akla ve mantığa uygunsa /ki öyle
olduğunu belirtiyor/ o zaman bir geminin içine onca hayvanı sığdıran nuh peygamber kıssasını nereye koyacağız? kan pompalamaya yarayan kalbin düşünme merkezi
olduğunu nasıl kabulleneceğiz?

ebu cehil bir keresinde muhammedi öldürmeyi kafasına koyar bildiğiniz üzere tam namaz kılıyorken korkudan( artık ne gördüyse) hemen kaçıyor. bu da onun ilahi koruma altında olduğunu gösteriyor deniyor sonra açıklamasında diyanetin. şöyle düşünelim öyle bir olaya tanık olan ebu cehil nasıl oluyor da hala iman etmiyor? tanrının lakap takmasını nasıl değerlendireceğiz? ebu cehil diye aşağılamak yakışır mı tanrıya? hayvanlara aşağılık maymun pis domuz demesi ne derece mantıklı? yine tanrının kimine bol bol nimetler verip kimini kepaze etmesi reva mıdır?

bebeklerinizi öldürmeyin biz bakarız der kuranda rızkını veririz der ama o kadar aç bebek var ki işkenceye uğrayan ölen bebekler var. durumu olmayan bekarları evlendiririz diyor tanrı. bir kadın nedir bilmeden ölenler tanrının gözünden mi kaçmıştır?

hangi çeviriyi kıstas almalıyız? ayrıca mekke ve çevresine indiği söylenen kitap ne kadar evrensel olabilir? çeviriler hatalı orjinalinde hata yok diyenler ne kadar tutarlı? herkes arapça mı bilmek zorunda öğrense bile herkes bir arap gibi o dile vakıf olabilir mi? proflar bile yanlış çeviriyorlar. bazen dilin imkanları bazen başka bir sebepten. ve kimin çevirisini kale almalıyız? mantıklı olanı mı? en mantıklısında bile binlerce hata var. ille çıkıyor. kuran ilahi koruma altında ise bu illa ki arapça orjinalinde olan bir koruma mı?

kuran insanları ya koyunlaştırıyor ya da seni ezen güçlerin hiç uğruna ölen kamikazesi yapıyor. bu dünyadan vazgeçip /ki ayette de diyor bu dünyayı öbür tarafa tercih ediyorsunuz diye/ sarp yokuşa sürüyor inananları.ölmeden evvel ölmek yarım insan olmak tabiata aykırı davranmak akla ve mantığa uygun mu?
durum böyle değil diyorsanız bunu ayet diyor ben değil. bunun dışında sefanızı sürün yararlanın iyin için diyorsa iki farklı söylem ortaya çıkar bu da zaten yanlış olduğunu
gösterir?

santa sangre
16-09-2012, 21:55
islam bir hoşgörü dini midir? o zaman niçin inanmayanlar aşağılık sapık gibi hakaretlere maruz kalıyor? tanrın bizzat kendisi diyor bunları. zaten tanrı diyorsa kullar neler demez siz düşünün.

insan hayatını kurtaracak buluşlara imza atmış din ve tanrı kavramı olmadan iyi olabilmiş bir ateist nasıl sapık diye nitelendirilir? kuranda ömrü boyunca inkar etse bile
günahlar işlese bile son nefesinde müslüman olanların günahlarının silineceği yazılı. yine aynı kuranda kim ne günah işlediyse cezasını çekeceği. kuran neden iki zıt görüşü bünyesinde barındırıyor? bu büyük çelişkiler silsilesi bununla da sınırlı değil. hem vicdanen bakıldığında hayatı boyunca günah işleyen biri sırf müslüman oldu diye
cehennemden yırtıyorsa ateist ömrü hayatı boyunca karşılık beklemeden iyi olmuşsa ve cehenneme gidiyorsa bu tanrı gerçekten adil falan değildir.

kuran neden sürekli erkeklere seslenmektedir? kadınlara çok az yerde sesleniyor.
kuranda bilimsel teoriler yazılı ise neden onları bulanlar genelde ateistler hristiyanlar ve yahudiler oluyor? müslümanlar neden kurana dayanarak bir şeyler bulmuyor? madem big bang vardı neden onu bulan müslüman alimler değil? şimdi diyebilirsiniz ki
onu da çaldılar islam alimlerinden. iyi de islam alimleri de daha yunan kültür birikimini içselleştirdi. kuran onun tanrı tarafından yazıldığını bilimsel kanıtlarla
yüzde yüz ispat edebilir mi? yüzde yüz ispat ediyorsa seçimli önerme olmaktan çıkmaz mı tanrının varlığı? yok hayır yüzde yüz olmuyorsa bu bir tahmin ya da olasılıktan öteye gidemiyordur. sırf tahmin için sonsuz cehennem ne kadar adil? kaldı ki bilim
adamları dahi aralarında mütabık değilken ve çoğu ateistken
size de garip gelmiyor mu tanrının adalet anlayışı?

sadeAhmet06
17-09-2012, 01:49
tümüyle yanlış anlamısınız

1. aşağlık sapkın bunlar gerçektende hakeden insanlar için söylenir yani düşününki 10 yaşındaki kıza tacvüz edip sonra diri diri topraga gömen bir adama ne denilmeli kuranda bunlara denilir sadece
2. ömrü boyunca günah işleyen adam derken hayatı boyunca iyi olmus ama inanmamıs içki içmiş kimseye zararı olmamıs zaten kuranda dendiği gibi Allah diledği insanı kendine yaklaştırır. yanı bu insanlardan bahseder son anda bu insanlara la ilahe illallah deme lütfü bahsedilir . yada zalim hayatı boyunca hep kendini düşünmüş böyle insansa hadisde denildiği gibi son anda Allahı anmak istese bile gırtlagı düğümlenir diyemez.
3. islam erkek ve kadının bir oldugunu ve eşit oldugu söyleyen bir dindir. öyleki paygamberimiz erkekler için kadınlar sizlere Allahın emanetidir . demiştir. diğer bir hadisinde eşler birbirlerinden razı olmadıkca cennete giremezler buradada kadın ve erkegin bir oldugu anlsılır. + ey erkekler die başlıyan bir hadıs yoktur ya resulum veya deki die başlar.

santa sangre
17-09-2012, 02:03
tümüyle yanlış anlamısınız

1. aşağlık sapkın bunlar gerçektende hakeden insanlar için söylenir yani düşününki 10 yaşındaki kıza tacvüz edip sonra diri diri topraga gömen bir adama ne denilmeli kuranda bunlara denilir sadece
2. ömrü boyunca günah işleyen adam derken hayatı boyunca iyi olmus ama inanmamıs içki içmiş kimseye zararı olmamıs zaten kuranda dendiği gibi Allah diledği insanı kendine yaklaştırır. yanı bu insanlardan bahseder son anda bu insanlara la ilahe illallah deme lütfü bahsedilir . yada zalim hayatı boyunca hep kendini düşünmüş böyle insansa hadisde denildiği gibi son anda Allahı anmak istese bile gırtlagı düğümlenir diyemez.
3. islam erkek ve kadının bir oldugunu ve eşit oldugu söyleyen bir dindir. öyleki paygamberimiz erkekler için kadınlar sizlere Allahın emanetidir . demiştir. diğer bir hadisinde eşler birbirlerinden razı olmadıkca cennete giremezler buradada kadın ve erkegin bir oldugu anlsılır. + ey erkekler die başlıyan bir hadıs yoktur ya resulum veya deki die başlar.

ya siz tümüyle yanlış anladıysanız? kuranı bırakıp neden hadislere yöneliyorsunuz kuran rehber olarak yetmiyor mu size? öyle hadisler var ki insanlık şerefine aykırı? ve kuranda inanmayan herkese aşağılık denir. yazımda uzunca bahsettim ama tümünü okuduğunuzdan bile şüpheliyim. neyse isterseniz krem peynire tapın yarasın!

sadeAhmet06
17-09-2012, 02:28
günahların denizlerin köpükleri kadar bile olsa tövbe et denir sürekli geçen kelime tövbe dir.
burda Allahın insana ne kadar merhamet ettiğin bir göstergesidir.

mesela bir ataist de birdir bir evliyada birdir aslında çünkü Allah hiçkimseye adaletsiz davranmaz örneğin çok ünlü bir evliya birgün hacca gider ve hacda yaşlı bir adam görür adam hiçbir dua sure bilmez ve sadece derki Allah orda insanlar tüm kuranı ebere okurken o sadece tek bi kelime söyler Allah evliye içinden şöyle düşünür bu yaşına gelmiş bir süre bile öğrenmemiş zamanını ne ile harcadın be adam gece evliya bi ruya görür ruyasında o adam peygamerimizin sağ tarafındadır sol tarafında ise cebrail meleği vardır tüm hacılar sırasıyla peygamberimiizin elini öper sıra evliyaya geldiğinde peygamberimiz elini çeker evliya sorar ya resullah neden benden elinizi çektiniiz söyle cevap verir peygamber Allah bu seneki hacıların tüm haclarını bu adam için kabul etti. sense onu kınadın.

yani bi insan binlerce günah işlese bile Allah o insana zarar vermez yine nimet verir yinede ona saglık verir. kuranda derki Allah insanı sevdiği için yarttı . peygabberimize sorarlar bu sevgi nasıldır peki oda şöle cevap verir bir annenin evladına olan sevgisinden çok daha fazla. Allah insanı ihtiyacı oldugu için yaratmamıstır. ve kainatta yaratılan herşeyin bir amacı vardır mesela aslanlar avlarını avlarken önce boğarak öldürür . eğer boğmadan yerlerse vahset olur eğer yemezlerse o zaman hayvanlar daha çoğalır ve doğal denge bozulmaya başlar.
sıcak bı yazın ardından eğer sert bir kış gelmmesse o zaman sonraki yaz mevsimi daha ızdıraplı olacaktır. herşey Allahın yüce ilminin eseridir. düğer gezegenlerde hergün kıyamet koparken dünya neden bu kadar sessiz ve güzeldir . neden dünya korunur . ve hiçbirşey ona zarar veremez şüphe yookki bu bir plan eseridir Allah yok demek herşeyin bir tesadüf eseeri olduguna inanmak demektir başka izahi yoktur çünkü

santa sangre
17-09-2012, 02:35
günahların denizlerin köpükleri kadar bile olsa tövbe et denir sürekli geçen kelime tövbe dir.
burda Allahın insana ne kadar merhamet ettiğin bir göstergesidir.

mesela bir ataist de birdir bir evliyada birdir aslında çünkü Allah hiçkimseye adaletsiz davranmaz örneğin çok ünlü bir evliya birgün hacca gider ve hacda yaşlı bir adam görür adam hiçbir dua sure bilmez ve sadece derki Allah orda insanlar tüm kuranı ebere okurken o sadece tek bi kelime söyler Allah evliye içinden şöyle düşünür bu yaşına gelmiş bir süre bile öğrenmemiş zamanını ne ile harcadın be adam gece evliya bi ruya görür ruyasında o adam peygamerimizin sağ tarafındadır sol tarafında ise cebrail meleği vardır tüm hacılar sırasıyla peygamberimiizin elini öper sıra evliyaya geldiğinde peygamberimiz elini çeker evliya sorar ya resullah neden benden elinizi çektiniiz söyle cevap verir peygamber Allah bu seneki hacıların tüm haclarını bu adam için kabul etti. sense onu kınadın.

yani bi insan binlerce günah işlese bile Allah o insana zarar vermez yine nimet verir yinede ona saglık verir. kuranda derki Allah insanı sevdiği için yarttı . peygabberimize sorarlar bu sevgi nasıldır peki oda şöle cevap verir bir annenin evladına olan sevgisinden çok daha fazla. Allah insanı ihtiyacı oldugu için yaratmamıstır. ve kainatta yaratılan herşeyin bir amacı vardır mesela aslanlar avlarını avlarken önce boğarak öldürür . eğer boğmadan yerlerse vahset olur eğer yemezlerse o zaman hayvanlar daha çoğalır ve doğal denge bozulmaya başlar.
sıcak bı yazın ardından eğer sert bir kış gelmmesse o zaman sonraki yaz mevsimi daha ızdıraplı olacaktır. herşey Allahın yüce ilminin eseridir. düğer gezegenlerde hergün kıyamet koparken dünya neden bu kadar sessiz ve güzeldir . neden dünya korunur . ve hiçbirşey ona zarar veremez şüphe yookki bu bir plan eseridir Allah yok demek herşeyin bir tesadüf eseeri olduguna inanmak demektir başka izahi yoktur çünkü

şimdi bu yazdığın sıradan şeylerle imana mı gelmemi bekliyorsun? dinle iyi olacak menfaatçi bir insan topluluğu batsın yerin dibine! tanrı üç günlük dünya için sonsuz cehennem sunuyor hala sizi seviyor diyorsun. hiç mi felsefeye dalmıyorsunuz hiç mi düşün müyorsunuz? yaşın gençse umarım değişirsin hayır değilse yazık sana!

sadeAhmet06
17-09-2012, 02:44
http://www.youtube.com/watch?v=cb9KIeOnOIc

düşünüyorum zaten gerçektende sapıkların hak yiyenlerin ve insan üstünden geçinenlerin insam öldürenlerin ve yalan yere şahitlik yapanların yeri cehennem değilde neresidir.

sizin inanmanız yada inanmamanız beni ilgilendirmez. siz islama inanan insanları öyle yetişmiş hiç bişi bilmez sadece inan dedikleri için inanan insanlar sanıyorsunuz buna gerçekten yazık.
öte yandan hiçkimseye düşüncesi için yazık diyemessiniz. kendi düşüncelerinizin doğrulugunu kanıtlayamadıkca ki imkansız!!

santa sangre
17-09-2012, 02:49
http://www.youtube.com/watch?v=cb9KIeOnOIc

düşünüyorum zaten gerçektende sapıkların hak yiyenlerin ve insan üstünden geçinenlerin insam öldürenlerin ve yalan yere şahitlik yapanların yeri cehennem değilde neresidir.

sizin inanmanız yada inanmamanız beni ilgilendirmez. siz islama inanan insanları öyle yetişmiş hiç bişi bilmez sadece inan dedikleri için inanan insanlar sanıyorsunuz buna gerçekten yazık.
öte yandan hiçkimseye düşüncesi için yazık diyemessiniz. kendi düşüncelerinizin doğrulugunu kanıtlayamadıkca ki imkansız!!

yahu arkadaşım tüm ateistleri hak yiyenler yalancılar olarak damgalaman ne kadar mantıklı? biz islama inananları sanmadan bilinçli bir teşhisle yorumluyoruz. bak islam ülkelerinin haline bilimi dışarıdan ithal ediyorlar. senin düşüncen umrumda değil ayrıca neye taparsan tap! kendi düşüncelerimi kanıtlamaya da ihtiyacım yok iddia varsa kanıt istenir iddiada bulunan siz inançlılarsınız sıkıyorsa sen kanıtla? yüzde yüz kanıtlanırsa inanç önermesi seçmeli olmaktan çıkar bunu da unutma. sırf tahmin için sonsuz cehennem vay be! bu arada gönderdiğin video big bangi anlatıyor sanırım. bak ne diyeceğim big bang yanlışlanırsa dinden çıkacak mısın?

sadeAhmet06
17-09-2012, 03:00
bütün bilim adamları einstein dahil bing bang teorisinin varlıgına inanmıs insanlardır. bu delillerle kanıtlanmıstır. kim bunu değiştirecek eğer değişirse bende değişirim çünkü kurandaki ayette biz evreni yoktan var ettik şühesiz onu genişleteceğiz ayeti vardır ve evren genişlemektedir mesela tanzanta adası eskiden avusturalya bir ike ayrılmıstır yıldızlarda birbirinden uzaklaş gezegnlerim aralarındaki mesefalerde artmıstır . eğer bigbang yalansa o zaman ayette ylandır.

sadeAhmet06
17-09-2012, 03:04
o zman ben zaten böyle bi dünyada yaşamaya gerek yok ama dediğini düşünmek bile ürkütücü dinden çıkmak vaybe Allah a isyan etmek ona onun sevgili peygamberine isyan etmek Yüce Allaha isyan etmek .) inanın bana eğer ben cehennemde ömür boyu yanacağımı bilsemde yinede Allahı çok seviyorum eğer o onu seven bu kalbi yakacaksa o zaman ona yine sizin gibi isyan etmem sadece üzülürüm..

sadeAhmet06
17-09-2012, 03:09
o inkar edenler görmüyorlarmıki yerle gökler bir iken biz onu ayırdık
hala inanmıyacaklarmı ? enbiya 30

herneyse sabit düşünceli bir insanla tartısmak her acıdan zordur. i geceler arkadasım

qlause
18-09-2012, 13:20
Dark iyice abartmışsın :D

5354vatan
07-12-2012, 23:36
kısacası buna hz muammedin tanrısı diyebilirmiyiz .bütün güzellikleri ona vermiş

Neva
18-03-2013, 00:16
Site elestirileriniz icin Sitemiz Uzerine Dusunceler bolumumuz mevcuttur.

Ilgili mesajlar su linke kaydirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31370

Britist Agent MKemal
30-05-2013, 21:54
Kadınla erkeğin eşit olduğunu sana kim söylüyor?

SpeedyDNA
31-05-2013, 19:48
Benim dikkatimi çeken ise şeytan olan cinin allaha karşı gelmesi ve daha da ilginci tanrının onunla tartışması ve ona yol vermesi ve de onunla insanları yoldan cıkarma konusunda anlasmaya varması. Ne uğraşıyorsun arkadaş şeytanla yok ol de yok olsun.
Ama onlarda haklı; şeytan böyle itirazda bulunmasa bu hikaye nasıl gelişicek değil mi ;)

burak1000
23-06-2013, 03:00
Sonuç itibari ile Herkes Ölecek ve öldükten sonra ne olduğunu kimse bilmiyor.
yazarın ve yandaşlarının yaşının ortalama 20-40 olduğunu varsayarsak en iyi ihtimal ile 60-40 sene sonra hepimiz gerçeği göreceğiz.
Ya hiçbirşey görmeyeceğiz yani insan yok olacak.
ya da

MadScientist
23-06-2013, 10:10
Sonuç itibari ile Herkes Ölecek ve öldükten sonra ne olduğunu kimse bilmiyor.
yazarın ve yandaşlarının yaşının ortalama 20-40 olduğunu varsayarsak en iyi ihtimal ile 60-40 sene sonra hepimiz gerçeği göreceğiz.
Ya hiçbirşey görmeyeceğiz yani insan yok olacak.
ya da
Diğer bir ihtimalde var bütün bir hayatını boşa geçirmek ondan sonra hiç dirilmemek.Kuranda zaten kabir azabı meselesi yoktur.Herşey kurana göre insanlar dirildikten sonra ortaya çıkacak vücutları.Kabir azabının olabilmesi için kurandaki kıyametle ilgili ayetleri çıkarmanız gerekir.Aksi halde kurana karşı hareket etmiş olursunuz.Münker nekir meselesi zayıf hadislerdendir.
Firavunla ilgili ayetlerde ise firavun aşırılığa gittiği için hemen cehennemde yaratıldı.Diğer insanlarda bu durum söz konusu değil.Kuranda ruhun acı çekmesi diye birşey yoktur.Bedenin acı çekmesi vardır.Bedende sapına kadar maddedir.
http://www.kurandakidin.com/2012/03/kabir-azabi-var-midir/
Ayrıntılı bilgi için.

Bayrak
23-06-2013, 12:26
Emek vermişsin arkadaşım,teşekkürler..

Bende birşey söyleyim bari:)

Ben insanlara güvenmiyorum..Peygamberlerde dahil..!

Bir yaratıcı fikri bana da çok uzak ama gerçekten bir yaratıcı varsa ne peygambere ne de kitaba filan ihtiyaç duyardı..Söylemek istediği birşey varsa,farklı şekillerde bizlere bunu iletirdi..Arabistan çöllerindeki okuma yazma bilmeyen cahillerin sözlerine itibar etmeyecek kadar şuurum açıldı artık..Darısı tüm müslümanların başına:)

Evet üstelik bu okuma yazma bilmeyen cahiller din adına yüzbinlerce insanı öldürmüş, karılarına, kızlarına tecavüz etmiş veya almış satmış vede bu insanların mallarını mülklerini yağmalamışlar.. Şimdi bunları yapan kişileri bizler peygamber, shabe, müminlerin annesi, vs... diye anıyoruz... Ben bunları yapan insanların ilahi bir emirle bunları yaptığına inanamam eğer ilahi bir emirle bunları yapmışsa o ilahi emri verene inanmam da saygıda duymam...

Belki bir tanrı vardır bilemem ama islamda anlatılan tanrı allah kesinlikle gerçek değildir. Hiçbir yaratıcı güc bukadar cani olamaz. Ben bütün dinlerin yalan ve palavra olduğuna adım gibi eminim. Ölümden sonrası diye birşeyin mümkün olmadığını da biliyorum çünkü bilme göre buda imkansızdır. Özetle islam gerçek dışdır. İnanmak için hiçbir neden yokken inanmamak için pekçok neden mevcuttur. Sadece mantıklı düşünmek bile bu gerçeği görmek için yeterlidir.

Dilerim tüm müslümanlar uyanıp 1400 yıl önce yaşamış bir bedevinin hayalinde yarattığı gerçek dışı masallara inanmaya bir son verir. Ülkemizide aydınlık bir geleceğe taşıma imkanımız olur.

h4yfans
13-07-2013, 01:22
Baştan başa bir kitap olması? Koskoca Tanrı kitap indiriyor. Kitap nedir?

AuRush
19-07-2013, 18:11
Ayrıca bilim olmasaydı bir çoğumuz dünyayı bulanık bir şekilde görüyor olacaktık.

İlahimasal
23-08-2016, 01:33
İneğin budunu ölüye vur dirilt
Dünyayı iki günde yap, geri kalan evreni 4 günde yap
Meleklere gökde nikah kıydır
Ademden ,havva çıkart
100 lirayı mirascısı olan baba,anne,eş ve 3 kızına bölüştüreme
Nuha tek başına gemi yaptırıp adamı suyla boğuştur.
Yunus'u balığin midesinde yaşat
Hızıra çocuk öldürt
Ganimetin 5 / 1 ni iste
İsayı göğe çek
Musaya deniz yardır.Hemde bir sopa ile?
Lut'a cillop gibi insan kılığında melekler yollatıp ,milleti tahrik et
Kuşlarla fil devir.
Domatesi,patatesi bilme
Milleti mağaraarda yıllarca uyut
Aişeyi 1 ay ağlat ,hasta et kızı ,sonrada sen masumsun de! Nisa 34 deki muhabbet için cebraili dünyaya ışınla
Rumlar için dünyanın en derin yerinde hayır duası et, sonrada onları dost edinmeyin de.
Cehennemde beni yakacağïnı bile bile beni dünyada CPS sınavına tabi tut.

Sonrada hadi becerebiliyorsanız bu kitabın aynısıni yazın de.
Böyle bir kitabı gerçekden kimse yazamaz. Kimse bu kadar sallayamaz.

bilgivehis
23-08-2016, 21:23
Kuran ile eşitliğin, özgürlüğün, adaletin olduğu ne bir ülke ne bir tarih olmamıştır.
Tam tersi bu değerleri hep engellemiş ve sürekli baskı, zulüm, katliamla yaşamıştır.
Bunca utancı yok sayıp müslümanım diye sokakta gezmekten utanmayanların kitabıdır kuran...

Odyssey
30-09-2016, 15:04
Kuran, baştan sona "inanan/inanmayan" ayrımcılığı ile dolu bir kitap.
Ama neden inanılmadığıyla ilgilenmez. Bir insan dine neden inanır veya inanmaz....? kuran bunu sorgulamadığı gibi, müslümanın da bunu dikkate almadan, sadece bir düşünce farkından dolayı ayrımcılık ve düşmanlık içinde olmasını ister.

Duygu ve düşüncelere önem verildiği iddia edilen bir din için, bu kesinlikle telafi edilemez bir çelişki.

Tehditle ikna yöntemi ise, ancak bir mafya metodu olabilir.
İnkar edilemeyecek kadar büyük bir gerçeğin, tehdite muhtaç olduğuna inanmak, aklını kaybetmekle eşdeğer bir durum!

RollingStones
30-09-2016, 16:17
Ama neden inanılmadığıyla ilgilenmez. Bir insan dine neden inanır veya inanmaz....? kuran bunu sorgulamadığı gibi, müslümanın da bunu dikkate almadan, sadece bir düşünce farkından dolayı ayrımcılık ve düşmanlık içinde olmasını ister.

Haksızlık etmeyin neden inanmadıkları ile ilgili ayetler var. Bir kaç tanesini yazayım.

Alak suresi
6. Gerçek şu ki insan fütursuzca azar,
7. ne zaman kendini yeterli görse:

Hac-66
Gerçek olan şu ki, insan tam bir nankördür.

Casiye-24
Hayat, ancak bu dünya hayatımızdan ibarettir. Ölürüz ve yaşarız. Bizi ancak geçen zaman yokluğa sürükler. Halbuki onların bu hususta hiçbir bilgileri yoktur. Onlar, sadece böyle zannederler.

Bakara-13
Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler.

İlahimasal
03-10-2016, 00:31
Bu kadar basitlikle ancak o dönemki insanlar inanır GİBİ yapardı. Bu günlerde imkansız.

Bu ne ya? Bunlarlamı tavlıycan beni? Dünya'da bunların âlası var. Daha sağlam gelmen lazım.
13 - Yükseltilmiş divanlar,

14 - Konulmuş kadehler,

15 - Dizilmiş koltuklar, yastıklar,

16 - Serilmiş halılar vardır.

Evreni yarat, beni koltuk,kadeh halıyla kandır.:faint2:

Odyssey
07-11-2016, 22:40
Haksızlık etmeyin neden inanmadıkları ile ilgili ayetler var

Bunlar iftiradan ibaret ayetler. Burada hangimiz bu sebeplerden dolayı dinden uzaklaşmıştır ki?

Gerçekte hangi sebeplerden dolayı bu dinin uydurma olduğuna karar veriyoruz, birkaçını saymakta fayda var;

1-) Kuran'ın ve hadislerin, vicdanen kabul edilmesi mümkün olmayan hükümlerle dolu olması

2-) Kendisine kuran'ı rehber edinen toplumların insan hakları ve bilimde son derece geri kalmış olması ve ilkel geleneklere sahip olmaları.

3-) Kuran'daki iddiaların bilimsel gerçeklerle örtüşmediği gerçeği

4-) Ayetler, hadisler ve tüm kaynakların birbiriyle çelişmesi

5-) Dinlerin tarih boyunca düşmanlık ve savaşlara sebep olması

6-) Şiddet ve tehditle korunabilen, baskıcı ve ayrımcı bir din olması

7-) Kadının mal yerine konulması ve aşağılanması

8-) Dünyadaki eşitsizlik ve adaletsiz düzen

9-) Tanrı denilen evrene hakim bu varlığın ispatlanamıyor oluşundan... ve sadece güç ifadesi bir varlığın değer ifade etmiyor olmasından dolayı....

Ve ayrıca insanlığa yakışır ve geleceğe ışık tutan bir din olmadığı için, dinin uydurma olduğuna karar vermiş durumdayız.
hatta birçok insan, inandığı tanrıya yakıştıramadığı için ve buna benzer birçok sebepten dolayı bu dinden vazgeçmektedir.

Dikkat ederseniz, bunların hiçbirinde en ufak bir şekilde olumsuz bir niyet veya kötülük yok. tersine bu düşünce insanlara saygıdan kaynaklanıyor.

O halde bu tanrı demeliydi ki; islamı bana yakıştıramayan, vicdanen reddeden, veya tehditle zorlanmasından dolayı inanmayan kişiler, bunların dışındadır. onlara hiçbir ayrımcılık yapmayınız.

Kuran'da bu anlamda hiçbir ayet yoktur. ve dediğim gibi kuran'ı yazan adamlar insanların neden inanıp inanmadığı ile ilgilenmemiştir. çünkü bu dinin amacı insanlara iyilik getirmek değil, saltanat ve ganimet için taraftar toplamaktır.
kişi bazındaki iyi niyetler, temeldeki bu gerçekleri değiştirmiyor.

RollingStones
08-11-2016, 09:27
!

Dikkate alır, ilgilenir.
Öyle olmasa bu ayet olmazdı.

Mümtehine-8
"İnancınızdan dolayı size karşı savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan sürmeyenlere gelince, Allah onlara iyilik yapmanızı, nezaketle ve adaletle davranmanızı yasaklamaz: çünkü Allah adil davrananları sever. "

Saygılar

Odyssey
08-11-2016, 19:22
Dikkate alır, ilgilenir.
Öyle olmasa bu ayet olmazdı.

Mümtehine-8
"İnancınızdan dolayı size karşı savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan sürmeyenlere gelince, Allah onlara iyilik yapmanızı, nezaketle ve adaletle davranmanızı yasaklamaz: çünkü Allah adil davrananları sever. "

Saygılar

10 defa kötülüğü emredip, bunun arasında bir defa iyilikten bahseden birinin, bu konuda samimiyeti olamaz.
Ve kuran'da iyilik oranı çok daha düşüktür.

Kuran'ı yazanlar, ne yazık ki insanların duygularına, niyetlerine hiçbir şekilde değer vermeyen kişilerdir.
Öyle olmasaydı, herkesi kendileri gibi inanmaya zorlamazlardı.

İnsanların duygu ve düşüncelerine değer veren kişi en başta, inanmayanları kafir zalim ve nankör ilan edip, onları hedef göstermez.
İnanca göre imtihan yapmak yerine, sadece insanlığa değer verir.

Dikkatli incelerseniz bu kitapta iyilik tavsiyeleri, hep müslümanlar arasında geçerlidir.
yukardaki ayet, zaten tüm kuran'la çelişiyor ve tümüyle geçersiz!

Kuran'da müslüman olmayan insanın öldürülmesinin bir cezası dahi yoktur. Varsa buyrunuz açıklayınız?

Saygılar...

world
08-11-2016, 20:01
10 defa kötülüğü emredip, bunun arasında bir defa iyilikten bahseden birinin, bu konuda samimiyeti olamaz.

Kuran'ı yazanlar, ne yazık ki insanların duygularına, niyetlerine hiçbir şekilde değer vermeyen kişilerdir.

İnsanların duygu ve düşüncelerine değer veren kişi en başta, inanmayanları kafir zalim ve nankör ilan edip, onları hedef göstermez.

Dikkatli incelerseniz bu kitapta iyilik tavsiyeleri, hep müslümanlar arasında geçerlidir.

Kuran'da müslüman olmayan insanın öldürülmesinin bir cezası dahi yoktur. Varsa buyrunuz açıklayınız?

Saygılar...
Daha kötüsü de ayette''yasaklamaz'' diyor yani ''zarar vermeyin onlara'' demiyor hani zarar verebilirsiniz ama vermezseniz de sorun yok yasak değil diyor.

RollingStones
09-11-2016, 12:39

Saygılar...

"Kuran'da bu anlamda hiçbir ayet yoktur." dediniz. Halbuki varmış.
Şimdi de oranı çok düşük diyorsunuz.

bu yazınızda da ,
diyorsunuz.

fakat böyle olmadığını ifade eden ayet de var Kur'an'da.

"Eğer Rabbin zorlayıcı kanun koysaydı yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken insanları inanmaya sen mi zorlayacaksın?" (Yunus 10/99)

world
09-11-2016, 14:14

bu yazınızda da ,
diyorsunuz.

"Eğer Rabbin zorlayıcı kanun koysaydı yeryüzünde bulunanların hepsi inanırdı. Öyle iken insanları inanmaya sen mi zorlayacaksın?" (Yunus 10/99)

Elinde güç yokken veya bu ayetin muhattabı olan inanmayanlar daha güçlü olduğu için söylenmiş bir söz bu bunu en basit mantık bile anlar.

world
09-11-2016, 14:16

bu yazınızda da ,
diyorsunuz.

Ayrıca öncesinde yine tehdit var sen kimi yiyorsun?

95 - Ve sakın Allah'ın âyetlerini inkar edenlerden olma, sonra hüsrana uğrayanlardan olursun.

96 - Doğrusu, aleyhlerinde Rabbinin hükmü kesinleşmiş olanlar imana gelmezler.

97 - Onlara bütün mucizeler hep birden gelse, yine de o acıklı azabı görünceye kadar inanmazlar.

98 - Fakat o vakit iman edip de imanları kendilerine fayda vermiş bir kasaba olsaydı? Ancak Yunus'un kavmi iman ettikleri vakit, dünya hayatında o rezillik azabını üzerlerinden kaldırmış ve bir süre onları rahata kavuşturmuştuk.

99 - Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde kim varsa hepsi toptan iman ederlerdi. O halde insanları hep mümin olsunlar diye sen mi zorlayacaksın?

Odyssey
09-11-2016, 22:19
Sözde herşeye gücü yeten, ama tehditlerinden dolayı saygı duyulmayı isteyen bir tanrı iddiası olduğu gayet açık.
Buna kısaca "mafya zihniyeti" diyoruz !

İslam'da zorlama yoksa, insanlar neden sadece inanmadığı için aşalanıp, son derece çirkin bir ayrımcılığa maruz bırakılmaktadır?

Ayrıca kuran'da "senin dinin sana, benim dinim bana... dinde zorlama yoktur" gibi ifadeler göz boyama amaçlıdır ve Kuran'ın temel mesajı ile çelişkilidir.
Kuran'ı yazanların hedefi gayet açık; tehdit ve düşmanlıkla insanlara boyun eğdirmek...
Söz konusu Arap emperyalistlerinin amacının bu olduğu son yazılan Tevbe ve Nasr suresinden de gayet iyi anlaşılmaktadır.

Her şeyden önce bir insanın iyiliğini isteyen biri, kendi yapacağı kötülüklerden bahsetmez!
İyi niyetli biri, ancak insanları başkalarının yapacağı kötülüklerden korumak ister.
Sadece bu durum bile, islam'ın uydurma olduğunu ispatlıyor.

marcos
23-11-2016, 17:39
Allah ve resuluna savaş açanları parçalamak asmak kesmek istediği için inanmıyorum.

O ne öyle elleri ayakları çaprazlama kesin asın biçin.......

istatistik
23-11-2016, 21:35
Bir Arap'ın uçkurundan arta kalan zamanlarında insanların nasıl yaşaması gerektiğini, zamanın şartlarına göre dikte ettiği ve kendinden olmayandan nefret etmeyi öğütlediği için inanmıyorum.