PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nurcular'dan Yeni bir 7.4 Vak'ası

AlbatrosS
24-10-2011, 23:53
Nurcuların gazetesi Yeni Asya'da İbrahim Özdabak imzalı bir karikatürde, Van depremi için "ilahi ikaz" denildi.

Nur cemaatinin Mehmet Kutlular'ın başını çektiği kolunun gazetesi olan Yeni Asya'da bugün, İbrahim Özdabak imzasıyla Van depremiyle ilgili bir kez daha insanın kanını donduran bir karikatüre yer verildi:

http://haber.sol.org.tr/medya/nurculardan-yeni-74-yetmedi-mi-vakasi-haberi-47653

İslam ve milliyetçilik düpedüz sömürge ve kölelik ahlakıdır. Bağnaz kere bağnaz, faşist kere faşist değilse nedir bu?

Olimpiyat
25-10-2011, 00:02
NE KOMİK İNSANLAR
Deprem Sakarya yı vurunca günahların kefareti, Van ı vurunca ilahi ikaz oluyor.

murted
25-10-2011, 00:08
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/227504_10150256789490477_326808305476_8911519_4547 004_n.jpg

TUBA
25-10-2011, 00:19
bu insanların zihniyeti nasıl çalışıyor yahu? ben 1999 depremini bizzat yaşamış biri olarak şunu belirtmeliyim; deprem sonrası enkaz altından 9 aylık hamile bir kadın cesedi gözlerimin önünden çıkarılıd. bu ne demek, bu nasıl bir vicdan ve insanlık anlayışı. daha doğmamış bebeğe mezar oldu annesinin rahmi ve anneyle beraber ölüme gitti, sebep bazı kişilere göre çok basit, o bölge fuhuş ve içki bataklığındaydı ve allah ceza verdi. ama kimse ceza verdi derken anne karnında ölen bebeği düşünmedi. yazık!

zoomzoom
25-10-2011, 00:19
İslam ve milliyetçilik düpedüz sömürge ve kölelik ahlakıdır. Bağnaz kere bağnaz, faşist kere faşist değilse nedir bu?

Yapmayın lütfen.. Nurcularmıdır islamiyetin sahipleri? Said-i Nursi değilmidir kürt tealinin kurucusu? Bunlar değilmidir Gülen'e peygamber diyen? Yine bunlar değilmidir kıyamet gününü bilen? Eğer islamiyeti bunlara göre yorumluyorsanız ateist olmanız çok çok normal.. Bunları duyduğum kişilere müslüman dersek biz de tehlikeye gireriz.

Gerçek müslümanlar için Kuran ve Muhammed dışında bir yol yoktur.. Yazdıklarınız islamiyetin değil bu örgütün ahlakıdır!! Yine söylüyorum Lütfen Saygı..

AlbatrosS
25-10-2011, 00:31
Yapmayın lütfen.. Nurcularmıdır islamiyetin sahipleri? Said-i Nursi değilmidir kürt tealinin kurucusu? Bunlar değilmidir Gülen'e peygamber diyen? Yine bunlar değilmidir kıyamet gününü bilen? Eğer islamiyeti bunlara göre yorumluyorsanız ateist olmanız çok çok normal.. Bunları duyduğum kişilere müslüman dersek biz de tehlikeye gireriz.

Gerçek müslümanlar için Kuran ve Muhammed dışında bir yol yoktur.. Yazdıklarınız islamiyetin değil bu örgütün ahlakıdır!! Yine söylüyorum Lütfen Saygı..

Sayın zooom,

İstisnalar geneli temsil etmez. Her kültür ürünü, sayısız çeşitliğe haizdir. Bireysel, bölgesel, cephesel vs tonla farklılık olabilir.

Biz bıktık artık bu pislikleri temizlemekten... Binlerce safsatayı, insanlık dışılığı ve akıl dışılığı bu şekilde propaganda etmelerinden gına geldi.

Birer olgu olarak milliyetçilik ve din, evet, ana-akım devlet ideolojilerinde ''kölelik'' ahlakıdır. Bu fikrimde ısrarcıyım.

Biraz da bizim kadar sizin gibi düşünenler uğraşsın bu pisliklerle.

Dekoltenin tacize davet, sevişmenin namussuzluk, kısa giymenin ahlaksızlık ve ateist olmanın direktman kötülük olmadığını anlatmaktan gına geldi bana.

Buyrun anlatın dindaşlarınıza ne kadar ''ilkel'' düşündüklerini...

zoomzoom
25-10-2011, 00:46
Sayın zooom,

İstisnalar geneli temsil etmez. Her kültür ürünü, sayısız çeşitliğe haizdir. Bireysel, bölgesel, cephesel vs tonla farklılık olabilir.

Biz bıktık artık bu pislikleri temizlemekten... Binlerce safsatayı, insanlık dışılığı ve akıl dışılığı bu şekilde propaganda etmelerinden gına geldi.

Birer olgu olarak milliyetçilik ve din, evet, ana-akım devlet ideolojilerinde ''kölelik'' ahlakıdır. Bu fikrimde ısrarcıyım.

Biraz da bizim kadar sizin gibi düşünenler uğraşsın bu pisliklerle.

Dekoltenin tacize davet, sevişmenin namussuzluk, kısa giymenin ahlaksızlık ve ateist olmanın direktman kötülük olmadığını anlatmaktan gına geldi bana.

Buyrun anlatın dindaşlarınıza ne kadar ''ilkel'' düşündüklerini...

İslamiyet kuralları Kuran'ın emri olarak asla ilkel kalmazlar önce bunu söyleyerek başlayım cevabıma. (Siz öyle birşey demediniz biliyorum ama müslümanlar bile bu konuda şüpheye düşüyor.)

Biz bıkmadık mı yorulmadık mı ki.. İslamiyet tektir, bu bizim veya benim için su götürmez bir gerçektir. Ama dini kullananlar ve kullanmak isteyenler çok fazladır, islamiyette veya başka bir dinde! Bizim ülkemizde insanları sömürmenin en kolay yolunu söylememe gerek yoktur sanırsam? Savaş zamanı savaşılan ülkelerden faiz almak caizdir, çünkü bu hem onları maddi zarara uğratır ve savaşta amaç budur, hem de sizi güçlendirir. Buraya kadar normal, peki Arapların hala ıraktaki - filistindeki savaşı bahane edip Amerikada faize para yatırdıklarını biliyormuydunuz?

Bu bizim dinimizin acizliği değil, onu uygulayanların acizliğidir! Dekolte ve kısa giymek haramdır ve bir müslüman bunu yorumlayamaz, katılıyorum ne demektir namussuzluk. Bu onun seçimidir ve bizim dinimizde saygı duyulması gerekir. Ama başkasına zarar veriyorsa bir insan isterse müslüman olsun isterse olmasın o cezalandırılmalıdır. Bu her din ve toplumda geçerli bir durumdur..

Bu arada eklemeden geçemedim, dindaşlarınız demişiniz ama Muhammed'in (sav) üstüne başkasına peygamber diyen, başkasının sözünü büyük gören benim dindaşım değildir..

Anti
25-10-2011, 00:52
Kelimeleri dizip zaman yitirmeye gerek yok.
Yıkılan minareler, yeterli derecede izahat içeriyor...

AlbatrosS
25-10-2011, 01:20
İslamiyet kuralları Kuran'ın emri olarak asla ilkel kalmazlar önce bunu söyleyerek başlayım cevabıma. (Siz öyle birşey demediniz biliyorum ama müslümanlar bile bu konuda şüpheye düşüyor.)

Ne demeye çalışıyorsunuz?

İslam kuralları size göre, insan hakları beyannamesinden ve gelişmiş demokasi prensiplerinden daha mı ileridir?

Lütfen somut olarak izah edin. Somut örnekler verin.

Biz bıkmadık mı yorulmadık mı ki.. İslamiyet tektir, bu bizim veya benim için su götürmez bir gerçektir. Ama dini kullananlar ve kullanmak isteyenler çok fazladır, islamiyette veya başka bir dinde! Bizim ülkemizde insanları sömürmenin en kolay yolunu söylememe gerek yoktur sanırsam? Savaş zamanı savaşılan ülkelerden faiz almak caizdir, çünkü bu hem onları maddi zarara uğratır ve savaşta amaç budur, hem de sizi güçlendirir. Buraya kadar normal, peki Arapların hala ıraktaki - filistindeki savaşı bahane edip Amerikada faize para yatırdıklarını biliyormuydunuz?

Dinler, devlete eklemlenmiş halleriyle birer egemenlik-tahakküm aracıdır. Kurumsallaştırılmış her türden dinsel inanç toplum yaşamında da bir ''baskılama'' aracıdır. Kuralcı ve formeldir.

Ahlak her biçimiyle bir şekillendirmedir neticede.

Bu bizim dinimizin acizliği değil, onu uygulayanların acizliğidir! Dekolte ve kısa giymek haramdır ve bir müslüman bunu yorumlayamaz, katılıyorum ne demektir namussuzluk. Bu onun seçimidir ve bizim dinimizde saygı duyulması gerekir. Ama başkasına zarar veriyorsa bir insan isterse müslüman olsun isterse olmasın o cezalandırılmalıdır. Bu her din ve toplumda geçerli bir durumdur..

İnsan etinin ''haram'' olmasındaki garabeti göremiyorsunuz. Kadının erkeğe yasaklanması, bunun kısıtlanıp günah-sevap ikileminde düşünülmesi bile tek başına bir ''baskı'' aracıdır.

Burada amaç fiziksel varlık üzerinden tecrit etmektir.

Namussuzluk... olmadığını düşünseniz, ''haram olmadığı''nı düşünmeniz gerekirdi.

Sayın zoom,

sizinki de bir realitedir ve vardır. hatta bu da ''islam''dır. Fakat, bütünü ve geleneğin ''kendisi''ni yansıtmaz. Geleneğin bir versiyonusunuz.

Elbette bir insan hem ''özgürlüklere, hem demokrasi''ye inanıp hem de islam'a inanabilir.

Sangre
25-10-2011, 01:29
İşin 'ilahi' boyutuyla, aşağıdaki 'rezil' haberciliği harmanlayan anlamlı bir karikatür;

http://www.gazeteciler.com/gundem/show-tvnin-habercilik-rezaleti-42305h.html

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/298766_1577193406831_1745496106_814137_878465914_n .jpg

ozgur_beyin
25-10-2011, 01:35
bunlar utanmaz insanlar. kutluların kızı altın vuruştan öldü budamı ikazdı

zoomzoom
25-10-2011, 01:40
Ne demeye çalışıyorsunuz?

İslam kuralları size göre, insan hakları beyannamesinden ve gelişmiş demokasi prensiplerinden daha mı ileridir?

Lütfen somut olarak izah edin. Somut örnekler verin.

Ben somut örnek verebilirim demedim ki? Din ve Tanrı somut değildir zaten.. Ben inancımdaki kuralların mantığını ararım ama üzgünüm sorgulayamam.

Dinler, devlete eklemlenmiş halleriyle birer egemenlik-tahakküm aracıdır. Kurumsallaştırılmış her türden dinsel inanç toplum yaşamında da bir ''baskılama'' aracıdır. Kuralcı ve formeldir.

Ahlak her biçimiyle bir şekillendirmedir neticede.

Ahlak veya Namus birbiriyle karıştırılmamalıdır. Evet, eğer birleştirilirse baskılama aracı olarak kullanılabilir. Ama kullanılmayadabilir.. Bu biz aciz insanların suçudur.

İnsan etinin ''haram'' olmasındaki garabeti göremiyorsunuz. Kadının erkeğe yasaklanması, bunun kısıtlanıp günah-sevap ikileminde düşünülmesi bile tek başına bir ''baskı'' aracıdır.

Burada amaç fiziksel varlık üzerinden tecrit etmektir.

Namussuzluk... olmadığını düşünseniz, ''haram olmadığı''nı düşünmeniz gerekirdi.

Tekrar söylüyorum. Ahlak veya Namus birbiriyle karıştırılmamalıdır. Zina namussuzlukken, açık giyinmek ahlaka aykırıdır. Nasıl gereksiz yere oruç tutmamak haramken, ahlaksızlık olmaması gibi, yada belli sebeplerden orucu kazaya bırakmak son nefese kadar haram değilken, öldükten sonra haram olması gibi..

Sayın zoom,

sizinki de bir realitedir ve vardır. hatta bu da ''islam''dır. Fakat, bütünü ve geleneğin ''kendisi''ni yansıtmaz. Geleneğin bir versiyonusunuz.

Elbette bir insan hem ''özgürlüklere, hem demokrasi''ye inanıp hem de islam'a inanabilir.

Geleneğin bir versiyonu denmesindense, sadece Allah'ın ve Peygamberin sözlerine uyan bir müslüman denmesi daha hoş olurdu.. Çünkü islamiyet asla inanmayanın özgürlüklerini kısıtlamamızı emretmez. İnanan için ise kurallar vardır, inkar etmedikçe uymaması günahtır ve bu dünyada bir cezası yoktur.. Biraz da bizim penceremizden baksanız? Siz sesinizi duyuruyorsunuz az yada çok. Nurcular zaten tek söz sahibi! Teröristler ve dinci denen çıkarcılar zaten dünyayı bizden soğuttu!! Ya biz ne yapalım? Biz nerelere gidip, nereye saklanalım, nerede konuşalım? :noidea:

Anima Libera
25-10-2011, 15:54
Subat 1999: Öcalan yakalaniyor.

Agustos 1999: Gölcük Depremi ve 17.000 üzerinde ölü.

Nurcu fikir mastürbasyonculari bunu neden hic ele almazlar? Allah neden laik devletin bekciligini yapanlarin yaninda olsun ki? Gerci bu tür hezeyanlar Amerikan dincilerde de var. Sanirim belirli dinlerin degil genel Tanri inancinin beraberinde getirdigi bir yanilgi.

ozgur_beyin
25-10-2011, 16:49
yahu bu mantık doğruysa .allah kuran kursunda ölen çocuklardan ne istedi ?neyi cezalandırdı

staind
25-10-2011, 20:34
17 Ağustos depremini Kocaeli'de yaşadım. En büyük yıkım Gölcük'te ve en dinci mahallelerinde yaşandı. Ayrıca Sakarya da tam bir cemaat yuvasıdır orada da aynı mahalleler yerle bir oldu. Herhalde kendi allahları da onlara düşman oldu galiba.

murted
27-10-2011, 23:37
http://haber.sol.org.tr/medya/dilipaka-gore-depremin-nedeni-pkk-haberi-47775

Abdurrahman Dilipak, depremin PKK'nin Van'daki örgütlenmesinin önünü kesmek için ilahi bir müdahale olduğunu savundu.

http://www.islamdenizi.net/wp-content/uploads/2010/01/Abdurrahman_Dilipak.jpg

"Van depremini konuşuyoruz da, bir dost “bir olayda bin tecelli vardır” dedi. Hani Gölcük depreminde Balyoz darbe planı da enkaz altında kaldı denmişti ya. Van’da da deprem öncesi PKK- KCK yapılanması, BDP’nin öncülüğünde fiili durum meydana getirmek, üniversiteyi işgal edip, kamu kuruluşlarında fiili durum meydana getirmek için plan yapıldığı, deprem öncesi her gün bir kamu kuruluşunun taşlanıp, önünde eylem yapıldığını söylüyorlar.

Yani terör örgütünün Van’ı pilot bölge seçtiği ve buraya militan takviyesi yaptığı söyleniyor.

Şimdi deprem sonrası gelen haberlere bakıyorum da, yardım kamyonlarının yağmalandığı, bazı köylere yardım ekiplerinin sokulmadığı söyleniyor.

Dilerim iddialar doğru değildir.. Ama bu iddiaların da soruşturulması gerek.

(...)

Kader nasıl bir ağ ördü ise, Puzzle’nin eksik parçasının, kaderin eksik halkasının tam zamanında yerine oturması gerekiyordu. Zaten Allah’ın takdirinde bir eksiklik ne mümkün!"