|
İslamiyet kuralları Kuran'ın emri olarak asla ilkel kalmazlar önce bunu söyleyerek başlayım cevabıma. (Siz öyle birşey demediniz biliyorum ama müslümanlar bile bu konuda şüpheye düşüyor.)
|
Ne demeye çalışıyorsunuz?
İslam kuralları size göre, insan hakları beyannamesinden ve gelişmiş demokasi prensiplerinden daha mı ileridir?
Lütfen somut olarak izah edin. Somut örnekler verin.
|
Biz bıkmadık mı yorulmadık mı ki.. İslamiyet tektir, bu bizim veya benim için su götürmez bir gerçektir. Ama dini kullananlar ve kullanmak isteyenler çok fazladır, islamiyette veya başka bir dinde! Bizim ülkemizde insanları sömürmenin en kolay yolunu söylememe gerek yoktur sanırsam? Savaş zamanı savaşılan ülkelerden faiz almak caizdir, çünkü bu hem onları maddi zarara uğratır ve savaşta amaç budur, hem de sizi güçlendirir. Buraya kadar normal, peki Arapların hala ıraktaki - filistindeki savaşı bahane edip Amerikada faize para yatırdıklarını biliyormuydunuz?
|
Dinler, devlete eklemlenmiş halleriyle birer egemenlik-tahakküm aracıdır. Kurumsallaştırılmış her türden dinsel inanç toplum yaşamında da bir ''baskılama'' aracıdır. Kuralcı ve formeldir.
Ahlak her biçimiyle bir şekillendirmedir neticede.
|
Bu bizim dinimizin acizliği değil, onu uygulayanların acizliğidir! Dekolte ve kısa giymek haramdır ve bir müslüman bunu yorumlayamaz, katılıyorum ne demektir namussuzluk. Bu onun seçimidir ve bizim dinimizde saygı duyulması gerekir. Ama başkasına zarar veriyorsa bir insan isterse müslüman olsun isterse olmasın o cezalandırılmalıdır. Bu her din ve toplumda geçerli bir durumdur..
|
İnsan etinin ''haram'' olmasındaki garabeti göremiyorsunuz. Kadının erkeğe yasaklanması, bunun kısıtlanıp günah-sevap ikileminde düşünülmesi bile tek başına bir ''baskı'' aracıdır.
Burada amaç fiziksel varlık üzerinden tecrit etmektir.
Namussuzluk... olmadığını düşünseniz, ''haram olmadığı''nı düşünmeniz gerekirdi.
Sayın zoom,
sizinki de bir realitedir ve vardır. hatta bu da ''islam''dır. Fakat, bütünü ve geleneğin ''kendisi''ni yansıtmaz. Geleneğin bir versiyonusunuz.
Elbette bir insan hem ''özgürlüklere, hem demokrasi''ye inanıp hem de islam'a inanabilir.