Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-10-2011, 23:53
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Nurcular'dan Yeni bir 7.4 Vak'ası

Nurcuların gazetesi Yeni Asya'da İbrahim Özdabak imzalı bir karikatürde, Van depremi için "ilahi ikaz" denildi.

Nur cemaatinin Mehmet Kutlular'ın başını çektiği kolunun gazetesi olan Yeni Asya'da bugün, İbrahim Özdabak imzasıyla Van depremiyle ilgili bir kez daha insanın kanını donduran bir karikatüre yer verildi:

http://haber.sol.org.tr/medya/nurcul...i-haberi-47653
İslam ve milliyetçilik düpedüz sömürge ve kölelik ahlakıdır. Bağnaz kere bağnaz, faşist kere faşist değilse nedir bu?
Alt 25-10-2011, 00:02
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

NE KOMİK İNSANLAR
Deprem Sakarya yı vurunca günahların kefareti, Van ı vurunca ilahi ikaz oluyor.
Alt 25-10-2011, 00:08
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 25-10-2011, 00:19
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bu insanların zihniyeti nasıl çalışıyor yahu? ben 1999 depremini bizzat yaşamış biri olarak şunu belirtmeliyim; deprem sonrası enkaz altından 9 aylık hamile bir kadın cesedi gözlerimin önünden çıkarılıd. bu ne demek, bu nasıl bir vicdan ve insanlık anlayışı. daha doğmamış bebeğe mezar oldu annesinin rahmi ve anneyle beraber ölüme gitti, sebep bazı kişilere göre çok basit, o bölge fuhuş ve içki bataklığındaydı ve allah ceza verdi. ama kimse ceza verdi derken anne karnında ölen bebeği düşünmedi. yazık!
Alt 25-10-2011, 00:19
zoomzoom zoomzoom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam ve milliyetçilik düpedüz sömürge ve kölelik ahlakıdır. Bağnaz kere bağnaz, faşist kere faşist değilse nedir bu?
Yapmayın lütfen.. Nurcularmıdır islamiyetin sahipleri? Said-i Nursi değilmidir kürt tealinin kurucusu? Bunlar değilmidir Gülen'e peygamber diyen? Yine bunlar değilmidir kıyamet gününü bilen? Eğer islamiyeti bunlara göre yorumluyorsanız ateist olmanız çok çok normal.. Bunları duyduğum kişilere müslüman dersek biz de tehlikeye gireriz.

Gerçek müslümanlar için Kuran ve Muhammed dışında bir yol yoktur.. Yazdıklarınız islamiyetin değil bu örgütün ahlakıdır!! Yine söylüyorum Lütfen Saygı..
Alt 25-10-2011, 00:31
Kıdemli Üye

zoomzoom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yapmayın lütfen.. Nurcularmıdır islamiyetin sahipleri? Said-i Nursi değilmidir kürt tealinin kurucusu? Bunlar değilmidir Gülen'e peygamber diyen? Yine bunlar değilmidir kıyamet gününü bilen? Eğer islamiyeti bunlara göre yorumluyorsanız ateist olmanız çok çok normal.. Bunları duyduğum kişilere müslüman dersek biz de tehlikeye gireriz.

Gerçek müslümanlar için Kuran ve Muhammed dışında bir yol yoktur.. Yazdıklarınız islamiyetin değil bu örgütün ahlakıdır!! Yine söylüyorum Lütfen Saygı..
Sayın zooom,

İstisnalar geneli temsil etmez. Her kültür ürünü, sayısız çeşitliğe haizdir. Bireysel, bölgesel, cephesel vs tonla farklılık olabilir.

Biz bıktık artık bu pislikleri temizlemekten... Binlerce safsatayı, insanlık dışılığı ve akıl dışılığı bu şekilde propaganda etmelerinden gına geldi.

Birer olgu olarak milliyetçilik ve din, evet, ana-akım devlet ideolojilerinde ''kölelik'' ahlakıdır. Bu fikrimde ısrarcıyım.

Biraz da bizim kadar sizin gibi düşünenler uğraşsın bu pisliklerle.

Dekoltenin tacize davet, sevişmenin namussuzluk, kısa giymenin ahlaksızlık ve ateist olmanın direktman kötülük olmadığını anlatmaktan gına geldi bana.

Buyrun anlatın dindaşlarınıza ne kadar ''ilkel'' düşündüklerini...
Alt 25-10-2011, 00:46
zoomzoom zoomzoom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın zooom,

İstisnalar geneli temsil etmez. Her kültür ürünü, sayısız çeşitliğe haizdir. Bireysel, bölgesel, cephesel vs tonla farklılık olabilir.

Biz bıktık artık bu pislikleri temizlemekten... Binlerce safsatayı, insanlık dışılığı ve akıl dışılığı bu şekilde propaganda etmelerinden gına geldi.

Birer olgu olarak milliyetçilik ve din, evet, ana-akım devlet ideolojilerinde ''kölelik'' ahlakıdır. Bu fikrimde ısrarcıyım.

Biraz da bizim kadar sizin gibi düşünenler uğraşsın bu pisliklerle.

Dekoltenin tacize davet, sevişmenin namussuzluk, kısa giymenin ahlaksızlık ve ateist olmanın direktman kötülük olmadığını anlatmaktan gına geldi bana.

Buyrun anlatın dindaşlarınıza ne kadar ''ilkel'' düşündüklerini...
İslamiyet kuralları Kuran'ın emri olarak asla ilkel kalmazlar önce bunu söyleyerek başlayım cevabıma. (Siz öyle birşey demediniz biliyorum ama müslümanlar bile bu konuda şüpheye düşüyor.)

Biz bıkmadık mı yorulmadık mı ki.. İslamiyet tektir, bu bizim veya benim için su götürmez bir gerçektir. Ama dini kullananlar ve kullanmak isteyenler çok fazladır, islamiyette veya başka bir dinde! Bizim ülkemizde insanları sömürmenin en kolay yolunu söylememe gerek yoktur sanırsam? Savaş zamanı savaşılan ülkelerden faiz almak caizdir, çünkü bu hem onları maddi zarara uğratır ve savaşta amaç budur, hem de sizi güçlendirir. Buraya kadar normal, peki Arapların hala ıraktaki - filistindeki savaşı bahane edip Amerikada faize para yatırdıklarını biliyormuydunuz?

Bu bizim dinimizin acizliği değil, onu uygulayanların acizliğidir! Dekolte ve kısa giymek haramdır ve bir müslüman bunu yorumlayamaz, katılıyorum ne demektir namussuzluk. Bu onun seçimidir ve bizim dinimizde saygı duyulması gerekir. Ama başkasına zarar veriyorsa bir insan isterse müslüman olsun isterse olmasın o cezalandırılmalıdır. Bu her din ve toplumda geçerli bir durumdur..

Bu arada eklemeden geçemedim, dindaşlarınız demişiniz ama Muhammed'in (sav) üstüne başkasına peygamber diyen, başkasının sözünü büyük gören benim dindaşım değildir..

Konu istatistik tarafından (25-10-2011 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-10-2011, 00:52
Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anti Anti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kelimeleri dizip zaman yitirmeye gerek yok.
Yıkılan minareler, yeterli derecede izahat içeriyor...

Tanrı, insanı yarattı ve ona "yürü ya kulum" dedi, "ben artık yokum."
Alt 25-10-2011, 01:20
Kıdemli Üye

İslamiyet kuralları Kuran'ın emri olarak asla ilkel kalmazlar önce bunu söyleyerek başlayım cevabıma. (Siz öyle birşey demediniz biliyorum ama müslümanlar bile bu konuda şüpheye düşüyor.)
Ne demeye çalışıyorsunuz?

İslam kuralları size göre, insan hakları beyannamesinden ve gelişmiş demokasi prensiplerinden daha mı ileridir?

Lütfen somut olarak izah edin. Somut örnekler verin.

Biz bıkmadık mı yorulmadık mı ki.. İslamiyet tektir, bu bizim veya benim için su götürmez bir gerçektir. Ama dini kullananlar ve kullanmak isteyenler çok fazladır, islamiyette veya başka bir dinde! Bizim ülkemizde insanları sömürmenin en kolay yolunu söylememe gerek yoktur sanırsam? Savaş zamanı savaşılan ülkelerden faiz almak caizdir, çünkü bu hem onları maddi zarara uğratır ve savaşta amaç budur, hem de sizi güçlendirir. Buraya kadar normal, peki Arapların hala ıraktaki - filistindeki savaşı bahane edip Amerikada faize para yatırdıklarını biliyormuydunuz?
Dinler, devlete eklemlenmiş halleriyle birer egemenlik-tahakküm aracıdır. Kurumsallaştırılmış her türden dinsel inanç toplum yaşamında da bir ''baskılama'' aracıdır. Kuralcı ve formeldir.

Ahlak her biçimiyle bir şekillendirmedir neticede.

Bu bizim dinimizin acizliği değil, onu uygulayanların acizliğidir! Dekolte ve kısa giymek haramdır ve bir müslüman bunu yorumlayamaz, katılıyorum ne demektir namussuzluk. Bu onun seçimidir ve bizim dinimizde saygı duyulması gerekir. Ama başkasına zarar veriyorsa bir insan isterse müslüman olsun isterse olmasın o cezalandırılmalıdır. Bu her din ve toplumda geçerli bir durumdur..
İnsan etinin ''haram'' olmasındaki garabeti göremiyorsunuz. Kadının erkeğe yasaklanması, bunun kısıtlanıp günah-sevap ikileminde düşünülmesi bile tek başına bir ''baskı'' aracıdır.

Burada amaç fiziksel varlık üzerinden tecrit etmektir.

Namussuzluk... olmadığını düşünseniz, ''haram olmadığı''nı düşünmeniz gerekirdi.

Sayın zoom,

sizinki de bir realitedir ve vardır. hatta bu da ''islam''dır. Fakat, bütünü ve geleneğin ''kendisi''ni yansıtmaz. Geleneğin bir versiyonusunuz.

Elbette bir insan hem ''özgürlüklere, hem demokrasi''ye inanıp hem de islam'a inanabilir.
Alt 25-10-2011, 01:29
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İşin 'ilahi' boyutuyla, aşağıdaki 'rezil' haberciliği harmanlayan anlamlı bir karikatür;

http://www.gazeteciler.com/gundem/sh...ti-42305h.html

Önerilen Siteler