PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stephen Hawking - Büyük Tasarım

xcan
08-07-2012, 16:44
Stephen Hawking - Büyük Tasarım
http://s19.postimage.org/6ej6ib0ab/b_y_ktasar_m.jpg

Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde karakterlerine bir bilgisayardan “hayatın, evrenin ve herşeyin” nihai yanıtını sordurur. Stephen Hawking ve Leonard Mlodinow’un Büyük, Tasarımda işaret ettikleri gibi, bilgisayarın verdiği "42" yanıtı yardımcı olmaktan uzaktır.
Hawking ile, Mlodinow, o nihai soruya şu üç soruyu ilave ediyorlar:
Niçin hiçlik değil de varlık var?
Niçin varız?
Niçin başka yasalar değil de bu bildiğimiz yasalar var?
Hawking ve Mlodinow Antik Yunan’dan modern kozmolojiye kadar bilimin gelişimindeki dönüm noktalarına işaret edip, Kuantum mekaniğine ve göreliliğe ilişkin kuramların bir araya gelerek evrenimizin nasıl yoktan var olduğunu anlamamızı sağlıyorlar. Şu an elimizde bulunan en iyi fizik tanımının “M-Kuramı” denilen ve içinde yaşadığımız tek bir evrenin değil, muazzam sayıda evrenin var olduğunu öngören kuram olduğunu açıklıyorlar.
Tüm olası evrenler arasından bazıları yaşamın ortaya çıkışına olanak tanıyan yasalara sahip olmalı. Burada olduğumuz gerçeği, bize zaten çoklu evrenin böyle bir noktasında olduğumuzu anlatıyor. Böylece, evrenin başlangıcına ilişkin tüm sorular, muazzam sayıda olası evreni işaret ediyor, bunların bazılarının -şans eseri yaşama olanak tanıyacak özelliklere sahip olduğunu söylüyor.

Arkadaşlar bu kitabı şiddetle öneriyorum .
Kitabı bu linnkten indirebilirsiniz

http://www.zevkli.org/stephen-hawking-buyuk-tasarim-t1019312.html

Dileyen arkadaşlara sesli kitap olarak yollayabilirim .
(Okuma güçlüğü çeken arkadaşlar bana özel mesaj atarlarsa)

xcan
08-07-2012, 17:41
Sizden sadece istediğim kitabı imanlı bir mümin gibi değil eleştiriel bir gözlede incelemeniz .bir çok faydalı bilgi ve bazı derin boşluklar bulacaksınız.
HERŞEYE RAĞMEN GÜZEL BİR KİTAP

Olimpiyat
08-07-2012, 19:05
Teşekkürler, ne zamandır kitaplığımda idi bir türlü fırsatını bulup okuyamamıştım. Şimdi okuma zamanı...

Olimpiyat
10-07-2012, 14:58
Şu an 100. sayfadayım. Çok sürükleyici ve kafa dinlendiren bir kitap.
Kitabın dili ve üslubu genel itibari ile çok akıcı ve anlaşılır.Gerçi şimdiye kadar ki kısımlar zaten bildiğimiz genel kültür konuları ama nereye bağlayacak diye bekliyorum.

hatac
07-08-2012, 17:13
Stephen Hawking - Büyük Tasarım

İNGİLİZCE KONUŞARAK TABLET KAZANMA ŞANSI. HEM DE BEDAVA! (http://www.ucuzingilizce.com/?referer=zevkliucuz) http://s19.postimage.org/6ej6ib0ab/b_y_ktasar_m.jpg

Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde karakterlerine bir bilgisayardan “hayatın, evrenin ve herşeyin” nihai yanıtını sordurur. Stephen Hawking ve Leonard Mlodinow’un Büyük, Tasarımda işaret ettikleri gibi, bilgisayarın verdiği "42" yanıtı yardımcı olmaktan uzaktır.
Hawking ile, Mlodinow, o nihai soruya şu üç soruyu ilave ediyorlar:
Niçin hiçlik değil de varlık var?
Niçin varız?
Niçin başka yasalar değil de bu bildiğimiz yasalar var?
Hawking ve Mlodinow Antik Yunan’dan modern kozmolojiye kadar bilimin gelişimindeki dönüm noktalarına işaret edip, Kuantum mekaniğine ve göreliliğe ilişkin kuramların bir araya gelerek evrenimizin nasıl yoktan var olduğunu anlamamızı sağlıyorlar. Şu an elimizde bulunan en iyi fizik tanımının “M-Kuramı” denilen ve içinde yaşadığımız tek bir evrenin değil, muazzam sayıda evrenin var olduğunu öngören kuram olduğunu açıklıyorlar.
Tüm olası evrenler arasından bazıları yaşamın ortaya çıkışına olanak tanıyan yasalara sahip olmalı. Burada olduğumuz gerçeği, bize zaten çoklu evrenin böyle bir noktasında olduğumuzu anlatıyor. Böylece, evrenin başlangıcına ilişkin tüm sorular, muazzam sayıda olası evreni işaret ediyor, bunların bazılarının -şans eseri yaşama olanak tanıyacak özelliklere sahip olduğunu söylüyor.

Arkadaşlar bu kitabı şiddetle öneriyorum .
Kitabı bu linnkten indirebilirsiniz

http://www.zevkli.org/stephen-hawking-buyuk-tasarim-t1019312.html

Dileyen arkadaşlara sesli kitap olarak yollayabilirim .
(Okuma güçlüğü çeken arkadaşlar bana özel mesaj atarlarsa)

Yani hep kuram deniliyor aslında bing bang da bir kuram değil mi? Yani bing bang kesin mi? Çünkü İslamcılar tarafından çok kullanılan bir malzeme

Olimpiyat
18-08-2012, 14:02
Big bang i islamcıların kullanması sorun dğil.Onlar herşeyi kullanıyor.
Kullandıkları ayette şu:
21. Sure (Enbiyâ Suresi), 30. Ayet
İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?

Hala inanmayacaklar mı sözü ise ayrı bir komedi.Diyelim ki ,bu ayet big bang e işaret ediyor.Bu 1400 yıldır bilinmeyen bir şeydi.İnkar edenler (!),O zamandan big bang e kadar ki zamana kadar edenler mesul olmaz o zaman bu ayetten:)
Evrensel Kuran ciddi bir hata yapmış o zaman:)

Ayrıca görmediler mi ifadesi de garip.Ne yani kim nasıl ve neyi görecek.

İşin özü şu, sadece Kur an değil, bir hikaye kitabından bile onlarca-yüzlerce-binlerce bilimsel çıkarım bulabilirsin. Eğer öyle bakmak istersen.Ama bunların hepsi zandan ibaret.

Olimpiyat
18-08-2012, 21:38
.Diyelim ki ,bu ayet big bang e işaret ediyor.Bu 1400 yıldır bilinmeyen bir şeydi.İnkar edenler (!),O zamandan big bang e kadar ki zamana kadar edenler mesul olmaz o zaman bu ayetten:)

Acele işim olduğundan dolayı çok hızlı yazıp netten çıktım.Ciddi bir anlatım bozukluğu olmuş, kimsede çıkıp uyarmamış.
Düzelteyim.
Bu 1400 yıldır bilinmeyen bir şeydi. İnkar edenler (!), o zamandan(bu ayetin inişinden) big bang in ortaya atıldığı âna kadar geçen yaklaşık 1400 yıllık zaman zarfında bu azarın muhatabı olmamalı.Evrensellik nerde