Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-07-2012, 16:44
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Stephen Hawking - Büyük Tasarım

Stephen Hawking - Büyük Tasarım

Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi'nde karakterlerine bir bilgisayardan "hayatın, evrenin ve herşeyin" nihai yanıtını sordurur. Stephen Hawking ve Leonard Mlodinow'un Büyük, Tasarımda işaret ettikleri gibi, bilgisayarın verdiği "42" yanıtı yardımcı olmaktan uzaktır.
Hawking ile, Mlodinow, o nihai soruya şu üç soruyu ilave ediyorlar:
Niçin hiçlik değil de varlık var?
Niçin varız?
Niçin başka yasalar değil de bu bildiğimiz yasalar var?
Hawking ve Mlodinow Antik Yunan'dan modern kozmolojiye kadar bilimin gelişimindeki dönüm noktalarına işaret edip, Kuantum mekaniğine ve göreliliğe ilişkin kuramların bir araya gelerek evrenimizin nasıl yoktan var olduğunu anlamamızı sağlıyorlar. Şu an elimizde bulunan en iyi fizik tanımının "M-Kuramı" denilen ve içinde yaşadığımız tek bir evrenin değil, muazzam sayıda evrenin var olduğunu öngören kuram olduğunu açıklıyorlar.
Tüm olası evrenler arasından bazıları yaşamın ortaya çıkışına olanak tanıyan yasalara sahip olmalı. Burada olduğumuz gerçeği, bize zaten çoklu evrenin böyle bir noktasında olduğumuzu anlatıyor. Böylece, evrenin başlangıcına ilişkin tüm sorular, muazzam sayıda olası evreni işaret ediyor, bunların bazılarının -şans eseri yaşama olanak tanıyacak özelliklere sahip olduğunu söylüyor.

Arkadaşlar bu kitabı şiddetle öneriyorum .
Kitabı bu linnkten indirebilirsiniz

http://www.zevkli.org/stephen-hawkin...-t1019312.html

Dileyen arkadaşlara sesli kitap olarak yollayabilirim .
(Okuma güçlüğü çeken arkadaşlar bana özel mesaj atarlarsa)

Konu spartacus tarafından (18-08-2012 Saat 16:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazının başındaki Reklam kaldırıldı
Alt 08-07-2012, 17:41
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sizden sadece istediğim kitabı imanlı bir mümin gibi değil eleştiriel bir gözlede incelemeniz .bir çok faydalı bilgi ve bazı derin boşluklar bulacaksınız.
HERŞEYE RAĞMEN GÜZEL BİR KİTAP
Alt 08-07-2012, 19:05
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Teşekkürler, ne zamandır kitaplığımda idi bir türlü fırsatını bulup okuyamamıştım. Şimdi okuma zamanı...
Alt 10-07-2012, 14:58
Kıdemli Üye

Şu an 100. sayfadayım. Çok sürükleyici ve kafa dinlendiren bir kitap.
Kitabın dili ve üslubu genel itibari ile çok akıcı ve anlaşılır.Gerçi şimdiye kadar ki kısımlar zaten bildiğimiz genel kültür konuları ama nereye bağlayacak diye bekliyorum.
Alt 07-08-2012, 17:13
hatac hatac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

xcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Stephen Hawking - Büyük Tasarım

İNGİLİZCE KONUŞARAK TABLET KAZANMA ŞANSI. HEM DE BEDAVA!

Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi'nde karakterlerine bir bilgisayardan "hayatın, evrenin ve herşeyin" nihai yanıtını sordurur. Stephen Hawking ve Leonard Mlodinow'un Büyük, Tasarımda işaret ettikleri gibi, bilgisayarın verdiği "42" yanıtı yardımcı olmaktan uzaktır.
Hawking ile, Mlodinow, o nihai soruya şu üç soruyu ilave ediyorlar:
Niçin hiçlik değil de varlık var?
Niçin varız?
Niçin başka yasalar değil de bu bildiğimiz yasalar var?
Hawking ve Mlodinow Antik Yunan'dan modern kozmolojiye kadar bilimin gelişimindeki dönüm noktalarına işaret edip, Kuantum mekaniğine ve göreliliğe ilişkin kuramların bir araya gelerek evrenimizin nasıl yoktan var olduğunu anlamamızı sağlıyorlar. Şu an elimizde bulunan en iyi fizik tanımının "M-Kuramı" denilen ve içinde yaşadığımız tek bir evrenin değil, muazzam sayıda evrenin var olduğunu öngören kuram olduğunu açıklıyorlar.
Tüm olası evrenler arasından bazıları yaşamın ortaya çıkışına olanak tanıyan yasalara sahip olmalı. Burada olduğumuz gerçeği, bize zaten çoklu evrenin böyle bir noktasında olduğumuzu anlatıyor. Böylece, evrenin başlangıcına ilişkin tüm sorular, muazzam sayıda olası evreni işaret ediyor, bunların bazılarının -şans eseri yaşama olanak tanıyacak özelliklere sahip olduğunu söylüyor.

Arkadaşlar bu kitabı şiddetle öneriyorum .
Kitabı bu linnkten indirebilirsiniz

http://www.zevkli.org/stephen-hawkin...-t1019312.html

Dileyen arkadaşlara sesli kitap olarak yollayabilirim .
(Okuma güçlüğü çeken arkadaşlar bana özel mesaj atarlarsa)
Yani hep kuram deniliyor aslında bing bang da bir kuram değil mi? Yani bing bang kesin mi? Çünkü İslamcılar tarafından çok kullanılan bir malzeme
Alt 18-08-2012, 14:02
Kıdemli Üye

Big bang i islamcıların kullanması sorun dğil.Onlar herşeyi kullanıyor.
Kullandıkları ayette şu:
21. Sure (Enbiyâ Suresi), 30. Ayet
İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?

Hala inanmayacaklar mı sözü ise ayrı bir komedi.Diyelim ki ,bu ayet big bang e işaret ediyor.Bu 1400 yıldır bilinmeyen bir şeydi.İnkar edenler (!),O zamandan big bang e kadar ki zamana kadar edenler mesul olmaz o zaman bu ayetten
Evrensel Kuran ciddi bir hata yapmış o zaman

Ayrıca görmediler mi ifadesi de garip.Ne yani kim nasıl ve neyi görecek.

İşin özü şu, sadece Kur an değil, bir hikaye kitabından bile onlarca-yüzlerce-binlerce bilimsel çıkarım bulabilirsin. Eğer öyle bakmak istersen.Ama bunların hepsi zandan ibaret.
Alt 18-08-2012, 21:38
Kıdemli Üye

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.Diyelim ki ,bu ayet big bang e işaret ediyor.Bu 1400 yıldır bilinmeyen bir şeydi.İnkar edenler (!),O zamandan big bang e kadar ki zamana kadar edenler mesul olmaz o zaman bu ayetten
Acele işim olduğundan dolayı çok hızlı yazıp netten çıktım.Ciddi bir anlatım bozukluğu olmuş, kimsede çıkıp uyarmamış.
Düzelteyim.
Bu 1400 yıldır bilinmeyen bir şeydi. İnkar edenler (!), o zamandan(bu ayetin inişinden) big bang in ortaya atıldığı âna kadar geçen yaklaşık 1400 yıllık zaman zarfında bu azarın muhatabı olmamalı.Evrensellik nerde

Önerilen Siteler