Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüm korkusu
Tarikatleri.Tarikat şeyhlerini ,yobazları üfürükçüleri kısaca din tüccarlarını eleştirmek doğru olanıdır.Bakıyorumda sitenin yobazları bizlerle baş etmekten aziz kaldılar ve şimdi bizleri Hekimlere karşı gazlıyorlar. Yemezler .Hekimlik bilimdir bilmekten gelir.Bilim baş tacımdır.Hekimlerde baş tacımdır İstisnalar İmanlıların eseridir.
Yobazlar bizi kullanamaz.Bu aciz numaralarda israrları şundandır.Bakın ''Doktorlar kötü !!! Yaşasın imamlarrrrrr!!!!!!!!'' dedirtebilmek .
Yürüyünnnnn....Anca gidersiniz..
Hiç üzülmeyin sevgili dostum..Midem bunlarla konuşurken bulansa bile biliyorumki .İçlerinde onurlu birileri çıksın ve bunlar ne diyor diyerek araştırsın.Yada okuyan dindar fakat din satıcısı olmayan temiz insanlara faydam olsun istiyorum.
Ben şunu biliyorum.Fikirler zaptedilemezler .VE YAYILRLAR .ve çığ gibi büyürler.
aksi dahi olmuş olsa doğru bildiğimi haykırmış olmanın onuru beni yaşatır.üstelik yanlız değilim .sizler varsınız.
o nedenle umudum var.ve her platformda bu din tüccarlarının,bu metafizikçi akıl noksanlarının bellerini kırıyorum ve kıracağım.
eğilip bükülmek yok bizde.
teslimiyet yok,yılmak yok.
takiyye(şerefsizz yalannn)yok.
Sübyencilik(pedofili)yok.
Yağmacılık(Ganimet avcılığı)yok.
Kölecilik ,köle tüccarlığı yok.Masallara inanç yok.(Balığın karnında yunus.karıncala konuşan süleymam,nuh tufanı,Güneşin çamura batması zülkarneyn..vb...)
Üfürük yok .
Tüpürük yok.
Akıl var
Bilim var.
Vicdan var.
İnsana ve doğaya sorumluluk var.
Ben tıpkı sizler gibi sorumluluğumu yaşadığım sürece yerine getirecem.
Benim için üzülmeyin sevgili dostum.
Can kardeşim.
Hemşerim.
Zeki insan.
Saygılarım sizler gibi olan ,düşünen ,sorgulayan.
Emek veren tüm insanlara.
Sağ olun var olun.Onurlu bayraklarınız yerlere düşmesin.Teslimiyetle kirlenmesin........
Bu sözlere hala nasıl susuluyor? Gördüğü her müslümanı resmen aşşağılayan birisine karşı neden susuluyor? Sonrasında birde utanmadan, belki içlerinde onurlu birisi çıkar da bunlar ne diyor diye araştırır pişkinliğine giriliyor.
Ben çıkıcam tonlarca hakaret edicem, şerefsiz, mide bulandırıcı, sübyancı, akıl noksanı diyecem, ondan sonra da belki düşünür de araştırır diyeceğim. Bu nasıl bir mantıktır. İçindeki öfkeye sahip çıkamayan, buranın adını, tüzüğünüzü, emeğinizi ayaklar altına alıyor ve buna burada izin mi veriliyor?
Şu kelimelerin daha azını edenler, disiplin uygulaması ile karşı karşıya kaldılar. Birileri hakaret ediyor, başka birileri de aferim diyor.
Cidden pes diyorum...
Turan Dursun yönetimi xcan'ın elinde ise tekrar üye olmak ile hata etmişiz.
barristor
15-07-2012, 22:58
Bu sözlere hala nasıl susuluyor? Gördüğü her müslümanı resmen aşşağılayan birisine karşı neden susuluyor? Sonrasında birde utanmadan, belki içlerinde onurlu birisi çıkar da bunlar ne diyor diye araştırır pişkinliğine giriliyor.
Ben çıkıcam tonlarca hakaret edicem, şerefsiz, mide bulandırıcı, sübyancı, akıl noksanı diyecem, ondan sonra da belki düşünür de araştırır diyeceğim. Bu nasıl bir mantıktır. İçindeki öfkeye sahip çıkamayan, buranın adını, tüzüğünüzü, emeğinizi ayaklar altına alıyor ve buna burada izin mi veriliyor?
Şu kelimelerin daha azını edenler, disiplin uygulaması ile karşı karşıya kaldılar. Birileri hakaret ediyor, başka birileri de aferim diyor.
Cidden pes diyorum...
Gercekleri duymak size hakaret geliyorsa cevreye verdigimiz rahatsizliktan dolayi ozur dileriz.
Dileriz de;
1- Bu dinin Peygamberi adam kestirmişmi? Kestirmiş.
2- Ondan sonraki halifeleri adam kesmişmi? Onlar da kesmiş.
3- Hadislerde adam kesme varmı? Var.
4- Kuranda bunları destekleyen ayetler varmı? Orda da var.
5- Peki günümüzde katliam varmı? Günümüzde de var.
6- Sadece müslüman olmayanlarımı katlediyorlar? Hayır, mezhep çatışması yüzünden birbirlerini de katlediyorlar.
Bu gercekleri bile bile nasil susar veya susturuluruz?
Gercekleri duymak size hakaret geliyorsa cevreye verdigimiz rahatsizliktan dolayi ozur dileriz.
Dileriz de;
1- Bu dinin Peygamberi adam kestirmişmi? Kestirmiş.
2- Ondan sonraki halifeleri adam kesmişmi? Onlar da kesmiş.
3- Hadislerde adam kesme varmı? Var.
4- Kuranda bunları destekleyen ayetler varmı? Orda da var.
5- Peki günümüzde katliam varmı? Günümüzde de var.
6- Sadece müslüman olmayanlarımı katlediyorlar? Hayır, mezhep çatışması yüzünden birbirlerini de katlediyorlar.
Bu gercekleri bile bile nasil susar veya susturuluruz?
Neyin gerçek olup olmadığına karar verebilme kabiliyetine sahipseniz, önce kendinizi sorgulamakla buna başlayın.
Bu sitenin bir tüzüğü var. Susturulduğunuza inanıyorsanız muhatabanız tüzüğün sahipleridir.
Cidden pes diyorum...
Yergin size hakaret ettiyse yerden göğe kadar haklısınız.Yazıyı okudum Yazıda din tüccarlarına seslenmiş .Siz tüccar değilseniz alınganlığınız yersiz.Diğer yönleride okudum kendinde olmayan özellikleri
söylemiş.Yoksa siz o özelliklere sahipmisiniz.Bence siz onu zaten çürütebilecek engin bir dürüstlük kalitesine sahipsiniz .Bilginizle susturabilirsiniz.Ağlayıp şikayetnameler yazmak size yakışmamış.Çok yazık çokk.İspiyon mekanizmasından tiksinirim.xcanı Atacaklarsa bu düzmece kurguyla Ben rica ediyorum benide atsınlar.
Yergin size hakaret ettiyse yerden göğe kadar haklısınız.Yazıyı okudum Yazıda din tüccarlarına seslenmiş .Siz tüccar değilseniz alınganlığınız yersiz.Diğer yönleride okudum kendinde olmayan özellikleri
söylemiş.Yoksa siz o özelliklere sahipmisiniz.Bence siz onu zaten çürütebilecek engin bir dürüstlük kalitesine sahipsiniz .Bilginizle susturabilirsiniz.Ağlayıp şikayetnameler yazmak size yakışmamış.Çok yazık çokk.İspiyon mekanizmasından tiksinirim.xcanı Atacaklarsa bu düzmece kurguyla Ben rica ediyorum benide atsınlar.
İster inançlı olun, ister ise inançsız. Kötü olan inançlı veya inançsız ile ben sizi suçlayabilir miyim? İnançlı şu şu kişiler şöyledir, inançsız şu şu kişiler şöyledir dediğimde işin içine sizi de dahil etmiş olmaz mıyım?
İspiyon mekanızmasından tiksinirim diyenin hukuktan zerre bir anlam çıkarttığını sanmıyorum. Mahkemeler nedir sayın kader? Niye gidip suç duyurusunda bulunursunuz? Bunun adı ispiyonluk mu oluyor? Bana ispiyoncu diyerek bile hakaret ettiğinizin farkında mısınız? İspiyonculuk gizli yapılmaya çalışılan birşeydir, ben açık açık yazdım.
Ben zaten, inancıma sahip kişilere şerefsiz denildiği halde insanca yazıyorum. Bunun karşısında bakın, bırakın xcan'ı, siz bile susamadınız.
barristor
15-07-2012, 23:25
Neyin gerçek olup olmadığına karar verebilme kabiliyetine sahipseniz, önce kendinizi sorgulamakla buna başlayın.
Bu sitenin bir tüzüğü var. Susturulduğunuza inanıyorsanız muhatabanız tüzüğün sahipleridir.
Verdigim 6 maddenin hangisi gecek degil,tartismak istermisin?Konu acsam gelirmisin?
Bak kardesim ,yedek kulubesine veya turbundeki yoneticilere bakarak oynayan topcudan hayir gelmez.Bilim ilerledikce goreceksin ki,bir xcan ,bir basmagul gidecek binlercesi gelecek.Imam baskapan bile korkusundan birakti muhalefeti,dinsizlerle ugrasmaya basladi.Bu bos yere degil.
Yanliz once beni mahkemeye vermezsen hatirim kalir,cunku ben uzerindeki Kuran yazisini silip,o kitabi mahkemeye vermeye karar verdim.Saglam bir savcinin eline duserse,toplatilmasi an meselesi olur.Ben boyle katliyam kokan ,kadini asagilayan,insanlari kan davasi ve intikama tesvik eden kitap gormedim.
Verdigim 6 maddenin hangisi gecek degil,tartismak istermisin?Konu acsam gelirmisin?
Bak kardesim ,yedek kulubesine veya turbundeki yoneticilere bakarak oynayan topcudan hayir gelmez.Bilim ilerledikce goreceksin ki,bir xcan ,bir basmagul gidecek binlercesi gelecek.Imam baskapan bile korkusundan birakti muhalefeti,dinsizlerle ugrasmaya basladi.Bu bos yere degil.
basmagul,
Hala mı aynı tavırları sergiliyorsun. Hiç mi şu forumun eski konularını okumazsınız, bakmazsınız, araştırmazsınız. 2bin küsür mesajı nereye yazdık biz?
Bir kere senin anlayamadığın şu. Her konu, konusunda tartışılır. Aç bir tane, basmagul'un düşünceleri, iddiaları diye bir başlık tartışalım. Ama senin yaptığın daldan dala atlama.
İkincisi, gerçek olduğunu düşünebilirsiniz, ben ise değil derim. Bu, bu kadar basittir. Karşınızdaki kişiye, hakaret etme hakkına sahip değilsiniz. Ben de değilim, siz de.
İmam başkapan bile korkusundan bırakmış muhalefeti. Hangi imam? Hangi başkapan, hangi muhalefeti? Burada söylediklerinizin bunlar ile anlamı ne?
Sizin yaptığınız, ne olacak şu futbol takımının hali. Hadin gelin, AB'nin nasıl ayakta olduğunu tartışalım. Yunanistan, İspanya, Portekiz batar iken, İtalya batar iken, milyar euroları nereden kazandıklarını tartışalım. Yaz geldi, sıcaklar yüzünden ne yapmak gerek onu tartışalım. Önümüz kış, ne gibi önlemler almak lazım onu da tartışalım. Torbayız ya, kim ağzımızı büzebilir ki. Burası sanki, karalama defteri...
barristor
16-07-2012, 00:05
basmagul,
Hala mı aynı tavırları sergiliyorsun. Hiç mi şu forumun eski konularını okumazsınız, bakmazsınız, araştırmazsınız. 2bin küsür mesajı nereye yazdık biz?
Bir kere senin anlayamadığın şu. Her konu, konusunda tartışılır. Aç bir tane, basmagul'un düşünceleri, iddiaları diye bir başlık tartışalım. Ama senin yaptığın daldan dala atlama.
İkincisi, gerçek olduğunu düşünebilirsiniz, ben ise değil derim. Bu, bu kadar basittir. Karşınızdaki kişiye, hakaret etme hakkına sahip değilsiniz. Ben de değilim, siz de.
İmam başkapan bile korkusundan bırakmış muhalefeti. Hangi imam? Hangi başkapan, hangi muhalefeti? Burada söylediklerinizin bunlar ile anlamı ne?
Sizin yaptığınız, ne olacak şu futbol takımının hali. Hadin gelin, AB'nin nasıl ayakta olduğunu tartışalım. Yunanistan, İspanya, Portekiz batar iken, İtalya batar iken, milyar euroları nereden kazandıklarını tartışalım. Yaz geldi, sıcaklar yüzünden ne yapmak gerek onu tartışalım. Önümüz kış, ne gibi önlemler almak lazım onu da tartışalım. Torbayız ya, kim ağzımızı büzebilir ki. Burası sanki, karalama defteri...
Tabi' Olum Korkusu' konusunda sizin insanlari yonetime sikayetle ,mahkemeye vermeyle tehdit etmeniz gayet normal.Bunu yapa yapa insanlari sindirmeye calisan bosbakan gundeme geldi mi konu disi.
Kardesim taktik olarak ,imamlarin taktigini kullanirsan,bizde patlicanlari ortaya cikarir imambayildi yapariz.
Yazdigim 6 maddeye ben gercek derken,sen degil diyorsan.Yeri burasi degil diyorsan.Basmagulun iftiralari diye konu acarsin,o maddeleri koyarsin,cevaplarini verirsin.
Yoksa bizim her yazdigimiza Iftira,yalan,uydurma,hakaret derseniz,bunlar her ortamda gundeme gelir.
Cidden pes diyorum...
Sayin yergin;
Sizin musluman sandiginiz sayin Sayokan zaten ateist, sayin xcan zaten ateist, sayin basmagul ateist mi bilmem ama dinsiz oldugu acik.
Yani ortada asagilanan musluman goremiyorum ben.
Siz goruyor musunuz?
Kaldi ki rahatsiz eden ve site tuzugunu ihlal ettigini dusundugunuz mesajlari raporlama ozgurlugunuz var.
Kaldi ki inanciniza sahip bir kisilik oldugunuzu en basta bizler biliyoruz. Bu yonuyle de kisisel olarak ateist olmama ragmen, bir noktada sizi takdir ettigim cok zaman olmustur.
Zira egip bukmeye soyunmadan hatasiyla, sevabiyla dinine sahip cikan, evet bu ve ben boyle inaniyorum-iman ediyorum diyebilen saglam musluman cok azdir.
Din tuccarlarinin elestirilmesini nicin garipsediniz anlamis degilim.
Sorun hakaret edilmesi ise, biz ateistler ve dinsizler o kadar cok kadar hakarete tabi tutuluyoruz ki. Size link link alip versem suraya saysam bitmez.
Ahlaksiz, hayati duzusmekten ibaret, seytan usagi, akilsiz vs.vs. saydirmaya kalkarsam sayfa yetmez.
Bakin size firindan taze cikmis bir ornek; Kisi bizi akilsiz, at gozluklu, akledemeyen kisiler olarak tanimlamis. Lufen gulumseme ikonu yerlestirdigim paragrafi okuyunuz.
Kisiye iman ediyorum dedigi kitaptan ayet koyuyorum. Evrimi reddetme azmiyle, Ruh'u oyle bir tanimlamis ki, koydugum ayeti reddediyor.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=443417&postcount=46
Daha ne yazdiginin farkinda degil, ama lafa geldi mi ateistlere saydirmayi biliyorlar. Guler misiniz, aglar misiniz?
Mesela xcan ateist, ben de bir ateistim ama ben onu evrime iliskin dusuncelerimle pekala pedofili(halk arasindaki diliyle subyancilik) konusunda elestirebilirim.
Ve kalkip kendi ahlak olcunu dayatiyorsun, pedofili insanin ahlakli olup olmadigini ortaya koymaz, bu yanlis diyebilirim.
Pekala da kendisinin ahlak degerlerini ve kaynaklarini buraya resim olarak dokebilirim.
Ne yani bu durumda beni musluman olmakla mi degerlendireceksiniz?
Veya benim kendisini bu muslumandir diye mi degerlendirmem gerekir?
Oysa tartisan iki ateist.
Biri evrimi savunabilir, digeri reddediyor olabilir.
Ben bir ateist olarak ona ille de evrimi savunmalisin diye dayatamam ki. Oyle bir sablon yok. Elestiririm en fazla yapici anlamda , ama dayatamam.
O, bu sekilde elestirisini dile getirmek hakkina sahiptir.
Tabi' Olum Korkusu' konusunda sizin insanlari yonetime sikayetle ,mahkemeye vermeyle tehdit etmeniz gayet normal.Bunu yapa yapa insanlari sindirmeye calisan bosbakan gundeme geldi mi konu disi.
Kardesim taktik olarak ,imamlarin taktigini kullanirsan,bizde patlicanlari ortaya cikarir imambayildi yapariz.
Yazdigim 6 maddeye ben gercek derken,sen degil diyorsan.Yeri burasi degil diyorsan.Basmagulun iftiralari diye konu acarsin,o maddeleri koyarsin,cevaplarini verirsin.
Yoksa bizim her yazdigimiza Iftira,yalan,uydurma,hakaret derseniz,bunlar her ortamda gundeme gelir.
basmagul,
Biraz aşın artık kendinizi, herkesi düşman bellemeyin. Bunun en çok zararını siz görürsünüz. Herkesin okuyabildiği, görebildiği bir ortamda, ben kimi nasıl tehdit edebilirim? Ayrıca, ben kimseyi tehdit etmem. Kimseye, sizi mahkemeye vericem demedim, bana, yaptığınız ispiyonculuk tiksinirim bundan diyene hitaben yazdım.
Hem iddialarınız olduğunu söylüyorsunuz, yol gösteriyorum, buyrun açın konu orada tartışalım yeri burası değil diyorum. Bunun üzerine de şimdi çıkmışsınız, iddialarım belli, açın konuyu cevap verin diyorsunuz. Pes diyorum size.
Çok şükür ki, "bunlar her ortamda gündeme gelir" diyenler, yavaş yavaş azalıyor. Elbet siz de bir gün bunu anlayıp tartışmanın adabına uygun şekilde hareket etmesini öğreneceksiniz, yaşınız kaç olursa olsun.
Yani ortada asagilanan musluman goremiyorum ben.
Siz goruyor musunuz?
Mesajı bulamadığım için alıntı yapamadım. Yanlış hatırlamıyor isem şöyleydi,
Biz de şu yok, bizde bu yok tarzı ifadeler vardı alt alta. Olabilir. Ama,
Takiyye ( Şerefsizz yalannn ) yok
Bu ifade nedir Neva? Buradaki herkes bana, başkasına, kime isterse özgürce takiyye yapıyorsun diyebilir. Ama yanındaki parantez içindeki ifadenin anlamı ne?
Bir sehrin ortasina vahsi hayvan ciftligi kurduysan .Bu ciftlikten bazi hayvanlar kacipta ,disardaki insanlara zarar veriyorsa.Bu hayvan benim hayvanim degildir DIYEMEZSIN!
Ya hayvanina sahip cikacaksin,yada bu vahsi ciftligi sehrin ortasindan kaldiracaksin.Yok oyle her gunah kisinin kendini baglar masallari.
Bazı şeylerin sınırı aslında olmamalıdır sayın Neva, ama karşımızdaki insan ise malesef olmalı. Bu yüzden her ülkede mahkemeler var, bu yüzden her ülkenin ordusu var, bu yüzden her ülkenin silahı var.
Bizleri, şerefsiz olarak gören, bizleri vahşi hayvan çiftliğindeki bir hayvan olarak görenlerin tepki görmemesi haksızlıktır.
Benim bu konuda vereceğim başka bir cevap yok.
Saygılar
barristor
16-07-2012, 11:03
basmagul,
Biraz aşın artık kendinizi, herkesi düşman bellemeyin. Bunun en çok zararını siz görürsünüz. Herkesin okuyabildiği, görebildiği bir ortamda, ben kimi nasıl tehdit edebilirim? Ayrıca, ben kimseyi tehdit etmem. Kimseye, sizi mahkemeye vericem demedim, bana, yaptığınız ispiyonculuk tiksinirim bundan diyene hitaben yazdım.
Hem iddialarınız olduğunu söylüyorsunuz, yol gösteriyorum, buyrun açın konu orada tartışalım yeri burası değil diyorum. Bunun üzerine de şimdi çıkmışsınız, iddialarım belli, açın konuyu cevap verin diyorsunuz. Pes diyorum size.
Çok şükür ki, "bunlar her ortamda gündeme gelir" diyenler, yavaş yavaş azalıyor. Elbet siz de bir gün bunu anlayıp tartışmanın adabına uygun şekilde hareket etmesini öğreneceksiniz, yaşınız kaç olursa olsun.
Ne zararini gorurum Yergin? Asarmisiniz,kesermisiniz,yakarmisiniz?Ben kiseyi tehdit etmem dediginiz yazida bile tehdit ediyorsunuz.
Bir sayfa onceki iletinizde 'isiyonculardan tiksinirin' diyen birine ,'Mahkemeye vermek ispiyonculuk degildir','Mahkemeler niye var?','Bu sozunuz bile yeterlidir' turunde sozler insanlari Mahkeme ile tehdit degil mi?
Bizim gibi omrunun buyuk kismini mahkemelerde gecirmis biri belki bu sozlerinden etkilenmez ama bu forumda bircok genci,bayani,tecrubesizi korkutmak uzere yazilan binlerce ileti var.
Once cehennemle korkutmaya calisirsiniz, yetmedi 'zarar gorursun' diye tehdit edesiniz,onuda yemediler son olarak 'mahkemeler ne gune duruyor' tehditleri gelir.
Sahsiniza soylemiyorum ama mail yoluyla,ozel mesaj yoluyla,telefonla,acik alanda aldigim tehditleri gostersem dudaklariniz ucuklar.Birakin boyle arap bedevisinin taktiklerini.Kuran denen kitapla yeterince tehdit aliyoruz zaten.
Siz benim canim ulkemin,canim insanlarisiniz.Ben sizleri cok seviyor ve onun icin mucadele veriyorum.Sadece dininizin cani cehenneme diyorum,bunuda hakaret olarak gormeyin,din sizin,gonderdigimiz mekan sizin.
basmagul´isimli üyeden Alıntı
Bir sehrin ortasina vahsi hayvan ciftligi kurduysan .Bu ciftlikten bazi hayvanlar kacipta ,disardaki insanlara zarar veriyorsa.Bu hayvan benim hayvanim degildir DIYEMEZSIN!
Ya hayvanina sahip cikacaksin,yada bu vahsi ciftligi sehrin ortasindan kaldiracaksin.Yok oyle her gunah kisinin kendini baglar masallari.
Bizleri, şerefsiz olarak gören, bizleri vahşi hayvan çiftliğindeki bir hayvan olarak görenlerin tepki görmemesi haksızlıktır.
Yukardaki 'vahsi hayvan' yazan yerleri 'tavuk' olarak duzeltsem hakaret olarak gorurmusun?Usenmeyeyim kalbin kirilmasin diye duzelteyim.
Bir sehrin ortasina 'tavuk' ciftligi kurduysan .Bu ciftlikten bazi tavuklar kacipta ,disardaki insanlara zarar veriyorsa.Bu tavuk benim tavugum degildir DIYEMEZSIN!
Ya tavuguna sahip cikacaksin,yada bu tavuk ciftligini sehrin ortasindan kaldiracaksin.Yok oyle her gunah kisinin kendini baglar masallari,
Oldu mu?Domuz baglariyla adam kesen,otellerde insan,yakan,canli bombayla insanlari katleden vs insanlari tavuk yapinca rahatladin mi?
Simdi varmisin benim degistirdigim gibi Kuran ayetlerinde bize vahsi hayvanlar,assaglik maymunlar,soluyan kopekler vs yazan ayeteleri degistirmeye.
Yemezler degil mi,arabin allahi soyledigi zaman ilahi soz ,biz soyledik mi hakaret.
Selamın aleyküm yergin bey.Yukardaki alıntıyı yapmışınız ama sanki parantez içine alarak takiyyenin bu halini sevmediğinide söylemiş olamazmı?Yoksa sizde takiyyeden nefret edersiniz heleki çok alçaltıcı olanından.
Zeten sizin takiyyeci olamıyacak kadar aydın olduğunuzu sanıyorum.
Yoksa yanılıyormuyum?Yoksa takiyyecimisiniz?
Asla inanmam .Bu arada ölüm hakikaten kötü bişey demi?
Ne zararini gorurum Yergin? Asarmisiniz,kesermisiniz,yakarmisiniz?Ben kiseyi tehdit etmem dediginiz yazida bile tehdit ediyorsunuz.
Bir sayfa onceki iletinizde 'isiyonculardan tiksinirin' diyen birine ,'Mahkemeye vermek ispiyonculuk degildir','Mahkemeler niye var?','Bu sozunuz bile yeterlidir' turunde sozler insanlari Mahkeme ile tehdit degil mi?
Bizim gibi omrunun buyuk kismini mahkemelerde gecirmis biri belki bu sozlerinden etkilenmez ama bu forumda bircok genci,bayani,tecrubesizi korkutmak uzere yazilan binlerce ileti var.
Once cehennemle korkutmaya calisirsiniz, yetmedi 'zarar gorursun' diye tehdit edesiniz,onuda yemediler son olarak 'mahkemeler ne gune duruyor' tehditleri gelir.
Sahsiniza soylemiyorum ama mail yoluyla,ozel mesaj yoluyla,telefonla,acik alanda aldigim tehditleri gostersem dudaklariniz ucuklar.Birakin boyle arap bedevisinin taktiklerini.Kuran denen kitapla yeterince tehdit aliyoruz zaten.
Siz benim canim ulkemin,canim insanlarisiniz.Ben sizleri cok seviyor ve onun icin mucadele veriyorum.Sadece dininizin cani cehenneme diyorum,bunuda hakaret olarak gormeyin,din sizin,gonderdigimiz mekan sizin.
Yukardaki 'vahsi hayvan' yazan yerleri 'tavuk' olarak duzeltsem hakaret olarak gorurmusun?Usenmeyeyim kalbin kirilmasin diye duzelteyim.
Bir sehrin ortasina 'tavuk' ciftligi kurduysan .Bu ciftlikten bazi tavuklar kacipta ,disardaki insanlara zarar veriyorsa.Bu tavuk benim tavugum degildir DIYEMEZSIN!
Ya tavuguna sahip cikacaksin,yada bu tavuk ciftligini sehrin ortasindan kaldiracaksin.Yok oyle her gunah kisinin kendini baglar masallari,
Oldu mu?Domuz baglariyla adam kesen,otellerde insan,yakan,canli bombayla insanlari katleden vs insanlari tavuk yapinca rahatladin mi?
Simdi varmisin benim degistirdigim gibi Kuran ayetlerinde bize vahsi hayvanlar,assaglik maymunlar,soluyan kopekler vs yazan ayeteleri degistirmeye.
Yemezler degil mi,arabin allahi soyledigi zaman ilahi soz ,biz soyledik mi hakaret.
İçinizdeki öfkenin sadece dinmesini bekliyorum basmagul, ancak bu şekilde düşüncelerinizi düzgün bir şekilde ifade edebilirsiniz. Yoksa, düşünceleriniz arasında öfkeniz sizi hataya sürükler.
Asarmısınız, kesermisiniz demenizi bile çok yadırgadım. Burada yeri gelmiş, sizden çok daha ağır ifadeler kullanan kişilere cevap bile vermemişimdir. Size niye cevap veriyorum sizce? Asıp, kesmek istediğim için mi? Yoksa, önemsediğim için mi?
Napıyım ki daha? İsterseniz, özel mesaj ile iletişim bilgilerimi vereyim, sizi tehdit edenlere bunları verin, beni tehdit etsinler.
Selamın aleyküm yergin bey.Yukardaki alıntıyı yapmışınız ama sanki parantez içine alarak takiyyenin bu halini sevmediğinide söylemiş olamazmı?Yoksa sizde takiyyeden nefret edersiniz heleki çok alçaltıcı olanından.
Zeten sizin takiyyeci olamıyacak kadar aydın olduğunuzu sanıyorum.
Yoksa yanılıyormuyum?Yoksa takiyyecimisiniz?
Asla inanmam .Bu arada ölüm hakikaten kötü bişey demi?
Ve aleyküm selam.
Söylemiş olamaz mı demeniz yanlış. Burası, insanların yüz yüze tartıştığı bir platform değil, yazışmalar ile tartıştığı bir platform. Daha açık ifade etmesi gerekir. Herkesin, düşüncelerini ifade edebilmek için iyi bir kapasiteye sahip olduğuna inanan birisiyim.
Ölüm konusuna gelince, ölüm kötü birşey değildir. Ölüm bir yolculuktur. Etrafımızdaki bazı şeylerin gelip geçici olduğunu gösteren bir yolculuk. Parası olan da ölüyor, olmayan da ölüyor. Olanı bazen daha az yaşıyor, olmayanı bazen daha çok yaşıyor.
Allah, gaybı bu yüzden gizlemiştir. Bunun sorumluluğunu kaldıramayacak birisi isek gizler, kaldırabilecek birisi isek gösterir.
Saygılar.
İçinizdeki öfkenin sadece dinmesini bekliyorum basmagul, ancak bu şekilde düşüncelerinizi düzgün bir şekilde ifade edebilirsiniz. Yoksa, düşünceleriniz arasında öfkeniz sizi hataya sürükler.
Asarmısınız, kesermisiniz demenizi bile çok yadırgadım. Burada yeri gelmiş, sizden çok daha ağır ifadeler kullanan kişilere cevap bile vermemişimdir. Size niye cevap veriyorum sizce? Asıp, kesmek istediğim için mi? Yoksa, önemsediğim için mi?
Napıyım ki daha? İsterseniz, özel mesaj ile iletişim bilgilerimi vereyim, sizi tehdit edenlere bunları verin, beni tehdit etsinler.
Ve aleyküm selam.
Söylemiş olamaz mı demeniz yanlış. Burası, insanların yüz yüze tartıştığı bir platform değil, yazışmalar ile tartıştığı bir platform. Daha açık ifade etmesi gerekir. Herkesin, düşüncelerini ifade edebilmek için iyi bir kapasiteye sahip olduğuna inanan birisiyim.
Ölüm konusuna gelince, ölüm kötü birşey değildir. Ölüm bir yolculuktur. Etrafımızdaki bazı şeylerin gelip geçici olduğunu gösteren bir yolculuk. Parası olan da ölüyor, olmayan da ölüyor. Olanı bazen daha az yaşıyor, olmayanı bazen daha çok yaşıyor.
Allah, gaybı bu yüzden gizlemiştir. Bunun sorumluluğunu kaldıramayacak birisi isek gizler, kaldırabilecek birisi isek gösterir.
Saygılar.
Siz takiyyeci değilsiniz demi?Onu önemsiyorum.
Çünki herkese bu adam takiyyeden nefret edecek kadar medeni dedim.Burada yanımda Kamil var oda selam ediyo..Biz ona röntgen kamil deriz insanın içini okur.Oda sizin için takiyyeci değildir diyo. saygılar
basmagul,
Mesajı bulamadığım için alıntı yapamadım. Yanlış hatırlamıyor isem şöyleydi,
Biz de şu yok, bizde bu yok tarzı ifadeler vardı alt alta. Olabilir. Ama,
Bu ifade nedir Neva? Buradaki herkes bana, başkasına, kime isterse özgürce takiyye yapıyorsun diyebilir. Ama yanındaki parantez içindeki ifadenin anlamı ne?
Bazı şeylerin sınırı aslında olmamalıdır sayın Neva, ama karşımızdaki insan ise malesef olmalı. Bu yüzden her ülkede mahkemeler var, bu yüzden her ülkenin ordusu var, bu yüzden her ülkenin silahı var.
Benim bu konuda vereceğim başka bir cevap yok.
Saygılar
Sayin Yergin;
Ne siz, ne de sayin basmagul, burada hic kimseyi kelimenin tam anlamiyla tehdit edemez.
Dingonun ahiri degil cunku bu site.
Mesajlar kaldirilmadi sadece farkli bolume alindi, konu saptigi icin. Konumuzun ana temeli Turkiye'deki saglik sistemi veya doktorlarin kotu olusu vs. degil.
Ustteki mesajimda da linki vermistim zaten ayrica bir mesajla nereye alindigina dair.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28376
Takiyye, bir kisim insana gore serefsizlik veya yalancilik olgusuna karsilik gelmektedir.
Bunun da bu sekilde dile gelmesi kadar normal bir durum olamaz.
Eger size yonelik direk, serefsiz yalanci gibi bir ifade kullanilmis olsaydi o zaman hakli olurdunuz sayin yergin.
Bizler her ne kadar ateist olsak da, muslumanlari ayirt edebiliyoruz. Bakin yukardaki mesajimda size ne dedim? Size, sizi ornekledim.
Ben ateistim, siz muslumansiniz, tamamiyla zittiz, ama bir noktada sizi takdir ederim, hic egip bukmeden, hatasiyla, sevabiyla, durustce iman ettiginiz kutsala sahip cikarsiniz.
Mesela ben, sizin gibi bir musluman ile asla tartismam din konusunda. Zira bu artik dogma degil, sizin kendi seciminizdir. Yani siz inanmayi, iman etmeyi bilerek secmissinizdir.
Biz burada ateist olarak sizden fazla, Kuran'in izahina iliskin carsaf carsaf yazariz, ya kendi icinizde imaninizi pekistirir, baska pencereden de bakip dogrular veya yanlislarsiniz veya inancinizi imaninizi revizyona sokarsiniz. Veya hicbirini yapmazsiniz. O sizin bileceginiz istir. Sizin tasarrufunuzdadir.
Ama tamamiyla yanlis geliyor olsaydi, bu sitede eski bir uye olmazdiniz.
Iki farkli dusunceye dair;
Susmak ve yazilani elestirecek bir nokta bulamamak veya yeterlilikte olmamak, bir kabuldur ayni zamanda.
Niye? Cunku biz asil kaynaklarinizdan baska unsurlarla yazmiyoruz.
Ama bir iman eden gelip de, hem ben iman ediyorum Allah'a, kitaba der ve ortaya koydugumuz ayetleri bir bir inkar ederse, siz akilsizsiniz, akliniz almiyor vs. diyerek bilime dini yapistirma sevdasiyla, kusura bakmayin ama, o insan takiyye yapiyordur.
Ha takiyye yapamaz mi ? Pekala yapar.
Ancak altini doldurabilirse yerini bulur takiyye. Altini dolduramiyorsa, bir de ustune saydiriyorsa inancsizlara, cevabini alir, cüzünü kapip eve gider oturur, okur, ogrenir.
Bakin ben yukarda sayin xcan'a, ki kendisi de ateisttir, dusuncesine dair elestiri getirdim ama altini doldurdum.
Dedim ki; sen bunu, evrimi destekliyorsan elestirmemelisin, tutarsiz olur. Ama pesisira dedim ki; Sen evrimi desteklemek zorunda da degilsin.
Cunku oyle bir sablon yok, manifesto da yok.
Ornegin siz, kendi dininiz ve kitabiniz adina benzer bir elestiri yapamazsiniz. Yapmadiniz cunku.
Aramizdaki bakis acisi farki budur, (dogru/yanlis-elestiri)samimiyete iliskin.
Acikca da soyleyeyim, sizi bu cikisinizda samimi bulmadim, ayni hassasiyeti(sitede yazilip okunanlara, disardan okuyan ziyaretcilere vs.) bir iman edene gostermiyorsunuz cunku.
Biz bircok muslumanla karsi karsiya geliyoruz, hepsinin farkli sekilde muslumanligi aciklayisi var ve buna, bu secimlerine insan oluslari geregi saygi duyuyoruz.
Ama bu insanlar, ortaya net birsey koyuyor hic degilse..
Mesela bir bursali, mesela bir Hasan Akcay hemen aklima geliverenler. Ben bu insanlara kalkip inanci ne olursa olsun, hadis yapistirmam birebir tartisma babinda metodoloji acisindan.
Cunku yanlistir, o insan secimini ortaya net sekilde koymustur. Bana Kuran'la konus demektedir. Ben ona zorla hadis yapistiramam.
Kuran'i bilirim, hadise inanmam, diyen var
Hem Kuran'a, hem hadise inanirim, diyen var.
Bunlarin garipsenecek bir tarafi yoktur. Gayet dogaldir ve anlasilirdir.
Ama siz derseniz ki; ben kitaba iman ederim, tanriya da iman ederim, hadislere de iman ederim, ama isime gelmezse ayetleri inkar ederim.
O zaman ben de size takiyyeci derim.
Son iki ayda ben burada, ben salih kulum, siz seytanin usaklariniz diye gezip, seytana yenilmiyorum diyenleri filan da okudum, ki takdir edersiniz Allah rolune soyunanlari, cehenneme bilet kesenleri filan saymiyorum bile. :)
Bunlari dahi kaldirmadik, gelip giden okuyor ve gocunmuyoruz, dolayisiyla orada yazili takiyye bahsi devede kulak kalir.
Tipki bir kisim iman edenlerin, yapilan elestiriye, Allah'a, kitaba, peygambere iftira atiyorsunuz demesi gibi.
Siz takiyyeci değilsiniz demi?Onu önemsiyorum.
Çünki herkese bu adam takiyyeden nefret edecek kadar medeni dedim.Burada yanımda Kamil var oda selam ediyo..Biz ona röntgen kamil deriz insanın içini okur.Oda sizin için takiyyeci değildir diyo. saygılar
Değilim.
Aleyküm selam da Kamil kim?
Arkadaş gitti işi vardı saygılar
bozok6666
16-07-2012, 12:47
Ateistinde radikali aşırıcısı varmış bunlara radikal müslüman diliyle cevap vereyim belki uslublarını görme şansları olur.
Sizi gidi şeytan uşağı gavur oğlu gavurlar kalbi katran gibi kararmış cehennem odunları ,nankörler inkarcı (Şerefsizz yalannn) vs.....
Bu şekilde iletiye başlasak nasıl olur hoş birşeymi biri paranızı çaldığında sizede çalma hakkımı doğuyor kötüyle kötü olacaksanız başka tabi önce iğneyi kendinize batırın sonra çuvaldızı batıracak yer ararsınız.
barristor
16-07-2012, 12:48
Guzel kardesim rica edecem bana psikoloji dersleri verme calisma.Onu zaten camilerdeki cahil imamlar yeterince yapiyor.
Benim mucadelemin,ofkemin sebebinin sizler olmadiginizi defalarca yazdim.Sizleri ne kadar sevdigimide yazdim.
'Bizleri dusman belleme ama dusman olarak gorursen bunun en cok zararini sen gorursun' diye bir cumle kursam, bana ' ne zarari gorecekmisim,ates olsan dustugun yeri yakarsin' diye soru sormazmisin?
'Asarmisiniz,kesermisiniz,yakarmisiniz?' cumlemdeki 'misiniz' eklerinin genele oldugunu ,sahsiniza olmadigini anlayacak kadar zeki oldugunuzu dusunuyorum.
Tehdit edenlere sizin bilgilerinizi mi vereyim ?Onlar sizi tehdit etmezki,bilakis kucaklar.Simdi bu durumla ilgili bir atasozu soylesem,kesin mahkemelik oluruz.:)
Canim benim ,sizden tekrar rica ediyorum.Islami bilgileriniz, bizi susturmaya ,ikna etmeye,inandirmaya yetiyorsa elinizden geleni yapin.Bu sizin cennetlik olmaniz icin bonustur.
Ama yetmiyor,hatta kafaniz karisip,sizde sorgulamaya basliyorsaniz,bizi HAKARET EDIYORLAR,IFTIRA ATIYORLAR,YALAN KONUSUYORLAR gibi sozlerle engellemeye calismayin.
Biz cunku tum yorumlarmizi sizden olmayan sizlere hitaben yapiyoruz.
Bak daha dun baska bir forumda bana gelen ozel mesaji gostereyim.Ozel mesajlar gosterilmez ama site baska site oldugu icin etik kurallara aykiri olacagini dusunmuyorum.
Benim burasi disinda kullandigim tek nick barristor dur.Buraya gelme sebebim bir yalanci yobazi takip oldugu icin,onun tarafindan taninmamak amaciyla nick degistirdim.
« Alıcı: barristor : 15-07-2012, 03:29 »
« Bu iletiyi yanıtladınız veya başka bir üyeye ilettiniz. » YanıtlaAlıntıSil
SN.barristor ;
size sormak ve aydınlanmak istediğim o kadar konu var ki ..forumda hayranınızım desem yeridir,üye değildim ama sayfayı keşfettiğimden,yazılarınızı takip etmeye başladığımdan beri dinimin rehberi kitabı hiç okumadığımı ve okumadığım bir kitabın buyruklarına uyduğumu farkettim,bir an kafama bazı şeyler dank edince tarifsiz bir boşluğa düştüm,fakat aileme kesinlikle açılamam beni dışlarlar belki evlatlıktan reddederler bu yüzden sizi tek dert ortağı olarak görüyorum,ve beni yalnız bırakmayacağınızı umuyorum.
Saygılar/iyi forumlar
Verdigim cevabida gormek istermisin?
« Alıcı: Axionicus : 15-07-2012, 11:07 » YanıtlaAlıntıSil
Kardesim,bizim kimseyi dininden cikarmak veya sogutmak gibi bir amacimiz yok.Zaten olsaydi din satan yobazlardan farkimiz kalmazdi.Ama kafana takilan konularda elimden geldigi kadar fikir alisverisi yaparak yardimci olmaya calisirim
IYI FORUMLAR
barristor
16-07-2012, 12:51
Arkadaslar, konu basligiyla alakasi olmayan mesajlar sitemiz uzerine dusunceler bolumune kaydirilmistir oradan devam edebilirsiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28382
pardon ya,gonderdikten sonra gordum .
Yanliz once beni mahkemeye vermezsen hatirim kalir,cunku ben uzerindeki Kuran yazisini silip,o kitabi mahkemeye vermeye karar verdim.Saglam bir savcinin eline duserse,toplatilmasi an meselesi olur.Ben boyle katliyam kokan ,kadini asagilayan,insanlari kan davasi ve intikama tesvik eden kitap gormedim.
vahşice yazılmış , korku filmi senaryosu gibi ,
ve işin kötü tarafı bir zamanlar bende tirtir titrerdim karşısında..
acıdan baska birşey vaadetmeyen bir inanç ,
barristor
16-07-2012, 15:45
vahşice yazılmış , korku filmi senaryosu gibi ,
ve işin kötü tarafı bir zamanlar bende tirtir titrerdim karşısında..
acıdan baska birşey vaadetmeyen bir inanç ,
Zate kitapta acik acik,bana inanan cahildir,zalimdir diye yaziyor.Tastan,kayadan betersiniz diyor.Yani o acidan Kuran bence durustluk abidesi bir yazit.Ama korkusuzca okuyana, anlayana.
Korkusuzca okuyupta anlamayan olacağını düşünemiyorum.
Çünkü öyle açık seçik ki yazılanların iç yüzü.
Korkupta sorgulamazsan hiç bir sorun bulamazsın zaten kitapta , inançlıyken en çok duyduğum sözdü benim ; sorgulama , dinden çıkarsın..
sorguladım ve çıktım , hiç bi eksisini görmedim , üstüne üstlük korkularımdan arındım.
cinden periden ödüm kopardı mesela ,
şimdilerde gülüp geçiyorum :)
barristor
16-07-2012, 16:39
Korkusuzca okuyupta anlamayan olacağını düşünemiyorum.
Çünkü öyle açık seçik ki yazılanların iç yüzü.
Korkupta sorgulamazsan hiç bir sorun bulamazsın zaten kitapta , inançlıyken en çok duyduğum sözdü benim ; sorgulama , dinden çıkarsın..
sorguladım ve çıktım , hiç bi eksisini görmedim , üstüne üstlük korkularımdan arındım.
cinden periden ödüm kopardı mesela ,
şimdilerde gülüp geçiyorum :)
Aslinda cikmak o kadar basit ki.
Allah nerede,neden kendini sakliyor?
Kendini gosterirse yaptigi sinavin bir manasi kalmaz.
EDIT,saklanbacmi oynuyoruz kazik kadar adamlar! dedin mi is bitti :)
iş bitiyor bitmesine de , bitmezden önceki halime önce üzüldüm , sonra kızdım öfkelendim.
Gerçekler acıdır sözüne bir kez daha hak verdim.
Ben yeniyim :) yeniyimya bu durumda , istiyorum ki herkese anlatayım , yalan yanlıs , körü körüne bağlanmasınlar . açılsın gözleri . Ama ne mümkün , bir iki kendime hakim olamayp eleştirdim , dinsiz imansız koydular adımı. tamam öyleyim de , dışlanma , acıma , kızma acayip tuhaf hallere bürünüyolar karşımda.
yani işin özü , herşey yalan , yıllaaaar öncesi yazılan bir masala , korkarak iman etmişiz. Şimdi gözümüz açılıyor ama açılan gözümü çıkarmak istiyorlar.
Guzel kardesim rica edecem bana psikoloji dersleri verme calisma.Onu zaten camilerdeki cahil imamlar yeterince yapiyor.
Benim mucadelemin,ofkemin sebebinin sizler olmadiginizi defalarca yazdim.Sizleri ne kadar sevdigimide yazdim.
'Bizleri dusman belleme ama dusman olarak gorursen bunun en cok zararini sen gorursun' diye bir cumle kursam, bana ' ne zarari gorecekmisim,ates olsan dustugun yeri yakarsin' diye soru sormazmisin?
'Asarmisiniz,kesermisiniz,yakarmisiniz?' cumlemdeki 'misiniz' eklerinin genele oldugunu ,sahsiniza olmadigini anlayacak kadar zeki oldugunuzu dusunuyorum.
Tehdit edenlere sizin bilgilerinizi mi vereyim ?Onlar sizi tehdit etmezki,bilakis kucaklar.Simdi bu durumla ilgili bir atasozu soylesem,kesin mahkemelik oluruz.:)
Canim benim ,sizden tekrar rica ediyorum.Islami bilgileriniz, bizi susturmaya ,ikna etmeye,inandirmaya yetiyorsa elinizden geleni yapin.Bu sizin cennetlik olmaniz icin bonustur.
Ama yetmiyor,hatta kafaniz karisip,sizde sorgulamaya basliyorsaniz,bizi HAKARET EDIYORLAR,IFTIRA ATIYORLAR,YALAN KONUSUYORLAR gibi sozlerle engellemeye calismayin.
Biz cunku tum yorumlarmizi sizden olmayan sizlere hitaben yapiyoruz.
Bak daha dun baska bir forumda bana gelen ozel mesaji gostereyim.Ozel mesajlar gosterilmez ama site baska site oldugu icin etik kurallara aykiri olacagini dusunmuyorum.
Benim burasi disinda kullandigim tek nick barristor dur.Buraya gelme sebebim bir yalanci yobazi takip oldugu icin,onun tarafindan taninmamak amaciyla nick degistirdim.
« Alıcı: barristor : 15-07-2012, 03:29 »
« Bu iletiyi yanıtladınız veya başka bir üyeye ilettiniz. » YanıtlaAlıntıSil
SN.barristor ;
size sormak ve aydınlanmak istediğim o kadar konu var ki ..forumda hayranınızım desem yeridir,üye değildim ama sayfayı keşfettiğimden,yazılarınızı takip etmeye başladığımdan beri dinimin rehberi kitabı hiç okumadığımı ve okumadığım bir kitabın buyruklarına uyduğumu farkettim,bir an kafama bazı şeyler dank edince tarifsiz bir boşluğa düştüm,fakat aileme kesinlikle açılamam beni dışlarlar belki evlatlıktan reddederler bu yüzden sizi tek dert ortağı olarak görüyorum,ve beni yalnız bırakmayacağınızı umuyorum.
Saygılar/iyi forumlar
Verdigim cevabida gormek istermisin?
« Alıcı: Axionicus : 15-07-2012, 11:07 » YanıtlaAlıntıSil
Kardesim,bizim kimseyi dininden cikarmak veya sogutmak gibi bir amacimiz yok.Zaten olsaydi din satan yobazlardan farkimiz kalmazdi.Ama kafana takilan konularda elimden geldigi kadar fikir alisverisi yaparak yardimci olmaya calisirim
IYI FORUMLAR
basmagul,
Önce şunu çok iyi anla ki, imanıma zerre zarar veremezsin. Buna hiç birinizin gücü yetmez. Benim burada, kafamın karışık olduğu için olduğumu sanıyorsun. Buna da tek cevabım. Herkesi kendin gibi sanma.
Bırakın o beni tehdit etti, şu bana şunu dedi laflarını. Net olun, neyi tartışmak istiyorsanız açın tartışalım. Bunu da söyledik ama oralı olduğunuz da yok.
Kendine yararı olmayanın, başkasına yararı olamaz. Hala çıkmışsınız, bize engel olmayın laflarını ediyorsunuz.
Benim cennette gözüm yok. Gözü olanla da işim olmaz. Benim tek bir derdim var.
barristor
16-07-2012, 17:37
basmagul,
Önce şunu çok iyi anla ki, imanıma zerre zarar veremezsin. Buna hiç birinizin gücü yetmez. Benim burada, kafamın karışık olduğu için olduğumu sanıyorsun. Buna da tek cevabım. Herkesi kendin gibi sanma.
Bırakın o beni tehdit etti, şu bana şunu dedi laflarını. Net olun, neyi tartışmak istiyorsanız açın tartışalım. Bunu da söyledik ama oralı olduğunuz da yok.
Kendine yararı olmayanın, başkasına yararı olamaz. Hala çıkmışsınız, bize engel olmayın laflarını ediyorsunuz.
Benim cennette gözüm yok. Gözü olanla da işim olmaz. Benim tek bir derdim var.
Kafan karisik olmasa, sana uygun o kadar cok site varki aklin durur.Birbirlerine selam ile dua ile saygi gosteren,agizlarindan balli yalanlar damlayan o kadar forum varki ,gitmeden cenneti gorursun.
Konu aciyoruz ama 'acanida ,sebep olanida Allah islah etsin' sozunden baska katki gormuyoruz.
Kafan karisik olmasa, sana uygun o kadar cok site varki aklin durur.Birbirlerine selam ile dua ile saygi gosteren,agizlarindan balli yalanlar damlayan o kadar forum varki ,gitmeden cenneti gorursun.
Konu aciyoruz ama 'acanida ,sebep olanida Allah islah etsin' sozunden baska katki gormuyoruz.
Sizde burada, bize şerefsiz diyene "canım benim" diye hitap etmiştiniz. Büyük laf etmeyin o yüzden.
Katkı görmek istiyorsanız, önce aşınızı düzgün pişirmeyi denemelisiniz. Bunu size daha önce söylemiştim.
barristor
16-07-2012, 21:16
Sizde burada, bize şerefsiz diyene "canım benim" diye hitap etmiştiniz. Büyük laf etmeyin o yüzden.
Katkı görmek istiyorsanız, önce aşınızı düzgün pişirmeyi denemelisiniz. Bunu size daha önce söylemiştim.
Ben 'canim' sozunu cok kullanirim.Hatta size bile kullandigimi hatirliyorum.Hemde kimseye serefsiz demediginiz halde.
Yani benim 'serefsiz' diyenlere 'canim' demek gibi bir saplantim yok,ben birine 'canim' diyorsam o benim 'canimdir'.