PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk savcıları bunu da yaptı! Tüm dünyada soruşturma...

Ahlaksız
18-07-2012, 12:49
http://www.muhalifgazete.com/resimler/18.07.2012_7104762_11_1_.jpg
Odatv'nin haberine göre Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook üzerinden ateizm propagandası yaparak İslami değerleri aşağıladığı iddiasıyla 7 çocuk hakkında iddianame hazırladı. Savcılık profillerin kapatılmasına karşı yapılan kampanyayı da suç unsuru saydı.

Facebook'ta ateizm propagandasına tüm dünyada soruşturma

Odatv'nin haberine göre Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook üzerinden ateizm propagandası yaparak İslami değerleri aşağıladığı iddiasıyla 7 çocuk hakkında iddianame hazırladı. Savcılık profillerin kapatılmasına karşı yapılan kampanyayı da suç unsuru saydı.

Üsküdar savcılığının 2010/6705 soruşturma numaralı, 2012/673 nolu iddianamede çocuklar U.Ö, M.Ö, B.Ö, B.T, B.T, Ö.U, İ.S.T hakkında 5’er yıl, 2’şer ay, 15’er gün hapis cezası isteniyor. Savcılığın suç yeri tarifi de ilginç: “Üsküdar ve internetin kullanıldığı tüm dünya üzeri.”

İddianamede, sanıklara “Facebook’ta kurdukları gruplar ile İslam dinine ve bu dinin kutsal değerlerine hakaret ve tehdit içeren videolara, tartışmalar açarak alenen küfür ettikleri, dini değerleri aşağıladıkları, sosyal paylaşım sitesini izleyen kişileri İslam dini aleyhinde kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri, bunu yayınladıkları videolar, yazdıkları yazılar ve yayınladıkları resimler ile desteklediler” suçları itham edildi. İddianamede, Facebook profillerinin kapatılma girişimini protesto eden sanıkların kampanya başlatmaları “bu durumun şüpheliler tarafından yapılan fiillerin kamu barışını bozmaya elverişli olduğu anlamına gelmiştir” şeklinde yorumlandı.

2010 yılında başlayan soruşturmada sanıklara IP adresleri üzerinden ulaşıldı ve polis tarafından yapılan operasyonlarla 7 sanık yargı önüne çıkarıldı.

İddianamede suç yeri, “Üsküdar ve internetin kullanıldığı tüm dünya üzeri” olarak yazıldı.

Odatv.com'da yayınlanan belge ise şöyle:
http://www.muhalifgazete.com/resimler/18.07.2012_106013_11_0_.jpg
http://www.muhalifgazete.com/43101-Turk-savcilari-bunu-da-yapti-Tum-dunyada-sorusturma.htm
Bu ülke yaşanmaz bir yer haline geldi artık..Facebook'a bile karışacak kadar kendini kaybetmiş insanların olduğu bir toplumda,insan gibi yaşamak imkansız..!
Lanet olsun hepinize!

Sayokan
18-07-2012, 12:58
Facebook hesabımı donduruyorum.
OHA ARTIK !

xcan
18-07-2012, 13:02
Yargılayanlarda yargılanır .
Tarih bunun örnekleriyle dolu.
İskilipli Atıf bunun canlı örneği.
''Yunan misafirimizdir,Mustafa Kemalin katli vaciptir diye fetvalar verdi ve yargılandı.
Fikir hurriyeti bir yara daha almıştır.T..yibin kahramanı gurur duyduğu İskilipli Atıf denen şahıs bedelini ödedi.
Her bedel ödenmek içindir.
Diktatörler her zorbalıklarında kendi çukurlarını büyütür.Lanetliyorum.

Sayokan
18-07-2012, 13:09
Facebook ' da yazılanlara bakılarak bunlar yapılıyorsan bu sitenin üyeleride tehdit altında kısacası mapushanede görüşürüz arkadaşlar :D

Ahlaksız
18-07-2012, 13:10
Bu ülkede çocuğunuz;
-Facebook hesabı yüzünden tutuklanabilir..
-Parasız eğitimi desteklediği için tutuklanabilir..
-Molotof kokteyli yüzünden otobüste yanarak can verebilir..(Serap)
-Askerde şehit olabilir..Veya eğitim denilerekten eline pimi çekilmiş bomba verilip pisi pisine ölebilir..
-Gazeteci olduysa suçsuz yere hapise atılabilir..(Basmadığı kitaplardan dolayı)
-Mühendis olup boğazı kesilerek öldürülebilir..(Aselsan)
-Genel kurmay başkanlığından emekli olup ömrünün son yıllarında hücreye atılabilir..
-Devletin zalimliğine kızıp dağa çıkabilir..
-Dağda ekmek parası için kaçakçılık yaparken kafasına bomba düşebilir..

Bir de utanmadan ''3 çocuk yapın'' diyorlar!

Sayokan
18-07-2012, 13:13
http://www.youtube.com/watch?v=GS32ueSic8k

Tüm arkadaşlara benden gelsin :D

bursali68
18-07-2012, 13:35
Merhaba,

Bence normal diyorum...Hatta görünen köy kılavuz istemez diyorum...Hatta bir kaç yıl içerisinde bu tarz olayların daha da fazlalaşacağını sanıyorum...

Yanılmayı umuyorum...

Sağlıcakla kalınız...

deistim
18-07-2012, 13:44
BU NE SAÇMALIKTIR...islam propagandası yapanlar neden yargılanmıyor..nasıl bir ülkede yaşıyorum ben ya... :(( off!

bakkalmahmud
18-07-2012, 14:51
Sayin muhammed yasasaydi, ayni savcilar onun hakkinda hangi iddianameyi cikarmak zorunda kalirdi?.
Hukukdan anlayan ve yazmayi seven bi arkadas bu konuda bi baslik acsin,tartisalim,
1,sübyancilik.
2.cete kurmak
3.cinayet
4.insan ticareti
gerisinide siz yazin.
Ayrica burda t.c ceza kanunlarindan haberi olmayip yazan arkadaslarada uyari mahiyetinde, bazi yasalar yazilmali mesela hakaret nedir nasil olusur ve cezasi,yazarken yasalar cercevesinde yazmak en iyisi ,buradaki her birey cok degerli ve bir zarar gelmemeli.

Sayokan
18-07-2012, 15:02
Sayin muhammed yasasaydi, ayni savcilar onun hakkinda hangi iddianameyi cikarmak zorunda kalirdi?.
Hukukdan anlayan ve yazmayi seven bi arkadas bu konuda bi baslik acsin,tartisalim,
1,sübyancilik.
2.cete kurmak
3.cinayet
4.insan ticareti
gerisinide siz yazin.
Ayrica burda t.c ceza kanunlarindan haberi olmayip yazan arkadaslarada uyari mahiyetinde, bazi yasalar yazilmali mesela hakaret nedir nasil olusur ve cezasi,yazarken yasalar cercevesinde yazmak en iyisi ,buradaki her birey cok degerli ve bir zarar gelmemeli.

+ Kadınları köle olarak satmak... en hafif tabiriyle askerlerine izin vermişti bir savaşta esir kadınlara tecavüz etmelerine

ALKA
18-07-2012, 17:13
Dini nikahla 12-14 yaşındaki çocuklarla evlenenlerin üzerine bu kadar aktif gitmiyorlar. Ülkemiz çocuk gelin cenneti oldu bunlar hala ateistlere kafayı takmış..

Not:
Bu haberi Turan Dursun ana sayfasında yayınlıyorum..

Sesli
18-07-2012, 23:33
Bu ülkede çocuğunuz;
-Facebook hesabı yüzünden tutuklanabilir..
-Parasız eğitimi desteklediği için tutuklanabilir..
-Molotof kokteyli yüzünden otobüste yanarak can verebilir..(Serap)
-Askerde şehit olabilir..Veya eğitim denilerekten eline pimi çekilmiş bomba verilip pisi pisine ölebilir..
-Gazeteci olduysa suçsuz yere hapise atılabilir..(Basmadığı kitaplardan dolayı)
-Mühendis olup boğazı kesilerek öldürülebilir..(Aselsan)
-Genel kurmay başkanlığından emekli olup ömrünün son yıllarında hücreye atılabilir..
-Devletin zalimliğine kızıp dağa çıkabilir..
-Dağda ekmek parası için kaçakçılık yaparken kafasına bomba düşebilir..

Bir de utanmadan ''3 çocuk yapın'' diyorlar!

Dağda ekmek parası için kaçakçılık yapmak yasalara göre suçtur.
Bu her askeri bölgede bu konu açıkça yazmaktadır. Kaçakçıların ne kaçırdıkları ve bu ülkeye karşı olduklarını siz bilmiyorsanız, size günaydın mı demek gerekiyor? Yasalara karşı gelenleri masum göstermek de oldukça utanılacak bir konu.

Devleti bilmeyince idarecileri devlet sananlar oldukça bilgiden yoksundur. Devlet denilnce tüm halkı ve toprakları ve tüm kurumları buna dahildir. Siz sadece üç beş idareciyi devlet sanınca bu konuları bilmediğiniz anlaşılır. Bilmeden konuşmak da sizi daima yanlışa götürür.

FARKINDALIK / FARKINDALIK / FARKINDALIK

Sayokan
18-07-2012, 23:51
Bu her askeri bölgede bu konu açıkça yazmaktadır. Kaçakçıların ne kaçırdıkları ve bu ülkeye karşı olduklarını siz bilmiyorsanız, size günaydın mı demek gerekiyor? Yasalara karşı gelenleri masum göstermek de oldukça utanılacak bir konu.

Devleti bilmeyince idarecileri devlet sananlar oldukça bilgiden yoksundur. Devlet denilnce tüm halkı ve toprakları ve tüm kurumları buna dahildir. Siz sadece üç beş idareciyi devlet sanınca bu konuları bilmediğiniz anlaşılır. Bilmeden konuşmak da sizi daima yanlışa götürür.

Yapıcı tek cümleniz yok farkındaysanız. Herkesi aşağılamak düşüncelerini hor görmek buna sadece din mensuplarına değil sizle aynı görüşü paylaşan aynı amacı güden insanlara yapmanız bir şey kazandırmayacak.
Bu mu sizin farkındalığınız ?

Kaçakçı diye orda bahsettiği gariban bir insandır o kişi yasal yollardan para kazanamadığı için kaçakçılık yapıyor yoksa kim kafasına havan topu düşmesini göze alır bir işi yapabilmek için !

Sesli
19-07-2012, 00:04
Yapıcı tek cümleniz yok farkındaysanız. Herkesi aşağılamak düşüncelerini hor görmek buna sadece din mensuplarına değil sizle aynı görüşü paylaşan aynı amacı güden insanlara yapmanız bir şey kazandırmayacak.
Bu mu sizin farkındalığınız ?

Kaçakçı diye orda bahsettiği gariban bir insandır o kişi yasal yollardan para kazanamadığı için kaçakçılık yapıyor yoksa kim kafasına havan topu düşmesini göze alır bir işi yapabilmek için !

Vay vay vay,

Kaçakçılar kimlerle iş birliği içinde? Size göre vatan severlerle değil mi? Sizdeki Anlayış eksikliği! Farkındalık sahibi olmak için BİLİNÇLİ olmak gerek! Yasal yollardan para kazanamayanlarmış! Siz dalga geçecek başka bir yer bulsanız...

Sayokan
19-07-2012, 00:28
Vay vay vay,

Kaçakçılar kimlerle iş birliği içinde? Size göre vatan severlerle değil mi? Sizdeki Anlayış eksikliği! Farkındalık sahibi olmak için BİLİNÇLİ olmak gerek! Yasal yollardan para kazanamayanlarmış! Siz dalga geçecek başka bir yer bulsanız...
Sizce tüm kaçakçılar PKK ile iş birliğinde midir ? Nasıl emin olabiliyorsunuz ?Kaçakçılarla birliktemi yaşıyorsunuz?

Evet Türkiye'de yaşııyorsanız paranın yasal yollardan kazanmanın dahi zor olduğu bir ülkede yaşıyorsunuz.

Ahlaksız
19-07-2012, 00:30

Sayın sesli,ben olaylara Türk gözüyle veya kürt gözüyle filan bakmam..Objektif/tarafsız bir bakış açım vardır..
Türk devleti nerdeyse tüm milletin vergi kaçırmasına yani kaçakçılık yapmasına müsaade ederken,doğuda açlığa terkedilmiş insanların eşeklerin sırtında ekmek parası için yaptığı kaçakçılığı gözümüzün içine sokamaz..Asıl kaçakçı Türk devletidir..Dağdaki 3-5 kürt vatandaşımız değil!
Daha geçen gün maliye bakanı Twitter'de kaçakçılığa göz yumduklarını bariz bir şekilde açıkladı kamuoyuna!

http://www.finansgundem.com/haber/Tweet-lerini-okudu-olaya-el-koydu-/98172

Futbolculardan vergi alma,asgari ücretliyi/memuru soy!
Bunun adı kaçakçılık değil mi?

10 senedir Akp'yi destekleyen arkadaşlarım vergi kaçırdıklarını kendileri itiraf ediyorlar..Vergi kaçırmadan iş yapılamayacağını piyasada herkes bilir..Tüm Türkiye kaçakçı durumunda iken,dağdaki kürtlere mi tüm suçu yükleyelim yani?!
Ölsün mü o insanlar?

Sesli
19-07-2012, 13:26
Sayın sesli,ben olaylara Türk gözüyle veya kürt gözüyle filan bakmam..Objektif/tarafsız bir bakış açım vardır..
Türk devleti nerdeyse tüm milletin vergi kaçırmasına yani kaçakçılık yapmasına müsaade ederken,doğuda açlığa terkedilmiş insanların eşeklerin sırtında ekmek parası için yaptığı kaçakçılığı gözümüzün içine sokamaz..Asıl kaçakçı Türk devletidir..Dağdaki 3-5 kürt vatandaşımız değil!
Daha geçen gün maliye bakanı Twitter'de kaçakçılığa göz yumduklarını bariz bir şekilde açıkladı kamuoyuna!

http://www.finansgundem.com/haber/Tweet-lerini-okudu-olaya-el-koydu-/98172

Futbolculardan vergi alma,asgari ücretliyi/memuru soy!
Bunun adı kaçakçılık değil mi?

10 senedir Akp'yi destekleyen arkadaşlarım vergi kaçırdıklarını kendileri itiraf ediyorlar..Vergi kaçırmadan iş yapılamayacağını piyasada herkes bilir..Tüm Türkiye kaçakçı durumunda iken,dağdaki kürtlere mi tüm suçu yükleyelim yani?!
Ölsün mü o insanlar?

Sayın Fthgzl,

İnsanlara nasıl bir gözle bakmak gerektiğini ben size anlatayım da, lütfen siz de not edin. Bir ülkede yaşayan tüm vatandaşların o ülkedeki yasalara uyması gerekir. Bunu yapabilirseniz en doğru olanı yapmış olursunuz.

Kaçakçılığı eğer siz işsizlik nedeniyle mazur görürseniz, ve DEVLET diye, devleti geçici bir süre idare edenleri işaret ederseniz, daima yanlışa imza atmış olursunuz.

Kaçakçılık her ülkede yasaktır. Hele sınırlardaki kaçakçılıklarda askeri veya diğer kurumların silahlı müdahalelerini dahi her yerde görmüş olursunuz.

Bir şekilde, bir yerde yapılan yanlışlara göz yumuluyor diyerek, diğerlerinin yanlışlarına da göz yumulması gerekmiş gibi düşünmek bize uygun olamaz. Çünkü biz, bana göre, gerçeği arayanlardanız.

Gerçeğin ama, sadece gerçeğin sözcüsü olalım.

Selam ve sevgilerimle,

spartacus
19-07-2012, 13:50

Sevgili sesli yine imzanı düşünmeden atmışsın, aslında o imzanın bu tür yazıların altında olması bana hayli çelişkili geliyor, zira yazdıkalrınzıla imzanız örtüşmüyor, genelde çatışıyor..

Sürekli şunu demeliyim sanırım, farkındalık derken düşünün öyle yazın...

Yasalara karşı gelenleri masum göstermek de oldukça utanılacak bir konu.

Yasalara karşı gelenleri öldürmek hiç utanılacak bir konu değil. farkındalık, farkındalık, farkındalık....

Öyle ya sen yasalara karşı geleni bir kez suçlu saydın, artık öldürmekde sana göre yasaldır. Kılıfı hazırladın... Birilerine masum dedi diye kızan sen, dönüp kurbanları(artık kurban olmuşlar değil mi, kaçakçı olmaları bombalanacağı anlamına gelmez) hakettiler düzeyine çekmeye çalıştın.
Tipik teist zihniyeti. O da Allah'a inanmıyordu, efenim inanmamak dinimizce inkarcılıktır, vs. vs. İşte sizin mantığınız, farkındalığınız.

Zaten bizim toplum bu kalıplaşmış, şartlanmış farkındalıksız, saplantılı edinimlerimizde dolayıdır ki bir arpa boyu yol alamıyor.

Devlet denince kutsal, yasa deyince ilahi emir...... sanıyorlar ve her bir şeyi dokunulmaz kılıyorlar. Siz bu dokunulmaz şartlılığınızla farkında olsanız ne olur olmasanız ne olur? Farkında olmanız dahi size göre suç olacaktır, zira farkında olduklarınız muhtemel genel geçer yasalarla, adetlerle, bağlılıklarla vs uyuşmayacaktır değil mi?. O yüzden siz farkındalık derken aslında farkındalıksızlığı öğütlemeye devam edin. Ama tahminim bu tarz politikalar da demirel gibi ihtiyarladı.

Devlet demek toplum filan demek değildir, bu boş genelleme tanımları da geçelim, az biraz ekonomi-politik inceleyin, en azından farkında olmak için.

Ahlaksız
19-07-2012, 13:51
Sayın Fthgzl,

İnsanlara nasıl bir gözle bakmak gerektiğini ben size anlatayım da, lütfen siz de not edin. Bir ülkede yaşayan tüm vatandaşların o ülkedeki yasalara uyması gerekir. Bunu yapabilirseniz en doğru olanı yapmış olursunuz.

Kaçakçılığı eğer siz işsizlik nedeniyle mazur görürseniz, ve DEVLET diye, devleti geçici bir süre idare edenleri işaret ederseniz, daima yanlışa imza atmış olursunuz.

Kaçakçılık her ülkede yasaktır. Hele sınırlardaki kaçakçılıklarda askeri veya diğer kurumların silahlı müdahalelerini dahi her yerde görmüş olursunuz.

Bir şekilde, bir yerde yapılan yanlışlara göz yumuluyor diyerek, diğerlerinin yanlışlarına da göz yumulması gerekmiş gibi düşünmek bize uygun olamaz. Çünkü biz, bana göre, gerçeği arayanlardanız.

Gerçeğin ama, sadece gerçeğin sözcüsü olalım.

Selam ve sevgilerimle,
Sayın sesli;kaçakçıların iyi birşey yaptıklarını söylemiyorum..Tabi ki yasal olmayan yollardan para kazanmaya çalışıyorlar..Ama bu yüzden ölmek zorunda değiller..
Siz bu kaçakçıların ölmesinden rahatsız olmadınız mı?

Yergin
19-07-2012, 13:57
Bu başlık ve içerisindeki yazılar şu kelimeye çok güzel bir örnek olmuş durumda.

"Kaos"

Niye sakin olmayı bir türlü başaramıyor sunuz? Ve niye hala bu sitede bazı kişilere göz yumuluyor?

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=444200&postcount=10

Konu başlığı ise büsbütün tuhaf. Haberi yapan sitedekiler yazmış sanırım, buraya da aynısı aktarılmış. Başlığın, Suriye'de bilmem ne bakanının dün gerçekleşen patlamadan sonra Türkiye'yi suçlaması gibi birşey.

Türk savcılar nedir ya? Ayrımcılığa bakın. Bölücülük asıl budur işte.

Sesli
19-07-2012, 14:14
Sayın Spartacus,

Beni eleştirmeniz çok normal. Ancak anlamakta zorlandığım imza diye bir nesne kullanmadığımdır. Arada sırada FARKINDALIK diye yazarım. Bu aslında kendime, yazdıklarımın bilincinde olduğumu anımsatmak içindir. Siz bunu kendinize dair mi sandınız acaba?

Ve demişsiniz ki Devlet demek toplum filan demek değildir, bu boş genelleme tanımları da geçelim, az biraz ekonomi-politik inceleyin, en azından farkında olmak için.

Devlet nedir bilmediğiniz açık. Çünkü bir devletin oluşabilmesinin şartları var, mesela

1- HALKI olacak

2- TOPRAĞI olacak

3- TOPLUMSAL KURUMLARI olacak

4- İdarecileri olacak

5- SINIRLARI olacak

6- YASALARI olacak

7- BAYRAĞI olacak

8 - ULUSAL MARŞI olacak

9- KÜLTÜREL KAYNAKLARI olacak

10- ULUSAL bir DİLİ olacak

11- ULUSLARARASI ORTAMLARDA TEMSİLCİLERİ, yani elçileri olacak

Ve daha pek çok hususları olacakki adına devlet denilebilsin.

Devlet konusunu zaten bu ülkede bilen çok az kişi var. Bu nednle sizi de bunlar arasında mazur görmekteyim. EKONOMİ - POLİTİK okuyan sizin gibi dehalarımız sayesinde ekonomimiz de, politikamız da sıfır sorunlu değil mi?

Selamlar,

spartacus
19-07-2012, 14:18
Yergin, Türkiyede islamı yaydıkları gerekçesiyle savcılık soruşturma başlatsa tepkiniz ne olurdu? Biraz empati bence iyi gelir.

Bunun dışında başlıkla ilgisi olmayan ya da dolaylı kurulan ilgiyle yazılan yazıları da anlamlı bulmuyorum...
------------------------------------------------------------------------------------
İnsanların görmediği, duymadığı, nesnel gerçekte olmadığı bir şeye inanmalarını, inanılan bu hayali şeye tapmalarını, ondan geldiği iddia edilen buyruklarla yaşamalarını zorunlu kılmaya çalışmanın, heleki insanların hayatına ne idüğünü bilmediğimiz hayal ürünü(örneğin Zeus diyelim) kahramanlarla müdahale etmenin, fiiliyatını şekillendirmenin sizce mantıklı bir tarafı var mı? Muhtemel size göre bu çok mantıklı olabilir, ama bana göre değil. Bana göre mantıklı olmaması suç olabilir mi? Olamaz, zira işlediğim bir suç yok ortada, asıl suç insanlara zoraki bir fikrin, inancın dayatılmasıdır. Asıl suç insanları çeşitli yöntemlerle(korku, şiddet, ödül) kandırmak, belirli politik çıkarlara kanalize etmektir. Bu başlı başına işlenmiş bir insanlık ve hak suçudur.

Devletin savcılarına bakın ki, hem bu suçu işliyor hem de suça teşvik ediyor, yani bizim belirlediğimiz gibi inanmayan ve düşünmeyen, yaşamayan suçludur suçu..

Siz müslümanlara inançlarından dolayı baskı uygulanmasını onaylıyor musunuz? Eğer onaylıyorsanız bir şey diyemem, ama onaylamıyorsanız, dileyen dilediğine inanır, inanmaz, kimse, kimseye inancı konusunda hesap vermek zorunda değildir. Heleki bu devlete olunca.

Yine bu savcılar bilmiyor mu, madem tüm dünyaya soruşturma açacaksın, henüz Anayasa da din, vicdan ve düşünce yasalarını çöpe atmadınız ki. Bunun için hayli çaba sarfediyorlar farkındayım, ama ne zaman toplumsal bir çatışmayı ayyuka çıkartacaklar, bunu henüz kestiremedim. Yani tahminen ne kadar zaman süre sonra bunu başaracaklar tahmin edemiyorum, muhtemel toplum henüz istedikleri kıvama gelmedi ve bu kıvam tamamlanmadan girilecek bir çatışmanın sonuç alacağından şüpheliler(zira sonuçsuz ve uzun yıllar sürebilir, kimse stratejik planları ve onların daha az zaiyatla gerçekleşmesi için gerekli olan taktik sürecini çöpe atmaz. son zamanlarda gittikçe artan(bilhassa son 5 yıl) bu tarz örnekler özünde hem yoklama hemde alıştırma sürecidir.).

spartacus
19-07-2012, 14:36
Devlet nedir bilmediğiniz açık. Çünkü bir devletin oluşabilmesinin şartları var, mesela

1- HALKI olacak

2- TOPRAĞI olacak

3- TOPLUMSAL KURUMLARI olacak

4- İdarecileri olacak

5- SINIRLARI olacak

6- YASALARI olacak

7- BAYRAĞI olacak

8 - ULUSAL MARŞI olacak

9- KÜLTÜREL KAYNAKLARI olacak

10- ULUSAL bir DİLİ olacak

11- ULUSLARARASI ORTAMLARDA TEMSİLCİLERİ, yani elçileri olacak

Sevgili Sesli

Yazınızdan çıkan sonuç bir yerde; yasalara göre suç sayılan her unsuru işleyen suçludur. O halde bu başlığa konu olan savcıların gerçekleştirdikleri soruşturma yerindedir. Buradan baktığımızda, siz bu başlık da soruşturma başlatılanları suçlu hale getiriyorsunuz. (farkındalık ile kastım bu, belki de ben yanlış anladım, ama anladığım bu biçimde oldu).

Saydıklarınız devletin tanımı değildir, kurum bileşenleridir(halk hariç, halk devlet kurumu bileşeni değildir.)

Halk bir devlet bileşeni değildir. Devlet bir araçtır, siz ilk yazınızda toplum=devlet demiştiniz, bende buna itiraz etmiştim...

Devletin bayrağı olmasa da olur, marşı olmasa da olur, bunlar günümüz siyasi bileşenleridir, devlet bir temsil aracı değil, özünde bir fiiliyat-erk aracıdır. Siz bayrak koyun, marş koyun ne koyarsak koyalım, devlet bir bayrağı, bir marşı olsun diye ortaya çıkmıyor, devlet bir erk gereksiniminden doğan bir aygıt-kurumdur. Hal böyle olunca;

Örneğin antik Atina da devletin temsil ettiği erk, toplumun! %6 sı civarıdır. Geriye kalan %94 insan değil mi? Hani devlet=toplumdu? Ve ne yazık ki %6 nın devleti, yasalarıyla %94 ü mahrum bırakmıştır! Yasaların varlığı anlamlı ve doğru oldukları, ya da insanlar ve toplumlar için yerinde-uygun oldukları anlamına gelmez. Oysa devlet, erk-güç sahibi kesimlerin toplumu yönetme gereksiniminden doğmuş bir araçdan başka bir şey değildir ve hala günümüzde çağdışı özellikleriyle, ortaçağ saray duvarı gibi durmaktadır. Toplumlar bu devlet modelinin ne yazık ki sosudurlar... TC devleti de bölgedeki diğer devletler gibi çağdaş değildir, hala antik dönem devlet modeli tipini taşırlar. Toplum devlet içindir, insanlar devlet içindir, devlet yasa yapandır(Devletin yasa yaptığı hiç bir toplum özgür olamaz!, değil mi?)

Size bir soru, Türkiye devletinin beni hatda toplumu ve büyük çoğunluğunu temsil etmediğini düşünüyorum. Aksine belirli bir azınlığın(hakim sınıf diyebilirsiniz, din bezirganlığında milyon dolarlara çöreklenmiş din baronları-kodamanları-şakşakçıları, yasal kaçakçılar(!) diyebilirsiniz, kodamanlar diyebilirsiniz size nasıl uygunsa)..

Tipik antik Atina devlet modeli. Şimdi size sorum şu;

Sizce ben mi değişmeliyim? Yoksa devlet mi? Bu soruların yanıtı -sanırım- devlet tanımı konusundan tutunda yasalarına kadar neden farklı düşündüğüme örnek teşkil eder diye düşünüyorum.

Yergin
19-07-2012, 14:42
spartacus,

Türkiye'de İslamı yaydıkları gerekçesi ile kimse kimseye soruşturma açmazdı. Açılsa idi, bir sürü başka dinleri yaymaya çalışanlar var, onlar adına açılırdı. Bakın, buradaki olay şu, çıkartın işin içinden İslamı ve farklı düşünün. Sevilmeyen bir din, kişi, kurum, her ne olursa olsun hakaretler içererek eleştirilmez. Bu sizin site tüzüğünüzde de var. Bu tüzüğe aykırı davrananları son zamanlarda defaatle dile getiriyorum lakin yapılan hiçbirşey yok. Ne yapalım peki biz şimdi? Turan Dursun sitesinin tüzüğünün göstermelik olduğunu mu düşünelim? Size olan inancımızı yitirelim mi? İnanmadığı dinin peygamberine karı pazarlayıcısı diye açık açık yazılıyor, altına bir yetkili başka mesaj atıyor, ben dile getirdiğim halde siz değinmiyorsunuz bile.

Burada inanmıyorlar diye kimse için soruşturma açılmıyor. Hakaret ediyorlar diye açılıyor. Hele ki facebook gibi aptalca bir yer üzerinden yapılmış hakaretler büsbütün anlamsızdır. Daha dün bu sitenin yetkilileri, evet yeri geldiğinde kişilerin özel mesajlarını okuyoruz diye açıklama yaptılar. Bu mu özgürlük?

İster siz yapın, isterse başkası yapsın. Var ise nette, buyrun bulun ve bu haklarında soruşturma açılmış olan kişilerin yazdıklarını burada sansürsüz, montajsız bir şekilde paylaşın.

Sayokan
19-07-2012, 14:49
spartacus,

Türkiye'de İslamı yaydıkları gerekçesi ile kimse kimseye soruşturma açmazdı. Açılsa idi, bir sürü başka dinleri yaymaya çalışanlar var, onlar adına açılırdı. Bakın, buradaki olay şu, çıkartın işin içinden İslamı ve farklı düşünün. Sevilmeyen bir din, kişi, kurum, her ne olursa olsun hakaretler içererek eleştirilmez. Bu sizin site tüzüğünüzde de var. Bu tüzüğe aykırı davrananları son zamanlarda defaatle dile getiriyorum lakin yapılan hiçbirşey yok. Ne yapalım peki biz şimdi? Turan Dursun sitesinin tüzüğünün göstermelik olduğunu mu düşünelim? Size olan inancımızı yitirelim mi? İnanmadığı dinin peygamberine karı pazarlayıcısı diye açık açık yazılıyor, altına bir yetkili başka mesaj atıyor, ben dile getirdiğim halde siz değinmiyorsunuz bile.

Burada inanmıyorlar diye kimse için soruşturma açılmıyor. Hakaret ediyorlar diye açılıyor. Hele ki facebook gibi aptalca bir yer üzerinden yapılmış hakaretler büsbütün anlamsızdır. Daha dün bu sitenin yetkilileri, evet yeri geldiğinde kişilerin özel mesajlarını okuyoruz diye açıklama yaptılar. Bu mu özgürlük?

İster siz yapın, isterse başkası yapsın. Var ise nette, buyrun bulun ve bu haklarında soruşturma açılmış olan kişilerin yazdıklarını burada sansürsüz, montajsız bir şekilde paylaşın.
Karı pazarlamacısı bir hakaret değildir , bir mesleğin sizin kaba tabirinizle tanımıdır.

Yergin
19-07-2012, 15:31
Karı pazarlamacısı bir hakaret değildir , bir mesleğin sizin kaba tabirinizle tanımıdır.

Bunu bir meslek olarak mı görüyorsunuz siz? Pes diyorum. Bir de çıkarsınız, kadın haklarını savunursunuz.

Sayokan
19-07-2012, 15:34
Bunu bir meslek olarak mı görüyorsunuz siz? Pes diyorum. Bir de çıkarsınız, kadın haklarını savunursunuz.
Neden kadınlardan bunu meslek haline getirenler yok mu?Sadece kadınlarda değil erkeklerde vardır jigolo diye tabir ettiğimiz.

Roma İmparatorluğunu araştırın derim fuhuş kabul gören bir meslekti Roma İmparatorluğunda.

Eğer bir kadın zorla fuhuş yapmıyorsa bunu kadın haklarına bağlamak saçma olur.

Kadın pazarlamacısı (pez***) diye tabir ettiğiniz kişi ise ürün tanıtımından sorumlu yani reklamdan sorumlu ve pazarlama işlerinden sorumlu kişi diyede tabir edebilirsiniz.
Bu sistemli bir çalışmadır,tabi sizin kafanızdaki ahlak kavramlarından dolayı bu dediklerimi nasıl algılayacaksınız orası meçhul...

Kadın pazarlamacısı diye tabir ettiğiniz kişi bu işi yapan kadına güvenlik sağlar,işini yaptıktan sonra parasını alabilmesini sağlar.

Sayokan
19-07-2012, 15:41
Fazla tarihte geriye gitmenize gerek yok aslında,
ABD'de cinsel hayat koçu olarakta tanımlayabileceğimiz meslekte insanlar vardır.Bu kişiler cinsel yaşamında problem yaşayan ya da ilişkiye girmekte zorlanan kişilere bizzat yardım ederler hem psikolojik manada hemde gerektiğinde ilişkiye girmeyi öğretirler.

Bunun haricinde psikolojik zorun değil fakat bazı kadınlar sürekli cinsel ilişikiye girme diye tabir edebileceğimiz bir bozukluğa sahiptir.(Bana göre bozukluk değildir)
National Geographic'in tabularla ilgili yaptığı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim.

Orda anlatılan bir bayan internetten insanlarla tanışarak cinsel ilişkiye giriyordu,şimdi size soruyorum bunu bir tatminn için yapıyor değil mi?Akıllıca davranıp bunu para karşılığı yaptığında hem manevi hemde maddi yönden kazançlı çıkmış olmaz mı ?

Yani sandığınızın aksine tüm kadınlar zorla fuhuş yapıyor diye bir olgu yalnıştır.

En basitinden bugün dünyada porno ve erotik film sektörünü ele alalım sizce o sektörde çalışan bayan ve erkekler bunu zorlamı yapıyor. Hallerinden gayet memnunlar bana kalırsa.Türkiye gibi yoz bir ülkede bile örnekleri mevcuttur (Bkz:Sibel Kekilli,ŞahinK)

Sizin sandığınızın aksine bugün evde bilgisayar başında para kazanan erkek ve kadınlar vardır.Cinsel içerikli görüntülü sohbet siteleri dünya üzerinde çok yaygındır.
Sistemde aynen şöyle işler sitelere üye olan kullanıcalardan belli bir ölçüde para alınır bunu organize eden site sahipleride parayı orda çalışan insanlarla paylaşır.
Bu modern bir sizin tabirinizle kadın pazarlamasıdır.

Bu sitelerde iş bulmak ise çok kolaydır sadece başvurmanız ve bir webcam'iniz olması yeterlidir.Bundan bir kazanç sağlayan milyonlarca insan var dünyada.

Yergin
19-07-2012, 16:03
Fazla tarihte geriye gitmenize gerek yok aslında,
ABD'de cinsel hayat koçu olarakta tanımlayabileceğimiz meslekte insanlar vardır.Bu kişiler cinsel yaşamında problem yaşayan ya da ilişkiye girmekte zorlanan kişilere bizzat yardım ederler hem psikolojik manada hemde gerektiğinde ilişkiye girmeyi öğretirler.

Bunun haricinde psikolojik zorun değil fakat bazı kadınlar sürekli cinsel ilişikiye girme diye tabir edebileceğimiz bir bozukluğa sahiptir.(Bana göre bozukluk değildir)
National Geographic'in tabularla ilgili yaptığı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim.

Orda anlatılan bir bayan internetten insanlarla tanışarak cinsel ilişkiye giriyordu,şimdi size soruyorum bunu bir tatminn için yapıyor değil mi?Akıllıca davranıp bunu para karşılığı yaptığında hem manevi hemde maddi yönden kazançlı çıkmış olmaz mı ?

Yani sandığınızın aksine tüm kadınlar zorla fuhuş yapıyor diye bir olgu yalnıştır.

En basitinden bugün dünyada porno ve erotik film sektörünü ele alalım sizce o sektörde çalışan bayan ve erkekler bunu zorlamı yapıyor. Hallerinden gayet memnunlar bana kalırsa.Türkiye gibi yoz bir ülkede bile örnekleri mevcuttur (Bkz:Sibel Kekilli,ŞahinK)

Sizin sandığınızın aksine bugün evde bilgisayar başında para kazanan erkek ve kadınlar vardır.Cinsel içerikli görüntülü sohbet siteleri dünya üzerinde çok yaygındır.
Sistemde aynen şöyle işler sitelere üye olan kullanıcalardan belli bir ölçüde para alınır bunu organize eden site sahipleride parayı orda çalışan insanlarla paylaşır.
Bu modern bir sizin tabirinizle kadın pazarlamasıdır.

Bu sitelerde iş bulmak ise çok kolaydır sadece başvurmanız ve bir webcam'iniz olması yeterlidir.Bundan bir kazanç sağlayan milyonlarca insan var dünyada.

Sizin gibi insanlar olmasaydı, Bkz. diyerek yazdığınız kişilerde olmazdı. Sistem aynen şöyle işler dediğiniz türde sitelerde olmazdı.

Madem bu iş size göre NORMAL, o zaman etrafınızdakilere söyleyin yapsınlar. Madem bu laf, size göre hakaret değil, buyrun o zaman bir kadın pazarlamacısı gibi konuşmaya devam edin.

Sayokan
19-07-2012, 16:13
Yazdıklarımın size ağır geleceğini biliyordum :)
Kafanızı Türkiye dediğiniz o küçük evden çıkarttığınızda dünyanın ne kadar farklı bir yer olduğunu göreceksiniz.
O dediğim insanlar bugün müslüman insanlar tarafından sempati duyulan kişilerdir sadece benim gibiler değil.

Dediğim gibi sizin gibi Türkiye şartlarında yetişmiş birine ağır geldi yazdıklarım bunların hepsi normaldir.
Ben bunların var olmasından rahatsızlık duymuyorum,
fuhuş zaten dinlerin ve ahlakın baskısından dolayı ortaya çıkmış bir meslektir.

Eğer bugün evlilik dışı ilişkiye girmeyi namussuzluk olarak gören insanlar olmasaydı,veya sürekli eş değiştiren kadınlara kötü gözle bakan insanlar olmasaydı fuhuşta olmazdı.

Özellikle Türkiye gibi ülkelerde yaygındır fuhuş,kadınların bekaretinin bozulma korkusuyla yaşadığı bir ülkede erkekler ilk cinsel deneyimlerini genelevlerde yapmaktadır bu ülkede çoğunluğu böyledir.
Diğer gelişmiş ve tabulardan kurtulmuş ülkelere baktığımızda bu oran azalır.Ve cinsel ilişikiye girme deneyimde bulunma yaşı 13-14 e kadar düşeceğini göreceksiniz.Türkiye'de 13-14 yaşlarında bir çiftin ilişkiye girmesi kıyameti koparır,evlatlıktan red edilirler . Dediğim gibi Türkiye'de yaşayan birine bu gerçekleri söylemek tabi ağır geldi.
Sizin gibi baskıcı zihniyet olmasa zaten fuhuş diye bir şey olmazdı ülkede.

Fuhuş bastırılmış cinsel duyguların giderilmesi ihtiyacının bir sonucudur.Evlenene kadar cinsel deneyim yaşayamayan insanlar için bir çıkış yoludur.

Yani aslında toplum kabullerinin genel bir sonucudur.Bu kadar basit, sizin gibi insanlar azaldıkça inanın fuhuş azalacaktır.
Fakat fuhuş yapan insanlara karşı neden bu kadar kin güttüğünüzü anlamış değilim,sizi ne alakadar eder bir insanın nasıl para kazandığı.

Porno ve erotik filmleri izlemeye gelince izliyorsunuz ama sonra oynayan oyuncuları lanetliyorsunuz nasıl iş anlamadım.

Uçağa binip hacca gidiyorsunuz sonra uçağı yapana gavur diyorsunuz.Aynı kafa...

Normal görmem neden başka insanlara yapmasını tavsiye etmemi gerektirsin eğer etrafımdaki insanlar yapmak isterse yapar beni ilgilendirmez.
Özendirme gibi bir çaba gütmedim yazımda neden hemen özendirme amacında bulundurmuşum gibi davrandınız.

Sayokan
19-07-2012, 16:24
Türkiye ve diğer bu tarz geri kalmış baskıcı zihniyete sahip ülkelerin bu baskıcılıkları kültürlerine ve verdiği eserlere dahi yansır.Yabancı Avrupa ve ABD sinemasını incelediğinizde cinsellik normal bir olgudur,izlediğim çoğu filmde korku filmi olsun aksiyon filmi olsun hepsinde cinsel ilişikiye yer veriliyor yaş farketmiyor 17-18 30-35.Çünkü ordaki anlayış bunu aştı ve herkes cinselliğin günlük hayatımızın bir parçası olduğunu anlamış durumda.Türkiye'deki filmlere kitaplara baktığımızda cinsel bir olgu görmek zordur, görülürsede halk tarafından yüksek tepki toplar.

Siz ve sizin gibilerin baskıcı zihniyeti sonucu zaten nefret ettiğiniz kavramlar artmaktadır.

xcan
19-07-2012, 16:30
“Beni Kureyza Savaşı’nda kadınlar bölüşülürken bana üç tane düştü; hepsini de sattım”
(Kaynak: Diyarbekiri, Tarihi Hamis,1/499 ve Vakıdi age 2/523-25)

Hadis kitaplarıda aynı mantığa göre toplattırılmalıdır.Savcılar uyumayın
SAVAŞ KIŞKIRTIICILIĞI YAPAN KİTAPLARIDA TOPLATTIRIN.

Yergin
19-07-2012, 17:01
Yazdıklarımın size ağır geleceğini biliyordum :)
Kafanızı Türkiye dediğiniz o küçük evden çıkarttığınızda dünyanın ne kadar farklı bir yer olduğunu göreceksiniz.
O dediğim insanlar bugün müslüman insanlar tarafından sempati duyulan kişilerdir sadece benim gibiler değil.

Dediğim gibi sizin gibi Türkiye şartlarında yetişmiş birine ağır geldi yazdıklarım bunların hepsi normaldir.
Ben bunların var olmasından rahatsızlık duymuyorum,
fuhuş zaten dinlerin ve ahlakın baskısından dolayı ortaya çıkmış bir meslektir.

Eğer bugün evlilik dışı ilişkiye girmeyi namussuzluk olarak gören insanlar olmasaydı,veya sürekli eş değiştiren kadınlara kötü gözle bakan insanlar olmasaydı fuhuşta olmazdı.

Özellikle Türkiye gibi ülkelerde yaygındır fuhuş,kadınların bekaretinin bozulma korkusuyla yaşadığı bir ülkede erkekler ilk cinsel deneyimlerini genelevlerde yapmaktadır bu ülkede çoğunluğu böyledir.
Diğer gelişmiş ve tabulardan kurtulmuş ülkelere baktığımızda bu oran azalır.Ve cinsel ilişikiye girme deneyimde bulunma yaşı 13-14 e kadar düşeceğini göreceksiniz.Türkiye'de 13-14 yaşlarında bir çiftin ilişkiye girmesi kıyameti koparır,evlatlıktan red edilirler . Dediğim gibi Türkiye'de yaşayan birine bu gerçekleri söylemek tabi ağır geldi.
Sizin gibi baskıcı zihniyet olmasa zaten fuhuş diye bir şey olmazdı ülkede.

Fuhuş bastırılmış cinsel duyguların giderilmesi ihtiyacının bir sonucudur.Evlenene kadar cinsel deneyim yaşayamayan insanlar için bir çıkış yoludur.

Yani aslında toplum kabullerinin genel bir sonucudur.Bu kadar basit, sizin gibi insanlar azaldıkça inanın fuhuş azalacaktır.
Fakat fuhuş yapan insanlara karşı neden bu kadar kin güttüğünüzü anlamış değilim,sizi ne alakadar eder bir insanın nasıl para kazandığı.

Porno ve erotik filmleri izlemeye gelince izliyorsunuz ama sonra oynayan oyuncuları lanetliyorsunuz nasıl iş anlamadım.

Uçağa binip hacca gidiyorsunuz sonra uçağı yapana gavur diyorsunuz.Aynı kafa...

Normal görmem neden başka insanlara yapmasını tavsiye etmemi gerektirsin eğer etrafımdaki insanlar yapmak isterse yapar beni ilgilendirmez.
Özendirme gibi bir çaba gütmedim yazımda neden hemen özendirme amacında bulundurmuşum gibi davrandınız.

İftiralarınızı kendinize saklayın. Herkesi de kendiniz gibi sanmayın.

Bizim gibi insanlar azaldıkça fuhuş azalacakmış. Hem fuhuşu normal birşey olarak göreceksiniz, hem de bizim üzerimize yıkacaksınız. Yazana da, yazdırtana da pes diyorum.

Türkiye gibi ülkelerde yaygınmış. Niye? Müslüman bir ülke ya. Takiyyecilik bu olsa gerek. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin, hem bu ülkede doğmuş, büyümüş insanlardan dünyaya geleceksin, hemde bu ülkenin insanlarını yerden yere vurup, fuhuş kötü birşey değil ama sebebi sizsiniz diyip insanları kötüleyeceksiniz.

Lafımı eğritmeden, doğrutmadan direk söyleyip, sizin seviyenizden uzak durmak en iyisi.

Hadi buradaki müslümanları hor görüyorsunuz, kötülüyorsunuz. Sizin ananız, babanız yok mu? Bir tane müslüman yakınınız yok mu? Burada bize söylediklerinizi kendi yakınlarınıza da söyleyebilecek cesarete ve vicdana sahip misiniz?

Bundan 40-50 sene önceki Anadolu insanı, Anadolu köylüsü bile sizden daha kültürlü. Bu yüzden ayakta duruyor bu ülke.

Sayokan
19-07-2012, 17:10
İftiralarınızı kendinize saklayın. Herkesi de kendiniz gibi sanmayın.

Bizim gibi insanlar azaldıkça fuhuş azalacakmış. Hem fuhuşu normal birşey olarak göreceksiniz, hem de bizim üzerimize yıkacaksınız. Yazana da, yazdırtana da pes diyorum.

Türkiye gibi ülkelerde yaygınmış. Niye? Müslüman bir ülke ya. Takiyyecilik bu olsa gerek. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin, hem bu ülkede doğmuş, büyümüş insanlardan dünyaya geleceksin, hemde bu ülkenin insanlarını yerden yere vurup, fuhuş kötü birşey değil ama sebebi sizsiniz diyip insanları kötüleyeceksiniz.

Lafımı eğritmeden, doğrutmadan direk söyleyip, sizin seviyenizden uzak durmak en iyisi.

Hadi buradaki müslümanları hor görüyorsunuz, kötülüyorsunuz. Sizin ananız, babanız yok mu? Bir tane müslüman yakınınız yok mu? Burada bize söylediklerinizi kendi yakınlarınıza da söyleyebilecek cesarete ve vicdana sahip misiniz?

Bundan 40-50 sene önceki Anadolu insanı, Anadolu köylüsü bile sizden daha kültürlü. Bu yüzden ayakta duruyor bu ülke.

Herkesi kendim gibi sanmayayım öyle mi?
Doğrusu sizin tabirinizle seviyeyi daha da düşüreyim.
Ben cinsellik kavramını 8 yaşında falan müslüman olan arkadaşlarımdan öğrendim ne ironidir. Benim annem , babam ikiside müslüman değil biri müslüman diğeri deist.Annem babam beni ilgilendirmez,evet açıkça diyorum bu ülkedeki insanların düşüncesi geri kalmış zihniyete aittir.

Türkiye'de sadece anket yapılsa ilk cinsel deneyiminizi nerde yaşadınız diye (burda kast ettiğim mastürbasyon değildir) ve nerde yaşadınız sorusuna gelecek cevaplar 16-25 genelev olacaktır çoğunlukla.
Daha önceden elektronik sporlarla uğraştım 2-3 sene bundan dolayıda
yabancı ülkelerden pek çok arkadaş edindim onlara aynı soruyu sorduğumda 13-16 kız arkadaşlarıyla idi cevap.

Zaten kendi yakınımdakileri hiç övmedim onlarda sizden farksız Türkiye'de benimle aynı düşünceye bu kadar rahat bir düşünceye sahip insan sayısı 100'ü geçmez bu yüzden bu ülkede yaşamayıda düşünmüyorum zaten belirtmiş olayım bunu.

Evet sizin baskınızın sonucudur,kadınlar için bekaret bir tabu haline gelmiştir bu ülkede . Size sorayım bir erkek cinsel organının işe yaradığını kaç yaşında anlar sizce ? Bence 10-13 yaşları arasında anlıyor bir şekilde.Sizce bu kişi evlenene kadar ne yapar , bu ihtiyacını nasıl gidericek ?İşte bu da sizin sevmediğiniz fuhuş ve porno erotik film sektörünü doğurur.
Kendi baskılarınızın ve tabularınızın sonucu artıyor.Talep ve arz meselesidir bu.İnsanlar cinsel partnerlerini normal yollardan bulamadığı için bu ülkede bundan dolayı fuhuş yaygınlaşıyor.

Anadolu insanının mantığı şudur başı açık kadın fahişedir,flört etmek fuhuştur.Bir bayan evlilik haricinde biriyle beraberlik yaşıyor veya aynı evde yaşıyorsa fahişedir.
İşte sizin o çok aşırı kültürlü halkınızın anlayışı budur.

Ülke ayaktamı duruyor güldürmeyin?
Sürekli dış politikada büyük yenilgilere uğrayan bu ülkemi ayakta duruyor ? (Bkz:İsrail'in Türk elçisine yaptığı saygısızlık, mavi marmara baskını,Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilmesi,dış işleri bakanımıza yapılan tavır Putin ve Obama tarafından)

bu ülke ayakta duruyorsa , ABD Rusya Çin,Kanada gibi ülkeler havada uçuyor o zaman.

Sayokan
19-07-2012, 17:31
Bizim gibi insanlar azaldıkça fuhuş azalacakmış. Hem fuhuşu normal birşey olarak göreceksiniz, hem de bizim üzerimize yıkacaksınız.
.

Bir kadın veya erkeğin para karşılığında cinsel ilişikiye girmesinde anormal olan nedir ? Neden sizi bu kadar rahatsız ediyor ? Sizi neden ilgilendiriyor bu ?

Yergin
19-07-2012, 17:43
İslama ait içinizde bir öfke var ise, o zaman gidin önce kendinize yakın olanlar ile bunu paylaşın, yaşayın. Anne veya babanızdan hangisi müslüman bilmiyorum ama onlarla bu tarz tartışmalara, diyaloglara giremiyor musunuz? Yoksa, girersem, üzerim, kırarım diye mi korkuyorsunuz?

Para karşılığında yapılan cinsel ilişki şerefsizliktir. Yapan da, yaptıran da, ön ayak olan da aynısıdır. Karşısındaki insanın, insan olduğunu unutmaktır. O kişi ile, dürüstçe, insanca konuşup, sorumluluklar altına girmekten korkmaktır. Sadece ama sadece zevki uğruna yapılmış bir hainliktir. Hiç bir insanı, para karşılığı satın alamazsınız. Aldığını zanneden, şerefini satmıştır aslında.

Bu kadar nefret duyguları içerdiğiniz ülkeden, en yakın zamanda, kesep döner, sap döner misali gidip geri dönmeniz dileği ile...

Size artık verebileceğim bir cevap yok.

ALKA
19-07-2012, 17:53
İnanmadığı dinin peygamberine karı pazarlayıcısı diye açık açık yazılıyor, altına bir yetkili başka mesaj atıyor, ben dile getirdiğim halde siz değinmiyorsunuz bile.

Kimse Muhammed'e "karı pazarlamacısı" diye bir söz dememiş. İddianızı kanıtlayın ve o mesajı gösterin lütfen. Hem bir iddiada bulunuyorsunuz hem de size konu hakkında cevap yazılınca hakaret var diye rapor ediyorsunuz. Bu doğru değil ve duvarda gördüğünüz her sinekten huylanmanız ve hakaret var diye rapor etmeniz artık baydı..

ALKA
19-07-2012, 17:55
Para karşılığında yapılan cinsel ilişki şerefsizliktir. Yapan da, yaptıran da, ön ayak olan da aynısıdır.
Gönüllü ve parasız olarak zevkine yapılan cinsel ilişkileri zina diyerek yasaklamak ve recm cezası (kırbaç veya taşlama) vermek de bir şerefsizliktir. Aynı şekilde yasaklayan da yasaklattıran da, yasağa ön ayak olan da aynısıdır.

Yergin
19-07-2012, 18:07
Kimse Muhammed'e "karı pazarlamacısı" diye bir söz dememiş. İddianızı kanıtlayın ve o mesajı gösterin lütfen. Hem bir iddiada bulunuyorsunuz hem de size konu hakkında cevap yazılınca hakaret var diye rapor ediyorsunuz. Bu doğru değil ve duvarda gördüğünüz her sinekten huylanmanız ve hakaret var diye rapor etmeniz artık baydı..

Belirtmişimde hemen altına bir yetkili mesaj yazmış diye

Burada sayın antika, peygamberimiz için savcılığın suç duyurusunda bulunmasını örnekliyor. Altına da sayokan,

+ karı pazarlamacısı diye yazıyor.

Sorumluluk sahibi olmak zordur sayın ALKA, taşıyamadığınız yükün altına girmeyin.

Sayokan
19-07-2012, 18:13
İslama ait içinizde bir öfke var ise, o zaman gidin önce kendinize yakın olanlar ile bunu paylaşın, yaşayın. Anne veya babanızdan hangisi müslüman bilmiyorum ama onlarla bu tarz tartışmalara, diyaloglara giremiyor musunuz? Yoksa, girersem, üzerim, kırarım diye mi korkuyorsunuz?

Para karşılığında yapılan cinsel ilişki şerefsizliktir. Yapan da, yaptıran da, ön ayak olan da aynısıdır. Karşısındaki insanın, insan olduğunu unutmaktır. O kişi ile, dürüstçe, insanca konuşup, sorumluluklar altına girmekten korkmaktır. Sadece ama sadece zevki uğruna yapılmış bir hainliktir. Hiç bir insanı, para karşılığı satın alamazsınız. Aldığını zanneden, şerefini satmıştır aslında.

Bu kadar nefret duyguları içerdiğiniz ülkeden, en yakın zamanda, kesep döner, sap döner misali gidip geri dönmeniz dileği ile...

Size artık verebileceğim bir cevap yok.
Annem ve babamla tartışmadığımı kim söyledi?Okuldaki arkadaşlarımdan çevremdeki herkese kadar her zaman bu görüşlerimi her yerde savundum fakat insanları değiştiremedim.Örnek vereyim okuldaki öğretmenim ankara'da skandal diye olan bir olayı anlatıyordu bir lisede iki genç cinsel ilişikiye girmiş video internete düşmüş vs. kendi öğretmenime açıkça dedim bizi neden ilgilendiriyor herkes istediğini yapar bunda yanlış olan ne başkasının cinsel ilişkisi neden ilgilendirmeli. Ondan şu cevabı aldım ben bu konularda geniş fikirliyimdir fakat sen baya baya çok çok geniş fikirliymişsin dedi.Türkiye şartları için biraz fazla özgür düşünüyorum doğrudur.

Kardeşim ne alaka şerefsizlik hainlik,paranı verirsin cinsel ilişikiye girersin sonra herkes kendi yoluna bu kadar oldu bitti.Ne alak sorumluluk altına girmekten korkma , cinsel ilişki için neden evlilik şartki ? Cinsellik insanda zevki bir duygudur, insan nasıl tuzlu tatlı ekşi acı şeyler sever mesela cinsellikte öyledir.Evlilik bana göre insanın kendini kısıtlamasıdır,tabi sevgi ve aşk dediğimiz kavram oluşunca iki insan hayatlarını birleştirmek isteyebilir.Peki sadece yatmak istiyorsa sırf bunun için evlenmesimi gerek ?

İşte sizin zihniyetinizin yarattığı sonuç bir polis hiç uğruna işini kaybetti:

http://www.focushaber.com/travesti-polis-fuhusta-yakalandi--h-152727.html

Sayın alka kadın pazarlamacısı lafı bir hakaret değildir demişsem bile ne olmuş yani ? Bu bir mesleğin tanımıdır kimine göre iyi kimine göre kötü.

Cumayagittimgelicem
19-07-2012, 18:51
seksimiz yapılırken bir sebeple yapılmıyor mu zaten? bazen karizmandır, bazen ünlü olman, bazen karşı tarafın sende bulduğu başka bir özellik, bazen sadece anlık ihtiyacıdır, bazen paralı oluşun, bazende gerçektende para vermiş olman. çok fark yok. insanoğlu insanoğluluğunu yapmaya devam edecektir.

burada nedense herkezin atladığı olay bu sektörde çalışan kadınların/erkeklerin çoğunun zorla çalıştırılıyor olması. asıl sorun budur. Aslında tek sorun budur. ama benim inanılmaz ahlaklı müslüman arkadaşlarımın ilk kafasına takılan hemen bir penisin vajina ile temasının para karşılığı olması, evli olmadan olması sanırsam. hemen verdiğiniz cevaplardan ahlak bekçiliği için elinizde sopanızla beklediğinizi farz ediyorum. günübirlik evlendirilince problem yok. çok güzel...

insanları yargılmayın, neyi neden, ne şartlar altında yaptıklarını anlamaya çalışın, her haltı siz bilmiyorsunuz.

Sayokan
19-07-2012, 18:57
seksimiz yapılırken bir sebeple yapılmıyor mu zaten? bazen karizmandır, bazen ünlü olman, bazen karşı tarafın sende bulduğu başka bir özellik, bazen sadece anlık ihtiyacıdır, bazen paralı oluşun, bazende gerçektende para vermiş olman. çok fark yok. insanoğlu insanoğluluğunu yapmaya devam edecektir.

burada nedense herkezin atladığı olay bu sektörde çalışan kadınların/erkeklerin çoğunun zorla çalıştırılıyor olması. asıl sorun budur. Aslında tek sorun budur. ama benim inanılmaz ahlaklı müslüman arkadaşlarımın ilk kafasına takılan hemen bir penisin vajina ile temasının para karşılığı olması, evli olmadan olması sanırsam. hemen verdiğiniz cevaplardan ahlak bekçiliği için elinizde sopanızla beklediğinizi farz ediyorum. günübirlik evlendirilince problem yok. çok güzel...

insanları yargılmayın, neyi neden, ne şartlar altında yaptıklarını anlamaya çalışın, her haltı siz bilmiyorsunuz.
Sayın arkadaşım çoğu demeniz yanlış bunların bir kısmı zevk ve para için yapıyor.Bahsettiğim dünya çapındaki görüntülü cinsel sohbet siteleri.Sen ben dahi başvursak işe alınırız.
Bunda ayıp bir şey yok ve ben zorla yaptırıldığı konusunda katılmıyorum .Tabi zorla yaptırılanlar var ama hepsi değil;
sonuçta hem maddi yönden kazanç,hem cinsel yönden tatmini sağlayan bir meslek.

spartacus
19-07-2012, 19:17

Yergin konuyla ilgisiz cevapları bende anlamlı bulmuyorum.

Peki bu savcılar neden sayfalarında, facebooklarda, twitlerde hakaret eden müslümanlara soruşturma açmıyorlar? Ateistlere edilen küfrün, hakaretin haddi hesabı yok, yine keza başka dine, topluma vs mensup insanlara da yer yer hakaret, aşağılama mesajları var... Sana katılsam bile çifte standardımız olmamalı... Demek ki küfür yasak değilmiş. Burası TD sitesi, orası facebook, burası facebook gibi bir site olsa idi, elbetde kimsenin mesajına filtre uygulanmazdı. Zira o alan sosyal bir alan, hesaplar ise kişisel. Yani TD sitesi bir forum ve bir çok şeye müdahale edebiliriz, ama facebook gibi bir sitede TD sitesi gibi müdahale etmek, insanın evine girip, şşş alo, atletle dolaşma, şunu yapma vs demeye benzer..

Siz gerçekten bu kadar ince düşünüyorsanız bence çifte standartlı olmamalısınız.

Örneğin din inanç sistemi üzerine kurulu değil mi? İnsanların inanç biçimine göre yaşam biçim ve standartlarını belirlemek-müdahale etmek başlı başına insanlık ayıbıdır. Bunu anlamak için atıyorum müslüman olmayan bir ülkede, onların inancı ile yaşamaya zorlandığınızda, anlarsınız. Burada anlayacağımız hem baskı hem de insanların inancını politik-ekonomik-iktidar(ve güç hissi) çıkarlar uğruna, siyasete alet etmeninne kadar kötü bir şey olduğudur diye düşünüyorum.(din özünde, siyasi bir örgüt ve ben inanç ile dini asla aynı kefeye koymadım.)

Bizim tepkimizin kaynağı gördüğün gibi küfürle ilgili değil, tepki bilinçli olarak düşünce-ifade alanına müdahale edilmesine karşıdır(yani fırsatdan istifade gözdağı sistemidir bu tarz). Kısaca binlerce küfürbaz müslümana dokunmayan bir devletin, ateiste dokunmasının savunulacak hiç bir yönü yok. Sen de savunamazsın, savunduğunu sanırsın, kendini yanıltırsın..

Benim anlatmak istediğim bu. Yazdıklarımda kişilerin eylemlerini savunduğumu göremiyorum, öncekilerde de yok. Umarım bu sefer ifade edebilmişimdir, sanıyorum ki sorun bende.

ALKA
19-07-2012, 19:19
Belirtmişimde hemen altına bir yetkili mesaj yazmış diye

Burada sayın antika, peygamberimiz için savcılığın suç duyurusunda bulunmasını örnekliyor. Altına da sayokan,

Sorumluluk sahibi olmak zordur sayın ALKA, taşıyamadığınız yükün altına girmeyin.
Savaşta esir alınan kadınları köle pazarlarında satmak bu tanımlamaya girmiyorsa nedir? Doğru söze ne denir? Muhammed askerlerine bunun için izin bile vermiş. Bugün bunu yapmış olsa, savaş esirlerini köle olarak satmış olsaydı veya kadınları askerlerin kendilerine cariye olarak almalarını emretmiş olsaydı Uluslararası Savaş Mahkemesinde yargılanırdı. Bu bir insaflı bir insanın yapacağı, yaptıracağı bir iş değil.

Ama haklısın kanunlar sizden yana ve bunu dine hakaret diye bize kakalıyorlar. Doğruyu söylediğimiz için gerçekleri size gösterdiğimiz için ve dininizin yanlışlıklarını açığa döktüğümüz için bizi cezalandırıyorlar. Ve siz de bu adaletsizliği savunuyorsunuz. Hukuk sizden yana bu doğru, yargılanan bizler olduk. Bu ileti gerektiği gibi düzenlenecek ama yanlış olduğu için değil mecbur bırakıldığımız için.

Size gelince sizin gibi üyelere burada ihtiyacımız yok. Din adı altında haksızlığı ve köleliği, subyancılığı kayıranlara savunanlara burada yer yok.

Bu anlamda bir daha ki sefere köleliği savaş esirlerinin cariye olarak satılışını savunursanız yetkilerimi kullanıp sizi forumdan bu sebeple atacağım.

Cumayagittimgelicem
19-07-2012, 19:46
Sayın arkadaşım çoğu demeniz yanlış bunların bir kısmı zevk ve para için yapıyor.Bahsettiğim dünya çapındaki görüntülü cinsel sohbet siteleri.Sen ben dahi başvursak işe alınırız.
Bunda ayıp bir şey yok ve ben zorla yaptırıldığı konusunda katılmıyorum .Tabi zorla yaptırılanlar var ama hepsi değil;
sonuçta hem maddi yönden kazanç,hem cinsel yönden tatmini sağlayan bir meslek.

beyaz kadın ticareti i ve dönen sermayeyi düşünürsek, ve görüntülü olan kısmını saymaz isen rahatlıkla çoğunluk diyebilirsin. psikolojik ve fiziksel olarak zorla çalıştılanlar benim için önemli olan.

yazdıklarımla anlatabildiysem ben zaten para verilmiş veya verilmemiş umursamıyorum. isteyen istediği gibi yapar ama gidipde ülkemizde ve dünyada (ki afrika kıtasında çok vahim) fuhuş yaptıranların büyük kısmının önce yalan, sonra zorla veya direk olarak zorla bu işi yaptırdığını görmezden gelmek yanlış olacaktır.

Yergin
19-07-2012, 20:12
Yergin konuyla ilgisiz cevapları bende anlamlı bulmuyorum.

Peki bu savcılar neden sayfalarında, facebooklarda, twitlerde hakaret eden müslümanlara soruşturma açmıyorlar? Ateistlere edilen küfrün, hakaretin haddi hesabı yok, yine keza başka dine, topluma vs mensup insanlara da yer yer hakaret, aşağılama mesajları var... Sana katılsam bile çifte standardımız olmamalı... Demek ki küfür yasak değilmiş. Burası TD sitesi, orası facebook, burası facebook gibi bir site olsa idi, elbetde kimsenin mesajına filtre uygulanmazdı. Zira o alan sosyal bir alan, hesaplar ise kişisel. Yani TD sitesi bir forum ve bir çok şeye müdahale edebiliriz, ama facebook gibi bir sitede TD sitesi gibi müdahale etmek, insanın evine girip, şşş alo, atletle dolaşma, şunu yapma vs demeye benzer..

Siz gerçekten bu kadar ince düşünüyorsanız bence çifte standartlı olmamalısınız.

Örneğin din inanç sistemi üzerine kurulu değil mi? İnsanların inanç biçimine göre yaşam biçim ve standartlarını belirlemek-müdahale etmek başlı başına insanlık ayıbıdır. Bunu anlamak için atıyorum müslüman olmayan bir ülkede, onların inancı ile yaşamaya zorlandığınızda, anlarsınız. Burada anlayacağımız hem baskı hem de insanların inancını politik-ekonomik-iktidar(ve güç hissi) çıkarlar uğruna, siyasete alet etmeninne kadar kötü bir şey olduğudur diye düşünüyorum.(din özünde, siyasi bir örgüt ve ben inanç ile dini asla aynı kefeye koymadım.)

Bizim tepkimizin kaynağı gördüğün gibi küfürle ilgili değil, tepki bilinçli olarak düşünce-ifade alanına müdahale edilmesine karşıdır(yani fırsatdan istifade gözdağı sistemidir bu tarz). Kısaca binlerce küfürbaz müslümana dokunmayan bir devletin, ateiste dokunmasının savunulacak hiç bir yönü yok. Sen de savunamazsın, savunduğunu sanırsın, kendini yanıltırsın..

Benim anlatmak istediğim bu. Yazdıklarımda kişilerin eylemlerini savunduğumu göremiyorum, öncekilerde de yok. Umarım bu sefer ifade edebilmişimdir, sanıyorum ki sorun bende.

Sevgili spartacus,

Hayatta en sevmediğim şey çifte standarttır. Bu yüzden, bir müslüman olarak, ne bir cemaate dahil olurum, ne bir sohbete katılırım. Herkesin inancı kendisine. Ben kendi inancıma bakarım. Allah'ın farzları belli, olmam gereken hal belli, ben bunlara uyarım.

Sizleri de anlıyorum. İnanmıyorsunuz diye bir çok laf geliyor olabilir, türlü zorluklarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Hiç birisini tasvip etmiyorum. Ülkemizde yapılan herşeyin doğru olmadığınıda biliyorum. Ama ülkem doğru yapmıyor diye ben yanlış yapamam. Bu sitenin bir tüzüğü olduğu için, ben 1-2 sene öncede bazı sorunlarımı dile getirmiştim. Sitenin tüzüğü olmasa, niye dile getireyim? Niye tepki göstereyim ki? Benim gösterdiğim tepkiyi de o zaman da en iyi dilaver abi anlayabilmişti ve sonrasında söylediği söz ile sevinmiştim.

Facebook'a gelince, normalde güzel bir uygulama ama malesef insanlar çok kötüye kullanıyor. Bu yüzden sevmiyorum.

Benim bu sitede bulunma sebebim, bir müslüman ile bir ateistin bu dünyada birlikte yaşayabilmesi için bir engel olmadığıdır. Ben kendi inancımı yaşarım, siz kendi düşüncelerinize göre yaşarsınız. Engel olmadan, karşı tarafa karışmadan, saygılı olarak. Buna dair inancımı hiç yitirmediğim için TEHDİT edilsem dahi buradan hiç bir şekilde gitmek gibi bir niyetim yok.

Ama haklısın kanunlar sizden yana ve bunu dine hakaret diye bize kakalıyorlar. Doğruyu söylediğimiz için gerçekleri size gösterdiğimiz için ve dininizin yanlışlıklarını açığa döktüğümüz için bizi cezalandırıyorlar. Ve siz de bu adaletsizliği savunuyorsunuz. Hukuk sizden yana bu doğru, yargılanan bizler olduk. Bu ileti gerektiği gibi düzenlenecek ama yanlış olduğu için değil mecbur bırakıldığımız için.

Size gelince sizin gibi üyelere burada ihtiyacımız yok. Din adı altında haksızlığı ve köleliği, subyancılığı kayıranlara savunanlara burada yer yok.

Bu anlamda bir daha ki sefere köleliği savaş esirlerinin cariye olarak satılışını savunursanız yetkilerimi kullanıp sizi forumdan bu sebeple atacağım.

Sayın ALKA, madem İslam inancına sahip kişilerin burada yeri yok, niye kapınızı açıyorsunuz? Bunu da hukuk mu sağlıyor?

Sırf inancım için beni buradan atacaksanız buyrun.

Corpse Bride
19-07-2012, 21:11
İnsanlar sevdiklerinin yada çocuklarının hakaretini alayını eğlenerek kin duymadan hoş görüyle karşılar hatta çocuğunun eşşeğide olur köpeğide hatta onun için her türlü maymunluğu fedakarlığı yapar. Bir başkası tanımadığı biri git öte dediğinde ise develer dama çıkar. asla sevdiklerine sunduğu krediyi vermez ölümüne üstünlük mücadelesine girer. yaptırımlar cezalar yasalar. Ve gençlik harcanır. senin adına devlet harcar.hakmış saygıymış. başı göğe eren var mı? bilmek bir şey bildiğini sanmak alınganmı yapıyor insanları nedir bilemedim.duymuyoruz buna eminim.

kısaca çözüm bu değil.

spartacus
19-07-2012, 22:19
Sevgili spartacus,

Hayatta en sevmediğim şey çifte standarttır. Bu yüzden, bir müslüman olarak, ne bir cemaate dahil olurum, ne bir sohbete katılırım. Herkesin inancı kendisine. Ben kendi inancıma bakarım. Allah'ın farzları belli, olmam gereken hal belli, ben bunlara uyarım.

Sizleri de anlıyorum. İnanmıyorsunuz diye bir çok laf geliyor olabilir, türlü zorluklarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Hiç birisini tasvip etmiyorum. Ülkemizde yapılan herşeyin doğru olmadığınıda biliyorum. Ama ülkem doğru yapmıyor diye ben yanlış yapamam. Bu sitenin bir tüzüğü olduğu için, ben 1-2 sene öncede bazı sorunlarımı dile getirmiştim. Sitenin tüzüğü olmasa, niye dile getireyim? Niye tepki göstereyim ki? Benim gösterdiğim tepkiyi de o zaman da en iyi dilaver abi anlayabilmişti ve sonrasında söylediği söz ile sevinmiştim.

Facebook'a gelince, normalde güzel bir uygulama ama malesef insanlar çok kötüye kullanıyor. Bu yüzden sevmiyorum.

Konu ile ilgisi olmayan mesajları kesinlikle bende tasvip etmiyorum. Tabi niyet sorugulamadan dile getiriyorum, belirli bir kitleyi incitmek temelinde hiç bir yaklaşımı kime giderse, kimden gelirse aslında bende tasvip etmiyorum. Bu benim düşüncem başkası başka görüşde olabilir... Ama şunu da tasvip etmemek gerekir, başkası incinecek diye kimsenin düşüncesi engellenmemelidir, zira eksiklik incinenlerdedir diye düşünüyorum.

Bir diğeri de hiç bir görüş, düşüncenin hakaretle ya da benzeri biçimde acz ile, olmadı diğer görüş ve düşünceleri, düşünce sahiplerini küçültücü, aşağılayıcı... vs biçimde savunulamayacağı gibi, ifade edilemeyeceğini de düşünüyorum.

Birde örneğin buna benzer ince bir yöntem vardır, düşüncelerle, fikirlerle değilde insanları hedef alıp, çapsızlaştırma dediğim bir yöntemdir -ki örneğin bende bu yöntemi oldum olası sevmem ve hakaretden de daha ağır sayarım-. Bu tarz bir tartışmaya muhatap olduğumda, defalarca yöntemin yanlışlığını anlatmaya çalışırım, olmayınca tepki koyarım... Tepki vermek normaldir.

Bir diğeride onlar yapıyor ama gibi söylemlerle aynısını yapma eğilimidir ki, bu da yapan kişiyi, yapanlarda farksız kılar...

Neyse biz tepki verildiğinde çok rahatsız olan bir toplum anlayışı ile yetişiyoruz, oysa etki de, tepkide gayet doğal. Sanırım toplum olarak, biz henüz bunu anlayacak kapasitede değiliz, muhtemel tek tip insan yapısıyla yetiştiğimizden kaynaklıdır. Tepki deyince asmak kesmek, kırmak dökmek, sövmek, saymak sanıyoruz, etki oluşturmak deyince de aynısını yapıyoruz. Yani tepki verme biçimimiz garip.

bursali68
19-07-2012, 22:20

Merhaba,

Sn.Yergin , bu mesajı , değitirilmemiş haliyle ben de gördüm...İlk etapta tepkiyle baktım...Ancak sonrasında , bir RİVAYETTE buna benzer bir olayın geçtiğini anımsayınca tepki göstermedim...Bir kaç tane değişik örnek...;

Abdullah İbn Ömer anlatıyor:
- "Peygamber, Benû Mustalık üzerine gece baskını yaptı. Onlar ansızın yakalanmışlardı. Hayvanları da su başında sulanıyordu. Peygamber, savaşabilir durumda olanlarını öldürttü; çocuklarını da tutsak olarak aldı. O sırada Cüveyriye'yi kendine seçti."

(Bkz. Buhari, Kita- bu'l-Itk/13; Tecrid, hadis no: 1117 Müslim, Kitabu'l-Cihâd/1, hadis no: 1730; Ebu Dâvûd, Sünen,Kitabu'l-Cihâd 100, hadis no: 2633.)

============
Ebu Said el Hudrî anlatıyor:
- "Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekarlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İstiyorduk azil yapmayı. Ancak, 'Peygamber aramızdayken ona sormadan nasıl azil yapacağız?' dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygamber de azil yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmaya bilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin meydana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir."

(Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n- Nikâh/49, hadis no: 2170.)

===========
Enes'e soruluyor:
- "İyi ama, Peygamber buna güç yetirebiliyor muydu?" Enes karşılık veriyor: - "Evet. Biz aramızda, Peygambere 30 erkek gücil (şehveti) verildiğini konuşurduk."

(Diyanet'in bir yayınında görmek için bkz. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi, hadis no: 192.)

Sn.Yergin önce Hz.Peygamberin " savunmasız durumdakileri ÖLDÜREN , tutsak alan ,ve kadın seçip cariye alan - sekskolik / seks manyağı - TECVÜZE OLUR VEREN " biri gösterilmesine kimsenin gıkı çıkmayacak , sonra da belki de bu konularada çok da bilgisi olmayan biri yanlış laf ettimi GÜNAH KEÇİSİ olacak...Böyle bir adalet anlayışı var mı...???

===========
Abdullah ibn Mesûd (r) şöyle demiştir:
Peygamber (S) Mekke de iken Ve’n -Necmi Sûresini okudu da bunun sonunda secde yaptı. Onunla beraber olanlarda, bir ihtiyar müstesna (mü’min ve müşrik) hep secdeye vardılar. O ihtiyar kimsede bir avuç çakıl veya toprak alıp alnına götürdü ve: bu kadarı bana yeter, dedi. İşte o kimse ki, ben onu bundan sonra (Bedirde) kafir olarak öldürülmüş olarak gördüm.

(Buhari, Ebvâbu Sucûdil- Kur’an 1. Cilt 3 sayfa 1044 Ötüken 1987)

Ki bu rivayet GARANYK olayı diye anılan Lat-Uzza-Menat adlı üç put (kuğu) ismi anıldığında olduğu söylenen bir olaydır...

Sn.Yergin Hz.Peygamberin " PUTPEREST " biri gösterilmesine kimsenin gıkı çıkmayacak ,sonra da bu rivayetten yola çıkarak " Şeytan Ayetleri " kitabının yazarı Salman Rüşdi'nin ÖLÜM FERMANI YAZILACAK...!!!

Bu nasıl bir ADALET ANLAYIŞI...?

Öncelikle dinimi-peygamberimi bu hale düşürenlerin niçin DEFTERİ DÜRÜLMÜYOR...?İnananlar Peygamberimi yerin dibine sokar,HAKARET üstüne HAKARET ederken , İFTİRA üstüne İFTİRA atarken , İTHAM üstüne İTHAMLARDA bulunurken , inanmayan kişilerin bunu yapmasından doğal ne olabilir ki...???

Önce inanan insanların ŞAPKALARINI önlerine koyup inançlarını gözden geçirmeleri , neye inanıp inanmadıklarına KARAR vermeleri gerekir...

Sayın alka kadın pazarlamacısı lafı bir hakaret değildir demişsem bile ne olmuş yani ? Bu bir mesleğin tanımıdır kimine göre iyi kimine göre kötü.

Eğer ki siz sözü bir şahıs , herhngi bir politik kişi ,herhangi bir dinin peygamberi hakkında kullanmışsanız bunun adı HAKARETTİR arkadaşım...Bunun için de bu forumun kendi kurallarından olan 45.maddenin (a) fıkrasını ve 46. maddesini okumanızı öneririm...Tartışmak başka bir şey , hakaret başka bir şeydir...Her kim olursa olsun hakaret " küçük " insanların davranışıdır...

Ama dedim ya üstteki nedenlerden dolayı fazla da kızamadım , yaşınızı da göz önüne alarak...

Sağlıcakla kalınız...