PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık


walla
08-10-2006, 20:49
http://www.ktuvakfi.org.tr/images/ikiturk.jpg

yorumsuz

agnostic_z
08-10-2006, 20:59
Arap ta geldi iki ingiliz casusuna kanıp binlerce askerimizi arkadan vurdu!

humayun
09-10-2006, 00:10
Hepsinin ruhları şad olsun.Allah onlardan razı olsun.

walla
11-10-2006, 21:40
Gariptir, Hulki Cevizoğlunun Cevizkabuğu proğramında bu kahraman atalarımız için İtalyan askeri ve Fransız askeri yakıştırması yapıldı.
Amaç ne olabilir.
Ulus bilincini körükleyen değerlerin aşağılanıp Ümmet bilincini aşılamak.

pante
11-10-2006, 22:28
http://img78.imageshack.us/img78/3172/yemektablosu13bc.jpg

11-10-2006, 23:00
Bu resim son birkaç yıla kadar medyada yok idi. Son zamanlarda her yerde görürü olduk. Bu fotoğrafın kesin olarak nerede ve ne zaman çekildiğine dair bilgisi olan var mı?

Cumhuriyeti biz böyle kazandık başlığının altında olduğuna göre Kurtuluş Savaşı'nda çekilmiş olmalı. Ancak pek çok yerde Çanakkale Savaşında olduğuna dair bilgi var.

walla
12-10-2006, 00:53
Sağol Panteidar,
Bu resmi askerlerin arkasında duran uçağın müttefik Alman Pilotu çekmiş. Resmin orjinali var ve siyah beyaz. Resim Pilotun torunu tarafından ortaya çıkarılmış.
Bu resme her bakışımda gözlerim doluyor, ama Cumhuriyet düşmanları bu kahraman atalarımıza italyan fransız yakıştırması yapıyor.
Nerde bu Cumhuriyet düşmanlarının Allah inançları. :cry:

cccp13
12-10-2006, 02:30
kurtuluş savaşı, tüm dünya halklarına ibret olabilecek bir kahramanlık örneğidir. o günleri her düşündüğümde gözlerim dolar. fakat geçmişe o kadar çok takılıp kalıyoruz ki geleceğimizi kaybediyoruz. bence " bu ülkeyi nasıl kazandık" yerine , " bu ülkeyi nasıl kaybettik" konusu irdelenmeli artık. elbette ki geçmişimiz unutmayacağız. ama o insanlara biraz saygımız varsa onların kazandığı değerlere de sahip çıkmalıyız. * * * ( abd üsleri, harran ovasının israile satılması, ormanların satılığa çıkarılması, telekomun satılması, askerlerimizin satılması...) bilmem anlatabiliyormuyum ?

humayun
12-10-2006, 02:59
Yukardaki yemek listesini askerliğimi yaparken malatyada görmüştüm.Ve *güzel yemekler olan bir sofraya otursam bazen aklıma gelir ve yediklerim boğazıma düğümlenir.İnşallah onların çektiği sıkıntılara layık Türk Gençleri oluruz.Sevgi ile...

servet
12-10-2006, 03:09
yukarıdaki resim 1.dünya savaşı yıllarında çekilmiş (hem kurtuluş savaşında askerlerin kepleri öyle değildi) osmanlı (hava kuvvetleri) teyyare birliğinin askerleri onlar.

12-10-2006, 11:54
Bu durumda walla'nın başlığın adını değiştirmesi gerekiyor sanırım. Çünkü resim cumhuriyetin kurulması ile alakalı değil. 1. dünya savaşı ile ilgili. Cumhuriyeti her ne kadar çok sevsek de objektif olmalı, Cumhuriyetle ilgisi olmayan bir belgeyi Cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili belge olarak sunmamalıyız.

erenkutsuz
12-10-2006, 13:01
Çanakkale savaşı ile başlar Kurtuluş Savaşı...

o en üstte ki fotoğrafı bir alman subayı çekmiştir..

tarihi 1918

H. Cevizoğlu programını seyreden olduysa fotonun arkasından dardanelle 1918 Turkishe Soldatın gibi bir yazı çıktı sanırım (imla hatam olabilir almanca bilgim yok eğer hata yaptıysam yazımda kusura bakmayın arkadaşlar)

yani Çanakkale 1918 Türk Askerleri yazıyormuş resmin orjinali hakkında

aslında programın büyük kısmını yenik kapatan foto sahibi gazeteci duayeni Mete beyin aramasıyla durum birden değişti ve CHP Muğla milletvekili de baya sıkıştırdı polis(!) dergisini...

sonuçta eğer bizler böyle askerlerin evlatlarıysak saygı duymalıyız...

Çanakkale de çarpışan Atatürk'üde unutmamak gerekir...

Saygılar

walla
12-10-2006, 13:09
Çanakkale savaşı ile başlar Kurtuluş Savaşı...
Haklısın Erenkutsuz

Çanakkale savaşında Osmanlıyı oluşturan diger milletler yoktu, sadece Türk Milleti savaştı, hatta diğerleri bizi arkadan vurdu.

Kurtuluş savaşı 1919 da Atatürkün Samsuna çıkmasıyla değil, Atatürkde oluşan ULUS bilinciyle birlikte başlamıştır.

12-10-2006, 14:03
Çanakkale savaşında Osmanlıyı oluşturan diger milletler yoktu, sadece Türk Milleti savaştı, hatta diğerleri bizi arkadan vurdu.

Çok hatalı bir tesbit. Çanakkale Savaşında Arapların ciddi anlamda katılımı söz konusu idi. Hatta 77. alayın tamamı Araplardan oluşuyordu. Bu alayın tamamı Arıburnu cephesinde ölmüştür. Yani bizim topraklarımızın savunmasında yer alan binlerce arap hayatını kaybetmiştir. Diğer birliklerde de daha az olmakla birlikte Araplar yer almıştır. Örneğin Anafartalar cephesindeki Alman albayı anılarında birliğindeki Araplardan bahseder.

Kurtuluş Savaşının Çanakkale ile başladığı görüşüne katılmıyorum. Çanakkale Savaşı, Osmanlı Devleti'nin varlığını sürüdürmek için yapılmıştır. Kurtuluş Savaşı ise Anadolu halkının Mustafa Kemal önderliğindeki direnişidir, Osmanlıyı savunma amaçlı değil öz savunmadır.

walla
12-10-2006, 14:14
Peki Cem
1-) Çanakkale savaşında emperyalist işgale karşı gelinmeseydi Özgür bir TÜRK ulusu olacakmıydı.
2-) Bugün Hatay'ın neredeyse tamamı Arap kökenlidir ama onlar Türkiyeye katılmayı tercih etmişlerdir.
3-) Araplar savaşta yoktu, bir genellemedir. Sadece araplar değil bulgarlar, yunanlar, ermeniler, vs. vs bir çok diğer halkda bu savaşta bizimle değildi...

walla
12-10-2006, 14:20
Kurtuluş savaşı bir sürectir, Çanakkale savaşlarıda bu sürecin bir basamağıdır.
Nasılki 1919 dan sonra ordu osmanlının ordusu olmasına rağmen Atatürkün komutasında hareket etmiştir.
Ama Türkiye Cumhuriyeti 29.Ekim.1923 de kurulmuştur. Bu güne kadar Ordu Osmanlı ordusudur. Ama ortada Padişah yoktur, komuta tamamıyla M.Kemal Atatürkündü. Başkomutanlık Meclis tarafından verilmiştir.

12-10-2006, 15:00
Walla, kusura bakma ama tarih konusunda tam bir cehalet sergiliyorsun:

Sadece araplar değil bulgarlar, yunanlar, ermeniler, vs. vs bir çok diğer halkda bu savaşta bizimle değildi...

Arkadaşım o tarihte Yunanlılar ve Bulgarlar ayrı bir ulus devlet idiler ne diye bizim yanımızda savaşsınlar? Sen herhale o zamanlar Bulgarlar ve Yunanlılar hala bizim egemenliğimiz altındalardı sanıyorsun.

Ayrıca Alman komuta kademesi ciddi anlamda Türklere yardım etmiştir çanakkalede. Başta Liman Von Sanders olmak üzere yüzden fazla Alman subayı vardır. Türk makinalı tüfekleri ve mavzerleri Alman malıdır bu savaşta.

Ermenilerin bir kısmı ise askere alınmış ama doğudaki ayaklanmadan sonra çıkarılmışlardır.

Çanakkale savaşında emperyalist işgale karşı gelinmeseydi Özgür bir TÜRK ulusu olacakmıydı.


Önceden dediğim gibi Çanakkale savaşı İstanbul hükümetinin, Osmanlının savaşıdır. Amaç İngiliz ve Fransızların Ruslara yardımını kesmektir.

Bir de şunu özellikle belirtmek gerekiyor ki İngiliz ve Fransızların asıl amacı İstanbulu almak değil Karadenizdeki Rus limanlarına malzeme akışını sağlamak ve Alman cephesinin doğu kısmını ayakta tutmak idi.

mep
12-10-2006, 15:31
Bu resimle ilgili Sabah gazetesinin 08,10 2006 günkü yazısı.

*Pilot değil hurdacı

Çanakkale'de savaşan pilotları gösterdiği iddiasıyla ODTÜ'lü öğretim üyesi Yılmazer tarafından ortaya atılan fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı.

12-10-2006, 17:44
Kurtuluş savaşı bir sürectir, Çanakkale savaşlarıda bu sürecin bir basamağıdır.
Nasılki 1919 dan sonra ordu osmanlının ordusu olmasına rağmen Atatürkün komutasında hareket etmiştir.
Ama Türkiye Cumhuriyeti 29.Ekim.1923 de kurulmuştur. Bu güne kadar Ordu Osmanlı ordusudur. Ama ortada Padişah yoktur, komuta tamamıyla M.Kemal Atatürkündü. Başkomutanlık Meclis tarafından verilmiştir.

Walla,

23 Nisan 1920'den sonra, Osmanlı ordusundan değil, TBMM ordusundan bahsedilebilir ancak. Düzenli ordunun kurulabilmesi de, 23 Nisan '20'den sonradır ayrıca. Daha önce Osmanlı İmp. subayı olanların bir kısmı zamanla TBMM ordusunun subayları olmuşlardır. Amasya Bildirisi'ni tekrar, baştan, dikkatlice okumanızda yarar var. Türkiye Cumhuriyeti, Osmalı Devleti sayesinde değil, ona rağmen kurulmuştur ve siyasi olarak Osmanlı Devleti'ni tarihten kaldıran bir örgütlenmedir.

neutrino

cccp13
12-10-2006, 22:57
araplardan bahsederken sadece suudi arabistanda yaşayanlardan bahsediyorsunuz herhalde. aksi halde büyük bi yanılgıya düşersiniz. ben de arap kökenliyim ve kurtuluş savaşında binlerce arap türkiye için savaşmıştır. bu olayı sadece türklere mal etmek bana biraz şovenist bi yaklaşım gibi geldi. şöyle bi örnek vereyim. düşmana ilk başkaldıran ve kurtuluş savaşının ilham kaynağı olan kentlerimiz urfa, maraş, antep. yani kürt halkının yoğun olarak yaşadığı yerler. bu vatanı anadolu halkları kurtardı sadece türk milleti değil
çanakkale ve kurtuluş savaşları bir tutulamaz. 1. dünya savaşında emperyalizm için savaşılmıştır(buna çanakkale de dahil), kurtuluş savaşında ise emperyalizme karşı savaşılmıştır

erenkutsuz
13-10-2006, 00:46
bakın hem Cem'e hem walla'ya sesleniyorum...

ben kendi fikrimi yazmıyım Atatürk'ün Nutuk adlı eserinden alıntı yapıyım:

"Çanakkale'de Suriye'de, Irak'ta, İngiliz ve Fransız bayrakları altında Türklerle vuruşan Msülüman uluslardı." (Söylev,Ord. Prof. Dr. Hıfzı V. Velidedeğolu, Cumhuriyet Kitapları, 47. Baskı, sayfa384)

kim bu müslolar???

araplar.......mı?

demek cephede savaşan araplar bulunmaktaydı (walaya cevabım)
ama demek araplar bizleri arkadan vurdu (cem'e cevabım)

dilaver
13-10-2006, 06:11
Kral Abdullah anılarında (Biz Osmanlıya niye İsyan ettik ) 1,dünya savaşına katılmalarındaki isteksizliklerinden bahseder.Ama Yeni Arap krallıgının askeri komutanlarının da osmanlı askerlerinden oluştugunu yazar.
* * * * Arapların ve diger müslümanların halifenin cihad ilanına uymadıkları aşikardır.Ama bu yeni asker göndermekle sınırlı kalmıştır.Osmanlı ordusu zaten çeşitli milliyetlerin askerlerinden müteşekkildi.Arap kürt,çerkez,türk vs.Bu ordunun içinde birinci dünya savaşı sırasında arap er ve subaylar da yer alıyordu.
* * * * Ancak Arapların 1916 yılında Osmanlıya isyana kalkıştıkları dikkate alınırsa savaş sonunda ya da savaş esnasında bu milliyetlerin kendi topraklarına rücu ettikleri anlaşılır.Önce bir bedevi isyanı şeklinde gelişen hareket osmanlı ordusundan gelen subaylar ile kendi düzenli ordusunu yaratmaya çalışmıştır.Kaldı ki Irak ta ve Ürdünde Osmanlı Paşaları Arap İktidarının öncüleridir.
* * * * Çanakkale Savaşını İstiklal Harbi ile birleştirmenin ise imkanı yoktur.Çanakkale savunmasının komutanu Liman Von Sanders tir.Anafartalar ve Arıburnu savaşlarının komutanı ise Esat Paşa dır.Esat Paşa burada Mustafa Kemal in de komutanıdır ve savaştan sonra iki rütbe almıştır.


* * * * saygılarımla

dersimmm
13-10-2006, 10:24
osmanlı'nın türkcü paşalarından cemal paşa nın araplara yaptığı o kadar eziyetten sonra onlardan destek beklemek çok yanlış bi şey olurdu :?
bu sitede ağır bir arap düşmanlığı war, arkadaşlar şowenizmden bi şey kazanacağımızı ve kazanacak biri olduğunu da zannetmiyorum

hiramusta
13-10-2006, 10:47
Erenkutsuz,Çanakkale'de bize karşı savaşan Müslümanlar Araplar değil Hintlilerdir.Onlarda Almanya'ya karşı Osmanlının yanında savaşacakları kandırmacasıyla Çanakkaleye getirilmişlerdir.Eee bu zamanın büyük şeytanı amerika,o zamanın büyük şeytanı da ingiltere..

İşte bununla ilgili bir anı;
Çanakkale Harbi'nin dehşetli günlerinin birinde, Tayyar Paşamız, ordunun içinde sesi güzel ne kadar asker varsa sabah namazından önce hep birden ezan okumaları emrini verir.
Emri alan yüzlerce asker, şafak kızıllığı ile birlikte, davudî sedâlarıyla o lahutî nağmeleri Çanakkale'nin kanla karışık soğuk sularına kadar dinletirler. Çok geçmeden düşman mevzilerinden kağıda sarılı taşla bir mesaj gelir. Açıp bakarlar; Farsça yazılmış bir not:

- "Bizler Hindistanlı Müslüman askerleriz. İngilizler bize, Almanlara karşı Osmanlı'nın yanında savaşacağımızı söylediler. Biraz önce ezan sesi duyduk, siz kimsiniz?"
Mehmetçiğin kanı donar. Tarih, kandırılmışlığın böylesine pek az şahit olmuştur. Hemen cevap verilir:

- "Burası Osmanlı payitahtının kapısı... Bizler de âsâkir-i Osmanî'yiz. "
(Sağıroğlu, Ahmed; Türkiye Takvimi; 21 Şubat 1991)

I. Cihan Savaşı boyunca Osmanlı'ya karşı savaşan Hintli askerlerin zâiyatı seksenbeşbin kadardır ve bu rakam, bütün cephelerdeki Hintli zayiatının %70'ini teşkil etmektedir.
(Bayur, Yusuf Hikmet; Türk İnkılabı Tarihi, cild 3, kısım 3, T.T.K. Yay., Ankara/1987, s.182)

hiramusta
13-10-2006, 11:00
Ayrıca Çanakkale savaşında Mustafa Kemal'e bağlı olan 3 alaydan birinin sadece Arap kardeşlerimizden müteşekkil olduğunu ve bu alayın tamamının 57.alayla beraber şehid olduğunu hatırlatırım.Ayrıca Arapların ihanetiyle ilgili olarak baınız...

http://www.mustafaakyol.org/2005/12/_araplar_osmanliya_ihanet_etti_mi.php

walla
14-10-2006, 17:11
bakın hem Cem'e hem walla'ya sesleniyorum...

ben kendi fikrimi yazmıyım Atatürk'ün Nutuk adlı eserinden alıntı yapıyım:

"Çanakkale'de Suriye'de, Irak'ta, İngiliz ve Fransız bayrakları altında Türklerle vuruşan Msülüman uluslardı." (Söylev,Ord. Prof. Dr. Hıfzı V. Velidedeğolu, Cumhuriyet Kitapları, 47. Baskı, sayfa384)
Teşekkürler erenkutsuz. Diğer arkadaşlar lütfen yazdıklarımı tam olarak okuyun.
daha önce de dedim ki;

Bugün Hatay'ın neredeyse tamamı Arap kökenlidir ama onlar Türkiyeye katılmayı tercih etmişlerdir.
Araplar savaşta yoktu, bir genellemedir. Sadece araplar değil bulgarlar, yunanlar, ermeniler, vs. vs bir çok diğer halkda bu savaşta bizimle değildi...
Evet bizi seven Araplarda var.
Ve Çanakkale savaşında izmirin neredeyse tamamını oluşturan Rum (YUNAN) kökenli vatandaşlarımız, ermeni vatandaşlarımız neredeydi.

Sonuç ne olursa olsun Türkiye, Ulusu oluşturan Tüm halkların ORTAK VATANIDIR

ahmetsln
12-12-2010, 09:03
O günlerin hiç bir önemi kalmadı yazı ki şu günleri gördükçe.