08-10-2006, 20:49
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık
yorumsuz
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

08-10-2006, 20:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık
Arap ta geldi iki ingiliz casusuna kanıp binlerce askerimizi arkadan vurdu!
Düşünüyorum;o halde varım...
|

09-10-2006, 00:10
|
|
Üye
|
|
|
|
Hepsinin ruhları şad olsun.Allah onlardan razı olsun.
''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
|

11-10-2006, 21:40
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Gariptir, Hulki Cevizoğlunun Cevizkabuğu proğramında bu kahraman atalarımız için İtalyan askeri ve Fransız askeri yakıştırması yapıldı.
Amaç ne olabilir.
Ulus bilincini körükleyen değerlerin aşağılanıp Ümmet bilincini aşılamak.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

11-10-2006, 22:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|

11-10-2006, 23:00
|
|
|
Bu resim son birkaç yıla kadar medyada yok idi. Son zamanlarda her yerde görürü olduk. Bu fotoğrafın kesin olarak nerede ve ne zaman çekildiğine dair bilgisi olan var mı?
Cumhuriyeti biz böyle kazandık başlığının altında olduğuna göre Kurtuluş Savaşı'nda çekilmiş olmalı. Ancak pek çok yerde Çanakkale Savaşında olduğuna dair bilgi var.
|

12-10-2006, 00:53
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sağol Panteidar,
Bu resmi askerlerin arkasında duran uçağın müttefik Alman Pilotu çekmiş. Resmin orjinali var ve siyah beyaz. Resim Pilotun torunu tarafından ortaya çıkarılmış.
Bu resme her bakışımda gözlerim doluyor, ama Cumhuriyet düşmanları bu kahraman atalarımıza italyan fransız yakıştırması yapıyor.
Nerde bu Cumhuriyet düşmanlarının Allah inançları. :cry:
|

12-10-2006, 02:30
|
|
Üye
|
|
|
|
kurtuluş savaşı, tüm dünya halklarına ibret olabilecek bir kahramanlık örneğidir. o günleri her düşündüğümde gözlerim dolar. fakat geçmişe o kadar çok takılıp kalıyoruz ki geleceğimizi kaybediyoruz. bence " bu ülkeyi nasıl kazandık" yerine , " bu ülkeyi nasıl kaybettik" konusu irdelenmeli artık. elbette ki geçmişimiz unutmayacağız. ama o insanlara biraz saygımız varsa onların kazandığı değerlere de sahip çıkmalıyız. * * * ( abd üsleri, harran ovasının israile satılması, ormanların satılığa çıkarılması, telekomun satılması, askerlerimizin satılması...) bilmem anlatabiliyormuyum ?
Din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir.Sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan bir yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir. [b][i]
|

12-10-2006, 02:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Yukardaki yemek listesini askerliğimi yaparken malatyada görmüştüm.Ve *güzel yemekler olan bir sofraya otursam bazen aklıma gelir ve yediklerim boğazıma düğümlenir.İnşallah onların çektiği sıkıntılara layık Türk Gençleri oluruz.Sevgi ile...
''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
|

12-10-2006, 03:09
|
|
Üye
|
|
|
|
yukarıdaki resim 1.dünya savaşı yıllarında çekilmiş (hem kurtuluş savaşında askerlerin kepleri öyle değildi) osmanlı (hava kuvvetleri) teyyare birliğinin askerleri onlar.
HER İNSAN TANRIDIR!
|